Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 122 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-14, 10:36   #3631
t_89
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
ewaciano ja raczej myślę, że to rwa;] nie ma okreslonej godziny, kiedy moze Cię chwycic. Ja czasem nie mam kilka dni, a sa takie dni gdzie zwijam się z bólu i ledwo chodzę...
t_89 widzialam wlasnie, ze znowu go wystawili. Ciagle się zastanawiam, ale jedtem wkurzona, bo kontakt z nimi jest karygpdny! Napisalam kilka e- maili i nikt nie raczył mi odpisac!!! Wrrrr!
Wydaje mi sie, ze oni beda co jakis czas wystawiac, ja chce kupic ale blizej lipca ten wozek ;/ napisalam mi @ ciekawe czy mi odp. Z jednej strony wolalabym ta gondole co dalam zdj ale z drugiej 2 w 1 sie oplaca za 1000. Doszlam do wniosku, ze moge kupic ten wozek, a pozniej jeszcze inna spacerowke na to samo mi wyjdzie jakbym kupila za 2 tys wozek.

P.S kto chce smazonego banana z cukrem trzcinowym ?

A mozesz mi jeszcze powiedziec bo widzialas go chyba na zywo? on ma material matowy czy swiecacy? bo na tych ich zdj to wszytsko mozliwe. Ja wpisywalam w google to np zielony wydaje mi sie siwcacy a juz ktos dal fiolet i matowy, albo to od aparatu zalezy.
t_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:39   #3632
87czarna
Zakorzenienie

t_89Podejrzewam,że do lipca takiej promocji już nie będzie ;/
A po co chcesz jeszcze jedną spacerówkę,jak w tym jest?
Co do materiału- na żywo nie zwróciłam uwagi, ale wydaje mi się,że nie jest świecący...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"

Edytowane przez 87czarna
Czas edycji: 2013-04-14 o 10:42
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:42   #3633
t_89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
t_89Podejrzewam,że do lipca takiej promocji już nie będzie ;/
A po co chcesz jeszcze jedną spacerówkę,jak w tym jest?
Bede uzywac tej, ale ona wydaje mi sie mala i nie wiem do jakiego wieku dziecko bedzie w niej jezdzic, chialam potem kupic jakas wieksza
wlasnie juz sama nie wiem jaki chce wozek ;/
Stary 2013-04-14, 10:43   #3634
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Mogę podać przepis, pyszne są

No to nim potrząsnęłam... tak nim potrząsnęłam, że szuka od dziś mieszkania, bo ma mnie dość. Powiedział mi, że nie dziwi się, że mój tato kiedyś mówił (jak miałam naście lat), że nigdy sobie męża nie znajdę. Odechciewa mi się żyć
Ciekawe jak zapłaci za to mieszkanie skoro nie pracuje...
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:48   #3635
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
raczej tak, zreszta od dziecka taki model rodziny mam ze ojciec rzadko kiedy w domu bywal, bo jestem corka marynarza, wiec generalnie czuje to jako norme ze faceta nigdy w domu nie ma tz tez od rana do poznego wieczora zawsze pracowal, a teraz jak za granica pracuje to juz w ogole a jeszcze jak wyjedzie do norwegii i bedzie jezdzil na 6 tyg a w domu siedzial 2 tyg to juz w ogole sie od meza odzwyczaje
podziwiam ja bym nie mogłą żyć w związku na odległość-teraz mój mąż jest tylko na weekendy przez pół roku i już mamy dość

Cytat:
No to nim potrząsnęłam... tak nim potrząsnęłam, że szuka od dziś mieszkania, bo ma mnie dość. Powiedział mi, że nie dziwi się, że mój tato kiedyś mówił (jak miałam naście lat), że nigdy sobie męża nie znajdę. Odechciewa mi się żyć
Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
fakt, bo gdybysmy mieli sie zdecydowac to z peenoscia nie teraz
nie znam Twojego męża, ale wkurza mnie! nie dość, że siedzi na doopie i nie pracuje żeby zapewnić rodzinie byt, to jeszcze ma jakieś problemy i to on jest biedny pokrzywdzony normalnie bym go

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:49   #3636
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
Bede uzywac tej, ale ona wydaje mi sie mala i nie wiem do jakiego wieku dziecko bedzie w niej jezdzic, chialam potem kupic jakas wieksza
wlasnie juz sama nie wiem jaki chce wozek ;/
Też nie byłam pewna tego siedziska w spacerówce,ale z komentarzy wynika,że dzidzia ma w niej miejsce...

Stary 2013-04-14, 10:51   #3637
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość

nie znam Twojego męża, ale wkurza mnie! nie dość, że siedzi na doopie i nie pracuje żeby zapewnić rodzinie byt, to jeszcze ma jakieś problemy i to on jest biedny pokrzywdzony normalnie bym go
Dokładnie mnie też on wkurza.
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 10:52   #3638
ladanseuse14
Zakorzenienie

wozki
Stary 2013-04-14, 10:59   #3639
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
cotynato powiem Ci, ze mimo 18 tc ciagle mam problem z lodowka czy zmywaniem naczyn..
Serio? Nie mów...
Ja liczyłam, że zaraz mi minie. Na pewno nie miałam takiego czegoś w poprzedniej ciąży...

Ale wygrzebałam dobrą czekoladkę mniaaam- ritter'a z płatkami biała , studentskiej mi nakupił tż ale widzę że już tylko pół tabliczki zostało z 5 tabliczek

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 10:59   #3640
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
podziwiam ja bym nie mogłą żyć w związku na odległość-teraz mój mąż jest tylko na weekendy przez pół roku i już mamy dość

no niestety jak sie chce cos osiagnac to trzeba chwilowo cos poswiecic. a ze moj maz z tych co na dupie siedziec nie bedzie i prace za wszelka cene znajdzie to chociaz tyle z tego mam, ze nie martwie sie co bedzie jutro. przynajmniej nie jedziemy na kredytach, ani na mieszkanie, ani na inne drobnice. sami jeszcze decyzji nie podjelismy jak to ma wygladac, raz chcemy wyjechac, a raz zostac wiec poki co serca na rozdrozu no i smutna prawda taka, ze bardziej to tz teskni niz ja ale mowie, u mnie to wpisane od wczesnego dziecinstwa. tylko dzieci mi w tym wypadku szkoda, ale mloda jakos sobie radzi. serio wole to, niz klepac biede mimo ze tz ma wyksztalcenie w kierunku ktory jest zawsze na czasie, ale co z tego jesli on majac swoja firme robil solidnie i z dobrych materialow a co za tym idzie cena szla w parze z jakoscia, jak konkurencja potrafila cene sporo obnizyc a odwalala totalna maniane, a ze ludzie skapi to wybierali tanszych a teraz placa podwujnie. no coz rzeczywistosc zmusila do wyjazdu
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:01   #3641
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Serio? Nie mów...
Ja liczyłam, że zaraz mi minie. Na pewno nie miałam takiego czegoś w poprzedniej ciąży...

Ale wygrzebałam dobrą czekoladkę mniaaam- ritter'a z płatkami biała , studentskiej mi nakupił tż ale widzę że już tylko pół tabliczki zostało z 5 tabliczek
serio
Stary 2013-04-14, 11:03   #3642
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
wozki
ja już nie oglądam
Cytat:
no niestety jak sie chce cos osiagnac to trzeba chwilowo cos poswiecic. a ze moj maz z tych co na dupie siedziec nie bedzie i prace za wszelka cene znajdzie to chociaz tyle z tego mam, ze nie martwie sie co bedzie jutro. przynajmniej nie jedziemy na kredytach, ani na mieszkanie, ani na inne drobnice. sami jeszcze decyzji nie podjelismy jak to ma wygladac, raz chcemy wyjechac, a raz zostac wiec poki co serca na rozdrozu
ważne, że Wam to nie przeszkadza coś za coś

Stary 2013-04-14, 11:04   #3643
Snow_White1
Wtajemniczenie

Odp: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

Witam.

My wlasnie po sniadanku - TŻ zrobil jajecznice na oliwie czosnkowej - mniam, oboje jestesmy czosnkowi, wiec nam zapach nie przeszkadza )

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2013-04-14, 11:04   #3644
zmienniczka
Zadomowienie

witam sie w 16 tyg..juz tylko 2 tyg i przywitmy 5 miesiac

jutro wizyta u poloznej...ale i tak bardziej nie moge sie doczekac 8 maja i mojego polowkowego

http://babystrology.com/tickers/baby..."180"></embed>
zmienniczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:05   #3645
ladanseuse14
Zakorzenienie

Cytat:
ja już nie oglądam

ważne, że Wam to nie przeszkadza coś za coś
ja jeszcze nie zaczelam
Stary 2013-04-14, 11:05   #3646
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
oliwia odpada z jednego prostego wzgledu, syn siostry tz nazywa sie oliwier, wiec nie chce skojarzen oliwia i oliwier, bo gnoja nie trawie, tak jak wiekszosci rodzinki tz

a jesli chodzi o wozki, to ja mam inne wymagania chce lekki wozek, na piankowych kolach, skladajacy sie do malych rozmiarow. obojetne mi czy siedzisko spacerowki jest szerokie czy waskie, czy kubelkowe czy rozkladane. bo moje starsze dziecko nalezy do tych wychudzonych czy jak kto lubi okreslac wyglodzonych jest bardzo szczupla i drugie tez raczej takie bedzie. spacerowka ma byc w dwie strony. dlatego faworytem w moim odczuciu jest jane rider, ktory sie wiekszosci nie podoba ale ja z kolei nie lubie masywnych wozkow. w sumie bede sama z dwojka dzieci wiec nie moge pozwolic sobie na kolosa ktorego targac bede musiala niby tylko na pierwsze pietro, ale to stare budownictwo wiec jest wysoko. stelaz i tak bedzie ladowal w bagazzniku ale gondola musi byc leciutka. no i spacerowka skladac sie razem ze stelazem. no i musi dac sie wpinac w niego fotelik maxi cosi. na drugim miejscu jest mamas&papas sola, nad tymi dwoma sie zastanawiamy. no ale przy drugim dziecku bardziej wiem czego szukam i na co mam zwracac uwage.
zreszta nie potrzebuje duzych kolek bo na spacery do lasu sie nie wybieram, a do parku sa wystarczajace.

wczoraj pokazywalam tez tz xlandera xmove, w zyciu nie zdecydowalabym sie na ten wozek mieszkajac w bloku bez windy. no ciezki jest przeokropnie, a podbijanie go to jakies nieporozumienie gdzie bez zadnego obciazenia w postaci dziecka musialam sie na niego prawie ze polozyc zeby go podbic. juz lepszy w tej kwestii jest XA.
No tak , to jest argument

Jane Rider i Sola rzeczywiście fajne, może troszku drogie, ale dla mnie minusem są małe kółka - a przynajmniej tak w sieci wyglądają. Parku w pobliżu nie mam, mam za to piękne wały nad Odrą, na których również bywa piękne błoto i piach, więc wózek muszę mieć terenowy
Nie ma niestety lekkich, kompaktowych, terenowych wózków do 1500 zł... ataki limit sobie postawiliśmy, chociaż i tak wolałabym kupić używany, bo taka kasa na coś, czego będę używała półtora roku to trochę dużo Potem chcę kupić lekką spacerówkę i o wozku zapomnieć

Cytat:
Napisane przez t_89 Pokaż wiadomość
a ja czytam zabawy na oczepiny musze orkietstrze powiedziec, nie chce glupich, ale tez zeby nie byly okepane:confuse d: badz madry
Poczytałam dalej co wybrałaś i w sumie fajnie, bo mało obciachowe Zastanów się tylko nad butami - jeśli oczepiny będziesz miała tradycyjnie o północy, po kilku godzinach tańczenia, to nie wiem czy zbieranie przepoconych butów będzie przyjemne
Na Śląsku jest zwyczaj, że Pan Młody pije na oczepinach z bucika Panny Młodej... kiedy to po raz pierwszy widziałam to

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
U mnie tez pada...ale zdazylismy z TZ na spacer, gdy jeszcze sloneczko swiecilo
Teraz TZ robi wolowine po burgundzku i pieczone mlode ziemniaki ze swiezym majerankiem wolowina pierwotnie miala byc swiątecznym przysmakiem dla kotow, ale sie na nią wypięły i wolą suche chrupki
Gotujący TŻ
Koty jak to koty

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Witam się na chwilkę Dzisiaj mam aktywny dzień, dużo roboty, zakupy, itp, a w domu taki syf, że hoho, ale już nie mam siły na sprzątanie, a na 18 się umówiliśmy ze znajomymi, od których dostaniemy zaproszenie na ślub

Umówiliśmy się z tż, że on wybierze wózek, a ja kolor, bo jakoś mnie temat wózka przerasta, za dużo tego jest. No to wybrał:
http://ekowozki.pl/Wozki-wielofunkcy...io-7w1-GO.html
I tylko się teraz zastanawia, czy czasem nie za drogi... no ba! ale z drugiej strony i teściowie nam chcą dać na wózek i moja babcia, wię cmoże w sumie się uzbiera... jeszcze zobaczymy
Bardzo fajny wózek Jeśli uda się doskładać, to super

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Hej! Witamy się z Julkiem z wieczora Byłam z TŻ u gina i na 99 % .... it's a boy !!! Bardzo się cieszę!
Madziu, GRATULACJE

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy".
Bardzo fajna książka - zabawna, prosto i jasno pisze o ważnych rzeczach Nie jest może aż tak szczegółowa jak "W oczekiwaniu na dziecko", ale Kaz sporo źródeł podaje i jeśli coś chcesz doczytać, to od razu wiesz gdzie. Aha, jest na tyle fajnie napisana, ze nie miałam najmniejszego problemu, żeby do czytania zagonić też Bartka... wciągnęła go

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Ja wizyta w czwartek i w ogóle stres, cycki mnie nie bolą, nie mam mdłości już i jakoś tak czuję się normalnie.

A do tego jeszcze mam stresa przez tą jędzę, że coś się mogło stać.
Olej jędzę... i super, że się dobrze czujesz

Cytat:
Bosz... chłopy jednak są durne
Ale wiesz... może niech szuka, czymś się zajmie i uspokoi Mój jak mi wyskoczył z tekstem, ze wraca do rodziców usłyszał, że proszę bardzo, tylko niech mi kluczyki odda. Poszedł na dłuuuugi spacer, przemyślał sobie to i owo... i wrócił... fakt że foszył się jeszcze tydzień, ale potem znormalniał

Dziewczynki, czy gdzieś jest plan tych warsztatów Moda na brzuszek, bo jakoś nie mogę znaleźć nigdzie

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:05   #3647
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

Matal, współczuję... On się taki zrobił z tej frustracji związanej z pracą, czy zawsze miał takie zagrania?. Może ktoś jest, kogo on słucha i by mu przemówił do rozsądku, bo to porażka, że dorosły człowiek takie cyrki odstawia, a tu 2 dziecko w drodze...

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:09   #3648
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
wozki
Miałam tak samo jeszcze niedawno Mało wózków obejrzałam, ale zdecydujemy się na tego osławionego xlandera xa

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
witam sie w 16 tyg..juz tylko 2 tyg i przywitmy 5 miesiac

jutro wizyta u poloznej...ale i tak bardziej nie moge sie doczekac 8 maja i mojego polowkowego
Też mam połówkowe 8 maja

Ps. Właśnie mój dzielny małż wygrał licytację na leżaczek-bujaczek dla naszego Juleczka Aż się popłakałam

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:09   #3649
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
ja jeszcze nie zaczelam
może to i dobrze
ja wybrałam taki, który spełnia moje oczekiwania mam nadzieję, że mi się nie odmieni

mi się xlander xa podoba, ale nie ma go w czarnym kolorze

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-14, 11:10   #3650
87czarna
Zakorzenienie

matall ech... Zabic to mało:[
glowa do gory!!

Stary 2013-04-14, 11:11   #3651
t_89
Zakorzenienie

apropo tz jeszcze chwila i moj mi cisnienie podniesie. o 10 dzwonilam do niego po kawalerskim spal u brata a teraz nie odbiera a mialam wyjsc po niego z psem sie przejsc na spacer. Nie wiem gdzie on ma ten tel do dupy mu chyba go przywiaze
Stary 2013-04-14, 11:12   #3652
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
Też mam połówkowe 8 maja
ooo jak milo a o ktorej? ja 13:50 czasu angielskiego czyli polskiego 14:50

Stary 2013-04-14, 11:12   #3653
kaska87
Zakorzenienie

Wasi Was denerwują, a mój na week nie przyjechał i mi smutno teraz odliczam do czwartku wizyta i mąż wraca

Stary 2013-04-14, 11:14   #3654
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
może to i dobrze
ja wybrałam taki, który spełnia moje oczekiwania mam nadzieję, że mi się nie odmieni

mi się xlander xa podoba, ale nie ma go w czarnym kolorze
a ja widziałam gdzieś w necie czarno-szarego.... Kaśka, czemu tak Ci zależy na czarnym?

---------- Dopisano o 12:14 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
Napisane przez zmienniczka Pokaż wiadomość
ooo jak milo a o ktorej? ja 13:50 czasu angielskiego czyli polskiego 14:50
a ja o 15.40 czasu polskiego

Stary 2013-04-14, 11:15   #3655
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
a ja widziałam gdzieś w necie czarno-szarego.... Kaśka, czemu tak Ci zależy na czarnym?
no wiem, ze jest ten grafitowy, ale ja się na czarny uparłam

Stary 2013-04-14, 11:18   #3656
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Mi też czarny (ciemny, niekolorowy) się podoba, jest taki elegancki

Stary 2013-04-14, 11:21   #3657
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Bo czarny to taka niby elegancja chyba

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:24   #3658
zmienniczka
Zadomowienie

Cytat:
a ja o 15.40 czasu polskiego
no to niedlugo po mnie..znajac zycie wejdziemy w tym samym czasie...ostatnio tez bardzo duze opoznienie mialam

bede z Wami myslami

a tak w ogole to jestes moja imienniczka

Edytowane przez zmienniczka
Czas edycji: 2013-04-14 o 11:25
Stary 2013-04-14, 11:27   #3659
ewacia85
Wtajemniczenie

matal bidulo ni wiem co powiedzieć...
A ja mam dwójke 3-latków pod opieką od 10 . Póki co fajnie się bawią i nikt nie płacze Nawet tż zwraca na nich uwage a przeważnie tego nie robił BTW jak zmusić tżta żeby poszedł w ten zimny dzień do sklepu po marmolade zrobiłam piernik i nie mam go czym przełożyć

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

Cytat:
ja miałam czarno-popielaty wózek ale przez pomyłke wysłali mi zamiast z popielatym daszkiem to czarnym. Później przysłali też popielaty i w sumie czarny jest łądny ale koniecznie daszek powinien być jaśniejszy bo w lecie grzeje słonko
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-14, 11:30   #3660
Larysa88
Zakorzenienie

hej dziewczny ja też się jakoś tak średnio czuje, nie mam ochoty z nikim gadać nawet :| kurde to dziwne takie, nigdy się tak nie alienowałam :/

bajka podziwiam, że tak żyjecie, ale no rozumiem, coś za coś, naprawdę szanuje takich ludzi, dla mnie oni są mega że dają radę
jednak ja widzę po sobie.... że nie dałabym rady, jak my się widzimy raz w tygodniu to szlag mnie trafia i jestem nie do życia, a jak było normalnie że codziennie się widzieliśmy to wszystko było super fajnie, ja widzę że ja nie potrafię z kimś żyć, i być na odległość, to kompletnie mnie dobija psychicznie i innych napewno też.

Cytat:

oj kochana, on to w nerwach powiedział, napewno tak nie myśli, zaraz się uspokoi, przemyśli że głupio się zachował i będzie dobrze trzymam kciuki
Larysa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości