|
|
#361 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe cz. 6
Cytat:
Moja również będzie drobniutka a wagą też się martwiłam.
|
|
#362 |
|
Rozeznanie
|
Madzius, Weronia- brawa za wizyty!
Pięknie, że dzieciaczki rosną. Na tym etapie ciąży już po prostu widać, czy dzieci będą drobnej budowy czy kluseczki. Ledwo posprzątałam wszystko- wsadziłam dziecko do wanny- zaczął wylewać wodę na łazienkę. Wyciągnęłam, ubrałam, nakremowałam, zaczęłam wrzucać ubranka brudne z tego płynu do pralki- dorwał doniczkę z ziemią i porozsypywał. DZIEŃ ŚWIRA. To umocniło mnie w przekonaniu, że bez naszej niani na te 2 tygodnie się nie obejdzie, bo ja już nie nadążam za Rafkiem i nie mam też cierpliwości i mnie nerwy na te psoty biorą. |
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
to teraz do domu i odpoczywaj
|
#364 | |||||||
|
Ania
|
Dzień dobry. Piękny dzień się zapowiada.
![]() Wróciłam z zakupów, i z laboratorium. Tam się tylko wkurzyłam- wchodzę, w przychodni chyba z 30 osób, większość do rejestracji..Pytam, czy mogę zostawić tą próbkę(gbs)- w domyśle szybko pomiędzy ludźmi(bo dużo chorych było). A babka do mnie, że nie, że muszę czekać, że ciężarne nie mają pierwszeństwa tutaj(pielęgniarka..).. bardzo mnie to zirytowało... końcem końców zapłaciłam pomiędzy ludźmi i tylko zostawiłam tą próbkę, ale się bardzo zirytowałam... Na pocieszenie w rosmmanie kupiłam 4 pomadki i dwa masełka do ust ![]() Cytat:
![]() Dziękuję za wsparcie ![]() Cytat:
![]() [1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59957356]Soffinka a jak to jest z tym prywatnym szpitalem? Musisz coś płacić? Asiek masakra z tymi badaniami... Ale pociesze cię że po porodzie nie będą prosić do gsbinetu tylko na obchodzie nóżki szeroko Przynajmniej u mnie tak było :-D Haneczka przy Twoich dolegliwościach szpital i cc to najlepsze rozwiązanie. Czujnego Masz lekarza, bardzo dobrze! Co do Internetu to ja sobie wykupuje najtańszy pakiet- 5zl na miesiąc, nawet nie pamiętam ile mgb ale wystarcza na wizaż i fb mam play na kartę. Więc zorientuj się bo musisz być z nsmi w kontakcie ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Jak byłam ostatnio w szpitalu, to była właśnie kobieta po porodzie, i rano przyszedł obchód i mówią do niej: proszę pokazać krocze- kazali jej zdjąć majtki siatkowe i w ogóle.. Dobrze, że wiem już, jak to może wyglądać ![]() No i z internetem muszę szukać, bo łączności z Wami nie zerwę. Cytat:
Ale najwazniejsze, że jest ok ![]() Cytat:
Cytat:
co do infekcji, to współczuję, oby szybko przeszło![]() A czułaś ten skurcz? Cytat:
No nic, bliżej juz niż dalej do końca ![]() Cytat:
![]() Dobre wieści przynosisz z wizyty, a wyniki się poprawia ![]() Olinka- synuś śliczny. I dziękuję. Chudziaszek- spokojnie, to tylko sen ![]() Weronia i motylek- współczuję wymiotów;* Dziękuję za informacje odnośnie internetu ![]() Ja od wczoraj biorę lek na puchnięcie, i w nocy wstawałam siku co godzinę...maskara ![]() A dodam, że lekarz, który świetnie się mną zajął- byłam u niego pierwszy raz.. mój jest na urlopie, i polecił mi tego właśnie(koledzy) ale jestem bardzo zadowolona. Pierwszy raz mnie widział a zajął się świetnie, naprawdę
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||||
|
|
|
#365 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 6
Cytat:
|
|
|
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
pielęgniarka i taka franca... znieczulica ludzka!
|
#367 | |||||||
|
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
Witam się w 35 tygodniu ![]() Powiedzcie mi dlaczego Wy zamiast wić gniazda siedzicie na wizażu i piszecie tyle, że ciężko to ogarnąć. 12 h mnie tylko nie było! Ale dzisiaj jest piękna pogoda Rano byłam w labie oddać mocz i krew do badań. Potem zajechałam do Lidla ale nic z ciuszków nie kupiłam, bo te body 50/56 wydawały mi się za małe ate większe za duże ![]() Potem zajechałam na szybko do sh i kupiłam spodnie i kurtkę dżinsową z Nexta córce i trochę ciuszków dla maluszka. Zaraz się biorę za ciasto Kinder Country i jakoś będzie trzeba wytrzymać do jutra do 16:00 z próbowaniem Cytat:
Daj prędko znać co się dowiedziałaś!Cytat:
To ewidentny znak, że już najwyższy czas na odpoczynek.[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;59967346] ![]() Wysłane z mojego C1505 przy użyciu Tapatalka[/QUOTE] Cytat:
Cytat:
Było grubo... Śmiało! Może napiszesz nam coś o sobie? Cytat:
![]() No i brawa za dobre wieści oczywiście! Cytat:
A z tym krążkiem nigdy nie wiadomo. Mojej koleżance zdjęli krążek po 37 tc. a ona się potem jeszecze bujała długo i urodziła po terminie.Cytat:
---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- olinko cudne masz te fotki! A Michaś jest przesłodki |
|||||||
|
|
|
#368 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hej Gerda myślę że tak napisz coś o sobie, kiedy tp?
|
|
|
|
|
#369 |
|
Konto usunięte
|
Ciekawe co tam u anuszki...
|
|
|
|
#370 |
|
Zakorzenienie
|
|
#371 |
|
Zakorzenienie
|
mi wychodzą skurcze na każdym ktg takie 40-90% nawet, nie są bolesne, czuje tylko twardnienie całego brzucha
|
|
|
|
#372 |
|
Zakorzenienie
|
Wyprałam mate na przewijak a była w kolorowe sówki ... teraz sówek brak. Sprały się
|
#373 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Także rozumiem i wspieram No! Ciekawe kiedy będą w domu w komplecie ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- Cytat:
Kurde wkurzyłabym się
|
|
|
#374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjem lub napije sie wody i od razu mam zgagę
|
|
#375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tabletki no coz jak trzeba to trzeba. Jeszcze troche ![]() ---------- Dopisano o 12:31 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ---------- czulam Najpierw myslalam ze to Zuzia sie tak wypiela. Ale dotykam brzucha a on caly twardy jak skala a polozna mowi ze skurcz sie pisze. nie widzialam maszyny bo lezalam wtedy na plecach. No i nie bylo to przyjemne ![]() ---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:31 ---------- Cytat:
U niej pierwsze ktg mialam w 29 tyg. u gina robia chyba od 35. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#376 |
|
Zakorzenienie
|
Zasiłek mam wstrzymany bo zus musi mieć oryginał od pracodawcy... a telefonu nikt nie odbiera. W poniedziałek babeczka będzie do mnie dzwonić co mam zrobić z nowym l4 czy bezpośrednio do nich zanieść tak jak chciałam czy jeszcze jakoś inaczej. Napisałam pismo- maila do inspekcji pracy czekam na odpowiedź od nich.
|
#377 |
|
Rozeznanie
|
Elani u mnie nie ma premii
chociaz chcialabym. Na kolejne pieluchy bym przeznaczyla Sadze ze to pomylka, wole od razu wyjasnic. Na drugie sniadanie lody mieta z czekolada od Grycana. Ale dobre ach ta dieta kobiety w ciazy, a mialam cwiczyc silna wole ![]() U mnie tez sloneczko wiec ciesze sie z spacerku.
|
#378 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, Babeczki
Dzisiaj wizytuję. Ogarnęłam Grażynę, nawet fajna mi fryzurka wyszła, jak na mnie to 'poszalałam', bo zostawiłam sobie tylko paseczek ![]() Włosy sobie dzisiaj też ufarbowałam ( te na GŁOWIE!!) ![]() I za dwie godzinki wychodzę do lekarza ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Jasne, zapraszamy Napisz coś o sobie I kogo nosisz w brzuszku? ![]() Cytat:
Najważniejsze, że wszystko ok i szyjka jeszcze trzyma Cytat:
Malutka po prostu będzie drobna A teraz wątek ogarnia AUSTRALIACytat:
Ale dzieci mają pomysły, masakra. Może kwiatek mu się nie podobał? ![]() ![]() Cytat:
Pewnie pielęgniarka pierwsza by się pchała bez kolejki, gdyby była w ciąży. Masakra.Co do oglądania krocza po porodzie. Tutaj na plus jest cc. Wtedy przynajmniej krocze w całości i nie trzeba go pokazywać na obchodzie Cytat:
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-06 o 12:41 |
|||||||||
|
|
|
#379 |
|
Zadomowienie
|
a wiec☺ u mnie juz(albo dopiero) koncowka 32tygodnia, termin mam na 26.06. Bedzie druga dziewczynka, pierwsza juz ma 4 lata skonczone, czas leci jak szlony😆
|
|
|
|
#380 |
|
Zakorzenienie
|
mata kupiona na allegro, prałam w 30 stopniach... po prostu jakieś gówno.
|
#381 | |||||
|
Ania
|
Też o niej myślę. Pewnie ma zawrót głowy, szpital, Zuzia i sama po cesarce...
Mimo wszystko czekam na wieści od niej ![]() Cytat:
Ale ma jakiś kolor czy biała mata? będzie bez sówek, czy wyrzucasz? ![]() Cytat:
Ja tego ktg nie ogarniam ![]() Cytat:
;/ Cytat:
podziwiam![]() A no tak, nawet zaczynam zauważać więcej plusów cesarki ![]() A któraś z Was się orientuje, czy mąż może być przy cesarce? tak bym chciała... ![]() Cytat:
16.05.2015r.- ślub!! ![]() 19.05.2016r.- narodziny Hani "Jak na deszczu łza cały ten świat nie znaczy nic a nic... Chwila, która trwa może być najlepszą z Twoich chwil..." -35...28,4kg do celu ![]() |
|||||
|
|
|
#382 |
|
Zakorzenienie
|
Gerda witaj
, ja mam teoretycznie 32+5 a termin na 30.06 nie ogarniam jak oni to liczą. Wieczorem muszę jednak pojechać do lekarza. Mam o 19 badanie dna oka i jakoś muszę to połączyć. Nie ma jeszcze malucha i nie zaczęłam ubranek prać, a codziennie wstawiam pranie i 2-3 zmywarki garów! Nie mam siły tego pracować:-P Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#383 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo przepraszam Ci Australia tak ładnie zrobiłaś ta pierwsza stronę a ja wropa z przyzwyczajenia wybacz
dziękuje dziewczyny ze jesteście czujne
|
#384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#385 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
|
|
#386 | |
|
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczęta!
U mnie kolejny dzień lenia, ja nie wiem kiedy się ogarne wczoraj byłam na urodzinach taty, ledwo dałam radę wysiedzieć... Nie dla mnie takie imprezy już. A tak się najadłam, że wieczorem mnie pokarało za to obżarstwo bólem żołądka. A w nocy obudził mnie ból zęba. Mam go zaleczonego i po porodzie mam iść leczyć go kanałowo, mam nadzieję, że to się nie powtórzy, bo inaczej nie wiem co to będzie...Cytat:
![]() Haneczka, dobrze, że lekarz czujny! Świetne masz podejście, najważniejsze zdrówko dzieciątka! Wszystko będzie dobrze, tylko ten Internet sobie załatwiaj, to wtedy szybko Ci czas zleci a ten weekend ma być ponoć ciepły więc korzystaj z pięknej majowej pogody!! Przełużcie sobie świętowanie rocznicy właśnie na ten weekend i miło spędzcie czas ![]() Olinka, śliczny synuś Jasne! Witaj Madzius, Weronia gratulacje udanych wizyt! Tych wczorajszych udanych też gratuluję! za te jeszcze przed wizytą!!No właśnie! Miqesi, a nie myślałaś, żeby ten paseczek na dole też machnąć farbą? Jak Ty się dziewczyno przed tż-em będziesz prezentowała? Taka nieharmonijna?? Wstydź się! ![]() Aniu, współczuję Ci tych wszystkich przejść z ZUSem, szefowa itd, niesprawiedliwe to. I jeszcze na dokładkę te cholery sowy Ci w praniu odleciały wkurzyłabym się!
Edytowane przez __Veronique Czas edycji: 2016-05-06 o 13:01 |
|
|
|
|
#387 |
|
Zadomowienie
|
Mam nadzieje, ze urodze troche wczesniej(he he nadzieja😃
bo mam jakies dziwne(niczym nie poparte) przeczucia☺. Wam tez sie tak osoatnio czas dluzy? Pasowalby mi juz 37tydzien😁
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#388 |
|
Zakorzenienie
|
Mi się nie dłuży. Cały czas coś mam
poza tym jeszcze muszę sporo rzeczy przygotować Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#389 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A ostatnią miesiączkę miałam 15.09. Nie wiem, jak oni to liczą. Dlatego zawsze mówią, że urodzić można 2 tygodnie przed TP, jak i dwa tygodnie po ![]() Imię już wybrane? ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:09 ---------- Cytat:
![]()
2015: 20. 2016: 11. 2017: 6. 2018: 4. 2019: 2 Edytowane przez Miqesi Czas edycji: 2016-05-06 o 13:12 |
|||
|
|
|
#390 |
|
Zadomowienie
|
zebrah a wiesz, że w szpitalu, w którym urodziłam Sarę żaden lekarz nie chcial widzieć mojego krocza po porodzie. Położna zdjęła mi szwy i mnie wypisali. Na I obchodzie po porodzie lekarz nacisnął mi na brzuch i to było cale badanie"ginekologiczne", a leżałam tam od pon do piątku...
haneczko co do męża przy cesarce, zależy od szpitala, zwykle mówią że to operacja i nie wpuszczają, ale jest coraz więcej wyjątków. Musisz pytać u siebie Posprzątane, odpoczywam bawiąc się lalami
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:49.

jedynie podobała mu sie moja morfologia i przepisał mi ful tabletek
miał pobrać posiew ale jest piątek po godzinie 10:00 było wiec nie mógł pobrać :/ poprawił krążek po cos mu nie pasowało może sie zsunął :/ jak zapytałam czy jest możliwość ze urodzę wcześniej to sie zaczął śmiać i powiedział ze po 38tc urodzę bo wtedy bedzie ściągać krążek może nawet w 37yc zobaczymy co mi powie na kolejnej wizycie 

. Mam bardzo humorzastego lekarza, a wczoraj ewidentnie nie był jego dzień. Zważył, zmierzył ciśnienie i pobrał paciora i tyle. Wyników krwi w ogóle nie skomentował
a tam wszystko poszło w dół, hemoglobinę mam 10, żelazo 24 itp. Zrobił usg nic nie mówiąc ile waży, tylko że wody ok i dziękuję do zobaczenia za 3 tyg. Zdębiałam, normalnie mnie zatkało, a że dzieciaki czekały na mnie w poczekalni po prostu wyszłam i tyle Normalnie jakby była to pierwsza moja wizyta to pewnie nigdy już bym do niego nie poszła, ale że znamy się tyle lat to staram się tym nie przejmować. Jednym słowem nic nie wiem, czuję się niedopieszczona
Daj prędko znać co się dowiedziałaś!

A z tym krążkiem nigdy nie wiadomo. Mojej koleżance zdjęli krążek po 37 tc. a ona się potem jeszecze bujała długo i urodziła po terminie.