|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3661 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej
![]() Współczuje wszystkim nieprzespanych nocy ![]() Ja dzisiaj mogłam pospac sobie do 9, synek czasami ma dzien dobroci dla matki ![]() Dep jak byliśmy w szpitali to synek 15 minut po podaniu czopka tez zrobił kupę. Wtedy lekarka powiedziała, ze prawdopodobnie zacznie działać, bo to był ibuprofen a on podobno szybko sie rozpuszcza... A jak jest po paru minutach to wątpię aby coś zaczęło działać.
#3662 |
Zadomowienie
|
Prince_polo zdrówka
![]() Depoison współczuję ![]() Nitka my też tak mieliśmy, wydawało się, że to już lada moment a potem się cofały i zabawa od nowa ![]() Karolka super opis, fajnie, że urlop udany, choć podróży powrotnej z przygodami współczuję ![]() ![]() P. nam śle buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3663 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja myślałam w sumie podobnie, że okazjonalnie syrop, przy większych sprawach czopek. Niestety rzeczywistość zweryfikowała ten pogląd ![]() Wydaje mi się, że i tak długo walczyłam z czopkami, ale w pewnym momencie już mi ręce opadły. I choć przy aplikacji czopka mała nie broniła się wcale (zazwyczaj też się ciska przy przewijaniu, ale teraz była chyba po prostu zbyt osłabiona), a przy syropie owszem, to bilans zysków i strat jest u nas taki, że syrop jednak lepszy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3664 |
Zakorzenienie
|
Odp: Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Hej!
Współczuję nocek... Byłam wczoraj w Pepco i widziałam takie same żółte koszulki jak ostatnio kupiłam z firmy Little Rebel! I szykuje mi się duży wydatek :-( otwieram dziś rano łóżko, a tam od spodu... Grzyb ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3665 |
Zakorzenienie
|
Byliśmy u lekarza.
Dostał spray na gardło bo zaczerwienione i antybiotyk ![]() ![]() Wstrzymam się póki co. Górne trójki cisną i stąd całe zamieszanie.
#3666 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3667 |
Zadomowienie
|
oj, męczą
![]() Co gorsza z każdym kolejnym jest gorzej - jedynki dolne wyszły gładko. Jedynki górne - nawet nie pamiętam, więc pewnie też ok. Wszystkie dwójki = zarwane przez 2 miesiące noce (bo pobudki z kwękaniem co 15 minut). Czwórki już się pięknie zapowiedziały, no przepięknie po prostu ![]() Fajna relacja z Polski ![]() ![]() A powiedz, jeśli to nie tajemnica, jak was skasowali za tę wymianę koła? My nigdy nic nie musieliśmy robić z autem w trybie awaryjnym (ale i bez niego drogawo było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3668 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3669 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pierwsze lajcik a im dalej w las tym gorzej ![]() Tak więc łączę się w bólu kochana ![]()
![]() |
#3670 |
Zadomowienie
|
My po TYM szczepieniu - mała teraz śpi. Było trochę płaczu przy ukłuciu i zaniosła się mocno ale nawet szybko się uspokoiła.
Wczoraj oglądaliśmy foteliki i chyba weźmiemy romera king plus - jakoś najbardziej do nas "mówił" i fajnie się go montuje a w naszym wypadku czasem będizemy musieli go przekładać drugiego auta.Britaxa first class plus nie mam jak zobaczyć w swojej okolicy a też jestem go ciekawa. Pumcia co za temp! Ja bym chyba umarła z goraca... Wypoczywaj spokojnie! Dep trzymam ![]() Ciastuś zdróweczka dla Was! Karolka to mieliście przygodę w drodze powrotnej - najważniejsze, że już w domu i że urlop udany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3671 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Aga u nas gorne jedynki i dwojki jak zeszly na dol to od razu sie przebily, teraz widze ze zeszly gorne trojki i dolne dwojki ale nadal nic sie nie wykluwa
|
![]() ![]() |
![]() |
#3672 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3673 | |||
Zakorzenienie
|
Hej u nas też cyrki pt. zęby. Mała w nocy budziła się co pół godziny z płaczem
![]() ![]() No nic, muszę czekać. Teraz poszła na drzemkę. Byłam oczywiście w pracy ![]() ![]() Dep - ja jeszcze nigdy nie aplikowałam małej czopka ![]() Karolka - witaj kochana ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Wam też współczuję.. Edytowane przez Linka25 Czas edycji: 2013-09-03 o 11:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3674 |
Zakorzenienie
|
Widzieliście? Katarzyna W. dostała 25 lat z możliwością wyjścia po 15...
Linka, chwila, moment i się wdrożysz! Współczuję Wam i dzieciaczkom dolegliwości ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3675 |
Zakorzenienie
|
z możliwością wyjścia po 15? KPINA!!!!!!!!!!
#3676 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() chodzi za mna: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_...a/przepis.html tylko nie wiem czy piec ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3677 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() tak pomaga....niby jest od 3.rż, ale co mogłam zrobić-patrzeć jak się męczy?a tak śpi spokojnie i nic jej nie męczy ![]() daję mniejszą dawkę po prostu
#3678 |
Zadomowienie
|
Karolka -
![]() Linka - nie wiem, czy Cię to pocieszy, ale Zosia też nie je. Przykładowy jadłospis wygląda tak: rano - 120 ml mleka południe - pół małego słoiczka jogurtu po południu - 2-3 łyżki (sic!) zupy albo pół plasterka wędliny wieczorem - 90 ml mleka Próbujemy kilka razy dziennie coś jej podsuwać, ale albo weźmie minimalną ilość (np. kawałek chleba wielkości mojego małego palca) albo w ogóle się wypnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3680 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() M. też tylko łyknie trochę mleka (z tym, że ja nie wiem ile), ale malutko. Nawet chrupkami pogardziła (a lubi). |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3681 |
Wtajemniczenie
|
karmelku te dwa foteliki są do siebie baaardzo podobne, king jest trochę cięższy i ma "kołnierz" koło głowy, no i oczywiście sposób montażu i zakres kg ale to wiesz, poza tym to samo
---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:14 ---------- linka dep mój też nie je, np w sobotę przez cały dzień zjadł tylko banana(+ kp), w inne dni zjada niewele więcej albo podobnie, martwię się czym będę go karmić jak skończę kp, w tamtym tygodniu wyszły dwie górne czwórki więc nocki trochę lepsze (bo budzi się tylko(!) 3-4 razy ) ale jedzenie nadal - tragedia! no chyba, że teraz idą dwie dolne czwórki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3682 | |
Zakorzenienie
|
Luśka umie sama zjeżdżać ze zjeżdżalni
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#3683 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3684 |
Zadomowienie
|
Blue wiesz że ja zakręcona jestem i w sumie nie pomyślałam żeby zerknąć na fotelik bo poniekąd mam jeszcze czas na jego zakup. Czyli w najbliższym czasie obowiązkowo musimy się spotkać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3685 |
Zakorzenienie
|
Wakacyjne Mamy 2012 (XXIV) - część IX
Kurcze czuje ze mnie katar bierze, musze sie najesc dzis sosu czosnkowego, moze mnie uchroni, placel drozdowy z malinami i borowkami juz prawie gotowy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3686 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja sobie i Emilowi tarłam czosnek do masła i z nim zajadaliśmy chlebek. placek na pewno pyyyyyszny ![]()
![]() |
#3687 | ||
Rozeznanie
|
U nas był w zeszłym tygodniu strajk z jedzeniem, ale jakoś się nie przejmowałam bo jak wiecie moje dziecko waży 12kg więc stwierdziłam, że lekka dieta jej nie zaszkodzi
![]() Tak więc strajk zaczął się w piątek gorączką, potem zaczeły się luźne kupy(1-2 dziennie) i całkowity bunt na jedzenie, wszystko było beee, nawet lubiana szynka i bułka. Potem koło środy wyszła jej czerwona wysypka na nóżkach i rączkach i byłam pewna że to ospa(2 tyg wcześniej miała kontakt w przychodni z dzieckiem chorym na ospę), plamki zniknęły na drugi dzień, a apetyt powoli wracał. W sobotę pierwszy raz od tygodnia zjadła obiad, w niedzielę bułkę, a wczoraj szynkę. Z soboty na niedzielę jadła 3 razy mleko w nocy!. Co do pobudek z płaczem to łączę się w bólu bo u nas to samo, czasem mam wrażenie, że z tego krzyku(bo płacz to nie jest)straci głos i zedrze całe gardło. czasem pomaga dentinox(smarujemy trójki, ale czy czasem jej jeszcze czwórki nie męczą, albo piątki to niewiem), czasem pomaga mleko, a jak nic nie pomaga to niestety czekamy aż się zmęczy i zaśnie ponownie. W tym czasie nie idzie jej na ręce wziąść bo tak się pręży i wywija, że nie da rady jej utrzymać. Najgorsza do tej pory była czwórka (praktycznie w całości przebita, potem krwiak się zrobił), wtedy dostawała nurofen. Tak na codzień nie dostaje, bo by zbyt dużo tego było. Czasem camilia pomaga. U nas jeszcze 5 zębów i będzie po ![]() ![]() Mała dzisiaj dostała duplo kreatywne auta http://allegro.pl/lego-duplo-10552-k...450295229.html i jest zachwycona ![]() Mogę ten zestaw spokojnie polecić dzieciakom, nie tylko chłopcom, wiele możliwości budowania prostych autek. ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:17 ---------- Cytat:
![]() Prawdopodobnie bolą ją dziąsła i nie ma ochoty na jedzenie. Moja teraz nadrabia tydzień niejedzenia i ciągle się upomina o jedzenie ![]() Masz ten plus, że piersią uspokoisz w nocy, moja musi dostać butelkę ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3688 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3689 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Po podaniu czopka ściskam małej pośladki i przytrzymuję ok 1-2 min. Tylko raz mi się zdarzyło, że wypadł (może z 14 czopków jej dawałam).Przy dłuższym stosowaniu (przy 3-dniówce) miala niestety pupę podrażnioną i przy kupce czy bąkach płakała, na szczęście to jeden dzień tylko trwało. ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Cytat:
Jak jej zęby nie męczą to butelki w nocy nie potrzebuje. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3690 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() śmiałam się ostatnio, że jak w takim tempie jej te zęby będą szły, to zanim ostatni wyjdzie to pierwszy już wypadnie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.