|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3751 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Moja Helena była 'na poziomie' ruchowym Niny, widzę, że za nią nie nadąża ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- piękne zdjęcia ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Mysia - a odnośnie ubrania w Święta, ja karmić będę jeszcze wtedy ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3752 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
ja już nie wyrabiam .... nie wiem co się Przemkowi dzieje w nocy
![]() ![]() ![]() ![]() czy to możliwe że on się budzi z zimna? bo tam w pokoju naprawdę jest chłodno, mimo że programator ustawiony że nocą nagrzewa do 19 stopni, a Przemuś jest w ciepłym pajacyku, w spiworku i kocem okryty, ale łapki ma zawsze lodowate ... za gorąco na pewno mu nie jest, tak ubrany spał w sypialni w której jest dużo cieplej. już nie wiem jak mu pomóc ![]() Cytat:
http://allegro.pl/show_item.php?item=3759451395 bardziej dla własnej przyjemności ![]() więcej nic nie kupuje bo moja mama na pewno jak ją znam wypatrzy coś fajnego ![]() Cytat:
![]() nie losowaliśmy bo część rodziny z Katowic, a część z Gliwic (a że moi rodzice po rozwodzie to średnio), do tego teściowie, i dwie moje przyjaciółki, więc każde z innej parafii ![]() ale cudny Piotruś ![]() ----- fajnie mieszkać z rodziną w jednej kamienicy. mąż wychodzi do pracy, a na progu trzy zestawy świątecznych słodkości, dwie czekolady, paczuszka z mikołajkami i czekoladkami i zabawka dla Przemka ![]() Edytowane przez vil84 Czas edycji: 2013-12-06 o 07:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3753 |
Zakorzenienie
|
Vil ja tez po dobrych nocach od kilku tygodni jeatem zombie bo Z sie budzi co chwila.. Dzis (akurat jak dzis mam wychodne) od 3 do 6 jakos noe spala i sie krecila gadala.. A ja nie zasne jak ona tak robi. Eh.. I tez w dzien jest ok, w sensie kiepsko zasypia ale spi a w nocy maniana.. A mi sie marzy wyspac. Ostatnio pierwszy raz od kiedy bylo jeszcze cieplo spala ciagiem w nocy prawoe 4h..sukces
![]() Nie wiem co tym naszym dzieciom.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3754 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3755 |
Zakorzenienie
|
u nas też jakaś masakra ze spaniem. już się poprawiło na chwilę, a teraz od nowa pobudka co 1h od północy. i od 5.30 nie chce już spać, nie ma litości dla pracującej matki, rózgę bym mu dała ale by pewnie przeżuł i jeszcze się ucieszył (zakładając że nie wybiłby sobie oka próbując trafić do buzi)
![]() tyle dobrego że wieczorem pięknie zasypia i od 19.40 nie ma dziecka.
#3756 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3758 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3760 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3761 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3762 |
Zakorzenienie
|
U większości problemy ze spaniem...
Vil - a nie próbowałaś z nim spać ![]()
#3763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3764 |
Zakorzenienie
|
clo ja też nie mam zupełnie pomysłu o co chodzi z tym spaniem. jedzenie nie, pielucha nie, łóżeczko nie, na rękach się wygina bo z tyłu głowy są najciekawsze rzeczy..ehh dobrze że już prawie weekend
deb ja już dziś w akcie desperacji wzięłam znów młodego do nas do łóżka. i jak wstałam i się mu miejsce zrobiło to zaczął się turlikać, przewracać na brzuch, kopać i wierzgać. a jak leżałam obok to kopał mnie lub szczypał bo miał mało miejsca na przewracanie się. jakość snu się nie poprawiła
#3765 |
Zakorzenienie
|
no dokładnie, tyle że mogę iść spokojnie do wc.
Chodzi o to że on się nią zajmie- jak poproszę. Wkurza mnie że nie może wpaść na pomysł "kochanie to ja się teraz zajmę Karolinką a Ty sobie odpocznij". Bo zawzse jak on się nią zajmuje to ja gotuje/sprzątam/prasuje itd. Karolcia dziś kończy 7 m-cy ![]() cynamonowa aż się wzruszyłam jak zobaczyłam post od Ciebie! bardzo się cieszę że już jesteście w domku ![]() NoBoTak kleik jest do zagęszczania mleka. Nam lekarz powiedział żeby nie dodawać, że lepiej dać dziecku więcej mleka. |
![]() ![]() |
![]() |
#3766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#3767 |
Zakorzenienie
|
Ashy moja Karola ma już uczulenie prawie 2 m-ce i dalej nie wiadomo na co
![]() Nie wiem czy dobrze to zrozumiałam ale u nas "coś" jakby uruchomiło alergię a co innego uczula. Tym czymś prawdopodobnie był banan normalny (a raczej to takie twardsze na wierzchu banana- chyba wiecie o co mi chodzi ![]() Veronic ![]() megusia piękny mikołajek ![]() nuna ja mogę pożyczyć kieckę na święta ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:13 ---------- Piękne!!! też muszę porobić takie fotki! tylko bombek nie mam ![]() Edytowane przez sharpnowaja Czas edycji: 2013-12-06 o 10:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#3768 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i za 7 m-cy ![]() u nas się to jeszcze nie zdarzyło budzi się podobnie jak w łóżeczku, tyle że nie muszę wstawać z łóżka i szaleje
![]() |
#3769 |
siedzę i myślę
|
Hej my po szczepieniu... Antoś waży 9,3 kg... jest na 90 centylu... pielęgniarki się śmiały, że wygląda jak roczne dziecko
![]() także od dziś dieta ![]()
#3770 |
Wtajemniczenie
|
hej hej
![]() Mały śpi od godziny..oczywiście był cyrk przy usypianiu a noc kolejna z du... wzięta ![]() ![]() ![]() także axella, vil , agnes, (kto tam jeszcze ?) wiem co czujecie, mam tak od niepamiętnych czasów ![]() ![]() Agnes- więcej nie pochwalę Wojtka po 1 w miarę dobrze przespanej nocy ![]() powiem Wam, że jest lepiej przynajmniej po tygodniu lepszych nocek... dzisiaj robię pulpety warzywne, mam nadzieję, że zjemy wszyscy razem ![]() nie pojechalismy do pozka bo pogoda masakryczna... karolina- dorodny Antoni Ci rośnie ![]() sharp- za 7 miesięcy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ---------- bosko ![]() ![]() chyba też muszę zakupić jakieś świąteczne ciuszki dla Młodego ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- diabli- powiedz mi Kochana, gdzie kupowałaś głodną gąsienicę?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3771 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jesteście mega dzielną rodzinką ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() super! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cześć ![]() szybko nadrobiłam i lecę bo mamy godzinną obsuwę czasową ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3772 |
Wtajemniczenie
|
DAŁAM Wojtkowi na chwilę popisać na komputerze i patrzcie co napisał :
"z marsaa 11111111111111Q" ![]() dzisiaj jadł jarzynki z łososiem z gerbera, pycha, smakowały jak ryba po grecku ![]() jutro mu zrobię pomidorówkę:P |
![]() ![]() |
![]() |
#3773 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
No to zostało jeszcze kilka dni ( nie pamiętam czy konkurs się kończy 8 czy 9 czy 12) więc głosujmy i przekroczmy magiczne 700 https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasze-rytualy/ galeria/porada/1253
![]() |
#3774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobrze, że jesteście w domku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3775 |
Zakorzenienie
|
Super
![]() Ze spaniem, to Paulinka obudziła się po karmieniu po 22 i taki ryk odstawiła .... na rękach dopiero po jakimś czasie się uspokoiła, a każde dotknięcie materaca to na nowo ryk. Myślałam, że kupa, ale czysto ... Paracetamol poszedl w ruch i albo zadziałał albo padla ze zmęczenia, nie wiem co jej było.
#3776 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pewnie też płacz, że do buzi się nie mieści ![]() Ale super ![]() Nie potłukł Piotruś bombek? ![]() A skąd macie tą czapkę mikołajową? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3777 | |||
Zakorzenienie
|
Model dziękuje za komplementy
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
piszesz, że łapki zimne, a brzuszek? może dogrzej mu farelką albo okna jakoś uszczelnij kocem? ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Cytat:
![]() czapkę dostalismy i na wcisk wkłądałam:P ale widziałam w auchan po 4 zł Hump zapomniałam CI odpisać o auchan, promocji na słoiki nie było za to wybór ogrooooomny ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3778 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Faceci są z Marsa? ![]() ---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- Cytat:
![]() Dzięki za cynk o czapce może w niedzielę zahaczymy o Auchan bo i słoiczki nam się pokończyły ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3779 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- aa i jeszcze odnośnie promocji to w kaufie: - 2 pary rajtek niemowlęcych za 12,99 (nie wiem jakie bo nie byłam jeszcze) - pampy pomarańczowe za 19,99 (0,35 gr/szt. 3) ale to od poniedziałku do środy tylko
![]() |
#3780 | |||
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:46 ---------- Poprzedni post napisano o 15:45 ---------- Cytat:
![]() a stroj mikolajowy w jakim macie rozm. bo może bylybysmy chętne do wypożyczenia :P ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:46 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- bezpośrednio z wydawnictwa. www.tatarak.com ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:10.