|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3841 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() ![]() nie mam sile nawet nadrabiac, tylko tak z grubsza |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3842 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
![]() Jeszcze raz dziękujemy za głosy. Cała moja rodzina i rodzina tz cieszą się jakby mały był już gwiazdą światowego formatu ![]() ![]() ![]() ![]() Ola, najważniejsze żebyś Ty się czuła dobrze sama ze soba. Moim aniem bardzo chudo wygladasz. Mi się bardziej podobało wcześniej ![]() Ooooo, tak niespodziewanie się przebił! Bravo ![]()
![]() |
#3843 |
Zakorzenienie
|
Domi a jaki macie ten wózek? bo my dziś kupiliośmy Baby Design Tiny
![]() <><><> oczywiście najlepszosci dla wszystkich dzieciaczków które osiągneły kolejne miesiące życia a którym nie przesyłałam cwiaktów ![]() ![]() ![]() ![]() <><><> Kareninka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3844 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja też jeszcze nie miałam @ ![]() Ola ale z Was ślicznotki ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3845 |
Zakorzenienie
|
Witam mamusie
![]() Zaraz poczytam co u Was, ale najpierw się chwalę... Na pierwszych zdjęciach Paulinka z wąsami z marchewki z jabłuszkiem... Pierwszy raz się naprawdę ucieszyła na widok miseczki z jedzonkiem ![]() Na kolejnych zdjęciach debiut z kubkiem niekapkiem... Niestety klapa, bo źle założyłam zaworek i nie chciało lecieć... Plus jest taki, że nie ma ochoty uciekać jak na widok butelki... Jutro kolejna próba... Do tego znalazłam wreszcie albumy podobne do tego co chce Paulinie na roczek zamówić: http://agnieszka-scrappassion.blogsp...y-i-1-rok.html http://agnieszka-scrappassion.blogsp...zy-roczek.html http://agnieszka-scrappassion.blogsp...la-stasia.html
#3846 |
Zakorzenienie
|
simpatica my mamy baby design mini, jutro powinien dojsc, bo zamowilam u innego sprzedawcy a u tego pierwszego odwolalam!
matko ja z ty, cycem siedze, nic nie chce leciec, jest caly czarwony ![]() ![]() Ale fajnie, Wasze dzieciaczki wszystko jedza, moja tylko raz zjadla troszke kaszki, na widok herbatek robi minki jakby sie brzydzila ![]() w przyszlym tyg jak bedzie miala rowne 5 mies cche podac marcheweczke poraz pierwszy... mam pytanie: które firm maja sama marchew? bo ja nie widzialam ani z Hippa, ani z Gerbera ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3847 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
A samą marchewkę ma Hipp...
![]() |
#3848 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Hipp i Gerber mają samą marchewkę, tylko ta z gerbera jest jakaś taka niesmaczna, a z hippa pyszna ![]() ciężko je dostać w rossmanach ale już tesco i takie inne mają na stanie ktoś też pytał o banana, asica? "pierwsze bananki" ma hipp po 4 mcu moja Lenka je wcina i je uwielbia!!! u nas non stop leje, to już przestaje być zabawne! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3849 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co ty powiesz..? ![]() Dzien doberek ![]() maly wczoraj oprotestowal tez kaszke wieczorna i myslalam, ze bedzie sie budzil w nocy z glodu, ale jakos bylo ok... ![]() Zobaczymy jak bedzie dzisiaj z jedzeniem... ![]() A tutaj cos do posluchania...fajnie wpada w ucho... ![]() http://www.youtube.com/watch?v=esTVVjpTzIY
![]() |
#3850 |
Zakorzenienie
|
Hejka
Wpadl;am sie przywtambo zbieram sie do pracy niestety ![]() Czuje sie okropnie boli mnie gardloi mamstraszelny katar ![]() ![]() ![]()
#3851 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Za nami nocka dobra. Miłego dnia ![]()
Jestem żoną ![]() http://s6.suwaczek.com/20090509570713.png Nasz mały skarb- Alicja http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911054965.html Czekamy na Marysię ![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20130427724853.html |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3852 |
Zadomowienie
|
dziewczyny a u nas jest ktoś z Krakowa lub okolic ???
bo tam nie jest zbyt wesoło... |
![]() ![]() |
![]() |
#3853 |
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze tylko na chwileczke
Klikniecie??? ![]() http://maluszkiwakcji.interia.pl/gal...,kamilka-.html
#3854 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko uwazaj z tym linkiem, zeby ostrzezenia nie dostac ![]() Cytat:
![]() a mozna podac juz na poczatku marchew z ziemniakiem? Cytat:
![]() dziekuje ![]() Cytat:
![]() hej ![]() U mnie lepiej, tzn. goraczka ponad 36, cyc juz bardziej miekki, bo karmilam Polusie dosc dlugo rano, ale nadal czerwony i boli ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3855 |
Zadomowienie
|
domi, a Ty bierzesz antybiotyki i karmisz?
a co do karmienia lepiej zaczac od samej marchewki pierwszego dnia 3-4 łyżeczki , drugiego 6-8, trzeciego pół słoiczka a po kilku dniach dopiero marchewkę z ziemniakiem |
![]() ![]() |
![]() |
#3856 |
Wtajemniczenie
|
nawet nie mam czasu bardzo was przelecieć
![]() Dużo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kropciu ![]() ta w skrócie Domi mam nadzieję, ze przejdzie Ci biedulko szybko ![]() obejrzaąłm fotki dzieci piękne Agnessja masz fajne dzieciaczki my byliśmy wczoraj u ortopedy - Iza ma koslawość juz w normie dla dziecka w jej wieku Grześ z bioderkiem wszystko super ale mam jak najpozniej go stwiac na nozki - pilnowac tego (choc i tak pilnuje) aby nie stawał sam i go nie stawiac niestety Iza mi od wczoraj gorączkuje i dzis miała gardło brzydkie wiec wracam z pracy i do lekarza - kurna ta psia pogoda no i zapomniałąm się pochwalić - mam nową siostrzenice od piątku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3857 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3858 |
Wtajemniczenie
|
a i wczoraj Grzesiowi dałam kasze mannę - tą z bobovity chyba - i było dobrze
kóras pytała - ja Grzesiowi dodaję do kazdego mleka - kasze lub kleik - czyli 4 razy dziennie - choc teraz się to pewnie zmieni bo zaczyna jadac jogurty a co do katarku - woda morska frida i jeszcze stosuję ephorbium (nie wiem czy poprawnie napisałam nazwę) to sa krople homeopatyczne i mozna je stosowac dłużej niz zwykle kropelki 3 dni |
![]() ![]() |
![]() |
#3859 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wspolczuje zlego samopoczucia ![]() U nas bylo tak, ze ja byam od urodzenia malego z 3 razy chora i zawsze udawalo sie tak, ze nie lapal ode mnie...tylko ostatnim razem jak oboje z malzem bylismy chorzy to tez dostal katarku... ![]() Oby Kamilka nic nie zlapala... ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dobrze, ze goraczki juz nie ma... ![]() U nas pogoda okrooooopna....wiec siedze i robie projekt na kartke dla mamy na Dzien Mamy...a moje dziecko rozpracowuje panel TinyLove..... ![]()
![]() |
#3860 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3861 | |
Rozeznanie
|
Hej wszystkim
![]() Dziękujemy wszystkim za życzenia ![]() Wczoraj byłyśmy z Lenką na rehabilitacji i nie bardzo miałyśmy czas powizażować. Dziś zamierzam ugotować zupkę dla mojego małego wybrzydnisia. Jakoś nie widzę entuzjazmu w zjadaniu przez nią słoiczkowych obiadków, więc trzeba spróbować własnych sił w gotowaniu ![]() Byłyśmy dziś na kontroli u pediatry bo coś mi Lenka kaszlała troszkę, ale to chyba jak ślina jej zalatuje bo czysta jest. Ale za 2 tygodnie przybrała tylko 10 deko ![]() ![]() Pinky pisałaś, że zostałyście wypisani z poradni rehabilitacyjnej, potem piszesz, że byliście na rehabilitacji, to jak to w końcu u was wygląda ![]() Kropko a jak tam u ciebie z wodą, bo w Krakowie nie za wesoło... Pietrusia wysyłam Ci priva ![]() ---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3862 |
Zakorzenienie
|
Dziękujemy za kolejne gratulacje z okazji wychodzącego zębuszka
![]() Ravenne ale w śliniaczki tez muszę zainwestować, bo ciągle mokre:P Domi ja kupowałam i z hippa i z gerbera i nawet w Rossmannie. Ale z marchewką to ja już uważam- tylko jarzynowe z nią ma... reszte odstawiłam, bo maluszek nawet po marchewce z jabłkiem miał kłopoty z kupą:\ Jego ulubionym daniem jest dynia z ziemniakami i ostatnio skosztował pierwszy raz dyni z indykiem- też mu podeszło. Gorzej z innymi rzeczami:P Owoce wszytskie zjada ale z mięskami będzie ciężko, brokułami i szpinakiem pluł i płakał... heh wybrzydza mi:P Ale kaszki owocowe mu smakują, i kelikiem kukurydzianym nie gardzi w mleczku. |
![]() ![]() |
![]() |
#3863 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
je z butli bo jest szybciej, inne jedzonka je łyżeczką |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3864 |
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
![]() chorowitki kochane wracajcie szybko do zdrowia ![]() moja niunia co raz lepiej śpi w nocy i nawet się dziś wyspałam ![]() jak zjadła mleczko o 20.30 i poszła spać to wstała dopiero o 3.30 i spala do 7.30 ![]() więc jakbym ją położyła koło 22 to może przespałaby całą noc ![]() kurcze mój tata wczoraj był w robocie za Bukowem to blokowali drogi bo pozalewało nieźle ![]() ![]()
![]() |
#3865 | |||
Zakorzenienie
|
tak, biore...
Mam przepisany taki, przy ktorym niby mozna karmic...Polusi nic sie nie dzieje wiec chyba okej... Cytat:
![]() gratuluje nowej siostrzenicy ![]() a ta pogoda jest teraz tak zdradliwa, ze trzeba pilnowac strasznie:/ MY ostatni raz w sobote bylismy na spacerku ![]() Cytat:
![]() no własnie to chyba najwazniejsze ![]() Cytat:
![]() Nie moge sie doczekac tej marcheweczki ![]() Czyli jak podam poraz pierwszy marchew to potem mam odczekac kilka dni? i moge podac cos innego?co na przyklad? ![]() Moze macie jakies stronki z jadlospisem dla dzieci karmionych piersia?ja jestem ciemna w tym temacie ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3866 |
Zadomowienie
|
domi, ja podawałam marchewkę, poźniej marchewkę z ziemniaczkiem,
nastepnie do słoiczka z marchewką dodawałam 2-3 łyżki dyni z ziemniaczkiem, tak przez kilka dni, a teraz daje na przemian dynie z ziemniaczkiem lub marchewke z ziemniaczkiem. a za kilka dni bede wprowadzać słoiczki te z oznaczeniem po 5 m-cu ![]() tylko te po 5 m-cu sa już bardziej skomplikowane i trzeba się wczytywac w skład, bo mają tam takie cuda jak np. kukurydza, cebula czy sól ... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-05-19 o 12:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#3867 |
Rozeznanie
|
witam pieknosci
![]() kochane wczoraj was podczytalam ale bylam padnieta wiec nawet nie bralam sie za pisanie. mowilam wam o tej krwi na pampersie, ta krew byla z przodu (pochwa lub cewka moczowa) pani pedi. pobadala i stwierdzila, ze jest to sol z moczu, cos prawdopodobnie charakterystyczne dla cieplych klimatow, mala powinna wiecej pic wody. moje dizecie uroslo ma juz 69cm i wazy 6450gr. ![]() ![]() dalej na cycu chowana, ale juz stopniowo ograniczamy, zastepujac stalymi pokarmami, ktorymi mala wcale nie jest zachwycona ![]() karmazynowy kamyk- mala slicznotka, no i prosze jak sobie z niekapkiem radzi ![]() ![]() ![]() albumy cud miod, daj znac jak znajdziesz gdzies takie - ja trz z checia bym taki kupila. suonko- a ile wazy Lenka??? asioczka- zlotowlosa ![]() ![]() ![]() witam nowa mamusie!!! agnessja- dzieciaczki cudowne. no i oczwiscie gratulacje i naj, najlepsze zyczenia dla wszystkich solenizantow, tych dzisiejszych i wczorajszych ![]()
![]() |
#3868 | |
Rozeznanie
|
nocka minęła nam spokojnie, ten mały brzdąc ma lepsze spanie od siostrzyczek, wczoraj młodsza przyszła do nas, kręciła się wierciła, w końcu zaniosłam ją do jej łóżka
![]() mały zjadł pół słoiczka gerbera jarzynki z szynką i niedawno zasnął mi na ręce, więc nie musiałam się męczyć z usypianiem go, przynajmniej wyśpi się póki starsze są w przedszkolu, bo tak to jest sajgon, one krzyczą, a ja na nie, że ma być cicho bo mały śpi, a on już nie śpi... i tak w kóło, ale da się przeżyć ![]() dziękuję ![]() Cytat:
albumiki świetne, lubię takie klimaty, nie mam kiedy zabrać się za albumik dla mojego Księciuna, mam pół roku może do roczku się wyrobię, powoli by się przydało za to zabrać...
Moje odchudzanie A.D. 2018 90-89-88-87-86-85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74-73-72-71-70 _________________________ _________________________ ____________________ Blog o hobby ![]() Edytowane przez agnessja Czas edycji: 2010-05-19 o 12:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3869 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od jakiegoś czasu dajęNili jabłuszko więc do niego dodałam grysik. nawet nie poczuła, że go je bo to przecież znikome ilości ![]() ja też jeszcze nie mam ![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:20 ---------- i kolejny dzień w domu - znowu pogoda pod psem to już zimą lepiej było . choć zimniej było to przynajmniej nie lało |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3870 |
Rozeznanie
|
Zaharia, Lenka waży 6470, dwa tygodnie temu ważyła 6360, sądze że tak naprawdę wogóle nie przytyła bo wcześniej była przed jedzeniem a teraz po...
Ja już nie mam siły, złapałam dziś strasznego doła, takiego mam nerwa chwilami, że mam ochotę przylać tej mojej zarazie. Wiem, wiem to nic nie da... Męczę się z nią strasznie z jedzeniem, ciągle ma w nosie jakikkolwiek posiłek. Żaden słoiczek jej nie pasi, przed chwilą zrobiłam jej zupkę też jej nie pasi... Cały czas się denerwuje, czy wszystko z nią ok a ona mi się odpłaca za to... Jakby mało było tego, że jest chora... Naprawdę mam ochotę walnąć głową w ścianę - raz a porządnie... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.