|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
siasiek- cudne zdjęcia!
|
#3662 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
agnieszka_pe kochana ja sobie spisalam oilatum sfot do kapieli 250 ml za 35 zl a szampon 150 ml za 25 zl ale z tego co wiem, nie maja do wysylki ![]() ale u mnie w ostrowie sa 4 apteki, z ktorych moge doz odebrac
|
|
|
|
|
#3663 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewcznki dziekuje za komplementy, ale normlanie zuchwa tak jakby mi sie powiekszyla, wiem smiesznie to brzmi
dobra dobra bede robic fotki z daleka, a nie samego brzucholka, bo wtedy sie chudsza wydaje![]() anula_81 dawaj tu fotki kosciotrupkuuuu
|
#3664 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo piękna kobieta z Ciebie tez mi pimpka tak wytwaliło a jak na usg dzisiaj lekarz po nim jeździł też mialam ochote go ugryźć;p Cytat:
gaziki do przemywania np buźki i oczu. nie wiem co jkeszcze. aha!!! tantum rosa sobie kup!! do podmywania po porodzie koniecznie ze 4 saszetki moze jeszcze soł fizjologiczna albo sprej do noska z wody morskiejCytat:
|
|
#3665 |
|
Zadomowienie
|
Gdzie? Nic po Tobie nie widać
![]() Mój wystający też tak strasznie boli i za pierwszym razem było to samo. Dzięki dziewczyny za komentarze Sama miałam oczy rozmazane strasznie a jak się super teraz patrzy na takiego dzidziola wyrośniętego który powtarza "mama odejdź już od tego komputera bo ja chce krecika oglądać" ![]() Musiałam mu puścić na 10 minut. Co do rozstępów to mam po pierwszej ciąży wokoło pępka właśnie ale widać je było dopiero z bliska i to jeszcze jak ktoś wiedział, że są. Teraz są duże bo drugi raz się naciągają ![]() Anula młody ważył 3 kg a i tak wydawał się maluteńki.
|
#3666 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a z ta wysylka wlasnie o to mi chodzilo, ze sa o tyle lepsi od innych aptek internetowych ze nie placisz za przesylke-dowoz do apteki i sobie odbierasz w tej do ktorej zamowisz. kiedys nie bylo tych cen minimalnych, dopiero od jakiegos czasu weszly. |
|
|
|
|
#3667 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek tylko 3 kg ooo pocieszasz mnie, moze i moj synek bedzie malutki
no i jak sie rodzilo??? te rozstepy pewnie znowu rozjasnieja jak schudniesz po ciazy, cudow chyba nie ma...najwyzej jakis laser sobie zrobimy
|
|
#3668 |
|
Zakorzenienie
|
matallewar a stanika do karmienia nie bierzesz do szpitala??
ja biore-podstawa ![]() grazin dziekowac o tantum bym zapomniala na smierc a zamiast spirytusu to sie zastanawiam wlasnie na tym octaniseptem gotowym do pepuszka gaziki jalowe tak tak a sprej do fridy juz mam i fride z filtrami tez:Pnapisalam sobie tez wkladki laktacyjne o plyn do kapieli do maluszka i szamponik z oilatum soft na watku mam marcowo-kwietniowych fajnie jedna laseczka opisala, ze oilatum soft jest ogolny a zwykly dla skory wrazliwej ![]() podsklady poporodowe tez juz mam majtki jednorazowe tez |
|
|
|
#3669 |
|
Zadomowienie
|
cześć ...........
sielanka się skończyła. jestem po wizycie - z małym na szczęście wszystko w porządku i tego się trzymam. lekarz mnie zaskoczył jak nagle na swoim usg przerzucił się na format 3d i pokazał nam bąbla. jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).całe szczescie powiedzial lekarz ze jest duzy, bo ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec, nie mogę siedzieć i robić nic co by go uciskało w dół, mam L4 ( popracowałam cały miesiąc od poprzedniego - moi szefowie będą zachwyceni...), nast wizyta za 3tyg, czyli 25 lutego. aha i mały dalej obrócony pośladkowo - jesli sie to nie zmieni w ciągu tygodnia to czeka mnie cesarka, bo będzie już za duży żeby się obrócił.zero seksu. TZ przerazony - nie brakiem seksu tylko bardziej tym, że ja sie uryczałam na tym usg. aha - wdała mi sie jakas infekcja czy cos - mam gynalgin i tardyferon, bo hemoglobina mi spadła - tak jak eweska pisała. najgorsze, a właściwie jedno z najgorszych rzeczy to że 3 tyg bede na L4 w nie swoim mieszkaniu - wyprowadzilismy sie bo miesiac bedzie u nas trwal remont .nie wiem kiedy mały bede sie pchał na świat - za miesiąc skończy się remont, potem musimy zacząć wszystko pokupować, miałam mieć powtórzone echo serca z dopplerem, czekała mnie konsultacja neurochirurgiczna (mam zjechany kresgosłup szyjny) a teraz? nie wiem czy z czymkolwiek zdążę. lekarz powiedział, żeby jeszcze te 500g - żeby do 2kg to bedzie wszystko ok. od ostatniej wizyty mały przybrał na wadze 700g, 7 stycznia ważył 700 a dzisiaj 4 lutego 1445, więc conajmniej miesiąc ma tam jeszcze siedzieć! najlepiej dwa. ja od początku ciąży mam +6. dziewczyny - jeszczem szczerze podłamana tym jego pośladkowym ustawieniem i krótką szyjką - tym bardziej. czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec. poniżej mój synuś. Edytowane przez moniqac Czas edycji: 2011-02-04 o 21:52 |
|
|
|
#3670 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3671 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie pępek nie boli
![]() nigdy mnie nie bolał .... nie wiem jak boli pępek ... w ogóle nie wiem co to pępek |
|
|
|
#3672 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja własnie dziś sie zapisałam na mikrodermabrazje :P Dzwoniłam do pani kosmetyczki i powiedziała ze nie ma przeciwskazan. Owszem, peelingu kawitacyjnego nie wolno ale mikro jak najbardziej ok.Princi - kobietka z klasą sexi mamaCytat:
Grazin; nie smutaj sie! Jestes zzdrowa, Twoje malenstwo tez ! Tak jak napisała Andziotka, dowiesz się na pewno i płeć się już nie zmieni 2 tygodnie szybko zlecą a póki co możesz na poprawę humoru kupować sobie ciuszki takie neutralne Ze wzmożoną mocą uderzyć za 2 tygodnie na sklepy ![]() Lekarz może max na 30 dni wystaić L-4 anula szalejesz z zakupami Grazin masz modelowy brzuszek !! Rany sliczny ! Ja w ogole nie zrobię zdjecia jak na Was patrzę. Jestescie szprotki i macie piękne, filigranowe brzuszeczki ! A ja jestem upasiona jak cielaczek Siasiek dziekuje Ci za te linki... naprzemiennie miałam dreszcze i łzy w oczach.. To musi byc nie do opisania przeżycie gdy dostajesz takie maleństwo... Jak Andziot napisała "cud narodzin" brak słów by to opisać.. Ile Ty przytyłas wówczas ???????????? I taka figura potem?? A jadłas słodcze w ciazy ? ![]() Ja sie dzis strachu najadłam.. pod domem już u rodziców, poślizgnełam sie na kostce i nie upadłam ale jakoś delikatnie rozjechały mi się nogi. Potem czułam strasszny ból w pachwinach i promieniujący jakby wgłąb bronchildy - uczucie jak by mi ktoś w dziurke wbijał szpilki, ale tylko gdy chodziłam... Teraz duuuużo mniej. Chyba nie mam co panikowac i jechac do szpitala?? Gabrysia czuję, że się wierci, żadnych plamień nie mam i gdy siedze tez mnie nic nie boli.. Chyba tylko sobie coś naciągnełam, nie? Bo to takie gwałtowne szarpniecie jakby było...
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze Dziewczynki a u mnie wlasnie kobitki wszystkie pakuje sie w walizki od bagazu podrecznego, jedna dla siebie, druga dla maluszka, ew. dla maluszka moze byc torba, tylko tak sie zastanawiam gdzie to sie wszystko trzyma jak tyle kobiet na sali lezy! nic jak pojedziemy do szpitala na rozeznanie to sie wszystkiego wypytam, a jak dostalam liste co potrzebne do szpitala to tam nie ma nic do mycia maluszka i teraz nie wiem czy potrzebne....
moniqac sliczne zdjecia z usg, jak dokladnie juz widac
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
aguś87 Biorę, biorę, ale stanik to też bielizna
moniqac Kilka postów temu wrzucałam wagę dla danego tygodnia, jak poszukasz, to na pewno znajdziesz ![]() A maluszek się jeszcze przekręci, bądź dobrej myśli ![]() Poza tym może już przestanie tak szybko rosnąć? A krótka szyjka to też chyba nie znaczy, że dużo wcześniej urodzisz... może się dalej już nie skróci
|
|
#3675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moniqac, najwazniejsze ze maly sie dobrze rozwija i tak przybiera, bo jakby byl malusienki to by dopiero byl problem. hmm z krotka szyjka nie pomoge, mi tez wczoraj dluuuugo badal, ale nic nie powiedzial. kurcze niewiem co powiedziec, musisz byc dobrej mysli |
|
|
|
|
#3676 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja za pierwszym razem też miałam nakaz leżenia i oszczędzania się bo się szyjka skracała i teraz nie pamiętam dokładnie ale to było w 8 mc a młody urodził się po terminie! Skróciła się tylko do pewnego momentu a później stanęło w miejscu i nic się nie działo. Nie denerwuj się teraz, lekarz na pewno jakoś zadziała gdy będzie się bardziej skracać.
|
|
#3677 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
.
|
|||
|
|
|
#3678 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac
nie martw się kochana wiesz ile ma dokładnie twoja szyjka ??? jeśli masz neurologiczne wskazania do cesarki (przez ten kregoslup) to położenie maluszka nie ma dla ciebie znaczenia, bo i tak czeka cię cięcie ... dzieciątko duże i zdrowe więc teraz musisz tylko o siebie dbać, żeby jak najdłużej było w brzuszku, często jest tak że dziewczyny z krótkimi szyjkami przenoszą ciąże i rodzą po terminach bo tak pięknie odpoczywają właź do łóżeczka i leż grzecznie !!!
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-02-04 o 22:02 |
|
|
|
#3679 |
|
Zakorzenienie
|
moniqac
3mam kciuki za dalszy przebieg wydarzen a ty kochana lez i odpoczywa najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko dobrze |
|
|
|
#3680 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oj ty chudzielcu, naprawde slicznie wygladasz ![]() Cytat:
kochana moja ![]() nic sie nie przejmuj, przeciez wszystko jest dobzre, na szczescie chodzisz regularnie do lekarza i sprawdza wszystko tak? i masz jedynie lezec, wiec odpoczniesz sobie praca si enie przejmuj bynajmniej, najwazniejsze, ze dzidzius jest duzy i zdrowy tak? no to polezysz troche ale mysl pozytywnie , bedzie dobrze ![]() ja sie wystraszylam bo tu nie chodze w ciazy do ginekologa i jakby mi sie szyjka skracala to niby skad ja o tym bede wiedziala? mialas jakies objawy skracajacej sie szyjki? odpoczywaj kochana i mysl pozytywnie i wyslij mi na priv powiekszony szkic twojej lazienki to zaraz cos fajnego wymyslimy, glowa do gory ![]() a to moj pizamkowy brzuch, normalnie wszystko mi wlazlo w boczki i dupke ![]() 26t5d f.jpg |
||
|
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek oj ja to lubie sie na zapas pomartiwic
![]() A mi jakos nie przypasowuje te staniki do karmienia, kupilam 3 dni temu zwykly bawelniany i bede odslaniac cycucha...chyba do szpitala nie jest konieczny taki stanik do karmienia ![]() anula_81 wiesz gdzie Ci poszlo?! w stopyyyy hehe extra wygladasz, chuda jak patyk, zosia w okraglutkim brzuszku sobie siedzi slicznie **
Podwojna mamusia polsko-wloskich Smieszkow Edytowane przez principessina Czas edycji: 2011-02-04 o 22:03 |
|
|
|
#3682 |
|
Zadomowienie
|
Moniqac głowa do góry, nie smuć się niepotrzebnie! Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku (zdjęcie
|
|
|
|
#3683 |
|
Raczkowanie
|
nie zgadniecie ile dałam za te sweterki
5,90 za szt
|
|
#3684 |
|
Zakorzenienie
|
gdzie ????????????????????????? ?? się pytam !!!!!!!!!!!!
anula |
|
|
|
#3685 |
|
Zakorzenienie
|
Moniqac dzidziulek zdrowy i to sie liczy!! Trudno, pojdziesz na L-4 ale najważniejsze, że pomoże to Maluszkowi no i Tobie. Musisz się oszczedzac i dbać o siebie - teraz nie praca a domek.Jesteś w dobrych rękach i lekarz wie co robi. Uszy do góry Kochana !!!
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
aha bym zapomniala
buleczki piec w 150 stopniach z termoobiegiem ok 45 minut |
|
|
|
#3687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bardzzo Ci dziekuje za komplement hiih bardzo mi milo sie zrobiło.przytyłam 9kg... wydaje mi sie ze nic złego sie nie stało. tez takj sie przewróciłąm z dwa miesiace temu strachu si enajadłam ale wszystko ok. jakbys zaczeła plamic to jedz do szpitala. moniu... moja kochana i duzio duzio wypoczywaj. duzy ten Twoj dzidziorek
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Grazin, to chyba tylko w brzuszek Ci poszło, bo naprawdę drobniutka jestes. Rób sobie jak najwiecej zdjec, bo potem bedzie pamiątka - wygladasz kwitnąco - zreszta pewnie o tym wiesz, słyszac to na okrągło i dookoła
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myslama ze to na zakwasie trzeba robic ale widze ze przepis masz bez zakwasu.?Cytat:
) od Twoich oochwał urosłam ze dwa centymetry nie tylko w brzuszek mi poszło ale duzo w pupke i biodra, moj cellulit chyba duzo waży:P
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.

no i brzuszek po ciazy extra, ani jednego rozstepu??? taki jak Twoj mialam przed ciaza, mam nadzieje, ze i moj wroci do normy...
a siusialek mini!!!
fotka w aucie superowa, taki paczus

ze 4 saszetki

Ja własnie dziś sie zapisałam na mikrodermabrazje :P Dzwoniłam do pani kosmetyczki i powiedziała ze nie ma przeciwskazan. Owszem, peelingu kawitacyjnego nie wolno ale mikro jak najbardziej ok.
2 tygodnie szybko zlecą a póki co możesz na poprawę humoru kupować sobie ciuszki takie neutralne