|
|
#3601 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. X
Cytat:
![]() ja ostatnio odpuściłam ten najprzyjemniejszy ze sposobów, bo oprócz skurczy to boli mnie podbrzusze i jakoś tak już mi nieprzyjemnie i się zmusić nie mogę, choć szczerze mówiąc bym chciała. |
|
|
|
|
#3602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
lamujemy |
|
|
|
|
#3603 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
my juz w domu. Wreszcie.Kto mnie zaprosi do grupy fb..? ![]() Helen to śpioch potrafi spac po 4-5 h
|
|
|
|
#3604 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:58 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Cytat:
przestraszyłam się bo zostawiłam na plecach pozniej do pokoju a ona na boku z ręką pod głową jak satara i pytam tż czy to on a to psikus sama ! podobnie nie mozgłam sobie wyobrazić niemowlaczka na brzuszku leżącago, a układamy, czyli wszystko przechodzi w praktyce ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:58 ---------- Cytat:
![]() a gdzie zdjęcie kurki maminej ? czy przegapiłam ?---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Cytat:
![]() brawa dla kluseczki---------- Dopisano o 00:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Cytat:
![]() a ja się witam wieczorową porą z kapustą na cyckach i takim oto cudem została mi do ściągnięcia tylko jedna pierś, chyba Olcia pożałowała mamy i postanowiła pomóc
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-03-25 o 00:03 |
|||||
|
|
|
#3605 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym chciała do grupy na fb. Do kogo mam się zgłosić?
|
|
#3606 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mon9 w koncu w domu ---------- Dopisano o 00:58 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- Cytat:
Kurki nie bedzie, bo kurka nie wyszla tak jak mama chciala, ale grunt ze chciala dobrze Namowie TZ na poduszke w ksztalcie ksiezyca do karmienia, jesli stwierdze ze nam z synkiem cos nie wygodnie jest to jest mistrz, ja nie wiem jak ona znajduje takie rzeczy ![]() za kp bedzie coraz lepiej, a jak bedzie kryzys, to przejdziesz go i znow bedzie kp ![]() ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- to wy sie karmcie mamusie a ja z synkiem w brzuchu ide dalej probowac usnac ;* |
||
|
|
|
#3607 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam sie z karmienia
pospalam 3,5 godz ![]() Mon super że już w domku! Justyna wiem co czujesz, ja też się cieszyłam jak głupia jak mloda zassała ![]() Ktoś pytal o jadłospis który dostałam od położnej, wkleję jutro jak będę na kompie
|
|
#3608 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a na was już czas, właśnie liste z początku wątku zobaczyłam i czekamy czekamy cierpliwie aż coś się urodzi, bo tu jakieś przestoje, nie ma czego oglądać ani komu gratulować, czekamy z wami ---------- Dopisano o 06:31 ---------- Poprzedni post napisano o 06:30 ---------- Cytat:
|
|
|
#3609 |
|
Zadomowienie
|
ja tez moge na fb? zuze wczoraj znow wieczorkiem meczylo. luzna a moze jak spicie z nim w lozku odkladaj go dalej od was nie wtulonego w ciebie? nasza tak spala i teraz jak odkladam do lozeczka chyba roznicy nie widzi
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3610 |
|
Wtajemniczenie
|
Młoda śpi a ja już czuwam, chyba z tego podekscytowania, że dzisiaj do domu
muszę się zacząć pakować, bo pól mieszkania mi mąż tu przywiózł :P
|
|
#3611 |
|
Basia_KasiaWiki
|
Witajcie.
U nas nocka przespana nawet. Mala od18-20 spala,potem kapanie I juz wield cyca nie chwycila, gora 15 minutes jadla 21 spi do 00:40 karmienie I lulanie I o 2 zasnela. Potem pobudka o 4:40 I po karmieniu nie spala tylko juz wyspana obserwowala otoczenie. Teraz juz zasypia po karmieniu. Ciekawe ile pospi.
|
|
#3612 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się i ja. Moje przrpowiadacze to chyba jednak nie one a wypychajacy się Szymuś bo mu ciasno. Bo to jednak nie ból brzucha chyba-sama nie wiem.
Nie wyspalam się o i tyle;/
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3614 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3616 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas dzisiaj była przedziwna noc, mała obudziła się o 1 na karmienie, nakarmilam ją, położyłam obok siebie i.... obudziłam się przed chwila
tzn. Musiałam ją jakoś karmić przez sen, bo mialam biust na wierzchu, ale kompletnie tego nie pamiętam. Także wyspalam się za wszystkie czasy |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3618 |
|
Zakorzenienie
|
A dzisiaj mamy pierwsza długa wycieczkę, jedziemy na starówkę pozalatwiac milion spraw i pewnie pół dnia nas nie będzie
|
|
|
|
#3619 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(wiem wiem zababony, ale zaczynam w nie chyba wierzyć, może to zbieg okoliczności a może i nie?? bo mała zaczęła ssać zaraz po tym jak przemyłam cycki wodą święconą i się pomodliłam babcia powiedziała że pomoże i pomogło )
|
|
|
#3620 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
musze namowic tz ![]() Ja za dwa dni sie dowiem jesli o mnie chodzi auaaaaaaa ;(---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:06 ---------- Cytat:
To bez znaczenia i tak nas chwyci to sie posra*** z bolu ---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- Ja korzystam ide spac Wstaje o 12 zrobie obiad i wroce tu
|
|||
|
|
|
#3621 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a wagi w domu brak, chyba prezent na zajączka to właśnie waga będzie, a pewnie szybko zejdzie wszystko jak zamiast codziennej dużej milki to paczka ryżu, a zamiast lodów to kisiel, zamiast kubka kakao z dużą ilością cukru to herbatka z koperku włoskiego którą piłe dzbankami chociaż i tak bym chyba teraz wybrała i dzisiaj chyba się zbiore w sobie i poobcinam z radości paznokcie u stóp i je pomaluje ---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:12 ---------- Cytat:
|
|
|
#3622 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny jestem przearażona...
Rano wstaję a tu na wardze ogromna opryszczka!!!!! W nocy przytulałam małego, jak go odbijałam to pewnie i też dotknęłam ustami. Jak poczytałam czym grozi u maluszka zarażenie opryszczką to się przeraziłam. Wywaliłam ręczniki i pościel do prania, wysłałam męża do apteki, ręce i tak myję non stop a zaraz jeszcze zadzwonię do położnej co robić.
|
#3623 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:15 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:18 ---------- Poprzedni post napisano o 08:15 ---------- Cytat:
także śpij odpoczywaj na zaś kochaniutka, zaszalej i pośpij nawet do tej 14 ![]() ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:18 ---------- Cytat:
oby to nic strasznego, położna na pewno coś dobrego poradzi ![]() dziewczyny podpowiedzcie jakt o u was jest z tym odbijaniem, bo ja zgłupiałam, stukam pukam w te jej plecki i niiiiiiiiic !! ale nie płacze nic jej się nie dzieje, wtf?? czy to normalne? zapomniałam zapytać jak położna była
Edytowane przez ojustyna Czas edycji: 2015-03-25 o 08:22 |
||||
|
|
|
#3624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3625 |
|
Zadomowienie
|
Po wczorajszym ciezkim dniu,noc była super.jak malutka po kąpieli zasnęła przed 20 tak spała do 1,zjadła i zasnęła,a obudziła się pózniej o 5.30.teraz też już próbuje zasnąć
ciekawe jaki czeka nas dzień...
|
|
|
|
#3626 |
|
Zadomowienie
|
u nas nocki zawsze super gorzej dni
dzis popoludniu nawet kazalam tz te rurki kupic mimo ze wczesniej ich nie zamierzalam uzywac
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam 7.7.2012 godz 17 7.3.2015 moje druga miłość Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
|
|
|
#3627 | ||
|
Zadomowienie
|
HEJ
mam nadzieje, ze nie jestem pierwsza która już z Tż minęły 4 tyg po cc. czuje się super wiec a co plamień ani nic nie mam juz od tygodnia. Jedynie poniosło mnie bo był to stosunek przerywany. jak myślicie, czy organizm juz zaczął, normalnie funkcjonować? ( trzęsę teraz portkami, oj głupia jaaaa ) czy zbytnio nie poszalałam... ![]() Cytat:
daj znac jak tam po tych rurkach. Cytat:
![]() taka rozdrażniona, pobudzona, naprawdę dziwne to ![]() ale po 2h pada i zasypia daje chwilkę odpocząć :P
|
|
|
#3628 |
|
Zadomowienie
|
Mon9 to pieknie ze do domkuuuuu!!! Nareszcie! A jak sie czuje Helen?
Zona_marcina to zadzwon do poloznej sie zapytac, albo nawet do pediatry, bedziesz spokojniejsza Nouvelle2 ja planuje kupic w koncu stanik do kp. Czekalam az biust sie okresli i wlasciwie dobrze ze z kupnem zaczekalam bo biust znowu urósł jak mleko naszlo. Tylko wlasnie obawiam sie jak dlugo mala wytrzyma bez cyca a sciagniete mam doslownie 50ml. Najwyzej na lawce wyrzuce cycka i zakryje pielucha. No bo co zrobic... Dziewczynki z brzuszkami wspolczuje Wam tych koncowych bolesci i niewysypiania sie z powodu ciezaru brzuszka. Ale zazdroszcze ze mozecie jeszcze delektowac sie slodyczami. Mam taka ochote..... A nasza Maluda dzis spala od 21 do 24, obudzila sie na cyca, spala do 2 znowu w lozeczku a potem juz ze mna bo ta saka ja wybudzala. Teraz o 8 znowu pobudka i kp. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Lesyeux moj tz mi powiedziak ze nie bedzie sie umial przemoc bo jak to swobodnie robic kiedy lozeczko z dzieckiem jest w sypialni... mam nadzze jak dojde do siebie to mu mina te mysli. Ja bede chciala tabletki od gina przy ktorych mozna kp.
|
#3629 | |||
|
Basia_KasiaWiki
|
Cytat:
a ja pytałam jak się żywicie ale widzę po sobie, że grunt to małe porcje a często z wykluczeniem kilku produktów ze względu na alergie ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Cytat:
ja po sn nie wiem kiedy bo jeszcze plamię ale to podobno przez karmienie piersią, no i dodatkowo mam nacięcie i stresa z tym związanego, jak to będzie...
|
|
|
#3630 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() U mnie w nocy pierwszy raz pojawiły się przepowiadacze (chyba po tym intensywnym sprzątaniu wczoraj). Obudziłam się o 1 w nocy i zaczęły łapać mnie skurcze. I pierwsze, co sobie pomyślałam "Boże, przecież ja nie mogę w nocy rodzić!" Także chyba Ania się obraziła i jednak nie wychodzi Cytat:
![]() Cytat:
Święte słowa Cytat:
Ale ja juz bym chciała być po...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:39.

to mnie przeraza
nie ze czesto, ale lubie, zwlaszcza ze TZ ciagle w pracy a tutaj zupelnie sama jestem, bez rodziny znajomych, z ludzmi tez nie porozmawiam za wiele, bo nie mowie perfekcyjnie w ich jezyku, wiele mi brakuje tak naprawde....
ale jakos nie wyobrazam sobie latac i szukac butow dla siebie czy koszulki jak kilkudniowy synek w domku bedzie, chcialabym byc caly czas przy nim, nawet wymeczona i zaplakana,

przestraszyłam się bo zostawiłam na plecach pozniej do pokoju a ona na boku z ręką pod głową jak satara i pytam tż czy to on a to psikus sama !
do tego przed chwila dostal wiadomosc ze brata zona dzis rodzi, i sa w klinice, a ja????? ona termin na kwiecien ja sie tak nie bawie ;( 

(wiem wiem zababony, ale zaczynam w nie chyba wierzyć, może to zbieg okoliczności a może i nie?? bo mała zaczęła ssać zaraz po tym jak przemyłam cycki wodą święconą i się pomodliłam
auaaaaaaa ;(
oby to nic strasznego, położna na pewno coś dobrego poradzi
) 
Także chyba Ania się obraziła i jednak nie wychodzi
Święte słowa