|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Cytat:
![]()
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
to u mnie psisko jak patrzy przez drzwi balkonowe i merda tam do czegoś ogonem, to cholera jedna tak mi plącze te makarony, że potem jedna poplatana kula tylko wisi
![]()
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Własnie tżtowi tłumaczyłam dlaczego tak często siędze na forum, właśnie z tego powodu. Cytat:
![]() Gratuluje 30 tygodnia!!! ale to szybko zleciało ![]() Cytat:
![]() Wszystko wypiliśmy na podróży poślubnej ![]() Cytat:
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;37187167] Po pierwsze - nie kupuj. Po drugie - NIE kupuj ![]() A już piszę czemu: raz, że naciąganie jak szlag, to jest jednorazowe a dokładnie ten sam efekt uzyskujesz podając pół lub całego czopka glicerynowego (zależy od wieku dziecka), czy też wg. różnych starych szkół - wsadzając końcówkę małego palca w pupę. ALE najważniejsze jest to, że tego NIE WOLNO stale robić! mały człowiek ma sam pracować nad wypróżnianiem i odbąkowaniem się, a jeśli podajesz mu ciągle wspomagacz (czyli podrażniasz odbyt) - nie będzie tego potrafił i problem będzie non stop. Czyli tak - zaopatrujesz się w czopki glicerynowe, bo przy zaparciach długich są czasem niezbędne (pamiętaj, że maluszek piersiowy może załatwiać się i 10 razy dziennie i to jest normalne, ale może robić kupkę też raz na tydzień - i to też jest norma; nie pamiętam jak się to nazywało, bodajże bezresztkowe trawienie - czyli maluszek przyswaja WSZYSTKO, co wyssie z piersi mamy i dlatego rzadko kupkę robi). Czopka podajesz w 3 sytuacjach: gdy widzisz, że długi czas maluch próbuje kupę zrobić i nie może - długi czas to kilka godzin próbowania, nie kwadrans. Tudzież ponad tydzień kupy nie ma, a do tego czasu maluch zachowuje się normalnie, widać, że brzuszek go nie boli. I ostatnia możliwość: kupki nie ma mniej niż tydzień, ale maluch jest już np. po 2 dniach marudny, zgazowany i tak dalej - ewidentnie widzisz, że kupa go męczy. Ważne - jeśli powyższe sytuacje mają miejsce ciągle, to warto spojrzeć na własną dietę - i ją zmienić, lub jeśli dziecko na mleku modyfikowanym - zmienić mleko. Moja córa już po odstawieniu nutramigenu miała zaparcia na NAN i Bebiko, przeszłam na jakiś czas na bebilon i zaparcia ustały z dnia na dzień. Po prostu mimo, że te mleczka są podobne jednak do siebie, to każde dziecko inaczej reaguje ![]() Się rozpisałam ![]() [/QUOTE] O dziękuję za opinię ![]() Właśnie przeraziło mnie to trochę jak to zobaczyłam na allegro i że to się w pupinę wsadza,nigdy o czymś takim nie słyszałam i tak własnie mnie zastanowiło czy to może jakaś "potrzeba nowość" U mnie w rodzinie bratowa kiedyś Małej brzuch masowała w celu odbąkowania albo kładła na brzuchu a czasem suszarką jej po tym brzuchu jeździło, podobno pomagało. Cytat:
![]() ![]() Od wczoraj wieczora mnie nie było a Wy naprodukowałyście tyle postów że godzinę nadrabiałam ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zakorzenienie
|
Moja kota tez sobie czysci zabki makaronami
![]() ![]() Ja sie ciesze, ze przed mezem mialam innych, bo przed tym jak go poznalam, mialam tak nasrane we lbie, ze masakra, zero stalych zwiazkow, wiecznie na obozach, zawodach, rozjazdach, przygotowania do tego stypendium w stanach, podejrzewam, ze moglby byc jednym z wielu ![]() ![]() ![]() Dziewczyny serdecznie wam gratuluje kolejnych tygodni!!! Juz tak blisko i nasze Malenstwa bedziemy mialy w ramionach...... ![]()
#3907 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny, a co do ruchów Malucha, to ja ostatnio bardzo rzadko czuję takie typowe kopniaki
![]() ![]()
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zakorzenienie
|
Mnie tez ostatnio martwia ruchy.
Malo ich czuje. sa bardzo nieregularne. Raczej to takie pykniecia niz kopniaki, nie wiem czy sie tym przejmowac... Jestem dopiero w 24tc, wiec maluszek ma jeszcze sporo miejsca. A usg dopiero za 3tyg... |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Podczytałam Wasze weekendowe posty i mam nadzieję, że wszystkie kłótnie się zakończyły już i znowu wszyscy się kochają ![]() A ja po weekendzie super. Impreza imieninowa rewelacyjna. Do 1 w nocy rządziliśmy, a jak TŻ poszedł smacznie po wódeczce spać, to ja jeszcze do 2 książkę czytałam, mimo że naprawdę czułam już potworne zmęczenie. Dzisiaj dostałam skierowanie na glukozę. Muszę się umówić na przyszły tydzień, bo nie chcę jechać sama, a TŻ prawdopodobnie urlop będzie miał, więc pojedzie ze mną. A co??? Dziewczyny nie wiem, nie pamiętam w zasadzie czy ten temat już poruszałyśmy, ale chcę was zapytać o szczepionki. Czy będziecie swoje maleństwa szczepić na rotawirusy i pneumokoki? Tyle się o skutkach ubocznych ostatnio nasłuchałam, że to będzie dla mnie poważny dylemat. ![]() Jutro odbieram wyniki i się okaże czy ja i TŻ mamy lamblie. 3majcie więc kciuki oby wynik był dla nas korzystny.
OLA 04.02.2013 r. 2500 g, 48 cm ![]() HANIA 19.08.2017 r. 2800 g, 51 cm ![]() Edytowane przez maluchna30 Czas edycji: 2012-10-22 o 12:39 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
moja mała to ostatnio jakiegoś szaleju się najadła , tak strasznie kopie, wali chyba nogami i rękami aż się obawiam że moje jest coś nie tak, może coś jej nie pasuje. nie wiem naprawdę jak to interpretować |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
cześć dziewczyny...ponad tydzień mnie nie było...tak to TPSA sobie poczyna....na raz się okazało że nie możemy miec internetu...(choć jest od 5 lat podłączony)..i tydzień wydzwaniałam....i w końcu podłączyli "ale nie gwarantują że będzie dobrze działał 'paranoja jakaś".... tak mi Was brakowało...jeju...jak ja was nadrobię??? która mi streści????
![]() ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 | ||||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ładny wózek! Cytat:
Cytat:
Agatka w 7mcu życia miała rota, i w szpitalu usłyszałam, że o wiele lepiej przeszła niż niejedno szczepione dziecko. Na pneumo takiego malucha też nie, natomiast zastanawiam się nad szczepieniem Agatki, bo jednak ma ciągły kontakt z dziećmi teraz. Cytat:
|
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3916 |
Zakorzenienie
|
Jakby to ująć...: rośniemy
nie da się ukryc.... ![]()
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Trzymam ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() ![]() ![]() http://s7.suwaczek.com/201302221561.png ![]() ![]() 28.01.2015 Edytowane przez Lubcia Czas edycji: 2012-10-22 o 13:19 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 |
Wtajemniczenie
|
Bokeh, jak Twoja komoda?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Neti wczoraj się zastanawiałam gdzie się podziewasz
![]() ![]() Ellmi dzięki za info o smyku ![]() Wściekłam się rano bo chcę łykać witaminę b do magnezu i zaczynam nowe opakowanie. Ale, że nowe to najpierw ulotkę czytam i pisze, że nie wolno w ciąży bo powłoczka zawiera jakiś barwnik, który może być szkodliwy dla dzieci. No cholera, to mówi się w aptece, że dla kobiet w ciąży i takie coś dają ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3922 | |
Zakorzenienie
|
djerba, jakbyś się pojawiła, to napisz proszę jak ten leżaczek - bujaczek z Tiny Love, który miałaś kiedyś zamawiać? stabilny on jest? coś ci w nim nie pasuje?
---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3923 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, uspokoiłyście mnie
![]() ![]() dziewczyny, jak zamawiałam przesyłkę poleconą to na podstawie numeru nadania można sprawdzić co się z nią dzieje?
#3924 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam tę zupę, miałam do niej średnie nastawienie, bo połowa dyni się zepsuła, a resztę się bardzo ciężko kroiło, więc byłam wkurzona, zamiast zadowolona...
![]() ![]() Lady, tak, można, na stronie poczty polskiej wpisujesz numer przesyłki i Ci pokazuje stan nadania. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3925 |
Zakorzenienie
|
Lady, mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Zakorzenienie
|
super, bo zamówiłam paczkę, babeczka powiedziała, że wysłała w zeszły wtorek a tego dalej nie ma
![]()
#3927 |
Zakorzenienie
|
Właśnie się zmobilizowałam i wreszcie zapisałam do szkoły rodzenia. Kurs zaczyna się 6 listopada
![]() Już 3 dzień z rzędu jem surówkę z kiszonej kapusty i ciągle mi mało ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziękuje wszystkim za życzenia kochane jesteście a tu juz 27 lat stara rura jestem ![]()
![]() |
#3929 |
Rozeznanie
|
U mnie na obiad dziś była zupa ogórkowa i bigos
![]() ![]()
#3930 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Jeżeli chodzi o szczepienia to na studiach miałam fajnego profesora od chemii i dziewczyny jego pytały i powiedział tak: ja wiem co tam jest w środku i swojego dziecka nie dałbym tym truć ![]() No nic po obiadku (ziemniaki, rybka, kapusta kiszona) idę się przespać bo przeziębienie coraz gorzej mi doskwiera. Mąż poszedł biegać więc z godzinę go nie bedzie mam nadzieje ze zasnę w tym czasie.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.