|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł kolejnej części? | |||
Mama w necie, do kontaktu palce wsadza dziecię - mamusie maj czerwiec 2013 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
2 | 3,77% |
Do majowo-czerwcowych kurator wkracza, kończy patologię, każda rozpacza - mamusie maj czerwiec 2013 |
10 | 18,87% |
Dziecko nie przebrane, obiad nie gotowy, zawsze jest czas na wizażowe rozmowy - mamy V VI 2013 |
4 | 7,55% |
Majówki od wizażu uzależnione, dzieci zaniedbane, samotne, nie nakarmione.- mamy maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
W domu syf, w domu smród przez Internet cierpię głód - dzieci majowo-czerwcowe 2013 |
5 | 9,43% |
Każda mama jak sarenka po wizażu hasa, a dzieci ich brudne i gile do pasa- mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Jem warzywek kilkanaście, budzę się, gdy mama zaśnie- mamusie maj czerwiec 2013 |
14 | 26,42% |
Już mamusie lamentują, czy nam żółtka posmakują- mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Jak ten czas nam szybko leci, pierwsza gwiazdka naszych dzieci - mamusie maj czerwiec 2013 |
21 | 39,62% |
Wątek wolno nam leci, bo pilnujemy dzieci- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Kto rano wcześnie wstaje, temu dziecię spać nie daje - mamusie maj czerwiec 2013 |
5 | 9,43% |
Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera- mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki - mamusie maj czerwiec 2013 |
2 | 3,77% |
Ząbki, marchewki, gluteny i cuda – za nami jesień złotoruda! - mamusie maj czerwiec 2013 |
0 | 0% |
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.6 |
2 | 3,77% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 53. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3721 | ||||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a broda gdzie?? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() chyba nie.. Mąż co prawda mial wycinany migdał więc prawdopodobienstwo jakieś jest , chociaż on mial wtedy 10-12 lat.. ale samo podejrzenie ze może być to migdal wyszlo po pytaniu czy ma nos zatkany i czy oddycha dziecko nosem... No oddycha nosem i ma nos zatkany.. ma jeszcze gorączke i kaszle.. i mu gluty odciągam.. wiec raczej mial nos zatkany przez wirusowke a nie przez migdal.. ale dla swietego spokoju pojechalam do larygologa... będę obserwować czy spi z otwartymi ustami, czy oddycha przez nos itp jak się wyleczy już...nie chce mu tego badania rurą serwować bo i tak ma 1 raz w miesiącu morfologię dla sprawdzenia, non stop jakies badania, 2 razy szpital, wenflony... |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3722 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają - mamusie maj-czerwiec 2013
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:04 ---------- Cytat:
![]() |
#3723 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
PK: ... że nie będzie miało miejsca na nogi, że od podróżowania tyłem dostanie choroby lokomocyjnej etc. Mamy wymyślają 1000 powodów, z tym że one w takich fotelikach nie jeździły, więc jest to irracjonalne, bo nie mają żadnych własnych doświadczeń, tylko doświadczenia swoich mam, czyli naszych ukochanych babć, które nie lubią jeździć tyłem. Tymczasem opracowania fizyków i biomechaników zderzeń pokrywają się z doświadczeniami psychologów. Ci zaś twierdzą, że odcięcie bodźców w postaci przewijających się przed jego oczami szybko obrazów i zaoferowanie mu widoku w postaci tylnej kanapy samochodu powoduje to, że dziecko lepiej znosi tę podróż. http://fotelik.info/pl/art/fotelik_s..._jazdy,10.html A co z wygodą? Jak duże dziecko może siedzieć z nogami na oparciu fotela samochodowego? Odpowiedź: To co dla nas, dorosłych wydaje się niewygodnym i/lub wręcz niewykonalnym (na przykład godzinne siedzenie w pozycji "po turecku") dla dzieci nie stanowi żadnego problemu. Poniżej kilka zdjęć starszych dzieci w takich fotelikach. Nie wyglądają na "nieszczęśliwe ofiary nowej ideologii" kreowanej przez inżynierów biomechaniki zderzeń ![]() Nowy przepis dotyczący fotelików dziecięcych, tzw. i-Size, wejdzie w życie w dniu 9 lipca 2013 roku. Ta ogólnoeuropejska inicjatywa, która jest zgodna z normą ECE R44/04, mówi, że dziecko musi siedzieć w foteliku zamontowanym z systemem ISOFIX, zwróconym tyłem do kierunku jazdy aż do wieku co najmniej 15 miesięcy. ---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:06 ---------- Cytat:
sa kaszki mleczne i bezmleczne. ja na razie nastawiłam się na bezmleczna, bo cyce daja rade ![]() ---------- Dopisano o 20:16 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ---------- Cytat:
![]() a sukienka, nie ma sprawy, tylko daj znac co Cie interesuje? cos bardzo strojnego, duza kokarda, jednokolorowa, z falbankami, czy np. swiateczna dzianinkowa tunika...(bo planujecie podrozowac miedzy kolacjami jak my i malej musi byc cieplo hehe) podrzuc kilka linkow do sukienek "w tym Waszym wymarzonym klimacie". poszperam, bo allegro to mój 2 dom ![]() ---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3724 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A nie myślałaś o wizycie u bardziej ogarniętego laryngologa? Ja zawsze jak mam zamiar iść do lekarza to sprawdzam na necie co o nim piszą i,odpukać, jeszcze nie trafił mi się jakiś szarlatan ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3725 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3726 |
Zadomowienie
|
Nasza pediatra zakazuje z domu wychodzić jak gorączka jest. A w innych przypadkach spacerki.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3727 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3728 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wszystko po kolei nas zabija. Wszystko jest rakotwórcze i szkodliwe :/ Poważnie zastanawiam się nad hodowlą zwierząt i warzyw. Przynajmniej wiem co jem. Tylko roboty z tym w cholerke. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3729 | |
Wtajemniczenie
|
O wow, my tez chcemy, skad takie?
![]() ---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
![]() My tez zamowilysmy mala gasienice ![]() Hej hej ![]() ![]()
![]() |
#3730 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() może sam wybierać, ale ostatnio jeździ praktycznie w każdy weekend .... bo jeszcze w miarę ciepło a on w weekendy na wysokościach pracuje więc chce teraz jak najwięcej dorobić. a w tygodniu niby do 16 w biurze a nie pamiętam kiedy był w domu przed 18 ... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3731 | |||
siedzę i myślę
|
Cytat:
![]() Cytat:
póki co odłożyłam myślenie o wózku, bo teraz mam na głowie urządzanie domu ![]() Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3732 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Sliczny Adas ![]()
![]() |
#3733 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Cytat:
w sumie rzeczywiście niech lepiej teraz dorabia niż przy super mrozach. Co zrobić, jakoś trzeba żyć ![]() Wogóle ja tak poluję co kupić dziecku do ubrania na Święta a sama nie mam się w co ubrać ![]() ![]()
![]() |
#3734 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() i ta jest podobno super http://www.wydawnictwodwiesiostry.pl...ony_i_waz.html
![]() Edytowane przez salviae Czas edycji: 2013-12-05 o 21:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3735 |
Zakorzenienie
|
Diabli chodzi o np coś takiego:
http://allegro.pl/george-swiateczna-...771913853.html http://allegro.pl/sukienka-na-swieta...747209188.html jakiś taki klimacik ![]() ![]() a co do bębenka, w sklepie go nie widzieliśmy. Kiedyś widziałam u znajomej i mi spasował ![]() ![]()
MYŚLI I SŁOWA BY ZNOWU BUDOWAĆ NOWY DZIEŃ, NOWY, NOWY DZIEŃ... Edytowane przez nuna2 Czas edycji: 2013-12-05 o 21:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#3736 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3737 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() I proszę o zdjęcie po Świętach Emila w tej bluzeczce z listem do Mikołaja!!
![]() |
#3738 |
Raczkowanie
|
Ten z bombka jest jeszcze dobry akurat się suszy wiec na jutro będzie.
#3739 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziewczyny, co Wy na to by dobić do 700? Za kilka dni konkurs się kończy to może zakończmy go z hukiem i 700 głosami? Od dziś znów będę przypominała, ale tylko 3-4dni bo chyba tylko tyle trwa https://www.bebiklub.pl/konkurs/nasz...ia/porada/1253 Dziadkowie dali Daro kule-hule. Zainteresowanie jest, ale takie naprzemienne tzn. raz się nawet cieszy i gania za nią, raz płacze, ale ten płacz to mam wrażenie, że dlatego, że: a) nie da się jej do buzi włożyć nawet jak się złapie b) bo nie zawsze się złapie.
![]() |
#3740 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Przypominaj przypominaj o głosach ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#3741 | ||||||||
Wtajemniczenie
|
hejka
Nina mi się zrobiła mobilna. Zostawiam ją pod oknem, idę siku, wracam, Nina leży przy kominku ( ok 4 metry dalej). Oczywiście do raczkowania to nam w pi*du daleko, ale dziewcze jest obrotne i się turla po całym mieszkaniu, nawet z zabawkami w rękach ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zimno Wam zalecił w pokoju.. 18 stopni ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
a czemu nie losowaliście kto co i komu daje. 11 osób tożto śmierć dla portfela ![]() uruchomiłaś moja wyobraźnię, już widzę Ninę, jak sie turla z brzucha na plecy, z brzucha na plecy x 20 razy, jest pod choinką, chwyta babkę i ciągnie ją do dzioba o nieeee
![]() ![]() |
![]() |
#3742 | |
Zakorzenienie
|
nextowe
![]() ![]() obecnie sa takie, ale cena mało zachecajaca... http://www.next.co.uk/g745746s9#873740g74 (będę mieć na uwadze, ze je chcecie - jak wygrzebie to dam znac ![]() nasza to jakiś mutant ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3743 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja już po 2 konwersacjach i czuję się lepiej ![]() robiliśmy małemu sesje świąteczną, pochwalę się rezultatami ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3744 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U nas na razie ksiazki trafiaja do buzi, mala nie zna sie na literaturze ![]() Poki co to nie ma sie czym chwalic, bo zabek tylko sie przebil, wiec na foto trzeba bedzie jeszcze troche poczekac, ale jak stukam metalowa lyzeczka to juz go slychac hehe ![]() Zepsulas mi glowe tymi rajtuzami ![]()
![]() |
#3745 |
Zakorzenienie
|
Dodaję fotki i idę spać
![]()
![]() |
#3746 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() druga jest sliczna, taka typowo swiateczna. bezpieczniej chyba wziąć rozm. 74. bo pewnie pod nia wlozysz jeszcze body...lepsza luzna (na zdjęciu tego nie będzie widać :P) niż za ciasna i zostaniecie na swieta bez ![]() ciuszków mamy mnóstwo, jak w dobrym sklepie odzieżowym ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ps. Nela spi, a ja rozlozylam jej mate ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:31 ---------- Poprzedni post napisano o 00:27 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- a wlasnie! Marchewka, a ja się temu laryngologowi w sumie nie dziwie. skad ma wiedzieć czy już jest przerost tego migdala? z 3 migdalem sporo dzieci normalnie funkcjonuje...dopiero jak utrudnia oddychanie (stad info o chrapaniu) albo gdy powoduje czestsze infekcje to trzeba dzialac...Szymek miał, a wlasciwie nadal ma, bo go lekami tylko trochę uspokoili i na razie temat ewentualnego zabiegu ucichl. Ten Wasz pediatra to się chyba wszystkiego czepia ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:45 ---------- Poprzedni post napisano o 00:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3747 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
rewela! Cytat:
![]() ![]() za rok to już wogóle bedziemy musiały się nagimnastykowac, wszystko popakowane, mikołaja załatwić ![]()
![]() |
#3748 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() A młody jaki przystojniak ![]() Chyba się muszę wybrać na jakiś kurs fotografii ![]()
![]() |
#3749 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super ![]()
![]() |
#3750 |
Zadomowienie
|
Śliczne fotki
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ---------- Moje dziecko pełza do tyłu także ani na 1 min z oka nie spuszczę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:54.