![]() |
#361 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.
Coś mi się przypomniało
![]() ![]() ![]()
#362 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Chyba chodzi o to, ze bliźniaki mogą byc jednojajowe i dwujajowe. Kasi bliźniaczki sa jednojajowe. Kiedy plemnik danej płci zapładnia komórkę a ona sie podzieli to nie ma innej opcji niz ta sama płeć. Jeśli sie mylę to mnie poprawcie ![]() Do dwóch jaj sa potrzebne dwa plemniki w związku z czym może sie trafić ze beda to dwa o odmiennej płci. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 08:42 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
Wydaje mi sie ze to indywidualna sprawa. Z Oliwia nie miałam bolesnych a w ostatnim tygodniu miałam kilka takich, których nie byłam pewna. Nie zwijalam sie z bólu ale dyskomfort był większy niz zawsze. Rozpoznaje je po tym, ze po prostu przechodzą i nie wracają ![]() Dzis od rana znów mnie dopadły... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Rozeznanie
|
Jeszcze z wczorajszej szkoły rodzenia: położna polecała do masażu krocza olejek Weleda i też (jak moja pani dr) zalecała zacząć dopiero w 34. tygodniu. Chwaliła też bardzo baloniki Aniball i Epino do ćwiczeń krocza (też od 34. tygodnia).
Były też pytania o położniczy żel Natalis i był bardzo chwalony ![]() Tija a jakie jest Twoje zdanie w tych kwestiach?
#364 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#365 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
To ciekawe czy moje to BH czy przepowiadające. Zważywszy na to ze Oliwia postanowiła wyleźć w 35 tc to jeśli jej brat pójdzie w jej ślady to za tydzien mogę sie rozpakować.... Mój stres aktualnie sięga zenitu i nie wiem czy to nie on wywołuje skurcze. Z Oliwia moim zdanie to tez stres wywołał poród. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
Sie sie brzuch większy? Bo u mnie sie glownie kierują rozmiarem brzucha. Ja zamierzam pertraktować z lekarzem do tego 4,5-4,8 i przynajmniej próbować SN. Póki sie mieści w siatce to nie muszę sie martwić. Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja ---------- Dopisano o 08:49 ---------- Poprzedni post napisano o 08:47 ---------- Cytat:
Wydaje mi sie ze kiedyś pisała ze przyjęła dwa zarodki. Z czego jeden sie nie przyjął a jeden podzielił. ![]() ![]() Gdyby sie ten drugi przyjął to byłaby dwójka jednojajowa tej samej płci i trzeci bobas z innego jaja i mógłby byc np chłopcem ![]() Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
![]() |
#366 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kciuki za wizytę. ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z racji, że bank jest sponsorem programu, to niewiele obiektywnego ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 10:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Asicucha, moje bliźniaczki powstały z jednej zapłodnionej komórki, która w trakcie podziałów (tych rozwojowych, z 1 na 2, z 2 na 4 itd) rozdzieliła się na dwie oddzielne. Mają więc identyczny materiał genetyczny. Stąd ich płeć jest taka sama. Bliźniacze parki powstają, kiedy plemniki zapładniają dwie oddzielne komórki jajowe. Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Zadomowienie
|
O mordę jeża rety rety
W dwa tygodnie 1,5 kg.... Na swoje usprawiedliwienie mam tylko, ze od 3 dni nie mogę sie dogadać z kibelkiem. Ja jego! Help! Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#370 |
Zakorzenienie
|
Jezu, umieram na zgagę, dziś nie spałam do 2, a kolację zjadłam o 20. Zasnęłam dopiero, kiedy zwymiotowałam. Nic mi już nie pomaga, ani mleko, ani siemię, ani gaviscon. No dramat jakiś. I rano wstałam, a zgaga w najlepsze trwa. Po czym ja się pytam, jak w nocy wszystko zwymiotowałam... A wymioty to też już coraz większy koszmar, bo strasznie mi brzuch spinają, potem boli
![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
![]() ![]() |
![]() |
#371 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do tych baloników to bym szczerze mówiąc się bała. Jakoś nie wierze, że one nie drażnią szyjki macicy. Nie ma się nad nimi takiej kontroli jak nad własnymi palcami. Oczywiście jest to tylko moja opinia ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#372 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#373 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Oddaj mi. Ja z przyjemnością przyjmę jakies 3-4kg Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Zakorzenienie
|
Rodzić po ludzku poleca już od 20 tygodnia, moja koleżanka uważa, że po 30 spokojnie można zacząć. U Ciebie w szkole rodzenia mówili o 34, więc jak widzisz jest dużo szkół
![]() ![]() ![]()
#375 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Częstuj sie! Oddam wszystko. Właśnie mam depresje. Ciekawe czy diabetolog mnie zgoni. Insulina to zlooooooooo Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#376 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja z samego rana zaliczyłam już turne po mieście. Pkole, przychodnia, budowa, sklep mięsny, piekarnia i warzywniak. Padłam jak wróciłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 | |
Zakorzenienie
|
dzień dobry,
ja nie wiem jak to jest. Jestem na swoim, mam ciszę i spokój a nie mam czasu z wami pisać ![]() ![]() Cytat:
moja też chwaliła te baloniki Aniball, że to ogólnie nowość ale miała już na oddziale trzy panie, które go używały i były fajne efekty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#378 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nawet nie mam siły myśleć o remoncie, nic mi się nie chce a u kurde takie cuś ![]() Masakra ... Marzyłam żeby mieć nową piękną łazienkę bo moja była robiona 25 lat temu (płytki) więc nie jest urodziwa ale kurde teraz tak ciepło i do tego ten brzuch i praca i w ogóle nie mam ochoty myśleć nad tym co bym tam dokładnie chciała mieć ![]()
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#379 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ooo czyli dotknęło Cie przekleństwo.. Uważaj o czym marzysz ![]() Wysłane za pomocą magii |
|
![]() ![]() |
![]() |
#380 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#381 | |
Zakorzenienie
|
byłąm na warsztatach o tym i tydzień tyemu byłą też pani w szkole rodzenia i zachwalała ale to baaaardzo droga inwestycja i ja się niestety nie zdecyduje. Chciałabym pobrać i się zrzec tej krwi bo to jest darmowe a może uratować komuś życie ale musiałabym rodzić w Warszawie bo tylko tam można się tej krwi bezpłatnie zrzec
Cytat:
![]() Ja też jestem opryszczkowa ale w ciąży na szczęście mnie jeszcze nie dopadło |
|
![]() ![]() |
![]() |
#382 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny potrzebuje rad dot łazienki.
Jakie płytki, baterie, wanny, prysznice itd ... W co zainwestować, co omijać no i w ogóle czy gdzieś można zrobić projekt łazienki np przy zakupie rzeczy? Gdzieś mi takie coś mignęło ale teraz już nie ogarniam gdzie ...
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Zakorzenienie
|
Kasia, mieszkam pod Wawą, planuje rodzić w Bielańskim. Mam tam lekarza i tam rodziłam córkę.
Mam tylko nadzieję, że jak coś się zacznie dziać przed czasem to będzie to noc i zdążę dojechać bo to jednak 1h lekką reką ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#385 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popytaj, bo czasem nie warto płacić architektowi za projekt małej łazienki 1000 zł. Ja planuję w domu prysznic bez brodzika, z tzw odpływem liniowym. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#386 |
Zadomowienie
|
Diabetolog nic na temat wagi nie powiedziała
![]() Młody dalej głowa w dół ale nie znajduje sie w kanale rodnym wiec mam sie nie martwić. Od teraz ze względu na wcześniejszy pierwszy poród kontrole mam co tydzien. Skurczami sie nie przejmować i jeśli nie przestaną przechodzić to od razu dzwonić na oddział. Mamusiu...nie mogę uwierzyć, ze to zaraz.... Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
![]() |
#387 | |
Zakorzenienie
|
Na zdjęciu moja jeszcze nie skończona łazienka ale da się zyć
![]() ![]() Zdjęcie zrobione za czasów jak zmywałam w wannie bo nie miałam blatów w kuchni jeszcze ![]() Cytat:
![]() PROJEKT łazienki zrobisz w castoramie bądź liroy merlin bodajże bezpłatnie (musisz dopytać) Jeśli kupisz u nich płytki ja taki chciałam na początku ale jakoś względy wygody przy dziecko przeważyły szale Edytowane przez pati0090 Czas edycji: 2016-06-22 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Zadomowienie
|
Piernik ma dziś jakies badania czy dzień leniwca i sie odzywać nie chce?
Wysłane za pomocą magii |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Tez mnie to ciekawi ![]() Dzis sie dowiedzialam ze znajoma z terminem 30.06 wczoraj urodzila piekna Dziewczynke ![]() I doszlo do mnie ze juz za miesiac i ja moge urodzic... w koncu termin mam na 30.07....
![]() |
#390 |
Zakorzenienie
|
Ja mam kabinę z wysokim brodzikiem, niby fajna, bo używamy go zamiast wanienki, ale kabina ogólnie to pomyłka. Teraz zrobilabym tylko drzwi szklane i odpływ w płytkach. Kabina zajmuje koszmarnie dużo miejsca, ciągle coś się w niej psuje i w ogóle mam jej dość. Strasznie chcialam mieć prysznic zamiast wanny no i mam. Nie lubię kabin :/ a jeszcze porządne umycie jej to dwie godziny pracy, tyle zakamarków.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:23.