|
|
#3661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Scend Barł czyli Scent Bar LVIII
Cytat:
) A teraz to dla mnie najlepszy poprawiacz humoru ![]()
|
|
#3662 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3663 | ||
|
To ja :)
|
Cytat:
![]() Teraz są fajne kolorowanki dla dorosłych ![]() Ostatnio siedziałyśmy razem, Mama pykała kolorowanki, a ja ołówkiem rysowałam, relaksik pełen ![]() Cytat:
|
|
#3664 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
a ile sezonów mieli tego i po ile odcinków na sezon w ogóle?
|
|
#3665 |
|
Zakorzenienie
|
10 sezonów po 24-25 odcinków. Ale krótkich, więc idzie się jak burza
![]()
|
#3666 | |
|
Wpisz tu zomzing
|
Cytat:
jabłko pieczarki może karmelizowana cebula na winie (jeszcze lepsza z kozim) chorizo z rybami mi jakoś nieteges |
|
|
|
|
#3667 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Ja sie jaram dalej serialem Numb3rs i ostatnio "odkryłam" NCIS
|
|
#3668 | ||
|
|
Za mało
![]() Cytat:
ALe sentyment robi swoje...Cytat:
![]() Nawiasem mówiąc, w przyszłym tygodniu zaczynam zajęcia praktyczne i już się nie mogę doczekać
|
|
#3669 |
|
Zakorzenienie
|
Numb3rs fajne?
NCIS ogląda moja mamusia ![]() A teraz na poważnie, może mi ktoś doradzi. Od długiego czasu mam chęć przerzucić się na dietę bezmięsną z powodów różnych, ale nie idzie mi to, bo bardzo lubię smak mięsa Mój najdłuższy epizod bezmięsny trwał około pół roku i do dziś nie wierzę, że tak długo wytrzymałam. Najgorsze oczywiście są okazje kiedy mnie ktoś gości, bo w sklepie jakoś umiem się oprzeć i nie kupić. No i czy jest tu ktoś kto miał/ma podobnie? Czy da się z tym coś zrobić?
|
#3670 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A to o to chodzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Rozważam obejrzenie Zjawy albo drugiej części Więźnia labiryntu, tylko nie wiem co wybrać, chyba rzucę monetą
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. |
|||||
|
|
|
#3671 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]() Mnie tam NCIS się podoba, jak mało co, ale tylko głowny, bo juz LA i NO ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- Jak lubisz kryminalne z dodatkiem matematyki i jestes fanka urody dr Fleischmana z przystanek alaska, to polecam ![]() Mama wie co dobre ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------
|
|
#3672 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Oesu ile sezonów, chyba za dużo dla mnie
Teoria - to kiedy wiecie wszystko, lecz nic nie działa. Praktyka - to kiedy wszystko działa, lecz nikt nie wie dlaczego. W tym miejscu łączymy teorię z praktyką - nic nie działa i nikt nie wie dlaczego. Kto nie ma odwagi do marzeń, nie będzie miał siły do walki. Edytowane przez Spoora Czas edycji: 2016-01-06 o 21:59 |
|
|
|
|
#3673 | |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
|
|
#3674 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3675 |
|
|
Za pół ceny
![]() Mam sobie wybrać perfumy, jakie chcę dostać i wiecie co?? Blokada, nie wiem, czego chcę...
|
#3676 |
|
Zakorzenienie
|
Aileenn, no ja wiem, ja między innymi dlatego (i ogólnie ekologiczne względy przeze mnie przemawiają). I mam wyrzuty sumienia, że mi się tak tego chce i że jak mnie dopadnie to jem z przyjemnością (taką fizyczną, bo psychicznej to potem nie mam). I tak to we mnie walczy. Ja się czasem czuję jak na głodzie, głównie w zimie. Latem jest mi dużo łatwiej.
Nie wiem, chyba jaj nie mam zwyczajnie, to pewno trzeba twardą decyzję podjąć i nie zapominać czemu się to robi. Idę coś zrobić dla siebie - po zakończonym wyzwaniu 30 dni jogi (piszę udanym, bo zakończyłam, ale trwało dobre 1,5 miesiąca no i cieszę się, że wróciłam do jogi po dłuższej przerwie ![]() Edit: Mursz, oooo, ja to bym wiedziała, że Jicky (chociaż? )Dobranoc
Joga z rana jak śmietana. Edytowane przez agnyska81 Czas edycji: 2016-01-06 o 22:50 |
|
|
|
#3677 | |
|
Mother of Cats
|
Cytat:
Może spróbuj już teraz mięsa nie odstawiać, tylko zwrócić uwagę na jego pochodzenie (hodowle dbające o dobrostan zwierząt, nie chów przemysłowy), ewentualnie jeść więcej ryb niż ptaków i ssaków ![]() |
|
|
|
|
#3678 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dobry
Znad kawusi w pracuni. Śnieg popadał i zrobiło się cieplej ![]() Ju, wszystkiego najlepszego! Zdrowia i spełnienia marzeń Cytat:
![]() 2. Cytat:
Cudne!2. Ni ![]() Gratuluję! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Oczom nie wierzyłam, ale pierwszy raz jedząc dużo - schudłam ![]() 2. W butkach małej Laponki i Joutsenowym paltociku byś nie zmarzła Cytat:
Nie jadłam mięsa chyba ze 4 lata, ale ideologia i zwierzątka nie miały z tym nic wspólnego. U mnie wystąpił mięsowstręt, który był prawdopodobnie pierwszym z objawów nowotworu. Ale oczywiście nikt tym się nie przejmował, i gdyby lekarze pytali o dietę i brali ją pod uwagę, to może zostałby wykryty z 10 lat wcześniej ![]() Teraz raczej nie jadam mięsa, ale z powodu możności jedzenia tylko gotowanego na parze - nawet po dodaniu majeranku, jabłek i wmawiania sobie, że to kaczka z jabłkami, to trociny kurczacze zostaną trocinami Od schabowego mnie nie odrzuca, ale jak go zjem, to cierpię, więc wolę nie jeść za często, tzn raz na pół roku Rok temu zatrułam się parówką - co to mogłam je ponoć jeść, bo były ze sklepu organicznego z przeznaczeniem dla dzieci - więc też już ich nie jadam. A wędlin nie jadam od czasu, gdy kumpel technolog żywności opowiedział jak się robi kiełbasę i co się do niej dodaje, to aż dziwne, że one nie świecą Mięso i wędliny kupuję, bo Mam jest mięsożerna. Tylko, że jak kupiłam całą piękną, ponoć prawdziwie wędzoną szynkę na Święta, to szlag ją trafił przez te Święta, takie toto "dobro" robią Ale nie jestem wegetarianką i nie zamierzam nią być Lubię skórę, chodzę w skórze, pierzu i futrach, to nie będę robić z siebie hipokrytki - biedne zwierzątka, i owszem, ale ludzie z głodu umierają a jakoś płaczący nad zwierzakami nad ludźmi aż tak bardzo nie rozpaczają... więc ja nad zwierzakami, o ile nie będą to koty, też rozpaczać nie będę ---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:55 ---------- Cytat:
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
||||||
|
|
|
#3679 |
|
Piers do przodu
|
Karkki - ja robię sama wędlinę i jest OK, w lodówie może leżeć nawet 2 tygodnie (choć zwykle jest dużo szybciej) sama mięcho pakuję w solankę z przyprawami, wędzę (na działce) i gotuję lub piekę
fosfrany mi nie szaleją i ogólnie jest oki, eksperymentuję nawet z dziczyzną (bo mam kuzyna myśliwego) więc jakby co to coś mogę zrobić i Tobie
|
#3680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zrobiłam kurczaczą pierś (kurczak ze wsi i to nie-dogorywający) z pary w galaretce z żurawiną i pierwszy raz od 5 lat - czuję kamień w żołądku po jednym kęsie. Czyli jednak Pani Dietetyk miała rację - muszę jeść wszystko oddzielnie Czasami piekę schab czy karkówkę, ale samego mięsa bez jakiegoś dodatku nie zjem - a z dodatkiem nie mogę, bo od razu cegła
"Jedna z najbardziej podstawowych reguł przetrwania na dowolnej planecie nakazuje nigdy nie drażnić kogoś ubranego w czarną skórę*. *Właśnie dlatego protestujący przeciwko noszeniu przez ludzi skór zwierząt nie wiedzieć czemu nie rzucają farbą w Aniołów Piekieł." - Terry Pratchett |
|
|
|
|
#3681 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Na to liczyłam I dziękuję Dziękuję, kochana o rety, współczuję - ale na pewno się udalo Cytat:
Cytat:
![]() Całe szczęście - mój też już nic nie boli, tylko wygląda ![]() Cytat:
w trenczuCytat:
Dziękuję! Wciąż się cieszę, że wrociłaś
|
|
#3682 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
). No ale zawsze myślę, że mogłabym zrobić więcej...Cytat:
![]() Przespałam urodziny Justyny! Ale szczerze życzę Ci Ju spokojnego, miłego i owocnego kolejnego roku życia I teraz prywata - moje miejsce w kolejce nie wypadło? ![]() A co do pytania poprzedniego - myślałam, że może ptaszek jeszcze nie odleciał do nowego właściciela.
|
|
#3683 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)Cytat:
Cytat:
u mojej siostry wciąż mają wędliny od wiejskiego rzeźnika, co sam je ręcznie robi jak u niej jestem, to zawsze się opycham. Tylko tam można jeszcze znaleźć te prawdziwe, suche wędzone szynki, co to je uwielbiałam za dziecka, w sklepach takich nie ma Cytat:
Równa hipokryzją jest dla mnie "nie jem mięsa, bo zwierzeta płaczą w rzeźni, ale zabicie ryby i kurczaka jest spoko" ![]() Jak dla mnie człowiek jest istotą wszystkożerna, tak nas natura stworzyła, więc i mieso i rośliny potrzebne dla zdrowia. Jak ktoś nie chce czegoś jeśc - jego sprawa. Ale bardzo drażni mnie wciskanie nosa w czyjś talerz i namawianie do niejedzenia tego czy owego. Ja nikomu w talerz nie zaglądam i nie komentuję, że "śmierdzi" albo jest "barbarzyńca" ( opinie dwóch dawnych barowiczek na fb ) i sama tego sobie nie życzę Cała prawda o ubraniach na zimę ![]() http://kwejk.pl/obrazek/2542079/ubrania-na-zime.html Wczoraj był dzień lenia: pojechałam do koleżanki, klapnełyśmy sie przed tv i zrobiłyśmy maraton filmowy żłopiąc resztki z Sylwestra ![]() Fajnie od czasu do czasu walnąc sobie taki leniwy chillout
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-07 o 10:33 |
||||
|
|
|
#3684 | |
|
Mother of Cats
|
Też przespałam urodziny Justyny
![]() Ju, wszystkiego, co dobre! Zdrowia, weny i tego, co sprawia, że chce się żyć Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- Jeszcze ciekawostka dot. rozkmin "jedzenie jakich zwierząt jest mniejszym złem" klik |
|
|
|
|
#3685 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie wiem, jak poczuję potrzebę, to to zrobię Cytat:
Cytat:
Cytat:
NA razie cam + ananas + grucha = Było bossskie. Jednak wyrazistość średnia, ja wolę mocniejszy smak, ale że nie jadam brie i gorgonzoli już to nie uświadczę. Ci co jedzą, pewnie tym sposobem uzyskają kompozycję idealną Z tuniorem będzie ekstra, bo tak już robiłam ciepłe sandłicze i na pizzy lubię. Z korwetkami przyznaję, nie mam pojęcia czego oczekiwać. Of kors bez camemberta.
|
||||
|
|
|
#3686 | |
|
Nindżopesz
|
Cytat:
Ad jedzenia zwierzontek: też uważam, że człowiek jest niestety wszystkożerny i lepszy pożytek byłby nie z walczenia o globalny wegetarianizm, ale o humanitarne (to brzmi dziwnie w stosunku do zwierząt ale zabrakło mi synonimu) warunki i metody zabijania w ubojniach. A głodowanie innych ludzi serio mnie nie rusza w porównaniu do męczenia zwierząt... Może dlatemu, że ludzie mają większe możliwości żeby się bronić i sobie radzić, pomijając dzieci. |
|
|
|
|
#3687 |
|
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Snat podróży tramwajownia - pierwszy raz od prawie 9 lat jadę znowu przytułkiem miejskim, joooooł !!
|
#3688 |
|
Zakorzenienie
|
1. Hmmm czyli technicznie wciąż zgadałam
nic nie przytyłaś ![]() Gratsy ![]() 2. Luz, chuop już ozdrowiał,wczoraj imprezka, dziś wybył na sklepy. A, i mam podobnie z mięsem jak Ty, jednakowoż nie identycznie. Też upatruję zmian w organiźmie. Przez 3 tyg cyklu mnie odrzuca od mięsa. w 4tym rzucam się na nie jak sęp. Oby to jednak miało związek tylko z żelastwem. Jest go sporo w fasoli i soczewicy, na nie też mam "rzut" jednak widać nie wystarcza?
|
|
|
|
#3689 |
|
Zakorzenienie
|
Skoro już Rejcz ciągnie tematy kulinarne, to i ja się podepnę:
jakies szybki i proste dania na ciepło do podawania na imprezach, przy których jest kilkanaście ludzi, a jeden stół, więc je sie głównie na stojąco? żeby się nie narobić, jak mało czasu po pracy na zrobienie żarcia dla 20 osób. Tak mnie naszło po sylwestrze u koleżanki, sprawdziły się rzeczy z piekarnika typu bruschetta i kabanosy w ciescie francuskim oraz żurek z białą kiełbasą, za to udka kurczaka w sosie do jedznia palcami nie bardzo (tłusty sos kapał) Jakies inne pomysły poza wszelakimi tostami i mrozonym ciastem francuskim z róznymi nadzieniami? Najlepiej szybko, tanio i dużo
Ubieram się na czarno, bo jestem z Nilfgaardu Edytowane przez Maja102 Czas edycji: 2016-01-07 o 12:46 |
|
|
|
#3690 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
, boczek ze śliwką, mini szaszłyczki na ciepło i zimno, ze składników rozmaitych, mogą być w wersji "na raz" do gęby, małe pomidorki nadziewane sałatką jarzynową....Zgłodniałam przez Ciebie
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:54.

Masz jakiś pomysł? Mi przyszła do głowy rukola w ostatniej chwili. Orzechowy smak, który uwielbiam.

), że przerzuciłam się na Annabelle Minerals. Ale nie każdy je lubi.

Cudne!

- więc też już ich nie jadam. A wędlin nie jadam od czasu, gdy kumpel technolog żywności opowiedział jak się robi kiełbasę i co się do niej dodaje, to aż dziwne, że one nie świecą 
jak u niej jestem, to zawsze się opycham. Tylko tam można jeszcze znaleźć te prawdziwe, suche wędzone szynki, co to je uwielbiałam za dziecka, w sklepach takich nie ma ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Oby to jednak miało związek tylko z żelastwem. Jest go sporo w fasoli i soczewicy, na nie też mam "rzut" jednak widać nie wystarcza?