|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
21 | 38,18% |
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
0 | 0% |
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
0 | 0% |
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
26 | 47,27% |
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
8 | 14,55% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Hej dziewczyny,
Długo mnie nie było, bo weekend w Wiedniu i rozpoczęcie roku szkolnego... Chciałam Wam powiedzieć, że piękne macie brzuszki i dzidziusie w środku. Ja mojego dzidziusia idę jutro podglądać ![]() W pracy jeszcze nic Dyrektorowi nie powiedziałam. Wczoraj podpisałam aneks do umowy i dostałam podwyżkę. Jak teraz powiem, że jestem w ciąży to chyba apopleksji dostanie. Moja córka ma właśnie gorączkę. Dwa dni w szkole i zaczyna się. Boję się, że biedna jutro do szkoły nie pójdzie. Także boję się, że kolejną noc zarwę czuwając nad nią. A jutro do moich zerówkowiczów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3662 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chyba niedługo moja kolej na brzuszek, ale nie ma mi kto foty zrobić ![]() Cytat:
Ale u siebie obstawiam kręgosłup szyjny od pochylania sie nad klawiaturą w pracy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Przede mną 4,5 m-ca ![]() Głównie białe... kilka żółtych, zielonych, beżowych, i jakoś leci ![]() Cytat:
![]() Dobry wieczór! Mało napisałyście to i ładnie nadrobiłam ![]() Ja mam wizytę już w ten piątek ![]()
![]() |
#3663 |
Zakorzenienie
|
Mój plan jest taki, że do końca grudnia porządkuję wszystkie nasze szafy, ciuchy, papiery itp. Muszę uszyć mnóstwo hamaków i kocyków dla moich fretek, bo później nie będzie jak i kiedy. Od stycznia 2014 biorę się za bobasowe potrzeby. Też nie mam nic dla naszego dziecka, nawet pary skarpet, ale przyjmuję to spokojnie, jeszcze kupa czasu. Ciuchów pewnie dużo dostanę, bo w rodzinie same dzieci
![]() ![]() Taki mam plan, ale jak wyjdzie w praniu to nie wiem ![]()
#3664 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() I tez troszkę wymęczona byłam po USG, więc Cię rozumiem. A zdjęcia BOSKIE! Cytat:
![]() Mam nadzieję, że Twoje pierworodne jednak nie będzie powazniej chore. ![]() Cytat:
![]() Ja mam z kolei plan, że do miesiąca kupić szafeczkę/komodę, która ma być na rzeczy dziecia. Bo w tej chwili wszytskie rzeczy, które mam kupiła moja mama (kurcza, to właśnie sobie uświadomiłam, że ja nic nie kupiłam... ![]() ![]() A pytanie od laika: po co fretkom mnóstwo hamaków i kocyków? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3665 | ||
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tak - pokrywa sie to z moimi marzeniami ![]() Ale jako zyciowa pesymistka staram sie nie napalac zebym pozniej nie byla rozczarowana - wiadomo, najwazniejsze ze zeby bylo zdrowe ![]() Myslisz ze wyglada chlopieco? ![]() Cytat:
Planuje od II trymestru, czyli juz od przyszlego tygodnia pomalutku sprobowac - zobczymy jak to bedzie ![]() To zdziwisz dyrektora ![]() Zdrowka zycze coreczce ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-04 o 20:55 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3666 |
Zakorzenienie
|
Idę spać Dziewczyny, bo jak się zasiedzę na wizażu, to znowu rano zaśpię
![]() Dobrej nocy ![]()
#3667 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Np tak https://lh6.googleusercontent.com/-L...1+17.21.02.jpg
![]() |
#3668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3669 | |
Moderator
|
Odp: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Kolezanka miala kiedys fretke ale nie umiala jej wychowac bo wszystkich gryzla ![]() Edytowane przez teQiba Czas edycji: 2013-09-04 o 21:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3670 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny, nie mam czasu was doczytać dokłądnie, przeleciałam na szybko wątek
![]() wróciłam do pracy,zamierzam popracować miesiąc,góra dwa Córa super sobie radzi w przedszkolu jako 2,5 latek jestem z niej ogromnie dumna ! U nas wszystko ok,brzusio z dnia na dzien coraz większy;-) Rodzice dzieciaków powoli zauważają moją ciąże ![]() TRzymajcie się kochane w miarę mozliwosci będe zaglądała ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() NIC,kompletnie nic,gdybym nie zapytała; doktorze,wszystko dobrze?TAK , to nawet tyle bym się nie dowiedziała ![]() totalny mruk! dobrze ze bylam u niego tylko na prenatalnych i nigdy więcej ![]() Cytat:
![]() Fajnie sobie leżakują na tych hamaczkach ![]()
![]() |
#3671 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Chyba, że stoisz i się nią nie interesujesz, to Cię zaczepia i podgryza paluchy i stopy ![]() Idę spać. Trzymam kciuki za jutrzejsze wizyty ![]()
![]() |
#3673 |
Raczkowanie
|
hej, ja was dopiero teraz nadrobiłam. Córcia śpi więc mam chwilkę.
Odnośnie pryszczy, krostek itp. to ja bym się cieszyła gdyby mi kilka wyszło, jestem na końcówce zapalenia okołoustnego. Zero antybiotyku - a tym to się leczy, sama tylko pasta cynkowa z domieszką wazeliny bodajże - robione na zamówienie. A zaczęło mi się w pierwszych tygodniach ciąży więc moja dermatolog miała związane ręce. A ja przeżyłam załamanie i mega doła jak siebie widziałam przez te tygodnie ale jakoś dochodzę do siebie. Jutro mam wizytę więc i stres czy wszystko w porządku. Wczoraj i dzisiaj miałam mega ból głowy, piszecie że może mieć to związek z piciem wody, więc u mnie by się to zgadzało bo mało piłam wczoraj i dzisiaj ale jutro nadrobię i zobaczymy jak to będzie. Dzieciaczkowi zacznę kupować coś pewnie w styczniu lub lutym. Będzie na wszystko czas. Wystarczy tylko pójść do sklepu i mieć kasę w portfelu a reszta to nie problem. Kika rzeczy tj. wózek trzeba wcześniej tylko upatrzyć. to tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje pieknych Dzieciaczkow i brzuszkow
![]() Dzisiaj skonczylam 12 tygodni i mam juz bardzo widoczna ciaze, wlasciwie sie juz nie mieszcze w wiekszosc rzeczy, a brzuch mam wiekszy od tego najwiekszego watkowego ![]() ![]() ![]() Bardzo lubie ubierac sie ciazowo i w ogole ladnie wygladac. Zawsze dbalam o siebie, ale w ciazy dbam jeszcze bardziej. Dzisiaj spedzilam wieczor w swoich domowym spa ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o kupowanie rzeczy dla dziecka, to nie moge sobie pozwoloic, zeby zaczac w styczniu czy w lutym, poprzednio urodzilam w 31 tygodniu, tak wiec przed Swietami chcialabym juz wszystko miec, w tym spakowana torbe, bo licho nie spi. Mam jednak nadzieje, ze wszystkie naszykowane rzeczy poczekaja spokojnie do marca. Kupilam juz pierwsze pajacyki typu unisex ![]() ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2013-09-04 o 22:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Raczkowanie
|
Odp: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Witajcie.
Na szczęście Amelka dziś dobrze się czuje i pójdzie do szkoły. Życzę wszystkim miłego dnia i udanych wizyt ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3677 |
Zakorzenienie
|
Udało mi się nadrobić, ale ciężko za Wami nadążyć
![]() Gratuluje wszystkich pozytywnych wieści, trzymam kciuki za te z Was, które maja problemy. Moja córka wstała wczoraj z zatkanym nosem, a po południu już miała powyżej 38 stopni gorączki. Dziś i jutro na pewno zostaje w domu. Adaptacja do przedszkola wstrzymana ![]() A przy tym wszystkim mnie też coś lamie. Gardło boli, początku kataru. Conam wolno brać na przeziębienie? W pierwszej ciąży też miałam z tym problem... |
![]() ![]() |
![]() |
#3678 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Morze przeżuć się na inne środki transportu, bo potem z większym brzuszkiem się nie zmieścisz do tramwaju ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ile masz fretek? Cytat:
Oby to była tylko jednorazowa akcja. Może byliście zbyt namiętni ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Rozeznanie
|
AW: Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A moze zacznij poprostu od porządnego rosołu, i takie tam domowe rzeczy jak czosnek, cytryna itd. Jak to tylko przeziebienie to nie ma co sie faszerowac od razu lekami ![]() A na gardło to woda z solą do płukania. ..obrzydliwe ale działa :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png Edytowane przez filupka Czas edycji: 2013-09-05 o 08:12 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3680 | ||||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do leków to nie wiem, ale na początek spróbuj babcinych sposobów - coś z miodem, cytryną lub czosnkiem. Mnie czasem pomaga gorące mleko z miodem przed snem na takie początki choroby. ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
![]() A to są zdjęcia w 3d czy 4 d? Właśnie też zastanawiałam się nad tymi trójwymiarowymi, ale patrzyłam w kilku miejscach i 300 zł jak nic wychodzi - drogo ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Zakorzenienie
|
Może i panikuję, ale ogarniam się i zaraz dzwonię do mojego gina, bo przecież zwariuję ze strachu. Wolę iść, zawrócić mu tyłek, zapłacić za wizytę ale wiedzieć co jest grane
![]()
#3682 | |||||
Wtajemniczenie
|
hej laski
a mnie muli, mdli i nie wiem co jeszcze, zawsze po jedzeniu i to od paru dni ![]() ![]() ![]() Gratuluje wszystkim pieknych zdjec maluszkow i wizyt ![]() monka a co to za smutasy Jestes juz blizej niz dalej II trymestru, wiec glowa do gory Mam nadzieje, ze dzis jestes w lepszym nastroju ![]() Pisalyscie o imionach My sie jeszcze nie zastanawialismy, ale musi nasm sie podobac w wersji polskiej i niemieckiej, wiec bedzie torche trudniej cos znalezc Poza tym chcemy poczekac, az maluszek sie ujawni ![]() side ladny wozek, mi tez sie podobaja jasne wozki ale jak juz ktoras pisala sa bardzo niepraktyczne, brudza sie My wlasciwie mamy jeszcze po corci, ale jest juz stary ![]() ![]() ![]() i kocyki tez piekne ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:30 ---------- Cytat:
![]() A rzeczy dla dzidziusia to mam dosyc sporo po corci, wiec nawet jak bedzie chlopczyk to cos tam znajde A narazie to zostanie nam wozek do kupienia Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Na przeziebienie to najlepiej jakies babcine sposoby, na bol gardla to jak filupka pisala, plukanie woda z sola, na kaszel syrop z cebuli, na goraczke pomaga sok malinowy A z katarem to wiesz jak to jest, trwa albo tydzien albo siedem dni ![]() Cytat:
![]() ja sie chyba skusze, ale u na sto koszt 50 eu Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3683 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wylez sie, wygrzej, jedz duzo cytrusow i duzo pij poza tym tutaj madre rady i tutaj
![]() |
#3684 | |||||||
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja miałam dawniej psy u rodziców jeszcze, a ostatnio miałam świnkę morską ![]() Cytat:
Co do bólu głowy to woda, jak woda, ale mnie się wydaje, że to ma dużo wspólnego z pogodą - ona przechodzi teraz w jesienną i może być bardzo niekorzystna. Mnie wczoraj bolała głowa i wypiłam kawkę - od razu lepiej ![]() Cytat:
![]() Co do ubrań ciążowych, to właśnie pochodzę po ciucholandach i może uda mi się coś fajnego kupić. Wydaje mi się, że w tym czasie musi nam być wygodnie i musimy czuć się pięknie, bo przecież ciało zmienia się tak, że nie zawsze nam się do końca podoba. I ja tez nie chcę czekać z zakupami do nowego roku: raz, że po prostu sprawia to olbrzymią przyjemność, a dwa, że ja z tych, które jak mają kasę to wolą wydać na jakiś cel niż na ten cel odkładać ![]() I kiedy masz następne USG? Żeby między innymi potwierdzić swoje przypuszczenia? ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Na katar to chyba tylko sól morska... Cytat:
Mamy doświadczone: czy to sie potem ogląda? Czy to fajna pamiątka czy jak kaseta VHS z komunii? ![]() ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ---------- Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3685 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja właśnie chyba mam to samo co Ty Lewek (sory, nie pamiętam, ciąża powoli rzuca się na mózg i są inne tematy do pamiętania). Może też się nad jakimiś masażami zastanowię? Bo powiem szczerze, że boję się co będzie dalej. Jestem z Centralnej Polski. I chętnie bym sobie takie przedsięwzięcie "załatwiła/zakupiła". No właśnie się dziwię, że taka nagonka na nas jest. jakoś dziewczyny, które są za cesarką nie uważają, że te rodzące sn startują w konkursie na Matkę Polkę czy Cierpiętnicę roku. ![]() Mogę się wam pochwalić, że byłam dziś na wizycie. Oprócz cytologii i badania wewnętrznego nie miałam robionego nic, bo w poniedziałek ruszam na genetyczne. Ogółem Dziecko mi odmłodniało o 2 tygodnie (12 tydzień). Ja mam wszystkie wyniki książkowe (po ostatniej morfologii i siuśkach). Byle do poniedziałku teraz! 3majcie kciuki! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z ciąza wszystko bylo ok a tymek urodzil sie zdrowy i rojbruje mi wlanie na podlodze ja zakupy to zaczne robic w przyszlym roku.nie mam narazie do tego glowy zreszta ja większosc rzeczy mam to tymku. Edytowane przez czarnamadonna1982 Czas edycji: 2013-09-05 o 09:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3687 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie się zastanawiała, czy w styczniu nie spakować torby, bo jakby coś było to wiadomo... Cytat:
2 smrody ![]() Cytat:
Ja nie wiem czy to 3d czy 4d ![]() ![]() Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3688 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakiś czas temu pisałyśmy o kurtkach ciążowych z panelem odpinanym, znalazłam w sklepach internetowych coś takiego: http://www.happymum.pl/sklep3/0,plaszcze_kurtki.html tu jest kilka i jeszcze tu: http://www.pieknamama.pl/kurtka-daria.html Faktycznie ceny są wysokie ale pocieszające jest to, że i później w takich kurtałach czy płaszczach można chodzić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:27.