Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-22, 08:35   #361
tija93
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Coś mi się przypomniało Tinkerr pytała o masę płodu Tak jak zona napisała, 4200 przy cukrzycy, 4500 przy fizjologicznej ciąży. Mniej dla cukrzycy, bo bardzo często jest dysproporcja między główką a brzuszkiem płodu i dla bezpieczeństwa
Stary 2016-06-22, 08:42   #362
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
Czesc

zastanawia mnie dlaczego dwojka musi byc tej samel plci? Mam nadzieje, ze to nie jest glupie pytanie :P

Tez zakupilam juz Szumisia i mam nadzieje ze w razie takich akcji bedzie pomocny

Gratuluje zakonczonej misji prania
Ja robie to bardzo na raty :P na razie wypralam 2 pralki malej i od razu poprasowalam, bo bylo cudownie chlodno, a dzis zaczelam od prania naszych rzeczy :P ale kolejna pralke wstawie juz Malej :P

Ale akcja :P u mnie raczej nikt sie nie obraza... no ale roznie bywa :P

A w ogole wczoraj zrobilam koktajl z Twojego przepisu smakowal mi bardzo, ale moj organizm chyba nie toleruje takiej mieszanki, bo potem pol h spedzilam w toalecie zwracajac
Teraz mi sie cos kojarzy, ze polaczenie banana z kakao mi chyba juz kiedys nie sluzylo :P
No coz, mi pozostaja koktajle owocowe

I nie pokazalas nam rozowego kocyka??

Wczoraj przed meczem bylam na moim drugim masazu, alez bylo cudownie polecam kazdej, ktora boli kregoslup.
Zapisalam sie na ostatni w polowie lipca, bo potem moj masazysta idzie na urlop

Chyba chodzi o to, ze bliźniaki mogą byc jednojajowe i dwujajowe. Kasi bliźniaczki sa jednojajowe. Kiedy plemnik danej płci zapładnia komórkę a ona sie podzieli to nie ma innej opcji niz ta sama płeć.
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie

Do dwóch jaj sa potrzebne dwa plemniki w związku z czym może sie trafić ze beda to dwa o odmiennej płci.

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Tija moze ja mam glupie pytanie, ale kiedy skurcze bolą? Jakiej mocy bolą? Albo jakiej mocy moga być B-H? Bo te nie bolą, nie mnie.

Wydaje mi sie ze to indywidualna sprawa. Z Oliwia nie miałam bolesnych a w ostatnim tygodniu miałam kilka takich, których nie byłam pewna. Nie zwijalam sie z bólu ale dyskomfort był większy niz zawsze. Rozpoznaje je po tym, ze po prostu przechodzą i nie wracają

Dzis od rana znów mnie dopadły...

Stary 2016-06-22, 08:44   #363
scoiatael86
Rozeznanie

Jeszcze z wczorajszej szkoły rodzenia: położna polecała do masażu krocza olejek Weleda i też (jak moja pani dr) zalecała zacząć dopiero w 34. tygodniu. Chwaliła też bardzo baloniki Aniball i Epino do ćwiczeń krocza (też od 34. tygodnia).

Były też pytania o położniczy żel Natalis i był bardzo chwalony

Tija a jakie jest Twoje zdanie w tych kwestiach?
Stary 2016-06-22, 08:44   #364
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ...
Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ...
Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku .....

Bardzo się mi podobają piżamki. Kiedy zamawiasz?
Jeśli materiał jest ok sama bym sobie zamówiła
O jaaa ( trzymam kciuki za szybki remont, ale nie zazdroszcze Ci w tym calym natloku zajec

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Kasia_ruda spodziewa się bliźniaków jednojajowych i one zawsze są jednej płci Gdyby czekała na dwujajowe to mogłyby być innej płci.

O kurcze, współczuję

Przede wszystkim jest to baaardzo indywidualne Z natury B-H nie bolą, nie mają prawa boleć. Z kolei przepowiadające skurcze, które pojawiają się około 37 tygodnia mogą już boleć i mogą wręcz być pomylone z porodowymi. Przede wszystkim odróżnia je brak nasilania się i wyciszanie po pewnym czasie. Więc jeśli czujesz spięcie macicy i Cię to nie boli to spokojnie jest ok i jest normalnie Potem będzie trzeba obserwować czy skurcze się nasilają. Ja wczoraj na zapisie KTG miałam kilka spięć macicy (jakies 5-6) niebolesnych na 20%.
Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
Chyba chodzi o to, ze bliźniaki mogą byc jednojajowe i dwujajowe. Kasi bliźniaczki sa jednojajowe. Kiedy plemnik danej płci zapładnia komórkę a ona sie podzieli to nie ma innej opcji niz ta sama płeć.
Jeśli sie mylę to mnie poprawcie

Do dwóch jaj sa potrzebne dwa plemniki w związku z czym może sie trafić ze beda to dwa o odmiennej płci.

---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ----------

Wydaje mi sie ze to indywidualna sprawa. Z Oliwia nie miałam bolesnych a w ostatnim tygodniu miałam kilka takich, których nie byłam pewna. Nie zwijalam sie z bólu ale dyskomfort był większy niz zawsze. Rozpoznaje je po tym, ze po prostu przechodzą i nie wracają

Dzis od rana znów mnie dopadły...

Dzieki za wyjasnienie nie wiedzialam ze Kasia bedzie miala jednojajowe! Ale czadowo!

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 08:49   #365
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Kasia_ruda spodziewa się bliźniaków jednojajowych i one zawsze są jednej płci Gdyby czekała na dwujajowe to mogłyby być innej płci.

O kurcze, współczuję

Przede wszystkim jest to baaardzo indywidualne Z natury B-H nie bolą, nie mają prawa boleć. Z kolei przepowiadające skurcze, które pojawiają się około 37 tygodnia mogą już boleć i mogą wręcz być pomylone z porodowymi. Przede wszystkim odróżnia je brak nasilania się i wyciszanie po pewnym czasie. Więc jeśli czujesz spięcie macicy i Cię to nie boli to spokojnie jest ok i jest normalnie Potem będzie trzeba obserwować czy skurcze się nasilają. Ja wczoraj na zapisie KTG miałam kilka spięć macicy (jakies 5-6) niebolesnych na 20%.

To ciekawe czy moje to BH czy przepowiadające. Zważywszy na to ze Oliwia postanowiła wyleźć w 35 tc to jeśli jej brat pójdzie w jej ślady to za tydzien mogę sie rozpakować.... Mój stres aktualnie sięga zenitu i nie wiem czy to nie on wywołuje skurcze.

Z Oliwia moim zdanie to tez stres wywołał poród.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Cytat:
Coś mi się przypomniało Tinkerr pytała o masę płodu Tak jak zona napisała, 4200 przy cukrzycy, 4500 przy fizjologicznej ciąży. Mniej dla cukrzycy, bo bardzo często jest dysproporcja między główką a brzuszkiem płodu i dla bezpieczeństwa

Sie sie brzuch większy? Bo u mnie sie glownie kierują rozmiarem brzucha.
Ja zamierzam pertraktować z lekarzem do tego 4,5-4,8 i przynajmniej próbować SN. Póki sie mieści w siatce to nie muszę sie martwić.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
O jaaa ( trzymam kciuki za szybki remont, ale nie zazdroszcze Ci w tym calym natloku zajec

Dzieki za wyjasnienie nie wiedzialam ze Kasia bedzie miala jednojajowe! Ale czadowo!

Wydaje mi sie ze kiedyś pisała ze przyjęła dwa zarodki. Z czego jeden sie nie przyjął a jeden podzielił. taka niespodzianka

Gdyby sie ten drugi przyjął to byłaby dwójka jednojajowa tej samej płci i trzeci bobas z innego jaja i mógłby byc np chłopcem

Stary 2016-06-22, 09:00   #366
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Hej

Pocytowało mi i zniknęło A z moją słabą pamięcią nic nie pamiętam

Wczoraj poszłam do koleżanek, porodówkowa miała robotę to poszłam do drugiej na ginekologie Potem byłam u księgowej, następnie poszukiwałam dla Esika podrobów i wróciłam do domu padnięta jak po maratonie z ciągnącym brzuchem

Na dzisiaj planów brak

Edit: dzisiaj mam 50 dni do porodu
50 dni, super.

Cytat:
Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ...
Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ...
Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku .....
O rety, współczuję, tyle musisz pracować, a tu jeszcze taka ogromna upierdliwość doszła. :/ Oby udało się Wam sprawnie przeprowadzić remont!

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość

Florence owocnych poszukiwań wymarzonej szafy!

Zaraz pędze na wizytę do ginki.. Tradycyjnie pewnie zbada mi szyjkę i da namiary do lekarza, który robi III usg genetyczne

Dzisiaj też zabieram się za kolejne pranie.. pieluch tetrowych i flaneli Ciuszki Małej wypiorę dopiero, jak będzie kupiona szafa.. czyli początek lipca
Dzięki.
Kciuki za wizytę.

Cytat:
Napisane przez scoiatael86 Pokaż wiadomość
My zawsze na spacery / zdjęcia jeździmy na południe od Gliwic (okolice Smolnicy i Pilchowic) tam masz łąki, pola i lasy. Można też się wybrać nad jezioro - Dzierżno albo Pławniowice.. w Pławniowicach dodatkowo masz jeszcze piękny pałac i park tylko tam trzeba zapłacić za możliwość sesji Jeszcze jest piękny park w Pszczynie na sesje. Albo Świerklaniec. Albo chociażby w parku w Chorzowie zależy jakiej lokalizacji szukasz
Wielkie dzięki, przyjrzę się tym miejscom! Ma być łąko/polno/leśno/parkowo. Też myślałam o parku w Chorzowie. W Pszczynie również fajnie, ale niestety tam mieliśmy już sesję ślubną.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:04   #367
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Co ciekawego mówią?

Z racji, że bank jest sponsorem programu, to niewiele obiektywnego

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Asicucha, moje bliźniaczki powstały z jednej zapłodnionej komórki, która w trakcie podziałów (tych rozwojowych, z 1 na 2, z 2 na 4 itd) rozdzieliła się na dwie oddzielne. Mają więc identyczny materiał genetyczny. Stąd ich płeć jest taka sama. Bliźniacze parki powstają, kiedy plemniki zapładniają dwie oddzielne komórki jajowe.

kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 09:04   #368
TinkerrBell
Zadomowienie

O mordę jeża rety rety

W dwa tygodnie 1,5 kg.... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, ze od 3 dni nie mogę sie dogadać z kibelkiem.
Ja jego! Help!

Stary 2016-06-22, 09:05   #369
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Wielkie dzięki, przyjrzę się tym miejscom! Ma być łąko/polno/leśno/parkowo. Też myślałam o parku w Chorzowie. W Pszczynie również fajnie, ale niestety tam mieliśmy już sesję ślubną.
Jak chcesz to Ci podeślę dokładnie na mapie te miejsca
Stary 2016-06-22, 09:07   #370
kasia_ruda
Zakorzenienie

Jezu, umieram na zgagę, dziś nie spałam do 2, a kolację zjadłam o 20. Zasnęłam dopiero, kiedy zwymiotowałam. Nic mi już nie pomaga, ani mleko, ani siemię, ani gaviscon. No dramat jakiś. I rano wstałam, a zgaga w najlepsze trwa. Po czym ja się pytam, jak w nocy wszystko zwymiotowałam... A wymioty to też już coraz większy koszmar, bo strasznie mi brzuch spinają, potem boli

Stary 2016-06-22, 09:10   #371
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze z wczorajszej szkoły rodzenia: położna polecała do masażu krocza olejek Weleda i też (jak moja pani dr) zalecała zacząć dopiero w 34. tygodniu. Chwaliła też bardzo baloniki Aniball i Epino do ćwiczeń krocza (też od 34. tygodnia).

Były też pytania o położniczy żel Natalis i był bardzo chwalony

Tija a jakie jest Twoje zdanie w tych kwestiach?
Raz na konferencji starałam się wygrać żel, ale jakieś baby stare go wygrały Chociaż uważam, że to trochę taki pic na wodę. Zobacz na skład - praktycznie same jakieś substancje nawilżające. Nic specjalnego. Nawilżenie i poślizg uzyskasz używając olejka.

A co do tych baloników to bym szczerze mówiąc się bała. Jakoś nie wierze, że one nie drażnią szyjki macicy. Nie ma się nad nimi takiej kontroli jak nad własnymi palcami.

Oczywiście jest to tylko moja opinia

Cytat:
To ciekawe czy moje to BH czy przepowiadające. Zważywszy na to ze Oliwia postanowiła wyleźć w 35 tc to jeśli jej brat pójdzie w jej ślady to za tydzien mogę sie rozpakować.... Mój stres aktualnie sięga zenitu i nie wiem czy to nie on wywołuje skurcze.

Z Oliwia moim zdanie to tez stres wywołał poród.

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ----------

Sie sie brzuch większy? Bo u mnie sie glownie kierują rozmiarem brzucha.
Ja zamierzam pertraktować z lekarzem do tego 4,5-4,8 i przynajmniej próbować SN. Póki sie mieści w siatce to nie muszę sie martwić.

---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ----------

Wydaje mi sie ze kiedyś pisała ze przyjęła dwa zarodki. Z czego jeden sie nie przyjął a jeden podzielił. taka niespodzianka

Gdyby sie ten drugi przyjął to byłaby dwójka jednojajowa tej samej płci i trzeci bobas z innego jaja i mógłby byc np chłopcem

Bardzo możliwe, że stres wywołał poród przedwczesny Nie martw się na zapas, czas pokaże

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
O mordę jeża rety rety

W dwa tygodnie 1,5 kg.... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, ze od 3 dni nie mogę sie dogadać z kibelkiem.
Ja jego! Help!

Jesteś usprawiedliwiona

Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Jezu, umieram na zgagę, dziś nie spałam do 2, a kolację zjadłam o 20. Zasnęłam dopiero, kiedy zwymiotowałam. Nic mi już nie pomaga, ani mleko, ani siemię, ani gaviscon. No dramat jakiś. I rano wstałam, a zgaga w najlepsze trwa. Po czym ja się pytam, jak w nocy wszystko zwymiotowałam... A wymioty to też już coraz większy koszmar, bo strasznie mi brzuch spinają, potem boli

Współczuję

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 09:15   #372
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Raz na konferencji starałam się wygrać żel, ale jakieś baby stare go wygrały Chociaż uważam, że to trochę taki pic na wodę. Zobacz na skład - praktycznie same jakieś substancje nawilżające. Nic specjalnego. Nawilżenie i poślizg uzyskasz używając olejka.

A co do tych baloników to bym szczerze mówiąc się bała. Jakoś nie wierze, że one nie drażnią szyjki macicy. Nie ma się nad nimi takiej kontroli jak nad własnymi palcami.

Oczywiście jest to tylko moja opinia
Dzięki a jeśli chodzi o termin od kiedy zacząć masaż krocza?
Stary 2016-06-22, 09:17   #373
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
O mordę jeża rety rety

Ja jego! Help!

Oddaj mi. Ja z przyjemnością przyjmę jakies 3-4kg

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:19   #374
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Rodzić po ludzku poleca już od 20 tygodnia, moja koleżanka uważa, że po 30 spokojnie można zacząć. U Ciebie w szkole rodzenia mówili o 34, więc jak widzisz jest dużo szkół Myślę, że jak ginekolog nie widzi przeciwwskazań to spokojnie możesz zacząć masować Ja w 34 mam wizytę i będę pytać czy mogę
Stary 2016-06-22, 09:19   #375
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Oddaj mi. Ja z przyjemnością przyjmę jakies 3-4kg

Wysłane za pomocą magii

Częstuj sie! Oddam wszystko. Właśnie mam depresje.
Ciekawe czy diabetolog mnie zgoni.

Insulina to zlooooooooo

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 09:22   #376
iweczka
Zakorzenienie

Hej,

Ja z samego rana zaliczyłam już turne po mieście.
Pkole, przychodnia, budowa, sklep mięsny, piekarnia i warzywniak.
Padłam jak wróciłam
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:24   #377
pati0090
Zakorzenienie

dzień dobry,
ja nie wiem jak to jest. Jestem na swoim, mam ciszę i spokój a nie mam czasu z wami pisać ciągle doprowadzam mieszkanie do stanu używalności po remoncie i już mam dość. Jutro jedziemy w góry do soboty, a dziś na 18 mam sesje ciążową bo nie wiem czy się tu chwaliłam

Cytat:
Rodzić po ludzku poleca już od 20 tygodnia, moja koleżanka uważa, że po 30 spokojnie można zacząć. U Ciebie w szkole rodzenia mówili o 34, więc jak widzisz jest dużo szkół Myślę, że jak ginekolog nie widzi przeciwwskazań to spokojnie możesz zacząć masować Ja w 34 mam wizytę i będę pytać czy mogę
Cytat:
nam położna mówiła, że najlepiej zacząć w 20 tc

Cytat:
moja też chwaliła te baloniki Aniball, że to ogólnie nowość ale miała już na oddziale trzy panie, które go używały i były fajne efekty

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:26   #378
Orange_tree1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość

O rety, współczuję, tyle musisz pracować, a tu jeszcze taka ogromna upierdliwość doszła. :/ Oby udało się Wam sprawnie przeprowadzić remont!

Nawet nie mam siły myśleć o remoncie, nic mi się nie chce a u kurde takie cuś
Masakra ... Marzyłam żeby mieć nową piękną łazienkę bo moja była robiona 25 lat temu (płytki) więc nie jest urodziwa ale kurde teraz tak ciepło i do tego ten brzuch i praca i w ogóle nie mam ochoty myśleć nad tym co bym tam dokładnie chciała mieć
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:30   #379
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Nawet nie mam siły myśleć o remoncie, nic mi się nie chce a u kurde takie cuś
Masakra ... Marzyłam żeby mieć nową piękną łazienkę bo moja była robiona 25 lat temu (płytki) więc nie jest urodziwa ale kurde teraz tak ciepło i do tego ten brzuch i praca i w ogóle nie mam ochoty myśleć nad tym co bym tam dokładnie chciała mieć

Ooo czyli dotknęło Cie przekleństwo.. Uważaj o czym marzysz

Wysłane za pomocą magii

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 09:33   #380
scoiatael86
Rozeznanie

Cytat:
Co szkoła to termin będę pytać ginekologa jeszcze dziekuję za odpowiedzi
Stary 2016-06-22, 09:34   #381
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Na ddtv mówią o komórkach macierzystych
byłąm na warsztatach o tym i tydzień tyemu byłą też pani w szkole rodzenia i zachwalała ale to baaaardzo droga inwestycja i ja się niestety nie zdecyduje. Chciałabym pobrać i się zrzec tej krwi bo to jest darmowe a może uratować komuś życie ale musiałabym rodzić w Warszawie bo tylko tam można się tej krwi bezpłatnie zrzec

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Co do mamy-moja dzis miała imieniny i nie złożyłyśmy jej z siostrą życzeń. Kutfa mać no...Napisała mi, że jej bardzo przykro, że inni pamiętali, a córki nie i takie tam.
moja mama ma jutro imieniny a siostra za dwa dni urodziny.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Zdecydowanie jestem "opryszczkowa" odkąd pamiętam towarzyszy mi w życiu, więc nie bylam zaskoczona 2 w ciagu ciąży. Moja gin na wiadomość że używam Zovirax powiedziała, że luzik i przepisala jeszcze heviran. Nic nie wspominała, że to niebezpieczne.
Ja też jestem opryszczkowa ale w ciąży na szczęście mnie jeszcze nie dopadło

Stary 2016-06-22, 09:40   #382
Orange_tree1
Zadomowienie

Dziewczyny potrzebuje rad dot łazienki.
Jakie płytki, baterie, wanny, prysznice itd ...
W co zainwestować, co omijać no i w ogóle czy gdzieś można zrobić projekt łazienki np przy zakupie rzeczy?
Gdzieś mi takie coś mignęło ale teraz już nie ogarniam gdzie ...
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:42   #383
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Iweczka, Ty z Wawy? Gdzie planujesz rodzić? Ja w imidzie.
Kasia, mieszkam pod Wawą, planuje rodzić w Bielańskim. Mam tam lekarza i tam rodziłam córkę.
Mam tylko nadzieję, że jak coś się zacznie dziać przed czasem to będzie to noc i zdążę dojechać bo to jednak 1h lekką reką
Stary 2016-06-22, 09:42   #384
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
A ja sie denerwuję ze moja Emi jednak w "Ariela" się przeistoczy. Tym bardziej ze lekarze przy kazdym sprawdzaniu co tam dzidzia ma byli przekonani na 80-90%. A niunia wsrydliwa po mamusi zaciskala nozki i nie chciala sie ujawnic na 100%. Ciuszki mam uniwersalne jednak juz tak przywyklam ze mam w brzuchu corcie ze ciezko bedzie sie przestawic
ja przez 3 lekarz miałam potwierdzone, że dziewczynka a i tak nie wierzyłam. Ostatnio lekarz się ze mnie śmiał, specjalnie włączył USG i zrobił mi zdjęcie krocza bym uwierzyła

Cytat:
Mój identycznie : buźki nie widać a jajka na pierwszy plan
Zero wstydu- jak mamusia

Cytat:
Napisane przez Afrodita Pokaż wiadomość
kurde! Teraz to zaczynam panikować
Ciuszki mam typowo dla dziewczynki
ja mam większość uniwersalnych przez moje schizy ale mam też dużo sukieneczek i opasek

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ciuchy jak ciuchy... Ale co zrobić z różowymi ścianami w pokoju? nie no ufam swojemu ginowi... Już sie pytałam go ze trzy razy czy aby na pewno nic sie nie zmieniło ale jutro zapytam jeszcze raz
dlatego zrobiłąm pokój fioletowo zielony

Cytat:
Na moich poprzednich sierpniówkach pierwszy dzidziol urodził się 4.07 (tp na 29.07
ciekawe która u nas pierwsza urodzi

Stary 2016-06-22, 09:43   #385
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
W co zainwestować, co omijać no i w ogóle czy gdzieś można zrobić projekt łazienki np przy zakupie rzeczy?
Dużo sklepów oferuję projekt przy zakupie płytek
Popytaj, bo czasem nie warto płacić architektowi za projekt małej łazienki 1000 zł.

Ja planuję w domu prysznic bez brodzika, z tzw odpływem liniowym.
Stary 2016-06-22, 09:45   #386
TinkerrBell
Zadomowienie

Diabetolog nic na temat wagi nie powiedziała
Młody dalej głowa w dół ale nie znajduje sie w kanale rodnym wiec mam sie nie martwić.
Od teraz ze względu na wcześniejszy pierwszy poród kontrole mam co tydzien.
Skurczami sie nie przejmować i jeśli nie przestaną przechodzić to od razu dzwonić na oddział.

Mamusiu...nie mogę uwierzyć, ze to zaraz....

Stary 2016-06-22, 09:48   #387
pati0090
Zakorzenienie

Na zdjęciu moja jeszcze nie skończona łazienka ale da się zyć nie ma planela do wanny i lustra ( nie ma umywalki na zdjęciu ale w rzeczywistości już stoi- wczoraj podłączona i wodomierz jest ukryty w szafce). Za wanną będzie słupek wysoki biały jak będę mieć na niego kasę
Zdjęcie zrobione za czasów jak zmywałam w wannie bo nie miałam blatów w kuchni jeszcze

Cytat:
wszystko zależy co wam się podoba. Ja mam łazienkę w dwóch kolorach- drewnopodobne i szare płytki. Baterie nie kupiłam wydziwianych bo takie miałam w starym mieszkaniu i się ciągle coś z nimi działo. Mam wannę bo uważam, że wygodniej przy dziecku (długą na 150 cm bo większa nie wejdzie do mojej małej klitkli )

PROJEKT łazienki zrobisz w castoramie bądź liroy merlin bodajże bezpłatnie (musisz dopytać) Jeśli kupisz u nich płytki

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja planuję w domu prysznic bez brodzika, z tzw odpływem liniowym.
ja taki chciałam na początku ale jakoś względy wygody przy dziecko przeważyły szale
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 13499611_1125038427538917_64918427_o.jpg (53,9 KB, 38 załadowań)

Edytowane przez pati0090
Czas edycji: 2016-06-22 o 09:54
Stary 2016-06-22, 09:48   #388
Krefetka
Zadomowienie

Piernik ma dziś jakies badania czy dzień leniwca i sie odzywać nie chce?

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-22, 09:48   #389
asicuha
Wtajemniczenie

Cytat:

Moglam przeoczyc, w koncu nie mam takich teczek jak Piernik

Cytat:
Asicucha, moje bliźniaczki powstały z jednej zapłodnionej komórki, która w trakcie podziałów (tych rozwojowych, z 1 na 2, z 2 na 4 itd) rozdzieliła się na dwie oddzielne. Mają więc identyczny materiał genetyczny. Stąd ich płeć jest taka sama. Bliźniacze parki powstają, kiedy plemniki zapładniają dwie oddzielne komórki jajowe.

Dzieki za wyjasnienie, juz wszystko dla mnie jasne troche Ci zazdroszcze tych jednojajowych

Cytat:

Tez wczoraj jak wymiotowalam to czulam ten dyskomfort brzuch juz mega bolal

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
ciekawe która u nas pierwsza urodzi
Tez mnie to ciekawi

Dzis sie dowiedzialam ze znajoma z terminem 30.06 wczoraj urodzila piekna Dziewczynke
I doszlo do mnie ze juz za miesiac i ja moge urodzic... w koncu termin mam na 30.07....

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 09:49   #390
kasia_ruda
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam kabinę z wysokim brodzikiem, niby fajna, bo używamy go zamiast wanienki, ale kabina ogólnie to pomyłka. Teraz zrobilabym tylko drzwi szklane i odpływ w płytkach. Kabina zajmuje koszmarnie dużo miejsca, ciągle coś się w niej psuje i w ogóle mam jej dość. Strasznie chcialam mieć prysznic zamiast wanny no i mam. Nie lubię kabin :/ a jeszcze porządne umycie jej to dwie godziny pracy, tyle zakamarków.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości