![]() |
#361 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie MAJOWO- CZERWCOWE 2010. cz. V :-))
No własnie Malhalczar czemu Ty nie na porodówce
![]() ![]() Gratulacje dla rozpakowanych mamuś ![]() ![]() Nawet Kardashi w końcu się doczekała ![]() ![]() ![]() Monikadavvida co za śliczności ![]() ![]() Brzucholki macie dziewczyny superaste ![]() ![]() Ja od czwartku z mamą robiłam generalne porządki ![]() ![]() ... ale sobie jeszcze poczekaaaaaaaaaaaamy grzecznie w kolejce ![]() ![]()
![]() |
#362 |
Zadomowienie
|
...a oto ostatnie zakupeczki przed porodem, mam nadzieje....
![]() Kolczyki Amelii wymienilismy na troszke mniejsze ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#363 |
Konto usunięte
|
cate, Alex jest słodziutki,
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#364 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny.. czy zatrucie jakieś takie pokarmowe może zaszkodzić dziecku? Zjadłam sałatki warzywnej od babci i mi jest tak strasznie niedobrze.. boli mnie brzuch i mi aż słabo dosłownie..
nie wiem jak zaradzić.. a babcia się skarżyła, że się źle czuje.. i nie wiedziała od czego..sałatki nie jadła, więc nie wiem czy to coś ze składników czy jakiś.. wirus? Co tu robić?
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#365 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
a no tak, widzisz, ja cuda wyczyniam i pozostalo mi Amelie na kolanach blagac!!!... wczoraj tata ja prosil szepczac do brzucha aby dzisiaj sie urodzila i tez nic z tego, nie poskutkowalo.... ![]() ---------- Dopisano o 15:47 ---------- Poprzedni post napisano o 15:44 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 15:48 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Sliicznosci!!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#366 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A najlepsze jest to, ze tż zadzwonił, że wraca z pracy bo się pochorował..wymiotuje, jest słaby i się aż trzęsie.. a sałatkę jadł troszkę wczoraj więc by go wczoraj dopadło..
http://www.suwaczki.com/tickers/82down155vemfnqi.png "I Panie Boże spraw żeby te wszystkie kilogramy poszły mi w cycki... ![]() Wzrost 175cm. Start: 90,2 Plan minimum: 70 Satysfakcja maksymalna: 61,4(max wg Dukana choć nie Dukam) Obecnie: 74,2kg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#367 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
A ja mam dziś podły nastrój,sama nie wiem o co mi chodzi,rozdrażnienie i jakis ogólny niepokój,ciągle mam na mysli że tak naprawdę to nic dla tego dziecka nie mam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja znowu mam skrajnie wolną przemianę materii. Podejrzewam, że to nie sąłatka bo babcia jej nie jadła a chorowała pierwsza. Oho.. tż dopadła bieguna.. mnie też dorwie tyle, ze z dużym opóźnieniem xD Pozabijamy się latając co chwila do kibla jeden przed drugim.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#369 | ||
Zadomowienie
|
Śliczności
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Siala - pij odgazowaną colę, zawsze pomaga na żołądkowe sensacje. może to nienajlepszy sposób dla ciężarnej, ale zawsze jakieś rozwiązanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#371 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
to leć i troszkę odpocznij ![]() Cytat:
a u mnie brzuch coraz niżej, ogólnie w ciągu ostatniego tygodnia zrobił się taki ogromny że strasznie mi przeszkadza we wszystkim ![]() w sumie to mogłabym już rodzić, nie chce mi się czekać ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#372 |
Zadomowienie
|
Jest śliczny
![]() ![]() Witam dziewczyny - widze że dzis temat szczepien był - ja mam zamiar szczepic tylko te obowiązkowe , które były od zawsze i na które myśmy były szczepione - żadnych nowosci nie chce i nie bede wydawac na to kasy . Byłam dzis w szpitalu na ktg - ot tak na zlecenie gina - swoją drogą mam wrażenie czasami że jest nad wyraz opiekunczy i nadwrażliwy - najchetniej wsadziłby mnie w ramke powiesił na ścianie i kazał na ,mnie dmuchac ![]() Przeleżałam 40 minut słuchając serduszka mojego malenstwa ![]() Zapis prawidłowy , zero skurczy - szkoda żeby chociaz jeden był ![]() chyba już mi sie cni ![]() w czwartek znów mam kontrolne badanie - po co nie wiem - jeśli wszystko jest w pożądku ![]() Kupiłam dzis kilka kwiatów jeszcze do posadzenia , kilka sadzonek ogurków - niestety te które mi wzeszły z nasionek deszcz zmył i wymył ![]() ![]() w sobote zaczne 38 tydzien i myśle że czas pomału Gabryske wyganiac z jej przytulnego mieszkanka -chyba że sama wczesniej sie zdecyduje ![]() Okna se umyje a co, i w ogródku z chwastami powalczyc trzeba ![]() Musze czymś bzykanko zastąpic nie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#373 |
Przyczajenie
|
A gdzie tam.. Teraz to na mnie kolej a tu dalej cisza. Nawet nocne skurcze ucichły. Ale jutro o 8 wstawiamy się w szpitalu i chyba będą Gosie wyganiać z brzuszka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#374 | |||||||||
Rozeznanie
|
no i jestem po wizycie
wizyta git ![]() ![]() ![]() tetno dziecka 150 ale dzis pierwszy raz mialam ciut wieksze cisnienie... zawsze mialam 120/60 a nawet mniejsze a dzis... 135/75 ale gin nic nic na to ![]() mam zrobic WR i 14 mam przyjsc na ktg ![]() i tyle ![]() Cytat:
![]() co do higieny, oczywiscie wszystko piore w loveli potem prasuje, smoczus wyparze bo jet nawet przez producenta zalecane ale gruszke czy nozyczki szczoteczka to juz nie, ewentualnie wyplucze w czystej wodzie ![]() dziekuje za kciuki ![]() Cytat:
![]() ogladalam dzis staniki do karmienia ale w sklepie byla jakas kolejka duza i nie chcialo mi sie czekac wiec darowalam sobie narazie... ale chyba kupie taki do karmienia... bo jakos wyjmowanie piersi z takiego sztywnego ... jak to odpiete ramiaczko ucieka ..nie widzi mnie sie ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
a wozek masz super, u nas w Polsze to bym z takimi koleczkami zimą nie dala rady przebrnac przez te sniegi ![]() oooooo jakie oczyyyyyyyyyyyyyy ![]() Cytat:
![]() poczekamy razem ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a jezeli bedziecie wymiotowac i biegunkowac... no to lepiej do lekarza sie przejsc, oby to nie salmonella czy jakies inne swinstwo.. daj odpoczac zoladkowi z pol dnia... moze przejdzie ![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#375 |
Zadomowienie
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Rozeznanie
|
aha, zaliczylam dzis jeszcze zakupy.... nalazilam sie jak nigdy.. nogi mi w d.. wlaza
ale kupilam becik-rożek,skarpetki, rajstopki, pieluszki tetrowe ( chcialam tez flanelowe ale jakies liche byly)pampersy(wzielam te premium care najmniejsze,ale dokupie jeszcze zielonektoregos dnia...) chusteczki, smoczek, podpaski, wkladki laktacyjne, jakies kapcie, inne piedroly typu patyczki, watki.... na szczescie maz dojechal do mnie so sklepu wracajac od ksiegowej bo bym chyba taxi musiala wracac ![]() przy okazji jak juz bylismy w galerii maz przegonil mnie jeszcze po sklepach i kupil sobie dresiki i tshitry.... uffff wrocilismy do domu on od razu pojechalk jeszcze do pracy, a ja siku i z powrotem, bo lodowka pusta ![]() teraz siedze i nie chce mi sie nawet wstac i sprawdzic jak tam zupka, bo wstawilam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#377 | ||||||||
Raczkowanie
|
Nadrabiam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Chciałam żeby upolowała termometr ale juz nie było, jutro ma oblecieć Lidla w drugiej wiosce. Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mhhh, a ja myśllę żeby dziec może jeszcze chociaz "przezimował w niej..." ![]() Pikna ![]() Cytat:
Zdjęcie ładne - brzuszek ładny ![]() ![]() Cytat:
No je tez byłam dzisiaj na ktg - i nie byłam ![]() ![]() Mój gin z tych mniej panikujących ![]() Ufff, nadrobiłam trochę, zeżarłam kurczaczka , poprawiłam truskawami - pierwszy raz w tym roku jadłam, ogólnie nie jest to jakiś mój przysmak ale jak pomyślałam ze mi nie bedzie wolno to zjadłam i były pyszne.... Bardziej mi szkoda czereśni ![]() ![]() Kobietki, a jaki własciwie ja powinnam mieć termometr dla dziecia? macie jakieś typy? Edytowane przez spradka Czas edycji: 2010-05-24 o 18:06 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tak wiec pozwoliłam mu zaszalec i wybrac dla dziecka wg własnego gustu - wybrał elektroniczny z BABY ONO taki jak pod linkem - a ile zabawy z nim miał - musiałam siłą zabierac ![]() http://www.nokaut.pl/oferta/termomet...a-babyono.html
![]() |
![]() |
#379 |
Zakorzenienie
|
ja się zdecydowałam na microlife, model nc100 (jak sięnie mylę).
małż też bawił się jak dziecko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#380 | |||
Rozeznanie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() To chyba też zależy od pogody ![]() Cytat:
![]() nooo i sobie nie pospałam ![]() ![]() koleżanki mnie obudziły i wyciągnęły na spacer, ale się zmachałam ![]() teraz lecę na swoje seriale, później jeszcze wpadnę ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#381 |
Zakorzenienie
|
małż wrócił z pracy, pospał trochę, zrobiłam pyszny obiadek, żeby mu trochę dogodzić i już znowu wybył.. wraca w środę. mam nadzieję, że to już ostatni taki wariacki tydzień...
dziś kurier przywiózł łóżko i szafki nocne do sypialni, zostaje do kupienia jeszcze tylko materac ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#382 |
Rozeznanie
|
Witajcie dziewczyny
![]() Melduję się w kolejnej odsłonie wątku, strasznie dużo miałam do nadrabiania. Ewciak, Bianka, Djerba, Kardashi - WIELKIE, WIELKIE GRATULACJE DLA WAS KOCHANE I WASZCYH POCIECH ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kardashi, wreszcie się doczekałaś ![]() Kropko, Djerbo, Szajo, Yolando, Bydgoszczanko, Monikodavida - Wasze maluszki są po prostu cudowne ![]() Kropuś, zachwalasz butelki TT, ale moja Lenka jakoś nie może sobie poradzić z szybkością wypływu mleka z tego nawolniejszego smoczka. Zupełnie inna technika ssania aniżeli z cyca. Wytrąbiła w 3 minuty 60 ml po czym ulała połowę ![]() ![]() Wczoraj byliśmy w lesie na spacerku. Wózek x-lander spisał się na medal - rewelacja! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#383 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#384 | ||
Konto usunięte
|
Z tego, co wokoło słyszę, i z info na wykładach wiem, że większość szpitali (jeśli w ogóle dają możliwość ZZO - bo wiele nie ma takiej opcji) pobiera opłaty 300-500zł, ponieważ od pewnego czasu nfz zzo nie refunduje. Nie wiem, może tam, gdzie jest darmowe, mają jeszcze jakiś zapas znieczulacza?
![]() Radny, jakie oczyska cudne ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Córka nas dzisiaj zszokowała - spała, przyszła pora kąpieli, no to ją biorę, rozbieram, małż z gwiazdą do wanny - a ta... śpi ![]() Kociary, jak wasze koty zareagowały na maluszki? Nasz Rudas praktycznie w nosie ma ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#385 | |||||||
Rozeznanie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
2. Mam nose fride aspirator 3.spirytus kupie zwykły i gaziki i patyczki mam. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;19539770]Monikadavvida - zapomniałam, młodzieniec cudnie się prezentuje w jeansach ![]() ![]() ![]() Tak Iza, mam mleko, to karmię ![]() ![]() szaja jak to? to póki mala ma kikucik to nie zakladasz body wogóle??? czy źle zrozumiałam i nie zakładasz pod spód bo za ładne? Sliczny ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzis tez zrobiłam zakupki ![]() ![]() Czy ktoras z was zamawiala łózeczko na allegro? bo ja mam taki zamiar, ale troche sie boję, czy nie przyjdzie uszkodzone...
Zosia ![]() 26.06.2010 Edytowane przez kasiaaX Czas edycji: 2010-05-24 o 19:32 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#386 |
Zakorzenienie
|
Wróciłam od fryzjera i padam.Pogoda zelżala.Może i popada w nocy
![]() marhalczar moja córka do 6mca jeżdziła w gondoli. Moim zdaniem 3 mce to za szybko na tylko fotelik.Czy on się rozkłada na płasko? W gondoli dziecko bedzie miało bardziej wygodnie niż w foteliku w jednej pozycji. A u Ciebie ciepło to w gondoli bardziej przestronnie jest i chłodniej. Ja w miękkim staniku już chodzę od 2 miesiecy i cycki mam okropne w nim.Do karmienia kupiam sobie też miękki taki z klapką. W ogóle to jak ja bede wyglądać po porodzie? Lato będzie a ja ze sflaczałym brzuchem i zwisającymi cyckami. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#387 |
Konto usunięte
|
Kasiu, nie nie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#388 |
Rozeznanie
|
Ja łóżeczka nie kupuję, u małża mamy jedno po siostrzeńcu a u mnie mała będzie spała w wózeczku lub najprędzej z nami.
Jak trochę podrośnie to od razu kupimy takie z możliwością rozebrania całkowicie boków ![]() Dzisiaj mi przyszedł z allegro becik i wypełnienie do pościeli ![]() Co do wózka to ja kupiłam Implast Bolder 4(używany) koszt ze wszystkimi akcesoriami do niego- 800zł ![]()
![]() |
#389 |
Konto usunięte
|
właśnie dotarł do mnie sms z info od basiawlg
![]() Okazuje się, że basiawlg już 16 maja zwolniła miejsce w kolejce. ![]() Na razie wiem tylko tyle: basiawlg (02.12.83) -sn. (40tc +2) 16 maj, godz. ..:.. Szymon ...g, ...cm basiawlg obiecała wkrótce do nas zajrzeć. ![]() A póki co GRATULUJĘ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Witamy Szymka na świecie. ![]() EDIT: wiecie, że już jest więcej mamusiek rozpakowanych niż tych 2w1. ![]() ![]() Edytowane przez 38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 Czas edycji: 2010-05-24 o 20:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#390 |
Rozeznanie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;19553571]właśnie dotarł do mnie sms z info od basiawlg
![]() Okazuje się, że basiawlg już 16 maja zwolniła miejsce w kolejce. ![]() Na razie wiem tylko tyle: basiawlg (02.12.83) -sn. (40tc +2) 16 maj, godz. ..:.. Szymon ...g, ...cm basiawlg obiecała wkrótce do nas zajrzeć. ![]() A póki co GRATULUJĘ!!! ![]() ![]() ![]() ![]() Witamy Szymka na świecie. ![]() EDIT: wiecie, że już jest więcej mamusiek rozpakowanych niż tych 2w1. ![]() ![]() Gratulujemy ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.