|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:28 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3872 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3873 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3874 |
|
Zadomowienie
|
Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Ktosiula szare mydlo dokladnie do tego co napisalas
![]() Sent from my BlackBerry 9320 using Tapatalk
Ślub 25.08.2012 ![]() <3 SzCzĘśLiWa ŻoNkA <3 MÓj nowy WYMARZONY zawód: FOTOGRAFka! Oddałam temu całe serce: www.mn-foto.pl Bruno 13.10.2013 g 21:20 Leon 31.03.2015 g 12:10 |
|
|
|
#3875 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jakoś specjalnie nie pielęgnuję,ręcznika dla malucha jeszcze nie mam. Ja akurat lubię szorstkie ręczniki,no ale dla dzidziusia to musi być miękki obowiązkowo. Idę się oporządzić i pogimnastykować trochę w wannie przy depilacji
|
|
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Kiedy macie zamiar prać ciuszki i wszystko inne?
|
|
|
|
#3877 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba zacznę we wrześniu
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#3878 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też już się ie mogę doczekać aż będę kupować ![]() Cytat:
![]() Cytat:
aaale brzuchol Cytat:
Cytat:
Cytat:
jestem ![]() jestem, jestem :P mieliśmy trochę spraw do załatwienia a potem byliśmy u teściowej :P w końcu nadrobiłam
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||||||
|
|
|
#3879 |
|
Zakorzenienie
|
Paula, zwykłe ręczniki też mam szorstkie. Wiem, że takie lepiej chłoną, ale dla dziecka jednak chciałabym delikatne. Już się naczytałam o gotowaniu, octach, cudach, wiankach i prasowaniu...ale czy to coś zmieni?
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zobaczymy jak to będzie ![]() Lineczka a jak po wizycie?? |
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Tylko czytałam że właśnie nie powinno się płukać w płynach :/.
Wiem czego mi nie zacytowało-Anulka ja też mam takie bóle ale tylko z prawej strony. Wczoraj lezalam na lewym boku a z prawej mnie ściagnelo. Przechodzi przy zmianie pozycji. I bądź tu mądry. No i jeszcze czytałam o stawianiu macicy. Kurna mi się w ruchu, jak coś robię stawia co 3 minuty. 20 w ciągu dnia to pikuś :/. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3882 |
|
Zakorzenienie
|
UWAGA, DŁUGA RELACJA Z WIZYTY
![]() więc jak wiecie miałam dzisiaj wizytę, poszłam sobie do położej urządziła sobie pogadankę (ale o tym czego się dowiedziałam napiszę dalej), tak się rozgadała, że nie zdążyła mi nic wpisać do karty oprócz ciśnienia- miałam 104/66 i przytyłam od ostatniej wizyty 3kg od początku ciąży tyle przytyłam, czyli przez 6 miesięcy, a teraz przez miesiąc tyle samo czyli jestem już na plusie 6 kg... poszłam w końcu do lekarza, powiedziała że wyniki mam ładne, szyjka zamknięta, dowcipnie wszytsko w porządku, ubłagałam ją o USG, bo TŻ był ze mną, zrobiła niechętnie ale w końcu TŻ widział... uwaga, uwaga CÓRKĘ ![]() a no i dobrze czułam że mała jest już przekiźdolona główką w dół i się potwierdziło ![]() na następnej wizycie już będę w 32 tygodniu czy 33 też będę miała USG ze wszytskimi pomiarami bo teraz zapomniałam o wagę zapytać o ginka na szybko pokazywała nam mała :P dostałam skierowanie na mocz, morfologię i toxo... pytała czy chce zwolnienie, ale dopiero będę brała na następnej wizycie :P a i w ogóle dostałam taką karteczkę, w którym tygodniu powinno się robić jakie badania, kiedy USG, w którym tygodniu o czym powinna powiedzieć położna, jak chcecie mogę Wam zeskanować jutro :P wróciłam do położnej i słuchaliśmy z małżem serduszka On oczywiście szcęśliwy jak dziecko ![]() no i oboje zostaliśmy na pogadance :P położna mówiła o: - żeby uprzedzić męża i rodzinę najbliższą że możemy być labilne hormonalnie, żeby obserwować czy nie mamy depresji i gdyby były objawy to żeby nie dopuścić do tego ebyśmy zostały same z maluchami - że przez pierwszy tydzień kupki maleństwa będą zielone i mogą być z grudkami i to jest normalne - najlepiej niemowlka kąpać w emolientach ie w drogeryjnych płynach (sama o to zapytałam) - gdyby na ciałku pojawiły się czerwone krostki to żeby wykąpać dziecko w manganianie- tylko nalać tyle żeby kolor wody był różowy, bo jak nalejemy za dużo to będzie kolor fioletowy i mozemy poparzyć dziecko i na razie tyle co zapamiętałam :p dostałam kupę ulotek z Nivea: o karmieniu piersią , dieta matki karmiącej piersią, o kąpieli, o przewijaniu, karta instruktażowe masażu maluszka, pierwsza pomoc u noworodków i niemowląt jak również wydanie gazety Twoje dziecko na CD, kalendarz maluszka do uzupełniania Nivea, ulotkę o wzdęciach w ciąży, ulotkę o produktach Ziaji dla dziecka i mamy, i książeczkę "Położna radzi- poradnik dla rodziców" ![]() na następnym spotkaniu patronażowym umówię się na spacer po porodówce i dostanę listę co u mnie w szpitalu jest potrzebne dla mamy i maluszka ![]() oczywiście, gdyby któraś chciała żebym coś z tych ulotek co dostałam zeskanowała, nie ma problemu jutro to zrobię ![]() Rybko, proszę dopisz mi wizytę kolejną 12.09.2013, godz. 9:50 a no i przecięłam sobie palec nożem dosyć głęboko i krew się lała jak szalona aż jak szłam do łazienki to strużka krwi za mą kapała i wykapałam drogę ![]() przepraszam że się rozpisałam, zrozumiem jak którejś się nie będzie chciało czytać
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 Edytowane przez lineczka1989 Czas edycji: 2013-08-01 o 23:06 |
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się, ze wizyta udana i Nelcia potwierdzona na 100% Auć musiało boleć ![]() Tez zmykam powoli moze jeszcze z fona zajrzę na moment Miłych snów brzuchatki |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super ze udało się wybłagać USG i TŻ mógł pooglądać Nelę
|
|
|
|
|
#3885 |
|
Wtajemniczenie
|
Kyte super, że sukienusia w świat poszła
![]() Lineczka, Maoami,Dzidzia gratuluję udanych wizyt, chyba że jeszcze o kimś zapomniałam Anoula cieszę się, ze urlop udany i że moje wskazówki się przydały A wakacyjny gratis śliczny Dzidzia mnie przy odpoczynku nigdy jeszcze to coś nie złapało muszę zaczepić o to gina koniecznie. A ręcznik jeden Anuli sprawiłam, bo się Ania nazywał i był super, hiper, extra mięciutki, drugi jakis z kapturkiem, firmy nie pamięta, ale już szorstki deko. Z racji, że nie zaczęłam kombinować, to się dzieć do takiego przyzwyczaił i nie robiło to jakiejś różnicy, no tylko my nigdy problemów ze skórką nie miałyśmy. Jak są, to pewnie inaczej. Ale teraz też zacznęnormalnie, kombinować będę tylko w razie potzreby
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3886 |
|
Zakorzenienie
|
Zakopane
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- No najlepiej smakują takie przygotowane przez kogoś ---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- Tak na tip top w płynie lub proszku dla dzieci pewnie w okolicach września,korzystając z pogody |
|
|
|
#3887 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I że Nelka została dziewczynką ![]() Masz zrobić toxo drugi raz?coś było nie w porządku? |
|
|
|
|
#3889 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teraz trzymam żeby te grzybki szybko się "ulotniły"Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A to mała rozrabiara ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ---------- Cytat:
A jaki masz piękny brzusio Cytat:
zawsze to coś więcej na wyprawkę dla malutkiej ![]() Cytat:
![]() Ja mam ręcznik biedronkowy z kapturkiem, myślę że dokupię jeszcze jeden podobny, a później juź będę używać normalnych ręczników Pewnie zajmę się tym koło września Już się doczekać nie mogę
|
|||||||||
|
|
|
#3890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Tatuś napewno przeszczęśliwy że w końcu córeczkę zobaczył
|
|
|
|
|
#3891 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#3892 | ||
|
Zakorzenienie
|
we wrześniu
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a i zapomniałam Wam oznajmić, że mój szanowny mąż, jest na tyle złośliwy, że... wkręcał mnie że jedzie na woodstock stwierdził, że nie ma z kim jechać i szkoda mu kasy i zostaje w domu a ja byłam do tej pory święcie przekonana że jedzie i już miałam to w ![]() a i powiedział jeszcze na dodatek, ze zrobi mi limity na internet bo za dużo na wizażu siedzę i potem musze po całym dniu nadrabiać milion stron ![]() a teraz idę spać, bo zaraz znowu będzie marudził, że tylko wizaż i wizaż ![]() a no i zapomniałam powiedzieć że ustaliliśmy z małżem że idzie na 2 tygodnie urlopu w okolicach porodu i późnej idzie na tacierzyński ![]() aaa i trzymajcie jutro kciuki jak dostanę pewny telefon od jednej pani to Wam powiem o co chodzi ![]() dobranoc!
"Nikt mnie nie ostrzegał, że urodzenie dziecka przypomina zakochanie, tyle że w kimś, kto jest znacznie młodszy od mojego męża i ładniej pachnie. Nikt mi nie powiedział, że praktycznie rzecz biorąc, macierzyństwo jest niebezpiecznie podobne do romansu". Nela 5/11/13 |
||
|
|
|
#3893 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Fiku miku , fiku miku skacze Pukacz po jajniku. Mamusie XI-XII 2013. cz.V
Lineczka - no to super, że małż nie pojechał
to jak zamierzacie spędzić weekend?? trzymam za pomyślność sprawy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3894 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale dobrze że został z Wami Fajnie się Wam to wszystko poukładało z tym urlopem i w ogóle ![]() już dziś zaciśnięte ![]() Dobranoc ![]() Dziewczyny dziękuję za wszystkie komplementy na temat mojego brzuszka Troszkę mnie przeraziłyście tym że jest duży, bo wydawało mi się że wcale taki duży nie jest, wszyscy mi mówią że za mały ![]() A teraz zaskoczę Was albo nie... od początku ciąży cały czas utrzymuje mi się waga 63,5kg czyli przytyłam tylko 3,5kg a w sobotę zaczynamy 7 miesiąc
|
|
|
|
|
#3895 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ale tak jest, jezeli lekarz przyjmuje tez prywatnie... wtedy liczy sie kasa, kasa, kasa...Cytat:
![]() Cytat:
Ja pierwsze pranie juz zrobilam, ale w zwyklym proszku, zeby doprac ciuchy we wrzesniu (po przeprowadzce) bede prala w Jelpie |
|||||||
|
|
|
#3896 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3897 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niedobrygdyby nie ta pomięta chusta ale dziękuję
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3899 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc mamusie i maluszki
|
|
|
|
#3900 |
|
Zakorzenienie
|
Angielskie podejście .. Ja jak trafiłam na nawiedzona położna , to pojechala po mnie jak po psie jak n apytanie co jemy na sniadanie ? powiedziałam ; raz kanapki , raz kiełbaski , raz jajko albo jajecznice a innym razem biały serek itd. A ona na mnie z morda że tylko ciemny chleb powinnam jeść i pomidor , że polska dieta jest tłusta , a głupie polki się cieszą że dzieci rodza powyżej 3800g .
Usmialismy się , bo w poczekalni siedziały dwie babki , angielki , doopy na dwa stołki , ewidentnie z przewlekłą otyłością i ona w kraju McDonalda będzie mi opowiadała o diecie tłustej .. A taki mały Miałam wene na nowy wątek i zapomniałam
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.

Jutro nadrobię to co naskrobałyście przez moją nieobecność bo dziś raczej nie dam rady. Dopiero wróciłam jestem na dziś padnięta. Ale mam dobrą nowinę:sprzedałam suknię ślubną!!!

Ślub 25.08.2012 

, że sama sobie winna jestem bo mogłam w piątek przyjechać a nie czekać. Piguła chamska jak sto pięcdziesiąt
Lekarz mowi, że badanie ok, usg w niedziele, a do tego czasu kładę się na oddział. 
zobaczymy jak to będzie

super ze udało się wybłagać USG i TŻ mógł pooglądać Nelę
żeby te grzybki szybko się "ulotniły"