Sierpnióweczki 2016! Część VI. - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2016-06-21, 21:33   #331
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część VI.

Cytat:
Napisane przez Kasmina Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! odzywam się znów po dłuższej przerwie byliśmy 4 dni w Gdyni a wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Poważna rozmowa tż z synem sprawiła, że odwrócił się główką do wylotu Z Bartkiem wszystko ok, dostałam skierowanie na kilka badań żeby mieć już komplet do porodu a dni do porodu pozostało 38 nie mogę się doczekać
Ale mało już zostało

---------- Dopisano o 22:33 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Cytat:
Napisane przez Talantea Pokaż wiadomość
Wróciłam i zmachałam sie jak norka. Dzisiaj akurat upalny dzien, po tym jak wczoraj lało. Ah ta cudowna pogoda angielska

Maks wazy juz 2235 g w 33t5d ! Duzy juz chłopak, niestety nadal głową do góry. Za trzy tygodnie 12 lipca wyciagaja mi pessar. Tym razem wydrukowałam zdjęcie i im pokazałam co to konretnie Takze no moze niedlugo maluch moze pojawic sie na swiecie bo nie wiadomo ile bez pessara mi ta szyjka wytrzyma. Nieco zaczełam panikować

TZ dzisiaj wraca godzine wczesniej, musze uszykowac obiad, ale juz jestem glodna wiec pewnie cos wszamam przedobiednio
Duży chłopak
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 21:37   #332
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Iweczka, po opowiadaniach mojej mamy to zdecydowanie mam nadzieje na brak kolek, ewentualnie reakcje malego organizmu na te wszystkie magiczne kropelki, bo nie dosc, ze maluda sie wykancza, bo wiecznie boli, to jeszcze dodatkowo wykancza rodzicow.

Ta, w pepco zostawilam cale 8,98 Dwa tygodnie po wyplacie to juz sie oszczednosci zaczynaja

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 21:45   #333
iweczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Mój brat ma do rodzicow prawie 400km. Wyjeżdżali ok 4 rano, dziecko z łóżka do fotelika i dalej spało. Fotelik miał opcje pochymebia siedziska tak, ze dziecko bardziej leżało niz siedziało. Tak jak napisała kasia- jechali poki mała spała. Jak się budziła to przerwa na sniadanie i dalej zasypiała. Na takich zasadach podróżowali długo- 4-5 lat. Nie mieli samochodu z klima, to było chłodniej, mniejszy ruch na drogach. A trasa zajmowała im ok. 5h.
My do dziś (córka ma 5 lat) zawsze wyjeżdżaliśmy nad morze/ w góry około 3 nad ranem i tak samo wracamy. Jest chłodniej i jest mini szansa że się młoda zdrzemnie, bo Ona z tych nie śpiących

---------- Dopisano o 22:45 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ----------

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Ciuchy jak ciuchy... Ale co zrobić z różowymi ścianami w pokoju? nie no ufam swojemu ginowi... Już sie pytałam go ze trzy razy czy aby na pewno nic sie nie zmieniło ale jutro zapytam jeszcze raz

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Najwyżej na biegu będzie przemalowywanie

Cytat:
Napisane przez TinkerrBell Pokaż wiadomość
No mój też tak leży. Jaja to przodu i coco bongo, nie będzie introwertykiem po tatusiu))
U mnie odrazu lekarz powiedział "chłopak, nie widzi Pani"
Choć tż mówi, dopóki się nie urodzi to nie uwierzę

Ja w sumie już oswoiłam się z myślą, że będzie Syn.
Gdyby nagle okazało się, że córka to moja strsza byłaby pewnie mega przeszczęśliwa

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Iweczka, po opowiadaniach mojej mamy to zdecydowanie mam nadzieje na brak kolek, ewentualnie reakcje malego organizmu na te wszystkie magiczne kropelki, bo nie dosc, ze maluda sie wykancza, bo wiecznie boli, to jeszcze dodatkowo wykancza rodzicow.

Ta, w pepco zostawilam cale 8,98 Dwa tygodnie po wyplacie to juz sie oszczednosci zaczynaja
Ja zainwestuje w Szumisia , może on nas ewentualnie wybawi i pomoże dziecku spać, jak będzie podobne do starszej siostry inaczej się wykończę z małym nie śpiącym i straszą
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 21:58   #334
kasia_ruda
Zakorzenienie

Iweczka, Ty z Wawy? Gdzie planujesz rodzić? Ja w imidzie.
kasia_ruda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 22:12   #335
LunaLov
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Wstałam, ogarnęłam sie kot na balkonie ukrywa sie przed drapieżnymi jaskółkami.

Teraz zostaje mi leżeć i liczyć ruchy, oby dziecko sie streściło i wykopało limit w krótkim czasie.

Miłego dnia.

Jakoś mało wizyt w tym tygodniu mamy???

Wysłane za pomocą magii

Ja mam w piątek dziś robiłam badania juz pod kątem szpitala.

Kasia_ruda gratuluje udanego i stabilnego trójpaku
Kasmina jak przeczytalam ile zostalo ci dni do porodu to się przestraszyłam! A potem TŻ policzył ile mi zostało... 39

Zdecydowanie jestem "opryszczkowa" odkąd pamiętam towarzyszy mi w życiu, więc nie bylam zaskoczona 2 w ciagu ciąży. Moja gin na wiadomość że używam Zovirax powiedziała, że luzik i przepisala jeszcze heviran. Nic nie wspominała, że to niebezpieczne.
Zuzia - 29.07.2016 19:01
LunaLov jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 22:25   #336
TinkerrBell
Zadomowienie

Misja prania ubranek zakończona sukcesem. Jutro tylko wyprasować i wybrać te do szpitala. Wezmę te, które kupiłam używane chyba. Położna powiedziała, ze jak przez przypadek trafia do szpitalnej pralni to marne szanse na odzyskanie.
Jutro prasowanie. W weekend wypiore kocyki jutro muszę już nastawić normalne pranie

Te ubranka pachną niemowlakiem siedzę i wącham ❤️❤️

Wysłane z aplikacji Zaczarowana Szkocja
Stary 2016-06-21, 22:59   #337
natalia_23
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny! odzywam się znów po dłuższej przerwie byliśmy 4 dni w Gdyni a wczoraj zaliczyłam wizytę u lekarza. Poważna rozmowa tż z synem sprawiła, że odwrócił się główką do wylotu Z Bartkiem wszystko ok, dostałam skierowanie na kilka badań żeby mieć już komplet do porodu a dni do porodu pozostało 38 nie mogę się doczekać

świetnie, że się obrócił
Cytat:
Wróciłam i zmachałam sie jak norka. Dzisiaj akurat upalny dzien, po tym jak wczoraj lało. Ah ta cudowna pogoda angielska

Maks wazy juz 2235 g w 33t5d ! Duzy juz chłopak, niestety nadal głową do góry. Za trzy tygodnie 12 lipca wyciagaja mi pessar. Tym razem wydrukowałam zdjęcie i im pokazałam co to konretnie Takze no moze niedlugo maluch moze pojawic sie na swiecie bo nie wiadomo ile bez pessara mi ta szyjka wytrzyma. Nieco zaczełam panikować

TZ dzisiaj wraca godzine wczesniej, musze uszykowac obiad, ale juz jestem glodna wiec pewnie cos wszamam przedobiednio
Maks waga imponująca
Nie panikuj kiedyś musimy urodzić

Cytat:
Napisane przez Orange_tree1 Pokaż wiadomość
Mój identycznie : buźki nie widać a jajka na pierwszy plan
Zero wstydu- jak mamusia
mój ma podobnie

Cytat:
Misja prania ubranek zakończona sukcesem. Jutro tylko wyprasować i wybrać te do szpitala. Wezmę te, które kupiłam używane chyba. Położna powiedziała, ze jak przez przypadek trafia do szpitalnej pralni to marne szanse na odzyskanie.
Jutro prasowanie. W weekend wypiore kocyki jutro muszę już nastawić normalne pranie

U mnie 1 pranie też zrobione

Jutro mam lekarza, zakupy i fryzjer zapowiada się dobry dzień

Mikołaj 19.11.2011
natalia_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 23:07   #338
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Cytat:
Taki mały, a już taki usłuchany Bardzo niewiele do porodu, ciągle nie mogę uwierzyć, że to tak zleciało!
Ja to chyba będę się bardzo wzruszać, jak zaczną się rozpakowania u nas.

Cytat:
Napisane przez florencee Pokaż wiadomość
Super.
Florencee, moja siostra mówi, że ona korzysta z normalnych przepisów, tylko mąkę zwykłą zamienia na orkiszową (żeby bez glutenu było), a cukier na ksylitol. Ofc. nie każdy przepis da się tak przerobić (jak masz np. banany w cieście, to nie bardzo), ale jest sporo do wyboru.

Cytat:

Duży chłopak Gdy mojej siostrze zdjęli pessar, to od razu miała rozwarcie na 4 cm i mimo, że leżała to urodziła zaraz po wyjęciu (dzień lub dwa po)-w 37 tc 3dn. Także lepiej spakuj sobie torbę :p Nagrodami za pessar i miesiące leżenia (w obu ciążach) były błyskawiczne porody-pierwsze dziecko 3,5h, drugie 25 min. Może u Ciebie (i innych naszych pessarowych mam) będzie podobnie-oby!

Cytat:
Też to widziałam. Jest trochę tych pomyłek.
Już się boję co będzie w czwartek na III prenatalnym. Pocieszam się, że chłopiec chyba trudniej się "zmienia" w dziewczynkę.
A jak się okaże, że to pępowina, a nie gadżet?
Żartuję, na pewno zostanie chłopak. Ja ostatnio zapytałam się mojej ginki od USG pren., czy zostaje dziewczynka, to tylko się zaśmiała i powiedziała, że taka pomyłka jeszcze się jej nie zdarzyła (ale zawsze może być ten pierwszy raz, no nie?).

Ktoś pytał o koszule nocne-ja zamawiam dwie, już wybrałam na zakładkę, żebym mogła je nosić także po ewentualnym karmieniu. Generalnie nie lubię koszul i nie ukrywam, że wybrałam jak najtańsze, bo oprócz nocowania u teściów nie potrzebuję na noc ubrania:
http://rafjolka.pl/product-pol-17799...ula-nocna.html

http://rafjolka.pl/product-pol-18048...ula-nocna.html

DobraDusza pytała kiedyś o mój kocyk, ale jakoś zapominałam poprawić źle wstawione linki...Kupiłam taki i jestem bardzo zadowolona (cena śmieszna, a kocyk naprawdę fajny jakościowo i bardzo milutki):
http://www.smyk.com/smiki-kocyk-dwuw...y-zyrafka.html

Edytowane przez znowuzapomnialamhasla
Czas edycji: 2016-06-21 o 23:13
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 23:14   #339
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Tez mi sie to o uszy obilo tez dopiero ostatnio jak nawet ja widzialam co to, to raczej marne szanse na pomylke. Bylo widac normalnie jaderka w worku mosznowym, dopoki byly same woreczki to jakos mimo wszystko bardziej bralam pld uwage mozliwosc pomylki no i ten nasz cholernik maly to ekshibicjonista, lekarz sie smial, ze dawno nie mogl na usg az tak dokladnie chlopca obejrzec, a ten to tylko czeka, zeby sie pochwalic co tam ma ale pomimo, ze sama widzialam jadra w worku mosznowym to i tak zostawiam sobie 1% watpliwosci
U nas też chętnie i bezwstydnie wystawiał co tam ma, ale tak dokładnie nie pamiętam z jaką szczegółowością to zobaczyłam. Pamiętam tylko tekst, że są uwidocznione prawidłowe narządy męskie.

Cytat:
Napisane przez LunaLov Pokaż wiadomość
Ja mam w piątek dziś robiłam badania juz pod kątem szpitala.

Kasia_ruda gratuluje udanego i stabilnego trójpaku
Kasmina jak przeczytalam ile zostalo ci dni do porodu to się przestraszyłam! A potem TŻ policzył ile mi zostało... 39
39, wow, to zaraz.
Powodzenia na wizycie!

Cytat:

za ukończenie misji.

Miałam się dziś albo jutro zabierać za pranie (po raz kolejny ), bo myślałam że kupimy dla dziecka szafę na wymiar i np. w tym sklepie gdzie zamawiałam kuchnię podali mi możliwy termin realizacji na początek sierpnia. Czekam jeszcze na odpowiedź z innego sklepu. Ale zupełnie przypadkiem znalazłam gotową szafę o interesujących mnie wymiarach na stronie Black Red White. W sobotę byliśmy w tym sklepie i prosiliśmy żeby nam pokazali szafy o określonej szerokości, żebym nie musiała za dużo łazić, ale tej nam nie zaprezentowali. Zadzwoniłam do tego sklepu i ona tam jest do obejrzenia. :P Muszę tam jeszcze raz wyciągnąć męża, na szczęście jest długo otwarte, i jeśli ta szafa będzie ok na żywo (różne mam doświadczenia z BRW), to tak bym rozwiązała mój meblowy problem. I rzeczy wyprane i wyprasowane już do gotowej szafy.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:12 ----------

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla Pokaż wiadomość
Taki mały, a już taki usłuchany Bardzo niewiele do porodu, ciągle nie mogę uwierzyć, że to tak zleciało!

Florencee, moja siostra mówi, że ona korzysta z normalnych przepisów, tylko mąkę zwykłą zamienia na orkiszową (żeby bez glutenu było), a cukier na ksylitol. Ofc. nie każdy przepis da się tak przerobić (jak masz np. banany w cieście, to nie bardzo), ale jest sporo do wyboru.

Duży chłopak Gdy mojej siostrze zdjęli pessar, to od razu miała rozwarcie na 4 cm i mimo, że leżała to urodziła zaraz po wyjęciu (dzień lub dwa po)-w 37 tc 3dn. Także lepiej spakuj sobie torbę :p Nagrodami za pessar i miesiące leżenia (w obu ciążach) były błyskawiczne porody-pierwsze dziecko 3,5h, drugie 25 min. Może u Ciebie (i innych naszych pessarowych mam) będzie podobnie-oby!

Żartuję, na pewno zostanie chłopak. Ja ostatnio zapytałam się mojej ginki od USG pren., czy zostaje dziewczynka, to tylko się zaśmiała i powiedziała, że taka pomyłka jeszcze się jej nie zdarzyła (ale zawsze może być ten pierwszy raz, no nie?).

Ktoś pytał o koszule nocne-ja zamawiam dwie, już wybrałam na zakładkę, żebym mogła je nosić także po ewentualnym karmieniu. Generalnie nie lubię koszul i nie ukrywam, że wybrałam jak najtańsze, bo oprócz nocowania u teściów nie potrzebuję na noc ubrania:

DobraDusza pytała kiedyś o mój kocyk, ale jakoś zapominałam poprawić źle wstawione linki...Kupiłam taki i jestem bardzo zadowolona:
Dzięki, czytałam też o tym ksylitolu i różnych mąkach, spróbuję może w weekend coś takiego zrobić.

Ładne koszule.
florencee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 23:22   #340
Shomi
Przyczajenie

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Może jakoś ogarnę temat tej wyprawki

Przy okazji pochwalę się, że dzisiaj według daty z OM zaczynam 8 miesiąc

No i męczy mnie od rana mega zgaga
Shomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 23:42   #341
znowuzapomnialamhasla
Raczkowanie

Florencee zaangażuj w pranie mamę/teściową/kogokolwiek

Co do mamy-moja dzis miała imieniny i nie złożyłyśmy jej z siostrą życzeń. Kutfa mać no...Napisała mi, że jej bardzo przykro, że inni pamiętali, a córki nie i takie tam. Najlepsze, że w zeszłym roku było to samo. Najlepsze, że ona mi też nie złozyła życzeń w moje imieniny (o których sama nie pamiętałam ). Ja nie obchodzę imienin-niczyich. Dla mnie ważne są urodziny i o nich pamiętam. Siostra to samo. Źle, że nie złożyłyśmy tych zyczeń, ale robienie z tego tragedii uważam za przesadę (szczególnie, że zawsze pamiętam o urodzinach i Dniu Matki). Moja mama widzi ofc jedną stronę medalu, a równie dobrze ja mogę się obrazić, bo ona też mi nie złożyła (nie omieszkałam o tym wspomnieć w odpowiedzi), a jeszcze okazało się, że dziś miała gości-chyba musiała ich zaprosić, a ja i siostra jakoś nie zostałyśmy zaproszone.
Bez sensu. Cholerne święto imienia-kto to wymyslił w ogóle No nic, zadzwonię jutro i ją przeproszę, a siostra ma kupić kwiatki. Może zostanie nam to wybaczone
znowuzapomnialamhasla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-21, 23:56   #342
ziuta.
Rozeznanie

Cytat:
Na Fb kolejna dziewczyna się dowiedziała w 32tc, że jednak nie będzie córeczki a synek
Ale numer
O Jezusku! TŻ to by tego nie przeżył! Jak jeszcze nie byłam w ciąży to TŻ żartował że jak urodzę chłopca to go zostawimy w oknie życia
My mamy tak połowę ubranek uniwersalnych i połowę typowo dziewczęcych Ale kocyk minky to już uszyłam różowy

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Powodzenia podczas oglądania domów
Współczuje skurczu łydki, mnie tfu tfu ostatnio nie łapią

Moja też miała kolki, płakała zawsze od 17 do 20, a spała po 30 - 40 minut 3 razy dziennie od urodzenia

Moja córka ma angielski codziennie w pkolu, dodatkowo chodzi na balet, francuski i szkółke teatralną którą uwielbia.
Na francuski i szkółkę Jej w ogóle nie zapisywałam, ale tak marudziła że chce chodzić bo jej koleżanki chodzą, że musiałam bo inaczej był płacz .... Ze szkółki jesteśmy bardzo zadowlleni, robią mnóstwo przedstawień. Występowali też na konkursie wojewódzkim.

W ogóle małe dzieci szybko łapią j.obce. Ona jako 5-latka po angielsku zna już na prawdę sporo słów. Będzie Jej łatwiej w szkole
Ale masz zdolną córę Moje dzieciaki (tzn przedszkolne) to ani słowa nie umiały powtórzyć po chińsku no chociaż z angielskim i rosyjskim szło im lepiej.
ziuta. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 05:52   #343
Krefetka
Zadomowienie

Dzień dobry. Miłego dnia.

Ilośc zajęć dodatkowych dla przedszkolaków mnie przeraża. Za moich czasów co prawda nie było nauki języków obcych ale takie rzeczy jak rytmika, taniec kolka plastyczne były realizowane w ramach programu zabaw przedszkolnych.

Dziś gości mam o 11 to muszę ogarnąć dom a tak mi sie spać chce ;(

Wysłane za pomocą magii
Krefetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 06:06   #344
DobraDusza88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Origa Pokaż wiadomość
Ja ostatnio w ogóle nie wstaję w nocy Pilnuję się, żeby tuz przed snem wc odwiedzić i potem do tej 7 rano wytrzymuję zazwyczaj bez problemu.
ja też zaraz przed pójściem spać idę do wc, ale niestety mimo wszystko w nocy potrafię wstać kilka razy

Cytat:
Napisane przez Piernik Torunski Pokaż wiadomość
rozmawiałam z lekarzem..w sumie niewiele się dowiedziałam, polecił mi jakąś maść bez recepty, mówi,że możemy leczyć ogólnoustrojowo , ale leki będą przenikać do dziecka
twierdzi ,że jest niewielka szansa,żeby to było pierwsze zakażenie, mówi,że mogłam przechodzić bezobjawowo, no ale pewności nie ma
Ja również liczę na to, że może jednak przechodziłaś wirus opryszczki wiem, że na pewno strasznie się martwisz, ale staraj się myśleć pozytywnie...

Cytat:
ojej już tylko 38?!?! Ależ lecą te nasze ciąże

Cytat:

Brawa dla Maksa za śliczną wagę! Szybko będą ściągać Ci pessar... Muszę dopytać Doktorka na kolejnej wizycie kiedy mnie pozbawią pierścienia

Cytat:
Widoku buzi nadal nie uswiadczylam, tylko tak bardzo niewyraznie widzialam, bo sie zaslania i nie woadomo co jeszcze, a tylek tak wypina, ze az mi za niego wstyd :P
Moja córa co drugą wizytę wkłada sobie rączkę między nogi i sobie tam grzebie aż mi jest czasami wstyd przed lekarzem

Cytat:
Napisane przez znowuzapomnialamhasla;620 65806

[B
DobraDusza[/B] pytała kiedyś o mój kocyk, ale jakoś zapominałam poprawić źle wstawione linki...Kupiłam taki i jestem bardzo zadowolona (cena śmieszna, a kocyk naprawdę fajny jakościowo i bardzo milutki):
jaki słodziak z tej żyrafki I całkiem fajne koszule Ja mam 2 póki co (mama mi kupiła) i zastanawiam się czy jeszcze jakąś dokupować... tamte mi się nie podobają no ale z drugiej strony w szpitalu będę może do 5 dni po cc, a w domu w koszulach nie śpię...

Cytat:

Co do mamy-moja dzis miała imieniny i nie złożyłyśmy jej z siostrą życzeń. Kutfa mać no...Napisała mi, że jej bardzo przykro, że inni pamiętali, a córki nie i takie tam. Najlepsze, że w zeszłym roku było to samo. Najlepsze, że ona mi też nie złozyła życzeń w moje imieniny (o których sama nie pamiętałam ). Ja nie obchodzę imienin-niczyich. Dla mnie ważne są urodziny i o nich pamiętam. Siostra to samo. Źle, że nie złożyłyśmy tych zyczeń, ale robienie z tego tragedii uważam za przesadę (szczególnie, że zawsze pamiętam o urodzinach i Dniu Matki). Moja mama widzi ofc jedną stronę medalu, a równie dobrze ja mogę się obrazić, bo ona też mi nie złożyła (nie omieszkałam o tym wspomnieć w odpowiedzi), a jeszcze okazało się, że dziś miała gości-chyba musiała ich zaprosić, a ja i siostra jakoś nie zostałyśmy zaproszone.
Bez sensu. Cholerne święto imienia-kto to wymyslił w ogóle No nic, zadzwonię jutro i ją przeproszę, a siostra ma kupić kwiatki. Może zostanie nam to wybaczone
brr nie lubię takich dzikich akcji;/ moja mama też każdemu wypomni, że zapomniał o urodzinach/imieninach a sama nie pamięta i wiecznie się głupio tłumaczy, że "ona ma niemiecki kalendarz i tam imieniny inne są" o dniu dziecka też zapomniała. Hitem była moja babcia, która dzwoni do mnie codziennie i jedynym dniem kiedy nie zadzwoniła był właśnie dzień dziecka no bo przecież trzeba by życzenia złożyć, a ona wychodzi z założenia że już nie jesteśmy dziećmi szkoda tylko, że np babcią nigdy nie przestaje się być i my zawsze tam jedziemy z życzeniami i tak samo na urodziny i imieniny ;p

Witam

Wczoraj poszliśmy ze znajomymi do strefy kibica i powiem Wam, że to był zły pomysł 2 ciężarne plus 5-latek, w pełnym Słońcu bez miejsca siedzącego;p bo oczywiście żaden "kibic" nie ustąpi miejsca wytrzymałyśmy tylko pierwszą połowę i nasi mężowie musieli się zebrać i obejrzeliśmy resztę meczu u znajomych Mimo wszystko miło spędziliśmy wieczór

Dzisiaj muszę sobie ogarnąć rzeczy do sesji zdjęciowej (która jutro ma końcu dojść do skutku!), a o 17 mamy sr pewnie się spóźnimy, bo jeszcze o 16 mój mąż ma klienta umówionego, więc zanim po mnie dojedzie to trochę minie;/ Aaa i w końcu jest łóżeczko do odbioru! Mam nadzieję, że do soboty je rozłożymy (tzn TŻ skręci) i będziemy mogli jechać w sobotę po komodę. Mąż mi tylko zaznaczył, że musimy się do 15 wyrobić, no bo oczywiście jest mecz
Stary 2016-06-22, 06:27   #345
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie!

Piernik, jak tam sytuacja?

Cytat:
dla Maksia!

Cytat:
a co kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez natalia_23 Pokaż wiadomość
Jutro mam lekarza, zakupy i fryzjer zapowiada się dobry dzień
O komu dobrze

Lecę na kursy, cmok!
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 06:56   #346
TinkerrBell
Zadomowienie

Co do języków obcych i dzieci. Jak młoda miała 3 lata to 3 miesiące spędziliśmy u znajomych w Irlandii.
Po powrocie stwierdziłam, ze szkoda tak teraz odstawić ja od ang i zapisałam ja na dodatkowe lekcje. Pózniej jeszcze lekcje miała w przedszkolu a pózniej w szkole.

Przed wyjazdem do Szkocji gdzie miała lat 7, na plazy w Gdyni spotkałyśmy rownież 7 letnia dziewczynkę, która zasuwała po ang tak, ze było mi głupio bo moja młoda po 5 latach nauki nie potrafiła wydukać How are you....my name is....
Czyli podstawy. Oczywiście znała wszystkie angielskie kolory na pamięć, piosenki dla dzieci. Szkoda tylko, ze w tym całym nauczaniu pominięto komunikacje.
Po przyjeździe tutaj po pół roku już gadała po ang. Dzis oczywiście mówi i pisze lepiej niz ja

W szkole dodatkowo ma niemiecki i po roku zajęć potrafi sie swietnie komunikować.

Trzeba trafić na dobra szkole by były z tego efekty. Inaczej dla mnie to strata pieniędzy i czasu.

Dzis kończę 34 tydzien. Spadam pod prysznic i do położnej i diabetyka. Ciekawe ile przytyłam przez dwa tygodnie ale obawiam sie ze za duzo

Stary 2016-06-22, 06:57   #347
florencee
Zadomowienie

Hej.

Cytat:
Napisane przez Shomi Pokaż wiadomość
Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Może jakoś ogarnę temat tej wyprawki

Przy okazji pochwalę się, że dzisiaj według daty z OM zaczynam 8 miesiąc

No i męczy mnie od rana mega zgaga

Brawa za 8 miesiąc! Zgagi współczuję. :/

Cytat:

Chętnie bym zrobiła to pranie u rodziców w sumie, tam można suszyć na dworze, jest fajne żelazko, mama by mi pomogła na pewno.

Z imieninami kompletny bezsens. :/ Fajnie jak w rodzinie jest ustalone co się obchodzi, a nie tak że ktoś trochę obchodzi jakieś święto, a trochę nie. Pewnie bym tak jak planujecie zadzwoniła, przyniosła jakiś drobny spóźniony upominek dla oczyszczenia atmosfery.

Cytat:
Napisane przez DobraDusza88 Pokaż wiadomość
ja też zaraz przed pójściem spać idę do wc, ale niestety mimo wszystko w nocy potrafię wstać kilka razy

Ja również liczę na to, że może jednak przechodziłaś wirus opryszczki wiem, że na pewno strasznie się martwisz, ale staraj się myśleć pozytywnie...

ojej już tylko 38?!?! Ależ lecą te nasze ciąże

Brawa dla Maksa za śliczną wagę! Szybko będą ściągać Ci pessar... Muszę dopytać Doktorka na kolejnej wizycie kiedy mnie pozbawią pierścienia

Moja córa co drugą wizytę wkłada sobie rączkę między nogi i sobie tam grzebie aż mi jest czasami wstyd przed lekarzem

jaki słodziak z tej żyrafki I całkiem fajne koszule Ja mam 2 póki co (mama mi kupiła) i zastanawiam się czy jeszcze jakąś dokupować... tamte mi się nie podobają no ale z drugiej strony w szpitalu będę może do 5 dni po cc, a w domu w koszulach nie śpię...

brr nie lubię takich dzikich akcji;/ moja mama też każdemu wypomni, że zapomniał o urodzinach/imieninach a sama nie pamięta i wiecznie się głupio tłumaczy, że "ona ma niemiecki kalendarz i tam imieniny inne są" o dniu dziecka też zapomniała. Hitem była moja babcia, która dzwoni do mnie codziennie i jedynym dniem kiedy nie zadzwoniła był właśnie dzień dziecka no bo przecież trzeba by życzenia złożyć, a ona wychodzi z założenia że już nie jesteśmy dziećmi szkoda tylko, że np babcią nigdy nie przestaje się być i my zawsze tam jedziemy z życzeniami i tak samo na urodziny i imieniny ;p

Witam

Wczoraj poszliśmy ze znajomymi do strefy kibica i powiem Wam, że to był zły pomysł 2 ciężarne plus 5-latek, w pełnym Słońcu bez miejsca siedzącego;p bo oczywiście żaden "kibic" nie ustąpi miejsca wytrzymałyśmy tylko pierwszą połowę i nasi mężowie musieli się zebrać i obejrzeliśmy resztę meczu u znajomych Mimo wszystko miło spędziliśmy wieczór

Dzisiaj muszę sobie ogarnąć rzeczy do sesji zdjęciowej (która jutro ma końcu dojść do skutku!), a o 17 mamy sr pewnie się spóźnimy, bo jeszcze o 16 mój mąż ma klienta umówionego, więc zanim po mnie dojedzie to trochę minie;/ Aaa i w końcu jest łóżeczko do odbioru! Mam nadzieję, że do soboty je rozłożymy (tzn TŻ skręci) i będziemy mogli jechać w sobotę po komodę. Mąż mi tylko zaznaczył, że musimy się do 15 wyrobić, no bo oczywiście jest mecz

To i tak długo dałyście radę ze staniem, dobrze że reszta meczu już w komfortowych warunkach.

Fajnie, że zapowiada się sesja i mebelki.
U mnie podobne klimaty akurat, bo kombinuje z szafą, a w weekend mam mieć robione fotki. Gorsze jest to, że nie mam koncepcji na fajną lokalizację ani ogólnie ustalonej wizji, jestem kiepska w wymyślaniu takich rzeczy.
Stary 2016-06-22, 07:22   #348
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Hej.

Brawa za 8 miesiąc! Zgagi współczuję. :/

Chętnie bym zrobiła to pranie u rodziców w sumie, tam można suszyć na dworze, jest fajne żelazko, mama by mi pomogła na pewno.

Z imieninami kompletny bezsens. :/ Fajnie jak w rodzinie jest ustalone co się obchodzi, a nie tak że ktoś trochę obchodzi jakieś święto, a trochę nie. Pewnie bym tak jak planujecie zadzwoniła, przyniosła jakiś drobny spóźniony upominek dla oczyszczenia atmosfery.

To i tak długo dałyście radę ze staniem, dobrze że reszta meczu już w komfortowych warunkach.

Fajnie, że zapowiada się sesja i mebelki.
U mnie podobne klimaty akurat, bo kombinuje z szafą, a w weekend mam mieć robione fotki. Gorsze jest to, że nie mam koncepcji na fajną lokalizację ani ogólnie ustalonej wizji, jestem kiepska w wymyślaniu takich rzeczy.

Może Twój fotograf bedzie mieć jakaś fajna koncepcje? Czesto maja fajne wizje

Współpracowałam z dwoma fotografkami i były niesamowite jeżeli chodzi o indywidualne koncepcje zadawały kilka pytań i już wiedziały co i jak

Stary 2016-06-22, 07:23   #349
superhuman
Zadomowienie

Cytat:

Mama Alicja? moja teściowa tez miała wczoraj imieniny tylko, ze TZ nawet o tym nie wiedział :pała: moi rodzice maja kwiaciarnie wiec imieniny maja opanowane do perfect i dobrze, ze mama mi powiedziala, żebym zadzwoniła bo sama składała życzenia i mówi ze na 100% ma dzisiaj. TZ jak wrócił z pracy to wielce zdziwiony ze jego mama ma imieniny? I czemu mu wcześniej nie powiedziałam? Ale ze chyba nie ma... Ostatniecznie zadzwoniliśmy i okazało sie, ze ma. :cojest?: już zapisałam w kalendarzu żeby w przyszłym roku gafy nie było.... Teściu ma równo tydzień po niej. Musiałam zawieźć dziś TZ do pracy bo mamy jedno auto na warsztacie. Miał na szczęście na 8. Ale i tak wróciłam i spać mi sie chce :P chyba sie zdrzemnę bo dziś tyle mam do ogarnięcia... Nie zapeszajmy ale może uda mu sie być ze mną dziś na szkole rodzenia

superhuman jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 07:24   #350
Krefetka
Zadomowienie

Na ddtv mówią o komórkach macierzystych

Wysłane za pomocą magii
Stary 2016-06-22, 07:59   #351
TinkerrBell
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Krefetka Pokaż wiadomość
Na ddtv mówią o komórkach macierzystych

Wysłane za pomocą magii

Co ciekawego mówią?

Stary 2016-06-22, 08:00   #352
florencee
Zadomowienie

Cytat:
Co do języków obcych i dzieci. Jak młoda miała 3 lata to 3 miesiące spędziliśmy u znajomych w Irlandii.
Po powrocie stwierdziłam, ze szkoda tak teraz odstawić ja od ang i zapisałam ja na dodatkowe lekcje. Pózniej jeszcze lekcje miała w przedszkolu a pózniej w szkole.

Przed wyjazdem do Szkocji gdzie miała lat 7, na plazy w Gdyni spotkałyśmy rownież 7 letnia dziewczynkę, która zasuwała po ang tak, ze było mi głupio bo moja młoda po 5 latach nauki nie potrafiła wydukać How are you....my name is....
Czyli podstawy. Oczywiście znała wszystkie angielskie kolory na pamięć, piosenki dla dzieci. Szkoda tylko, ze w tym całym nauczaniu pominięto komunikacje.
Po przyjeździe tutaj po pół roku już gadała po ang. Dzis oczywiście mówi i pisze lepiej niz ja

W szkole dodatkowo ma niemiecki i po roku zajęć potrafi sie swietnie komunikować.

Trzeba trafić na dobra szkole by były z tego efekty. Inaczej dla mnie to strata pieniędzy i czasu.

Dzis kończę 34 tydzien. Spadam pod prysznic i do położnej i diabetyka. Ciekawe ile przytyłam przez dwa tygodnie ale obawiam sie ze za duzo

Powodzenia na wizytach. za kolejny tydzień!

Cytat:
Może Twój fotograf bedzie mieć jakaś fajna koncepcje? Czesto maja fajne wizje

Współpracowałam z dwoma fotografkami i były niesamowite jeżeli chodzi o indywidualne koncepcje zadawały kilka pytań i już wiedziały co i jak

Trochę dostałam podpowiedzi, ale też zadanie znalezienia proponowanych możliwości na żywo, zdjęcia będzie robić przyjaciółka z innego miasta. Szukam więc w necie gdzie by coś takiego było w moich okolicach. :P Z sesją ślubną też się tak umęczyłam, ale tam był fotograf lokalny i coś nam zaproponował.

Cytat:
Napisane przez superhuman Pokaż wiadomość
Mama Alicja? moja teściowa tez miała wczoraj imieniny tylko, ze TZ nawet o tym nie wiedział :pała: moi rodzice maja kwiaciarnie wiec imieniny maja opanowane do perfect i dobrze, ze mama mi powiedziala, żebym zadzwoniła bo sama składała życzenia i mówi ze na 100% ma dzisiaj. TZ jak wrócił z pracy to wielce zdziwiony ze jego mama ma imieniny? I czemu mu wcześniej nie powiedziałam? Ale ze chyba nie ma... Ostatniecznie zadzwoniliśmy i okazało sie, ze ma. :cojest?: już zapisałam w kalendarzu żeby w przyszłym roku gafy nie było.... Teściu ma równo tydzień po niej. Musiałam zawieźć dziś TZ do pracy bo mamy jedno auto na warsztacie. Miał na szczęście na 8. Ale i tak wróciłam i spać mi sie chce :P chyba sie zdrzemnę bo dziś tyle mam do ogarnięcia... Nie zapeszajmy ale może uda mu sie być ze mną dziś na szkole rodzenia

Ja też mam pamiętać i przypominać mężowi o świętach w jego rodzinie, zwłaszcza o imieninach, których nigdy nie obchodziłam.
Stary 2016-06-22, 08:08   #353
tija93
Zakorzenienie

Hej

Pocytowało mi i zniknęło A z moją słabą pamięcią nic nie pamiętam

Wczoraj poszłam do koleżanek, porodówkowa miała robotę to poszłam do drugiej na ginekologie Potem byłam u księgowej, następnie poszukiwałam dla Esika podrobów i wróciłam do domu padnięta jak po maratonie z ciągnącym brzuchem

Na dzisiaj planów brak

Edit: dzisiaj mam 50 dni do porodu
Stary 2016-06-22, 08:11   #354
asicuha
Wtajemniczenie

Czesc
Cytat:
Napisane przez kasia_ruda Pokaż wiadomość
Ja też jestem raczej pewna płci, bo u mnie dwójka musi być tej samej, więc skoro obie się pokazały i to nie raz i to nie jednemu lekarzowi, to wierzę, ze wiedzieli, co widzieli :P

zastanawia mnie dlaczego dwojka musi byc tej samel plci? Mam nadzieje, ze to nie jest glupie pytanie :P

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Ja zainwestuje w Szumisia , może on nas ewentualnie wybawi i pomoże dziecku spać, jak będzie podobne do starszej siostry inaczej się wykończę z małym nie śpiącym i straszą
Tez zakupilam juz Szumisia i mam nadzieje ze w razie takich akcji bedzie pomocny

Cytat:

Gratuluje zakonczonej misji prania
Ja robie to bardzo na raty :P na razie wypralam 2 pralki malej i od razu poprasowalam, bo bylo cudownie chlodno, a dzis zaczelam od prania naszych rzeczy :P ale kolejna pralke wstawie juz Malej :P

Cytat:

Ale akcja :P u mnie raczej nikt sie nie obraza... no ale roznie bywa :P

A w ogole wczoraj zrobilam koktajl z Twojego przepisu smakowal mi bardzo, ale moj organizm chyba nie toleruje takiej mieszanki, bo potem pol h spedzilam w toalecie zwracajac
Teraz mi sie cos kojarzy, ze polaczenie banana z kakao mi chyba juz kiedys nie sluzylo :P
No coz, mi pozostaja koktajle owocowe

Cytat:
Napisane przez ziuta. Pokaż wiadomość
O Jezusku! TŻ to by tego nie przeżył! Jak jeszcze nie byłam w ciąży to TŻ żartował że jak urodzę chłopca to go zostawimy w oknie życia
My mamy tak połowę ubranek uniwersalnych i połowę typowo dziewczęcych Ale kocyk minky to już uszyłam różowy

Ale masz zdolną córę Moje dzieciaki (tzn przedszkolne) to ani słowa nie umiały powtórzyć po chińsku no chociaż z angielskim i rosyjskim szło im lepiej.
I nie pokazalas nam rozowego kocyka??

Wczoraj przed meczem bylam na moim drugim masazu, alez bylo cudownie polecam kazdej, ktora boli kregoslup.
Zapisalam sie na ostatni w polowie lipca, bo potem moj masazysta idzie na urlop

Mani hybrydowy <3
asicuha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 08:11   #355
Orange_tree1
Zadomowienie

Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ...
Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ...
Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku .....

Cytat:

DobraDusza pytała kiedyś o mój kocyk, ale jakoś zapominałam poprawić źle wstawione linki...Kupiłam taki i jestem bardzo zadowolona (cena śmieszna, a kocyk naprawdę fajny jakościowo i bardzo milutki):
Bardzo się mi podobają piżamki. Kiedy zamawiasz?
Jeśli materiał jest ok sama bym sobie zamówiła
12.12.2015 II kreseczki
23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo
Orange_tree1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 08:17   #356
Afrodita
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczkam Pokaż wiadomość
A ja sie denerwuję ze moja Emi jednak w "Ariela" się przeistoczy. Tym bardziej ze lekarze przy kazdym sprawdzaniu co tam dzidzia ma byli przekonani na 80-90%. A niunia wsrydliwa po mamusi zaciskala nozki i nie chciala sie ujawnic na 100%. Ciuszki mam uniwersalne jednak juz tak przywyklam ze mam w brzuchu corcie ze ciezko bedzie sie przestawic
Każdej chyba byłoby ciężko się przestawić przy końcówce ciaży
Cytat:

]
Ładna ta druga

Cytat:

]

ale pędzicie kobietki! Jeszcze trochę i zaczną się pierwsze porody
Kciuki, byś jednak czuła sie tylko tak ociężale, a waga tego nie odzwierciedli

Florence owocnych poszukiwań wymarzonej szafy!

Zaraz pędze na wizytę do ginki.. Tradycyjnie pewnie zbada mi szyjkę i da namiary do lekarza, który robi III usg genetyczne

Dzisiaj też zabieram się za kolejne pranie.. pieluch tetrowych i flaneli Ciuszki Małej wypiorę dopiero, jak będzie kupiona szafa.. czyli początek lipca

Zuzanka 22.08.2016

II kreski 15.09.2019

Edytowane przez Afrodita
Czas edycji: 2016-06-22 o 08:19
Afrodita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2016-06-22, 08:22   #357
zonamojegomeza
Zakorzenienie

Tija moze ja mam glupie pytanie, ale kiedy skurcze bolą? Jakiej mocy bolą? Albo jakiej mocy moga być B-H? Bo te nie bolą, nie mnie.
zonamojegomeza jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-06-22, 08:25   #358
scoiatael86
Rozeznanie

Dzień dobry

Ja dzisiaj też wstawiam pranie, ale nasze. Dziecięce czekają na lipiec TŻ zrobił sobie ogromne koszulowe zakupy w Wólczance bo były spore promocje i teraz mam pełną pralkę koszul kto to wyprasuje ja się pytam?

Ostatnio taki rzut teściowej zaniosłam, ale jak później usłyszałam że "tyyyyle koszul na raz to ona w życiu nie prasowała" to mi się odechciało.... będę prasować po 3-4 dziennie, ale nie chce mi się już prosić :/ wkurza mnie to jak ludzie oferują pomoc, potem się o coś poprosi i nagle wielka łaska...

Cytat:
Trochę dostałam podpowiedzi, ale też zadanie znalezienia proponowanych możliwości na żywo, zdjęcia będzie robić przyjaciółka z innego miasta. Szukam więc w necie gdzie by coś takiego było w moich okolicach. :P Z sesją ślubną też się tak umęczyłam, ale tam był fotograf lokalny i coś nam zaproponował.
My zawsze na spacery / zdjęcia jeździmy na południe od Gliwic (okolice Smolnicy i Pilchowic) tam masz łąki, pola i lasy. Można też się wybrać nad jezioro - Dzierżno albo Pławniowice.. w Pławniowicach dodatkowo masz jeszcze piękny pałac i park tylko tam trzeba zapłacić za możliwość sesji Jeszcze jest piękny park w Pszczynie na sesje. Albo Świerklaniec. Albo chociażby w parku w Chorzowie zależy jakiej lokalizacji szukasz

Cytat:
Napisane przez tija93 Pokaż wiadomość
Edit: dzisiaj mam 50 dni do porodu
gratulacje

Cytat:
Witam się w środę.
Wczoraj brakło mi sił żeby Wam opisać co mnie spotkało wczoraj. A mianowicie mieszkam w domu z rodzicami tj oni na piętrze a ja na parterze. U rodziców strzelił jakiś wężyk od hydromasażu w wannie i woda się lała ... tak skutecznie, że u mnie 3 ściany zalane, sufit podwieszany wygięty a każdą żarówka w suficie podwieszanym lała się woda .... istny armagedon ...
Efekt taki, że mam cały sufit zalany + ściany. Nie mam prądu w łazience a rodzice chodzą się do mnie kąpać bo nie mają wanny na szczęście został im prysznic. No ale i tak biorąc pod uwagę 30 stopniowy upał ... no i w ogóle ...
Ehh miałam w planach robić remont łazienki w przyszłym roku no bo trzeba liczyć na to z 30.000zł a nie mam takiej wolnej kasy ... teraz chyba trzeba będzie to od razu zrobić i będę musiała pożyczyć od rodziców kasę i im jakoś to w ratach spłacimy (liczę też na odszkodowanie za to zalanie ze swojej polisy, może część kosztów z tego pokryjemy) ale nie o to nawet chodzi. Tylko nie dość, że mam tyle pracy to będę musiała remontować i to szybko zanim się Jasiek urodzi bo kucie w ścianach słabo się przedstawia przy niemowlaku .....
ojejku strasznie współczuję "atrakcji" ... oby ubezpieczalnia wypłaciła Wam solidne odszkodowanie i żeby udało Wam się w miarę szybko ten remont przeprowadzić

Pisałyście o imieninach - ja nie lubię tego zwyczaju, nigdy nie pamiętam kto ma kiedy (oprócz moich rodziców) a kalendarzem nie ma co się sugerować bo rzadko jest tak że jedno "imię" ma jedno "święto" w roku... i potem zgaduj czy to akurat ta data
Stary 2016-06-22, 08:27   #359
tija93
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asicuha Pokaż wiadomość
zastanawia mnie dlaczego dwojka musi byc tej samel plci? Mam nadzieje, ze to nie jest glupie pytanie :P
Kasia_ruda spodziewa się bliźniaków jednojajowych i one zawsze są jednej płci Gdyby czekała na dwujajowe to mogłyby być innej płci.

Cytat:
Witam się w środę.
O kurcze, współczuję
Cytat:
Napisane przez zonamojegomeza Pokaż wiadomość
Tija moze ja mam glupie pytanie, ale kiedy skurcze bolą? Jakiej mocy bolą? Albo jakiej mocy moga być B-H? Bo te nie bolą, nie mnie.
Przede wszystkim jest to baaardzo indywidualne Z natury B-H nie bolą, nie mają prawa boleć. Z kolei przepowiadające skurcze, które pojawiają się około 37 tygodnia mogą już boleć i mogą wręcz być pomylone z porodowymi. Przede wszystkim odróżnia je brak nasilania się i wyciszanie po pewnym czasie. Więc jeśli czujesz spięcie macicy i Cię to nie boli to spokojnie jest ok i jest normalnie Potem będzie trzeba obserwować czy skurcze się nasilają. Ja wczoraj na zapisie KTG miałam kilka spięć macicy (jakies 5-6) niebolesnych na 20%.
Stary 2016-06-22, 08:32   #360
Krefetka
Zadomowienie

Cytat:
Co ciekawego mówią?

Niestety nic ciekawego oprócz tego zeby składować ta krew bo nigdy nie wiadomo kiedy sie przyda.

Mówili tez ze w USA prowadzą badania na użycie komórek macierzystych do leczenia autyzmu.

Wysłane za pomocą magii
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości