Ciaza i porod w UK - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-02, 20:00   #3661
Darianna25
Zakorzenienie

Dot.: Ciaza i porod w UK

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
Kupiliśmy najmniejszy rozmiar-jest naprawdę krótki. I taki właśnie ścięty, anatomiczny. Jeszcze jej go nie daliśmy-nadal mam opory...
Myśmy też kupili najmnieszy ale na te małe buźki i tak za długi i twardy.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:09   #3662
***luna
Zakorzenienie

peorth witaj
ursull gratulacje
Vedma mam nadzieję, ze będzie dobrze.?
Diari jak się czujesz ?

u nas duchota straszna i niezbyt fajnie w związku z tym sięczuję.
maluszek się rusza, aktywny jest bardzo
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 20:25   #3663
Jola00
Zadomowienie

Ursull gratuluję synka

Darianna my we wtorek jedziemy do ambasady. Mogłabyś mi powiedzieć o której byliście i czy duża kolejka? Nie wiemy o której tam wyjechać...

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:00   #3664
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ursull Pokaż wiadomość
Potem do was wpadnę,a teraz pragnę tylko przedstawić naszego synka !!!
Gratulacjeklas ki:

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:14   #3665
ursull
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny w imieniu swoim,TŻta i synka

blonde_hair witam serdecznie i sto latek dla Sebastianka . Pamiętam jak moja Milucha pół roczku kończyła . Wydaje się to tak niedawno .

Diari i jak tam?

sysunia ja kupiłam butelki TT 150ml na początek i nie żałuję,bo niemowlę tak malutko je na początku,że taka butelka jest poręczniejsza. Teraz używam ich do picia. Mam też 260ml TT,tych używam teraz do mleka. Dla maluszka kupiliśmy zestaw Aventa i małe TT. Aventa jeszcze nie próbowałam,ale ja akurat słyszałam dość dobre opinie. A TT polecam z ręką na sercu. Ja mam zarówno te z rurką,jak i bez i wydaje mi sie,że bez rurki są wygodniejsze,a na pewno łątwiejsze w utzrymaniu w czystości . To teraz twoja kolej na poznanie płci maluszka,już nie mogę się doczekać

peorth witaj Ja nie robiłam żadnych badań przed ciążą,zaufałam tutejszemu NHS. Z tego co wiem to oni tu nie robią takich badań. Moja siostra się dowiadywała to byli bardzo zdziwieni samym pomysłem .

kasia_don zanim my dobraliśmy odpowiedni smoczek dla małej to trochę ich kupiliśmy. Zaczęliśmy od NUKa i ten jej nawet pasował,TT nie chciała,ale po 3mc już był ok,od 6mc cały czas jesteśmy na smokach z Avent i są ok.

Vedma mi przecieka jedna butelka z 10 z TT,i to zaczęła cieknąć po 10 mc użytkowania,więc chyba nie tak źle

Kasiowa melduję się .

hanjah podłóż pod nóżki łóżeczka książki,aby główka Dorotki była nieco wyżej,wtedy będzi esię małej lepiej oddychało. Maść majerankowa to dobra rzecz,polecam. Dobrze też stosowac sól fizjologiczną i często odsysać nosek

magduś 25 dziękuję . I co pazurki zrobione?

aaliyah właściwie mi było obojętne,ale po cichu liczyłam na chłopca,bo córkę już mamy. Tż za to bardzo sie ucieszył

Darianna, Luna, Jolaoo,1985ewa dziękuję

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:24   #3666
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:

Gratuluję synka

hanjah podłóż pod nóżki łóżeczka książki,aby główka Dorotki była nieco wyżej,wtedy będzi esię małej lepiej oddychało. Maść majerankowa to dobra rzecz,polecam. Dobrze też stosowac sól fizjologiczną i często odsysać nosek
O tym podłożeniu czegoś pod nóżki łóżeczka już czytaliśmy-wczoraj tż coś takiego podłożył, mam nadzieję, że jej to pomoże. Lekarz też mówił, żeby czyścić nosek, ale raczej zwilżonym wacikiem. Ale jak widzę, że jak jej taka zielona wydzielina idzie, to używam gruszki.

Smoka nadal nie dostała, na razie śpi jak aniołek
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:25   #3667
peorth
Zadomowienie

dziewczyny dziekuje bardzo za odpowiedzi co do badan.
jesli chodzi o toksoplazmoze to chcialam zbadac czy mam przeciwciala i chyba zrobie komplet w Polsce, bo bede w sierpniu.

Sysunia, a robilas badania w Pl czy tutaj?

Ursull
, Twoj synek to naprawde kawal chlopa

sparkly, moj tż bardzo by chcial bliźniaki
peorth jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-02, 21:35   #3668
ursull
Zakorzenienie

Zapomniałam wam dać cynka,że w Mothercare jest wielka wyprzedaż. Można kupić fajne ciuszki za pół ceny,a także posciel do łóżczeka,ubrania dla ciężarnych i jest mnóstwo promocji na wózki,łóżeczka,butelki i właściwie na wszystko. Jak dzisiaj tam wpadłąm to nie wiedziałam od czego zacząć

Hajnjah ja też używałam gruszki na początku . Smoczek małej dałam dopiero po dwóch miesiącach. I zdecydowanie bardziej podpacował jej silikonowy

peorth dziękuję. Jak masz możliwość to ja jak najbardziej namawiam na badania,lepeij dmuchac na zimne

ursull jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:43   #3669
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Potem do was wpadnę,a teraz pragnę tylko przedstawić naszego synka !!!
WOW, cudny!!! Gratuluje z calego serca, fajnie miec parkę

Cytat:
Napisane przez Kasiowa24 Pokaż wiadomość
Vedma z tym akurat sie nie zgodze, mojej znajomej siostra podczas ciazy miala toxoplazmoze niewiedzac o tym (...) malenstwo przezylo bo wirusa zapewne zlapala pozniej i dziecko urodzilo sie z toxoplazm. juz wrodzona, mala jest uposledzona umyslowo, wiem ze moze to nie sa czeste przypadki ale nie mozna do tego podejsc lekcewazaco, ja slyszac to bylam bardzo przewrazliwiona w ciazy i wyklocilam sie o badanie
Co oznacza, ze w pewnym momencie siostra Twojej znajomej zrobila cos glupiego - zjadla niedogotowane miesko lub czyscila sama kuwete kota. W przeciwnym razie by sie nie zarazila, wierz mi, Toxoplazma Gondi nie ma skrzydelek i nie lata w powietrzu.
Nie zrozumcie mnie zle - badania profilaktyczne mozna zrobic zawsze, ale z uwagi na rzadkosc wystepowania pewnych chorob, uwazam, ze osoby "zainteresowane" powinny sie wokol tego zakrzatnac we wlasnym zakresie. Nie mozna winic NHS ze nie ma ich w pakiecie standardowym.

Cytat:
Napisane przez blonde_hair Pokaż wiadomość
Mój synek konczy dzisiaj pół roczku

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
sparkly, moj tż bardzo by chcial bliźniaki
Ta, bo to nie on bedzie chodzil w PODWOJNEJ ciazy
I jestem jeszcze dalej poza tymi snami.
(...)I trwam, niby modlitwa, poza swa żałoba,
Ta, co spełnić się nie chce, bo woli być sobą.
Vedma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 21:46   #3670
Darianna25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jola00 Pokaż wiadomość
Ursull gratuluję synka

Darianna my we wtorek jedziemy do ambasady. Mogłabyś mi powiedzieć o której byliście i czy duża kolejka? Nie wiemy o której tam wyjechać...
Bylismy o 8.30 i była juz kolejka ale za to były miejsca parkingowe. Parking 4f za godzine,płatne karta tylko.Czekalismy 1,5 godziny. 2 godziny jechalismy do Londynu ale z godzine po samym centrum.Masakra,ciagle stawalismy na swiatłach.
Darianna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-02, 22:01   #3671
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez peorth Pokaż wiadomość
dziewczyny dziekuje bardzo za odpowiedzi co do badan.
jesli chodzi o toksoplazmoze to chcialam zbadac czy mam przeciwciala i chyba zrobie komplet w Polsce, bo bede w sierpniu.

Sysunia, a robilas badania w Pl czy tutaj?
W Polsce robiłam tylko badanie na Toksoplazmoze bo tutaj nikt mi nie chcial zrobic. No i przeszłam badanie u gina - narazie wszysko jest ok.

W sierpniu chce zrobic w PL tarczyce bo nie wiem czy tu takie badanie z krwi robia I chce zrobic na paciorkowca.

Ursull super ze napisałas własnie o tych butelkach z rurka - czyli lepiej ta zwykla kupic - no to sie juz zdecydowałam na TT anti coli zwykla
A co płci tez sie nie moge doczekac Dzisja malenstwo sie wierci od samego rana - uwielbiam to uczucie.

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/200304251135.png

17.11.2010 urodził sie nasz Skarbek
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 00:28   #3672
potty
Wtajemniczenie

GG do potty

czesc dziewczyny!

ursull chlop jak dab!
i dzieki za cynka! juz wiem gdzie pojedziemy na zakupy

blonde_hair sto lat dla maluszka!

wlasnie wrocilam z tesco, mialam pokupowac pare rzeczy dla malej i juz mialam pieluszki w wozku ale chyba sie przestraszylam i odlozylam
i jak mnie zgaga dzis meczy... masakra!

Dziecko poniżej pięciu lat to istota całkowicie szalona.
potty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 01:29   #3673
Vedma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
A co płci tez sie nie moge doczekac Dzisja malenstwo sie wierci od samego rana - uwielbiam to uczucie.
Hehe, poczekaj, az bedzie wieksze Adas czasem tak sie rozpycha, ze az strach. Ale w sumie tez lubie, jak sie rusza

Cytat:
Napisane przez potty Pokaż wiadomość
wlasnie wrocilam z tesco, mialam pokupowac pare rzeczy dla malej i juz mialam pieluszki w wozku ale chyba sie przestraszylam i odlozylam
i jak mnie zgaga dzis meczy... masakra!
O, widze ze nie tylko ja jestem entuzjastka nocnych zakupow Tez wlasnie wrocilam z Tesco...
Stary 2010-07-03, 06:37   #3674
Diari
Rozeznanie

Wczoraj o 15 zaczęły się skurcze, najpierw co 25min, a w środku nocy miałam już co 5 min, więc pojechaliśmy do szpitala, zrobili KTG, USG i sprawdzili rozwarcie – okazało się, że jest minimalne i że możemy jechać do domu i wrócić jak skurcze będą jeszcze częściej lub mi wody odejdą. Położyłam się spać, pospałam 3h i jak się obudziłam to okazało się, że skurcze są słabsze i rzadziej, super. Jak tak dalej pójdzie, to może do następnego tyg. urodzę
Stary 2010-07-03, 07:25   #3675
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Napisane przez Diari Pokaż wiadomość
Wczoraj o 15 zaczęły się skurcze, najpierw co 25min, a w środku nocy miałam już co 5 min, więc pojechaliśmy do szpitala, zrobili KTG, USG i sprawdzili rozwarcie – okazało się, że jest minimalne i że możemy jechać do domu i wrócić jak skurcze będą jeszcze częściej lub mi wody odejdą. Położyłam się spać, pospałam 3h i jak się obudziłam to okazało się, że skurcze są słabsze i rzadziej, super. Jak tak dalej pójdzie, to może do następnego tyg. urodzę
Spokojnie kochana ty chociaz masz jakies skorcze ja nie mialam wcale ani skorczy ani rozwarcia i widzisz jak na wywolaniu mi szybko poszlo dzis sie relaksuj odpoczywaj bo jutro czeka Cie ciezki dzien
kasia_don jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 07:32   #3676
Diari
Rozeznanie

kasia_don ja mam nadzieję, że do jutra urodzę i nie bede miała wywołania
Stary 2010-07-03, 07:36   #3677
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

hehe dobrze by bylo ale i tak za parenascie godzin max zobaczysz swoje malenstwo
Stary 2010-07-03, 09:14   #3678
Jola00
Zadomowienie

Cytat:
Zapomniałam wam dać cynka,że w Mothercare jest wielka wyprzedaż. Można kupić fajne ciuszki za pół ceny,a także posciel do łóżczeka,ubrania dla ciężarnych i jest mnóstwo promocji na wózki,łóżeczka,butelki i właściwie na wszystko. Jak dzisiaj tam wpadłąm to nie wiedziałam od czego zacząć
Dzięki za cynka Dziś na pewno tam wyruszę

Cytat:
Napisane przez Darianna25 Pokaż wiadomość
Bylismy o 8.30 i była juz kolejka ale za to były miejsca parkingowe. Parking 4f za godzine,płatne karta tylko.Czekalismy 1,5 godziny. 2 godziny jechalismy do Londynu ale z godzine po samym centrum.Masakra,ciagle stawalismy na swiatłach.
Dziękuję za informacje Cholera my mamy dalej do Londynu... No ale będzie z głowy...

Cytat:
Kochana dobrze,że coś się dziać zaczęło Trzymam kciukasy,żeby udało się urodzić przed wywoływaniem

Jola00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 09:47   #3679
indiria
Raczkowanie

Ursull, gratulacje !!
Milenka zadowolona, że będzie miała brata?

Polecam wybrac się do konsulatu jak najpóźniej my dotarliśmy 1,5 godziny przed zamknięciem i przede mną było w kolejce zaledwie kilka osób. Wszyscy właśnie jadą wcześnie a potem jest luz, ja przez swoje niezorganizowanie i korki tylko na tym skorzystałam, sesesePo odbiór byłam wcześniej i kolejka zakręcała za róg budynku. Dobrze, że po odbiór czeka się w innym ogonku.

Diari, trzymam kciuki i będę czekac na wieści od Ciebie.

Hanjah, jak się sprawuje chusta? Ty masz zdaje się kółkową i jestem ciekawa jak sobie z nią radzisz, bo mnie czasem wkurza motanie, zwłaszcza nie mogę opanowac tych ogonów, żeby mi się po ziemi nie walały przy wiązaniu. W kółkowej nie ma takich problemów, zadowolona jesteś?

Connection, co tam u Was?? Jak mój ulubieniec?

Edytowane przez indiria
Czas edycji: 2010-07-03 o 10:26
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 11:04   #3680
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość

Hanjah, jak się sprawuje chusta? Ty masz zdaje się kółkową i jestem ciekawa jak sobie z nią radzisz, bo mnie czasem wkurza motanie, zwłaszcza nie mogę opanowac tych ogonów, żeby mi się po ziemi nie walały przy wiązaniu. W kółkowej nie ma takich problemów, zadowolona jesteś?
Z chusty to jest zadowolony mój mąż Ja dalej boję się nosić Dorotkę w chuście... jeszcze po domu tak, ale na razie bym z nią nie wyszła z domu. Tż za to nosi ją i po domu, i po dworze-wczoraj tak poszliśmy do lekarza (dosłownie na sąsiednią ulicę) i potem na zakupy-mała spała całą drogę Myślę, że jej jest wygodnie, a tż lubi mieć ją tak blisko. Niezawodny sposób na zasypianie dla naszej małej.
Pewnie z czasem przekonam się do noszenia jej w chuście-w końcu to ja chciałam ją kupić.
No i odpada motanie-z tym to bym chyba sobie nie dała rady.

Wiecie czym można usunąć zieloną kupkę z jasnego dywanu? W nocy mieliśmy akcję-kupka wylądowała na przewijaku, na mnie i na dywanie

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2010-07-03 o 11:09
Stary 2010-07-03, 12:01   #3681
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:
Z chusty to jest zadowolony mój mąż Ja dalej boję się nosić Dorotkę w chuście... jeszcze po domu tak, ale na razie bym z nią nie wyszła z domu. Tż za to nosi ją i po domu, i po dworze-wczoraj tak poszliśmy do lekarza (dosłownie na sąsiednią ulicę) i potem na zakupy-mała spała całą drogę Myślę, że jej jest wygodnie, a tż lubi mieć ją tak blisko. Niezawodny sposób na zasypianie dla naszej małej.
Pewnie z czasem przekonam się do noszenia jej w chuście-w końcu to ja chciałam ją kupić.

Wiecie czym można usunąć zieloną kupkę z jasnego dywanu? W nocy mieliśmy akcję-kupka wylądowała na przewijaku, na mnie i na dywanie
Moze Vanish do dywanow u mnie dzialal jak mialam dywany :P teraz juz mam panele:P albo woda+proszek do prania+szczotka tez powinno sie udac

A mozesz pokazac jak ta Twoja chusta wyglada? bo tez zastanawiam sie nad kupnem tego ale nie wiem jaka kupic bede bardzo wdzieczna
Stary 2010-07-03, 12:57   #3682
Diari
Rozeznanie

Zadzwonili ze szpitala, że maja wolne miejsca i czy nie chciałabym przyjechać na wywołanie dzisiaj zamiast jutro, zgodziłam się (nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale skurcze już prawie całkowicie ustały, więc pewnie i tak jutro miałabym wywołanie).
Tak, więc proszę trzymajcie kciuki, żeby poszło szybko i sprawnie.

Chyba zaczynam sie troche bać
Stary 2010-07-03, 13:05   #3683
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Zadzwonili ze szpitala, że maja wolne miejsca i czy nie chciałabym przyjechać na wywołanie dzisiaj zamiast jutro, zgodziłam się (nie wiem czy dobrze zrobiłam, ale skurcze już prawie całkowicie ustały, więc pewnie i tak jutro miałabym wywołanie).

Trzymam mocno kciuki
Nie bój się, niedługo będziesz trzymać w ramionach upragnione DZIECKO a to wynagrodzi wszystkie strachy i lęki. Trzymajcie się

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
Moze Vanish do dywanow u mnie dzialal jak mialam dywany :P teraz juz mam panele:P albo woda+proszek do prania+szczotka tez powinno sie udac

A mozesz pokazac jak ta Twoja chusta wyglada? bo tez zastanawiam sie nad kupnem tego ale nie wiem jaka kupic bede bardzo wdzieczna
Vanisha do dywanów nie mam, ale chyba go kupię, bo kto wie czy taka akcja znów się kiedyś nie zdarzy... a mieszkanie jest wynajęte i lepiej, żeby ten dywan był czysty...

A to nasza chusta

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-03, 13:22   #3684
indiria
Raczkowanie

Cytat:

Pierwszy raz wsadziłam córkę do chusty jak miała 4 tygodnie, wcześniej się bałam. Pierwsze publiczne wyjście zaliczyła na zakupy do supermarketu a teraz już śmigamy wszędzie. Chusta jest niezastąpiona na piesze wycieczki po plaży, do lasu i tak jak piszesz dziecko w niej błyskawicznie zasypia. Ja czasem noszę ją po domu do uśnięcia a przy okazji można coś w kuchni porobic bo obie ręce wolne. Fajnie, że Twój mąż też nosi, mój jeszcze się nie nauczył wiązac

Na dywany to też tylko Vanish mi do głowy przychodzi. No i my mamy ten sam problem, czyli wszędzie prócz kuchni i łazienki jasne wykładziny, już sobie wyobrażam akcję karmienia słoiczkami, chyba będę dawała młodej jeśc w łazience.

Diari powodzenia!
indiria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 13:26   #3685
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez indiria Pokaż wiadomość
Pierwszy raz wsadziłam córkę do chusty jak miała 4 tygodnie, wcześniej się bałam. Pierwsze publiczne wyjście zaliczyła na zakupy do supermarketu a teraz już śmigamy wszędzie. Chusta jest niezastąpiona na piesze wycieczki po plaży, do lasu i tak jak piszesz dziecko w niej błyskawicznie zasypia. Ja czasem noszę ją po domu do uśnięcia a przy okazji można coś w kuchni porobic bo obie ręce wolne. Fajnie, że Twój mąż też nosi, mój jeszcze się nie nauczył wiązac

Na dywany to też tylko Vanish mi do głowy przychodzi. No i my mamy ten sam problem, czyli wszędzie prócz kuchni i łazienki jasne wykładziny, już sobie wyobrażam akcję karmienia słoiczkami, chyba będę dawała młodej jeśc w łazience.

Diari powodzenia!
Dywany mamy tylko w sypialniach, a tak to panele w salonie i przedpokoju i kafelki w łazience i kuchni-także jak nadejdzie era słoiczków, to na pewno nie będę jej karmić w sypialni

A Dorotka smoczkowym dzieckiem raczej nie będzie-wczoraj jednak go dostała, ale od razu miała odruch wymiotny.

Edytowane przez hanjah
Czas edycji: 2010-07-03 o 13:27
Stary 2010-07-03, 13:57   #3686
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

Cytat:

3mam kciuki dobrze zrobilas bedziesz szybciej miala malenstwo na rekach POWODZENIA

Hanjah dziekuje
Stary 2010-07-03, 15:29   #3687
1985ewa
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

Trzymamy mocno kciuki i czekamy na wieści

1985ewa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:34   #3688
***luna
Zakorzenienie

Diari powodzenia.
blogowo:
aktywnie
nowy post 12/09/2012 Veni Vidi Vici
***luna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-03, 15:46   #3689
kasia_don
Zadomowienie

GG do kasia_don

dziewczyny pomozcie bo nie wiem ktora lepsza?

http://cgi.ebay.co.uk/FREEDOM-SLING-...item43958ef2cf

moze ta ?

http://cgi.ebay.co.uk/FREEDOM-BABY-S...item45e99a95e6

a moze jeszcze jakas inna ?:/ nie umiem sie zdecydowac
Stary 2010-07-03, 19:28   #3690
Vedma
Zadomowienie

Cytat:

Mysle, ze dobrze zrobilas oby wszystko poszlo jak najszybciej i bez zadnych niespodzianek!

Cytat:
Napisane przez kasia_don Pokaż wiadomość
dziewczyny pomozcie bo nie wiem ktora lepsza?
a moze jeszcze jakas inna ?:/ nie umiem sie zdecydowac
Hmm... ja niestety nie pomoge, bo zdecydowalismy sie na nosidelko zamiast chusty.

Hanjah - dzisiaj przejechalismy sie z mezem do Matalanu specjalnie po te kocyki polarkowe I byly, kupilismy dwa (jasnoniebieski i kremowy) - jeden do wozka a drugi do kolyski. Pralas je juz? Dalej tak ladnie wygladaja? Wzielismy tez kilka innych rzeczy, ale zastanawiam sie, jak bedzie z ich jakoscia...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości