|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Rozeznanie
|
Dot.: Galerie artystyczne w internecie cz. II
O dooooooooobre, nie ma jak rozdawać przepis na to, co się sprzedaje
![]()
#3662 |
przyczajona tygrysica
|
Ale masakra
![]() Swoją drogą zdziwiłam się jak zobaczyłam, że zdolne biżuteryjki zaczęły współpracować i "tworzyć dla" pasartu, który nigdy nie grzeszył jakością sprzedawanych półfabrykatów. Na obsługę też mogę trochę popsioczyć, ale to nie miejsce ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Przyczajenie
|
Nie ma się co dziwić, jeśli ostatni wpis na temat podstawowych narzędzi do wykonywania biżuterii, jest popełniony przez pasart.pl
![]() A wracając do craftbooka macie jakieś informacje odnośnie reklamy (na razie napisali, że będą reklamować w google adwords) ? Jak na razie nic tam się nie dzieje, jeśli chodzi o sprzedaż. Edytowane przez dama_kameliowa Czas edycji: 2011-03-13 o 21:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zadomowienie
|
Tak.
Właściciel ichniejszego, gwoli ścisłości, firma nazywa się inaczej ![]() Na początku miałam nadzieję, że nowy właściciel = rozkręcenie tej galerii. Że potraktuje to jako po prostu nową gałąź swojej działalności. Ale teraz wygląda to tak, jakby chodziło przede wszystkim o to, żeby wśród klientów galerii (kupujących biżuterię handmade) znaleźć klientów na swoje półfabrykaty. No, super, gratuluję..... Coś jak....kupuję cukiernię, a na jej ścianach i drzwiach rozwieszam przepisy na ciastka, które można w niej kupić i adresy sklepów z mąką, cukrem, i wszystkim co potrzebne, i jeszcze zachęcam, żeby nie kupować gotowego tylko zrobić samemu - jak wyjdzie tak wyjdzie, zamiast cudnego tortu z dekoracją z marcepanu (odsyłam do blogów z cukierniczymi cudami ![]() Edit: Teraz doczytałam komentarz o cukierni na blogu Ellefanta.... Nie wiem kto wpisał, ale widzę, że wszyscy myślą podobnie ![]() Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2011-03-13 o 21:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
O LOL, ale numer. Masakra jakaś.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zadomowienie
|
Tak na logikę: Pasart mógł zaproponować współpracę projektantom. Teraz przejrzałam ten ich sklep - na upartego mają trochę srebra i swarów. Ponadto, projektanci mogliby im podpowiedzieć co jest potrzebne, przydatne, co się dobrze sprzedaje. Krótko mówiąc: rozmowa i współpraca. Obydwie strony korzystają: projektanci mają gdzie sprzedawać biżu, a Pasartowi rozkręca się sprzedaż dla firm, dla osób robiących dużo, generalnie.
Ale nie :-] Poprzednia właścicielka ładnie się pożegnała, nowy właściciel ani be, ani me, ani kukuryku. Ani słowa na dzień dobry. Za to podłożenie nam świnki na powitanie - no, to już uskutecznia. Już od dłuższego czasu przymierzam się do zabrania stamtąd zabawek (kiepsko sprzedają mi się nawet "ciepłe bułeczki" z innych galerii), ale teraz to już....wręcz kwestia honoru ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3667 |
Zakorzenienie
|
Obecnym właścicielem jest w zasadzie hugo_wie_kto ale pod podanym na stronie eleffanta adresem zarejestrowanych jest sporo firm, różnych, związanych z branżą odzieżową.
Mnie osobiście kojarzy się to wszystko z "aaaaaby sprzedać".
#3668 |
Zadomowienie
|
Poprzednia właścicielka w pożegnalnym mailingu tłumaczyła, kto będzie nowym właścicielem, więc to owszem, właściciel m.in. sklepu pasart. A że pasart na początku był pasmanterią, to zapewne gdzieś go tam jakieś bliższe kontakty z branżą odzieżową łączą - no, tak sobie gdybam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3669 |
Rozeznanie
|
W takiej sytuacji twórcy wystawiający w galerii powinni zbiorowo zagrozić odejściem...
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 |
Wtajemniczenie
|
Eee... Właściciel ma swój plan działania, niekoniecznie zgodny z tym do czego przywykłyśmy. Na stronie pasartu jest link do elefanta ale i do innego sklepu z handmadem z... powiedzmy innych lotów biżu. Jakiś pomysł na biznes tu jest- sieć handlowa ,,ze wszystkim"
![]() ![]()
#3671 | |
Zadomowienie
|
Dostałam tradycyjny poniedziałkowy spam o nowościach od Pasart:
Cytat:
![]() Edytowane przez Martva Czas edycji: 2011-03-14 o 08:31 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3672 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie. Aż wygrzebałam z kosza, gdzie zwykle lądują ich newsy
![]() ![]() ![]()
#3673 |
Raczkowanie
|
Hmmm...może należy wypisać się i z tego i z tego (jeżeli ktoś kupował w pasarcie, bo ja dopiero tam dzisiaj zajrzałam). Generalnie ruch w Elefancie się pogorszył. Ostatnio jak coś wrzuciłam, zwróciłam uwagę, bo obok mnie pojawiło się coś w nowościach i po ułożeniu nowości wg oglądalności wyglądało to tak jakby w ogóle w te produkty nikt nie klikał, żaden się nie ruszył z miejsca.
#3674 |
Zakorzenienie
|
Aż z ciekawości zajrzalam na te stronę z instrukcjami i zobaczyłam taki komentarz:
"Przedstawiona wyżej biżuteria jest na poziomie szkoły podstawowej, czemu Państwo nie pokażą jak zrobić porządnego wrapka czy zakuć kamień? Do kogo są skierowane ostatnie wpisy? chyba nie do projektantów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zadomowienie
|
A ja z ciekawości zajrzałam sobie do pasartu i na stronkę- sklepik nowej współwłaścicielki Ellefanta - jesli ta Pani w SWOIM sklepie nie wstydzi się sprzedawać tak wykonanych biżutów to aż strach się bać jaki bedzie poziom prac w Ellefancie pod nowymi rządami
![]() ![]()
![]() |
#3676 |
www.dulcedo.pl
|
A ja się zastanawiam jak się odbyła sprzedaż danych osobowych wszystkich klientów i artystów Galerii, bo spoko sam sklep można sprzedać, ale dane bazę już nie bardzo. Chyba, że było coś w regulaminie na ten temat??
#3677 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3678 |
www.dulcedo.pl
|
Ciekawi mnie to zagadnienie tak po prostu, bo w dobie internetu i masowego przetważania naszych danych, obowiązek pełnej informacji powinien być i od tak nie można stać się właścicielem dantych zupełnie innej firmy.
#3679 |
Zadomowienie
|
To się odbywa w ten sposób że poprzedni własciciel zrzekając sie zbioru danych osobowych na rzecz nowego nabywcy informuje o tym fakcie Generalnego Inspektora Danych Osobowych. Nowy własciciel musi powiadomić osoby o przejęciu (by miały zapewnione gwarantowane przez ustawę prawo np do sprzeciwu) i albo na nowo zarejestrowac zbiór albo włączyć go do swoich istniejących zbiorów danych osobowych.
#3680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3682 |
przyczajona tygrysica
|
Podejrzewałabym bardziej inwigilację wizażu, bo komentarze mogli po prostu usunąć
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ciekawe.... Bo jeżeli naprawdę tak jest, to nowy właściciel zarobił właśnie drugiego, ogromnego minusa. Nikt nikogo o niczym nie informował, ba, nawet się nie przywitał :-] |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3685 |
PiLLow Design
|
ale numer! a nie tak dawno jak przedwczoraj pochwalilam pasart....
wydaje mi się, że to była akcja pod tytułem - sprzedajmy ile się da i jak tylko się da. I ellefant moim zdaniem miał byc jednie kolejnym kanałem dystrybucyjnym pasartu a nie odwrotnie...zgodnie z żelazną zasadą marketingu - byle nas było widac wszędzie i tak często jak to tylko się da... Jeśli nowa właścicielka ellefanta nawet się nie przywitała, to rzeczywiście, bardzo nieelegancko. Instruktarz do kolców za złotówkę to zwykłe świństwo. A nie poinformowanie projektanów o przejęciu danych osobowych to złamanie prawa...no, ładny początek.... Ale, mam nadzieję, że to tylko kwestia niewiedzy i tego, że właścicielka pasartu nie ma doświadczenia z galeriami biżu....no i że się szybko doszkoli! Bo, widze, że sporo projektanów ma tam swoje prace i szkoda byłoby ich potracic. Edytowane przez PiLLow Czas edycji: 2011-03-15 o 07:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Wizaż zdecydowanie jest obserwowany.
Dziś dostałam maila od ellefanta - z info o zmianie właściciela, nowymi danymi bla bla ![]()
#3687 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3688 |
Rozeznanie
|
Cóż, się ktoś nie potrafi zachować, to przynajmniej tu wyczyta co powinien zrobić
![]()
#3689 |
Zadomowienie
|
Nie ma co zadzierać ze stadem rozsierdzonych biżuteryjek
![]()
#3690 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny myślę że temat ochrony danych osobowych jest o tyle dla nas ważny, ze wiele z nas planuje lub ma swoje własne sklepy internetowe. Ja przez temat polskich i unijnych przepisów przedzierałam się jakoś 1,5 rok temu, kiedy miałam ambitny plan zlecenia wykonania na nowo własnej stronki z opcją sklepu newslettera i w ogóle cuda wianki
![]() ![]() -dane zbierane wyłącznie w celu wystawienia faktury są wyłączone z konieczności rejestrowania zbioru- oznacza to że musimy mieć sklepik "jednorazowiec" - klient rejestruje się w celu dokonania zakupu a po wystawieniu rachunku i wysłaniu towaru jego dane są kompletnie kasowane - by dokonać kolejnego zakupu procedura się powtarza od początku. - jeśli mamy sklep z opcją logowania i przechowujemy dane kontrahentów są one klasyfikowane jako dane o wysokim stopniu zagrożeń ze względu na połączenie z siecią publiczną. By zarejestrować taki zbiór musimy spełnić wymagania techniczne dotyczące systemu zabezpieczeń. Skoro jednak się na tym nie znamy powinnyśmy zatrudnić ABI- Administratora Bezpieczeństwa Informacji i ASI - Administratora Systemów Informatycznych. - sam zbiór danych to też nie jest wrzucenie wszystkiego do jednego worka- baza klientów jest np jednym zbiorem ale lista mailingowa newslettera jest zbiorem kolejnym który wymaga odrębnej rejestracji, im bardziej rozbudowany sklep tym więcej zbiorów- statyczne, marketingowe,kontrahenci, dostawcy, dłuznicy itd itp Mam nadzieję że komuś się to przyda. Karami i grzywnami nie będę już was zanudzać ![]() Więcejinformacji na stronie GIODO: https://edugiodo.giodo.gov.pl/ Tutaj też trochę.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:32.