Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013 - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części?
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 10 18,87%
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 4 7,55%
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 2 3,77%
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 5 9,43%
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 14 26,42%
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 21 39,62%
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 5 9,43%
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 2 3,77%
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 0 0%
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 2 3,77%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-12-05, 19:00   #3721
maarchewka
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Napisane przez megusia87 Pokaż wiadomość
Hmm akurat mój siostrzeniec w wieku 10lat dostał książkę o kosmosie i bardzo się cieszył. Myślę że jakieś ciekawe pozycje jak najbardziej

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
a nie wiesz jaką?? ja muszę coś 7 latce kupić... Może ktoś coś jakaś książka zebym szukać nie musiała

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy on świąt dożyje..wracam do domu i dzwoni moja mama żebym przesłała jej zdjęcia I. jako mikołaja (kij że jeszcze nie ma ich na kompie). pytam męża skąd mama wie o zdjęciach bo miały być niespodzianką pod choinkę, to stwierdził że wpadł mój tata to się pochwalił

no i jak zwykle teściowie mnie wkurzyli więc jeśli to dziedziczne to zamorduję tego mojego męża profilaktycznie..

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
pisalam na komputerze ale sie Sofcia dorwala i musialam przeniesv sie przenieść na telefon
. właśnie problem w tym ze to najchętniej odrazu przypisaliby sterydy bez szukania przyczyny alergii. ale idę w poniedziałek do lekarza zobaczymy co powie. dobrze że ty masz chociaż jako taki plan działania. powodzenia.

ja produktów mlecznych nie jem juz ze 2 miesiące. na początku była poprawa zostały może dwie plamki suche a od kilku tygodni, może dwóch znowu zaczęły się rozprzestrzeniac...

zrezygnowałam też z czekolady i staram się uważać na konserwanty.
Sofia przy ble też za dużo nie zjada a je same warzywa bez żadnych dodatków... nie mam pomysłu.

to nie wiem czy kiedykolwiek znajdziemy przyczyny jesli sa różne

uuuu to bedzie ostro.

ja tez za nimi bardzo tesknie. Kurcze gdyby chociaz ta moja mleczna abstynecja przynosila lepsze rezultaty...
może z wody coś sama nie wiem... albo jakieś kosmetyki, proszki? może proszek swój zmienilaś i od twoich ciuchów dostaje - w koncu sporo się nosicie i przytulacie.. No i może ten grzyb??

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
masakra my wychodzimy na spacer bo lubimy. nie dałabym rady siedzieć caly dzień w domu... czasem to az mi się smiac chce, bo osiedlowe mamuśki wychodzą prawie po kolei co godzine, a ja wedruje z kazda kiedyś taka starsza sasiadka niby w zartach, ale pytala czy ja naprawdę nie mam co w domu robic, ze tyle się dotleniamy i tak...spacer to nasza odskocznia. pranie/obiad/sprzatanie wszystko da się zorganizować przed i po. wyjść z domu musze nawet jeśli jedynym towarzyszami po drodze sa koty, psy i ptaszyska :P

a widzialyscie, ze w grudniu zus ma wyplate...27go?! powalilo ich...

---------- Dopisano o 16:20 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

pięknie to napisalas! ja jeszcze dodam, ze ten szpital i lekarzy to powinni wystrzelić w kosmos...
a ja od 2 tygodni praktycznie nie wychodzę z domu... już mnie depresja lapie od tych 4 scian.. boje się ze malemu się pogorszy a już prawie zdrowy.. ja jak wychodzę przeziębiona na dwor to pogorszenie choroby murowane...

Cytat:
A wić dzisiaj był debiut w stroju Mikołaja Załącznik 5501035
Załącznik 5501036

a broda gdzie??:h ahaha:

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
nosz kurde przysłali mi jakieś babskie krzesełko .... teraz wymienianie odsyłanie... miało być Tweet a przysłali coś takiego ... http://allegro.pl/chicco-polly-krzes...760013222.html

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość

Marchewka masakra lekarz, i co, idziecie gdzie indziej?
chyba nie.. Mąż co prawda mial wycinany migdał więc prawdopodobienstwo jakieś jest , chociaż on mial wtedy 10-12 lat.. ale samo podejrzenie ze może być to migdal wyszlo po pytaniu czy ma nos zatkany i czy oddycha dziecko nosem... No oddycha nosem i ma nos zatkany.. ma jeszcze gorączke i kaszle.. i mu gluty odciągam.. wiec raczej mial nos zatkany przez wirusowke a nie przez migdal..

ale dla swietego spokoju pojechalam do larygologa... będę obserwować czy spi z otwartymi ustami, czy oddycha przez nos itp jak się wyleczy już...nie chce mu tego badania rurą serwować bo i tak ma 1 raz w miesiącu morfologię dla sprawdzenia, non stop jakies badania, 2 razy szpital, wenflony...

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:06   #3722
deb
Zakorzenienie

Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013

Cytat:
Dziękujemy za wszystkie komplementy
Co do teściowej to maximum wqrw to był w szpitalu jak mały leżał - przyszła i mówi do mnie - no a ja nie wiem czy oni dobrze mu to robią:/ bo ja na internecie czytałam ple ple ple... no ja nie mogę, a co to ja lekarz jestem???? Wiadomo że komuś trzeba zaufać... Zamiast pocieszyć bo na skraju załamania człowiek był to jeszcze będzie takie farmazony pieprzyć :/

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Dziewczyny a jak Wy te kaszki z owocami podajecie? Poproszę o gotowy przepis, wiem że gdzieś tu na forum już o tym pisano ale szukać czasu brak (same rozumiecie ) bo może bym już też taką kaszkę Bartiemu dała? Niech ma a co
Zrobiliśmy dzisiaj pierwsze podejście do herbatki rumiankowej hipp, nie było źle

Ehhh teściowe tak mają... moja jak Helcia miała katar stwierdziła że to może być grzybica układu oddechowego

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

Cytat:
bardzo możliwe
nam też wychodzi, wietrzę po 2-3 h dziennie :/

Przemek nie marudzi dziś nie można było ćwiczyć bo tak się śmiał z piłki którą rehabilitantka odbijała o lustro żeby siedział prosto. no ale my mamy super rehabilitantke, która się z nim bawi jak tylko zaczyna marudzić

Veronic mam nadzieję że już zmierza ku lepszemu u Was

Marchewka masakra lekarz, i co, idziecie gdzie indziej?

śliczny Mikołajek

---
szlag mnie zaraz trafi ... mąż dalej w pracy, miał choć dziś skończyć normalnie czyli o 16, nawet jak skończy zaraz to godzina dojazdu jeszcze .... i dzwoni że w sobotę którą od dawna ma zapowiedziane że ma być w domu bo musi podjechać poprawić skierowanie Przemka u neurologa musi być w pracy, 150 km stąd, zaś wróci po 22
Współczuje, że mąż tak późno wraca. Ale w weekendu on ma dodatkową fuchę nie? chociaż tyle, że jakaś kasa wpada i ma taką opcję. Szkoda tylko, że nie może sobie sam wybrać w które weekedny chciałby pracować.
Stary 2013-12-05, 19:33   #3723
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Yyyy dobrze, że ja chciałam od początku taki przodem, chyba bym udusiła za jazdę w tej pozycji nad morze
Oczywiście że tak.
fotelik.info: Skąd biorą się obawy mam? Czasami zdaje się, że kieruje nimi wręcz irracjonalny strach. Oczywiście nie mówimy o takich przypadkach, gdy np. istnieje chorobę lokomocyjną, ale o obawy, że dziecko nie będzie nic widzieć, że będzie mu źle, niewygodnie...

PK: ... że nie będzie miało miejsca na nogi, że od podróżowania tyłem dostanie choroby lokomocyjnej etc. Mamy wymyślają 1000 powodów, z tym że one w takich fotelikach nie jeździły, więc jest to irracjonalne, bo nie mają żadnych własnych doświadczeń, tylko doświadczenia swoich mam, czyli naszych ukochanych babć, które nie lubią jeździć tyłem. Tymczasem opracowania fizyków i biomechaników zderzeń pokrywają się z doświadczeniami psychologów. Ci zaś twierdzą, że odcięcie bodźców w postaci przewijających się przed jego oczami szybko obrazów i zaoferowanie mu widoku w postaci tylnej kanapy samochodu powoduje to, że dziecko lepiej znosi tę podróż.

http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html

A co z wygodą? Jak duże dziecko może siedzieć z nogami na oparciu fotela samochodowego?
Odpowiedź:
To co dla nas, dorosłych wydaje się niewygodnym i/lub wręcz niewykonalnym (na przykład godzinne siedzenie w pozycji "po turecku") dla dzieci nie stanowi żadnego problemu. Poniżej kilka zdjęć starszych dzieci w takich fotelikach. Nie wyglądają na "nieszczęśliwe ofiary nowej ideologii" kreowanej przez inżynierów biomechaniki zderzeń

Nowy przepis dotyczący fotelików dziecięcych, tzw. i-Size, wejdzie w życie w dniu 9 lipca 2013 roku. Ta ogólnoeuropejska inicjatywa, która jest zgodna z normą ECE R44/04, mówi, że dziecko musi siedzieć w foteliku zamontowanym z systemem ISOFIX, zwróconym tyłem do kierunku jazdy aż do wieku co najmniej 15 miesięcy.

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ----------

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
do mnei to nie przemawia, nie no testy może i tak, ale jakoś przykro byłoby mi patrzeć na Kubiego w tej pozycji, a co do butów, to najbezpieczniej byłoby zdejmować je, bo nawet podkładka to i tak gdzies snieg się rozpuści i krople poleca na tapicerkę ;/ a weź tu zdejmuj za każdym razem :/?
ja chyba musze je poogladac na zywo albo dokładniej przepytać znajomych. może ktoś używa... na pewno przemawia do mnie ich bezpieczeństwo. gorzej z cena i wlasnie tym usadowieniem dziecka :P

Cytat:
Napisane przez karota11 Pokaż wiadomość
A jak macie te kaszki holle, to nei da rady ich z wodą rozrabiać?
sa kaszki mleczne i bezmleczne. ja na razie nastawiłam się na bezmleczna, bo cyce daja rade ale mleczna to tez niezle rozwiązanie. znajoma kupila bezmleczna, ale karmi mm, wiec robi bebiko i dosypuje do niego kaszke.

---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
widzieliśmy filmik z tym kiwaczkiem

jakbys gdzies widziala jakąś ładną nie za drogą sukienusie na święta dla Julci daj cynk ona ma teraz 65 cm.
chodzilo mi o bębenek czy gdzies w sklepie go można dostać, bo objechaliśmy markety i nie ma...wycofali go czy jak? :P

a sukienka, nie ma sprawy, tylko daj znac co Cie interesuje? cos bardzo strojnego, duza kokarda, jednokolorowa, z falbankami, czy np. swiateczna dzianinkowa tunika...(bo planujecie podrozowac miedzy kolacjami jak my i malej musi byc cieplo hehe) podrzuc kilka linkow do sukienek "w tym Waszym wymarzonym klimacie". poszperam, bo allegro to mój 2 dom

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a nie wiesz jaką?? ja muszę coś 7 latce kupić... Może ktoś coś jakaś książka zebym szukać nie musiała.
http://www.empik.com/101-rzeczy-ktor...FYlV3godT2IApg

Cytat:
a ja od 2 tygodni praktycznie nie wychodzę z domu... już mnie depresja lapie od tych 4 scian.. boje się ze malemu się pogorszy a już prawie zdrowy.. ja jak wychodzę przeziębiona na dwor to pogorszenie choroby murowane...
zapytaj pediatrę (bo pojdziecie do kontroli) czy możecie wychodzić. najpierw weranduj: ubierz małego, otworz okno. później 15 min, pol godziny. jeśli już nie przyjmuje antybiotyku, nie ma goraczki, to spacer jest ok synek znajomej miał zapalenie oskrzeli i pediatra kazal jej wychodzić codziennie na 15-20 minut. w tym czasie wietrzyć mieszkanie...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 19:33   #3724
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez deb Pokaż wiadomość
Ehhh teściowe tak mają... moja jak Helcia miała katar stwierdziła że to może być grzybica układu oddechowego

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ----------

.
No to to dopiero jajca :/
Cytat:
a nie wiesz jaką?? ja muszę coś 7 latce kupić... Może ktoś coś jakaś książka zebym szukać nie musiała

może z wody coś sama nie wiem... albo jakieś kosmetyki, proszki? może proszek swój zmienilaś i od twoich ciuchów dostaje - w koncu sporo się nosicie i przytulacie.. No i może ten grzyb??

a broda gdzie??:h ahaha:

chyba nie.. Mąż co prawda mial wycinany migdał więc prawdopodobienstwo jakieś jest , chociaż on mial wtedy 10-12 lat.. ale samo podejrzenie ze może być to migdal wyszlo po pytaniu czy ma nos zatkany i czy oddycha dziecko nosem... No oddycha nosem i ma nos zatkany.. ma jeszcze gorączke i kaszle.. i mu gluty odciągam.. wiec raczej mial nos zatkany przez wirusowke a nie przez migdal..

ale dla swietego spokoju pojechalam do larygologa... będę obserwować czy spi z otwartymi ustami, czy oddycha przez nos itp jak się wyleczy już...nie chce mu tego badania rurą serwować bo i tak ma 1 raz w miesiącu morfologię dla sprawdzenia, non stop jakies badania, 2 razy szpital, wenflony...
Niestety nie wiem jaka to książka może uda mi się to sprawdzić
A nie myślałaś o wizycie u bardziej ogarniętego laryngologa?
Ja zawsze jak mam zamiar iść do lekarza to sprawdzam na necie co o nim piszą i,odpukać, jeszcze nie trafił mi się jakiś szarlatan

Stary 2013-12-05, 19:33   #3725
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Ehhh teściowe tak mają... moja jak Helcia miała katar stwierdziła że to może być grzybica układu oddechowego.
ale wymyslila.
Stary 2013-12-05, 19:36   #3726
megusia87
Zadomowienie

Nasza pediatra zakazuje z domu wychodzić jak gorączka jest. A w innych przypadkach spacerki.

Stary 2013-12-05, 19:40   #3727
diabli
Zakorzenienie

http://www.ukrytaprawda.com/butelki-...e-i-najgorsze/

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 19:48   #3728
megusia87
Zadomowienie

Ciekawe bardzo...
Wszystko po kolei nas zabija. Wszystko jest rakotwórcze i szkodliwe :/
Poważnie zastanawiam się nad hodowlą zwierząt i warzyw. Przynajmniej wiem co jem. Tylko roboty z tym w cholerke.

Stary 2013-12-05, 20:07   #3729
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
hehe jeszcze nie wiem. na razie mamy fajne swiateczne rajstopki
O wow, my tez chcemy, skad takie?

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
suuuper

wow! szkoda, że nie wiedziałam o istnieniu takiej, mamy małą

My tez zamowilysmy mala gasienice

Hej hej chwalimy sie, tym, ze Nela stala sie od wczoraj posiadaczka dolnej lewej jedynki, w koncu i nareszcie ale nadal marudzi wiec to nie koniec zabkowania..
Stary 2013-12-05, 20:11   #3730
vil84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez maluska88 Pokaż wiadomość
szacun ja to w spokoju śniadania zjeść nie mogę. Emil dziś od rana gada dadada lala i inne takie aż już mnie głowa boli na szczęście teraz śpi wiec troszkę odpocznę.
no u Was inaczej, jak już rozdreptany Maluszek jak Przemek zacznie łazić to też mi się skończy

Cytat:

Współczuje, że mąż tak późno wraca. Ale w weekendu on ma dodatkową fuchę nie? chociaż tyle, że jakaś kasa wpada i ma taką opcję. Szkoda tylko, że nie może sobie sam wybrać w które weekedny chciałby pracować.
tak w weekendy dodatkowo. ale wszystko co odłożyliśmy z tego poszło teraz na naprawę auta, i zaś musi jeździć żebyśmy coś odłożyli
może sam wybierać, ale ostatnio jeździ praktycznie w każdy weekend .... bo jeszcze w miarę ciepło a on w weekendy na wysokościach pracuje więc chce teraz jak najwięcej dorobić. a w tygodniu niby do 16 w biurze a nie pamiętam kiedy był w domu przed 18 ...

vil84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 20:35   #3731
karolina2121
siedzę i myślę

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ----------

Może mają wróżkę na kinderniespodziankę

Cytat:
[/SIZE]

ojjj to faktycznie namieszali. napisz do nich. niech wysla kuriera do Ciebie do domu i on od razu zabierze paczke...to ich wina bez sensu zebys się z tym bawila. jest taka opcja, ze paczke odbierają od klienta.

aaa i powiedz mi, wybralas już jakiś podwojny wozek? :P widziałam dzisiaj babeczke z dziecmi w roznym wieku (przod spacerówka) z tylu około mamy gondolka) i kurcze fajny był. porządne kolka...widziałam na ramie napis twinni i to chyba cos podobnego
http://dzidziusiowakraina.pl/pl/p/BA...izniak-3w1/622 od razu o Was pomyslalam hehe.
no napisałam tak, a on, że nie może zamówić kuriera na inny adres niż jego... żebym sama wysłała, a on zwróci mi kasę... no i zamówiłam sama kuriera ze strony internetowej i jutro odbierze ode mnie paczkę

póki co odłożyłam myślenie o wózku, bo teraz mam na głowie urządzanie domu

Cytat:

co za dziady jak można nie rozumieć że się mamuśkom śpieszy i nie mają czasu na zwracanie, wymienianie... ja bym im jeszcze powiedziała, że jesteś w ciąży - a niech mają jeszcze większe wyrzuty sumienia!
a i owszem powiedziałam
Stary 2013-12-05, 20:37   #3732
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cynamon_owa Pokaż wiadomość

Cześć Dziewczyny
Jeszcze nie miałam okazji oficjalnie podziękować Wam za Wasze kciuki, wsparcie i wszystkie Prywatne Wiadomości

Za nami pierwsza noc w domu
Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika

19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka.
Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami

A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy

Jeszcze raz dziękujemy za wszystko
Na takie info czekalysmy, super sie to czyta
Sliczny Adas
Stary 2013-12-05, 20:55   #3733
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ----------

Hej hej chwalimy sie, tym, ze Nela stala sie od wczoraj posiadaczka dolnej lewej jedynki, w koncu i nareszcie ale nadal marudzi wiec to nie koniec zabkowania..
za ząbka my jeszcze czekamy..

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Cytat:
no u Was inaczej, jak już rozdreptany Maluszek jak Przemek zacznie łazić to też mi się skończy

tak w weekendy dodatkowo. ale wszystko co odłożyliśmy z tego poszło teraz na naprawę auta, i zaś musi jeździć żebyśmy coś odłożyli
może sam wybierać, ale ostatnio jeździ praktycznie w każdy weekend .... bo jeszcze w miarę ciepło a on w weekendy na wysokościach pracuje więc chce teraz jak najwięcej dorobić. a w tygodniu niby do 16 w biurze a nie pamiętam kiedy był w domu przed 18 ...
no tak dzisiaj strasznie wykorzystują...
w sumie rzeczywiście niech lepiej teraz dorabia niż przy super mrozach. Co zrobić, jakoś trzeba żyć

Wogóle ja tak poluję co kupić dziecku do ubrania na Święta a sama nie mam się w co ubrać sukienkę mam jedną piękną ale zamek z tyłu i nie da się jej na opak ubrać niestety, a rozbierać cała do karmienia też się nie będę
Stary 2013-12-05, 20:57   #3734
salviae
Zadomowienie

Cytat:

...
nie wiem czym sie interesuje, ale ja bym sie ucieszyla z http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...y.html?psearch[prodkey]=mapy za 40 zł mozna kupic
i ta jest podobno super http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...ony_i_waz.html
I Like Me So Much Better WhenYou Are Naked... Ouooo
Kubuś

Edytowane przez salviae
Czas edycji: 2013-12-05 o 21:00
salviae jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:08   #3735
nuna2
Zakorzenienie

Diabli chodzi o np coś takiego:
http://allegro.pl/george-swiateczna-...771913853.html

http://allegro.pl/sukienka-na-swieta...747209188.html

jakiś taki klimacik Chyba, że masz jakieś ciuszki na zbyciu:P

a co do bębenka, w sklepie go nie widzieliśmy. Kiedyś widziałam u znajomej i mi spasował Ale pewnie za jakiś czas sprezentujemy go Julci

Edytowane przez nuna2
Czas edycji: 2013-12-05 o 21:10
nuna2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-05, 21:17   #3736
maluska88
Raczkowanie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

w sumie rzeczywiście niech lepiej teraz dorabia niż przy super mrozach. Co zrobić, jakoś trzeba żyć

Wogóle ja tak poluję co kupić dziecku do ubrania na Święta a sama nie mam się w co ubrać sukienkę mam jedną piękną ale zamek z tyłu i nie da się jej na opak ubrać niestety, a rozbierać cała do karmienia też się nie będę
Mi sie udało na ciuchach babka miła już paczke zrobiona 9-12 za 5f ale że było tam 7par bodów to mowie że nie chce bo mam juz 7par. To nie dość że spuściła do 3.5f to mi te body dała gratis a w tej paczce był sweterk z reniferkami i bluzka a na niej wydrukowany list do mikołaja. Mam też sweterk z bombka tylko genialny mąż go kupił jakiś miesiąc temu rozmiar6-9 wiec już na święta będzie za mały.
Stary 2013-12-05, 21:25   #3737
deb
Zakorzenienie

Cytat:
Mi sie udało na ciuchach babka miła już paczke zrobiona 9-12 za 5f ale że było tam 7par bodów to mowie że nie chce bo mam juz 7par. To nie dość że spuściła do 3.5f to mi te body dała gratis a w tej paczce był sweterk z reniferkami i bluzka a na niej wydrukowany list do mikołaja. Mam też sweterk z bombka tylko genialny mąż go kupił jakiś miesiąc temu rozmiar6-9 wiec już na święta będzie za mały.
super brzmią te ciuszki i fajna cena . A może ten sweterek z bombką będzie dobry jutro w MIkołaja spróbuj ubrać i choć fotkę zrób na pamiątkę ja na jutro nic nie mam
I proszę o zdjęcie po Świętach Emila w tej bluzeczce z listem do Mikołaja!!
Stary 2013-12-05, 21:33   #3738
maluska88
Raczkowanie

Cytat:
super brzmią te ciuszki i fajna cena . A może ten sweterek z bombką będzie dobry jutro w MIkołaja spróbuj ubrać i choć fotkę zrób na pamiątkę ja na jutro nic nie mam
I proszę o zdjęcie po Świętach Emila w tej bluzeczce z listem do Mikołaja!!
Ten z bombka jest jeszcze dobry akurat się suszy wiec na jutro będzie.
Stary 2013-12-05, 21:53   #3739
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzisiaj byliśmy u laryngologa.. I co wam powiem, to wam powiem.. w życiu dobrze mieć poczucie humoru...

Weszlismy, helga pielęgniarka z miejsca kazała mi usiąść z dzieckiem na fotelu do badania.. Lekarz zmierzyl nas wzrokiem i spytal się z czym przychodzimy.. pokazałam wypis ze szpitala, że podejrzenie przerosnietego migdala. z 10 minut czytal wypis - dokladny, nie ma co...

Zajrzał do ucha, jednego, drugiego, buzi, wielką gruchą dmuchną do nosa, jedna dziura, druga dziura.. siadł i orzekł ze po badaniu to on nie moze stwierdzic czy jest przerosniety czy nie, ze trzeba by bylo zrobic rtg ale jest troche za maly na to albo cos tam skopie. laparoskopie?? jakąs rurą do nosa.. . tego drugiego nie maja wiec jak chcemy to musimy isc gdzies indziej....

pewnie juz po skierowaniu wiedzial ze on tu nic nie zdziala, ale dobra przyszli to zajrze chociaz w ucho niech mysla ze cos zrobilem... no dobra zajrze tez w drugie bo sie gapna...

także nie wiem czym to badanie rożni się od zwyklego badania przez pediatrę ...

Ogólnie mamy kupić jakąs wodę morską - wcisną nam ulotkę, w pokoju gdzie spi dziecka ma być 18-20 st., i tu hit - jak zacznie uporczywie chrapać to mamy sie zglosić ponownie..

No to tyle.. dobrze ze za darmo bo jakbym za to miala jeszcze 150 zl zaplacić....
Ech, faktycznie niezbyt ten laryngolog, a tyle się naczekałaś

Dziewczyny, co Wy na to by dobić do 700? Za kilka dni konkurs się kończy to może zakończmy go z hukiem i 700 głosami? Od dziś znów będę przypominała, ale tylko 3-4dni bo chyba tylko tyle trwa
https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253

Dziadkowie dali Daro kule-hule. Zainteresowanie jest, ale takie naprzemienne tzn. raz się nawet cieszy i gania za nią, raz płacze, ale ten płacz to mam wrażenie, że dlatego, że:
a) nie da się jej do buzi włożyć nawet jak się złapie
b) bo nie zawsze się złapie.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-12-05, 21:56   #3740
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ech, faktycznie niezbyt ten laryngolog, a tyle się naczekałaś

Dziewczyny, co Wy na to by dobić do 700? Za kilka dni konkurs się kończy to może zakończmy go z hukiem i 700 głosami? Od dziś znów będę przypominała, ale tylko 3-4dni bo chyba tylko tyle trwa

Dziadkowie dali Daro kule-hule. Zainteresowanie jest, ale takie naprzemienne tzn. raz się nawet cieszy i gania za nią, raz płacze, ale ten płacz to mam wrażenie, że dlatego, że:
U nas hula będzie pod choinką ciekawe jak zareaguje
Przypominaj przypominaj o głosach forumowa przypominajka

Stary 2013-12-05, 21:59   #3741
Ag_nes
Wtajemniczenie

GG do Ag_nes

hejka

Nina mi się zrobiła mobilna. Zostawiam ją pod oknem, idę siku, wracam, Nina leży przy kominku ( ok 4 metry dalej). Oczywiście do raczkowania to nam w pi*du daleko, ale dziewcze jest obrotne i się turla po całym mieszkaniu, nawet z zabawkami w rękach

Cytat:
Napisane przez Veronic Pokaż wiadomość
witam

nie nadrobię, ale chociaż napiszę co u nas

miniona noc była niezła (pierwszy raz od niepamiętnych czasów) tylko 2 pobudki, na noc Wojtek dostał kaszkę na dobranoc hippa owsianka z jabłkiem (bardzo smakowało) i czopka paracetamolu

dzisiaj byliśmy na kontroli bioderek, wszystko ok kolejna kontrola w kwietniu, uwielbiam tego lekarza jak zwykle nam słodził

PO powrocie Młody zjadł obiadek, a potem na deserek -wciągnął pół banana i ciasteczko hippa smakowało mu wczoraj jadł bułkę maślaną
coraz lepiej mu idzie jedzenie łapkami, zaczął załapywać, że może tym napełnić brzuszek
a w weekend zrobię warzywne pulpeciki, zobaczymy jak sobie z tym poradzi generalnie on jest wszystkożerny

z grubsza to tyle u nas
super, wychodzicie na prostą w końcu się wyśpisz ! A u nas spanie się pogorszyło i Nina budzi się po ok 5 razy

Cytat:
Dzisiaj byliśmy u laryngologa.. I co wam powiem, to wam powiem.. w życiu dobrze mieć poczucie humoru...

Weszlismy, helga pielęgniarka z miejsca kazała mi usiąść z dzieckiem na fotelu do badania.. Lekarz zmierzyl nas wzrokiem i spytal się z czym przychodzimy.. pokazałam wypis ze szpitala, że podejrzenie przerosnietego migdala. z 10 minut czytal wypis - dokladny, nie ma co...

Zajrzał do ucha, jednego, drugiego, buzi, wielką gruchą dmuchną do nosa, jedna dziura, druga dziura.. siadł i orzekł ze po badaniu to on nie moze stwierdzic czy jest przerosniety czy nie, ze trzeba by bylo zrobic rtg ale jest troche za maly na to albo cos tam skopie. laparoskopie?? jakąs rurą do nosa.. . tego drugiego nie maja wiec jak chcemy to musimy isc gdzies indziej....

pewnie juz po skierowaniu wiedzial ze on tu nic nie zdziala, ale dobra przyszli to zajrze chociaz w ucho niech mysla ze cos zrobilem... no dobra zajrze tez w drugie bo sie gapna...

także nie wiem czym to badanie rożni się od zwyklego badania przez pediatrę ...

Ogólnie mamy kupić jakąs wodę morską - wcisną nam ulotkę, w pokoju gdzie spi dziecka ma być 18-20 st., i tu hit - jak zacznie uporczywie chrapać to mamy sie zglosić ponownie..

No to tyle.. dobrze ze za darmo bo jakbym za to miala jeszcze 150 zl zaplacić....

Zimno Wam zalecił w pokoju.. 18 stopni sam niech se w takim chłodzie śpi. Sól morska to podstawa, jak byłam z bolącym gardłem (!) u laryngologa, tez zalecił sól do nosa

Cytat:
Cześć Dziewczyny
Jeszcze nie miałam okazji oficjalnie podziękować Wam za Wasze kciuki, wsparcie i wszystkie Prywatne Wiadomości

Jutro wracamy na kontrolę do szpitala, liczymy, że wszystko będzie ok i pod koniec przyszłego tygodnia uda się zarezerwować salę operacyjną na wyjęcie cewnika

19 września nasz świat zawalił się po słowach lekarzy, że Adaś ma skomplikowaną wadę serca.... a pojechaliśmy "tylko" do szpitala z gorączką i wymiotami po szczepieniach... Później jeden szpital, drugi, operacja, kryzys na intensywnej terapii, na koniec zapalenie wsierdzia i 7 długich tygodni leczenia antybiotykami. To była długa droga przepełniona strachem nie o zdrowie ale o życie naszego synka.
Jednak dzisiaj już bez większego strachu mogę powiedzieć, że to co się działo przez ostatnie tygodnie już za nami

A to 5 miesięczny Adaś dzisiaj rano- po pięknie przespanej nocy, wypoczęty, szczęśliwy i gotowy do zabawy

Ależ on śliczny! Tak się cieszę że u Was lepiej!! Zobaczysz, jakie będziecie mieli piękne i wzruszające święta z Adasiem u boku

Cytat:
eeeeee no co Ty, codziennie tak mamy wstajemy koło 7.30, Młody dostaje butlę, przebieram go, ogarniam jego pokój, biorę do leżaczka do łazienki, idę się myć, od razu sprzątam łazienkę, potem idziemy do salonu, Młody na matę, ja wrzucam chleb do opiekacza, zanim się zrobi to zdażę połowę pokoju posprzątać (kurze), jem, kawa, wizaż, Młody zaczyna stękać, to go biorę do siebie, jak idzie na drzemkę kończę sprzątanie i czasem jeszcze zanim zaśnie zdążę się pomalować a jak nie to po drzemce go biorę do sypialni, na duże łóżko i się maluje. jak śpi to czas dla mnie i książki

połowa sukcesu: wieczorem zostawić kładąc się spać taki porządek żeby tylko na bieżąco sprzątać + pościerać kurze i odkurzyć i zazwyczaj do drzemki jest wsio zrobione poza obiadem.
Coś Ci za nudno i łatwo te macierzyństwo płynie życzę Ci wpadki z bliźniakami seseseses

Cytat:
mi się marzy Wigilia u nas jestem jedynaczką, rodzicie mieszkają też w Kato, więc wypadałoby ich zaprosić, no to teściów też wtedy wypada, a jak teściów to brata męża też (mieszkają na jednej działce i razem najczęściej spędzają Wigilię)...a tylu osób nie pomieścimy nie wiem jak to rozwiązać...przebijemy się do sąsiadki
no jakby nie te gotowanie, sprzątanie itd to tez bym mogła wigilie u siebie robić. Ale ja wolę byc goszczona niż gościć
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
co do mężczyzn - mnie wciąż zadziwia mój mąż. wysłałam go do carfura po małe słoiczki z deserkami (jak się kupi 4 to 1 wychodzi za 2,25). no i kupił. duże (bo jemu się wydawały małe), bez promocji, i od 9 m-ca (bo on nie wiedział że są jakieś ograniczenia, a przecież kupił 4 jak chciałam)
oj tam oj tam się chwali że wziął DESERKI anie obiadki, tak jak mój artysta

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
I wcięło mi cytowanie

u nas sajgon zębowy trwa dalej umówiłam sobie konwersacje wieczorme i musiałam po godzinie przełożyć resztę na jutro bo młody darł się jak nigdy:/ w dzień żeby go uśpić musiałam odkurzacz włączyć i bujać masakra
z dorbych wieści to mam w piątek rozmowę a po drodze 3x konwersacje więc mam nadzieję, że nie dam całkiem plamy
w poniedziałek mam całodniowe szkolenie z perswazji może przekonam dziecko do grzecznego spania:P
kurcze idziesz jak burza, zazdroszczę Ci chęci i organizacji.

Cytat:
Ramka cyfrowa to fajny pomysl na prezent, ale nie w tym roku 11 osob do obdarowania wiec zaczelam kompletowac prezenty juz we wrzesniu, w sumie wszystko juz mam

a czemu nie losowaliście kto co i komu daje. 11 osób tożto śmierć dla portfela

Cytat:

rozszalaly nam się dzieciaki. przed Wigilia wszystkie chcą być mobilne żeby wyciagnac prezenty spod choinki
uruchomiłaś moja wyobraźnię, już widzę Ninę, jak sie turla z brzucha na plecy, z brzucha na plecy x 20 razy, jest pod choinką, chwyta babkę i ciągnie ją do dzioba o nieeee
Stary 2013-12-05, 22:01   #3742
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
nextowe to chyba ubiegloroczna kolekcja, choć nie jestem pewna. w sumie widziałam je tylko 2 razy na all. jedne mi ktoś sprzatnal sprzed nosa chyba w październiku :P i długo szukałam az znow się pojawily
obecnie sa takie, ale cena mało zachecajaca...
http://www.next.co.uk/g745746s9#873740g74
(będę mieć na uwadze, ze je chcecie - jak wygrzebie to dam znac )

Cytat:
nasza to jakiś mutant daj znac jak się Nelci podoba

Cytat:
ekstra! teraz drugi do pary i chcemy fotke małego "kasownika". ciekawe kiedy na nas przyjdzie pora...mloda już ZJADLA praktycznie cala tubke calgelu, a zebow nie widać tak mnie sciemnia!
Stary 2013-12-05, 22:12   #3743
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
a w takim fotleiku tylem do kierunku jazdy sciaga się dziecku buty podczas podrozy? :P bo mój tz chyba padlby z wrazenia gdyby mu mloda ubłocone wcisnela na zaglowek...jakas nakladka na tapicerke, czy co? i ciagle zastanawiają mnie te nogi, serio dzieciom jest wygodnie? niby przeczytałam już kilka artykulow na ten temat, ale hmm...taka podróż nad morze
http://fotelik.info/pl/galeria/fotel...,426,5512.html
ja jestem fanką bezpieczeństa i w ogóle ale odpuściłam temat i kupuje przodem i nie tylko tapicerkę chodzi, bo wbrew temu co opisują dzieci się nie wkurzają bo mniej widzę tylko bo chce się rzygać tyłem (ja tak mam) i bo ni widać mamy, zresztą tka naprawdę widzą mniej bo zawszecoś obejrzą przez przednią syzbę też

Cytat:

Cześć Dziewczyny

cudwone wieści

Cytat:

ja mam nadzieję już nie karmić w święta dzisiaj karmiłam tylko do 11, potem kilka łyków o 14 i dopiero przy usypianiu ale gdybym karmiłą to i tak bym ubrała normalną kiecę, przeciez dziekco je raz na 2-3h to można wyjść i się rozebrać w innym pokoju

ja już po 2 konwersacjach i czuję się lepiej rozmowę mi przełożyi na poniedziałek wieczór więc poproszę o kciuki 20-20.30

robiliśmy małemu sesje świąteczną, pochwalę się rezultatami
Stary 2013-12-05, 22:36   #3744
pawie_oczko
Wtajemniczenie

Cytat:
nextowe to chyba ubiegloroczna kolekcja, choć nie jestem pewna. w sumie widziałam je tylko 2 razy na all. jedne mi ktoś sprzatnal sprzed nosa chyba w październiku :P i długo szukałam az znow się pojawily
obecnie sa takie, ale cena mało zachecajaca...
http://www.next.co.uk/g745746s9#873740g74
(będę mieć na uwadze, ze je chcecie - jak wygrzebie to dam znac )

nasza to jakiś mutant daj znac jak się Nelci podoba

ekstra! teraz drugi do pary i chcemy fotke małego "kasownika". ciekawe kiedy na nas przyjdzie pora...mloda już ZJADLA praktycznie cala tubke calgelu, a zebow nie widać tak mnie sciemnia!
A Ty upolowalas je na all? Swietna sa! Bede dozgonnie wdzieczna jak znajdziesz i podeslesz

U nas na razie ksiazki trafiaja do buzi, mala nie zna sie na literaturze

Poki co to nie ma sie czym chwalic, bo zabek tylko sie przebil, wiec na foto trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, ale jak stukam metalowa lyzeczka to juz go slychac hehe

Zepsulas mi glowe tymi rajtuzami :p
Stary 2013-12-05, 23:20   #3745
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dodaję fotki i idę spać
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg _IMG0655.jpg (63,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0658.jpg (90,0 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0672.jpg (106,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0702.jpg (112,1 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0714 1.jpg (90,4 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0723.jpg (67,7 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg _IMG0730.jpg (63,7 KB, 24 załadowań)
Stary 2013-12-05, 23:45   #3746
diabli
Zakorzenienie

Cytat:

mikołajkowych jest duuuuzo i ceny calkiem niezle jak na grudzien, gdzie ludzie budza sie i nagle wszyscy poszukuja

druga jest sliczna, taka typowo swiateczna. bezpieczniej chyba wziąć rozm. 74. bo pewnie pod nia wlozysz jeszcze body...lepsza luzna (na zdjęciu tego nie będzie widać :P) niż za ciasna i zostaniecie na swieta bez

ciuszków mamy mnóstwo, jak w dobrym sklepie odzieżowym ale caly czas mam nadzieje, ze moja siostra tez zostanie obdarowana corka. Nelka tez chciałaby jeszcze siostrę... na razie chomikujemy., ale jeśli cos z Nelkowych wpadnie Ci w oko pisz. wiem jak znaleźć kopie

Cytat:
a co do bębenka, w sklepie go nie widzieliśmy. Kiedyś widziałam u znajomej i mi spasował Ale pewnie za jakiś czas sprezentujemy go Julci
chyba zamowie ten na all, ale boje się, ze to będzie podroba i mnie rozczaruje...

ps. Nela spi, a ja rozlozylam jej mate niech ma rano wielkie oczy i zacznie wierzyc w Mikolaja przyszlo tez duplo i chyba zaraz się nim pobawię

---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ----------

Cytat:
według mnie spokojnie możesz sweterek zakladac caly grudzień. to czas swiateczny i skoro w marketach już choinki to dzieci tez mogą być "w renifery" hehe. pstryknij fotki i zawsze to będą zdjęcia "z pierwszych swiat", nieważne czy 6go czy 24go :P

---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ----------

a wlasnie! Marchewka, a ja się temu laryngologowi w sumie nie dziwie. skad ma wiedzieć czy już jest przerost tego migdala? z 3 migdalem sporo dzieci normalnie funkcjonuje...dopiero jak utrudnia oddychanie (stad info o chrapaniu) albo gdy powoduje czestsze infekcje to trzeba dzialac...Szymek miał, a wlasciwie nadal ma, bo go lekami tylko trochę uspokoili i na razie temat ewentualnego zabiegu ucichl. Ten Wasz pediatra to się chyba wszystkiego czepia

Cytat:
.
Ty to jesteś szaaaaloooonaaa! ja obstawiam, ze dobijemy co najmniej do 800 bo można glosowac kilka razy dziennie

Cytat:
biedny Daro. taka duza kula, a otwor gebowy taki malutki

---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag_nes Pokaż wiadomość
Nina mi się zrobiła mobilna. Zostawiam ją pod oknem, idę siku, wracam, Nina leży przy kominku ( ok 4 metry dalej). Oczywiście do raczkowania to nam w pi*du daleko, ale dziewcze jest obrotne i się turla po całym mieszkaniu, nawet z zabawkami w rękach
mamuska, nie znasz dnia ani godziny. jeszcze Ci Ninka pokaze jak bardzo się mylilas

Cytat:
Coś Ci za nudno i łatwo te macierzyństwo płynie życzę Ci wpadki z bliźniakami seseseses

Cytat:
uruchomiłaś moja wyobraźnię, już widzę Ninę, jak sie turla z brzucha na plecy, z brzucha na plecy x 20 razy, jest pod choinką, chwyta babkę i ciągnie ją do dzioba o nieeee
jak panowie, którzy kradna diamenty - tacy w czarnych ciuchach
Stary 2013-12-06, 00:28   #3747
karota11
Zadomowienie

Cytat:

o super ja czekam, cholerka zaraz bedę narzekać,ze mnei gryzie w cyce,a teraz wypatruje codziennie tego pierwszego kiełka, pewnie na sukeinkę się napaliłam, co mówiłyście,z e mąż musi kupić no i sobie sama tłumaczę zły humor Kuby "pewnie ząbki"

Cytat:

ja mam ten będenek, ale jeszcze stoi, bo Kuba za mały , musi dobrze siedzieć przy nim
Cytat:
A Ty upolowalas je na all? Swietna sa! Bede dozgonnie wdzieczna jak znajdziesz i podeslesz

U nas na razie ksiazki trafiaja do buzi, mala nie zna sie na literaturze

Poki co to nie ma sie czym chwalic, bo zabek tylko sie przebil, wiec na foto trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, ale jak stukam metalowa lyzeczka to juz go slychac hehe

Zepsulas mi glowe tymi rajtuzami :p
for you http://allegro.pl/next-2pak-rajstopk...762299106.html

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
rewela!

Cytat:
mikołajkowych jest duuuuzo i ceny calkiem niezle jak na grudzien, gdzie ludzie budza sie i nagle wszyscy poszukuja

chyba zamowie ten na all, ale boje się, ze to będzie podroba i mnie rozczaruje...

ps. Nela spi, a ja rozlozylam jej mate niech ma rano wielkie oczy i zacznie wierzyc w Mikolaja przyszlo tez duplo i chyba zaraz się nim pobawię
rano bedzie szalała coś nowego się pojawi
za rok to już wogóle bedziemy musiały się nagimnastykowac, wszystko popakowane, mikołaja załatwić
Stary 2013-12-06, 05:48   #3748
candace1
Zakorzenienie

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
super foty
A młody jaki przystojniak

Chyba się muszę wybrać na jakiś kurs fotografii
candace1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 05:57   #3749
humpback
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:

Cytat:
oj tam oj tam się chwali że wziął DESERKI anie obiadki, tak jak mój artysta
nauczył się rozróżniać jak mu zrobiłam wykład co dziecko je ok. 10-11 i raz zamiast owoców podał jakiś obiadowy słoik

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
super
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-12-06, 06:45   #3750
megusia87
Zadomowienie

Cytat:
Dodaję fotki i idę spać
Śliczne fotki jaki kawaler w tym pajacyku na czerwono też pięknie

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Moje dziecko pełza do tyłu także ani na 1 min z oka nie spuszczę

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości