|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
| Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
10 | 18,87% |
| Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
|
4 | 7,55% |
| Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
14 | 26,42% |
| Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
21 | 39,62% |
| Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
5 | 9,43% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
2 | 3,77% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
|
0 | 0% |
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
|
2 | 3,77% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
dla Niny!Moja Helena była 'na poziomie' ruchowym Niny, widzę, że za nią nie nadąża ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- piękne zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Mysia - a odnośnie ubrania w Święta, ja karmić będę jeszcze wtedy i jakoś za wygodnicka jestem, akurat ta sukienka którą mam jest dopasowana z tyłu zamek pod sam kark, ciężko ją samemu zapiąć/rozpiąć i do pasa musiałabym się rozebrać a moje dziecko jak jest głodne nie będzie tyle czekać muszę sobie czegoś poszukać...ale nie wiem kiedy się gdzieś wybiorę, może uda się przed Świętami
|
|
#3752 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
ja już nie wyrabiam .... nie wiem co się Przemkowi dzieje w nocy
od kilku nocy śpiewa przez sen średnio co pół h, jak nie dostanie smoka to płacze ja już mam dość, od ponad tygodnia takie cyrki ... mąż nie odciąży nocnym wstawaniem bo pracuje po 12 h teraz. najgorsze że nie wiemy dlaczego tak się dzieje ... w dzień jest wszystko ok. jak śpi w ciągu dnia to też. dziś o 4 postanowiłam już nie dawać smoka bo trzeba znaleźć przyczynę tego zachowania, wzięłam na ręce, zaczęłam tulic, głaskać, obudził się, uśmiechnął do mnie i zaś zaczął popłakiwać na pewno nie z głodu, na pewno nie pampers. mąż się zlitował i wziął go do siebie do sypialni, poszli spać, Młody spał do 7 bez żadnej pobudki ![]() czy to możliwe że on się budzi z zimna? bo tam w pokoju naprawdę jest chłodno, mimo że programator ustawiony że nocą nagrzewa do 19 stopni, a Przemuś jest w ciepłym pajacyku, w spiworku i kocem okryty, ale łapki ma zawsze lodowate ... za gorąco na pewno mu nie jest, tak ubrany spał w sypialni w której jest dużo cieplej. już nie wiem jak mu pomóc ![]() Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3759451395 bardziej dla własnej przyjemności ![]() więcej nic nie kupuje bo moja mama na pewno jak ją znam wypatrzy coś fajnego ![]() Cytat:
![]() nie losowaliśmy bo część rodziny z Katowic, a część z Gliwic (a że moi rodzice po rozwodzie to średnio), do tego teściowie, i dwie moje przyjaciółki, więc każde z innej parafii ale cudny Piotruś ----- fajnie mieszkać z rodziną w jednej kamienicy. mąż wychodzi do pracy, a na progu trzy zestawy świątecznych słodkości, dwie czekolady, paczuszka z mikołajkami i czekoladkami i zabawka dla Przemka
Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-06 o 08:19 |
||
|
|
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Vil ja tez po dobrych nocach od kilku tygodni jeatem zombie bo Z sie budzi co chwila.. Dzis (akurat jak dzis mam wychodne) od 3 do 6 jakos noe spala i sie krecila gadala.. A ja nie zasne jak ona tak robi. Eh.. I tez w dzien jest ok, w sensie kiepsko zasypia ale spi a w nocy maniana.. A mi sie marzy wyspac. Ostatnio pierwszy raz od kiedy bylo jeszcze cieplo spala ciagiem w nocy prawoe 4h..sukces
![]() Nie wiem co tym naszym dzieciom.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3755 |
|
Zakorzenienie
|
u nas też jakaś masakra ze spaniem. już się poprawiło na chwilę, a teraz od nowa pobudka co 1h od północy. i od 5.30 nie chce już spać, nie ma litości dla pracującej matki, rózgę bym mu dała ale by pewnie przeżuł i jeszcze się ucieszył (zakładając że nie wybiłby sobie oka próbując trafić do buzi)
tyle dobrego że wieczorem pięknie zasypia i od 19.40 nie ma dziecka.
|
#3756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3758 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak znajde dam znac. kusza mnie jeszcze te ale sporo za nie chcą. http://allegro.pl/next-zima-rajstopk...735632026.html renifery sa suuuper ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
Nela sobie poradzi ze wszystkim hehe.
|
||
|
|
|
#3759 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3760 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3761 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
U większości problemy ze spaniem...
Vil - a nie próbowałaś z nim spać u nas to trochę pomaga, mała strasznie się wierci w nocy, ale rzadziej się wybudza niż jak jest w łóżeczku. Wczoraj po kąpieli budziła się co kilka minut. O 23 mąż po raz setny próbował ją ululać i 2 minut po odłożeniu do łóżeczka pobudka - i tak kolejne kilka razy. Aż w końcu położyłam się obok niej w łóżku jak mąż ją ululał, przebudziła się, dostała smoczka i zasnęła. Następna pobudka była koło 2 na jedzenie.
|
#3763 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i już musiala trochę pobrykać. 15 min zabawy (nawet klocki sobie ukladalymy) i do lozka ona chyba już wie, ze 6 grudnia trzeba szybko wstać i w piżamce pedzic na poszukiwanie prezentow nie ukrywam, ze tez się w ten klimat wkrecilam i zrobiłam jeszcze niespodzianke dla tatusia, który smacznie spal :P mimo pobudki poranek uważam za bardzo udany. za rok to będzie się dzialo!
|
|
|
|
|
#3764 |
|
Zakorzenienie
|
clo ja też nie mam zupełnie pomysłu o co chodzi z tym spaniem. jedzenie nie, pielucha nie, łóżeczko nie, na rękach się wygina bo z tyłu głowy są najciekawsze rzeczy..ehh dobrze że już prawie weekend
deb ja już dziś w akcie desperacji wzięłam znów młodego do nas do łóżka. i jak wstałam i się mu miejsce zrobiło to zaczął się turlikać, przewracać na brzuch, kopać i wierzgać. a jak leżałam obok to kopał mnie lub szczypał bo miał mało miejsca na przewracanie się. jakość snu się nie poprawiła
|
#3765 |
|
Zakorzenienie
|
no dokładnie, tyle że mogę iść spokojnie do wc.
Chodzi o to że on się nią zajmie- jak poproszę. Wkurza mnie że nie może wpaść na pomysł "kochanie to ja się teraz zajmę Karolinką a Ty sobie odpocznij". Bo zawzse jak on się nią zajmuje to ja gotuje/sprzątam/prasuje itd. Karolcia dziś kończy 7 m-cy cynamonowa aż się wzruszyłam jak zobaczyłam post od Ciebie! bardzo się cieszę że już jesteście w domku NoBoTak kleik jest do zagęszczania mleka. Nam lekarz powiedział żeby nie dodawać, że lepiej dać dziecku więcej mleka. |
|
|
|
#3766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Ashy moja Karola ma już uczulenie prawie 2 m-ce i dalej nie wiadomo na co
![]() Nie wiem czy dobrze to zrozumiałam ale u nas "coś" jakby uruchomiło alergię a co innego uczula. Tym czymś prawdopodobnie był banan normalny (a raczej to takie twardsze na wierzchu banana- chyba wiecie o co mi chodzi ) a uczulenie ma na pewno na cytrusy, maliny iiiiiii szukamy dalej.Veronic za bioderkamegusia piękny mikołajek ![]() nuna ja mogę pożyczyć kieckę na święta później odeślesz strój mokołaja też mam ale na Karolcię za mały ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Piękne!!! też muszę porobić takie fotki! tylko bombek nie mam
Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-12-06 o 11:23 |
|
|
|
#3768 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za 7 m-cy ![]() u nas się to jeszcze nie zdarzyło budzi się podobnie jak w łóżeczku, tyle że nie muszę wstawać z łóżka i szaleje
|
|
#3769 |
|
siedzę i myślę
|
Hej my po szczepieniu... Antoś waży 9,3 kg... jest na 90 centylu... pielęgniarki się śmiały, że wygląda jak roczne dziecko
![]() także od dziś dieta
|
#3770 |
|
Wtajemniczenie
|
hej hej
Mały śpi od godziny..oczywiście był cyrk przy usypianiu a noc kolejna z du... wzięta ![]() także axella, vil , agnes, (kto tam jeszcze ?) wiem co czujecie, mam tak od niepamiętnych czasów ![]() ![]() Agnes- więcej nie pochwalę Wojtka po 1 w miarę dobrze przespanej nocy ![]() powiem Wam, że jest lepiej przynajmniej po tygodniu lepszych nocek... dzisiaj robię pulpety warzywne, mam nadzieję, że zjemy wszyscy razem nie pojechalismy do pozka bo pogoda masakryczna... karolina- dorodny Antoni Ci rośnie ![]() sharp- za 7 miesięcy ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- bosko chyba też muszę zakupić jakieś świąteczne ciuszki dla Młodego ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- diabli- powiedz mi Kochana, gdzie kupowałaś głodną gąsienicę??
|
|
|
|
#3771 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteście mega dzielną rodzinką Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() super! ![]() Cytat:
słuszna waga Cześć szybko nadrobiłam i lecę bo mamy godzinną obsuwę czasową |
|||||
|
|
|
#3772 |
|
Wtajemniczenie
|
DAŁAM Wojtkowi na chwilę popisać na komputerze i patrzcie co napisał :
"z marsaa 11111111111111Q" dzisiaj jadł jarzynki z łososiem z gerbera, pycha, smakowały jak ryba po grecku ![]() jutro mu zrobię pomidorówkę:P |
|
|
|
#3773 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to zostało jeszcze kilka dni ( nie pamiętam czy konkurs się kończy 8 czy 9 czy 12) więc głosujmy i przekroczmy magiczne 700 https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasze-rytualy/ galeria/porada/1253
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteście w domku |
|
|
|
|
#3775 |
|
Zakorzenienie
|
Super
Ze spaniem, to Paulinka obudziła się po karmieniu po 22 i taki ryk odstawiła .... na rękach dopiero po jakimś czasie się uspokoiła, a każde dotknięcie materaca to na nowo ryk. Myślałam, że kupa, ale czysto ... Paracetamol poszedl w ruch i albo zadziałał albo padla ze zmęczenia, nie wiem co jej było.
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie też płacz, że do buzi się nie mieści ![]() Ale super Nie potłukł Piotruś bombek? ![]() A skąd macie tą czapkę mikołajową?
|
|
|
|
|
#3777 | |||
|
Zakorzenienie
|
Model dziękuje za komplementy
Cytat:
mój małż to pasjota bez kursu![]() Cytat:
piszesz, że łapki zimne, a brzuszek? może dogrzej mu farelką albo okna jakoś uszczelnij kocem? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() czapkę dostalismy i na wcisk wkłądałam:P ale widziałam w auchan po 4 zł Hump zapomniałam CI odpisać o auchan, promocji na słoiki nie było za to wybór ogrooooomny i jeszcze kupiłam młodemu bodziaki ze star wars specjalnie dla taty
|
|
|
#3778 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci są z Marsa? ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za cynk o czapce może w niedzielę zahaczymy o Auchan bo i słoiczki nam się pokończyły
|
||
|
|
|
#3779 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
waga godna starszego brata ![]() Cytat:
Cytat:
acz jak przejemy wszystkie obecne smaki, to dobrze wiedzieć gdzie szukać nowości---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- aa i jeszcze odnośnie promocji to w kaufie: - 2 pary rajtek niemowlęcych za 12,99 (nie wiem jakie bo nie byłam jeszcze) - pampy pomarańczowe za 19,99 (0,35 gr/szt. 3) ale to od poniedziałku do środy tylko
|
|
#3780 | |||
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() a stroj mikolajowy w jakim macie rozm. bo może bylybysmy chętne do wypożyczenia :P ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
żeby się mamusia nie martwila, ze on sam jeszcze dzidziuś...hehe---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- bezpośrednio z wydawnictwa. www.tatarak.com ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
|
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:17.

dla Niny!

i jakoś za wygodnicka jestem, akurat ta sukienka którą mam jest dopasowana z tyłu zamek pod sam kark, ciężko ją samemu zapiąć/rozpiąć i do pasa musiałabym się rozebrać
a moje dziecko jak jest głodne nie będzie tyle czekać
od kilku nocy śpiewa przez sen średnio co pół h, jak nie dostanie smoka to płacze 

Ślub 27. X. 2012

u nas to trochę pomaga, mała strasznie się wierci w nocy, ale rzadziej się wybudza niż jak jest w łóżeczku. Wczoraj po kąpieli budziła się co kilka minut. O 23 mąż po raz setny próbował ją ululać i 2 minut po odłożeniu do łóżeczka pobudka - i tak kolejne kilka razy. Aż w końcu położyłam się obok niej w łóżku jak mąż ją ululał, przebudziła się, dostała smoczka i zasnęła. Następna pobudka była koło 2 na jedzenie.

ale nadal marudzi wiec to nie koniec zabkowania..