|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 5 wątku na odchowalni ? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013 na odchowalni, cz.5 |
|
7 | 15,91% |
| Piątego wątku początek, w bólu wykluwa się pierwszy ząbek |
|
1 | 2,27% |
| Większość dzieci już ząbkuje, a Emil to nawet raczkuje |
|
3 | 6,82% |
| Dzieciom zakładamy śliniaki, bo się ślinią nieboraki |
|
1 | 2,27% |
| Lęk separacyjny przeżywamy, lecząc go w ramionach Mamy |
|
0 | 0% |
| Tylko u nas dyskusja zażarta, każda wypowiedź uwagi jest warta |
|
1 | 2,27% |
| Na dworze chłód doskwiera, a u nas gorąca atmosfera |
|
4 | 9,09% |
Mamy wizaż czytają, a dzieci z łóżeczek spadają
|
|
13 | 29,55% |
| Nasze dzieci radośnie gaworzą i uśmiechy mnożą |
|
0 | 0% |
| Pierwsze ząbki i obiadki, jak dobrze nam w roli matki |
|
8 | 18,18% |
| Mamo, Tato kończcie spanie; kupa czeka na przebranie |
|
1 | 2,27% |
| Ząbki, marchewki, gluteny i cuda - idzie jesień złotoruda! |
|
4 | 9,09% |
| Baczki wcinaja pierwsze obiadki, a mamy prowadza wizazowe /łizażowe gadki. |
|
0 | 0% |
| Bączki wcinają zdrowe obiadki, a mamom ciastka i czekoladki idą w pośladki. |
|
1 | 2,27% |
| Nasze słodkie niemowlaczki bączki puszczają i marchewką się zajadają |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
witam z doskoku
![]() mamuśki Wy jak podajecie wodę do picia maluchom przegotowujecie ją czy normalną prosto z butelki? chciałabym po obiadku zacząć dawać chociaż troszkę
|
#3842 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamo, Tato kończcie spanie, bo przeżywam ząbkowanie! Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013
Cytat:
trzeba wypróbować---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- ja daję przegotowaną kranówę z dzbanka z filtrem |
|
|
|
|
#3843 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maly dostaje w niekapku po sloiczku i strasznie go to cieszy![]() Zyje i kiedys nadrobie
|
|
|
#3844 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() czasami jak się spieszę to zwykłą mineralną nieprzegotowaną, ale to bardzo rzadko się zdarza. |
|
|
|
|
#3845 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hee czyli powinnam klnac??? Heeee tu szkola wczesniej tez nie przynosil brzydkich slow a z tym prawda kuzynki maz przeklenstwa jako.przwcinek uzywal i jego dzieci tez nie przeklinaly heee Cytat:
bidula to wygadaj sie na fb Cytat:
ja spiochy do spania codziennie, skiety codziennie body bluzki kilka razy dziennie hee ogolnie wszystko codziennie oprocz spodni jak ubieram na spacer czapki i kurtki Cytat:
Do 11 ogarnelam wszystko lacznie z obiadem Sent from my GT-I9100 using Wizaz Forum mobile app
|
|
#3846 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
przegotowana kranówka część gotuję na mm i kaszki, cześć do picia.
|
|
|
|
|
#3847 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
diabli, NoBoTak- ja też na teściową reaguję ogólnym pobudzeniem Nie jest złą kobietą, ale mnie wkurza. Już wspominałam, że potrafi się obrazić za to, że mój 28 letni Mąż nie pójdzie do Kościoła! Poza tym wkurza mnie jak coś gada (nawet coś co mnie guzik obchodzi, jakieś nieistotne dla mnie pierdoły) i ciągle "nie, Magda?", "tak, Magda?" Kuźwa! Co mnie obchodzi to co zrobiła jakaś tam Jej siostra, którą widuje raz na dłuuugi czas? Albo po co mi mówi, że ktoś tam coś tam na mieście (powiedziała nazwisko, ja mówię, że nie znam, a ta ciągnie historie)... A już najbardziej mnie wkurza jak się miesza w nasze sprawy. Mamy z Mężem zasadę, że nie mieszamy rodziców w nasze kłótnie. No i się staramy tego trzymać. A ta ciągle się miesza. A bo powinnam nie pozwolić K grać, a bo coś tam, a bo coś tam. A my przecież między sobą potrafimy się dogadać i nie potrzebujemy publiczności. A... I ja też swojego czasu (końcówka ciąży i zaraz po porodzie) byłam wredną torbą, bo celowo nie odbierałam od nich telefonów i zdarzyło mi się ich nie wpuścić... Bo wizyty na kawę o 8 rano mnie osłabiają. Albo takie jak akurat drzemaliśmy z Kubą (ja jeszcze nie w pełni sił, a Kuba marudny). Teraz nie znoszę ich wizyt w niedzielę o 19- a bo chcieli odwiedzić Kubę. Spoko, ale tydzień ma 7 dni, a doba 24 godziny- nie koniecznie cieszę się z wizyty w niedzielę o 19. Chociaż ostatnio byli w piątek, akurat jak Mąż był na treningu. Czego też nie znoszę. Nie znoszę siedzieć z Nimi sama i gadać o dupie maryni żeby cicho nie było... Bo jak już mówiłam osłabiają mnie tematy co kto, po co, na co, którym mam przytakiwać...A co do zajmowania się Małym przez teściów, to po kilku akcjach i zachowaniach teściowej (pisałam Wam) to najchętniej bym Jej do Kuby nie dopuszczała, ale staram się przemóc żeby non stop nie obciążać moich rodziców (a jednak im ufam najbardziej!) i żeby teście załapali jakiś kontakt z Małym, bo nie wykluczam, że za jakiś czas możemy częściej potrzebować 'opiekunki' do Małego ![]() Eh, to i ja się wywewnętrzniłam ![]() ---- Moje dziecię nic sobie nie zrobiło ze zmiany czasu i wstało tak jak dotychczas o 6 rano- z tym, że po nowemu o 5 Po jedzeniu spać nie chciało, fikało do 7, padło na godzinkę i tyle Teraz co prawda pospał sobie chyba z 1,5h, najadł się i leży wesolutki na macie.
|
|
#3848 |
|
Zakorzenienie
|
Cloche- 5 tygodni? Fantastycznie. Wlasnie o tym marzylam ;p
Dzieki za odp. Z tym machaniem. Nas z Tz najbardziej zastanowilo przy jedzeniu i usypianiu ale widocznie to norma. Przy jedzeniu ratuje sie bujaniem i glosnym mowieniem "ciiii" uspokaja sie i czesto nawet ptzysypia przy cycku . Patent z gazetka i bobem marleyem musze wyprobowac koniecznie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj doszłam do ciekawego wniosku tak w temacie teściowych, że dobrze, że mam córkę to nie będę mieć synowej
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ---------- W temacie krzesełek, czy któraś z was ma krzesełko z tkaniny a nie ceratki? Bo takie mi się bardziej widzą ale nie wiem jak to praktycznie wychodzi.
|
#3850 | ||||
|
Zadomowienie
|
Marchewka bo ostatnio zapomniałam odpisać, tak to ten abaco to Innocence zamawiała, dobrze zapamiętałaś, ja swoje polly magic mam już od dawna, Mały już od 2 mies. korzysta z wkałdki niemowlęcej i pałąka do zabawy
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dziewczyny koniecznościa jest stworzyć podforum/klub pt. "Ja i moja teściowa-historie prawdziwe" od razu lepiej jak się człwiek wygada ![]() szprotka, toć moja siostrą bliźniaczką Twojej musi być ja pierwszy dzień jak wróciłam ze szpitala po porodzie, to teściowa dzwoni do Tż że przyjedzie do mnie rano i zostanie do wieczora, ja w ryk i z godzinę wyłam aż Tż zadzwonił i jej powiedział,zeby nei przyjeżdżała ostatnio tez dzwoni....tż na noc na służbie, ja sama z Małym, Młody marudzi, a tu telefon, patrzę teściowa, i nie odebrałam na wizytę się szykowała jeszcze , no szoks, ale u mnie płot klinkierowy i domofon, domofon głs wyłaćzony i sobie postała ![]() Cytat:
26.09.09 Są dwa serca-ich nieustanne bicie,zdaje się w dwóch jestestwach jedno tworzyć życie,łańcuch który nas wiąże,los nie skruszy zmianą,będą bić zawsze razem, albo bić przestaną27.05.2013 Edytowane przez karota11 Czas edycji: 2013-10-27 o 15:44 |
||||
|
|
|
#3851 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba nigdy nie nadrobie...
Eh.. Milej niedzieli ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#3852 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Cytat:
Cytat:
Zrozumiec dziecko.. dwa dni temu Wojtuś przespał prawie 12 godzin ciągiem w nocy po czym zrobił sobie w dzien dwie 4 godzinne drzemki... A dzisiaj dla odmiany spał 2 razy po poł godziny... |
|||
|
|
|
#3853 |
|
Rozeznanie
|
Spotkanie u teściów zaliczone - mam spokój na jakiś czas
Chyba mnie teściowa przestanie lubieć bo zaczęła nadawać do mnie na swoją drugą synową i zapytałam się czy na mnie do innych też tak nadajeA jak Was znaleźć na tym facebooku? ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Wiadomość od cynamonowej https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=43448276 |
|
|
|
#3854 |
|
Wtajemniczenie
|
czyli dzisiejsza noc będzie kryzysowa dla Adasia .... walcz Malutki
my byliśmy na spacerze... spacer trwał 20 min bo jak wyszliśmy to zaczęły mnie swędzieć dłonie, mąż się na początku śmiał ze mnie ale potem byliśmy w sklepie to już przestał bo miałam całe czerwone i popuchnięte palce wzięliśmy wodę, calcium - na szczęście mieli, wypiłam 2-3 tabletki i w domu odrobinę zaczęło puszczać, nie swędzi już, jedna ręka normalna, drugiej jeszcze lekko palce opuchnięte. i dobrze bo już chcieliśmy jechać na pogotowie na jakiś zastrzyk bo zaczęło iść coraz bardziej w stronę ramion.i co najlepsze - to chyba po kaszce Przemka obiad jedliśmy wcześniej, nic nie było, a tuż przed samym wyjściem P. zjadł trochę kaszki, ja ją dojadłam, i chwilę później na dworze zaczęło swędzieć - ale co dziwne jedliśmy ją oboje wcześniej i nic nie było
|
|
|
|
#3855 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my na razie sloiczki, nie mam wielu pewnych zrodel no i male ilosci na razie
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny, przyjaciolka-farmaceutka dzis mi podpowiedziala ze przy rozszerzaniu diety Maluchom warto probiotyk podaqac. Jej sie sprawdzil trilax bo w przeciwienstwie do biogai czy dicoflor ma az4szczepy bakterii. Ja sie w sumie czuje przekonana P.s.upieklam to ciasto czekoladowe z cukinia. Proste jest i smakowalo i nam i gosciom Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3857 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mysia gdzie kupujesz wode zrodlana?
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez teraz rycze...
i znow chodzi mi po glowie piosenka, tak jak wtedy, kiedy z Florkiem bylo gorzej... ...all my scars are open... tell them what i hoped would be impossible...
|
#3859 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wykluczyłaś.mleko.tzn.nie dopajałaś.pojedzeniu??? imożna.te.wszytkie.warzyw a.tak.mieszać.w.nieskończ oność???np.marchew+ziemni ak+pietruszka+brokuł+gros zek+kalafior+burak+kukury dza+cukinia...itd??? Chwale.się Mamy.pierwszego.ząbka Dolna,lewa.jedynka
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=1&theaterGdy podaje najpierw np marchewke to 1go dnia parę łyżeczek, 2go już więcej a 3go reszta słoiczka, potem np marchewka i ziemniak i schemat ten sam? I za każdym razem gdy wprowadzam coś nowego to zaczynam od paru łyżeczek? ---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ---------- Cytat:
Brawo szkoda, że tak cięzko ten pierwszy ząbek uwiecznić na zdjęciach
|
||
|
|
|
#3861 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam
każdy dzień ostatnio spędzamy na dworze bo to może być ostatni taki ładny dzień tego roku Nina ma chyba skok bo jest jakas marudna i tylko na dowrze się ładnie zachowuje. Drżę na myśl, co będzie w ziemie, bo już tyle godzin w ogrodzie nie spędzimy. Zaczęłam od wczoraj podawać owoce, takie w sumie fafloły robię bo mieszkam kaszkę bezmleczną z odrobiną mojego mleka odmrożonego i dodaje owocow. Nina je jak szalona, dzisiaj zajadała się jagodą, w ogóle Nina lubi jeśc jak jej mamusia ![]() Od jutra włączamy mięsko. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#3862 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Boże, ja już nie mam sił czytać, a oni biedni muszą się tam namęczyć. Adaś walcz Cytat:
![]() my byliśmy dziś po raz pierwszy na basenie. I. szalał, także koniecznie musimy iść na jakieś zajęcia, jutro mam dzwonić i uzgadniać termin
|
|
#3863 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak sobię myslę, że mamy synów mają pod górkę w roli babci. Bo kobieta zawsze dopuści do dziecka swoją mamę, a teściowa, aby przebić się do wnuka/wnuczki ma na drodze synową. I czy u Was też tak jest że Wasze mamy są tymi "bliższymi" babciami? U nas moja mama widzi Nine codziennie, z racji bliskości zamieszkania, teściowa rzadziej, staramy się aby raz w tygodniu ale dla niej to pewnie mało. Pozwalam i zachęcam męża żeby jeżdził z Niną sam do teściów. Po pierwsze dlatego, żeby Nina uczyła się, że istnieje życie nawet wtedy gdy mamy przy niej nie ma. Po drugie aby teściowa bez dystansu i moich drobnych uwag
mogła sie wnuczką zająć. I Nina wraca cala i zdrowa, oni są szczęśliwi a ja mam chwile dla siebie czy dla Was. I nikt się niczym nie irytuje
|
|
#3864 |
|
Raczkowanie
|
mój raczkujący synuś
![]() ![]() klaski:![]() http://pl.tinypic.com/m/fzaeip/3 |
|
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a czasem, jak mialam dosc, ale nie bylo jakiegos powaznego zagrozenia, to chodzilo mi po glowie: niech ktos zatrzyma wreszcie swiat, ja wysiaaaadaam... oby cynamonowa mogla tez niedlugo tak pozytywniej miec dosc i sobie to podspiewywac
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do tesciowych - czytalam w ciagu dnia troche wasze opowiesci i ...
|
|
#3868 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby nauczył się w ogóle z niego pić, choć myślę, że będzie ok, syropek z kubeczka super spija Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I super Wy to wymyśliliście Cytat:
myślę, że to normalne ![]() Cytat:
Cytat:
nasza pediatra też zaleca po 6m, czy to kp czy mm ![]() Moje dziecko ciągle wydaje mi się za małe na rozszerzanie diety a dziś usłyszałam, że nie mam się bać niczego i żurek podawać ![]() Cytat:
wrażenia pozytywne ale strasznie nisko jest młody!! U Was też??
|
||||||||
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3870 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja tam wolę mieć teściową na oku przy opiece nad Leonem, z całym szacunkiem do niej bo nie jest zła kobieta tylko po prostu taka jakaś nierozgarnięta:/Bałabym się zostawić z nią dziecko |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:29.

chciałabym po obiadku zacząć dawać chociaż troszkę

trzeba wypróbować

część gotuję na mm i kaszki, cześć do picia.
Nie jest złą kobietą, ale mnie wkurza. Już wspominałam, że potrafi się obrazić za to, że mój 28 letni Mąż nie pójdzie do Kościoła! Poza tym wkurza mnie jak coś gada (nawet coś co mnie guzik obchodzi, jakieś nieistotne dla mnie pierdoły) i ciągle "nie, Magda?", "tak, Magda?" Kuźwa! Co mnie obchodzi to co zrobiła jakaś tam Jej siostra, którą widuje raz na dłuuugi czas? Albo po co mi mówi, że ktoś tam coś tam na mieście (powiedziała nazwisko, ja mówię, że nie znam, a ta ciągnie historie)... A już najbardziej mnie wkurza jak się miesza w nasze sprawy. Mamy z Mężem zasadę, że nie mieszamy rodziców w nasze kłótnie. No i się staramy tego trzymać. A ta ciągle się miesza. A bo powinnam nie pozwolić K grać, a bo coś tam, a bo coś tam. A my przecież między sobą potrafimy się dogadać i nie potrzebujemy publiczności. A... I ja też swojego czasu (końcówka ciąży i zaraz po porodzie) byłam wredną torbą, bo celowo nie odbierałam od nich telefonów i zdarzyło mi się ich nie wpuścić... Bo wizyty na kawę o 8 rano mnie osłabiają. Albo takie jak akurat drzemaliśmy z Kubą (ja jeszcze nie w pełni sił, a Kuba marudny). Teraz nie znoszę ich wizyt w niedzielę o 19- a bo chcieli odwiedzić Kubę. Spoko, ale tydzień ma 7 dni, a doba 24 godziny- nie koniecznie cieszę się z wizyty w niedzielę o 19. Chociaż ostatnio byli w piątek, akurat jak Mąż był na treningu. Czego też nie znoszę. Nie znoszę siedzieć z Nimi sama i gadać o dupie maryni żeby cicho nie było... Bo jak już mówiłam osłabiają mnie tematy co kto, po co, na co, którym mam przytakiwać...

07.07.2012
dziewczyny koniecznościa jest stworzyć podforum/klub pt. "Ja i moja teściowa-historie prawdziwe" 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
to jakiś koszmar... już dawno powinien się skończyć 

Brawo
malutka.ma sie dobrze choc przynajmniej miesiac spedzi w inkubatorze ;( wazy 1,9kg kruszynka... Ma na imie Emily i jest piata wnuczka TZa rodzicow. W nas ich jedyna nadzieja na wnuka, po pozostale 2 rodzinli nie.chca wiecej dzieci
klaski: