Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 16:30   #3661
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

dziękuję za odpowiedzi dot. tego żelu. moje brwi są mega niesforne i czasem po nocy wyglądam jak jakiś szalony naukowiec - każdy włosek w inną stronę

Kav, bądź dobrej myśli! i jeśli masz teraz okazję, to spędzaj z Dziadkiem jak najwięcej czasu...
say-hello jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 16:31   #3662
WarOfWorlds
Zadomowienie

Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez versatille Pokaż wiadomość
ale to jaki niby miałaś rozmiar tego cleo? Przecież rozmiary zaczynają się od brytyjskiego d czyli mniej więcej od polskiego f
To są dobre staniki, ale zapomniałam dodać, że na większe biusty :d
65dd

ZUZKA
WarOfWorlds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 16:31   #3663
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
No i chciałam też spytać czy ta mgiełka https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...mperatury.html
nada się do zabezpieczania włosów przed słońcem? Mam ją w domu i nie wiem jak wykorzystać, bo nie prostuję włosów i baaardzo rzadko suszę, a niby do tego jest przeznaczona
Ma detergent w składzie, ja bym sobie dała spokój
Cytat:
Napisane przez Dolczi Pokaż wiadomość
Hej kusicielki wy.
W portfelu pusto, a przez was tyle potrzeb. Teraz mam dylemat: plastry, depilator z biedry, kosmetyki do ujędrnienia ciała (Kascysko uduszę Cię za to) czy nic. Jak tylko coś polecacie to wewnętrzny chochlik krzyczy: chcem, chcem, chcem! Pójdę z torbami jak Boga kocham.
Ktoś mnie kiedyś zabije

Nie chce mi się. Pierwszy raz mam w pupie całkiem grożącą mi poprawkę
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 16:35   #3664
Inspire
Kuźnia inspiracji

W składzie znalazłam takie cuś:
Trimethylsilylamodimethic one (and) C11-15 Parth-9
o pierwszym czytałam, że to silikon ciężkiego kalibru. Czy to drugie jest czymś, co sprawi, że łatwiej się to ustrojstwo zmyje?

WYMIANA
Inspire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 16:41   #3665
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez say-hello Pokaż wiadomość
Kav, bądź dobrej myśli! i jeśli masz teraz okazję, to spędzaj z Dziadkiem jak najwięcej czasu...
Say, nie chcę... On musi wyjść ze szpitala, nie ma innego wyjścia! Nie przeżyję, jeśli go zabraknie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Kaveri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 16:43   #3666
WarOfWorlds
Zadomowienie

Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
dziękuję za odpowiedzi dot. tego żelu. moje brwi są mega niesforne i czasem po nocy wyglądam jak jakiś szalony naukowiec - każdy włosek w inną stronę

Zdecydowanie się zgadzam...

ZUZKA
Stary 2013-06-18, 16:51   #3667
say-hello
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
Napisane przez Kaveri Pokaż wiadomość
Say, nie chcę... On musi wyjść ze szpitala, nie ma innego wyjścia! Nie przeżyję, jeśli go zabraknie.

Stary 2013-06-18, 16:51   #3668
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inspire Pokaż wiadomość
W składzie znalazłam takie cuś:
Trimethylsilylamodimethic one (and) C11-15 Parth-9
o pierwszym czytałam, że to silikon ciężkiego kalibru. Czy to drugie jest czymś, co sprawi, że łatwiej się to ustrojstwo zmyje?
To tensyd jest, składa się z mieszanki PEGów - tak, ułatwi zmycie
Stary 2013-06-18, 16:54   #3669
Ayra21
Raczkowanie

Dziewczyny mam do Was prośbę o pomoc, która jest oparta zarówno na wiedzy jak i doświadczeniu. Na początek muszę nawiązać do tego że moje włosy jak byłam mała zwijały się w piękne pukle. No i wiadomo do komuni jak najdłuższe, ale i tak ścięłam je dopiero w 4 klasie, i wtedy mimo że nie zmieniłam szamponu do włosów zaczeły się prostować. Nie zachwycił mnie ich wygląd więc tak na prawdę do początków czerwca tego roku trzymałam je długie. No ale teraz ścięłam o około 15 cm ale i tak gdy są proste sięgają mi do połowy pleców. Zaczęłam o nie dbać tak bardziej od stycznia tego roku. Przez ten czas ich skręt częściowo się poprawił, ale nie wiem czy jest wgl możliwość żebym znów odzyskała skręt jak za dawnych lat. Od razu chce zaznaczyć że prostowane były 2 razy w życiu, więc termicznie nie były wyniszczone. Włosy myje raz na 3 dni, Moja pielęgnacja: szampon Babydream i raz na 2-3 tyg Johnsons Baby fioletowy, zawsze przed myciem nakładam kozieradkę na około godzinę na skalp i całą długość włosa, nie stosuje jej na codzień ponieważ przetłuszcza mi włosy, myje metodą OMO( pierwsze O- Isana professional do włosów kręconych, M- babydream, O-garnier z avocado i masłem karite), po myciu nakładam jedwab Marion do mniej więcej ramion małe porcje a później nakładam piankę taft różową do włosów kręconych. Ostatnio na wizażu odpowiadałam na pytania jeśli chodzi o porowatość włosów i ponoć są średnioporowate choć mam wrażenie że dążą do wysokoporowatości(wybaczc ie ale nie umiałam tego inaczej nazwać). Jeśli są tu osoby które miały podobną sytuacje i mogą mi pomóc/ doradzić będę wdzięczna
Ayra21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 17:01   #3670
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayra21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam do Was prośbę o pomoc, która jest oparta zarówno na wiedzy jak i doświadczeniu. Na początek muszę nawiązać do tego że moje włosy jak byłam mała zwijały się w piękne pukle. No i wiadomo do komuni jak najdłuższe, ale i tak ścięłam je dopiero w 4 klasie, i wtedy mimo że nie zmieniłam szamponu do włosów zaczeły się prostować. Nie zachwycił mnie ich wygląd więc tak na prawdę do początków czerwca tego roku trzymałam je długie. No ale teraz ścięłam o około 15 cm ale i tak gdy są proste sięgają mi do połowy pleców. Zaczęłam o nie dbać tak bardziej od stycznia tego roku. Przez ten czas ich skręt częściowo się poprawił, ale nie wiem czy jest wgl możliwość żebym znów odzyskała skręt jak za dawnych lat. Od razu chce zaznaczyć że prostowane były 2 razy w życiu, więc termicznie nie były wyniszczone. Włosy myje raz na 3 dni, Moja pielęgnacja: szampon Babydream i raz na 2-3 tyg Johnsons Baby fioletowy, zawsze przed myciem nakładam kozieradkę na około godzinę na skalp i całą długość włosa, nie stosuje jej na codzień ponieważ przetłuszcza mi włosy, myje metodą OMO( pierwsze O- Isana professional do włosów kręconych, M- babydream, O-garnier z avocado i masłem karite), po myciu nakładam jedwab Marion do mniej więcej ramion małe porcje a później nakładam piankę taft różową do włosów kręconych. Ostatnio na wizażu odpowiadałam na pytania jeśli chodzi o porowatość włosów i ponoć są średnioporowate choć mam wrażenie że dążą do wysokoporowatości(wybaczc ie ale nie umiałam tego inaczej nazwać). Jeśli są tu osoby które miały podobną sytuacje i mogą mi pomóc/ doradzić będę wdzięczna
Jeśli je pielęgnujesz, to albo nie zmienią porowatości, albo będą dążyć ku jej obniżeniu Poza tym patrząc na to, jak się zachowują i co Ci służy ciężko zobaczyć tu wysokoporowatość.

Niemniej - prawdopodobnie "padłaś ofiarą" zmiany struktury włosa związanej z dojrzewaniem - na to ciężko jest cokolwiek zaradzić.

Swoją drogą ja w dzieciństwie miałam bardzo jasne włosy o lekko wywiniętych do środka końcówkach

Można spróbować grubszej stylizacji i ulepszonej pielęgnacji. Olejujesz?
Stary 2013-06-18, 17:09   #3671
Ayra21
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Można spróbować grubszej stylizacji i ulepszonej pielęgnacji. Olejujesz?
Olejowania jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam że ścięcie włosów do ramion powinno dodać im lekkości i bardziej umożliwić skręt.
Oto dwa linki pierwszy pokazuje moje zdjęcie jak byłam mała (wybaczcie że troche niewyraźne ale to skan) a drugie w robione 2 lata temu zanim zaczęłam wgl pielęgnacje i jeszcze używałam przeciwłupierzowego garniera
http://dd4.photoblog.pl/np2/201202/F...523/skrzat.jpg
http://dd2.photoblog.pl/np1/201204/8...ke-wakacji.jpg
Stary 2013-06-18, 17:16   #3672
EdizA
Zakorzenienie

To teraz pytanie z serii : jestem laikiem.

Przed nałożeniem maski psikam zawsze włosy roztworem: 15 kropel gliceryny, 200 ml wody, trochę kallosa latte i oleo, odrobinką oleju rycynowego i oleju ze słodkich migdałów. Oczywiście ta porcja nie idzie na raz.
Później kładę dowolną mieszankę, np tak jak dzisiaj : łyżeczka Waxa Henny, łyżeczka maski Seri, pół łyżeczki Garniera AiK, 5 pompek Stapiza, Sleek Line , łyżeczkę zielonego Romantica, kilka kropel olejku Babydream i na skalp Rainforest, Wax do włosów ciemnych.

I teraz do sedna: wiadomo, że oleje muszę zmyć szamponem, ale co w dzień, kiedy włosów nie olejuję ?
Zawsze bałam się obciążenia w momencie, gdy nałożę maskę na umyte włosy i później tylko zmyję wodą.. Słusznie ?
EdizA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 17:22   #3673
say-hello
Zakorzenienie

apropo dzisiejszego wybierania Biovaxa Bardzo mnie zdziwiło, że na kartonowym opakowaniu nie ma składu. To w ogóle tak może być? Ochroniarz na mnie dziwnie patrzył, jak otwierałam kartoniki poszczegółnych masek i czytałam skład z właściwego słoiczka maski.. i za wygodne to też nie było, bo trzymając w ręce zakupy musiałam otwierać te kartoniki, wyciągać maski, czytać i chować z powrotem...
Stary 2013-06-18, 17:29   #3674
EdizA
Zakorzenienie

Kascysko, mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie śmiertelnie, jeśli zapytam o skład paru masek ? Głównie chodzi mi o to, które mocniejsze, które słabsze, jakkolwiek to rozumiesz, które emolientowe, które proteinowe..
1) Skład: Aqua demi., Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Bertholletia Excelsa, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9 (and) Glycerin (and) Trideceth- 12, Lawsonia Intermis Extract, Propylene Glycol;Mel Extract, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth 20, Croton Lechleri Extract, Panthenol, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrances (D-Limonene Dipentene, Linalool).

2) Tu jest

3)
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Hydrolized Silk, Butelyne Glycol, Lecithin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydrolized Soy Protein, Hydrolized Wheat Protein, Tocopheryl Acetate, Linoeamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Propelyne Glycol, Calendula Officinalis Flower Extract, Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil, Glycerin, Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract, Walnut (Juglans Regia) Shell Extract, Tocopherol, Tripeptide-1, Actylates C10-30 Alkyl Acrylate, Crosspolimer, Carrageenan (Chondrus Crispus) Xanthan Gum, Triethanolamine, Dimethylmethocy Chromanol, Glycolipds, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisthiazolinon e, Citric Acid, Linalool, Limonene. - ta na moje oko, to proteinowa jest.

4)

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben (13.02.2009)

Byłabym wdzięczna za odpowiedź
Stary 2013-06-18, 17:45   #3675
Kaveri
Spaceroholiczka

Say, znielubiłam Cię

Chyba jutro się tak opitolę
Stary 2013-06-18, 17:51   #3676
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ayra21 Pokaż wiadomość
Olejowania jeszcze nie próbowałam, ale słyszałam że ścięcie włosów do ramion powinno dodać im lekkości i bardziej umożliwić skręt.
Oto dwa linki pierwszy pokazuje moje zdjęcie jak byłam mała (wybaczcie że troche niewyraźne ale to skan) a drugie w robione 2 lata temu zanim zaczęłam wgl pielęgnacje i jeszcze używałam przeciwłupierzowego garniera
http://dd4.photoblog.pl/np2/201202/F...523/skrzat.jpg
http://dd2.photoblog.pl/np1/201204/8...ke-wakacji.jpg
Ile masz teraz lat? Bo wydaje mi się, że wersja ze zmianami hormonalnymi jest całkiem prawdopodobna.
Cytat:
Napisane przez EdizA Pokaż wiadomość
I teraz do sedna: wiadomo, że oleje muszę zmyć szamponem, ale co w dzień, kiedy włosów nie olejuję ?
Zawsze bałam się obciążenia w momencie, gdy nałożę maskę na umyte włosy i później tylko zmyję wodą.. Słusznie ?
Możesz po prostu nie robić z włosami nic

A co do nakładania maski i zmywania wodą - wszystko zależy od włosów. Ja i Ver miałybyśmy po czymś takim jesień średniowiecza, ale wiele dziewczyn, szczególnie na zakręconym Forum uskuteczniały z powodzeniem takie odżywianie. Spróbuj w dzień, kiedy będziesz mieć czas umyć włosy jakby co
Cytat:
Kascysko, mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie śmiertelnie, jeśli zapytam o skład paru masek ? Głównie chodzi mi o to, które mocniejsze, które słabsze, jakkolwiek to rozumiesz, które emolientowe, które proteinowe..
1) Skład: Aqua demi., Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Bertholletia Excelsa, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9 (and) Glycerin (and) Trideceth- 12, Lawsonia Intermis Extract, Propylene Glycol;Mel Extract, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth 20, Croton Lechleri Extract, Panthenol, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrances (D-Limonene Dipentene, Linalool).

2) Tu jest

3)
Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Hydrolized Silk, Butelyne Glycol, Lecithin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydrolized Soy Protein, Hydrolized Wheat Protein, Tocopheryl Acetate, Linoeamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Propelyne Glycol, Calendula Officinalis Flower Extract, Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil, Glycerin, Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract, Walnut (Juglans Regia) Shell Extract, Tocopherol, Tripeptide-1, Actylates C10-30 Alkyl Acrylate, Crosspolimer, Carrageenan (Chondrus Crispus) Xanthan Gum, Triethanolamine, Dimethylmethocy Chromanol, Glycolipds, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisthiazolinon e, Citric Acid, Linalool, Limonene. - ta na moje oko, to proteinowa jest.

4)

Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben (13.02.2009)

Byłabym wdzięczna za odpowiedź
1- względnie lekka, ale z silikonem, warta uwagi, emolientowa.
2- nie dotknęłabym kijem ani przez szmatę - odżywka z SLS... ale moje próbki z Pilomaxu już tego składnika nie mają
3 - bardzo proteinowa
4 - proteinowa
Stary 2013-06-18, 17:55   #3677
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Say, znielubiłam Cię

Chyba jutro się tak opitolę
why? przez tą fryzurkę? przecież ty masz lokaski kochana!!
Stary 2013-06-18, 17:56   #3678
Ayra21
Raczkowanie

Cytat:
Ile masz teraz lat? Bo wydaje mi się, że wersja ze zmianami hormonalnymi jest całkiem prawdopodobna.
W tym roku 18. Czy jeśli to zmiany hormonalne to nic się nie da zrobić? :<
Stary 2013-06-18, 18:02   #3679
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Możesz po prostu nie robić z włosami nic

A co do nakładania maski i zmywania wodą - wszystko zależy od włosów. Ja i Ver miałybyśmy po czymś takim jesień średniowiecza, ale wiele dziewczyn, szczególnie na zakręconym Forum uskuteczniały z powodzeniem takie odżywianie. Spróbuj w dzień, kiedy będziesz mieć czas umyć włosy jakby co

1- względnie lekka, ale z silikonem, warta uwagi, emolientowa.
2- nie dotknęłabym kijem ani przez szmatę - odżywka z SLS... ale moje próbki z Pilomaxu już tego składnika nie mają
3 - bardzo proteinowa
4 - proteinowa
Jak to, mogę nie robić nic ?

No dobra, trzeba będzie wypróbować, z tym, że łatwo je obciążyć, więc może być różnie.. to już chyba wolę zmywać szamponem.

Co do tej dwójki.. nie podeszła moim włosom ani trochę.. ciekawe, czemu.
Czyli czeba kupić coś emolientowego jeszcze. Szkoda, że do bingaczy dostępu nie mam

Zaraz polecę zobaczę, jak ten mój Pilomax co mam w domu wygląda składowo, ale raczej tak samo jak napisałam w poście wyżej..

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Sprawdziłam, moja też ma inny skład. Kierowałam się nazwą, a tu taki psikus.

Porównywałam, to na 100% ten.

I tak sobie myślę i myślę..
Ta pierwsza, emolientowa dobra jest u mnie tylko na skalp. Jak nałożę ją na długość, to mam siano. Obraz nędzy i rozpaczy
Z kolei bardzo lubią się z tą bardzo proteinową, bylebym nie dawała jej za dużo. Tak samo jest ze Stapizem

Edytowane przez EdizA
Czas edycji: 2013-06-18 o 18:04
Stary 2013-06-18, 18:10   #3680
WarOfWorlds
Zadomowienie

Cytat:
Aloes się dobrze kojarzy z jakimiś domowymi metodami leczniczymi

Może brak typowych olej (są tu emolienty syntetyczne) połączony z mocą ziół

Też nie wiem, a paczki nie ma
dzięki to od dziś to bingo na głowę tylko koniec eksperymentów

ZUZKA
Stary 2013-06-18, 18:11   #3681
lilith_ed
Zakorzenienie

Do dziewcząt z Wwy: ostatnio w drogerii Jaśmin dostałam ulotkę z reklamą ich sklepu internetowego, w którym mają m.in. Bingo - można zamówić i odebrać na Dworcu Centralnym osobiście
bssklep.pl
Nawet był jakiś kod rabatowy na ulotce, ale wyrzuciłam

Edytowane przez lilith_ed
Czas edycji: 2013-06-18 o 18:12
lilith_ed jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:13   #3682
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Cytat:
why? przez tą fryzurkę? przecież ty masz lokaski kochana!!
Mam też sklepy z prostownicami

Zaraz umrę ze strachu. Ma przejść u mnie ogromna nawałnica, trwająca do godz. 23:00. Nawet policja jeździła i informowała, iż ludzie mają ukryć samochody, zabrać rzeczy z balkonów, itd. Już ludzie zaklejają auta, bo zaczyna grzmieć, a ja ok. 19:00 mam korepetycje. Jeszcze o Tż się martwię, będzie wracał z pracy kawał drogi na piechotę, zanim wsiądzie do autobusu

Stary 2013-06-18, 18:20   #3683
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aleeexandra Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny, pamiętacie mnie jeszcze?
Ostatnio nie miałam na nic czasu, a zwłaszcza na nadrabianie was...

W pracy coraz bardziej mi się podoba, pracuję z fajnymi dziewczynami, już mogę spokojnie zostawać sama, no i szef mnie dzisiaj pochwalił . Jak brałam pierwszą wypłatę, to powiedział że widzi że się staram i dostałam 8 zł na godzinę (wszyscy na początku dostają 7).
Jestem baaaaardzo zadowolona, może w końcu uzbieram na tego laptopa.
A jak tam u domiwiki93 i xminorxlos?

Właśnie idę zmywać Kallosa Latte, dzisiaj nałożyłam go pierwszy raz . No i kupiłam ten balsam Green Pharmacy z granatem i olejem arganowym, jestem ciekawa jak się sprawdzi. Ostatnio codziennie piję skrzypokrzywę i łykam CP, liczę na oszałamiający przyrost
Gratki dla Ciebie
Ja miałam pisać jak fajnie jest, ale tyle naspamowałyście , że nadrabiając robiłam jeszcze inne rzeczy i takim trafem doszłam do zakładki, gdzie się dowiedziałam, że mam naliczoną karę prawie 160 zł za wczoraj, tak jakby mnie nie było w pracy od 8:20 do 14 ja pier.olę! Jestem w pracy już o 7:50 a tu takie cyrki, jutro jak pogadam z managerami... Mogą mnie i wypie.dolić , ale nikt mi nie naliczy kary jak ja jestem w pracy prędzej niż oni
I jeszcze zmyłam lakier i się okazało, że środkowy paznokieć jest nadłamany w połowie płytki nie mam więcej pytań, chyba idę spać i niech ten dzień się skończy

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:28   #3684
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Gratki dla Ciebie
Ja miałam pisać jak fajnie jest, ale tyle naspamowałyście , że nadrabiając robiłam jeszcze inne rzeczy i takim trafem doszłam do zakładki, gdzie się dowiedziałam, że mam naliczoną karę prawie 160 zł za wczoraj, tak jakby mnie nie było w pracy od 8:20 do 14 ja pier.olę! Jestem w pracy już o 7:50 a tu takie cyrki, jutro jak pogadam z managerami... Mogą mnie i wypie.dolić , ale nikt mi nie naliczy kary jak ja jestem w pracy prędzej niż oni
I jeszcze zmyłam lakier i się okazało, że środkowy paznokieć jest nadłamany w połowie płytki nie mam więcej pytań, chyba idę spać i niech ten dzień się skończy
ale za co ta kara?!

Kav trzymaj się tam! i daj znać, czy wszystko w porządku jak już nawałnica przejdzie.
Stary 2013-06-18, 18:39   #3685
Kaveri
Spaceroholiczka

Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII

Say, ostatnim razem mialam tylko porysowane szyby, zerwane sznury za oknem i zdarta farbe, ale teraz nawet informowali moja miescine wczesniej, wiec nie wiem, co to sie bedzie dzialo. Od godziny jest nad moim blokiem granatowe niebo

Stary 2013-06-18, 18:39   #3686
XminorXlosX
Zakorzenienie

Cytat:
ale za co ta kara?!
Ogólnie to jest właśnie stawka 47gr za minutę spóźnienia, np jak sobie ktoś notorycznie przerwy przedłuża czy coś , ale mi tu cały dzień pracy (bez 50 minut ) policzyli taką stawką, a byłam w pracy a dzisiaj mnie zdziwiło, czemu nikt nie zaakceptował moich wczorajszych godzin pracy (ok. 8:10 rejestrowałam czas pracy na 8:20-14:50) , zwykle na 2 dzień już były potwierdzane
Choćbym miała całe wakacje długopisy skręcać w domu, to nie będę w miejscu, gdzie mi naliczają kary, mimo pracy

XminorXlosX jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 18:41   #3687
meeedzik
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez miranda122 Pokaż wiadomość
Pokaż koniecznie

Bo u mnie pogoda przeplatana.. deszcz+burza, słońce, deszcz+burza.. A poza tym teraz nie mam gdzie się opalać :<
Przeszukałam wątek i niestety dodałam zdjęcie migdałków nie jako załącznik tylko przez stronę z hostingiem zdjęć, a teraz ta stronka nie działa i nie mam tych fotek :/

Oo u mnie też przed chwilą była wielka burza i grad z deszczem
Cytat:
Ma detergent w składzie, ja bym sobie dała spokój
A co może złego z włosami zrobić? Bo mam prawie całą, kupiłam z 3 miesiace temu, kiedyś jej używałam jak prostowałam i suszyłam włosy i myślałam, że jest ok.
Cytat:
No dobra, trzeba będzie wypróbować, z tym, że łatwo je obciążyć, więc może być różnie.. to już chyba wolę zmywać szamponem.

Co do tej dwójki.. nie podeszła moim włosom ani trochę.. ciekawe, czemu.
Czyli czeba kupić coś emolientowego jeszcze. Szkoda, że do bingaczy dostępu nie mam

Zaraz polecę zobaczę, jak ten mój Pilomax co mam w domu wygląda składowo, ale raczej tak samo jak napisałam w poście wyżej..

I tak sobie myślę i myślę..
Ta pierwsza, emolientowa dobra jest u mnie tylko na skalp. Jak nałożę ją na długość, to mam siano. Obraz nędzy i rozpaczy
Z kolei bardzo lubią się z tą bardzo proteinową, bylebym nie dawała jej za dużo. Tak samo jest ze Stapizem
Ja nakładam maskę po myciu i zmywam samą wodą, a włosy mam świeże 2-3 dni

A co to za maska ta emolientowa???
Stary 2013-06-18, 18:56   #3688
EdizA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meeedzik Pokaż wiadomość
Ja nakładam maskę po myciu i zmywam samą wodą, a włosy mam świeże 2-3 dni

A co to za maska ta emolientowa???
Moje łatwo obciążyć niestety, a i same z siebie po 2 dniach nadają się tylko do mycia.

Rainforest, Wax, do włosów ciemnych, na skalp nie znalazłam lepszej. (jeszcze )
Stary 2013-06-18, 19:10   #3689
Scarrabeo
Zakorzenienie

A egzaminy to ja zdaję tak!

Dzięki za kciuki, dzisiaj też mi chyba poszło.

Kav, za dziadka!
Scarrabeo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-18, 19:10   #3690
say-hello
Zakorzenienie

Cytat:
Say, ostatnim razem mialam tylko porysowane szyby, zerwane sznury za oknem i zdarta farbe, ale teraz nawet informowali moja miescine wczesniej, wiec nie wiem, co to sie bedzie dzialo. Od godziny jest nad moim blokiem granatowe niebo
o kurcze... to gdzie Ty mieszkasz?!
Cytat:
Napisane przez XminorXlosX Pokaż wiadomość
Ogólnie to jest właśnie stawka 47gr za minutę spóźnienia, np jak sobie ktoś notorycznie przerwy przedłuża czy coś , ale mi tu cały dzień pracy (bez 50 minut ) policzyli taką stawką, a byłam w pracy a dzisiaj mnie zdziwiło, czemu nikt nie zaakceptował moich wczorajszych godzin pracy (ok. 8:10 rejestrowałam czas pracy na 8:20-14:50) , zwykle na 2 dzień już były potwierdzane
Choćbym miała całe wakacje długopisy skręcać w domu, to nie będę w miejscu, gdzie mi naliczają kary, mimo pracy
spokojnie, może to jakaś pomyłka tylko... na pewno możesz jakoś udowodnić, że byłaś w tej pracy. także pogadaj jutro i pewnie wszystko się wyjaśni
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości