Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-24, 19:22   #3631
Kolina
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
moje dziecko dzis widzac mnie bez stanika "o, mama ma kolorowe cycki!" (chodzilo o sutki - w koncu sa lekko brązowe a nie jak skóra )
slodkie ma teksty
Stary 2011-05-24, 19:24   #3632
madziaranew
Rozeznanie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Nerolka - wszystkiego najlepszego z okazji imienin, rocznicy slubu, no I dla Twojego smyka zycze zdrowka
Nadrobilam Was no ale jakos nie zaznaczalam co komu mialam odpisac
Gratulacje udanych wizyt
Marina- zycze Ci szybkiej przeprowadzki ,najlepiej na swoim, och jak Ty masz niedaleko do 20-go ale Ci zazdroszcze
Ja tez wiecznie wysluchuje ,ze zobaczysz zaraz Cie wysadzi, albo wyspij sie bo bedziesz miala nocki zarwane jak dziecko sie urodzi, ale nie przywiazuje do tego uwagi , Bo kazde dziecko jest inne.
Ja jeszcze sama , Tz pracowal do 18 a jeszcze na fuche sie zalapal, mow ze nie odpocznie , a on sie smieje ze na body bedzie
Ja dzis truskawek sie najadlam , ale swojskich , jakie byly slodkie och...
Ciaza powiadacie ze sie tak dobrze czujecie, no ja tez nie narzekam teraz, ale na poczatku wymiotowalam rano I wieczorem,drugi trymest byl ok, teraz jest mi troche ciezko,ale wogole to ja jestem osoba bardzo aktywna, lubie biegac , jezdzic rowerem , no I duzo spacerowac , a tu niestety nie wszytko moge , spacery tez mnie wykanczaja.
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:24   #3633
Kolina
Zadomowienie

dziekuje za opinie na temat sab simlex
reasumujac : te z was ktore o nim slyszaly polecaja

moze bym sie zdecydowala?
tylko jeszcze o cene zapytam i date waznosci
Stary 2011-05-24, 19:24   #3634
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Cześć brzuchatki.
Melduję się po wizycie, z malutką wszystko ok- nadal jest dziewczynką.
Wyniki badania krwi, moczu i obciążenie glukozą wyszło super.
Szyjka pozamykana i długa.
Jedyną nie dobrą wiadomością jest stan zapalny pochwy, ale dostałam leki i mam nadzieję, że szybko się go pozbędę.
Pani doktor powiedziała, że kawał kobiety z naszej Hani- bo waży już 1390 g.
Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień.

)
Super, że wszystko ok i waga

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Ja czekam na ostatnie USG, takie w +/- 33 tyg. Wtedy jak mi lekarz powie ile dziecko mierzy, to da się też oszacować jakie będzie przy porodzie. Jak małe, to kupię coś na 56, jak duże to nie
Ja też właśnie będę miała takie dokładne badanie 13 czerwca i wtedy mam nadzieję, że się dowiem ile +/- będzie ważyła i mierzyła Julcia przy porodzie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość

Wklejam zdjęcie huśtawki, którą wczoraj złożyłam
Bardzo fajna, widac, że porzadna

Cytat:
ja tylko na chwilke - bylam u gina i nie jest wesolo. mam juz rozwarcie zewnetrzne, szyjka nieco sie znowu skróciła (2/1/1). poza tym tetno malej ok, moje ok, cisnienie ok, mam badania do wykonania i nakaz lezenia.
No to współczuję, dla mnie podobnie jak dla brumka lezenie byłoby katorgą

Cytat:
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
Następna wizyta 20 czerwca

No i super, gratulacje

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Głowa mnie boli,spać mi się chce a szkoda mi czasu.Taki typ ze mnie.
Powyciągałam przedciążowe ciuchy,poprałam,wysuszyła m i się na nie patrzę bo boję się nałożyć czy aby wejdą na dupsko?

Iza już zarejestrowana w USC jako Izabela Rozalia G...
Niezła jesteś- 7 dni po porodzie, a Ty już ciuszki sprzed ciąży wyjmujesz-zazdroszczę ja to pewnie może po roku się zmieszczę

WSZYSTKIEGO DOBREGO MILENKO

Cytat:
Napisane przez Zmalowana Pokaż wiadomość
Leże i dogorywam Wstałam żeby obiad zrobić jak mama wróciła z pracy. Wszystko zrobiłam i znowu mi się zakręciło w głowie :/ Więc leże i jem arbuza
Oj niedobrze, ale trzymaj się i odpoczywaj

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość

SweetAngel miała wrócić w poniedziałek, a nadal jej nie ma....
A skąd miała wrócic?

Cytat:
34 tc co by powiedział Dzidziuś: "Zaczyna mi się tutaj powoli nudzić! Moje ruchy są bardzo ograniczone i z każdej strony coś na mnie napiera... Co chwilę ktoś dotyka brzucha mamy i nikt nie słucha moich protestów! Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."

Ja czytałam o rozmowie bliźniaków, jak się zastanawiali, czy istnieje życie poporodowe:hahaha :

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość

I tutaj rodzi mi się pytanie: nie czuła skurczy żadnych wcześniej? kiedy zadzwonili po karetkę, że nie zdążyli dojechać?
wychodzi na to, że można przeoczyć pierwszą fazę porodu..
Czyli jednak może nie bolec-oby....

Witam się wieczorkiem po spotkanku i nadrobieniu Was.

Spotkanie było SUPEROWE. Dziewczyny są BARDZO fajne, uśmiechnięte, zabawne-jak zawsze Najadłyśmy się, cyknęłyśmy parę fotek-wkleję do klubu, a poza tym będę miała u siebie w albumie.

Nerolka czekam na fotkę Twojego brzucha

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:29   #3635
Shira_83
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
Oj... ciężka noc, śniło mi się że rodziłam i bolalo.

No cóż, ja zaczynam sie bać jak teraz bedzie wyglądać nasze życie. Jak wiecie tż od piątku jest bezrobotny.
Widzę jak kombinuje, miota sie w tym wszystkim, tutaj lada moment dziecko ma przyjsc na swiat a tak naprawde nie zrobilismy jeszcze konkretnych zakupow. Co prawda mamy podstawowe rzeczy typu łozeczko, wózek, wanienka itp ale zostalo duzo drobiazgów do kupienia, i trzeba jeszcze sporo wylozyc, do tego rachunki i zepsute sprzęglo w aucie.
W niedziele moja mama dała mi opr ze zbyt dlugo zwlekamy, no i ma racje ale za coś zyc trzeba... pociesza mnie to ze do konca miesiąca musimy dostac zwrot ze skarbowki prawie 2 tys to tak troche odciązy finanse.

tz wymyslil soebie ze chce otworzyc wlasną dzialalnosc, tym bardziej ze ma do tego warunki. tzn, moj szwagier ma paleciarnie, i caly sprzet. no a tz rozmawial wstępnie z gosciem ktory moglby mu wstawiac do remontu palety, to troche inaczej niz szwagier poniewaz on produkuje nowe. No i najpierw szwagier sie zgodzil ze mu na start pomoze, ze moze popoludniami robic na stanwiskach. Ale jak sie dowiedzial ze tz musialby uruchomic odrazu sporą produkcje, musialby miec na strat chociaz z 4 osoby to zaczelo mu sie pasowac - zazdrosc... tesciowa tez zamiast wesprzec to lamentuje, bo prąd bo czy da sobie rade... szwagier mialby krzysc z tego bo dawalby materialy, no i oczywiscie rachunki tez podzielone na 2.
Tz kręci sie męci itd, ja mu mówie ze co tu moze nie wyjsc, przeciez nawet nie musi wiele zainwestowac, ale jak slyszy tesciową to mu ochota przechodzi... normalnie usta jej najlepiej zakleic. Co za baba... Ja mu mówie tylko zeby to jak najszybciej zalatwil bo im duzej to trwa tym bardziej na nie wszystcy są.

Ja wiem ze się uda, mówie t ze w niego wierze, i smieje się mu w twarz ze czego on sie boi, w swoim zakladzie byl najlepszym pracownikiem, ma pojecie do tego, zna stawki... no nie wiem... jeszcze teraz sie zastanawia bo ten gosc co ma mu te palety wstawiac dowiedzial sie jakim jest pracownikiem i zaproponowal mu prace u siebie z tym ze to jest 20 km w jedną strone...

musialam się wyzalic uff. trzymajcie kciuki zeby wszystko ulozylo sie pomyslnie
a wy co myslicie na ten temat??
Kochana nie ma co myśleć tylko wiatr w żagle to świetna okazja żeby rozpocząć własny biznes i jeszcze z małym ryzykiem kto to słyszał że facet dopiero zaczynać chce a już klient poważny się znalazł nie zważać na teściowe i inne wynalazki tylko hop siup i załatwiać papierki!! takie moje zdanie nic nie tracicie a wiele możesz zyskać i tego Wam życzę

Cytat:
Kurczę laski zemdlałam :/ Myślałam, że do łóżka nie zdążę dojść Teraz leże grzecznie z lapkiem i odpoczywam. To pewnie wina ciśnienia.
Cytat:
Leże i dogorywam Wstałam żeby obiad zrobić jak mama wróciła z pracy. Wszystko zrobiłam i znowu mi się zakręciło w głowie :/ Więc leże i jem arbuza
ojj bidulo leż za gorąco dziś było stanowczo!!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Moje ostatnie nabytki - laktator tommie tippi przewijak karuzelka i koszulki różowa do karmienia i niebieska w żyrafki do porodu
oo ta do karmienia mi się bardzo podoba śliczniutka

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki

znacie? polecacie?
znamy polecamy ja siorce co chwilkę jeździłam po to do Czech bardzo chwaliła
Stary 2011-05-24, 19:29   #3636
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
karolinee, ja też dzisiaj byłam zobaczyć co w biedronce piszczy i też nic nie było, ale ta oferta jest ważna od jutra, więc po prostu w niektórych biedronkach falstart zrobili.
no właśnie, a ja już myślałam że mnie się coś popierdzieliło i że to od dzisiaj jest oferta

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:34   #3637
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
No moje dziecię na pewno nie przeoczy takiego kureczka z mleczkiem
Cytat:
moje dziecko dzis widzac mnie bez stanika "o, mama ma kolorowe cycki!" (chodzilo o sutki - w koncu sa lekko brązowe a nie jak skóra )
Mi piersi urosly o jeden roomier ale wydaje mi sie ze brodawka jest na polowie cyca, nie wiem dlaczego ale kojarzy mi sie z murzynskimi piersiami due brodawki.wiec u mnie tez nie bedzie problem ze znalezieniem cyca przez moja dzidzie, jak narazie Tz tylko korzysta

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

http://www.cosmopolitus.com/sab-simp...age=pl&pID=246

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 19:34   #3638
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie będę miała takie dokładne badanie 13 czerwca i wtedy mam nadzieję, że się dowiem ile +/- będzie ważyła i mierzyła Julcia przy porodzie

A skąd miała wrócic?

Witam się wieczorkiem po spotkanku i nadrobieniu Was.

Spotkanie było SUPEROWE. Dziewczyny są BARDZO fajne, uśmiechnięte, zabawne-jak zawsze Najadłyśmy się, cyknęłyśmy parę fotek-wkleję do klubu, a poza tym będę miała u siebie w albumie.

Nerolka czekam na fotkę Twojego brzucha

który to u Ciebie tydzień będzie?

Edit:

już znalazłam, to bedzie 30 tydzień skończony i 4 dzień

ja mam za półtora tyg mieć Usg to będzie 34 tydzień i może się dowiem dokładnie ile mierzy, ile waży i ogólnie co tam u mojej Julci

No właśnie co ze Sweet?

bo nie doczytałam jeszcze kilku stron zaległych a podobno coś tam się działo ze SweetAngel.

Możecie tak pokrótce napisać co się działo z nią bo nie wiem czy doczytam zaległe posty..

Nerola ja tez czekam na fotkę Twojego brzucha żeby trochę pozazdrościć szybkiego powrotu do figurki sprzed

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-24 o 19:36
Stary 2011-05-24, 19:35   #3639
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
34 tc co by powiedział Dzidziuś: "Zaczyna mi się tutaj powoli nudzić! Moje ruchy są bardzo ograniczone i z każdej strony coś na mnie napiera... Co chwilę ktoś dotyka brzucha mamy i nikt nie słucha moich protestów! Mam depresję przedporodową i nic więcej dzisiaj nie powiem..."
Świetne to podczytuję sobie co tydzień

Cytat:
Ja myślę że to taka zawiśc że miałabyś mieć lepiej niż takie babiszony które teraz zazdroszczą że można ciąże przejść bez tych wszytskich dolegliwości
No chyba tak....dlatego szczerze mówiąc mam to gdzieś

Cytat:
Napisane przez margaret82 Pokaż wiadomość
Super ze po wizycie wszystko ok Ale widfzę ze tylko mój Klusek taki wielki bo w 32 tc ważył juz 2200g
Nie tylko, mój miał tak samo teraz to już pewnie 3 kg ma

Cytat:

Na burzę się zbiera

Wcięłam pomarańcze, siedzę napchana jak nie wiem Ostatnio mam taki etap że codziennie mogłabym pomarańcze jeść, więc moje kolacje tak wyglądają

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:37   #3640
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Mi piersi urosly o jeden roomier ale wydaje mi sie ze brodawka jest na polowie cyca, nie wiem dlaczego ale kojarzy mi sie z murzynskimi piersiami duze brodawki.wiec u mnie tez nie bedzie problem ze znalezieniem cyca przez moja dzidzie, jak narazie Tz tylko korzysta
no mnie też takie ciemne sutki się kojarzą z murzyńskimi.... jak sutek jest sterczący to fajnie wygląda nawet ale jak taki "na luzie" to otoczkę mam tak jak Ty na pół cycka

Stary 2011-05-24, 19:39   #3641
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Zdjęcia w klubie lub w moim albumie-jak wygodniej

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 19:41   #3642
BABONIK
Zadomowienie

dobry wieczór

witam z Pragi jest upalnie,pięknie ale zupełnie nie dla ciężarnych w 7 m-cu ciąży

plecy mi odpadają,stopy puchną... ale jest pięknie i mimo wszystko się relaksuję

byli smy dzis na starym miescie,most karola i hradczany zaliczone

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:41   #3643
madziaranew
Rozeznanie

Cytat:
no mnie też takie ciemne sutki się kojarzą z murzyńskimi.... jak sutek jest sterczący to fajnie wygląda nawet ale jak taki "na luzie" to otoczkę mam tak jak Ty na pół cycka
Tz mnie pyta czy juz takie zostana , Bo on wolal tame sprzed ciazy, tlumacze mu ze beda takie jak kiedys , ale za cholere nie mam pojecia czy tak naprawde bedzie.?
Stary 2011-05-24, 19:44   #3644
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Zdjęcia w klubie lub w moim albumie-jak wygodniej
już obejrzane - ale z Was ślicznotki

Patik a Twój brzuszek świetnie się kamufluje w tej kwiecistej tunice

Stary 2011-05-24, 19:45   #3645
madziaranew
Rozeznanie

A jeszcze zapomnialam Wam podziekowac za wczorajsze opinie w zwiazku z pasem poporodowym , jak narazie wstrzymam sie od zakupu, zobaczymy jak to bedzie po porodzie I w jakim stanie mnie pozbieraja z porodowki !

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 19:46   #3646
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Z okazji rozpoczętego dziś 31 tygodnia - wklejam fotki swojego brzuszyska

Cytat:
Cześć brzuchatki.
Melduję się po wizycie, z malutką wszystko ok- nadal jest dziewczynką.
Wyniki badania krwi, moczu i obciążenie glukozą wyszło super.
Szyjka pozamykana i długa.
Jedyną nie dobrą wiadomością jest stan zapalny pochwy, ale dostałam leki i mam nadzieję, że szybko się go pozbędę.
Pani doktor powiedziała, że kawał kobiety z naszej Hani- bo waży już 1390 g.
Dzisiaj zaczynamy 29 tydzień.
kawał kobitki z Hani.
Cytat:
ja tylko na chwilke - bylam u gina i nie jest wesolo. mam juz rozwarcie zewnetrzne, szyjka nieco sie znowu skróciła (2/1/1). poza tym tetno malej ok, moje ok, cisnienie ok, mam badania do wykonania i nakaz lezenia.
Oszczędzaj się, mała powinna jeszcze posiedzieć w brzuchu.
Cytat:
Ja już po wizycie
Wszystko wporządku, szyjka pozamykana ładnie trzyma, główka dalej w dole i już się raczej nie obróci. Mały waży 1850g, lekarz powiedział że idelanie, nie zapowiada się aby był jakiś wielkolud Serduszko ładnie osbie bije, płeć się nie zmieniła, jajuszka dalej ładnie dyndają.
Wyniki moje wporządku, a nawet się mocz poprawił. Żadnych obrzęków, żylaków, opuchniętych nóg, ciśnienie książkowe.
Następna wizyta 20 czerwca
super wieści.
Cytat:
Zmalowana, może powiedz o tych omdleniach lekarzowi?
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Dzisiaj jestem jakaś padnięta, spotkałam się z koleżanką i ona gorzkie żale odprawiała - szkoda mi kobiety, bo mąż głupio postępuje, aż żal że nie ma jak na to zaradzić, ale za to swojego doceniłam i stwierdziąłm, że naprawdę wielkie szczęście trafiło.
Ja też po ostatnich ekscesach męża koleżanki uświadamiam sobie na jaki skarb trafiłam.

Nerolka wszystkiego najlepszego dla Was i synka. Tyle Wam się okazji zebrało.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:53   #3647
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
wszystkie dlugosci i budowa OK.
tylko kurcze.... obustronnie poszerzone miedniczki nerkowe
mamy przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, więc juz teraz poprosze o kciuki na 14 czerwca, zeby sie wszystko ładnie wyrownało.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 19:54   #3648
aania_20
Zakorzenienie

babonik, super że wyjazd się udaje, oby tak dalej!!! Opowiesz koniecznie po powrocie

Carmela,

Stary 2011-05-24, 19:59   #3649
DaKaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dobry wieczór

witam z Pragi jest upalnie,pięknie ale zupełnie nie dla ciężarnych w 7 m-cu ciąży

plecy mi odpadają,stopy puchną... ale jest pięknie i mimo wszystko się relaksuję

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne
Babonik relaksuj się, zwiedzaj, a mąż niech Ci zazdrości.
Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
mamy przyjsc na kontrole za 3 tygodnie, więc juz teraz poprosze o kciuki na 14 czerwca, zeby sie wszystko ładnie wyrownało.
A od czego to powiększenie może zależeć? Na pewno wszystko się wyrówna.

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-24, 20:00   #3650
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930

don't worry...moje dziecko też to ma. Tylko lekarz nie nazwał tego poszerzenie miedniczek tylko pielektazje..ale to chyba to samo chodzi..a jaką wielkość mają? moje niby mieszczą się w normie..
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:01   #3651
moniczka2123
Zadomowienie

Jutro bedzie śmiechu co nie miara musze sie ogolic "tam " no i niezle cyrki beda i gimnastykowac sie bede musiala i koniecznie lusterko

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:01   #3652
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
mamusie mam pytanie: znajoma chce mi odsprzedac opakowanie preparatu Sab Simplex - przywieziony z Niemiec ponoc jest super na kolki

znacie? polecacie?
Znamy, znamy. Nie raz nam życie uratował. Podawałam synowi jak miał kolki . Z tego co pamiętam to można kupić z Niemiec albo Czech. Ma wyższe stężenie "czegoś tam", co ma też preparat dostępny u nas w aptekach - Infacol. Oprócz tego zaliczyliśmy też wodę koperkową.

Cytat:
No bo przecież w gazetce jest jak wół że od 25 maja jest ta oferta więc nie wiem jakim cudem Wy już kupiłyście - przynajmniej niektóre z Was
Nie, nie. Wczoraj Wam wstawiałam linka do gazetki bo rano u mnie w biedronce widziałam na półkach. Także nie wiem dlaczego niby od 25 maja a większość asortymentu już jest.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:03   #3653
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
don't worry...moje dziecko też to ma. Tylko lekarz nie nazwał tego poszerzenie miedniczek tylko pielektazje..ale to chyba to samo chodzi..a jaką wielkość mają? moje niby mieszczą się w normie..
w opisie mam wlasnie poszerzenie miedniczek, a niżej pyelektazje nerek płodu -do kontroli za 3-4 tygodnie i po porodzie.

nerka prawa=9,3mm
nerka lewa=6,2mm
norma to chyba 6mm

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:12   #3654
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
No bo przecież w gazetce jest jak wół że od 25 maja jest ta oferta więc nie wiem jakim cudem Wy już kupiłyście - przynajmniej niektóre z Was
No jakoś to przeoczyłam no to w takim razie jak niektóre kupiły tą lovelę????

Cytat:
karolinee, ja też dzisiaj byłam zobaczyć co w biedronce piszczy i też nic nie było, ale ta oferta jest ważna od jutra, więc po prostu w niektórych biedronkach falstart zrobili.

Aha, chyba, że tak...

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
dobry wieczór

jutro rejs Weltawą

przesyłam Wam ogromne
Super, że wycieczka się udaje

Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
A co to w ogóle jest??? Te poszerzone miedniczki??? Poważne to to?? Kciuki trzymam oczywiście!!!!

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie, nie. Wczoraj Wam wstawiałam linka do gazetki bo rano u mnie w biedronce widziałam na półkach. Także nie wiem dlaczego niby od 25 maja a większość asortymentu już jest.
ja już nic nie wiem... A w mam tą biedronę!!!!

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:14   #3655
patik87
Zakorzenienie

Cytat:
w opisie mam wlasnie poszerzenie miedniczek, a niżej pyelektazje nerek płodu -do kontroli za 3-4 tygodnie i po porodzie.

nerka prawa=9,3mm
nerka lewa=6,2mm
norma to chyba 6mm
u mojej jest na jednej nerce 2,8mm a na drugiej 3,6 a norma mam napisane ze do 4mm..
lekarz mi powiedział, że dosyć częste jest to u płodu, i trzeba obserwować, po porodzie może samoistnie zaniknąć- ale nie musi.
Ważne, aby teraz się nie powiększało..

Beatka bez kitu wyglądam jak nie w ciązy w tej tunice na fotkach
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:16   #3656
moniczka2123
Zadomowienie

Ujrzałam pierwsza kropelkę siary

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:18   #3657
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Wrócilismy z wizyty...
31t 4d
Sara nadal jest Sarunia
waga 1930
Ale Sara już duza już zaciskam wszystko sie wyrówna
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:20   #3658
aania_20
Zakorzenienie

Czytam sobie http://www.dobramama.pl/pokaz/161385...ak_zareagowali
niektóre aż się przykro robi...
choć moi teściowie podobnie - reakcja jakbym im powiedziała że buty sobie kupiłam. A rodzice się popłakali z radości

Stary 2011-05-24, 20:20   #3659
83monia
Zakorzenienie

dzieki dziewczyny za dobre slowa i nakazy lezenia. w zwiazku z tym dziec chyba jednak od czerwca idzie spowrotem do zlobka, skoro musze wypoczywac. bo przy nim sie nie da. niestety nie mam tu nikogo kto by sie nim zajal, maz wraca po 16 wiec w sumie niewiele moze pomóc. jedyny plus z zlobek jest, ale i tak musze sie przez cale miasto bujnac samochodem zeby go zabierac i odbierac (maż nie ma prawka, ja jestem tylko kierowcą...). zawsze to jednak mniej.

wlasna dzialalnosc (nie pamietam czyjego faceta) - nie zastanawiaj sie, jak nie teraz to kiedy? nie ma idealnego momentu!!

omdlenia (zmalowana?) - trzymaj sie, z nogami wysoko!

nereczki - oby przeszło

sab simplex czy jak mu tam - załuje ze nie uzywalam, bo naczytalam sie dobrych opinii. na watku mamusiek jedna uzywala i dziecko pozbylo sie kolek. my uzywalismy bobotic (ma chyba wiecej tego czegos niz infacol... ale nie daje glowy) ale tak sobie dawalo rade

jutro przychodzi podobno mój wyczekany elektryk wiec pewnei nei zajrze do was.

martwie sie troche... jeszcze przynajmiej 5 tygodni by donosic ciążę...

i troche smutna jestem bo na mamusiowym watku sie dziwia ze wkurzona jestem na dziecia mojego upartego i niegrzecznego jak smok, a sobie drugie funduje... niefajnie nei byc matka-polką, taka nieidealną, bo wtedy sie pojawiaja te cholerne wyrzuty sumienia... ale przejdzie mi...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-24, 20:27   #3660
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
i troche smutna jestem bo na mamusiowym watku sie dziwia ze wkurzona jestem na dziecia mojego upartego i niegrzecznego jak smok, a sobie drugie funduje... niefajnie nei byc matka-polką, taka nieidealną, bo wtedy sie pojawiaja te cholerne wyrzuty sumienia... ale przejdzie mi...
Aj tam, aj tam... a kiedy jest moment na drugie dziecko? A kiedy na pierwsze? Głupie gadanie Zresztą podejrzewam, że nawet i bez drugiej ciąży Arturek dawał by czasami w kość... dzieci tak mają, a Arturki szczególnie. Wiem, bo mój mąż też nosi to imię
Trzymaj się, bo na pewno jesteś świetną mamą

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości