|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3601 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe - część V :-)
Poli ja do 3 trymestru miałam ciśnienie 120/80 takie moje, książkowe.. teraz jak mam 140/90 to jestem przeszczęśliwa. Więc czasem może być tak, że ciśnienie się podniesie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3602 |
Raczkowanie
|
Moje ciśnienie dziś to było 100 na 60
|
![]() ![]() |
![]() |
#3603 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiesz, dogadamy się na pewno z tym terminem. Ale chodzi mi o to, że jak mi Mikołaj zrobi psikusa przed terminem CC to się zapłaczę...dlatego też się baaardzo oszczędzam. Cytat:
![]() i dlatego też mi się wydaje, że ssie mnie niemiłosiernie ![]()
![]() |
#3604 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Byłam na spacerze z tżtem i po drodze musiał wstąpic to lodziarni zamówić lody do swojej knajpy. Załapałam się na bonusik w postaci dużej porcji waniliowo-pistacjowej ![]() A to taki prawdziwe włoski lody ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ojj to się na prawdę rzadko zdarza. A nawet jeśli zacznie się akcja, to i tak wtedy jeszcze poród CC jest możliwy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3606 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Szansa jest, bo tak jak pisałam my zaczęliśmy po 4 tygodniach ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3607 |
Raczkowanie
|
Oby. 4 tyg . Jakoś lepiej brzmi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3608 |
Wtajemniczenie
|
Dziś cały dzien chodzę i podjadam to owoce to gołąbka mam dziś dzien łaknienia
![]() Deserek z kaszy jaglanej zostawiłam sobie do kawki jak wrócę ze spaceru. Ja wracam a tu co?! tz zjadł ![]() A tak sie kręciłam wokół niego całe rano by go nie tknąć ... A wiec zrobiłam kolejna porcje ![]() Trochę dziś mnie w okolicy lędźwiowej boli ![]() No ale wstałam rano sprzątanie itd o 10 juz miałam karkówkę na obiad zrobiona i poszłam do rossmanna i wróciłam (5km) 9 miesiąc daje sie we znaki ![]() ImageUploadedByWizaz Forum1456499895.865166.jpg
#3609 | |
Zadomowienie
|
Witam laseczki
![]() ![]() ![]() laktator Ja kupilam reczny tommee tippee nieuzywany od jakiejs babki, ktorej sie nie przydal ![]() ![]() lulka, mnie tez cos pobolewa brzuch od wczoraj, ale wydaje mi sie ze teraz to juz tak bedzie ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3610 |
Mama Land
|
Hahahaha
![]() Żeby było zabawniej, nasze wagi zaczynają się na 7 :P: D. waży 78 kg, ja 70, a Guti 7 ![]() ![]() ![]() CIŚNIENIE: Zauważyłam u siebie śmieszną zależność: Jak idę do gina i nie mam wyników badań, albo czymś się stresuję, to mam wyższe ciśnienie (140), a jak na lajcie, to te max 120 ![]() Martinixxx: OMG ![]() ![]()
#3611 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W innym przypadku rodzisz naturalnie a w razie komplikacji dopiero CC. Ja żadnych papierów do ręki nie dostałam od ortopedy bo stwierdził, że póki dziecko pośladkowo to nie ma podstaw i mam się nie martwić ![]() Nie jest to regułą, ale większość przypadków kończy się tym, że człowiek dnia bez piwa czy innego alkoholu nie wytrzyma- i wcale to nie muszą być duże ilości. I dla mnie jest dziwne jak ktoś pisze (nie Ty), że mu to nie przeszkadza, bo mąż czy TŻ chodzi do pracy i "mu się należy". Wszystko jest dla ludzi do póki nie jest to regułą, że trzeba codziennie. Bo jak się takiemu delikwentowi odstawi trunek na 3 dni to on się nie przyzna, ale będzie mu brakowało. Trzeba uważać jak się nie chce wyhodować w domu alkoholika niestety... Mój na szczęście, o ile na imprezach rodzinnych pije, tak w domu piwo potrafi leżeć miesiąc, bo nie ma ochoty a też ciężko pracuje (psychicznie+fizycznie).. . bardzo rzadko zdarza mu się pić cokolwiek z procentami w środku tygodnia, w weekendy bez okazji też rzadko...a lubi, żeby nie było, że on z tych niepijących...oj niee ![]() Kropcia to Ci TŻ ![]() ![]()
![]() |
#3612 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejka wrzucalas zdjecia kocyka? Nie odnalazłam ![]() ![]() Ja próby sexowe robiłam jakoś tez po 6 tyg. Piekło ![]() Moj piwa nie moze pic. Ale jak mógł to nie pił codziennie... Dla mnie to troche uzależnienie... Jak tak codzień... Ale ja mam spaczenie po ojcu, wiec wiecie. Teraz pije meeeega rzadko ze względu na żołądek, wiec generalnie na okazje tylko. Czasami sobie winko w weekend otwieraliśmy, ale codziennie nigdy ![]() Laktator- mam zwykły avent ręczny. Jak bedzie potrzebny lepszy to sobie moze wypożyczę elektryczny. Narazie mam taki, nie był drogi a potem sprzedam, jak resztę rzeczy ![]() W poniedziałek będę miała prawdopodobnie 3 (TRZY!!!!!!!!!!!!!) tygodnie do planowanej CC... Ja piernicze. Pierwszy raz sie tak cykam... Co bedzie, czy dojdę do siebie itp... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3613 |
Zadomowienie
|
No niestety. Niby ciasno, pięknie ładnie ale od środka czułam jakby jakiś szew mi się nie rozpuścił a to nie był szew tylko podrażniony nerw. Gin mi czopki przepisała.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3614 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek zawsze płucze kasze i ryż
![]()
#3615 |
Wtajemniczenie
|
Gosiaczek swoich nie robilam, bo mi sie dzis nic nie chcialo
![]() ![]() ![]() Co do alko to ja wlasnie tak samo uwazam i wlasnie tez ze wzgledow rodzinnych. Oj duzo sie naogladalam i nacjodzilam na terapie... Bedzie dobrze Gosia ![]()
#3616 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:13 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
Kejka to największy błąd zrobiłaś ze nie masz papierka od ortopedy moja ginekolog już miesiąc temu mi wpisała w karte cc i powiedziała że zawsze mam mieć przy sobie w karcie ciąży zaświadczenie od neurologa bo różni są lekarze i różne praktyki więc jeśli jakiemuś matołowi sie ubzdura to bedzie meczyć SN bo ma takie poglądy a papierka podważyć nie może.~~!!
![]() |
#3617 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() dzieki za odp z szuflada ![]() ![]()
![]() |
#3618 |
Zakorzenienie
|
GGI Ty też masz cesarkę? nie pamiętałam o tym
![]() Justyna ja też czekam na materac i jeszcze kilka innych rzeczy. Zamówiłam równo tydzień temu. Nie odezwali się jeszcze wcale ![]() Mój TŻ na szczęście z tych nie pijących ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3619 |
Zadomowienie
|
AsiaPo plan porodu dała mi polożna sa tam pytania na które trzeba odp tak lub nie i w dniu porodu oddac juz na porodowce
#3620 |
Wtajemniczenie
|
GGI to nie jest tak ze ja go nie wzielam, ja go nie dostalam bo poki maly jest miednicowo a rozejscia nie ma to nie ma podstaw. Gdyby nie byl miednicowo to papier bym miala, wiec jesli na nastepnym USG sie okaze ze maly sie obrocil to wystarczy telefon. Ale nie bede tu tego tlumaczyc juz bo znow emocje zagraja na moja niekorzyść...
#3621 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kejka dobrze Kochana nie nakręcaj się będzie dobrze ![]()
![]() |
#3622 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:32 ---------- Zapomniałam wam napisać w sprawie BAGME!! Odpisali mi na wiadomość- czas realizacji ok 10 dni ROBOCZYCH |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3623 |
Zakorzenienie
|
Tak apropos dotykania brzuszka
![]() https://parenting.pl/portal/nienarod...-mamy-niz-glos |
![]() ![]() |
![]() |
#3624 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zrobiłam podwójna ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Cytat:
Dziś w ogóle mielilam dopiero po ugotowaniu. Zawsze musze spróbować rożnych opcji ![]() Wybacz ze wprowadziłam Cie w błąd ![]()
![]() |
#3625 |
Zakorzenienie
|
A to druga porcje na kolacje tak zrobię
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3626 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny możecie sprawdzić jaką ma pojemność wasza torba z decathlonu? Czy to 55l czy 35? |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3627 |
Zakorzenienie
|
Mi bardzo brakuje drinkowania z TŻ
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3628 | |
Mama Land
|
Cytat:
![]() U nas w domu tak było i nikt w alkoholizm nie wpadł (mówię o najbliższej rodzinie). Powiedziałabym nawet, że to bardzo, ale to bardzo zależy od człowieka i charakteru, gdyż w mojej rodzinie ludzie o których myślę potrafią odmawiać, a popijają piwo bardzo często (czego nie można powiedzieć o innych niektórych, którzy nie piją codziennie, a nawet jeśli to kryją się przed swoimi TŻówkami, co dla mnie jest niezdrowe. Poza tym tacy najczęściej odstawiają później cyrki, gdyż jak im się "popuści" to dają w palnik na maksa). Dlatego mam podejście lekkie - wiem, że sprzeciwiając się temu wiele nie wskóram, bo to leży w naturze człowieka. Swoją drogą bez sensu z tym Twoim zaświadczeniem - przecież Miki w każdej chwili może się odwrócić ![]() Podejrzewam, że to temat drażliwy, ale strasznie mnie męczy fakt, że Położna zabrała Ci ten kwit, bo "teraz jest pośladkowo, więc i tak nikt SN Ci nie każe rodzić" ![]()
![]() |
#3629 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3630 |
Zadomowienie
|
oj mi też brakuje wieczorów z winkiem czy piwkiem, czesto sobie z mezem kupowaliśmy jakies z małych lokalnych browarów na spróbowanie, to były czasy
![]() wyprasowałam dwie suszarki prania, jeszcze tylko dwie czekaja i jedno właśnie się pierze |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:23.