..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::.. - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-02-21, 12:53   #3691
PriVativ
Zadomowienie

Dot.: ..::Dieta Plaż Południowych - ZAPRASZAMY - część druga ::..

CarmelaSoprano dziekuje Ci bardzo ze udzielasz mi rad JA tak za bardzo sie nieznam ktore cwiczenia sa diobre ktore nie, moge jedynie Ci napisac co robie codziennie:
8 min legs
8 min buns
cwiczenia na nogi(leze na boku i jedna noge do gory i tak na kazda noge po 80 razy w seriach,inne to leze na plecachni po jednej nodze do gory tez po 80 razy w seriach) -te cwiczenia mi juz na poczatku pomogly dlatego do nich wrocilam, inne to lezac na brzuchu nogo wyprostowane do gory ile sie da podnosze,potem kleczac tez itp...

Zastanawiam sie nad przysiadami ale niewiem jakie przysiady sa najlepsze bo jest ich kilka odmian i niektor sa wlasnie na rozbudowanie miesni a te na wyszczuplenie ud to niewiem ktore to;/
Moze masz jakies rady dla mnie:P Mam zamiar interwalowo biegac albo rowerkiem jezdzic po trochu ale nie codziennie i dopiero jakz akwasy zejdą:P
Stary 2008-02-21, 13:00   #3692
evaniqa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez martoosia20 Pokaż wiadomość
mam pytanko... widze, że was tu sporo.. ile schudłyście po pierwszej fazie?

witaj

- 2 kg po czterech dniach SB + silownia + kilka malych grzeszkow

Jestem rzeźbiarzem, materiałem jest moje ciało

evaniqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 13:02   #3693
evaniqa
Raczkowanie

A jakich cwiczen potrzebujesz? na co?

Stary 2008-02-21, 13:05   #3694
dorinka30
Zakorzenienie

Ahcak głowa do góry, będzie dobrze....trochę cierpliwości

Ty z Twoimi superowymi przepisami i zapałem nie dasz rady ? To kto da ?

Trzymaj się, kryzys chwilowy minie
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 13:17   #3695
evaniqa
Raczkowanie

przesylam kopa motywujacego

hehe bedzie dobrze kazda z nas przechodzi dni kryzysowe - moja dobra rada nie patrz z uporem maniaka na wage - najlepsza waga jest lustro i oczy innych - bo to znajomi pierwsi zauwaza ze schudlas, a przede wszystkim powinnas dobrze czuc sie w swoim ciele .... na spadek wagi na wadze przyjdzie czas

alez zamieszalam ale chyba pozytywnie

Stary 2008-02-21, 13:28   #3696
glizdka
BAN stały

GG do glizdka

a ja wiem że to pewnie jeszcze nic nie znaczy bo dopiero jestem drugi dzień na SB ale z ciekawości się zważyłam przedwczoraj i było 65 kg a dziś rano po jednym dniu SB było 64,3 kg a zanim zaczełam SB to 5 dni byłam na zwykłej diecie ale przez te 5 dni waga ani ruszyła ! dzień SB i już 70 deko w dół hyhy ale nast.ępne ważenie dopiero we wtorek ale będę piękna po tej diecie
glizdka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 13:36   #3697
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evaniqa Pokaż wiadomość
A jakich cwiczen potrzebujesz? na co?
jesli to pytanie tyczylo sie mnie to chodzi mi oncwiczenia na uda, by je wyszczuplic

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 13:52   #3698
evaniqa
Raczkowanie

tak tak pytanie dotyczylo Ciebie

na uda dobre jest takie cwiczenie - stan przy scianie w pozycji jakbys siedziala na krzesle staraj sie tak wytrzymac jak najdluzej

uda to rowniez moja zmora ..... BYLA =D cwicze tak jak wyzej + klade sie na macie na plecy - nogi do gory zlaczone zastepnie robie wymachy nogami na obie strony + nozyce

Stary 2008-02-21, 13:54   #3699
evaniqa
Raczkowanie

aaaaa

zapomnialabym jeszcze o najwazniejszym kiedys jak bylam mala tanczylam w balecie i tam bylo na rozgrzewke i rozciagniecie

stan w rozkroku 60 cm i rob powolny przysiad z rekoma wyciagnietymi prosto przed siebie i tak ku dolowi powoli obnizaj sie jak juz uda znajda sie w jednej lini przysiadu zrob kilka wachan dlo-gora-dol i do gory powoli - i tak cwicz jak najwiecej =)

Stary 2008-02-21, 13:55   #3700
winka
Raczkowanie

hej Laski wiem, że tak nie powinno być, ale odkąd jestem na diecie, częściej myślę o jedzeniu, a raczej o tym co bym zjadła, nie chcę popaść w paranoję i staram się poprawić

Ahcak 3mam za Ciebie kciuki, nie poddawaj się, a jak jesteś zła to może jakieś ćwiczonka? podobno wysiłek wzmaga ilość hormonów szczęścia

winka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 14:04   #3701
Jagoodka1989
Raczkowanie

Witam plazowiczki )) Czy ktoras moglaby mi przyblizyc ta dietke?
Jagoodka1989 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 14:07   #3702
PriVativ
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez evaniqa Pokaż wiadomość
tak tak pytanie dotyczylo Ciebie

na uda dobre jest takie cwiczenie - stan przy scianie w pozycji jakbys siedziala na krzesle staraj sie tak wytrzymac jak najdluzej

uda to rowniez moja zmora ..... BYLA =D cwicze tak jak wyzej + klade sie na macie na plecy - nogi do gory zlaczone zastepnie robie wymachy nogami na obie strony + nozyce
oooo dziekuje za cwiczonka:P dolacze je do mojego zestawu:P Skoro napisalas ze uda BYŁY twoja zmora to czyli pomogly:P a o takiej rozgrzewce wiem bo w 8 min legs i buns cwiczenia zaczyna sie tez od takich przysiadow:P

Dzis babcia miala urodziny i zjadlam małą babeczke z bitą śmietaną i galaretka i wiśniami. Nie byla duza, ale to grzech. Z tym ze ja sie jakos nie pzejełam postanowilam sobie w poniedzialek ten co byl ze nie bede tak wariowac na punkcie odchudzania. JAk zem cos nie odpowiedniego to poprostu dluzej pocwicze, chociaz trzymam sie dobrze,dzis to musialam zjesc by przykrosci nie zrobic. Za kilka dni (juz nawet niewiem bo sie pogubilam:P) przechodze na II faze. tak mysle ze do niedzieli pobede na I i potem juz II. Dziewki Wam przestalam sie zadreczac tym glupim odchudzaniem,odkad zczelam cwiczyc mam inne podejscie,wplywa to pozytywnie na moja psychike Dziekuje Wam kochane ze jestescie i mnie czasem wspieracie
Stary 2008-02-21, 14:50   #3703
dariunia
Przyczajenie

.
dariunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 14:55   #3704
martoosia20
Raczkowanie

Jeste z siebie dumna wyszłam po zakupy i przechodziłam obok laysów fromage i odrazu nasuneła mi sie myś, że przesune dietke o jeden dzien.... ale po namyśle stwierdziłam, że albo dziś zaczynam albo wcale! no początek jest najtrudniejszy, cieżko sie przestawić...zjadłabum chipsy i popiła cola...
martoosia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 15:09   #3705
dorinka30
Zakorzenienie

najważniejsze to pozbyć się złych nawyków żywieniowych I mnie po roku z SB już się to udało. Na chipsy, colę, słodycze nie mogę patrzeć...siła sugestii
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 15:59   #3706
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

O matko.. dzisiejszy dzien jakis dla mnie mało pozytywny. coś mi siedzi na żołądalu (pewnie tłuszcz )
ide na 18 na calanetics a na 19 na step - mam nadzieje ze dam radę bo ostatnio odstawałam od grupy i byłam na szaaaarym końcu

sniadanie:jajecznica z 3 jaj na pieczarkach
II s: 3 łyżki slonecznika
Obiad: filet pieczony z pieczarkami papryką i ogórkiem
Kolacja: wiesniak z pasztetem sojowym ;x

Martwi mnie to ze ja niewiele piję. wogole to kupilam juz sobie cole light choc nie powinnam ale zasychalo mi w ustach a na wodę mnie jakos odrzuca. ale po wysilku fizycznym zaopatrze swoje miesnie w mikroelementy z Nałęczowianki
Stary 2008-02-21, 16:08   #3707
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Cytat:
Napisane przez Jagoodka1989 Pokaż wiadomość
Witam plazowiczki )) Czy ktoras moglaby mi przyblizyc ta dietke?
Jagoodka moze wybierz sie na stronę www.dietaplazpoludnia.ilonka.org i po lewej stronie masz wykaz faz i krotki opis diety. Na pewno szybciej cokolwiek zrozumiesz niz czytając te wszystkie posty
Stary 2008-02-21, 16:10   #3708
Paseczkowa
Zakorzenienie

A u mnie, kurcze, kiepsko ;/ Cieżko mi się trzymać, chociaż dziś odmówiłam koleżance, która częstowała ciastkami. Strrasznie mi się chce czegoś słodkiego, chwilami mam wrażenie, że zwariuje.
Zaczęłam ćwiczyć callanetics, mam zamiar przeplatać do z Pump it up
Dzisiejszy jadłospis:
s: gotowane brokuły
IIs: sałatka [pierś z kurczaka, pomidory, ogorki, slonecznik, sałata lodowa i sos z jogurtu]
o: omlet i pierś z kurczaka z pieczarkami
Paseczkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:14   #3709
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

trzeba się wziąć w garść.
odnaleźć wewnętrzną siłę.
biegam.
A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-02-21, 16:15   #3710
jprasol
Raczkowanie

GG do jprasol

Cytat:
Napisane przez Paseczkowa Pokaż wiadomość
A u mnie, kurcze, kiepsko ;/ Cieżko mi się trzymać, chociaż dziś odmówiłam koleżance, która częstowała ciastkami. Strrasznie mi się chce czegoś słodkiego, chwilami mam wrażenie, że zwariuje.
Moze zaopatrz się w budyn bez cukru albo kisiel? W końcu jest dozwolone. Albo zrób sobie serek waniliowy lub z innym aromatem. Trzeba sie jakoś podratować ;/ Albo kakao.. i posłodzisz słodzikiem. Mnie też na początku ssało a teraz jak mam ochote na coś słodkiego albo jem budyń albo przegryzam orzechy lub słonecznik.
Ostatnio z pośpiechu i potrzeby słodkiego nie posłodziłam budyniu

To ja zmykam na bajo bongo.
Stary 2008-02-21, 16:45   #3711
styska
Rozeznanie

Tak dzis sie spieszylam do domu by wpalaszowac swoje piersi z kurczaka z mozarela z piekarnika i w pospiechu zalalam sobie herbate bez herbaty wypilam pol kubka zanim sie zorientowalam ze to nie wcale slaba herbata a ciepla woda

Co do slodyczy to juz sie wzielam na sposob, TŻtowi kupuje to czego ja nie lubie, aż dziwne ze takie cos jest wogle w sklepach Więc mnie nic nie kusi poza ta gorzka czekolada z orzechami gdyby byla ze slodzikiem jadlabym ja codziennie cała
styska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 16:49   #3712
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ach tam z facetami to w ogóle inaczej, oni mają inną chcice niż my kobiety Ale na serio jeśli już mnie dopadnie, co zdarza sie rzadko ale bywa to wtedy jeden dozwolony ratunek- SNICKERS jest dozwolony na SB i ma indeks poniżej 60
Mogłaś tego nie pisać Jakbym nie wiedziała to pewnie by mi na myśl nie przyszło.

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Cześć kochane, ale Wam fajnie, że macie takie luks humory, mi tak smutno jakoś, nie mam motywacji, nawet nie chce mi się myśleć o diecie, no i jak stanęło tak stoi na tym 68 wrrr Jak tu podkręcić teraz, macie jakiś pomysł?

A słodzik, olejek, cynamon to już na 1 fazie można Smacznego

Dzięki tym specyfikom tez w ogóle mnie nie ciągnie do słodyczy, zresztą tez nigdy nie miałam z nimi problemów, bardziej fast foody i piwo, ale na wino sie przestawiłam i jest pyszka

Dziewczyny kopa w tyłek mi w ramach motywacji plix plox

Lece na uczelnie
Może dodaj więcej białeczka do diety albo więcej ruchu.

Cytat:
Napisane przez PriVativ Pokaż wiadomość
CarmelaSoprano dziekuje Ci bardzo ze udzielasz mi rad JA tak za bardzo sie nieznam ktore cwiczenia sa diobre ktore nie, moge jedynie Ci napisac co robie codziennie:
8 min legs
8 min buns
cwiczenia na nogi(leze na boku i jedna noge do gory i tak na kazda noge po 80 razy w seriach,inne to leze na plecachni po jednej nodze do gory tez po 80 razy w seriach) -te cwiczenia mi juz na poczatku pomogly dlatego do nich wrocilam, inne to lezac na brzuchu nogo wyprostowane do gory ile sie da podnosze,potem kleczac tez itp...

Zastanawiam sie nad przysiadami ale niewiem jakie przysiady sa najlepsze bo jest ich kilka odmian i niektor sa wlasnie na rozbudowanie miesni a te na wyszczuplenie ud to niewiem ktore to;/
Moze masz jakies rady dla mnie:P Mam zamiar interwalowo biegac albo rowerkiem jezdzic po trochu ale nie codziennie i dopiero jakz akwasy zejdą:P
No właśnie tu jest problem. Takie ćwiczenia nie wysmuklają danych części ciała. Mogą modelować, mogą rozwijać mięśnie, mogą wzmacniać mięśnie ale spalić tłuszcz może tylko trening kardio czyli wspominane aeroby, hiit i wszelkie aktywności typu bieganie, rowerek, wioślarz, orbitrek, pływanie, taniec itp. Jednak warto rozwijać mięśnie bo im więcej mięśni tym więcej tłuszczu się spala podczas kardio

Ja siódmy dzień ciągnę. Nadal jestem zdania że dieta jest rewelacyjna (chociaż nie mam książki i pewnie znalazłoby sie coś w moim jadłospisie czego nie powinno być). W ogóle nie mam ochoty na słodycze. Pewnie jest to też spowodowane tym że biorę chrom który reguluje gospodarkę cukrową w organizmie. Wg mnie pomaga właśnie na takie uczucie że "chce mi się słodkiego" bo to że oczy by jadły to inna historia To już silną wola i świadomością trzeba zwalczać. Teraz przynajmniej po tygodniu pojawiają się argumenty że cały tydzień wytrzymałam i szkoda to zaprzepaścić.

Powiedzcie mi czy w I fazie można jogurt naturalny bez cukru 0%???
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:09   #3713
Wiolka525
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agneska Pokaż wiadomość
Jeżdżę dopiero drugi tydzień, bo niedawno wzięłam się za siebie A jeżdżę co drugi dzień godzinę lub 45 minut, zależy czy mi się już nudzi albo czy mnie tyłek boli Co drugi dzień natomiast chodzę na basen - zamiennie z rowerem. A dodatkowo staram się, ale to różnie wychodzi, ćwiczyć z piłką lub ćwiczenia Tamilee Web.
Wczoraj jechałam 45 minut, nie dałam rady więcej bo faktycznie tyłek boli
Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Ach tam z facetami to w ogóle inaczej, oni mają inną chcice niż my kobiety Ale na serio jeśli już mnie dopadnie, co zdarza sie rzadko ale bywa to wtedy jeden dozwolony ratunek- SNICKERS jest dozwolony na SB i ma indeks poniżej 60
Snickers dozwolony, jejciu lada dzień wkraczam w II faze, chociaż z drugiej strony wolałabym tego nie wiedzieć...Zawsze można skusić sie na małego cukierka, teraz te wszelkie batoniki można kupić w wersji mini na wagę.
Cytat:
Napisane przez hihi Pokaż wiadomość
kaska, kiełki sa super Ja uwielbiam, a jak dodałam ostatnio do sałatki, to mój Mąż tez polubił, choc nigdy nie jadł
Podzielam zdanie, też bardzo lubie kiełki. Często są u mnie na parapecie w kuchni, nie kupuję gotowych bo nie moge u siebie dostać. Jak już są to nie grzeszą świeżoscia.
Ja dziś 11 dzień I fazy, strasznie chodzi za mną coć słodkiego. Jestem słodyczowym łakomczuchem. Jestem z siebie dumna bo nie zgrzeszyłam przez te dni. Dziś już byłam bliska, miałam zrobić kawke i do niej zjeść gorzką czekoladę 70%kakao. Kupiłam dzisiaj taka dużą w lidlu ale nie otworzyłam..
Wiolka525 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:28   #3714
Ahcak
Rozeznanie

GG do Ahcak

Cytat:
Napisane przez jprasol
Moze zaopatrz się w budyn bez cukru albo kisiel? W końcu jest dozwolone.
Tak? Dozwolone? Bo nigdzie nie znalazłam na ten temat nic...

Cytat:
Napisane przez abercrombie&fitch
Powiedzcie mi czy w I fazie można jogurt naturalny bez cukru 0%???
Można, tylko nie więcej niż 2 porcje nabiału dziennie. (1 porcja = 1 jogurt, 1 szklanka mleka)

mam kota na gorącym dachu mojej głowy . . .
Ahcak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:35   #3715
onaella
Zakorzenienie

A ja właśnie zrobiłam sobie kolacje - wieśniaczek z cynamonem, olejkiem szarlotkowym i płatkami migdałow - pachnie pięknie ale kurcze jakie to jest słodkie Nie wiem czy zjem całe bo mnie po 2 łyżeczkach już zamuliło, a fujjjj
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:39   #3716
gossia172
Raczkowanie

Dziewczyny a można w I fazie weroni mineral fit (ta bez cukru, ale z sokiem cytrynowym i jabłkowym)??
gossia172 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:40   #3717
abercrombie&fitch
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ahcak Pokaż wiadomość
Można, tylko nie więcej niż 2 porcje nabiału dziennie. (1 porcja = 1 jogurt, 1 szklanka mleka)
A ja myślałam że nie można teraz to do szkoły będę zabierać
abercrombie&fitch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:41   #3718
cukiereczeQ
Rozeznanie

Moj dzisiejszy jadlospis

Ś: jajecznica z 2 jaj na cebulce i do tego ogorek kons.
II Ś : niecaly jogurt nat.
O: warzywa na patelnie+ pol plasterka zoltego sera light+ sos z samych pomidorow
pozniej porcja zupy warzywnej + duzooo warzywek
K: 100g wiesniaka light+ troszke kakao i wiorkow + platki migdalowe
i do tego duzaaa garsc migdalow cholerka jak za kazdym razem wchodze do kuchni to odruchowo po nie siegam sa takie dobre i jeszcze mam duza paczke 200g bo byly tanie.... ojj jutro juz sie ogranicze do max 7 sztuk bo zaraz przytyje po tych orzechach

"Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód"

cukiereczeQ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:47   #3719
onaella
Zakorzenienie

i moja kolacja wylądowała w śmieciach. normalnie nie dałam rady tego zjeść - mdłe i za slodkie! ide siebie zrobić kanapeczki - dziś sobie wymyśliłam - plasterek pomidorka posoliłam i posmarowałam serkiem topionym light. pyszności
onaella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-02-21, 17:52   #3720
vadi
*sportaddict*

a mi 1 dzień mija bosko
właśnie spałaszowałam sałatkę tuńczykowo-wieśniakowo-pomidorową
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości