Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-06, 07:07   #3751
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
hejka

Nina mi się zrobiła mobilna. Zostawiam ją pod oknem, idę siku, wracam, Nina leży przy kominku ( ok 4 metry dalej). Oczywiście do raczkowania to nam w pi*du daleko, ale dziewcze jest obrotne i się turla po całym mieszkaniu, nawet z zabawkami w rękach
dla Niny!
Moja Helena była 'na poziomie' ruchowym Niny, widzę, że za nią nie nadąża

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
Dodaję fotki i idę spać
piękne zdjęcia ostatnie mi się najbardziej podoba

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Mysia - a odnośnie ubrania w Święta, ja karmić będę jeszcze wtedy i jakoś za wygodnicka jestem, akurat ta sukienka którą mam jest dopasowana z tyłu zamek pod sam kark, ciężko ją samemu zapiąć/rozpiąć i do pasa musiałabym się rozebrać a moje dziecko jak jest głodne nie będzie tyle czekać muszę sobie czegoś poszukać...ale nie wiem kiedy się gdzieś wybiorę, może uda się przed Świętami
Stary 2013-12-06, 07:17   #3752
vil84
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

ja już nie wyrabiam .... nie wiem co się Przemkowi dzieje w nocy od kilku nocy śpiewa przez sen średnio co pół h, jak nie dostanie smoka to płacze ja już mam dość, od ponad tygodnia takie cyrki ... mąż nie odciąży nocnym wstawaniem bo pracuje po 12 h teraz. najgorsze że nie wiemy dlaczego tak się dzieje ... w dzień jest wszystko ok. jak śpi w ciągu dnia to też. dziś o 4 postanowiłam już nie dawać smoka bo trzeba znaleźć przyczynę tego zachowania, wzięłam na ręce, zaczęłam tulic, głaskać, obudził się, uśmiechnął do mnie i zaś zaczął popłakiwać na pewno nie z głodu, na pewno nie pampers. mąż się zlitował i wziął go do siebie do sypialni, poszli spać, Młody spał do 7 bez żadnej pobudki
czy to możliwe że on się budzi z zimna? bo tam w pokoju naprawdę jest chłodno, mimo że programator ustawiony że nocą nagrzewa do 19 stopni, a Przemuś jest w ciepłym pajacyku, w spiworku i kocem okryty, ale łapki ma zawsze lodowate ... za gorąco na pewno mu nie jest, tak ubrany spał w sypialni w której jest dużo cieplej. już nie wiem jak mu pomóc

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Wogóle ja tak poluję co kupić dziecku do ubrania na Święta a sama nie mam się w co ubrać sukienkę mam jedną piękną ale zamek z tyłu i nie da się jej na opak ubrać niestety, a rozbierać cała do karmienia też się nie będę
ja wylicytowałam używany pajacyk reniferka, i do spania:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3759451395
bardziej dla własnej przyjemności

więcej nic nie kupuje bo moja mama na pewno jak ją znam wypatrzy coś fajnego

Cytat:
Nina mi się zrobiła mobilna. Zostawiam ją pod oknem, idę siku, wracam, Nina leży przy kominku ( ok 4 metry dalej). Oczywiście do raczkowania to nam w pi*du daleko, ale dziewcze jest obrotne i się turla po całym mieszkaniu, nawet z zabawkami w rękach

a czemu nie losowaliście kto co i komu daje. 11 osób tożto śmierć dla portfela
brawo dla Ninki

nie losowaliśmy bo część rodziny z Katowic, a część z Gliwic (a że moi rodzice po rozwodzie to średnio), do tego teściowie, i dwie moje przyjaciółki, więc każde z innej parafii

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
ale cudny Piotruś

-----
fajnie mieszkać z rodziną w jednej kamienicy. mąż wychodzi do pracy, a na progu trzy zestawy świątecznych słodkości, dwie czekolady, paczuszka z mikołajkami i czekoladkami i zabawka dla Przemka

Edytowane przez vil84
Czas edycji: 2013-12-06 o 07:19
vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 07:53   #3753
axella
Zakorzenienie

GG do axella

Vil ja tez po dobrych nocach od kilku tygodni jeatem zombie bo Z sie budzi co chwila.. Dzis (akurat jak dzis mam wychodne) od 3 do 6 jakos noe spala i sie krecila gadala.. A ja nie zasne jak ona tak robi. Eh.. I tez w dzien jest ok, w sensie kiepsko zasypia ale spi a w nocy maniana.. A mi sie marzy wyspac. Ostatnio pierwszy raz od kiedy bylo jeszcze cieplo spala ciagiem w nocy prawoe 4h..sukces

Nie wiem co tym naszym dzieciom..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

ZUZIAK 7.05.2013
axella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:13   #3754
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
A jakie macie krople do oczu?

Floxal, ale to niemieckie, nie wiem czy cos to ci powie
cloche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:15   #3755
humpback
Zakorzenienie

u nas też jakaś masakra ze spaniem. już się poprawiło na chwilę, a teraz od nowa pobudka co 1h od północy. i od 5.30 nie chce już spać, nie ma litości dla pracującej matki, rózgę bym mu dała ale by pewnie przeżuł i jeszcze się ucieszył (zakładając że nie wybiłby sobie oka próbując trafić do buzi)
tyle dobrego że wieczorem pięknie zasypia i od 19.40 nie ma dziecka.
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 08:16   #3756
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
A wić dzisiaj był debiut w stroju Mikołaja Załącznik 5501035
Załącznik 5501036

ale fajny mikolaj, taki to moglby do nas zajrzec
Stary 2013-12-06, 08:34   #3757
salviae
Zadomowienie

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
super, goly mikołaj
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 09:28   #3758
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
A Ty upolowalas je na all? Swietna sa! Bede dozgonnie wdzieczna jak znajdziesz i podeslesz

U nas na razie ksiazki trafiaja do buzi, mala nie zna sie na literaturze

Poki co to nie ma sie czym chwalic, bo zabek tylko sie przebil, wiec na foto trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, ale jak stukam metalowa lyzeczka to juz go slychac hehe

Zepsulas mi glowe tymi rajtuzami :p
tak na all, teraz sa dostępne tylko te malutki, które chyba Karota Ci wrzucila jak znajde dam znac. kusza mnie jeszcze te ale sporo za nie chcą. http://allegro.pl/next-zima-rajstopk...735632026.html renifery sa suuuper

---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
ja mam ten będenek, ale jeszcze stoi, bo Kuba za mały , musi dobrze siedzieć przy nim
a nie może lezec na brzuszku i reka go okladac? krecic chyba tez da rade Nela sobie poradzi ze wszystkim hehe.
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:31   #3759
cloche
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
u nas też jakaś masakra ze spaniem. już się poprawiło na chwilę, a teraz od nowa pobudka co 1h od północy. i od 5.30 nie chce już spać, nie ma litości dla pracującej matki, rózgę bym mu dała ale by pewnie przeżuł i jeszcze się ucieszył (zakładając że nie wybiłby sobie oka próbując trafić do buzi)
to u nas tez tak... budzil sie co godzine, potem co pol, potem ciagle, a od 3ciej do 5tej byla impreza. i najgorsze, ze do tego dochodzil ryk, swedza go te oczy... nie wiem o co chodzi...

Stary 2013-12-06, 09:32   #3760
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez axella Pokaż wiadomość
Vil ja tez po dobrych nocach od kilku tygodni jeatem zombie bo Z sie budzi co chwila.. Dzis (akurat jak dzis mam wychodne) od 3 do 6 jakos noe spala i sie krecila gadala.. A ja nie zasne jak ona tak robi. Eh.. I tez w dzien jest ok, w sensie kiepsko zasypia ale spi a w nocy maniana.. A mi sie marzy wyspac. Ostatnio pierwszy raz od kiedy bylo jeszcze cieplo spala ciagiem w nocy prawoe 4h..sukces

Nie wiem co tym naszym dzieciom..

Widzę, że większość dzieciaków ma problemy ze snem. Moja jak narazie od pon budzi sie co 2h a nie z 20 razy jak to było prze 3 tygodnie. W dzień przed snem tak ryk jakby ja ze skóry ktoś obdzierał.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 09:35   #3761
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez salviae Pokaż wiadomość
super, goly mikołaj
najlepszy

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 09:43   #3762
deb
Zakorzenienie

U większości problemy ze spaniem...

Vil - a nie próbowałaś z nim spać u nas to trochę pomaga, mała strasznie się wierci w nocy, ale rzadziej się wybudza niż jak jest w łóżeczku. Wczoraj po kąpieli budziła się co kilka minut. O 23 mąż po raz setny próbował ją ululać i 2 minut po odłożeniu do łóżeczka pobudka - i tak kolejne kilka razy. Aż w końcu położyłam się obok niej w łóżku jak mąż ją ululał, przebudziła się, dostała smoczka i zasnęła. Następna pobudka była koło 2 na jedzenie.
Stary 2013-12-06, 09:57   #3763
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
ja mysle, ze rozga sprawilaby więcej frajdy niż prezenty. Nela dzisiaj tez zaszalała. obudzila się o 6 i bardzo wyjść z lozeczka...noto siup do rodzicow, ale to nie o to chodzilo. jesc nie, pieluszka ok...wzielam ja na rece i chodzilam po mieszkaniu tlumaczac, ze jeszcze jest noc, ciemno, zabawki spia, chomik spi, a ona az piszczala z zachwytu cienie, latarnie za oknem, drzewa podczas wiatru...i oczy robily się jeszcze większe. w końcu wylodowalysmy w pokoju na macie, która przecież w nocy przyniosl mikolaj i już musiala trochę pobrykać. 15 min zabawy (nawet klocki sobie ukladalymy) i do lozka ona chyba już wie, ze 6 grudnia trzeba szybko wstać i w piżamce pedzic na poszukiwanie prezentow nie ukrywam, ze tez się w ten klimat wkrecilam i zrobiłam jeszcze niespodzianke dla tatusia, który smacznie spal :P mimo pobudki poranek uważam za bardzo udany. za rok to będzie się dzialo!
Stary 2013-12-06, 10:00   #3764
humpback
Zakorzenienie

clo ja też nie mam zupełnie pomysłu o co chodzi z tym spaniem. jedzenie nie, pielucha nie, łóżeczko nie, na rękach się wygina bo z tyłu głowy są najciekawsze rzeczy..ehh dobrze że już prawie weekend

deb ja już dziś w akcie desperacji wzięłam znów młodego do nas do łóżka. i jak wstałam i się mu miejsce zrobiło to zaczął się turlikać, przewracać na brzuch, kopać i wierzgać. a jak leżałam obok to kopał mnie lub szczypał bo miał mało miejsca na przewracanie się. jakość snu się nie poprawiła
Stary 2013-12-06, 10:02   #3765
sharpnowaja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
czyli niewiele wynika z tego, ze tak wczesnie konczy prace....
no dokładnie, tyle że mogę iść spokojnie do wc.
Chodzi o to że on się nią zajmie- jak poproszę. Wkurza mnie że nie może wpaść na pomysł "kochanie to ja się teraz zajmę Karolinką a Ty sobie odpocznij". Bo zawzse jak on się nią zajmuje to ja gotuje/sprzątam/prasuje itd.

Karolcia dziś kończy 7 m-cy

cynamonowa aż się wzruszyłam jak zobaczyłam post od Ciebie! bardzo się cieszę że już jesteście w domku

NoBoTak kleik jest do zagęszczania mleka. Nam lekarz powiedział żeby nie dodawać, że lepiej dać dziecku więcej mleka.
Stary 2013-12-06, 10:06   #3766
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
clo ja też nie mam zupełnie pomysłu o co chodzi z tym spaniem. jedzenie nie, pielucha nie, łóżeczko nie, na rękach się wygina bo z tyłu głowy są najciekawsze rzeczy..ehh dobrze że już prawie weekend

deb ja już dziś w akcie desperacji wzięłam znów młodego do nas do łóżka. i jak wstałam i się mu miejsce zrobiło to zaczął się turlikać, przewracać na brzuch, kopać i wierzgać. a jak leżałam obok to kopał mnie lub szczypał bo miał mało miejsca na przewracanie się. jakość snu się nie poprawiła
Moja też tak robi jak już się obudzi, ale jak był czas że budziła sie co chwile i koło 5 jak Tż wstawał do pracy brałam ją do łóżka to potrafiła spać bez przerwy do 8 czy 9 nawet

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:15   #3767
sharpnowaja
Zakorzenienie

Ashy moja Karola ma już uczulenie prawie 2 m-ce i dalej nie wiadomo na co
Nie wiem czy dobrze to zrozumiałam ale u nas "coś" jakby uruchomiło alergię a co innego uczula. Tym czymś prawdopodobnie był banan normalny (a raczej to takie twardsze na wierzchu banana- chyba wiecie o co mi chodzi ) a uczulenie ma na pewno na cytrusy, maliny iiiiiii szukamy dalej.

Veronic za bioderka

megusia piękny mikołajek

nuna ja mogę pożyczyć kieckę na święta później odeślesz strój mokołaja też mam ale na Karolcię za mały

---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ----------

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
Piękne!!! też muszę porobić takie fotki! tylko bombek nie mam

Edytowane przez sharpnowaja
Czas edycji: 2013-12-06 o 10:23
sharpnowaja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 10:20   #3768
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
no dokładnie, tyle że mogę iść spokojnie do wc.
Chodzi o to że on się nią zajmie- jak poproszę. Wkurza mnie że nie może wpaść na pomysł "kochanie to ja się teraz zajmę Karolinką a Ty sobie odpocznij". Bo zawzse jak on się nią zajmuje to ja gotuje/sprzątam/prasuje itd.

Karolcia dziś kończy 7 m-cy
dlatego ja się nie cackam i wręczam I. tatusiowi kiedy się da :P
no i za 7 m-cy

Cytat:
Napisane przez justyna_g4 Pokaż wiadomość
Moja też tak robi jak już się obudzi, ale jak był czas że budziła sie co chwile i koło 5 jak Tż wstawał do pracy brałam ją do łóżka to potrafiła spać bez przerwy do 8 czy 9 nawet
u nas się to jeszcze nie zdarzyło budzi się podobnie jak w łóżeczku, tyle że nie muszę wstawać z łóżka i szaleje
Stary 2013-12-06, 11:10   #3769
karolina2121
siedzę i myślę

Hej my po szczepieniu... Antoś waży 9,3 kg... jest na 90 centylu... pielęgniarki się śmiały, że wygląda jak roczne dziecko
także od dziś dieta

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 11:38   #3770
Veronic
Wtajemniczenie

hej hej

Mały śpi od godziny..oczywiście był cyrk przy usypianiu

a noc kolejna z du... wzięta pobudki z płaczem co 1-2 godziny

także axella, vil , agnes, (kto tam jeszcze ?) wiem co czujecie, mam tak od niepamiętnych czasów

Agnes- więcej nie pochwalę Wojtka po 1 w miarę dobrze przespanej nocy

powiem Wam, że jest lepiej przynajmniej po tygodniu lepszych nocek...

dzisiaj robię pulpety warzywne, mam nadzieję, że zjemy wszyscy razem

nie pojechalismy do pozka bo pogoda masakryczna...

karolina- dorodny Antoni Ci rośnie

sharp
- za 7 miesięcy

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
bosko

chyba też muszę zakupić jakieś świąteczne ciuszki dla Młodego

---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

diabli- powiedz mi Kochana, gdzie kupowałaś głodną gąsienicę??
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 12:16   #3771
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Cześć Dziewczyny
Jeszcze nie miałam okazji oficjalnie podziękować Wam za Wasze kciuki, wsparcie i wszystkie Prywatne Wiadomości

Za nami pierwsza noc w domu
Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika

19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka.
Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami

A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko
tak bardzo się cieszę, po przeczytaniu tego miałam łzy w oczach
jesteście mega dzielną rodzinką

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Oglądam wózki i nic fajnego nie umiem znaleźć jak już znalazłam jakiegoś mikrusa speed to ma mieszane opinie i wychodzi na to że na długo nie starczy...chciałabym jakiś montowany przodem i tyłem do kierunku jazdy i rozkładany na płasko..no ale nie dam 2000 za spacerówkę zna ktoś taki żeby starczył na dłużej niż pół roku? Hela jest dużą dziewczynką
bebetto nico ale waga 14kg
Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

Hej hej chwalimy sie, tym, ze Nela stala sie od wczoraj posiadaczka dolnej lewej jedynki, w koncu i nareszcie ale nadal marudzi wiec to nie koniec zabkowania..
o jaaa, gratulacje

Cytat:
Zimno Wam zalecił w pokoju.. 18 stopni sam niech se w takim chłodzie śpi. Sól morska to podstawa, jak byłam z bolącym gardłem (!) u laryngologa, tez zalecił sól do nosa
my tak śpimy i polecam
Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
super!
Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Hej my po szczepieniu... Antoś waży 9,3 kg... jest na 90 centylu... pielęgniarki się śmiały, że wygląda jak roczne dziecko
także od dziś dieta
słuszna waga

Cześć
szybko nadrobiłam i lecę bo mamy godzinną obsuwę czasową

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:02   #3772
Veronic
Wtajemniczenie

DAŁAM Wojtkowi na chwilę popisać na komputerze i patrzcie co napisał :

"z marsaa 11111111111111Q": hahaha: uśmiałam się

dzisiaj jadł jarzynki z łososiem z gerbera, pycha, smakowały jak ryba po grecku
jutro mu zrobię pomidorówkę:P
Veronic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:15   #3773
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
także od dziś dieta
mam nadzeję, że żartujesz z tą dietą

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość

dzisiaj jadł jarzynki z łososiem z gerbera, pycha, smakowały jak ryba po grecku
jutro mu zrobię pomidorówkę:P
Oho, to już wiemy co będzie robił w przyszłości

No to zostało jeszcze kilka dni ( nie pamiętam czy konkurs się kończy 8 czy 9 czy 12) więc głosujmy i przekroczmy magiczne 700
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasze-rytualy/
galeria/porada/1253

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:26   #3774
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Cześć Dziewczyny
Jeszcze nie miałam okazji oficjalnie podziękować Wam za Wasze kciuki, wsparcie i wszystkie Prywatne Wiadomości

Za nami pierwsza noc w domu
Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika

19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka.
Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami

A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko
Mały "wielki" dzielny Adaś
Dobrze, że jesteście w domku

Ząbki
puchatkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:38   #3775
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
Super

Ze spaniem, to Paulinka obudziła się po karmieniu po 22 i taki ryk odstawiła .... na rękach dopiero po jakimś czasie się uspokoiła, a każde dotknięcie materaca to na nowo ryk. Myślałam, że kupa, ale czysto ... Paracetamol poszedl w ruch i albo zadziałał albo padla ze zmęczenia, nie wiem co jej było.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 13:39   #3776
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dziadkowie dali Daro kule-hule. Zainteresowanie jest, ale takie naprzemienne tzn. raz się nawet cieszy i gania za nią, raz płacze, ale ten płacz to mam wrażenie, że dlatego, że:
a) nie da się jej do buzi włożyć nawet jak się złapie
b) bo nie zawsze się złapie.
O ciekawa jestem jak to u nas będzie
Pewnie też płacz, że do buzi się nie mieści

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
Ale super
Nie potłukł Piotruś bombek?
A skąd macie tą czapkę mikołajową?

Ząbki
Stary 2013-12-06, 13:54   #3777
Mysia mysz
Zakorzenienie

Model dziękuje za komplementy

Cytat:
Napisane przez candace1 Pokaż wiadomość
super foty
A młody jaki przystojniak

Chyba się muszę wybrać na jakiś kurs fotografii
ja myślę, że dobry sprzęt i model powinien wsytarczyć no i talent mój małż to pasjota bez kursu

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
ja już nie wyrabiam .... nie wiem co się Przemkowi dzieje w nocy od kilku nocy śpiewa przez sen średnio co pół h, jak nie dostanie smoka to płacze ja już mam dość, od ponad tygodnia takie cyrki ... mąż nie odciąży nocnym wstawaniem bo pracuje po 12 h teraz. najgorsze że nie wiemy dlaczego tak się dzieje ... w dzień jest wszystko ok. jak śpi w ciągu dnia to też. dziś o 4 postanowiłam już nie dawać smoka bo trzeba znaleźć przyczynę tego zachowania, wzięłam na ręce, zaczęłam tulic, głaskać, obudził się, uśmiechnął do mnie i zaś zaczął popłakiwać na pewno nie z głodu, na pewno nie pampers. mąż się zlitował i wziął go do siebie do sypialni, poszli spać, Młody spał do 7 bez żadnej pobudki
czy to możliwe że on się budzi z zimna? bo tam w pokoju naprawdę jest chłodno, mimo że programator ustawiony że nocą nagrzewa do 19 stopni, a Przemuś jest w ciepłym pajacyku, w spiworku i kocem okryty, ale łapki ma zawsze lodowate ... za gorąco na pewno mu nie jest, tak ubrany spał w sypialni w której jest dużo cieplej. już nie wiem jak mu pomóc

ja bym obstawiała skok albo lęk separacyjny

piszesz, że łapki zimne, a brzuszek? może dogrzej mu farelką albo okna jakoś uszczelnij kocem?

---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ----------

Cytat:
Napisane przez puchatkowa Pokaż wiadomość
O ciekawa jestem jak to u nas będzie
Pewnie też płacz, że do buzi się nie mieści

Ale super
Nie potłukł Piotruś bombek?
A skąd macie tą czapkę mikołajową?
bombki kupiłam brzydkie plastikowe:P żeby mógł zjadać

czapkę dostalismy i na wcisk wkłądałam:P ale widziałam w auchan po 4 zł

Hump zapomniałam CI odpisać o auchan, promocji na słoiki nie było za to wybór ogrooooomny i jeszcze kupiłam młodemu bodziaki ze star wars specjalnie dla taty

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-12-06, 14:08   #3778
puchatkowa
Zakorzenienie

Cytat:

Ciekawe co chciał przez to przekazać

Faceci są z Marsa?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
bombki kupiłam brzydkie plastikowe:P żeby mógł zjadać

czapkę dostalismy i na wcisk wkłądałam:P ale widziałam w auchan po 4 zł
Bezczelnie przyznam, że spróbujemy coś podobnego odgapić, ok?
Dzięki za cynk o czapce może w niedzielę zahaczymy o Auchan bo i słoiczki nam się pokończyły

Ząbki
Stary 2013-12-06, 14:19   #3779
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
także od dziś dieta
waga godna starszego brata

Cytat:

wychodzi na to że Wojtkowi przeszkadzają ufoludki w spaniu

Cytat:
Hump zapomniałam CI odpisać o auchan, promocji na słoiki nie było za to wybór ogrooooomny i jeszcze kupiłam młodemu bodziaki ze star wars specjalnie dla taty
ok, to nie czuję presji czasu żeby tam skręcić w drodze z/do pracy acz jak przejemy wszystkie obecne smaki, to dobrze wiedzieć gdzie szukać nowości

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

aa i jeszcze odnośnie promocji to w kaufie:
- 2 pary rajtek niemowlęcych za 12,99 (nie wiem jakie bo nie byłam jeszcze)
- pampy pomarańczowe za 19,99 (0,35 gr/szt. 3) ale to od poniedziałku do środy tylko
Stary 2013-12-06, 14:49   #3780
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Karolcia dziś kończy 7 m-cy .
i kolejny miesiąc za Wami, kurcze jeszcze trochę i naprawdę będziemy robic torty

---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ----------

Cytat:
nuna ja mogę pożyczyć kieckę na święta później odeślesz strój mokołaja też mam ale na Karolcię za mały
oo w sumie my tez możemy pozyczyc jakas kiecke
a stroj mikolajowy w jakim macie rozm. bo może bylybysmy chętne do wypożyczenia :P

---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ----------

Cytat:
także od dziś dieta
wow, Antoś szybko rosnie, bo serio chce być dużym bratem żeby się mamusia nie martwila, ze on sam jeszcze dzidziuś...hehe

---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Cytat:

diabli- powiedz mi Kochana, gdzie kupowałaś głodną gąsienicę??
bezpośrednio z wydawnictwa. www.tatarak.com

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:

fiu fiu, to jakiś kod?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości