|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#361 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: 2012 Marcowo - Kwietniowe mamy - nie na EURO, a na dziecko czekamy :)
moje się też malutko ruszało na ostatnim usg i też mi tak jakoś przykro było, ale skoro pani dr mówiła że jest z dzidzią wsjo okej to też staram się myśleć. Może po prostu sobie drzemało ??
|
#362 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na 1 USG tydzien temu prawie wcale i babka nie wydawal sie byc zmartwiona. W tym tygodniu krecilo troszke glowa i lapkami ruszalo ale bez przesady. Nie przypominalo to nic w stylu tego co opisywaly dziewczyny ktore mowily ze ich dzieci fikolki robily i sie wiercily. A moje nie... Nie wiem czy mam sie martwic. Zadna sonografka nic nie powiedziala ze to zle ... |
|
|
|
|
#363 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#364 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Melduję się w drugiej części wątku Właśnie wróćiłam od gina, wszystko z dzidzią ok Okazało sie, że na 99% będziemy mieli córeczkęZe mną niestety nie jest super i dostałam misiąc zwolnienia... Nie wiem jak to przełkną w pracy, ale najwyzej bedę pracować z domu Drugi trymestr dla mnie okazał się gorszy od pierwszego - mam mdłości, zapalenie pęcherza, potworną śpiączkę - także dobrze, ze sobie odpocznęDragusia bardzo mi przykro, trzymaj się - następnym razem na pewno się uda! |
|
|
|
#365 | |||
|
Rozeznanie
|
Cały dzień na nogach czuję się padnięta ale m.in. byłam u lekarza i jest wszystko w porządku, posłuchałam trochę serduszka malucha- uwielbiam ten dźwięk. I muszę stwierdzić że pani dr jest bardzo bardzo fajną kobitką i już nie mam co do niej żadnych wątpliwości. Aguśka o tych igG i IgM to wiem że też i przy innych chorobach się oznacza. Po prostu w moim ubezpieczeniu (warunkach) nie ma ich wszystkich wyszczególnionych tylko jest właśnie coś takiego jak badanie immunoglobulin IgG , IgM i jeszcze 2 jakieś. Chyba po prostu zadzwonię do nich i poprosze żeby mi wytłumaczyli Emigra u mnie 14 tydz a więc chyba już zaczynam II trym Cytat:
![]() Szpital w którym chciałabym rodzić niby jest po remoncie i wyposażył się w nowoczesny sprzęt ale jak będzie to wyjdzie w praniu, bardziej mi chyba zależy na opiece lekarskiej i pomocy położnej i na dzień dzisiejszy należę do tych naiwnych co bólu jeszcze nie znają ale myślą że dadzą radę więc cc to ostateczność- w końcu każdy ból i skurcze mijają ciekawe co będę myślała umierając z tego bólu Cytat:
![]() Cytat:
Krew i mocz w sumie nie są az tak drogie ale zawsze się nazbiera. A myślałaś o prywatnym ubezpieczeniu, takim które będzie ci pokrywało koszty wizyt i badania laboratoryjne? To też kosztuje ale reasumując opłaca się bo przynajmniej w moim wychodzi koszt jednej wizyty a usług wykorzystuję więcej. Dragusia88, tak mi przykro nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz
|
|||
|
|
|
#366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
pempek gratuluję prawie 100% córci a ty się podkurujesz poleżysz i za miesiąc będzie juz dobrze
|
|
|
|
|
#368 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#369 |
|
Zadomowienie
|
Dragusiu bardzo mi przykro
![]() A Wy dziewczyny mnie podłamałyście pisząc ,ze włosy Wam się lepsze robią. Ja mam cienkie , proste i przetłuszczające się zawsze. Ogólnie od zawsze są moim problemem. A teraz robią się jeszcze paskudniejsze plus jeszcze wypadają.. Chyba będę łysa.. Łysa matka.. Poza tym poszłam dziś do pracy i się uśmiałam. Bo dziś tutaj z forum dowiedziałam się o urządzeniu zwanym TENSA No i akurat dziś w pracy miałam okazję zobaczyć urządzonko w akcji Położne powiedziały mi, że będę sobie mogła TENSĘ wypożyczyc z tutejszej apteki przed porodem I już w domu jak się skurcze zaczną to używać![]() ![]() Straaaasznie mnie to cieszy. Ja mam ogólnie plan pójść do szpitala jak najpóźniej. A najpierw poleżeć w wannie i we własnym łóżku, a potem mąż mnie 'na sygnale' ma wieźć do szpitala.. Hehe A poza tym nie uwieżycie na co miałam dziś ochotę i to w dodatku w tym samym czasie. Na placki drożdzowe z jabłkami (takie racuchy) i sałatkę z pomidóra i surowego ogórka mocno doprawioną na słono.. Na szczęście żadnych potrzebnych produktów nie mam. A lenia za to śmierdzącego. Buziaki! |
|
|
|
#370 |
|
Przyczajenie
|
Ale bym chciała już zobaczyć na USG coś bardziej przypominającego dziecko niż fasolkę...
choć i tak największe wrażenie zrobiło na mnie bijące serduszko, niby wiedziałam że je usłyszę ale jak lekarz włączył głos to się oczywiście popłakałam. A tak z inne beczki to wiecie czy są jakieś przeciwwskazania do utwardzania paznokci żelem w ciąży?
|
|
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
Dostalam zdjecie ale takie na ''odwal sie'' chyba, bo ledwie widac dzidzia (ginek nie mogl go pomierzyc bo maly len sobie lazal tak ze kosci nosowej nie mozna bylo zmierzyc ani dopochwowym usg ani przez brzuch)- lepiej bylo widac na usg tydzien temu - jutro zrobie fotke i Wam pokaze... ale bejbi urosl przez tydzien o 2 cm az :O i serduszko ladnie bilo, lekarz mowil ze nie widzi nic niepokojacego ale wiadomo, wizyta byla stresujace jednak i te zmartwienia beda....
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#372 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Kobietom w ciąży to się wydaje, że mały człowiek to nic innego nie robi, tylko fika i hopsa Dziewczyny, dzieciaki mają czasy aktywności i czasy spoczynku/snu. Ja już wam pisałam, że przed prenatalnym pierwszym zeżarłam jak ta głupia bułkę z makiem i młoda nie chciała się obudzić Dopiero dowcipne usg ją obudziło. Spokojnie, jest ok Cytat:
Cytat:
A my o 10:30 usg. |
|||
|
|
|
#373 |
|
Rozeznanie
|
Dragusia trzymaj się kochana doskonale wiem jak się czujesz w kwietniu przeżyłam to samo. Na szczęście puste jajo płodowe bardzo żadko się powtarza więc uda się nastepnym razem.
Mnie nie było 1 dzień i juz musialam nadrobic 10 stron. Co do ciuszków i innych rzeczy to ja chyba dopiero zaczne kupowac w 30 tygodniu albo i dalej, zresztą pewnie wiekszosc dostanę.
|
#374 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
) wszystko ok. a Ty odpoczywaj i oszczędzaj się ile możesz [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29295590] A my o 10:30 usg.[/QUOTE] no to |
|
|
|
|
#375 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny -nie było mnie tydzień i widzę że dużo zmian, nowy wątek. My z dzidziusiem niestety mieliśmy epizod szpitalny bo dostałam lekkiego plamienia i dla bezpieczeństwa postanowili mnie zatrzymać na oddziale -opieka i warunki fajne-ale taka straszna nuda, jejkuuuu! Nie życzę nikomu. Plemienia po lekach ustały, a na USG nie jest uchwytna żadna przyczyna w macicy -więc brak zagrożenia i mogłam udać się do domku z czystym sumieniem i spokojem. Jedyny plus że naoglądałam się dzidziusia -wg. lekarza jest ruchliwy i wysoki jak na swój tydzień no i pięknie ssie kciuk
mogłam liczyć paluszki ale za bardzo się wiercił. W niedziele zaczniemy 15 tydzień i mam nadzieje obejdzie się już bez stresu. W tym tygodniu rozmiary mojego brzuszka wreszcie zaczęły zdradzać mój stan, ale waga na szczęście nie zmienia się prawie wcale ![]() Trochę zaskoczyło mnie że nie znajduje się na liście z terminem porodu i prosiłabym o dodanie (myślę że usuwanie kogoś kto nie udziela się np. tydzień jest nieco niesprawiedliwe-może miesiąc-to będzie lepsza opcja). Termin porodu to 7.03.2012r. wyliczony na podstawie dnia owulacji. Pozdrawiam wszystkie brzuszki i życzę zdrowia. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29295590]A powiedz mi, czy ty zawsze jesteś aktywna,24h/dobę?
Kobietom w ciąży to się wydaje, że mały człowiek to nic innego nie robi, tylko fika i hopsa Dziewczyny, dzieciaki mają czasy aktywności i czasy spoczynku/snu. Ja już wam pisałam, że przed prenatalnym pierwszym zeżarłam jak ta głupia bułkę z makiem i młoda nie chciała się obudzić Dopiero dowcipne usg ją obudziło. Spokojnie, jest ok [/QUOTE] Slonko, oczywiscie ze nie jestem. Razem z mezem nalezymy do dosyc leniwych ludzi i lubimy sobie odpoczywac A co najlepsze tak jak wczesniej nie chcial znac plci tak przed sama wizyta stwierdzil ze jednak chce i bardzo liczyl ze sie dowiemy, wiedzialam ze przez ta zmiane nastawienia nie dowiemy sie jeszcze Cytat:
My jutro zaczynamy 15 tydzien ![]() wklejam Wam naszego leniuszka i uparciuszka na zdjeciu niewiele widac, po prawej stronie juz na napisac widac glowke i tulow malucha a po lewej stronie zabijcie ale nie wiem co to jest, przypomina mi troche stope, sama nie wiem. A gin malo tlumaczyl bo byl zajety szukaniem mozliwosci pomiaru ...
|
|
|
|
#377 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;29295590]
A my o 10:30 usg.[/QUOTE] No to trzymamy kciuki szajajaba daj znać PO ![]() A ja miałam okropną noc właśnie, obudziłam się chyba gdzieś przed 4 i do samego rana się turlałam z boku na bok i nie mogłam zasnąć.. Nie wiem w sumie czym to mogło być spowodowane, do tej pory spałam jak dziecko
|
|
|
|
#378 |
|
Zakorzenienie
|
Szajcia, trzymam kciukasy za usg
|
|
|
#379 | |
|
Rozeznanie
|
ivonka fajnie ze juz wszystko dobrze. mimo ze pobyt w szpitalu zawsze sie wiaze ze stresem to teraz juz Cie pieknie przebadali i przynajmniej masz spokojna glowe
Cytat:
oczywiscie sobie wszystko zgooglowalam (ech piekne slowotworstwo..) i okazalo sie ze mnostwo dziewczyn tak ma ze dzieci na badaniu nic a nic nie chca sie przekrecic ani w ogole wspolpracowac bo sobie spia i maja wszystko w glebokim powazaniu I czasem nawet po spacerze, kreceniu tylkiem, jedzeniu i podskokach sobie dalej spia. takie leniuchy A lekarz moze nie byl zmartwiony czy zdziwiony tylko skupiony na pomiarach i zirytowany ze trudno mu zrobic takze nie martw sie w Polsce sobie zrobisz USG i bedziesz spokojniejsza |
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra a mi się wydaje, że po lewej jest dzidzia z góry
. Dwie łapki nad twarzą . Widać wyraźnie . i nóżki na dole
|
|
|
|
#381 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ---------- Cytat:
||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Haha to już objaśniam jak ja widzę to zdjęcie
Dzidzia Emigry ![]() emigra.jpg (zmieniłam, bo przez znak wodny nic nie było widać) Edytowane przez tikki85 Czas edycji: 2011-09-09 o 10:10 |
|
|
|
#383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#384 |
|
Zakorzenienie
|
Emigra widzisz jak słodko śpi z rączkami nad główką...a Ty taka zła jesteś na Dzidzię
|
|
|
|
#385 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
Oj jeszcze będzie Wam Dziecię machało i machało do znudzenia...
|
|
|
|
#387 |
|
Zakorzenienie
|
no mam nadzieje
w ogole to przez tydzien, a dokladnie 9 dni dziecko uroslo o 2 cm
|
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Widzisz, tyle energii traci na wzrost a Ty jeszcze chcesz, żeby fikało koziołki
|
|
|
|
#389 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hejka
![]() Ja wczoraj mialam to Usg prenatalne i wrocilam dopiero do domku wieczorkiem, bo bylismy z mezem uczcic dobre wiesci z badania ![]() maz zabral mnie na kolacje do knajpki, no czasem bywa romantyczny, bardzo rzadko ale mu sie zdarza A na badaniu dzidzia bardzo ruchliwa, ale mysle ze dlatego ze zjadlam przed badaniem prince polo Podskakiwal no a lekarz stwierdzil, ze bardzo ruchliwe dziecko mam nadzieje ze nie da mi popalic jak sie urodzi![]() Na badaniu wyszlo, ze dzidzia jest pod kazdym wzgledem zdrowiutka, co mnie bardzo cieszy: raczki, nozki widoczne, brzuszek i narzady w brzuszku w normie, widoczne, glowka i serducho w porzadku, nawet nam raczka pomachal. Mierzy ponad 5 cm i tp z usg wychodzi mi na 23 marca, wiec o 4 dni pozniej niz z OM. No i plci jednak na razie nie poznalam, dr tam jeszcze nic nie zobaczyl Na drugim zdjeciu lekarz uchwycil nogi (wyglada jak nurkujaca zabka )Cytat:
Mialam nadzieje ze druga ciaza je troche poskromi ale chyba na razie sie nie zapowiada, jak sie krecily tak dalej sie kreca ![]() bidulka, to zes pol dnia spedzila u lekarzy. Ale dobrze ze endokrynolog ok ![]() Cytat:
witaj gratulacjekochanie nie martw sie. Jak bylam na usg prenatalnym z Filipem w ciazy, to wogole sie nie ruszal, spal po prostu. Tylko ze nas lekarz odeslal, mialam cos zjesc i wrocic jeszcze raz na badanie. I Filip rozbudzil sie i szalal dopiero wtedy. Czasem tak jest ze dzidzia po prostu ucina sobie drzemke, a co ja interesuje ze akurat jest badanie ![]() A zdjecie ladne, moze malo wyrazne ale widac co trzeba ![]() Cytat:
dobrze ze wszystko juz jest w porzadku
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- A my dzis zaczelismy II trymestr !!! a odruchy wymiotne nie ustapily ale sa mniejsze
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:40.

Okazało sie, że na 99% będziemy mieli córeczkę
Drugi trymestr dla mnie okazał się gorszy od pierwszego - mam mdłości, zapalenie pęcherza, potworną śpiączkę - także dobrze, ze sobie odpocznę
ciekawe co będę myślała umierając z tego bólu
nie jestem w stanie sobie wyobrazić co czujesz

My jutro zaczynamy 15 tydzien