Sierpnióweczki 2016! Część II. - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-03-07, 18:56   #3601
Orange_tree1
Zadomowienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część II.

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Nie przeczytałam wszystkiego, ale cały czas mężowi powtarza, ze jak mielibyśmy brać ślub w ciąży to byśmy przełożyli. Albo o 10, tak żeby o 16 było po wszystkim. Zmęczenie i senność nadal są tak silne, że nie wyobrażam sobie całonocnej imprezy. Żadnej sobie nie wyobrażam. A na dodatek ja zaplanujemy cokolwiek to najczęściej wtedy czuję się tak źle, że nie wstaje z łóżka.
Mam identyczne odczucie. Jeśli ktoś nie chce typowego wesela spoko ślub w ciąży, ale nie wyobrażam sobie pół nocy przetańczyć z brzuszkiem i tym leniem który mi towarzyszy ;p
Wiedziałam to od zawsze i na weselach jak widywałam panny młode w ciązy zawsze im współczułam tej męki ...

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:54 ----------

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
po pierwsze to
po drugie to dzięki za link
po trzecie jako rehabilitacja za brak aktywności na wątku zaprezentuj ciuszki
a po czwarte to Mieszko mi się strasznie podoba..ale mąż był na
Hehe postaram się jutro coś wrzucić bo dziś jestem już zbyt leniwa żeby się ruszyć w wyrka i cykać foty
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 18:58   #3602
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
no i super

tak to jest jak się zagląda o tej porze..następnym razem będzie specjalnie dla Ciebie sierściuch i brzucho

o! super pomysł w to zaangażowanie córki
Zabrałam ją do optyka, ale był zamknięty dzisiaj, więc weszłyśmy do lumpka i pozwoliłam wybrać co chce dla Michasia Kilka fajnych rzeczy nam wyszło za 4f:P:P Takie zakupy lubię
TinkerrBell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:03   #3603
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Jesteśmy już zdecydowani na przystawkę do łóżka firmy chicco. Łóżeczko dopieto będzie jak się przeprowadzimy, bo teraz i tak się nie zmieści.
Hmm myślicie że to łóżeczko z chicco jest warte swojej ceny??
I będzie lepsze niż takie tradycyjne?
Kurcze podoba mi się i lekko na niego zachorowałam
Tylko wydaje mi się dość małe. Kurcze nie znam się ale ile dziecko spi w łózeczku?
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-03-07 o 19:09
Stary 2016-03-07, 19:08   #3604
TinkerrBell
Zadomowienie

Dostałam dziś list ze szpitala z wyznaczonymi datami USG. Najbliższe połówkowe 22 marca, później początek maja, czerwca i lipca.
Doczytałam na tutejszym forum, że jak im się nie podoba przyrost wagi dziecka, to nawet każą w 3 trymestrze przychodzić co tydzień i mogą rozwiązać ciążę w 37tc.
Oby ten brzdąc rósł jak należy. A w szpitalu chyba zamieszkam Doliczając to tego wizyty u położnej i raz w tygodniu klinikę diabetologiczną Podobno jeszcze dietetyka mają mi przenieść też do tego szpitala. Bo do niego chodziłam gdzie indziej.

Wolałabym mieć te dwa należne USG i się nie martwić, że coś może być nie tak

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Hmm myślicie że to łóżeczko z chicco jest warte swojej ceny??
I będzie lepsze niż takie tradycyjne?
Kurcze podoba mi się i lekko na niego zachorowałam
Dla mnie przystawka to jedyne rozwiązanie póki co Na inne nie mam miejsca. To z chicco jest dosyć duże, nie za wąskie i wystarczająco długie by sobie ten dzieciaczek tam spał do 7-8 miesiąca. Oglądałam inne i były albo wąskie bardzo, albo niestabilne jakieś.

I wizualnie też jest fajne, więc raczej przy nim już zostaniemy. Cenowo tutaj nie jest wygórowane jakoś bardzo. W porównaniu do innych. Nowe ok 145 f - można też używane kupić na ebay - ale tam materac jest jakby już "wbudowany" więc nie wiem, czy chcę taki po kimś. Zwłaszcza, że tubylcy często mają problem z higieną osobistą.
Stary 2016-03-07, 19:09   #3605
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Zabrałam ją do optyka, ale był zamknięty dzisiaj, więc weszłyśmy do lumpka i pozwoliłam wybrać co chce dla Michasia Kilka fajnych rzeczy nam wyszło za 4f:P:P Takie zakupy lubię

Jesli mogę się pomądrzyć z nauczycielskiego punktu widzenia (oczywiscie nie znam twojej córki, wiec za wiele nie napiszę ). Myślę, że to "latanie" do nauczycielki w szkole to taka proba zwrocenia na siebie uwagi, postawienia się w centrum, dzieci w ogóle mają skłonność do dzielenia się z nami (w sensie nauczycielkami) różnymi rzeczami, a w momentach jakiegos większego stresu/ zmiany to narasta. Może fajnie byłoby zabrać ją na zakupy dla niej (piszę w kontekście dzisiejszych zakupow dla Michała), pamiętać o tym, żeby, kiedy kupujecie coś dla niego (wózek, fotelik, ciuszki), pamiętać też o drobiazgu dla niej. No i jak najwięcej jej pokazywać, że jest dla was ważna, fajnie, że jej to mówicie, ale wiadomo, że przyklad lepiej uczy niz słowa. I może niech twoj tż od czasu do czasu zrobi coś tylko z nią, żeby poczuła się dla niego wyjątkowa?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:21   #3606
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jesli mogę się pomądrzyć z nauczycielskiego punktu widzenia (oczywiscie nie znam twojej córki, wiec za wiele nie napiszę ). Myślę, że to "latanie" do nauczycielki w szkole to taka proba zwrocenia na siebie uwagi, postawienia się w centrum, dzieci w ogóle mają skłonność do dzielenia się z nami (w sensie nauczycielkami) różnymi rzeczami, a w momentach jakiegos większego stresu/ zmiany to narasta. Może fajnie byłoby zabrać ją na zakupy dla niej (piszę w kontekście dzisiejszych zakupow dla Michała), pamiętać o tym, żeby, kiedy kupujecie coś dla niego (wózek, fotelik, ciuszki), pamiętać też o drobiazgu dla niej. No i jak najwięcej jej pokazywać, że jest dla was ważna, fajnie, że jej to mówicie, ale wiadomo, że przyklad lepiej uczy niz słowa. I może niech twoj tż od czasu do czasu zrobi coś tylko z nią, żeby poczuła się dla niego wyjątkowa?

Wiem, że dzieci lubią się zwierzać. Wiem, też że moje dziecko zwłaszcza Myślę, że w pierwszej klasie wychowawczyni wiedziała o mnie więcej niż ja sama
Zdaje sobie sprawę, że walczy o uwagę, ale ostatnio tej uwagi ma więcej bo ja pracuję mniej. Co do zakupów to właśnie robimy jak mówisz. Ona nie wyszła dziś z pustymi rękami, wybrała dla siebie jakiś gadżet. Staram się nie wyróżniać teraz tylko nowego dziecka i jak kupuję ubranka to ona też dostaje.

Co do spędzania czasu z TŻ, to oni mają swoje soboty, kiedy ja jestem w pracy. Wychodzą wtedy na lody, albo gorącą czekoladę. Zazwyczaj wtedy wraca z czymś na co ja bym nie wyraziła zgody

W piątki w szkole jest tzw sherd start i to TŻ na to chodzi bo ja w piątki pracuję. ;/ Wieczorami wspólnie oglądają gwiazdy przez teleskop i dyskutują o kosmosie. TŻ jest jedyny w tym domu, który odpowie jak daleko jest na marsa i dlaczego jowisz ma pierścienie. Jest jeszcze moja szwagierka, która też ją rozpuszcza i dlatego jestem taka przygnębiona, bo nie wiem gdzie robię źle.

Mój związek z córką głównie polega na rozmowie. Dzisiaj przerabiałyśmy rano temat np co jest wygodniejsze, tampon czy podpaska
Stary 2016-03-07, 19:22   #3607
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Dla mnie przystawka to jedyne rozwiązanie póki co Na inne nie mam miejsca. To z chicco jest dosyć duże, nie za wąskie i wystarczająco długie by sobie ten dzieciaczek tam spał do 7-8 miesiąca. Oglądałam inne i były albo wąskie bardzo, albo niestabilne jakieś.

I wizualnie też jest fajne, więc raczej przy nim już zostaniemy. Cenowo tutaj nie jest wygórowane jakoś bardzo. W porównaniu do innych. Nowe ok 145 f - można też używane kupić na ebay - ale tam materac jest jakby już "wbudowany" więc nie wiem, czy chcę taki po kimś. Zwłaszcza, że tubylcy często mają problem z higieną osobistą.
Mi się mega podoba
Jednak u mnie dziecko będzie musiało spać z nami w sypialni minimum do roczku albo nawet dłużej. Mamy co prawda przewidziany pokój dla dzieci ale narazie wejście do niego jest z korytarza nie z naszego przedpokoju, musimy zainwestować w jakieś belki bo to ściana nośna itd a puki co zbieramy na nową łazienkę. To dla mnie priorytet
Poza tym ile dziecko ma +/- lat kiedy może samo spać w osobnym pokoju? Tak realnie?
Kurcze myślałam, że z łóżeczkiem pójdzie łatwiej niż z wózkiem a tu chyba nic nie jest łatwiejsze ;p
Puki co ani wózka ani łóżeczka ehh
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 19:28   #3608
tija93
Zakorzenienie

Wróciłam z rodzicami od weterynarza. Musieliśmy uśpić mojego psa. Dzisiaj źle się poczuł. Na usg okazało się, że ma guza, który pękł. Nie było sensu go ratować, bo by operacji nie przeżył. Był z nami 11 lat, to był mój pies
Stary 2016-03-07, 19:32   #3609
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Mi się mega podoba
Jednak u mnie dziecko będzie musiało spać z nami w sypialni minimum do roczku albo nawet dłużej. Mamy co prawda przewidziany pokój dla dzieci ale narazie wejście do niego jest z korytarza nie z naszego przedpokoju, musimy zainwestować w jakieś belki bo to ściana nośna itd a puki co zbieramy na nową łazienkę. To dla mnie priorytet
Poza tym ile dziecko ma +/- lat kiedy może samo spać w osobnym pokoju? Tak realnie?
Kurcze myślałam, że z łóżeczkiem pójdzie łatwiej niż z wózkiem a tu chyba nic nie jest łatwiejsze ;p
Co do tego łóżeczka, to myślę, że jeśli nie będzie to bardzo dużo dziecko to i roczne spokojnie tam się wyśpi.

Moja młoda spała w osobnej sypialni jak miała 8 mcy. To chyba bardziej zależy od Ciebie I Twoich preferencji. Albo możliwości jak u mnie teraz
Stary 2016-03-07, 19:33   #3610
Origa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Wróciłam z rodzicami od weterynarza. Musieliśmy uśpić mojego psa. Dzisiaj źle się poczuł. Na usg okazało się, że ma guza, który pękł. Nie było sensu go ratować, bo by operacji nie przeżył. Był z nami 11 lat, to był mój pies
Origa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:34   #3611
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Wiem, że dzieci lubią się zwierzać. Wiem, też że moje dziecko zwłaszcza Myślę, że w pierwszej klasie wychowawczyni wiedziała o mnie więcej niż ja sama
Zdaje sobie sprawę, że walczy o uwagę, ale ostatnio tej uwagi ma więcej bo ja pracuję mniej. Co do zakupów to właśnie robimy jak mówisz. Ona nie wyszła dziś z pustymi rękami, wybrała dla siebie jakiś gadżet. Staram się nie wyróżniać teraz tylko nowego dziecka i jak kupuję ubranka to ona też dostaje.

Co do spędzania czasu z TŻ, to oni mają swoje soboty, kiedy ja jestem w pracy. Wychodzą wtedy na lody, albo gorącą czekoladę. Zazwyczaj wtedy wraca z czymś na co ja bym nie wyraziła zgody

W piątki w szkole jest tzw sherd start i to TŻ na to chodzi bo ja w piątki pracuję. ;/ Wieczorami wspólnie oglądają gwiazdy przez teleskop i dyskutują o kosmosie. TŻ jest jedyny w tym domu, który odpowie jak daleko jest na marsa i dlaczego jowisz ma pierścienie. Jest jeszcze moja szwagierka, która też ją rozpuszcza i dlatego jestem taka przygnębiona, bo nie wiem gdzie robię źle.

Mój związek z córką głównie polega na rozmowie. Dzisiaj przerabiałyśmy rano temat np co jest wygodniejsze, tampon czy podpaska
ale czemu zakładasz,że robisz coś źle? zmienia się Wasza sytuacja i córka przeżywa to..dodatkowo Ty i Tż też mieliście stres związany z amnio itp., ona też czuje Wasze emocje i Jej się to udziela..pewnie uwagi/bliskości potrzebuje teraz więcej niż do tej pory..i to co do tej pory wystarczało to może być trochę za mało, a może musi znaleźć jakiś wentyl dla swoich emocji...
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:34   #3612
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Znam ten ból Moja kochana owczarka miała raka macicy. Nic jej nie było, żadnych oznak. Raz zaczęła bardzo płakać. Wet powiedział, że może być tylko bardzo droga operacja, ale nie daje żadnej gwarancji, że pies przeżyje bo była już stara. Też miała 11 lat. Jak ją uśpili, i wet nacisnął na brzuch, to wszystko się z niej wylało;////

Przykro mi, bo dla nas czworonożne są jak członkowie rodziny
Stary 2016-03-07, 19:36   #3613
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Jejku jak bardzo Ci współczuję Każdą "zwierzęcą" tragedię w domu przeżywałam niesamowicie. Ehh po ostatniej kotce 3 dni nie poszłam do pracy takiego doła miałam. Jejku współczuję Ci bardzo
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-07, 19:36   #3614
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Mi się mega podoba

My się wyprowadziliśmy z sypialni, jak Młody skończył rok. Jak dziecko zacznie przesypiać noce wcześniej, to spokonie można szybciej moim zdaniem. Mój niestety nadal się budzi w nocy, ale mamy niańkę elektroniczną i po prostu do niego łazimy (a właściwie tż łazi odkąd jestem w ciąży).

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ----------

Cytat:

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:37   #3615
Piernik Torunski
Zakorzenienie

Cytat:

też przeżyłam śmierć zwierzaka..kiedyś..ale to jak stracić członka rodziny..przykro mi
Piernik Torunski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:37   #3616
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

ale czemu zakładasz,że robisz coś źle? zmienia się Wasza sytuacja i córka przeżywa to..dodatkowo Ty i Tż też mieliście stres związany z amnio itp., ona też czuje Wasze emocje i Jej się to udziela..pewnie uwagi/bliskości potrzebuje teraz więcej niż do tej pory..i to co do tej pory wystarczało to może być trochę za mało, a może musi znaleźć jakiś wentyl dla swoich emocji...
Jak człowiek szuka winy to najpierw u siebie.
No nic, jutro ma fryzjera i wizytę u optyka.....może zakupy poprawią jej humor jak większości bab
Stary 2016-03-07, 19:40   #3617
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
a to czemu nam nie wrzucisz foto, he?
kiedyś pewnie wrzucę

Cytat:
Napisane przez Sylwia5789 Pokaż wiadomość
Dzieki Wam dziewczyny Wy jednak umiecie doradzić ! ;* Bede sie kierowac Tylko swoim rozumem i nic juz nie bede zmieniac te watpliwosci wziely sie tylko z tych glupich gadek ze strony rodziny Widzę że tez niektore z was planuja po urodzeniu
Bardzo dobrze, że posłuchałaś dziewczyn Nic na siłę Kochana!

A my dzisiaj z mężem zgrzeszyliśmy i wracając z zakupów wstąpiliśmy do maka
Stary 2016-03-07, 19:42   #3618
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
My się wyprowadziliśmy z sypialni, jak Młody skończył rok. Jak dziecko zacznie przesypiać noce wcześniej, to spokonie można szybciej moim zdaniem. Mój niestety nadal się budzi w nocy, ale mamy niańkę elektroniczną i po prostu do niego łazimy (a właściwie tż łazi odkąd jestem w ciąży).
Hmm czyli znając życie min do roczku maluch z nami zostanie a później jak się tylko z kasą ogarniemy dostanie własny pokoik i już łóżeczko dla większego dzieciaczka
Nie chciałabym go za długo z nami trzymać żeby się nie przyzwyczaił za bardzo. Mam koleżankę co miała 14 lat i dalej z rodzicami w sypialni spała :/

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość

A my dzisiaj z mężem zgrzeszyliśmy i wracając z zakupów wstąpiliśmy do maka
Ja jutro po fitnesie dla ciężarnych zgrzeszę w KFC ;p
Tak dla wyrównania spalenia kacl
Muszę się jakoś usprawiedliwić hehe

O mój Bosze !! http://pl.dawanda.com/product/933659...-trzymam-sztam - muszę zamówić
Moja mama oszaleje jak zobaczy groszka w takich śpiochach
Moja mama to kobieta która by nieba mi przychyliła ale w nic się nie wtrąca. Zawsze znajduje złoty środek Jak robiłam test ciążowy to stała koło mnie Jak zobaczy wnusia w takim czymś oszaleje !!
12.12.2015 II kreseczki

Edytowane przez Orange_tree1
Czas edycji: 2016-03-07 o 19:45
Stary 2016-03-07, 19:46   #3619
Fantasmagori
Zakorzenienie

Cytat:
współczuję bardzo, wiem jak to boli

Fantasmagori jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 19:48   #3620
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Hmm czyli znając życie min do roczku maluch z nami zostanie a później jak się tylko z kasą ogarniemy dostanie własny pokoik i już łóżeczko dla większego dzieciaczka
Nie chciałabym go za długo z nami trzymać żeby się nie przyzwyczaił za bardzo. Mam koleżankę co miała 14 lat i dalej z rodzicami w sypialni spała :/

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Ja jutro po fitnesie dla ciężarnych zgrzeszę w KFC ;p
Tak dla wyrównania spalenia kacl
Muszę się jakoś usprawiedliwić hehe

O mój Bosze !! http://pl.dawanda.com/product/933659...-trzymam-sztam - muszę zamówić
Moja mama oszaleje jak zobaczy groszka w takich śpiochach
Moja mama to kobieta która by nieba mi przychyliła ale w nic się nie wtrąca. Zawsze znajduje złoty środek Jak robiłam test ciążowy to stała koło mnie Jak zobaczy wnusia w takim czymś oszaleje !!
Czaderskie! Zresztą uwielbiam rzeczy z dawandy!
Stary 2016-03-07, 19:51   #3621
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Czaderskie! Zresztą uwielbiam rzeczy z dawandy!
Jak tylko dzidzia pokaże na USG że na 100% chłopak braknie mi pensji na te cuda
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-07, 20:03   #3622
Talantea
Zakorzenienie

Cytat:

Smutne wiesci, tulam mocno

Zaczełam oglądac Mastechef.
Od oglądania tego robie sie bardziej głodna i zachciewa mi sie gotować

Talantea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:07   #3623
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
niech Ci się kojarzy na zdrowie

Termomix ma moja znajoma - dostali w prezencie ślubnym ponad 3 lata temu i wciąż regularnie używają czyli nie jest to sprzęt "na jeden raz". No i faktycznie, wszystko z nim jest banalnie proste do przygotowania Ale niestety cena taka, że raczej nie w tym stuleciu
cieszę się, że chociaż Ty mnie rozumiesz

co do termomixa to kurka dla kogoś kto średnio lubi gotować, to chyba idealna rzecz rach ciach i gotowe
Cytat:
Ja też napalona na termomixa. Moja babcia ma i mówi mi ostatnio (80lat) nie wiem jak współczesna Pani domu może sobie radzić bez termomixa ahhahah
fajną masz babcię
Cytat:

Cytat:
Moja młoda spała w osobnej sypialni jak miała 8 mcy. To chyba bardziej zależy od Ciebie I Twoich preferencji. Albo możliwości jak u mnie teraz
kurcze my nadal śpimy z młodą w pokoju, ale ona wiecznie coś, późno ząbkowała i teraz też majaczy w nocy, śni jej się coś wiecznie, albo siusiu chce i tak jakoś nie wyobrażam sobie, żeby miała do nas dreptać do drugiego pokoju
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:15   #3624
Orange_tree1
Zadomowienie

http://www.supermamy.pl/styl-zycia/6...ie-Jomard.html
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-07, 20:18   #3625
iweczka
Zakorzenienie

hej,
ja dziś jakoś kiepsko się czuje, zauważyła że w ogóle nie mogę stać dłużej niż 10 minut.
Od razu boli mnie brzuch, pachwiny..... w pracy na chwilę podeszłam do koleżanki do kompa i postałam i fatalnie

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Zadzwoniłam do mamy.
Ma dzien wolny to pomyslałam, ze pogadam. Mama popiła sobie i gadała głupoty
Jak ja nie lubie jak pije, bo nie mozna sie z nia dogadać. ehh

Mówie jej, że juz czuje jak dziecko kopie. Ona na to, że nie powinnam gadac o takich rzeczach bo nie wolno, bo zapesze.
Ja na to, a co niby mam zapeszyć, ciesze sie z kazdego objawu to czemu mam o tym nie mówić. Ugh. Normalnie nie wytrzymam.
Utwierdza mnie to w przekonaniu, ze im dalej od mojej mamy tym lepiej
Szybko skonczylam rozmowę bo bym zaraz rzucila słuchawką.
Przykre to, jak własna matka nie interesuje się córką w ciąży.......
Trzymaj się

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:
Mojemu bratu cały wózek. Zostawał po przedpoludniowym spacerze na dole w bloku bo ciężko było bratowej wnosić go na 4 Pietro. Brat wracał z pracy i go wnosił. Komuś się bardzo spodobał.

Moje Bobo bardzo uparte. Nie ma ochoty kopać mamusi. A szkoda
Moje też bardzo uparte, może z raz cos jakbym poczuła
Dziś mam 16t1d

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2016-03-07 o 20:19
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-03-07, 20:22   #3626
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:

O mamuśku...sama prawda w tych rysunkach Tylko do tego rysunku na kibelku dodałabym jeszcze kota
Stary 2016-03-07, 20:22   #3627
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
fajną masz babcię
Cudowną !! Moja babcia jest fanką zdrowego żywienia ba była fanką kiedy ja byłam dzieckiem jeszcze. Do tego nie uznaje "przegrzewania" dziecka, pociskania słodyczy, nigdy się do małżeństwa rodziców nie wtrącała, zawsze robiła drogie ale przede wszystkim przydatne prezenty np gdy okazało się że jestem uczulona na kurz dostałam od babci na 8 urodziny odkurzacz Rainbow za chyba 10tys wtedy. Na 18 dostałam piękną torbę od gucciego ;p Babcia pracowała do 75lat jako stomatolog. Zna wszystkie nowinki w sprawie garnków, termomixów i innych cud. No jest cudowna !! Nie zachowuje się jak prawdziwa babcia A tu zostanie juz prababcią w tym roku po raz pierwszy
12.12.2015 II kreseczki

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-03-07, 20:23   #3628
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BeataAmelka Pokaż wiadomość
chociaż sama się stresuje wszystkim codziennie :-( dziecko moje nerwuskiem będzie :-(
Moje również
jak nie w pracy, to moja 5-latka też potrafi dać do wiwatu, a jak nie ona, to moja 80-letnia babcia
jak zadzwoni to zawsze wyprowadzi mnie z równowagi.... ehhh
Stary 2016-03-07, 20:24   #3629
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
O mamuśku...sama prawda w tych rysunkach Tylko do tego rysunku na kibelku dodałabym jeszcze kota
Haha u mnie puki co sam kot sie na kolana ryje
Dzis np w łóżku 2x2m nie mógł ułożyć się na materacu koło mnie czy męża ale musiał spać na mojej nodze
12.12.2015 II kreseczki
Stary 2016-03-07, 20:25   #3630
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Talantea współczuję kontaktów.
Ja mam 3 braci, sporo starszych i od kiedy wiedzą o Bobo to czuję się jak mała dziewczynka: zadbana, zaopiekowana. Widać po nich jak się cieszą, widać jak się martwią. Nie wyobrazam sobie, ze mielibysmy żyć obok siebie.
Fajnie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości