|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3871 |
Zadomowienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
cos nie mam co pisac.;/ TZ znowu o 10ej z nocki przyszedl, ale raczej sytuacja opanowana i elektrowni nie zaleje. za to zalalo wiekszosc okolicznych wsi
![]() suonko2 moja idzie spac zaraz po kapieli- okolo 19.30 i spi do 5ej, 6ej. ja ją karmie wlasnie po kapaniu, ale potem jeszcze przez sen przed 23. i ta butla przez sen znika najszybciej i najwiecej z niej zjada. bo przez caly dzien kaprysi przy mleku, ale my nie mamy rpoblemu z obiadkami- chetnie je wsuwa. a moze sprobuj jeszcze dawac soczek przecierowy w butelce? jak dajesz sloiczek owocowy i mala go nie bardzo chce to rozciencz woda i daj w butli albo kubku niekapku. tylko to nie za duzo i nie za czesto, bo taki soczek jest jak posilek i zmniejsza apetyt
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-05-19 o 12:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#3872 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
No u mnie @ na calego, wiec jestem znow rozrodcza
![]() ![]() kurcze jakie kombinacje z tymi sloiczkami ![]() ![]() Moja moze wazyc teraz jakies 6050, czyli Zahario nasze kruszynki podobnie, bo za miesiac napewno niewiadomo ile nie przybedzie jej, ale dowiem sie za mies ![]() sunko a kiedy Lenka sie urodzila ![]() aaa wozio przyszedl przed chwilka ![]() Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-05-19 o 12:53 |
![]() ![]() |
![]() |
#3873 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, co sie pisze na kartce z gratulacjami z okazji narodzin dziecka`??
![]()
#3874 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3875 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
miriam w zeszlym miesiacu przytyla jakies 400 gr., teraz troszke wiecej bo 500gr. domi masz racje nasze dziewuchy ida leb w leb.... przynajmniej z waga, a jaka dluga jest twoja Pola? ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:25 ---------- Cytat:
suonko - sprawdz tutaj :siatkicentylowe edziecko pl ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3876 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i może jakiś wierszyk ![]() Małe rączki potrafią ulepić kwiatek z plasteliny Narysują słońce roześmiane Zbudują domek z klocków Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3877 |
Zakorzenienie
|
Domi ja zaczynałam od jabłuszka, bo mieliśmy kupkowe problemy, potem dałam marchew, dynie z ziemniakiem , jabłko z marchwią, a potem to już mniej się przejmowałam, bo na wszystko dobrze reagował. Pod koniec 4tego miesiąca nawet jarzynową już jadł z gerbera, na którą tu dziewczyny narzekały a u nas zero wysypki a jest to jedyna jaka mu smakuje- z hippa płakał jak mu dałam. Dzisiaj zjadł drugi raz jarzynową z kurczakiem i też mu podeszła(wczoraj nie chciał ale dzisiaj już owszem).
|
![]() ![]() |
![]() |
#3878 |
Zakorzenienie
|
Zahario trudno mi powiedziec ile ma cm
![]() ![]() Zebra dziekuje ![]() ![]() ale jak to sie podaje, po 2-3 lyzeczki i tyle?a jak Polusi posmakuje to moge wiecej? ![]() czyli podam marchewke i mam odczekac 3 dni, tak?potem cos nasteonego i znow odczekac? i tak dalej? ![]() ![]() acha i w miseczce??? Wy pozniej reszte zjadacie Mamusie? ![]() oswieccie tempom Domi :P |
![]() ![]() |
![]() |
#3879 |
Zakorzenienie
|
Domi jesli przełożysz te pare łyżeczek do miseczki to słoiczek można podać przez 48 h(chodzi o to żeby nie miało jedzonko kontaktu ze śliną maluszka). Ja najpierw robiłam tak książkowo- pare łyżeczek jabłuszka, na drugi dzień więcej, w końcu pół słoiczka itd. Ale po kilku próbach z kilkoma daniami , jak w jeden dzień po czymś nic mu nie było to na drugi dzień już dostawał ile chciał. I tak już robie do tej pory- wczoraj zjadł pierwszy raz jarzynową z kurczakiem pare łyżeczek( nie smakowało mu) ale dzisiaj zjadł już całą reszte i smakowało mu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3880 |
Rozeznanie
|
Mam jeszcze jedno pytanie, jakiej wielkości mają wasze maluszki ciemiączka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3881 | |
Zadomowienie
|
domi,
moja wcina cały mały słoiczek owocków do południa i cały mały słoiczek warzywek w okolicach 16-17 , jak mieszam słoiczki to te połówki co zostają to na następny dzień. Na początku jak podajesz tak mało po 3-4 lyżeczki odstaw słoiczek do lodówki, podaj nastepnego dnia - i ja na 3 dzień nie zostawiałam tylko wykańczałam sama ![]() no i nie zapomnij troszeczkę podgrzać słoiczek, tak żeby jedzonko było w temp. ciała ![]() p.s. w carrefurze jest promocja i za kupione 5 słoiczków firmowa miseczka w prezencie. ---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-19 o 15:00 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3882 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kareninko poszukaj moze cos tutaj: http://sms.free.plock.pl/?id=26 http://www.klamerka.pl/81-1-narodziny,dziecka.html http://zyczenia-z-okazji-narodzin-dz...i-zyczenia.pl/ ![]() ![]()
![]() |
#3883 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziekuje kochane jestescie ![]() ![]() Ja oczywiscie zapomnialam, ze skoro moja kolezanka urodzila Agatke i mam je niedlugo odwiedzic to przeciez kartke trzeba zrobic!! ![]() I teraz robie, a ze nie bylam na zakupach "scrappingowych" juz wieki to robie z resztek wlasciwie... ![]() ![]() ![]() Ktore sie wam bardziej podoba? Dwójka, trójka, może czwórka, I syneczek jest i córka. To dopiero komplet cały czyDla rodziny doskonały! Mała Kruszynko!
Z okazji Twego przyjścia na świat życzymy Ci, Abyś każdą wylaną łezkę Odpłaciła rodzicom tysiącem uśmiechów I żeby każdy dzień Waszego wspólnego życia Był uroczysty jak święto.
>> I nga wa o mua << Timszel... "The world is getting so hypersensitive. Soon I won´t be able to make fun of mysel without offending someone" Edytowane przez karenina19 Czas edycji: 2010-05-19 o 15:28 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3884 |
Raczkowanie
|
Ech miałam wyjść na spacer a moje dziecię akurat zasnęło, chociaż w dzień śpi jakby chciało a nie mogło
![]() Najlepsze życzenia dla małych solenizantów i dużych solenizantek!!! ![]() ![]() ![]() xpressja - ja czytałam tą dietę Dukana i wg mnie koleś jest troszkę dziwny - ja rozumiem, żeby nie jeść oliwy z oliwek, ale żeby zamiast tego robić vinegrete z PARAFINY ![]() ![]() ![]() Tarasiu ja się też powoli przymierzam do podawania glutenu i wg tego co wyczytałam to właśnie tak jest, że po ukończeniu 4 mca tą ekspozycję można zacząć, ja będę to robić w odciągniętym mleczku. Simpatica, ja też jeszcze nie miałam wielkiego O, ale ja miesiąc po tobie rodziłam ![]() Magdawikp - gratuluję zostania ciocią ![]() ![]() ![]() ![]() Karenina - jaki panel jaki??? Zebra - gratuluję przyjścia wróżki zębuszki ![]() Suonko, jak karmisz małą? Piersią? To wcale nie jest powiedziane, że dziecko musi cały czas w równym tempie przybierać, jak na 5- miesięczne dziecko tyle ile ma Lenka to wcale nie jest mało, zwłaszcza że ważyła niecałe 3 kilo, to nawet dużo waży, ponad 2-krotność wagi wyjściowej, więc naprawdę nie do końca rozumiem, czemu się tak stresujesz. 5-miesięczne dziecko może nie być gotowe na rozszerzanie diety i to też jest normalne. I tak, oczywiście, "przylanie" dzidzi nic nie da!!! Błagam, nie rób tego, nie dlatego, że to nic nie da tylko że możesz maleństwu zrobić krzywdę, a ona apetytu specjalnie nie ma przeciwko tobie ![]() Może powinnaś z kimś pogadać, z psychologiem jakimś, skoro masz takie emocje w stosunku do córci? Pogadaj z lekarzem, czy aby na pewno musisz na siłę rozszerzać dietę, wg tabelek naprawdę jest ok z wagą Lenki. A poza tym dzieci są różne i nie wszystkie wyglądają jak pączki w maśle - Bartuś jest bardzo szczupły, przez 4 miesiące przybrał 2600g od wagi spadkowej, ale nie wydaje mi się żeby to było coś złego, skoro jest zadowolony z życia i rozwija się świetnie.
#3885 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3886 |
Zakorzenienie
|
Bella dzięki
![]() po 4 i 5 ale te drugie to od paru dni i co jakiś czas i tylko mięsko-indyk z dynią i jarzynowa z kurczakiem póki co. Owoce wszystkie te po 4 i soczki. No ale małemu nic nie jest- odstawiliśmy żelazo dostaje je w mięsku ![]() Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-05-19 o 16:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#3887 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <><><> dziewczyny z czym Wy rozrabiacie kleiki ryżowe lub kukurydziane?(wiem, że Magdawik z wodą) bo byliśmy w pt na szczepieniu i pani doktor powiedziała, że można już podawac pierwsze jabłuszko, soczek i kleik no i ja nie wiem z czym to mymieszac bo wszystkie mleka modyfikowane które znalazłam w sklepach są po 1 r życia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3888 | |
Raczkowanie
|
cześć babeczki
moj stan zdrowia coś się pogorszył, lecę na przeciwgorączkowych. wczoraj teściowa nie zdązyła dojechać i musiałam sama pojechać na tą rehabilitację ![]() mam taką agonię, że wieczorem nawet "gwiezdne wojny"oglądałam z Tż... Mi jest dziś po szczepieniu, nie gorączkuje, ale jest marudna i rozdrażniona i śpi teraz.... o zgrozo, co będzie w nocy? wezme Was nadrobię teraz troszkę... ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3889 |
Raczkowanie
|
Pietrusiu, w tym konsursie jest napisane, ze jedno zdjecie musi byc z produktem Gerber bo inaczej bedzie zdyskwalifikowane w finale.
![]() |
#3890 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
To, że nerwy mi puszczają, to nie jest tak, że ja jej coś zrobię, nigdy nie uderzyłabym dziecka - ani swojego ani czyjego. ... jeżeli już miało by mieć coś takiego miejsce to prędzej sobie zrobiłabym krzywdę... czasem mam po prostu dość tych ciągłych stresów, nerwów a tu jeszcze takie problemy z jedzeniem... Zła jestem sama na siebie, ze np dziś zdenerwoawałam się tak bardzo, że odłożyłam małą płaczącą do łóżeczka i wyszłam do pokoju obok. Po chwili wr.ócilam przepraszając małą, wiem wyrodna jestem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3891 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3892 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi mnie tak wyssała, że jestem cieniem. a jeść z kolei nigdy nie lubiłam... Cytat:
Cytat:
![]() dzieciaczki bardzo wiele potrafią nadrobić , motywuj małą i motywuj siebie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3893 |
Zakorzenienie
|
Simpatica ja też z melkiem modyfikowanym robie.
Suonko rozumiem jakie uczucia masz na myśli, bo sama czasem wolałam małego połorzyć płaczącego jak czułam jak narastają we mnie nerwy i wziąść go z powrotem jak się opanowałam. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3894 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
ja jestem nerwus od zawsze i codziennie się cierpliwości uczę ![]() też wychodziłam z pokoju i mi się ryczeć chiało i wyrzuty sumienia pogoda beznadziejna, dzieci humory mają a mamy już nie wyrabiają czasem. Każda to przechodziła to mi zawsze teściowa powtarza ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- dziewczyny napiszcie mi proszę, czy można kąpać dziecko po szczepieniu czy nie??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3895 |
Zakorzenienie
|
Pinky a czemu nie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3896 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3897 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() <><><> ale rozrabiacie z tym co jest powyżej 1 r życia? bo ja coś nie czaje... Madzia ja chce podac kleik ryżowy lub kaszke kukurydzianą. Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2010-05-19 o 19:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3898 |
Zakorzenienie
|
Laski dziekuje za odpowiedzi na temat jedzonka
![]() jutro pojde do carrefoura jak juz lepiej ze mna bedzie ![]() Simpatica ale jest mleko 1, mleko nastepne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3899 |
Raczkowanie
|
senkju senkju dziewczyny, a wzieliśmy ja do wanienki bo cała oblepiona była dzisiaj, obrzygana do kwadratu
![]() podałam jej dzis i wczoraj obiadki z "babydream" rosmanowego i dziś obiadek ścierałam z koca 1000 razy a owoce są całkiem dobre |
![]() ![]() |
![]() |
#3900 |
Zakorzenienie
|
ale ja nie chce następne. kupiłam zwykły kleik ryżowy :brzydal:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:55.