|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XVIII część niech się kręci
|
|
|
|
#3752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czekamy oczywiście na fotki !
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
|
|
|
|
|
#3753 |
|
Zadomowienie
|
dziś poddałam się cięciu. Jestem zadowolona, włosy jak by się uwolniły i są lżejsze. Jak je ogarnę po swojemu to cyknę fotkę
BTW dobra wiadomość dla fanek czarnej isany dziś byłam w Rossmanie i żele akurat były na promocji po 3.99. Z ciekawości popatrzyłam na skład i co??????????????? Pomarańczowo czarny znów nie ma alkoholu w składzie Lubię to![]()
|
|
|
|
#3754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chodzi Ci o to, że kiedy ktoś wyskoczy z tezą która podważa jakieś stosowane zasady to , automatycznie osoba taka jest atakowana? Wydaje mi się,że jest to jakiś problem, nie raz zauważyłam coś podobnego, i nie chodzi mi konkretnie o to forum, na wielu innych jest podobnie. Ja nikogo nie osądzam, po prostu czasem chcemy coś przekazać, a warunki są jakie są, w rozmowie w realu łatwiej jest się zrozumieć, tu używa się uproszczeń i czasem można kogoś urazić. Ale pewnie nikt nie ma tego na celu, siedzimy tu aby sobie doradzać a nie uprzykrzać życie ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Pędzlomaniactwo, kosmetykomaniactwo, włosomaniactwo, zaczęło się od 2012 r. Oby nowe mnie nie dopadło, bo czasu na życie nie wystarczy... Konkursomaniactwo '15 ************************* ******************** "Upadłaś? Wstań, popraw koronę i zasuwaj dalej! "
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-10 o 17:15 |
||
|
|
|
#3755 | ||||
|
Zakorzenienie
|
To dziwne, powinny wyglądać ładnie i naturalnie, jak żel jest dobrze odgnieciony.
Cytat:
To było z 2 tygodnie temu, a jeszcze się nie zebrałam, żeby jakieś zdjęcie zrobić, bo strasznie mi się nie chce albo odgniotę i pędzę, lecę, bo już gdzieś spóźniona jestem i gdzie tu czas na zdjęcie.Ale jak mi się uda, to wrzucę coś aktualnego. ![]() Ja na co dzień. Ale do oczyszczania też się pewnie nada. Cytat:
Cytat:
Dużo. ![]() Ja mam 8. ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
Swoją drogą to masło dodaję też czasem do odżywki d/s. I wychodzi ładnie, miękko. Ale moje włosy chyba muszą bardzo lubić się z gliceryną, bo w tym maśle jest gdzieś na początku składu, a daję go dużo - czasem nawet pół na pół z odżywką.Swego czasu używałam też różnych kremów do rąk, które nie sprawdziły się na dłoniach i musiałam je do czegoś zużyć. Ogólnie jednak nie polecam kupowania kremów do rąk specjalnie w tym celu, bo to bardzo mało wydajne.
|
||||
|
|
|
#3756 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez scrabble1 Czas edycji: 2013-12-10 o 17:15 |
|
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3759 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
![]() planujecie jakieś zakupy włosowe 2 grudnia? W dzień darmowej dostawy? |
|
|
|
#3761 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...ter-kakao.html Mam nadzieję,że tak, bo właśnie siedzę sobie w pracy, czytam Twojego posta a ono (masło z Isany) spogląda na mnie spod biurka Dzięki za info o przetrzymywaniu olei, fakt że tego nie robiłam ale dobrze znać opinie. ---------- Dopisano o 15:29 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ---------- Na ZSK ? Coś mnie ominęło....
|
||
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Tylko u mnie kompletnie tego nie widać.
![]() Jakbym miała ocenić swoje włosy tak na oko, to powiedziałabym, że mają w kucyku z 5 cm. Cytat:
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki, nie wiedziałam o tym
![]() ---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- No to super, ukoiłaś moje zszargane serce Wreszcie się na coś przyda.
|
|
|
|
#3765 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do szamponu figowego Ziai - szampon jak szampon. Ale Barwa lepsza, włosy są ładniejsze po niej, wiadomo że nakładam tak czy inaczej odżywkę, ale po Ziai są trochę tępe włosy, na pewno nie plącze, ale zdaje się, że po prostu jest silniejszy niż Barwa.
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Krótko odnośnie tego, co pisała blondbunny - robię sporo rzeczy przeciw jej poglądom, m.in. nakładam maski czy odżywki po myciu odżywką, a nie po myciu mocnym szamponem (przeważnie), a efekty widzę jednak bardzo duże, więc widać to jednak działa.
Miałyście biovaxa tego z aloesem do włosów wypadających? Mam 2 saszetki, dziś użyłam pierwszy raz. Macie porównanie do innych biovaxów, miałam tego do włosów suchych, do blond, latte, 3 oleje i proteinowego z keratyną i jedwabiem. Padło pytanie, ile żelu nakładać - myślę, że odpowiednią ilość dla siebie Na moje włosy teraz za ramiona, męskiego żelu isany daję płaściuteńką łyżeczkę, za to bielendowego mogę już dać więcej i idzie pełna łyżeczka. A jeszcze innych, słabszych typu różowy żel z tesco - jeszcze więcej.U mnie wszystko na bardzo mokre, lekko ociekające z wody włosy, inaczej jest bardziej sztywno i suchawo po odgnieceniu żelu ![]() Właśnie - nie wiem, czy pokazywałam już Wam tutaj ten żel z tesco, jeśli tak, to wybaczcie Nie ma mocnego trzymania, średnio podkreśla skręt, ale jest leciutki i fajny do reanimacji, ciężkooo z nim przesadzić.
|
|
|
|
#3767 |
|
Raczkowanie
|
2 grudnia :/ a ja dopiero 10 mam wypłate
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dużo zależy od ilości Olej na noc, dłużej to nie robiłam nigdy a co do odżywek i masek to zwykle na czas mycia się, czasem jest to 3 min a czasem 10-15
|
|
#3769 | |||||||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Ale to na pewno nie pogląd cg. Pewnie jakaś domorosła blogerka wymyśliłaJest choć jedna osoba, która dłuższy czas stosuje "czyste cg"? Dłuższy mam na myśli minimum rok. Coś czuję, że nie ma. No i dobrze . Bo pielęgnacja jest dla nas, a nie my dla niej.Jeśli ktoś nie chce, niech nie stosuje. Miło się czyta o zwykłych włosowych problemach, robi się ciężkawo (dla mnie), kiedy czytam o włosowej filozofii (wiem, nie muszę czytać ).
|
|||||||
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że ZSK czy Mazidła nie biorą udziału, wtedy bym się na coś skusiła .
|
|
|
|
#3771 |
|
Zadomowienie
|
Hahaha, no dobra, ostatni blog, na którym Basia się by się mogła wzorować
Mnie jako taki też nie interesuje, tylko te info, które podałam. Już znalazłam ten wpis:http://blogblondbunny.blogspot.com/2...niaczkach.html Postaram się gdzieś sprawdzić jeszcze, bo myślałam sobie, że to są pewnie jakieś podstawy, których uczą w szkołach fryzjerskich, więc czemu by miały być nieprawdziwe? No i myślałam, że może coś napiszecie z własnych doświadczeń, żeby potwierdzić albo zaprzeczyć. Myszko - chodzi o każdy szampon, nie tylko ten silny. Przypuszczam, że muszą być jakieś kryteria (między innymi właśnie odczyn pH), według których producent może coś nazwać szamponem, coś maską, a coś odżywką. Ja olej nakładam najczęściej też na noc, bo głowę myję rano. Ale jakoś nie pasuje mi nakładanie oleju na odżywkę i trzymanie tego wszystkiego na noc. Wolę na suche włosy, a rano wcieram odżywkę emulgującą i idę się napić kawy Schodzi mi jakieś 10-15 minut na działanie odżywki, dopiero potem idę zmywać wszystko.
|
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czego uczą w szkole fryzjerskiej, ale jak fryzjerki prostują kręcone włosy prostownicą, waląc na to tonę pianek i lakierów, i nie wiadomo czego jeszcze do utrwalenia, to nie oznacza, że to dobry sposób stylizacji.
|
|
|
|
|
#3773 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Znam większość wpisu na tym blogu. Kiedyś się nudziłam . Zupełnie nie moja bajka.Floria, jeśli chcesz blog fryzjerski, polecam bloga Mysi - nie mam teraz linka, ale na pewno ktoś Ci poda . Rzetelnie i na temat.
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2013-11-27 o 20:58 |
|
|
|
|
#3774 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jakby mi ktoś potwierdził, to bym wiedziała czego się trzymać, bo w sumie to nie jest jakieś przecież trudne, a wręcz ułatwia pielęgnację
|
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I, jak widać po wielu historiach tutaj, taka pielęgnacja daje ogromne efekty. |
|
|
|
|
#3776 |
|
Zakorzenienie
|
Proszę Cię bardzo, nawet mogę wrzucić efekty rocznej pielęgnacji z tym bezsensownym kładzeniem odżywki przed myciem i używaniem dziecięcych szamponów - obecnie już nie, ale używałam przez jakieś 8-9 miesięcy.
1 - sprzed roku, dokładnie tuż przed tym, jak sie blogów i wizażu naczytałam i uznałam "tak, zmieniam pielęgnację, to ma sens!" ![]() 2 - co prawda sprzed 1,5 miesiąca, ale niewiele się zmieniło, tylko ciachnęłam te brzydkie końcówki i wyrównałam kolor; tak się mniej więcej noszę na co dzień 3, 4 - tak po plunkingu mi się kręcą, ale ja nie lubię siebie w takich. |
|
|
|
#3777 |
|
Konto usunięte
|
Oglądam właśnie gwiezdne wojny i nie mogę się powstrzymać : Floria podążasz w złą stronę mocy, siły zła zaciemniają Ci umysł! Niczego nie zakładaj, a wtedy poznasz prawdę.
![]() Konspiracja mówiłaś coś o wychwalanym przeze mnie szamponie Fitomed. Ja go widuje w sklepach zielarskich i niektórych aptekach, kupuję wersję do włosów normalnych. Nie mogłam go zmęczyć od marca a mimo to kupiłam ostatnio drugi raz, bo innego nie potrzebuję Wypadałoby zaktualizować skład jeśli tego jeszcze nie wykonano, bo teraz producent podał dokładnie jakie zioła o funkcji myjącej występują w szamponie, wcześniej było tylko "herbal extract" Mam też wrażenie patrząc na skład że tych ziół jest więcej.
|
|
|
|
#3778 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
|
|
|
|
#3779 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
przecudne szkoda, że Ci nie pasują te mocniej skręcone do buźki, ale fale też ładne takie wiesz , postrączkowane, posklejane ale mnie sie podobają
|
|
|
|
|
#3780 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Otóż to Chociaż mi strasznie podobają się te bardziej pokręcone, ale to Tobie ma odpowiadać ![]() Nie mogę się powstrzymać, i ja muszę wkleić efekty ![]() A olejowałam zawsze suche włosy, zawsze przed myciem, zawsze myję odżywką (szampon raz na 2 tygodnie). I efekty są prawda trzeba spróbować na sobie, ale jak widać po pięknych włosach kobietek z naszego wątku - daje to naprawdę widoczne i namacalne (nie raz miałabym ochotę zmacać Wasze włosięta) efekty ![]() 1 - prostowane sianko, przed cg 2 - stan ciążowy, przed wypadaniem 3 - stan aktualny, po wypadaniu i wielkim obcięciu, dochodzą już do siebie
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2013-11-27 o 22:06 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:37.

nie wiem czy to dużo czy mało

ja pierwsze co myślę "facet, nie przetłuszczaj mi włosów!" a on, "przepraszam panią bardzo, ale czy to są naturalne czy trwałą pani robiła?" a ja