Listopad- Grudzień 2014- część III :) - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-08-06, 08:24   #3871
Frau Gizela
Rozeznanie

Dot.: Listopad- Grudzień 2014- część III :)

Po wczorajszych spinach karmieniowo szczepieniowych dziś tu jakoś cicho ;-)

dobrego dnia!
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:26   #3872
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Frau Gizela Pokaż wiadomość
Po wczorajszych spinach karmieniowo szczepieniowych dziś tu jakoś cicho ;-)

dobrego dnia!
PO burzy spokój ;p

Lepiej powiedzcie, co dziś na obiad bo nie mam totalnie pomysłu Cos lekkiego najlepiej ;p moze jakis ryż... ale z czym ;/
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:27   #3873
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Hej

Jak malz wrocil wczoraj z pracy to pokazalam mu wszyskie wozki te same ktore tutaj wklejalam i najbardziej przypadl mu do gustu Camarelo Carmela!!! na drugim miejscu tako ....
a ten camarelo to taki:
http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-cama...s-p-18387.html
zaproponowal zebysmy pojechali zobaczyc na zywo te wozki to potem kupimy
wiec juz was nie mecze tematem wozka , napewno kupie jakis

Dominika 04.11.2014
czekoladka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:28   #3874
manieczka1
Zakorzenienie

Anuszka u mnie dziś pierś z kurczaka, ziemniaczki i warzywka na patelnię

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
23.06.2011
01.06.2013
manieczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:33   #3875
anuszka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czekoladka21 Pokaż wiadomość
Hej

Jak malz wrocil wczoraj z pracy to pokazalam mu wszyskie wozki te same ktore tutaj wklejalam i najbardziej przypadl mu do gustu Camarelo Carmela!!! na drugim miejscu tako ....
a ten camarelo to taki:
NO ten jest bardzo ładny Ja w sumie jestem/byłam zdecydowana, ale żeście mi nagadały, ze pogrzebowy i znow mam dylemat ;/ ale chyba i tak go kupie, przypne różoowy kwiatuszek i będzie petarda ;p
anuszka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:33   #3876
Frau Gizela
Rozeznanie

Ja właśnie wyciągnęłam wędzony przez teściów boczek i planuję zrobić żurek. Jako, że nie mam zbyt wiele czasu dziś, myślę, że będzie idealnym daniem, a przy dobrych wiatrach to i jutro zjemy. W piątek natomiast mamy z TŻ rocznicę ślubu i na tę okoliczność planowaliśmy pojechać na weekend w góry do jakiegoś spa z atrakcjami dla kobiet w ciąży, ale po przejrzeniu ofert tak nas zamurowało, że stwierdziliśmy, że taniej wyjdzie pojechać dwa razy z Kato do dwóch miejsc, niż tam gdzieś się decydować na nocleg. Dzieć zostanie z babcią, a my pojedziemy prawdopodobnie do Istebnej pierwszego dnia, tam T.pójdzie sobie połazić po górach (ja co najwyżej dwieście metrów chyba ujdę ) a ja w tym czasie pójdę zrobić sobie paznokcie i piling kawitacyjny, jakiś masaż stóp czy coś w ten deseń. Potem pójdziemy na obiad i będziemy się rozkoszować dniem ciszy i piękna. Mam tylko nadzieję, że pogoda dopisze
Frau Gizela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:34   #3877
Kostka09
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuszka21 Pokaż wiadomość
PO burzy spokój ;p

Lepiej powiedzcie, co dziś na obiad bo nie mam totalnie pomysłu Cos lekkiego najlepiej ;p moze jakis ryż... ale z czym ;/
u mnie żurek z ziemniakami
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:36   #3878
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
PO burzy spokój ;p

ja mialam przedwczoraj ryz + kurczaka z cukinia w sosie smietanowym(dalam mascarpone i troche smietany)

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 08:37   #3879
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Keithlyn Pokaż wiadomość

Ja zawsze na porodach płakałam zarówno jak oglądam w tv, jak i na żywo

dziękuje za wszystkie propozycje książkowe, może znajde je gdzies w pobliżu
Lola - myślałam że pokażesz fotelik na żywo piękny jest ! A no i pochwal się pokoikiem dla małej, ja uwielbiam oglądać takie rzeczy

Tż był pierwszy raz od nie pamiętam kiedy na nocnej zmianie i nie umiałam spać bez niego .... ciągle się budziłam...haha
Ide na jakieś zakupki ...
Hehe pokaże, ale z pustym fotelikiem trochę obciach jeździć chyba ze wpadniesz zobaczyć , co do pokoiku dla małej to jest tzn ściany i żyrandol aaa i jeszcze nowy dywanik kupiłam ale nie dziecięcy , więcej rzeczy do pokoiku nie posiadam jak tylko będzie łożeczko to oczywiście, ze sie pochwale
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:38   #3880
Kostka09
Zakorzenienie

a ryż to najlepszy z podsmażonymi warzywami (+ ew. jakies mięso) albo z jabłkami i cynamonem (wpiszesz się w patriotyczną nutę jedzenia jabłek
Kostka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:39   #3881
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
NO ten jest bardzo ładny Ja w sumie jestem/byłam zdecydowana, ale żeście mi nagadały, ze pogrzebowy i znow mam dylemat ;/ ale chyba i tak go kupie, przypne różoowy kwiatuszek i będzie petarda ;p
tylko ze w tym akurt spacorwka ma bialy podnozek wiec nie wiem jak z utrzymaniem czystosci bedzie
http://www.camarelo.pl/w3.html

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 08:46   #3882
LolaMontez
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej

a ten camarelo to taki:
Ostatnio byliśmy w max fliz z mężem i on mnie wola i mówi, "fajny wozek nie?" To był właśnie ten ale na czerwonych kółkach, fajne sa te wózki

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Cytat:
Jak podoba Ci sie czarny to bierz czarny, ja sama sie zastanawiam czy czarnego nie wziąć, czarny to tez najbardziej elegancki kolor
LolaMontez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:49   #3883
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez LolaMontez Pokaż wiadomość
Ostatnio byliśmy w max fliz z mężem i on mnie wola i mówi, "fajny wozek nie?" To był właśnie ten ale na czerwonych kółkach, fajne sa te wózki

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:41 ----------

Jak podoba Ci sie czarny to bierz czarny, ja sama sie zastanawiam czy czarnego nie wziąć, czarny to tez najbardziej elegancki kolor
tak samo malz mnie namawia zebym pojechala tego lonexa zobaczyc, no nie podoba mi sie kolorystyka za bardzo ale mowi ze na zywo te wozki sa super , wiec pojade, moze jutro bo i tak musismy do salonu lazienek jechac zeby projekt dopracowac

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 08:53   #3884
begie13
Zadomowienie

Cytat:
Jakie mleko modyfikowane bedzie kupowac??
Ja kupię Bebiko, przy starszej sprawdziło się od razu i teraz liczę na to.
A gdyby coś się działo nie tak to będziemy szukać odpowiedniego.

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Kiara, ja pępek myłam rozcieńczonym spirytusem i patyczkami higienicznymi z ogranicznikiem, dopiero pielęgniarka mi pokazała podczas wizyty w domu, jak to dokładnie i głęboko trzeba wsadzić, żeby było dobrze wymyte.
Ja z kolei spryskiwałam obficie patyczek Octeniseptem i tak myłam. Tak mi położna pokazała.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
alekaz - ja też Ale dady zacznę od rozmiaru 2, bo dziewczyny skarżą, że jedynki są do bani, mocno szorstkie. Jedynki wezmę Pampers i tak pewnie tylko do szpitala, a później może już dwójki
Mnie Dady podobały się od rozmiaru 3, niewiele im brakowało do Pampersów, za to w 1 i 2 wszystko wypływało nogawkami.

Cytat:

[/COLOR]Aha pochwale sie dziś już oficjalny koniec remontu!!! zrobione jest wszystko co chcieliśmy trwało to prawie 5 tyg + 2 tyg urlopu , mamy poprzestawiane ściany, wymienione podłogi w całym mieszkaniu, sa 3 pokoiki, wymiana drzwi ogólnie było jak w Mordorze dziś koniec i zaczynam sprzątać już tak na cycuś-glancuś i do porodu nie robię już nic... Leżę i kompletuje wyprawkę

Cytat:
No to mamy 24 tygodnie To juz chyba blizej jak dalej co ;p
No bliżej bliżej gratulacje

Cytat:
Dziewczyny, które robiły zakupy apteczne, zapodajcie linka jaki spirytus do pepka kupiłyscie? Bo octenisept w sumie troche drogi, a tego się nie żużyje całego, tylko troszeczkę. Ja po córce wyrzuciłam pare dni temu, bo termin miał do stycznia, to bym sie bała uzywac.
Ja miałam ten mniejszy Octenisept, możesz nim czyścić pępek i spryskiwać sobie krocze po porodzie.

Cytat:
PO burzy spokój ;p

U nas pierogi ruskie, mama w nocy zrobiła

Tematy szczepień, karmienia czy nie karmienia piersią to delikatne sprawy, ja się nie wypowiadam i nikogo krytykować nie będę, mogę napisać najwyżej jak ja będę postępować chcecie szczepić- szczepcie, nie chcecie- nie szczepcie i tak samo z karmieniem.

Dziewczyny, mam problem...( napiszę na biało gdyby nie wszyscy chcieli czytać )
Chyba mam hemoroidy, tzn. każdy je ma ale mi coś wyszło w okolicy odbytu, wczoraj wyczułam podczas mycia jak mi "skóra odstaje" zobaczyłam w lusterku tyle ile mogłam i nie wiem cóż to może być innego, takie miękkie wypukłe, nie boli na razie musiało mi teraz wyskoczyć, pewnie od ciągłego siedzenie w domu u rodziców no i problemy z wypróżnianiem też mam
Czy któraś miała w ciąży ten problem? Co ja mogę z tym zrobić teraz na własną rękę? Wizytę u ginki mam za tydzień.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 08:55   #3885
aleksandrettaa
Zakorzenienie

Cytat:
Aha pochwale sie dziś już oficjalny koniec remontu!!! zrobione jest wszystko co chcieliśmy trwało to prawie 5 tyg + 2 tyg urlopu , mamy poprzestawiane ściany, wymienione podłogi w całym mieszkaniu, sa 3 pokoiki, wymiana drzwi ogólnie było jak w Mordorze dziś koniec i zaczynam sprzątać już tak na cycuś-glancuś i do porodu nie robię już nic... Leżę i kompletuje wyprawkę
Gratuluję końca remontu. U nas malowanie w toku. Tż po kawałeczku męczy wieczorami i końca nie widać. Musimy jednak skorzystać z usług profesjonalisty bo inaczej to do końca roku nie skończymy

Cytat:
Mnie się czarny wózek podoba. Lubię czerń i nie jest dla mnie pogrzebowa a uniwersalna, klasyczna i elegancka.

Ja małą z pewnością zaszczepię. Zarówno te podstawowe szczepienia jak i pneumokoki. Nad rotem jeszcze się zastanowię. Podobnie jak muszę się zastanowić czy szczepionki łączone czy pojedyncze.

Buuuu dziś dopiero środa. A miałam nadzieję, że już czwartek i tylko jeden dzień do pensji.

Buła jest z nami od 25.11.2014
aleksandrettaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:01   #3886
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fiorella22 Pokaż wiadomość

Zanet, zmienilas avatarka to Ty na zdjeciu?
w zasadzie to go nie zmieniłam, a w ogóle dodałam do tej pory byłam "znakiem zapytania" :P

tak to ja na fotce, fragment zdjęcia z sesji ślubnej....o rany kiedy to było

---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ----------

Cytat:

Aha pochwale sie dziś już oficjalny koniec remontu!!! zrobione jest wszystko co chcieliśmy trwało to prawie 5 tyg + 2 tyg urlopu , mamy poprzestawiane ściany, wymienione podłogi w całym mieszkaniu, sa 3 pokoiki, wymiana drzwi ogólnie było jak w Mordorze dziś koniec i zaczynam sprzątać już tak na cycuś-glancuś i do porodu nie robię już nic... Leżę i kompletuje wyprawkę
no to super, ja w remontach najbardziej lubie efekt koncowy

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ----------

Cytat:
Lola - A no i pochwal się pokoikiem dla małej, ja uwielbiam oglądać takie rzeczy
ja też, ja też

---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ----------

Cytat:
PO burzy spokój ;p

ja mam resztkę zupy kalafiorowo-brokułowej z wczoraj mąż po pracy zje szybko coś u swoich rodziców (ma po drodze) i jedzie grać w siatkę, wraca o 21.00....cały dzień sama może jakiś babski comber ?
Zanet84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:02   #3887
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez GoniaaaS Pokaż wiadomość
To jeszcze nic mojego ziostra jak karmi to jeszcze idzie zniesc ale jak dostajesz rosol a ona zaczyna pieluche na stole zmieniac obok Twojego talerza to wszystkiego Ci sie ode chciewa :/
To jest właśnie zwykły brak kultury.

Cytat:
Napisane przez Kiara_kier Pokaż wiadomość
alekaz - ja też Ale dady zacznę od rozmiaru 2, bo dziewczyny skarżą, że jedynki są do bani, mocno szorstkie. Jedynki wezmę Pampers i tak pewnie tylko do szpitala, a później może już dwójki
Ja1 nie stosowałam, może też zacznę od 2, chyba, ze prognoza będzie n małe, poniżej 3 kg dziecko. Wcale bym się nie obraziła.

Cytat:
Napisane przez manieczka1 Pokaż wiadomość
Super karuzela i za jaką cenę
Ja też zaczynam późno szkołę rodzenia zastanawiam się czy zdążę ja skończyć

Ja dokładnie planuję tak samo 1 pampersy, dalej dady

Super zakup

Cytat:
Napisane przez aleska Pokaż wiadomość
Szkoda, że nie ma przycisku "lubię to" - kliknęłabym

Sad but true

Cytat:
Oj chyba jestem gorsza, fakt prasować lubię za to nie cierpię gotować, gotuje maz czego teściowa mi wybaczyć nie może , (po 5 latach jestem z nią bezosobowo albo jak sie zapomnę to na Pani )
Dziecko w podróż samolotem planuje zabrać już w przyszłym roku 8-9 m-C, Też nie mogę sie doczekać jak dziecko będzie sie wychowywało z moim piesiulkiem i dziecko mam zamiar oddać do żłobka w wieku 6m-cy bo wracam do pracy. Reszta punktów jak u Ciebie a szkoła pływania świetna rzecz jak najwcześniej zapisujemy sie
Aha ja bede szczepić
---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ----------

[/COLOR]Czekoladka fajnie ze zadowolona jesteś z nosidełka , co do wózka to najfajniej wg mnie wygoda ten ze skóra albo ten z białym stelażem
Nie wiem dlaczego dziecko nie miałoby latać samolotem?
Mój syn alergik mieszka z kotem i słyszałam już, że chcę go zabić, ale też, że taka jest nowa praktyka, alergenu się nie eliminuje.

Cytat:
Dziewczyny czytacie coś ciekawego ??polecicie coś ?? coś nie za "ciężkiego" tak do poduszki ?? Mam duże zaległości w czytaniu...jakos brak czasu...
Kurde blaszka, ja teraz skończyłam Wiedźmina i Bożych Wojowników Sapkowskiego, a zaczynam Władcę Pierścieni. Z lekkich to słyszałam, że Szwaja jest całkiem przyjemna i zabawna.

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
my już dzisiaj byliśmy 5 raz, jej jak to leci dziś był II i III okres porodu i filmik....przeraził mnie ale i wzruszył
Nie przerażaj się, osobiste przeżycia są zupełnie inne, nawet TŻ nie widział nic obrzydliwego i strasznego w porodzie, tylko stwierdził, że łożysko było blee.

Cytat:
Napisane przez agatus84 Pokaż wiadomość
o rany może ustalmy, że szczepienia są CO NAJMNIEJ tak samo kontrowersyjnym tematem jak karmienie i pozwólmy sobie nawzajem mieć własne opinie. Co innego miła dyskusja a co innego takie przerzucanie się prztyczkami.

A tak btw, ja jestem farmaceutą, wiem doskonale czym są szczepionki i zamierzam zaszczepić swoją córeczkę, także na rotawirusy i pneumokoki.

A tak poza tym coraz bardziej zaczynam bać się porodu za 2 dni mam wizytę u lekarza, ciekawe czy poruszy już temat, czy trochę za wcześnie (27 tydzień trwa).
TEż nie chcę się zagłębiać w te dyskusje, bo to są poglądy nie do pogodzenia. Jeszcze się tu pokłócimy na śmierć i będzie źle.
Mogę tylko powiedzieć, że to juz nie jest sprawa i wybór taki jak kp, że ewentualne konsekwencje dotkną tylko jej i jej dziecka. Wiele chorób dotąd uznanych za wyeliminowanych wraca, obwinia się o to właśnie rezygnację ze szczepień. Spotkałam się z opinią, ze dopóki 95% populacji jest zaszczepiona, to nawrót choroby nie grozi, te nieszczepione osobniki korzystają z tego, że reszta się zaszczepiła. Jednak faktycznie odra znów sieje żniwo, a jest w pakiecie podstawowych szczepień.

Cytat:
Napisane przez Kostka09 Pokaż wiadomość
zdziwił mnie trochę ton Twojej wypowiedzi....tak samo mozna powiedzieć do tej kobiety która nie chce karmic piersia - weź się zastanów lepiej robisz krzywde swojemu dziecku, albo tej która chce znieczulenie ZZO, albo tej która chce posłac dziecko do złobka...itd... można sie zapędzić, wszystkie decyzje kobiet należą tylko do nich samych i nic komuś do tego, a myślę, że tak poważne decyzje są przez każdego solidnie przeanalizowane a nie są kwestią widzimisię...
Jak wyżej.

U mnie dziś chłodno, fajnie.
Jadę z synem do kina
Stary 2014-08-06, 09:03   #3888
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ja nie mam nic do czarnych, zastanawia mnie tylko, czy nie będzie dziecku wiosną i latem za ciepło (jak będzie buda rozłożona), bo ciemne to słońce przyciąga...
Stary 2014-08-06, 09:07   #3889
Indra83
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja kupię Bebiko, przy starszej sprawdziło się od razu i teraz liczę na to.
A gdyby coś się działo nie tak to będziemy szukać odpowiedniego.

Ja z kolei spryskiwałam obficie patyczek Octeniseptem i tak myłam. Tak mi położna pokazała.

Mnie Dady podobały się od rozmiaru 3, niewiele im brakowało do Pampersów, za to w 1 i 2 wszystko wypływało nogawkami.

No bliżej bliżej gratulacje

Ja miałam ten mniejszy Octenisept, możesz nim czyścić pępek i spryskiwać sobie krocze po porodzie.

U nas pierogi ruskie, mama w nocy zrobiła

Tematy szczepień, karmienia czy nie karmienia piersią to delikatne sprawy, ja się nie wypowiadam i nikogo krytykować nie będę, mogę napisać najwyżej jak ja będę postępować chcecie szczepić- szczepcie, nie chcecie- nie szczepcie i tak samo z karmieniem.

Chyba mam hemoroidy, tzn. każdy je ma ale mi coś wyszło w okolicy odbytu, wczoraj wyczułam podczas mycia jak mi "skóra odstaje" zobaczyłam w lusterku tyle ile mogłam i nie wiem cóż to może być innego, takie miękkie wypukłe, nie boli na razie musiało mi teraz wyskoczyć, pewnie od ciągłego siedzenie w domu u rodziców no i problemy z wypróżnianiem też mam
Czy któraś miała w ciąży ten problem? Co ja mogę z tym zrobić teraz na własną rękę? Wizytę u ginki mam za tydzień.
Na problem to czopki Posterisan, nie wiem czy na receptę, chyba tak, ale kobiety w ciąży mogą brać. Ja w pierwszej brałam. Jest też w kremie.

Octenisept zawsze mam w domu, do odkażania wszystkich ran, obtarć, skaleczonego palca.
Stary 2014-08-06, 09:11   #3890
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:

ale zagadkowo napisane
powiem Ci, że ja przed ciążą miałam problem. nie było nic na zewnątrz widać, ale w trakcie "wiadomo czego" trochę bolało i miałam małe ranki..., po jakimś czasie samo przechodziło, a po jakimś znów wracało.

Co do leczenia nie pomogę, ale sama chyba muszę podpytać mojego gin co i jak.

Teraz chyba nie mam tego problemu, ale przyznam że nigdy nie byłam z tym u lekarza i sama nie wiem co to było.....a ponoć przy porodzie to się może nasilić....

W SR położna teraz mówiła, że z tym problemem nie każda pozycja do rodzenia jest dobra...np. pozycje kuczne, leżące są nieodpowiednie. Sugerowała...na kolanach...
Stary 2014-08-06, 09:17   #3891
edzka1104
Zakorzenienie

Hej.
Widziałam, że Anuszka zaproponowała,żeby usunąć mnie z listy. Jeśli uważacie, że to konieczne to nie widzę problemu. Piszecie tak dużo, że nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematów, a bez tego trudno się wbić w rozmowę. Staram się odezwać od czasu do czasu.
Dziewczynom, króre muszą leżeć bardzo współczuję i tezymam kciuki żeby było lepiej i żebyście mogły cieszyć się tą ciążą. Mi najbardziej dokuczają upały, ale to pewnie każdej z Was.
Co do karmienia piersią i szczepień myślę, że to indywidualna decyzja każdego i każdy zrobi jak uważa, nie ma co się sprzeczać.
Mi w końcu udało się wyciągnąć męża żeby obejrzeć wózki, na razie spodobały nam się Camerelo Carera i Emjot Miyo - ten drugi lekki i całkiem fajny. Poza tym koszyk w gemini mam już wartości 470 zł a to jeszcze nie wszystko.
Miłego dnia wszystkim życzę

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:17   #3892
mgds
Raczkowanie

Cytat:
Hej

a ten camarelo to taki:
Powodzenia w podejmowaniu kluczowych, życiowych decyzji!

Cytat:
PO burzy spokój ;p

Ryż z ... pomidorówką ja mam dziś wczorajszą pomidorowo-marchewkową i pierogiii

mgds jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:18   #3893
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Indra83 Pokaż wiadomość

Nie wiem dlaczego dziecko nie miałoby latać samolotem?
Mój syn alergik mieszka z kotem i słyszałam już, że chcę go zabić, ale też, że taka jest nowa praktyka, alergenu się nie eliminuje.

Nie przerażaj się, osobiste przeżycia są zupełnie inne, nawet TŻ nie widział nic obrzydliwego i strasznego w porodzie, tylko stwierdził, że łożysko było blee.
Oglądałam kiedyś program o alergiach i porównywali rodziny, które żyją na farmie i dzieci w różnym wieku mają styczność z brudem, kurzem, zwierzętami itp. i ludzi, którzy żyją sterylnie można powiedzieć.
I wnioski były takie, że dzieci które od małego nie są całkowicie odseparowywane od brudu mają się znacznie lepiej i są odporniejsze od tych co żyją sterylnie.
Akurat tam była chyba mowa o Japonii (a może Chinach), gdzie ludzie są "wyjałowieni" i w mieście ludzie mają alergię nawet na roślinność, której w miastach nie ma a dopiero na wsiach, ileś tam kilometrów poza miastami.

Tak więc ja jestem zdania, że nie ma sensu dziecka trzymać z dala od wszystkiego (to wręcz szkodzi). Wszystko z umiarem

Co do porodów - przeraził mnie widok kobiet, po których było widac jak boli jeśli chodzi o krew, łożysko itp. to to jakoś mnie nie odrzuciło, a jak zobaczyłam maleństwo....no to miód na serce
Stary 2014-08-06, 09:29   #3894
Kasia427
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Kurde bałam się wczoraj odzywać, taka dyskusja się wywiązała

Myślę, że nie ma co się kłócić, każda ma swoje racje, każda ma swoje zdanie i dlaczego ma je zmieniać...
Tylko uwierzcie mi, czasem życie zweryfikuje Wasze plany, niezależnie czy będziecie tego chciały czy nie dla dziecka człowiek jest w stanie zrobić dużo rzeczy o które wcale by się nie podejrzewał Ale dokładnie jak któraś z Was tu napisała: żyj i daj żyć innym

Ja podczas niedzielnych obiadów u teściów, na czas karmienia zabierałam do innego pokoju, bo nie miałam ochoty aby teść i szwagier oglądali moje piersi... a po supermarketach nie chodziłam nigdy z dziećmi, mój mąż jeździł na większe zakupy, ja nie nie lubię robić zakupów spożywczych, więc to miałam z głowy

Weźcie pod uwagę, że są dzieci, które nie tolerują mleka matki z butelki, więc taka mama idąc do restauracji nie zawsze ma możliwość, odciągnąć pokarm i podać w butli... no i musi nakarmić przy stole, bo dziecko się domaga... moje dziecko do 6 miesiąca życia nie tolerowało ŻADNEJ butelki, a kupiłam chyba wszystkie możliwe rodzaje butelek i smoczków... tak samo ze smoczkiem, obaj synowie NIGDY nie ssali smoczka, jak tylko dotknęłam im do ust to już pluli...
także nie wiecie jakie dziecko Wam się trafi, a na pewno zrobicie wszystko żeby mu było dobrze, czasem rezygnując ze swoich planów i zamierzeń w ciąży
Stary 2014-08-06, 09:35   #3895
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Ja dzisiaj skonfliktowana z mężem i zamierzam zrobić sobie ryż ze śmietaną + pomidorową, a on niech się martwi o siebie

PS. Zobaczcie sobie to, w temacie wychowywania dzieci ze zwierzętami: https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

A, dyskusji na temat karmienia całej nie prześledziłam, ale właśnie obawiam się, że szwagra dziewczyna wyznaczyła dziwne standardy w tym temacie, i boję się, że teściowie będą oczekiwali tego samego ode mnie. Mnie niestety zawsze trochę krępowało, że przy obiedzie czy przy kawie ostentacyjnie wyciągała na wierzch biust, kazała sobie podać dziecko i karmiła. Ja jednak wolałabym wszystkim nie pokazywać, szczególnie przy jedzeniu
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:38   #3896
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:

moze zapytaj gina czy jakas mascia mozesz smarowac
moja bratowa tez miala ten problem jak w ciazy byla a po porodzie jeszcze gorzej bo przy parciu wiecej ich wyszlo na zewnatrz
ja mialam w 1 ciazy problem z zaparciami i pamietam jak sie wystraszylam po zobaczeniu krwi na papierze - cos mi tak peklo ale nie wyszlo na wierzch

Cytat:
Napisane przez mgds Pokaż wiadomość
Powodzenia w podejmowaniu kluczowych, życiowych decyzji!

no a jak

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasia427 Pokaż wiadomość

Weźcie pod uwagę, że są dzieci, które nie tolerują mleka matki z butelki, więc taka mama idąc do restauracji nie zawsze ma możliwość, odciągnąć pokarm i podać w butli... no i musi nakarmić przy stole, bo dziecko się domaga... moje dziecko do 6 miesiąca życia nie tolerowało ŻADNEJ butelki, a kupiłam chyba wszystkie możliwe rodzaje butelek i smoczków... tak samo ze smoczkiem, obaj synowie NIGDY nie ssali smoczka, jak tylko dotknęłam im do ust to już pluli...
także nie wiecie jakie dziecko Wam się trafi, a na pewno zrobicie wszystko żeby mu było dobrze, czasem rezygnując ze swoich planów i zamierzeń w ciąży
zgadzam sie w 100%

Dominika 04.11.2014
Stary 2014-08-06, 09:43   #3897
Zanet84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Futbolowa Pokaż wiadomość

PS. Zobaczcie sobie to, w temacie wychowywania dzieci ze zwierzętami: https://www.facebook.com/photo.php?v...type=2&theater

ale słodziaki najfajniejsza ta mała, co chciała psa ciągnąć za język
Stary 2014-08-06, 09:45   #3898
martha330
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

a ten camarelo to taki:
czekoladka hehehe...
a wciąż zastanawiam się nad 2w1 i dokupieniu maxicosi pebbles...

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Hej.
Widziałam, że Anuszka zaproponowała,żeby usunąć mnie z listy. Jeśli uważacie, że to konieczne to nie widzę problemu. Piszecie tak dużo, że nie jestem w stanie odnieść się do wszystkich tematów, a bez tego trudno się wbić w rozmowę. Staram się odezwać od czasu do czasu.
Dziewczynom, króre muszą leżeć bardzo współczuję i tezymam kciuki żeby było lepiej i żebyście mogły cieszyć się tą ciążą. Mi najbardziej dokuczają upały, ale to pewnie każdej z Was.
Co do karmienia piersią i szczepień myślę, że to indywidualna decyzja każdego i każdy zrobi jak uważa, nie ma co się sprzeczać.
Mi w końcu udało się wyciągnąć męża żeby obejrzeć wózki, na razie spodobały nam się Camerelo Carera i Emjot Miyo - ten drugi lekki i całkiem fajny. Poza tym koszyk w gemini mam już wartości 470 zł a to jeszcze nie wszystko.
Miłego dnia wszystkim życzę

edzka nie przejmuj się, wiadomo, ze nie każdy ma czas na siedzenie non stop na wizażu i pisanie, udzielasz się i nie skralamy Cie ja tam CIe kojarze teraz za to pojawily się nowe Mamuski i pisza, bo sa nowe

co do tematow kp, szczepien, to tak samo jak z zzo czy sn czy cc. ile osob, tyle pogladow. drażliwe sa i każdy ma swoje za i przeciw, ale nie narzuci się komus swojego widzimisię, co najwyżej można w pewnych kwestiach doradzić i przedyskutować, a nie rzucac się na kogos, bo myśli inaczej. koniec i kropka. kazda zrobi jak jej będzie wygodnie.

u mnie dziś na obiad naleśniki z farszem z cukinii, pieczarek i cebulki wczoraj zostało, wiec dziś nie robie nic. odpoczywam sobie z obiadem, bo w kuchni, to zawsze goraco ze hej!

martha330 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:51   #3899
Futbolowa
Zakorzenienie

GG do Futbolowa

Cytat:
Napisane przez Zanet84 Pokaż wiadomość
ale słodziaki najfajniejsza ta mała, co chciała psa ciągnąć za język
Prawda? Rozkoszne!

I niech mi jeszcze któraś z koleżanek mówi, że po porodzie powinno się pozbywać psa z domu, bo szkodzi dziecku
Futbolowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-08-06, 09:52   #3900
czekoladka21
Zakorzenienie

GG do czekoladka21

Cytat:
Napisane przez martha330 Pokaż wiadomość
czekoladka hehehe...
a wciąż zastanawiam się nad 2w1 i dokupieniu maxicosi pebbles...

no jako ze kupilam juz fotelik teraz zostaje mi opcja 2w1 a adaptery chyba mozna dokupic na kazdy wozek

Dominika 04.11.2014
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości