|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Pierdyliard pokus kulinarnych i sprawy okołociążowe to my - mamusie majowo-czerwcowe |
|
23 | 35,94% |
| Już coraz bliżej końca więc czekamy na naszego brzdąca... |
|
4 | 6,25% |
| Nasze dzieciątka solidne kopniaki dają i na świat się już pchają... |
|
0 | 0% |
| Piłki te - to nasze brzuszki, dokazują w nich maluszki |
|
2 | 3,13% |
| Za oknami już przedwiośnie - czas zapiep***, dziecko rośnie |
|
24 | 37,50% |
| Za oknami pachnie wiosną - dzieci coraz większe rosną |
|
11 | 17,19% |
| Głosujący: 64. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3631 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
bede pożeraćx drożdzówki mimo ze boczki mi sie wylewaja ale co tam prawa ciezarówy nie bede sie tym przejmować, no i dzidzire za dwa tyg zobacze i rzuce sie w wir zakupów juz na pewno![]() a fiolmik dawaaaaaaaaaaaj
|
|
#3632 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Kilogramów nam przybyło, dzieci rosną że aż miło! Mamusie maj-czerwiec 2011
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() slubu koscielnego nie mamy,miec nie bedziemy, pierwszy syn mial rowno rok jak bym chrzczony, troche zachodu bylo ale go ochrzcili, teraz bede miec ksiedza o bardziej ludzkiej twarzy(co by to nie znaczylo moje drogie ) wiec problemu nie bedzie, a o chrzcie to nie mysle, moze tez jak bedzie mial rok? nie wiemCytat:
uuuuuuuuuu a tak trzymalam kciuki no!!! bylam pewna ze sie dowiesz, ale bardzo milo ze ci zaproponowal kolejne, wtedy to juz musisz sie dowiedziec ![]() Cytat:
wiem ze wszystkich brzuszkow nie skomentowalam, kurde no, za duzo mialam do nadrobienia, wszystkie widzialam i wszystkie sa bombowe, wydaje mi sie ze chyba rozmiarkami sie wyrownaly. a co do fotek lazienki, to nie ma problemu, jak mi ja zrobia to otworze osobny albumik, bo praiwe wszystko bedzie w chacie mojego pomyslu takie moje "dziecko"
|
||||||||||
|
|
|
#3633 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i ja chce filmik zobaczyc jaaaaaa! |
|||
|
|
|
#3635 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chociaz jakby tżetowi jakaś piękna angelina jolie siurka badała to też bym chyba troche focha miała dziękuję za kciuki Aguś ![]() A PROPO WIARY I KOŚCIOŁA I KSIĘZY.... opwiem wam cos ciekawego. moj tata nie zyje juz 5 lat a mama od 3 jest z takim facetem. i meiszkaja razem i kochaja się i w ogole świergolą jak nastolatki ale nie o to... ten facet jest rozwiedziony. (spokojnie dostał by rozwód kościelny bo kobita zataiła przed nim schizofrenie, ale nie chciał po 20 latach małzenstwa sie z tym babrac) i jak ksiaz po kolędzie do nich przyszedł to sie ich tż matki pyta co maja z tym zrobić i czy dostana rozgrzeszenie itd. to klsiadz na to:- że żyją w grzechu publicznym! - że gorszą sąsiadów, ktorzy wiedza ze oni bez sl;ubu żyją - że jak chcą rozgrzeszenie to musza: a) wypisac sie z naszej parafii b) wpisac sie do innej c) przyjsc spowrotem do tej samej i napisac oświadczenie (!) ze nie bedą współżyć i wtedy dostaną reozgrzeszenie.... PARANOJA to chyba najbardziej odpowiednie słowo....
|
|
#3636 | |
|
Zakorzenienie
|
sasiek no jasne zechcemy obejrzec !!!! dawaj !
dziś dzień pięknych brzuszków ale się posypało ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Cytat:
dlatego kościoła nie trawię, jak ktoś chce wierzyć to może i w ubikacji się modlić, a nie koniecznie do kościoła chodzić najlepsze jest to, że pójdą do innego księdza i on nie będzie robił problemów, więc o co chodzi??? o jego widzi mi sie ??? chyba nie tak to powinno wyglądać
|
|
|
|
|
#3637 |
|
Zadomowienie
|
Co do torby do szpitala to zależy co się zabierze
bo jak szlafrok duży to do małej nie wejdzie Te z biedrony były fajne takie w sam raz. Ja mam małą, ale u nas w szpitalu bierze się tylko to co konieczne do porodu a resztę dla dzidzi donosi Tz czy mąż już po. Hej ja wrzucę ten filmik ale wiem, że z taką twarzą to ja nie powinnam. Dla wytłumaczenia napiszę, że przytyłam wtedy ponad 25 kg! Krótki ale jest i pamiątkę mamy ![]() http://www.youtube.com/watch?v=DdJyAA9HuD0 http://www.youtube.com/watch?v=R9hut9smF-I Niżej zdjęcia ![]() Pierwsza kąpiel. Tak się wydzierał Tak ja wyglądałam po paru miesiącach (bez nadprogramowych kg )Brzuch z 9 miesiąca i brzuch po 8 miesiącach od porodu To tak dla poprawy humoru i pokazania, że można wtranżalać co się chce!
|
#3638 |
|
Rozeznanie
|
grazin- śliczny brzuszek! Dzięki za odp.w sprawie peelingu, najfajniejszy ten ostatni etap hihi
pakowanie torby-moja rada: nie brać wszystkiego do szpitala, bo by trzeba było ogromną kupić a potem tachać po szpitalu,bo mogą np.Was najpierw na patologię położyć. Najważniejsze to rzeczy do porodu, różne kosmetyki pieluszki dla siebie í maluszka. Ja spakowałam tż drugą małą torbę z rzeczami które mi dowiózł na drugi dzień. A ubranie dla mnie i Kasi na wyjście ze szpitala przywiózł dopiero jak miałyśmy wychodzić. Dla Kasi miałam uszykowane 2 komplety tj.w rozm.56 i 62, urodziła się 61cm,więc tż nie miał problemu co przywieźć
Kasia, ur. 22.11.2008 r. Wojtuś, ur. 3.05.2011 r. Edytowane przez asiak1981 Czas edycji: 2011-02-04 o 21:36 |
|
|
|
#3639 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i zawsze bede jej za to dziekowac, ze nie dala mi poznac go jak mialam 5 lat powtornie wziela slub cywilny. moj ojczym to najlepszy czlowiek pod sloncem. boze, jaka ja jej jestem wdzieczna! boze jakim on jest dziadkiem! mowie wam, sama zapominam ze tak naprawde jest obcym czlowiekiem. moj tz go kocha jak ojca, uwielbia go. to jest taka dobra dusza. I JAK SLYSZE ZE MATKA Z NIM ZYJE W GRZECHU i od tego momentu jestem na niet z ksiezmi. zal mi tych ludzi co wyglaszaja takie komentarze. a jest tak jak grazin piszesz, ze zyja w ciezkim grzechu itd. matka probowala wziasc rozwod koscielny, i spokojnie by dostala, ale mowila ze to jest takie upokarzajace opowiadac takiej bandzie o intymnych rzeczach ze to nie na jej nerwy i ja ja rozumiem |
|
|
|
|
#3640 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
śmiech na sali.ja do k0scioła nie chodze i nie bede...
|
|
#3641 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, brzusia nie mialas az takiego duzego jak na 9 mc. , a mlodyKURDE NO!!!!!!!!!!!!1 BEDZIE CIEZKA NOC, ZNOWU SKURCZ, TERAZ W STOPE.... |
|
|
|
|
#3642 |
|
Zakorzenienie
|
wow siasiek ja ryczę
piękne to wszystko !!! się rozkleiłam ... wiem czemu to się nazywa "cud narodzin"
|
|
|
|
#3643 | |
|
Zakorzenienie
|
Siasiek jaki on piękny!!
wzruszyłam się!! kurcze masakra![]() i taki brzuszek mozna miec po ciazy?? ok ide zjesc cos słodkiego![]() Cytat:
![]() nie ma sprawy, oczywiscie wszytskie etapy musisz przejsc zeby miec na prawdę gładką skóre i ten ostatni jest wrecz najwaznijeszy ![]() Agnieszko rozumiem Cię... też bym ich za te poglądy jak jest sie zosoba ktora sie kocha i ktora jest wspaniala to zyje sie w grzechu ale z katem i oprawca to super w oczach koscioła... bylke by ślub miec,.. bezsens.
|
|
#3644 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wiec tak ja dam ci przepis na ok 15 buleczek, ale ja zrobilam z polowy maka pszenna 4 szklanki maka zytni-razowa czy sama razowa obojetnie - 3 szkl drozdze 50g 700 ml wody 2 lyzki jogurtu naturalnego 1,5 lyzki cukru 1,5 lyzki soli i te ziarna make, ziarna, sol wymieszac podgrzac wode cake 700 ml odlac troche i rozmieszac z drozdzami dodac cukier do rozczynu polaczyc z maka, dodac jogurt i wymieszac wszystko ladnie formowac co sie chce moze byc chleb, moga byc paluchy, buleczki itp jak wroci tz, to wrzuce fotke Cytat:
![]() Cytat:
faktycznie schudlas szybciutko nie masz ani jednego rozstepu na brzuniu ![]() a my do kosciola chodzimy co tydzien (przewaznie) we wszystkie swieta jestesmy wierzacy i tego nie zmienimy
|
||||
|
|
|
#3646 |
|
Zadomowienie
|
Siasiuuuu ale się rozczuliłam! i wzruszyłam! ..normalnie jak baba w ciąży
Przesuperrrrrrrr ![]() Czaruś naparwdę wygląda jak czaruś Edytowane przez Lolka1212 Czas edycji: 2011-02-04 o 21:17 |
|
|
|
#3647 | |||
|
Moderatoreska
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda że ja nie mam takich filmików, mam ale filmiki dopiero jak synal miał dwa latka, wracam do nich często tak samo jak synal, smiesznie mówil wtedy Taki fajniutki, mały kochany szkrabek latał sobie, synal te wszystkie filmiki zna na pamięć Jak był mały to wyrazy końcowe fajnie przeciągał np. Jacek przyjechałeś awtobusiemmmmm . Tak mówił do swojego wujka :P
|
|||
|
|
|
#3648 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
a co do usg kochana.... ja też mam nadzieję, że we wtorek się dowiem, ale liczę się z tym, że i tym razem nie pokaże ![]() te półśpiochy rewelka... i sweterki Cytat:
a brzuch pokaźny jaki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a tak to może walizeczka na kółeczkach hihiCytat:
Cytat:
najlepsze zdjęcie jak siedzi Ci na kolanach. a zdjęcie brzucha po porodzie, to zanim przeczytałam opis, to myślałam, że to fota sprzed ciąży w ogóle
|
|
|
#3649 |
|
Zakorzenienie
|
Siasiuuu no fotki robia wrazenie, szczegolnie brzuszek w 9tym miesiacu, to moj bobas taki duzy bedzie nie moge sobie siebie wyobrazic, chyba z fotela sie nie podniose
no i brzuszek po ciazy extra, ani jednego rozstepu??? taki jak Twoj mialam przed ciaza, mam nadzieje, ze i moj wroci do normy...i bardzo zrobil na mnie wrazenie siusiak i jajeczka noworodka, w zyciu jeszcze nie widzialam, takie czerwone a siusialek mini!!! no i wielkie stopy fotka w aucie superowa, taki paczus![]() Grazin no ten moj waz to w boa sie zamieni chyba niedlugo Twoj brzusio super! czemu moj jest taki mega do przodu?!no a widzialyscie jak mi pepek wylazl, szczegolnie tak po jednej stronie! przez bluzke wystaje! a tak boli, nie mozna go dotykac bo pogryze ![]() A to ja pyzucha pimpucha w calosci
|
#3650 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny zarejestrowane w doz-ie
robicie tu czesto zakupy i faktycznie to oplaca?? a tak w ogolle czyy ktoras z dziewczyn ma moze swoja taka liste apteczna, co trzeba kupic z kosmetykow dla siebie maluszka itp bo ja juz troche mam pokupione ale oprocz plynu do kapieli dla malenstwa, kremu do buzi, kremu do pupy itp to nie wiem co jeszcze octaniseptu tam nie ma wiec tak sie zastanawiam
|
|
|
|
#3651 |
|
Zakorzenienie
|
A co powiecie o takiej?
http://allegro.pl/marbo-mala-torba-p...440274977.html Bo ja raczej chcę wszystko od razu wziąć, bo tż znając go to się nie ogarnie z dowożeniem rzeczy Czyli: dla mnie:koszule, bielizna, wkładki laktacyjne, przybory toaletowe, ręczniki papierowe, ręczniki, szlafrok, pieluszka tetrowa (do porodu), podpaski, kubek, woda ngaz dla Edzika: pieluszki tetrowe i pampersy, 3 koszulki, 2 czapeczki, 2 pajacyki, skarpety i niedrapki, ręcznik, kocyk, mydełko, chusteczki nawilżane, oliwka, bepanthen/alantan, rzeczy do pielęgnacji pępuszka... Kurcze, sporo tego... Ale chyba się zmieści w 40l torbie?
|
|
#3652 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3653 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dla pocieszenia powiem, ze mnei znowu dorwala kolka i juz mam lzy w oczach na sama mysl o nieprzespanej kolejnej nocy, nie mam sie jak ulozyc, zeby nie bolalo ![]() do szpitala znowu nie jade bo mi nic nie powiedza, a za tydzien ide znowu do lekarza wiec proby watrobowe i tak pobiora ![]() Cytat:
![]() i niezle schudlas musze powiedziec daje nam to nadzieje![]() natchnelyscie mnie tymi brzuchami, ja po przysznicu juz(chcialam cieplym prysznicem kolke rozmasowac, ale nie pomoglo) i Tz nagle taki olsniony jak wyszlam w samych majtaskach z lazienki..."jeju ale ci w tym tygodniu brzuchn urosl!!!" no i zagonil mnie do zdjecia wiec zaraz wam wkleje
|
||
|
|
|
#3654 |
|
Zakorzenienie
|
dzieki Lolka. ale normalnie mam wielki brzuch!
![]() Siasiek a teraz dopiero zobaczylam filmiki, super! a to dzidzius spac na tym drugim czy odrazu po urodzeniu to dziecko nie widzi?? kurcze robi wrazenie...
|
#3655 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a nie gruby, taki ma byc![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
|
|||||
|
|
|
#3656 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja myślałam, żeby zapakować się w walizkę, taką mała, która w bramki na lotnisko jako bagaż podręczny wchodzi.. bo taką po prostu mam, a torby sama małe.. no ale wszyscy mnie wyśmiali ![]() że co to za pomysł z walizką na kółkach na porodówkę jechać |
|
|
|
|
#3657 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mysle ze wszystkie dziewczyny sie ze mna zgodza |
|
|
|
|
#3658 |
|
Zakorzenienie
|
princi masz taką delikatną urode
|
|
|
|
#3659 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3660 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejciu jaka drobniusia jestes pieknie wygladasz Cytat:
listy co potrzeba nie mam. wogole z kosmetykow nic nie mam. ostatnio tam kupilam duze oilatum chyba 500 plus szampon oilatum za jakeis ok 25 zl Cytat:
matal a jestes pewna ze bedzeisz mogla? bo u nas w szpitalu(ja tam rodzic nie bede) rzucila mi sie w oczy kartka na dziendobry ze do porodu z 1 reklamowka napisane wielkimi literami i podkreslone, takze nie wiem czy mozna od razu z wielgachna torba, chociaz ja uwazam ze to bardzo glupi zwyczaj takie wyliczanie i przychodzenie z reklamowkami. nie wiem czemu to ma sluzyc, ale u nas praktykuja... nie wiem jak jest ta gdzie bede rodzic |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:27.

brzuchol też fajny
i faktycznie taki bardzo do przodu mi się wydaje.
prawa ciezarówy

?!

a siusialek mini!!!