Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011 - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe 23 35,94%
Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... 4 6,25%
Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... 0 0%
Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki 2 3,13%
Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie 24 37,50%
Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną 11 17,19%
Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-02-04, 21:41   #3661
asiak1981
Rozeznanie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

siasiek- cudne zdjęcia!

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:43   #3662
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Siasiuuu no fotki robia wrazenie, szczegolnie brzuszek w 9tym miesiacu, to moj bobas taki duzy bedzie nie moge sobie siebie wyobrazic, chyba z fotela sie nie podniose no i brzuszek po ciazy extra, ani jednego rozstepu??? taki jak Twoj mialam przed ciaza, mam nadzieje, ze i moj wroci do normy...
i bardzo zrobil na mnie wrazenie siusiak i jajeczka noworodka, w zyciu jeszcze nie widzialam, takie czerwone a siusialek mini!!! no i wielkie stopy fotka w aucie superowa, taki paczus

Grazin no ten moj waz to w boa sie zamieni chyba niedlugo Twoj brzusio super! czemu moj jest taki mega do przodu?!

no a widzialyscie jak mi pepek wylazl, szczegolnie tak po jednej stronie! przez bluzke wystaje! a tak boli, nie mozna go dotykac bo pogryze

A to ja pyzucha pimpucha w calosci
slicznaa

agnieszka_pe
kochana ja sobie spisalam oilatum sfot do kapieli 250 ml za 35 zl
a szampon 150 ml za 25 zl

ale z tego co wiem, nie maja do wysylki

ale u mnie w ostrowie sa 4 apteki, z ktorych moge doz odebrac
Stary 2011-02-04, 21:45   #3663
principessina
Zakorzenienie

Dziewcznki dziekuje za komplementy, ale normlanie zuchwa tak jakby mi sie powiekszyla, wiem smiesznie to brzmi dobra dobra bede robic fotki z daleka, a nie samego brzucholka, bo wtedy sie chudsza wydaje

anula_81 dawaj tu fotki kosciotrupkuuuu
Stary 2011-02-04, 21:45   #3664
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

Grazin no ten moj waz to w boa sie zamieni chyba niedlugo Twoj brzusio super! czemu moj jest taki mega do przodu?!

no a widzialyscie jak mi pepek wylazl, szczegolnie tak po jednej stronie! przez bluzke wystaje! a tak boli, nie mozna go dotykac bo pogryze

slicznie wyglądasz bardzo piękna kobieta z Ciebie
tez mi pimpka tak wytwaliło a jak na usg dzisiaj lekarz po nim jeździł też mialam ochote go ugryźć;p
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
dziewczyny zarejestrowane w doz-ie
robicie tu czesto zakupy i faktycznie to oplaca??

a tak w ogolle czyy ktoras z dziewczyn ma moze swoja taka liste apteczna, co trzeba kupic z kosmetykow dla siebie maluszka itp
bo ja juz troche mam pokupione
ale oprocz plynu do kapieli dla malenstwa, kremu do buzi, kremu do pupy itp to nie wiem co jeszcze
octaniseptu tam nie ma
wiec tak sie zastanawiam
alantan i spirytus salicylowy gaziki do przemywania np buźki i oczu. nie wiem co jkeszcze. aha!!! tantum rosa sobie kup!! do podmywania po porodzie koniecznie ze 4 saszetki moze jeszcze soł fizjologiczna albo sprej do noska z wody morskiej
Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A co powiecie o takiej?
http://allegro.pl/marbo-mala-torba-p...440274977.html

Bo ja raczej chcę wszystko od razu wziąć, bo tż znając go to się nie ogarnie z dowożeniem rzeczy

Czyli:
dla mnie:koszule, bielizna, wkładki laktacyjne, przybory toaletowe, ręczniki papierowe, ręczniki, szlafrok, pieluszka tetrowa (do porodu), podpaski, kubek, woda ngaz
dla Edzika: pieluszki tetrowe i pampersy, 3 koszulki, 2 czapeczki, 2 pajacyki, skarpety i niedrapki, ręcznik, kocyk, mydełko, chusteczki nawilżane, oliwka, bepanthen/alantan, rzeczy do pielęgnacji pępuszka...

Kurcze, sporo tego... Ale chyba się zmieści w 40l torbie?
ona jest praiwe jak tan moja. rozmiarowo. szkoda ze nie trafiłas na te w promocji z biednorki.
Stary 2011-02-04, 21:46   #3665
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:

Gdzie? Nic po Tobie nie widać
Mój wystający też tak strasznie boli i za pierwszym razem było to samo.

Dzięki dziewczyny za komentarze
Sama miałam oczy rozmazane strasznie a jak się super teraz patrzy na takiego dzidziola wyrośniętego który powtarza "mama odejdź już od tego komputera bo ja chce krecika oglądać"
Musiałam mu puścić na 10 minut.

Co do rozstępów to mam po pierwszej ciąży wokoło pępka właśnie ale widać je było dopiero z bliska i to jeszcze jak ktoś wiedział, że są. Teraz są duże bo drugi raz się naciągają

Anula młody ważył 3 kg a i tak wydawał się maluteńki.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:47   #3666
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
slicznaa

agnieszka_pe
kochana ja sobie spisalam oilatum sfot do kapieli 250 ml za 35 zl
a szampon 150 ml za 25 zl

ale z tego co wiem, nie maja do wysylki

ale u mnie w ostrowie sa 4 apteki, z ktorych moge doz odebrac
ja w grudniu kupowalam taki zestaw duuzy za 25 zl wlasnie na doz. i bardzo lubie przez nich kupowac,

a z ta wysylka wlasnie o to mi chodzilo, ze sa o tyle lepsi od innych aptek internetowych ze nie placisz za przesylke-dowoz do apteki i sobie odbierasz w tej do ktorej zamowisz. kiedys nie bylo tych cen minimalnych, dopiero od jakiegos czasu weszly.
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:49   #3667
principessina
Zakorzenienie

Siasiek tylko 3 kg ooo pocieszasz mnie, moze i moj synek bedzie malutki no i jak sie rodzilo???
te rozstepy pewnie znowu rozjasnieja jak schudniesz po ciazy, cudow chyba nie ma...najwyzej jakis laser sobie zrobimy
Stary 2011-02-04, 21:49   #3668
agus87
Zakorzenienie

matallewar a stanika do karmienia nie bierzesz do szpitala??
ja biore-podstawa

grazin dziekowac

o tantum bym zapomniala na smierc
a zamiast spirytusu to sie zastanawiam wlasnie na tym octaniseptem gotowym do pepuszka
gaziki jalowe tak tak
a sprej do fridy juz mam i fride z filtrami tez:P

napisalam sobie tez wkladki laktacyjne
o plyn do kapieli do maluszka i szamponik
z oilatum soft

na watku mam marcowo-kwietniowych
fajnie jedna laseczka opisala, ze oilatum soft jest ogolny a zwykly dla skory wrazliwej
podsklady poporodowe tez juz mam
majtki jednorazowe tez
Stary 2011-02-04, 21:49   #3669
moniqac
Zadomowienie

cześć ...........

sielanka się skończyła.

jestem po wizycie - z małym na szczęście wszystko w porządku i tego się trzymam. lekarz mnie zaskoczył jak nagle na swoim usg przerzucił się na format 3d i pokazał nam bąbla.
jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).

całe szczescie powiedzial lekarz ze jest duzy, bo ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec, nie mogę siedzieć i robić nic co by go uciskało w dół, mam L4 ( popracowałam cały miesiąc od poprzedniego - moi szefowie będą zachwyceni...), nast wizyta za 3tyg, czyli 25 lutego. aha i mały dalej obrócony pośladkowo - jesli sie to nie zmieni w ciągu tygodnia to czeka mnie cesarka, bo będzie już za duży żeby się obrócił.
zero seksu. TZ przerazony - nie brakiem seksu tylko bardziej tym, że ja sie uryczałam na tym usg. aha - wdała mi sie jakas infekcja czy cos - mam gynalgin i tardyferon, bo hemoglobina mi spadła - tak jak eweska pisała.
najgorsze, a właściwie jedno z najgorszych rzeczy to że 3 tyg bede na L4 w nie swoim mieszkaniu - wyprowadzilismy sie bo miesiac bedzie u nas trwal remont .

nie wiem kiedy mały bede sie pchał na świat - za miesiąc skończy się remont, potem musimy zacząć wszystko pokupować, miałam mieć powtórzone echo serca z dopplerem, czekała mnie konsultacja neurochirurgiczna (mam zjechany kresgosłup szyjny) a teraz? nie wiem czy z czymkolwiek zdążę.

lekarz powiedział, żeby jeszcze te 500g - żeby do 2kg to bedzie wszystko ok. od ostatniej wizyty mały przybrał na wadze 700g, 7 stycznia ważył 700 a dzisiaj 4 lutego 1445, więc conajmniej miesiąc ma tam jeszcze siedzieć! najlepiej dwa. ja od początku ciąży mam +6.

dziewczyny - jeszczem szczerze podłamana tym jego pośladkowym ustawieniem i krótką szyjką - tym bardziej.

czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec.

poniżej mój synuś.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (15,8 KB, 38 załadowań)

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .

Edytowane przez moniqac
Czas edycji: 2011-02-04 o 21:52
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:50   #3670
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Moim zdanie wizualnie średnia, ale za to zgrabna..
Ja myślałam, żeby zapakować się w walizkę, taką mała, która w bramki na lotnisko jako bagaż podręczny wchodzi.. bo taką po prostu mam, a torby sama małe.. no ale wszyscy mnie wyśmiali że co to za pomysł z walizką na kółkach na porodówkę jechać
Jak dla mnie bomba, ale ja takiej nie posiadam...

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
'
jejciu jaka drobniusia jestes w ciuszkach nie wyglada na taki duzy.
pieknie wygladasz
agus ja jestem zarejestrowana od 2-3lat, nie pamietam dokladnie. praiwe wszystko co nie wymaga brania od "juz" u nich zamawiam bo maja duuuuzo taniej. jak zamawiasz powyzej 20 zl (czy 25) to nie placisz za przesylke, a rzadko co kosztuje mniej z aptecznych rzeczy.
listy co potrzeba nie mam. wogole z kosmetykow nic nie mam. ostatnio tam kupilam duze oilatum chyba 500 plus szampon oilatum za jakeis ok 25 zl
matal a jestes pewna ze bedzeisz mogla? bo u nas w szpitalu(ja tam rodzic nie bede) rzucila mi sie w oczy kartka na dziendobry ze do porodu z 1 reklamowka napisane wielkimi literami i podkreslone, takze nie wiem czy mozna od razu z wielgachna torba, chociaz ja uwazam ze to bardzo glupi zwyczaj takie wyliczanie i przychodzenie z reklamowkami. nie wiem czemu to ma sluzyc, ale u nas praktykuja... nie wiem jak jest ta gdzie bede rodzic
No nie widziałam nic na ten temat... A jakby nawet, to duża torba w samochodzie, a na sam poród reklamówka. A potem zaraz tż przyniesie na salę torbę już spakowaną przeze mnie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:52   #3671
andziot
Zakorzenienie

a mnie pępek nie boli
nigdy mnie nie bolał ....
nie wiem jak boli pępek ...

w ogóle nie wiem co to pępek

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:54   #3672
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
a ja idę zjeść prince polo orzechowe XXL

btw. powiedzcie mi jest duża różnica pomiędzy 23tyg a teraz 25tygodniem?
Sania, jejku jaka jestes drobinka, tylko brzusio ! Ja tez tak chce !!!!!!! W 23tc nawet jeszcze troszkę wcięcia Ci widac mmm słodko ! w 25 ciut więcej sie zaokrągliły.

Cytat:
dorkabl tez bym poszla na mikrodermabrazje, mam taka brzydka cere i pozostalosci po tradziku, niestety u mnie robi ja tylko dermatolog plastyk i to kosztuje, kosmetyczki nie wykonuje tego tupu zabiegow szkoda...poczekam juz az pojade sobie do Pl, nie wiem kiedy, no ale chyba sie doczekam

Dziewczyny wymienilam spodenki na fioletowe i jak?
spodenki rewelaacja ! Dobrze zrobiłas princi Ja własnie dziś sie zapisałam na mikrodermabrazje :P Dzwoniłam do pani kosmetyczki i powiedziała ze nie ma przeciwskazan. Owszem, peelingu kawitacyjnego nie wolno ale mikro jak najbardziej ok.
Princi - kobietka z klasą sexi mama

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
to nieprawda !!!
nigdzie nie ma takich informacji !!!
alergia dziecka nie jest uzależniona od diety matki w ciąży jak i po porodzie !!!!
trąbi się o tym już na każdej konferencji pediatrycznej, gdziekolwiek się nie pójdzie, ze jakiekolwiek unikanie pokarmu przez matki w czasie ciązy jak i w czasie karmienia piersią nie zmniejsza ryzyka alergii !!!
nie można dziecka nabawić skazy białkowej, jak ją ma to będzie miało, a nie dostanie dlatego, że matka będzie piła mleko i jadła nabiał !!!
nie pozbywajcie się dziewczyny źródła wapnia i białka, bo dzieciaczki muszą mieć z czego rosnąć, a i nam w ciąży niezbędne są aminokwasy, wapń itp.
myśicie że dlaczego tak nas ciągnie do mleka teraz ??? organizm głupi nie jest i sam się domaga tego czego mu potrzeba !!!!

no to napisałam !
zrobicie z tym co chcecie !
Andziot, no to jak Ty tak mowisz to tak musi być !! Dziekuje za uświadomienie nas

Grazin; nie smutaj sie! Jestes zzdrowa, Twoje malenstwo tez ! Tak jak napisała Andziotka, dowiesz się na pewno i płeć się już nie zmieni 2 tygodnie szybko zlecą a póki co możesz na poprawę humoru kupować sobie ciuszki takie neutralne Ze wzmożoną mocą uderzyć za 2 tygodnie na sklepy
Lekarz może max na 30 dni wystaić L-4

anula szalejesz z zakupami

Grazin masz modelowy brzuszek !! Rany sliczny ! : love: Ile Ty przytyłas? i w ramionach taka kruszynka..... Bardzo służy Ci ten stan

Ja w ogole nie zrobię zdjecia jak na Was patrzę. Jestescie szprotki i macie piękne, filigranowe brzuszeczki ! A ja jestem upasiona jak cielaczek

Siasiek dziekuje Ci za te linki... naprzemiennie miałam dreszcze i łzy w oczach.. To musi byc nie do opisania przeżycie gdy dostajesz takie maleństwo... Jak Andziot napisała "cud narodzin" brak słów by to opisać..
Ile Ty przytyłas wówczas ???????????? I taka figura potem?? A jadłas słodcze w ciazy ?

Ja sie dzis strachu najadłam.. pod domem już u rodziców, poślizgnełam sie na kostce i nie upadłam ale jakoś delikatnie rozjechały mi się nogi. Potem czułam strasszny ból w pachwinach i promieniujący jakby wgłąb bronchildy - uczucie jak by mi ktoś w dziurke wbijał szpilki, ale tylko gdy chodziłam... Teraz duuuużo mniej.
Chyba nie mam co panikowac i jechac do szpitala?? Gabrysia czuję, że się wierci, żadnych plamień nie mam i gdy siedze tez mnie nic nie boli.. Chyba tylko sobie coś naciągnełam, nie? Bo to takie gwałtowne szarpniecie jakby było...

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:56   #3673
principessina
Zakorzenienie

kurcze Dziewczynki a u mnie wlasnie kobitki wszystkie pakuje sie w walizki od bagazu podrecznego, jedna dla siebie, druga dla maluszka, ew. dla maluszka moze byc torba, tylko tak sie zastanawiam gdzie to sie wszystko trzyma jak tyle kobiet na sali lezy! nic jak pojedziemy do szpitala na rozeznanie to sie wszystkiego wypytam, a jak dostalam liste co potrzebne do szpitala to tam nie ma nic do mycia maluszka i teraz nie wiem czy potrzebne....

moniqac sliczne zdjecia z usg, jak dokladnie juz widac nic si enie martw, lepasza cesarka niz cierpienia! a najwzyej remontu calego nie skonczycie tylko pokupujesz rzeczy dla maluszka, zdrowie najwazniejsze!!!
Stary 2011-02-04, 21:57   #3674
matallewar
Zakorzenienie

aguś87 Biorę, biorę, ale stanik to też bielizna

moniqac Kilka postów temu wrzucałam wagę dla danego tygodnia, jak poszukasz, to na pewno znajdziesz
A maluszek się jeszcze przekręci, bądź dobrej myśli
Poza tym może już przestanie tak szybko rosnąć? A krótka szyjka to też chyba nie znaczy, że dużo wcześniej urodzisz... może się dalej już nie skróci

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-04, 21:57   #3675
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniqac Pokaż wiadomość
cześć ...........

sielanka się skończyła.

jestem po wizycie - z małym na szczęście wszystko w porządku i tego się trzymam. lekarz mnie zaskoczył jak nagle na swoim usg przerzucił się na format 3d i pokazał nam bąbla.
jest zdrowy i duuuuuuuuuuuży bo waży 1445 w 27tc (nie wiecie jaka jest norma bo nie mam książki ze sobą ).

całe szczescie powiedzial lekarz ze jest duzy, bo ........ skróciłą mi się bardzo szyjka lekarz powiedział mi, że z pewnością urodzę wcześniej niż planowany tp (7 maj), bo ona się już nie wydłuży. teraz to mam tylko leżec, nie mogę siedzieć i robić nic co by go uciskało w dół, mam L4 ( popracowałam cały miesiąc od poprzedniego - moi szefowie będą zachwyceni...), nast wizyta za 3tyg, czyli 25 lutego. aha i mały dalej obrócony pośladkowo - jesli sie to nie zmieni w ciągu tygodnia to czeka mnie cesarka, bo będzie już za duży żeby się obrócił.
zero seksu. TZ przerazony - nie brakiem seksu tylko bardziej tym, że ja sie uryczałam na tym usg. aha - wdała mi sie jakas infekcja czy cos - mam gynalgin i tardyferon, bo hemoglobina mi spadła - tak jak eweska pisała.
najgorsze, a właściwie jedno z najgorszych rzeczy to że 3 tyg bede na L4 w nie swoim mieszkaniu - wyprowadzilismy sie bo miesiac bedzie u nas trwal remont .

nie wiem kiedy mały bede sie pchał na świat - za miesiąc skończy się remont, potem musimy zacząć wszystko pokupować, miałam mieć powtórzone echo serca z dopplerem, czekała mnie konsultacja neurochirurgiczna (mam zjechany kresgosłup szyjny) a teraz? nie wiem czy z czymkolwiek zdążę.

lekarz powiedział, żeby jeszcze te 500g - żeby do 2kg to bedzie wszystko ok. od ostatniej wizyty mały przybrał na wadze 700g, 7 stycznia ważył 700 a dzisiaj 4 lutego 1445, więc conajmniej miesiąc ma tam jeszcze siedzieć! najlepiej dwa. ja od początku ciąży mam +6.

dziewczyny - jeszczem szczerze podłamana tym jego pośladkowym ustawieniem i krótką szyjką - tym bardziej.

czy macie jakies doświadczenie z krótką szyjką? jakdużo wcześniej dziecko sie rodzi? lekarz nie był w stanie powiedziec.

poniżej mój synuś.

moniqac,
najwazniejsze ze maly sie dobrze rozwija i tak przybiera, bo jakby byl malusienki to by dopiero byl problem. hmm z krotka szyjka nie pomoge, mi tez wczoraj dluuuugo badal, ale nic nie powiedzial.
kurcze niewiem co powiedziec, musisz byc dobrej mysli
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 21:58   #3676
Siasiek
Zadomowienie

Cytat:
Siasiek tylko 3 kg ooo pocieszasz mnie, moze i moj synek bedzie malutki no i jak sie rodzilo???
te rozstepy pewnie znowu rozjasnieja jak schudniesz po ciazy, cudow chyba nie ma...najwyzej jakis laser sobie zrobimy
Pisałam już parę razy, że nie było źle i szybciutko, także nie masz co się martwić na zapas.
Cytat:

poniżej mój synuś.
Dzidzik rośnie i to najważniejsze.
Ja za pierwszym razem też miałam nakaz leżenia i oszczędzania się bo się szyjka skracała i teraz nie pamiętam dokładnie ale to było w 8 mc a młody urodził się po terminie! Skróciła się tylko do pewnego momentu a później stanęło w miejscu i nic się nie działo.
Nie denerwuj się teraz, lekarz na pewno jakoś zadziała gdy będzie się bardziej skracać.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:00   #3677
moniqac
Zadomowienie

Cytat:
moniqac sliczne zdjecia z usg, jak dokladnie juz widac nic si enie martw, lepasza cesarka niz cierpienia! a najwzyej remontu calego nie skonczycie tylko pokupujesz rzeczy dla maluszka, zdrowie najwazniejsze!!!
probuje byc

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

moniqac Kilka postów temu wrzucałam wagę dla danego tygodnia, jak poszukasz, to na pewno znajdziesz
A maluszek się jeszcze przekręci, bądź dobrej myśli
Poza tym może już przestanie tak szybko rosnąć? A krótka szyjka to też chyba nie znaczy, że dużo wcześniej urodzisz... może się dalej już nie skróci
widziałam włąsnie ta wage. dzieki - a mały musi przybierać teraz ja najszybciej i jak najwięcej.

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
moniqac,
najwazniejsze ze maly sie dobrze rozwija i tak przybiera, bo jakby byl malusienki to by dopiero byl problem. hmm z krotka szyjka nie pomoge, mi tez wczoraj dluuuugo badal, ale nic nie powiedzial.
kurcze niewiem co powiedziec, musisz byc dobrej mysli
.

Mamusia Szymusia od 27.04.2011 .
moniqac jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:00   #3678
andziot
Zakorzenienie

moniqac
nie martw się kochana
wiesz ile ma dokładnie twoja szyjka ???
jeśli masz neurologiczne wskazania do cesarki (przez ten kregoslup) to położenie maluszka nie ma dla ciebie znaczenia, bo i tak czeka cię cięcie ...
dzieciątko duże i zdrowe więc teraz musisz tylko o siebie dbać, żeby jak najdłużej było w brzuszku,
często jest tak że dziewczyny z krótkimi szyjkami przenoszą ciąże i rodzą po terminach bo tak pięknie odpoczywają
właź do łóżeczka i leż grzecznie !!!

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-02-04 o 22:02
Stary 2011-02-04, 22:01   #3679
agus87
Zakorzenienie

moniqac
3mam kciuki za dalszy przebieg wydarzen
a ty kochana lez i odpoczywa
najwazniejsze, ze z maluszkiem wszystko dobrze
Stary 2011-02-04, 22:01   #3680
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewcznki dziekuje za komplementy, ale normlanie zuchwa tak jakby mi sie powiekszyla, wiem smiesznie to brzmi dobra dobra bede robic fotki z daleka, a nie samego brzucholka, bo wtedy sie chudsza wydaje

anula_81 dawaj tu fotki kosciotrupkuuuu
zuchwa ci sie powiekszyla??
oj ty chudzielcu, naprawde slicznie wygladasz
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Co do rozstępów to mam po pierwszej ciąży wokoło pępka właśnie ale widać je było dopiero z bliska i to jeszcze jak ktoś wiedział, że są. Teraz są duże bo drugi raz się naciągają

Anula młody ważył 3 kg a i tak wydawał się maluteńki.
to idealna waga bo taki byl sliczny taka drobinka, kruszynka, jeju to ja musialam byc niezly maluch jak wazylam 2100....
Cytat:
cześć ...........

sielanka się skończyła.

.
kochana moja
nic sie nie przejmuj, przeciez wszystko jest dobzre, na szczescie chodzisz regularnie do lekarza i sprawdza wszystko tak? i masz jedynie lezec, wiec odpoczniesz sobie praca si enie przejmuj bynajmniej, najwazniejsze, ze dzidzius jest duzy i zdrowy tak? no to polezysz troche ale mysl pozytywnie , bedzie dobrze

ja sie wystraszylam bo tu nie chodze w ciazy do ginekologa i jakby mi sie szyjka skracala to niby skad ja o tym bede wiedziala?
mialas jakies objawy skracajacej sie szyjki?

odpoczywaj kochana i mysl pozytywnie i wyslij mi na priv powiekszony szkic twojej lazienki to zaraz cos fajnego wymyslimy, glowa do gory

a to moj pizamkowy brzuch, normalnie wszystko mi wlazlo w boczki i dupke
26t5d f.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:01   #3681
principessina
Zakorzenienie

Siasiek oj ja to lubie sie na zapas pomartiwic

A mi jakos nie przypasowuje te staniki do karmienia, kupilam 3 dni temu zwykly bawelniany i bede odslaniac cycucha...chyba do szpitala nie jest konieczny taki stanik do karmienia

anula_81 wiesz gdzie Ci poszlo?! w stopyyyy hehe extra wygladasz, chuda jak patyk, zosia w okraglutkim brzuszku sobie siedzi slicznie**

Edytowane przez principessina
Czas edycji: 2011-02-04 o 22:03
principessina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-02-04, 22:02   #3682
Lolka1212
Zadomowienie

Moniqac głowa do góry, nie smuć się niepotrzebnie! Najważniejsze, że z dzidziusiem wszystko w porządku (zdjęcie ).. ja specjalistą nie jestem, ale z tego co mi wiadomo krótka szyjka wcale nie decyduje o "szybki" porodzie, czy w ogóle przed terminem! A że L4, leżenie.. nic się nie martw, odpoczniecie z synusiem i na dobre wam wyjdzie!
Stary 2011-02-04, 22:02   #3683
TheXanthippe
Raczkowanie

nie zgadniecie ile dałam za te sweterki 5,90 za szt

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 22:05   #3684
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
nie zgadniecie ile dałam za te sweterki 5,90 za szt
gdzie ????????????????????????? ?? się pytam !!!!!!!!!!!!

anula kolejna chudzina

Stary 2011-02-04, 22:07   #3685
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Moniqac dzidziulek zdrowy i to sie liczy!! Trudno, pojdziesz na L-4 ale najważniejsze, że pomoże to Maluszkowi no i Tobie. Musisz się oszczedzac i dbać o siebie - teraz nie praca a domek.Jesteś w dobrych rękach i lekarz wie co robi. Uszy do góry Kochana !!! Moooocno za Was trzymam kciuki

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-04, 22:07   #3686
agus87
Zakorzenienie

aha bym zapomniala
buleczki piec w 150 stopniach z termoobiegiem ok 45 minut
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 181043_194595170566760_100000488356806_709004_5185479_n.jpg (42,9 KB, 20 załadowań)
Stary 2011-02-04, 22:07   #3687
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy;24860568

[B
Grazin;[/B] nie smutaj sie! Jestes zzdrowa, Twoje malenstwo tez ! Tak jak napisała Andziotka, dowiesz się na pewno i płeć się już nie zmieni 2 tygodnie szybko zlecą a póki co możesz na poprawę humoru kupować sobie ciuszki takie neutralne Ze wzmożoną mocą uderzyć za 2 tygodnie na sklepy
Lekarz może max na 30 dni wystaić L-4

anula szalejesz z zakupami

Grazin masz modelowy brzuszek !! Rany sliczny ! : love: Ile Ty przytyłas? i w ramionach taka kruszynka..... Bardzo służy Ci ten stan

Ja w ogole nie zrobię zdjecia jak na Was patrzę. Jestescie szprotki i macie piękne, filigranowe brzuszeczki ! A ja jestem upasiona jak cielaczek
.
wstaqwiaj zdjecia nie wygłupiaj sie
bardzzo Ci dziekuje za komplement hiih bardzo mi milo sie zrobiło.
przytyłam 9kg...

wydaje mi sie ze nic złego sie nie stało. tez takj sie przewróciłąm z dwa miesiace temu strachu si enajadłam ale wszystko ok. jakbys zaczeła plamic to jedz do szpitala.

moniu... moja kochana bądź dobrej myśli!!
i duzio duzio wypoczywaj. duzy ten Twoj dzidziorek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-02-04, 22:07   #3688
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
probuje byc
widziałam włąsnie ta wage. dzieki - a mały musi przybierać teraz ja najszybciej i jak najwięcej.
.
To witaminki, dużo zdrowego jedzonka i niech rośnie

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-02-04, 22:10   #3689
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin, to chyba tylko w brzuszek Ci poszło, bo naprawdę drobniutka jestes. Rób sobie jak najwiecej zdjec, bo potem bedzie pamiątka - wygladasz kwitnąco - zreszta pewnie o tym wiesz, słyszac to na okrągło i dookoła

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-02-04, 22:16   #3690
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
aha bym zapomniala
buleczki piec w 150 stopniach z termoobiegiem ok 45 minut
o kurcze chyba zrobie myslama ze to na zakwasie trzeba robic ale widze ze przepis masz bez zakwasu.?
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Grazin, to chyba tylko w brzuszek Ci poszło, bo naprawdę drobniutka jestes. Rób sobie jak najwiecej zdjec, bo potem bedzie pamiątka - wygladasz kwitnąco - zreszta pewnie o tym wiesz, słyszac to na okrągło i dookoła
dziękuje dorotko) od Twoich oochwał urosłam ze dwa centymetry
nie tylko w brzuszek mi poszło ale duzo w pupke i biodra, moj cellulit chyba duzo waży:P

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości