|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V
Ja też tylko Rennie się ratuje, można nawet kilka tabletek dziennie...
|
|
|
|
#3872 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3873 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Hahaha wyobraziłam sobie to-goła pipka, poród a tu takie skarpety clowna Albo góralskie/norweskie z pomponami Sory, ale mam głupawkę![]() Cytat:
Przecież przed chwilą beta była robiona to przecież tak mało!!!!!!!Cytat:
Ale ja sie nie odzywam, może to tylko dla mnie oczywiste, nie neguję jeśli ktoś chce/musi z butli karmić....
|
|||
|
|
|
#3874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3875 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakieś dziwnie zapobiegawcze działanie, powinni chyba zapytać ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3876 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ---------- Bynajmniej. To czysty marketing ![]() Także pojawił się pierwszy zgrzyt co do tego szpitala, ale mam nadzieję, że już innego nei wyjdzie
W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu Edytowane przez Hosenka* Czas edycji: 2012-10-22 o 12:03 |
|
|
|
|
#3877 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry dziewczyny
![]() ale pędzicie z tym pisaniem! U nas też dziś mgła była okropna, chyba do 10 aż się utrzymywała. Przez to nie chciało mi się wstać tak jak zawsze z TŻem o 7, tylko pospałam do 9 ![]() dziś o 19 jestem umówiona z właścicielką sali, mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak ma być i już ustalimy z mężem datę ślubu szwagier się śmieje, żebyśmy już przystopowali z tymi ślubami, bo mu urlopu braknie ![]() Hope, nie przejmuj się... w każdej rodzinie jest coś, tylko wiesz jaka jest nasza mentalność? na zewnątrz wszystko musi być super ekstra, a że w środku są jakieś to tego już nie widać. U nas w rodzinie też są różne sprawy, o których jak sobie pomyślę, to aż żal, no ale trudno, tak musi być. Olewaj sprawę i tyle, ja wychodzę z założenia, że teraz najważniejszą rodziną ma być ta moja mała rodzina - ja, TŻ i Anulka. I o to najbardziej dbam A co do tego, że nie jesteście dla siebie pierwszymi - ja z TŻem też nie jesteśmy dla siebie pierwszymi, ale ja się z tego cieszę on wie jak to jest z inną, ja wiem jak to jest z innym i przynajmniej nigdy nie będzie jakiejś durnowatej ciekawości, bo ona już wcześniej została zaspokojona a np. dzięki temu wiem, że mój mąż jest naprawdę dobry w łóżku, i nie wiem, czy z kimś innym mogłoby mi być lepiej a dziś na obiad zamierzam ugotować żurek z kiełbasą (swojską, bo teście w weekend robili ) i pyzy z mięsem
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
witam sie dopiero teraz, polozylam mala wlasnie spac i jestem na chwilke ![]() ja na obiadek dzis bede miala rybke z ryzem i brokulem
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ona miała ten komfort że jej gin powiedział że ma 2 cm i że może jechać do szpitala i na spokojnie pojechali |
|
|
|
|
#3880 |
|
Zakorzenienie
|
U Nas w szpitalu od razu zachecali do karmienia piersia i polozne pomagaly przystawic dziecko
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
wyczytałam na ebobas, że od 30 tc warto zacząć liczyć ruchy dziecka już codziennie?
|
|
|
|
#3882 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To jest kwestia indywidualna. Ja nie mam innych doświadczeń, mój TŻ też nie, a jest nam bardzo dobrze ze sobą, idealnie się uzupełniamy i nie ciekawią mnie inni faceci, bo nie mam żadnych braków w sferze seksualnej. Próbowaliśmy już praktycznie wszystkiego (no oprócz trójkątów i innych wielokątów, bo nie interesują nas takie układy), więc ciekawości żadnej nie ma. Nie ma co określać, czy to jest złe, czy dobre, bo to nie jest najważniejsza sprawa na świecie.
Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2012-10-22 o 12:15 |
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja już w połowie 30 jestem, czekam teraz na kuriera z higienczną częścią wyprawki i torba bedzie skompletowana, ale jeszcze się nie pakuję w okolicach 1 grudnia chyba to zrobię, chociaz gin twierdzi, ze jeśli tylko moja szyjka nie zacznie wariowac to pierwszego dziecka sie nie należy sie spodziewac duzo przed terminem.... mamy czas, mamy czas, czas nie goni naaaaaas
|
|
|
|
|
#3884 |
|
Rozeznanie
|
Hej Kochane trochę nadrobiłam ale jeszcze trochę zostało. Chora jestem. Katar mam i z nosa leci jak z kranu masakra.
Hope współczuję bardzo. Co za jędza z tej szwagierki ale moja bratowa (nawet jeszcze nie) też jest nie do wytrzymania, ale to opowiem kiedy indziej bo zaraz szwagierka na kawę ma wpaść. Marsi nie przesadzaj na pewno nie wyglądasz tak źle. Ja za to od początku mam problem z włosami na początku wypadały garściami a teraz w ogóle nie mają połusku, jakieś takie matowe i jak siano. Ale za to paznokcie mam mocne jakbym tipsy miała a nie naturalne. P.S. ogromne gratulacje dla synka. Ja w zeszłym roku na chrzciny dla bratanka nie byłam chrzestną dałam 300zł i pamiątkę. Myślę, że każdy powienien dać tyle na ile go stać. Lubcia tekst o narodowym rozwalił mnie na łopatki Widzę jakiś kłótliwy weekend. Powiem wam że ja z moim TŻtem przez 4 lata związku mieliśmy 1 poważną kłótnię. Nie raz się przekomarzamy. Ale nie ma u nas cichych dni najdłużej nie rozmawialiśmy ze sobą 3 godz No i zamówiliśmy wózek teraz czekamy 2 tygodnie aż uszyją. O taki http://www.dymex.com.pl/aston_wozki_dzieciece.html. Dokładnie ten jasny który jest na pierwszym planie.
|
#3885 |
|
Zakorzenienie
|
a mają tam oddział ratunkowy dla noworodków, jakby się coś działo? czy do jakiegoś innego szpitala przewożą?
|
#3886 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ---------- Cytat:
haha
|
|
|
#3887 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3888 |
|
Zakorzenienie
|
ja na swieta bede chrzestna i mysle dac 400 zł (wiecej nie jestem w stanie dac)
pierwsza mysla byly zlote kolczyki i kasa ale wtedy w kopercie byloby duzo mniej wiec chyba dam kase i jakas pamiatke typu album albo zobacze co jeszcze
|
#3890 |
|
Zakorzenienie
|
to III trymestr w koncu zaczyna sie od 27 tygodnia a nie 28 ?? i tak samo jest z 7 miesiacem??
bylam przekonana ze od 28 tyg ?
|
#3891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3892 |
|
Zakorzenienie
|
ja liczę tak jak Ty więc nie mam problemu
|
|
|
|
#3893 |
|
Wtajemniczenie
|
kurcze, zachciało mi się wysprzątać samochód i teraz źle się czuje...
Wiecie co? w sobotę kupiłam sobie gotową firankę do pokoju. Teściom tak się spodobała, że kupili sobie taką samą do siebie tylko troszkę inny wzór, ale szycie identyczne i nawet kolory takie same
|
|
|
|
#3894 |
|
Zakorzenienie
|
Gdzie nie wejdę, to jest napisane, że III trymestr od 27. tyg, a 7. miesiąc od 28. tyg.
Ja i tak miałam okres ponad pół roku temu (20.04.), więc teoretycznie rzecz biorąc zaczęłam 7. miesiąc 2 dni temu, ale trzymam się tych rozkładów tygodniowych. Chociaż takie liczenie z okresu byłoby łatwiejsze.
|
|
|
|
#3895 |
|
Zakorzenienie
|
no ja tez tak mialam liczyc wiec przy tym zostane
|
#3896 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
chociaż mój mąż czasem wcześniej mówił, że żałuje, że tak nie było.
|
|
|
#3897 |
|
Zakorzenienie
|
o co do firanek to chce sobie kupic te makarony.... ale... nie chce ich do samej ziemi? mozna to cudo przyciąć? hehe
|
|
#3898 |
|
Zakorzenienie
|
można, ja przycinałam, bo mi leżały na podłodze i nic się nie strzepi
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak ogólnie napisałam, że to zależy od osoby, jakie woli mieć doświadczenia, a jakich woli unikać, po prostu. Nie ma tutaj złej i dobrej strony łóżkowych podbojów. Każdy pragnie czego innego i o to mi chodziło. Jak dziewczyna chce mieć 20 facetów, to okej, jej sprawa, a jak inna chce tylko 1, to też super, bo to też jej i tylko jej! sprawa. (mówię o dziewczynach, bo to babskie forum, ale to się tyczy też facetów Dlatego Hope nie powinna się przejmować. Było, minęło i nie ma co rozpamiętywać.
|
|
|
|
|
#3900 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak tak to powiem Ci co pies z nimi robił brał sobie taką niteczkę w łapki i ząbki czyścił
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:50.

, ale ja chodzę do babki, więc ona na mnie raczej nie działa

leci strasznie, zastanawiam się, czy powoli torby na zaś nie spakować
Przecież przed chwilą beta była robiona
to przecież tak mało!!!!!!!
Ale ja sie nie odzywam, może to tylko dla mnie oczywiste, nie neguję jeśli ktoś chce/musi z butli karmić....

tylko troszkę inny wzór, ale szycie identyczne i nawet kolory takie same