|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3661 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
dziękuję za odpowiedzi dot. tego żelu. moje brwi są mega niesforne i czasem po nocy wyglądam jak jakiś szalony naukowiec - każdy włosek w inną stronę
![]() Kav, bądź dobrej myśli! i jeśli masz teraz okazję, to spędzaj z Dziadkiem jak najwięcej czasu...
|
#3662 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
|
|
#3663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nie chce mi się. Pierwszy raz mam w pupie całkiem grożącą mi poprawkę
|
|
#3664 |
|
Kuźnia inspiracji
|
W składzie znalazłam takie cuś:
Trimethylsilylamodimethic one (and) C11-15 Parth-9 o pierwszym czytałam, że to silikon ciężkiego kalibru. Czy to drugie jest czymś, co sprawi, że łatwiej się to ustrojstwo zmyje? |
|
|
|
#3665 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
|
|
|
|
#3666 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Zdecydowanie się zgadzam...
|
#3667 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Cytat:
|
|
#3668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3669 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam do Was prośbę o pomoc, która jest oparta zarówno na wiedzy jak i doświadczeniu. Na początek muszę nawiązać do tego że moje włosy jak byłam mała zwijały się w piękne pukle. No i wiadomo do komuni jak najdłuższe, ale i tak ścięłam je dopiero w 4 klasie, i wtedy mimo że nie zmieniłam szamponu do włosów zaczeły się prostować. Nie zachwycił mnie ich wygląd więc tak na prawdę do początków czerwca tego roku trzymałam je długie. No ale teraz ścięłam o około 15 cm ale i tak gdy są proste sięgają mi do połowy pleców. Zaczęłam o nie dbać tak bardziej od stycznia tego roku. Przez ten czas ich skręt częściowo się poprawił, ale nie wiem czy jest wgl możliwość żebym znów odzyskała skręt jak za dawnych lat. Od razu chce zaznaczyć że prostowane były 2 razy w życiu, więc termicznie nie były wyniszczone. Włosy myje raz na 3 dni, Moja pielęgnacja: szampon Babydream i raz na 2-3 tyg Johnsons Baby fioletowy, zawsze przed myciem nakładam kozieradkę na około godzinę na skalp i całą długość włosa, nie stosuje jej na codzień ponieważ przetłuszcza mi włosy, myje metodą OMO( pierwsze O- Isana professional do włosów kręconych, M- babydream, O-garnier z avocado i masłem karite), po myciu nakładam jedwab Marion do mniej więcej ramion małe porcje a później nakładam piankę taft różową do włosów kręconych. Ostatnio na wizażu odpowiadałam na pytania jeśli chodzi o porowatość włosów i ponoć są średnioporowate choć mam wrażenie że dążą do wysokoporowatości(wybaczc ie ale nie umiałam tego inaczej nazwać). Jeśli są tu osoby które miały podobną sytuacje i mogą mi pomóc/ doradzić będę wdzięczna
|
|
|
|
#3670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym patrząc na to, jak się zachowują i co Ci służy ciężko zobaczyć tu wysokoporowatość.Niemniej - prawdopodobnie "padłaś ofiarą" zmiany struktury włosa związanej z dojrzewaniem - na to ciężko jest cokolwiek zaradzić. Swoją drogą ja w dzieciństwie miałam bardzo jasne włosy o lekko wywiniętych do środka końcówkach ![]() Można spróbować grubszej stylizacji i ulepszonej pielęgnacji. Olejujesz?
|
|
#3671 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oto dwa linki pierwszy pokazuje moje zdjęcie jak byłam mała (wybaczcie że troche niewyraźne ale to skan) a drugie w robione 2 lata temu zanim zaczęłam wgl pielęgnacje i jeszcze używałam przeciwłupierzowego garniera http://dd4.photoblog.pl/np2/201202/F...523/skrzat.jpg http://dd2.photoblog.pl/np1/201204/8...ke-wakacji.jpg |
|
|
|
|
#3672 |
|
Zakorzenienie
|
To teraz pytanie z serii : jestem laikiem.
![]() Przed nałożeniem maski psikam zawsze włosy roztworem: 15 kropel gliceryny, 200 ml wody, trochę kallosa latte i oleo, odrobinką oleju rycynowego i oleju ze słodkich migdałów. Oczywiście ta porcja nie idzie na raz. ![]() Później kładę dowolną mieszankę, np tak jak dzisiaj : łyżeczka Waxa Henny, łyżeczka maski Seri, pół łyżeczki Garniera AiK, 5 pompek Stapiza, Sleek Line , łyżeczkę zielonego Romantica, kilka kropel olejku Babydream i na skalp Rainforest, Wax do włosów ciemnych. I teraz do sedna: wiadomo, że oleje muszę zmyć szamponem, ale co w dzień, kiedy włosów nie olejuję ? Zawsze bałam się obciążenia w momencie, gdy nałożę maskę na umyte włosy i później tylko zmyję wodą.. Słusznie ? |
|
|
|
#3673 |
|
Zakorzenienie
|
apropo dzisiejszego wybierania Biovaxa
Bardzo mnie zdziwiło, że na kartonowym opakowaniu nie ma składu. To w ogóle tak może być? Ochroniarz na mnie dziwnie patrzył, jak otwierałam kartoniki poszczegółnych masek i czytałam skład z właściwego słoiczka maski.. i za wygodne to też nie było, bo trzymając w ręce zakupy musiałam otwierać te kartoniki, wyciągać maski, czytać i chować z powrotem...
|
#3674 |
|
Zakorzenienie
|
Kascysko, mam nadzieję, że nie obrazisz się na mnie śmiertelnie, jeśli zapytam o skład paru masek ? Głównie chodzi mi o to, które mocniejsze, które słabsze, jakkolwiek to rozumiesz, które emolientowe, które proteinowe..
![]() 1) Skład: Aqua demi., Caprylic/Capric Triglyceride, Cetrimonium Chloride, Cetearyl Alcohol, Bertholletia Excelsa, Amodimethicone (and) C11-15 Pareth-7 (and) Laureth-9 (and) Glycerin (and) Trideceth- 12, Lawsonia Intermis Extract, Propylene Glycol;Mel Extract, Cetearyl Alcohol (and) Ceteareth 20, Croton Lechleri Extract, Panthenol, DMDM Hydantoin Iodopropynyl Butylcarbamate, Fragrances (D-Limonene Dipentene, Linalool). 2) Tu jest ![]() 3) Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Behentrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Hydrolized Silk, Butelyne Glycol, Lecithin, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Hydrolized Soy Protein, Hydrolized Wheat Protein, Tocopheryl Acetate, Linoeamidopropyl PG-Dimonium Chloride Phosphate, Propelyne Glycol, Calendula Officinalis Flower Extract, Sunflower (Helianthus Annus) Seed Oil, Glycerin, Matricaria (Chamomilla Recutita) Flower Extract, Walnut (Juglans Regia) Shell Extract, Tocopherol, Tripeptide-1, Actylates C10-30 Alkyl Acrylate, Crosspolimer, Carrageenan (Chondrus Crispus) Xanthan Gum, Triethanolamine, Dimethylmethocy Chromanol, Glycolipds, Caprylyl Glycol, Phenoxyethanol, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisthiazolinon e, Citric Acid, Linalool, Limonene. - ta na moje oko, to proteinowa jest. ![]() 4) Skład: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimmonium Chloride, Isopropyl Myristate, Halianthus Annuus, Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Hydrolyzed Silk, Butylene Glycol, Malic Acid, Prunus Amygdalus Dulcis Seed Extract, Actinidia Chinensis Fruit Juice, Citrus Aurantium Dulcis Fruit Juice, Citrus Paradisi Fruit Juice, Pyrus Malus Fruit Juice, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Eugenol, Hexyl Cinnamal, Linalool, Phenoxyethanol, Methylparaben, Ethylparaben, Propylaraben (13.02.2009) Byłabym wdzięczna za odpowiedź ![]() |
|
|
|
#3676 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do nakładania maski i zmywania wodą - wszystko zależy od włosów. Ja i Ver miałybyśmy po czymś takim jesień średniowiecza, ale wiele dziewczyn, szczególnie na zakręconym Forum uskuteczniały z powodzeniem takie odżywianie. Spróbuj w dzień, kiedy będziesz mieć czas umyć włosy jakby co ![]() Cytat:
2- nie dotknęłabym kijem ani przez szmatę - odżywka z SLS... ale moje próbki z Pilomaxu już tego składnika nie mają ![]() 3 - bardzo proteinowa 4 - proteinowa
|
|
#3677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież ty masz lokaski kochana!!
|
|
#3678 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobra, trzeba będzie wypróbować, z tym, że łatwo je obciążyć, więc może być różnie.. to już chyba wolę zmywać szamponem. ![]() Co do tej dwójki.. nie podeszła moim włosom ani trochę.. ciekawe, czemu. ![]() Czyli czeba kupić coś emolientowego jeszcze. Szkoda, że do bingaczy dostępu nie mam ![]() Zaraz polecę zobaczę, jak ten mój Pilomax co mam w domu wygląda składowo, ale raczej tak samo jak napisałam w poście wyżej.. ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Sprawdziłam, moja też ma inny skład. Kierowałam się nazwą, a tu taki psikus. ![]() Porównywałam, to na 100% ten. I tak sobie myślę i myślę.. Ta pierwsza, emolientowa dobra jest u mnie tylko na skalp. Jak nałożę ją na długość, to mam siano. Obraz nędzy i rozpaczy ![]() Z kolei bardzo lubią się z tą bardzo proteinową, bylebym nie dawała jej za dużo. Tak samo jest ze Stapizem
Edytowane przez EdizA Czas edycji: 2013-06-18 o 18:04 |
|
|
|
|
#3680 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koniec eksperymentów
|
|
#3681 |
|
Zakorzenienie
|
Do dziewcząt z Wwy: ostatnio w drogerii Jaśmin dostałam ulotkę z reklamą ich sklepu internetowego, w którym mają m.in. Bingo - można zamówić i odebrać na Dworcu Centralnym osobiście
bssklep.pl Nawet był jakiś kod rabatowy na ulotce, ale wyrzuciłam
Edytowane przez lilith_ed Czas edycji: 2013-06-18 o 18:12 |
|
|
|
#3682 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Dot.: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Mam też sklepy z prostownicami
Zaraz umrę ze strachu. Ma przejść u mnie ogromna nawałnica, trwająca do godz. 23:00. Nawet policja jeździła i informowała, iż ludzie mają ukryć samochody, zabrać rzeczy z balkonów, itd. Już ludzie zaklejają auta, bo zaczyna grzmieć, a ja ok. 19:00 mam korepetycje. Jeszcze o Tż się martwię, będzie wracał z pracy kawał drogi na piechotę, zanim wsiądzie do autobusu Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3683 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam pisać jak fajnie jest, ale tyle naspamowałyście , że nadrabiając robiłam jeszcze inne rzeczy i takim trafem doszłam do zakładki, gdzie się dowiedziałam, że mam naliczoną karę prawie 160 zł za wczoraj, tak jakby mnie nie było w pracy od 8:20 do 14 ja pier.olę! Jestem w pracy już o 7:50 a tu takie cyrki, jutro jak pogadam z managerami... Mogą mnie i wypie.dolić , ale nikt mi nie naliczy kary jak ja jestem w pracy prędzej niż oni ![]() I jeszcze zmyłam lakier i się okazało, że środkowy paznokieć jest nadłamany w połowie płytki nie mam więcej pytań, chyba idę spać i niech ten dzień się skończy
|
|
#3684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kav trzymaj się tam! i daj znać, czy wszystko w porządku jak już nawałnica przejdzie.
|
|
#3685 |
|
Spaceroholiczka
|
Odp: Offtopowa walka o zdrowe i piękne włosy cz. XXII
Say, ostatnim razem mialam tylko porysowane szyby, zerwane sznury za oknem i zdarta farbe, ale teraz nawet informowali moja miescine wczesniej, wiec nie wiem, co to sie bedzie dzialo. Od godziny jest nad moim blokiem granatowe niebo
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3686 |
|
Zakorzenienie
|
Ogólnie to jest właśnie stawka 47gr za minutę spóźnienia, np jak sobie ktoś notorycznie przerwy przedłuża czy coś , ale mi tu cały dzień pracy (bez 50 minut
a dzisiaj mnie zdziwiło, czemu nikt nie zaakceptował moich wczorajszych godzin pracy (ok. 8:10 rejestrowałam czas pracy na 8:20-14:50) , zwykle na 2 dzień już były potwierdzane Choćbym miała całe wakacje długopisy skręcać w domu, to nie będę w miejscu, gdzie mi naliczają kary, mimo pracy
|
#3687 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oo u mnie też przed chwilą była wielka burza i grad z deszczem ![]() A co może złego z włosami zrobić? Bo mam prawie całą, kupiłam z 3 miesiace temu, kiedyś jej używałam jak prostowałam i suszyłam włosy i myślałam, że jest ok. Cytat:
A co to za maska ta emolientowa???
|
|
#3688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Rainforest, Wax, do włosów ciemnych, na skalp nie znalazłam lepszej. (jeszcze )
|
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
A egzaminy to ja zdaję tak!
![]() Dzięki za kciuki, dzisiaj też mi chyba poszło. ![]() Kav, za dziadka!
|
#3690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:52.

Przecież rozmiary zaczynają się od brytyjskiego d czyli mniej więcej od polskiego f
cel: do dooopy

koniec eksperymentów

ja pier.olę! Jestem w pracy już o 7:50 a tu takie cyrki, jutro jak pogadam z managerami... Mogą mnie i wypie.dolić , ale nikt mi nie naliczy kary jak ja jestem w pracy prędzej niż oni
nie mam więcej pytań, chyba idę spać i niech ten dzień się skończy