|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010
Cytat:
![]() Jakie ma włoooooochyyy ![]() Mojej koleżanki z pracy córcia sie urodziła z taka bujną czupryną i wcale jej się włoski nie wytarły, w lipcu skończyła roczek i dalej ma piękne, długie włoski ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3663 |
Rozeznanie
|
Ja nikogo nie chce straszyc, ani pouczac co ma jesc. Pisze co ja jadlam i co moglo zaszkodzic mojej coreczce, a kazda zrobi jak bedzie uwazac.
Jesli dzidzia zwija sie i prezy, budzi sie ze snu z placzem, przy gazach tez placze, a do tego jest karmiona mlekiem mamy to znaczy, ze cos w mojej diecie jest nie tak.
#3664 |
Zakorzenienie
|
itakaska - wiem rozumiem, mi tez czasem ciezko bo ona wie ze pracuje caly dzien, a ja czasem cos zaplanuje a TZ dzwoni ze zostaje dluzej to jest wkurzajace. Najgorsze ze TZ nie decyduje o urlopie tylko z gory ma zaplanowany, w lipcu udalo sie nam ze bylismy w 3, najblizsze wolne 1 dzien w listopadzie na 1.11 i od 11.11 4 dni
![]() ![]() ![]() Wkurzajce to troche...bo to dunska firma i oni maja dziwne zasady, ale placa co miesiac, fakt ze TZ zarabia mniej niz ja co go boli no ale coz...wazne ze praca jest ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Mój mały pobił wszelkie rekordy
![]() Wczoraj jadł o 19:30.. nie spał, darł sie.. lulałam i bujałam.. zasnął na amen w momencie jak damian mu zrobił kolejną butlę.. chciałam nakarmić na śpiąco ale ani nawet raz nie cycnął, odłożyłam do łóżeczka i wstał o 7 rano!!! Więc 11,5h bez jedzenia wytrzymał a zjadł normalnie 130ml. ![]() Dziś po jedzonku już dwa razy zaliczył godzinę aktywności i po pół godzinki snu.. budzi się i za nic nie chce zasnąć dalej, woli gadać, brykać i.. płakać ![]() Ciekawe jaka będzie dzisiejsza nocka i usypianie :/ W sumie beczy przez połowę dnia.. albo z rana do samego popołudnia albo od południa do snu nocnego :/
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
#3666 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jestem za tym by przyznac ci tytul MAMY NA MEDAL...po prostu jestes juz za hartowana i nic juz chyba gorszego ci nie zaskoczy ![]()
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3667 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
czy Wasze dzieci jak nie śpią, to grzecznie poleżą chociaż 10 min.? bo ja czasem nawet na siku nie mogę iść, bo On chce mieć mnie przy sobie i najczęściej na rączki a wtedy jest grzeczniutki. mało śpi w dzień ale na rączkach chciałby być noszony... ja była polożna, to powiedziała "był w brzuszku 9msc, to i teraz chce być blisko i potrzebuje czulości" robicie dzieciaczkom ćwiczenia? i w czasie aktywności jak je zabawiacie? Cytat:
a dlaczego ten hipp taki zly? ja piję i nie narzekam... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie dalej coś na ten temat przeczytam ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Cytat:
![]() Musze cały czas chodzić w staniku, z obowiązkowymi wkładkami bo inaczej zaraz mam mokrą bluzkę. Od kilku dni śpię też w staniku bo mam dość zmienienia codziennie prześcieradła. Byliśmy wczoraj u znajomych, którzy maja 3 miesięczną córkę. Jej mama miała mały biust, teraz też ma mały. Chodzi bez stanika bo nic się jej nie macha na boki. Jak dziecko jest głodne to siup - koszula do góry i juz mała ma cyca. U mnie to cała ceremonia aby wystawić pierś ![]() Gdy mały zapłacze czuję jak mi się piersi spinają i wiem, że w ciągu 10 - 15 sekund popłynie rzeka ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Co do pampersów, to ja mam Dady i jestem bardzo zadowolona. Nic nie wylatuje, ładnie chłoną i wogóle. Przy Łucji też stosowałam i byłam zadowolona. Łucja na Pampers miała uczulenie... hehehe Cytat:
Cytat:
![]() Ślicznotka jak się patrzy... i te włoski ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
A rumianek mam... piję co najmniej raz dziennie. Jest lepiej! Cytat:
|
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 |
Zakorzenienie
|
Mój Szymek
![]() Załącznik 3390846 Załącznik 3390847 |
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |
Zakorzenienie
|
chyba kazda z nas ma z tym problem. krople Sab Simpex chyba najlepeij dzialaja ale dostepne w niemczech a u nas Bobotic. rozne rzeczy dzialaj na maluchy. u nas trzeba duuuzo masowac brzuszek podginac mocno nozki do brzuszka. zmiana pozycji tez czasem dziala jak lezy i sie prezy a podniesiemy go do pionu to czesto ladnie pierdki wychodza.
Cytat:
![]() ![]() HD a jak tam maly? dalej ma kolki? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Rozeznanie
|
czy ktoras z Was nie daje smoczka.................. .
|
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
Szymek na szczęście jest spokojny i daje mi czasem popracować.
Pokażę Wam ostatnie "dzieło" ![]() Załącznik 3390875Załącznik 3390876Załącznik 3390877Załącznik 3390878Załącznik 3390879 Kilka dni wcześniej skończyłam skrzynię"dla Iwony" Załącznik 3390872Załącznik 3390873Załącznik 3390874 Edytowane przez hd2005 Czas edycji: 2010-09-06 o 14:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 |
Zakorzenienie
|
Xawmeli ja nie dawałam, bo mała nie chciała... wczoraj w sumie pierwszy raz wzięła i usnęła sama z nim w łóżeczku a co
HD śliczny ten twój skarb! i piękne rzeczy wyprodukowałaś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Rozeznanie
|
aaa co do przypraw--jest vegeta natur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie wcinam bułkę z ziarnami, z polędwicą... i pijemy z Łucją gorącą czekoladę do tego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 |
Zakorzenienie
|
nie, na szczęście to tylko dwudniowa akcja
![]() Jestem pewna, że to efekt przemycenia przez moją mamę cebuli w potrawach. Wróciliśmy do domu,wróciłam do swojej diety i spokój. Mały czasem się spina ale to na bąki lub kupę. Podziwiam dziewczyny, które walczą z kolkami. |
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() aaaa rozumiem Cie w 100% z tym zostawaniem aaaaaaa i masz gorzej bo ja mam psa, a Ty dzidzie 2ga ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- hd--a co szymek taki opatulony.......zimno tam u Was w warzawie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Xawmeli mnie pytasz co na obiadek? Dzisiaj akurat były kupne pierogi z truskawkami, teraz szukam inspiracji na jutro... i w sumie jako tako pomysłów brak. Zjadłabym coś dobrego... muszę pomyśleć
![]() Swoją drogą zapomniałam już co to obiad... jedliśmy o 12:30 heheh |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() moze byc tez tak ze uklad pokarmowy maluszka nie jest do konca rozwiniety i nic nie poradzisz... Cytat:
Siala a on na spacerach tez takie cyrki? jak nie to spaceruj ile wlezie - szybciej figura wroci ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rosnie chlopak ![]() moja nie lubi smoka ale jakby chciala to bym dala - tylko nic na sile ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3683 | ||
Zadomowienie
|
Moja mecza wzdecia odkad ja pije.
Mam zamiar kupic bocianka zamiast... Ja nie daje. Jakos sie potrafi uspokoic bez niego... Cytat:
Kupilam nawet wielorazowe wkladki aventa bo na jednorazowe wydalam juz majatek ![]() Cytat:
tak samo marchew, pomidory i sery, wszystkie zupy ... oprocz cebuli i czosnku oczywiscie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Rozeznanie
|
pilotka bo to w uk kupowane i moze dlatego,
jak dlugo wasze dzieci jedza butle?? moj potrafi 120 jesc ok godziny, spac w miedzy czasie, a jak sie zdrzemnie i obudzi to tak sie rzuca na ta butle ze az harczy ![]()
#3685 |
Rozeznanie
|
aaa pytam o smoka, bo ja nie daje.........
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() hd pytałaś o herbatę, czy pomogła. W moim przypadku sprawdza się bardzo, od razu widzę więcej mleka po jej wypiciu. Nas nie męczą gazy więc jest super ![]() I znalazłam tez przyczynę, dla której Iga nie chce już moich piersi. Dosłownie 3 razy ściągnęłam mleko i dałam jej z butli i teraz ta cwaniara nie chce ssać sutka! Za wolno jej leci. Myslicie, że uda mi się ją znowu przyzwyczaić czy pozostaje mi odciąganie i butla?? basienka mam nadzieję, że z babcią będzie ok. Swoją drogą długo wytrzymała z rakiem. Mojego ojca zniszczył w 3 miesiące od wykrycia. Jeśli chodzi o moją dietę mamy karmiącej to już chyba tej diety nie ma ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- Co do chodzenia w staniku- ja niestety też non stop- ściągam go tylko do kąpania, na noc znów zakładam. w dzień chodzę bez wkładek, ale w nocy często się przelewa, bo Iga dość długo śpi. ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ---------- jeśli chodzi i pieluchy dada- ja uzywam (tzn. Iga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3687 |
Rozeznanie
|
Pilotka mi tez chodzi o nierobienie kupki przez 4 dni i o moja diete z tym zwiazana.
#3688 |
Zakorzenienie
|
Mój 130ml wysysa w 10-15 minut
![]() A na spacery często nie chodzę bo jak on się drze cały czas to ja nawet nie mam jak się ubrać, uczesać :/ i ludzie się gapią jakbym dziecko okładała batem jak go wyprowadzam w wózku z bloku :/ Jak zaśnie to się zbieram.. najczęściej się budzi przed wyjściem i jest cyrk ![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg Edytowane przez Siala_Bala Czas edycji: 2010-09-06 o 15:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3690 |
Zadomowienie
|
Hej mamuśki i bobaski, dawno mnie tu nie było bo miałam przez miesiąc mamę przyjechała do wnusi, czasami was podczytywałam ale odpisać nie miałam już kiedy, no ale dzisiaj wyjechała i mam nadzieję, że teraz będę na bierząco.
Moja Niunia całymi dniami nie śpi wystarczają jej 5 min. drzemki. Xaw jak tam śmigasz już w szpilkach ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.