Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-10-22, 11:44   #3871
e_vel
Wtajemniczenie

Dot.: Styczniowo-Lutowe mamusie 2013 ;)) cz.V

Cytat:
Napisane przez Ewik86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny

Ja już nie wytrzymuję z tą zgagą. Codziennie jest to samo. Wczoraj wieczorem tak mnie paliła, że mało nie zwymiotowałam. Idę dziś do gina i zapytam go co mi poleca z tym fantem zrobić, bo to już się robi męczące.
Ja też tylko Rennie się ratuje, można nawet kilka tabletek dziennie...
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:46   #3872
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
ja biore brata na chrzestnego- 17 lat i siostre cioteczną tzta 18 lat;p
Łooo, jakie mlode towarzytwo mala bedzie miala

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 11:57   #3873
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Basia_Bogusia Pokaż wiadomość
Dziękuje bardzo za komplement. Tak w ogóle to weszłam już w 30 tydz. Większość już za mną

Ze skarpetami to racja, zawsze to przyjemniej w stopy.
No to widzisz Ty masz przystojnego gina, więc jasna sprawa z ciśnieniem, ale ja chodzę do babki, więc ona na mnie raczej nie działa a i tak w gabinecie mam zawsze wyższe ciśnienie niż zazwyczaj
Mogą być takie skarpety z mikrofibry do kolan w paski?? Hahaha wyobraziłam sobie to-goła pipka, poród a tu takie skarpety clowna Albo góralskie/norweskie z pomponami Sory, ale mam głupawkę
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Gratulacje dla synka
Ja miałamponiżej normy cukier i owszem jak mi spadnie, to łapy się trzęsą i słabo się robi

Ja dziś również 30 tc zaczynam leci strasznie, zastanawiam się, czy powoli torby na zaś nie spakować

Dzięki dziewczyny za podniesienie na duchu
Rety dziewczyny 30 tydzień to brzmi tak poważnie i zaawansowanie Przecież przed chwilą beta była robiona Zostało Wam jakieś 8 tygodni to przecież tak mało!!!!!!!
Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Hope:

mam ciekawe info dot. szpitalu w Roztoce: rozmawiałam własnie z kolegą, którego żona tam rodziła, ze trzeba od razu mówić, że sie chce karmić piersią, bo inaczej od razu ładują dziecku butlę.
Dziwne to bo chyba pierwsze założenie powinno być, że się karmi piersią? Ale ja sie nie odzywam, może to tylko dla mnie oczywiste, nie neguję jeśli ktoś chce/musi z butli karmić....
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:01   #3874
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Rety dziewczyny 30 tydzień to brzmi tak poważnie i zaawansowanie Przecież przed chwilą beta była robiona Zostało Wam jakieś 8 tygodni to przecież tak mało!!!!!!!
o rany, racja, az mnie broszka zabolała z tego wszystkiego dzisiaj bylam w lumpkach, szukalam jakichś koszulek na poród, ale nic nie bylo, w ogole nic nie kupiłam a byłam w 3 wrrr

Skalpel wyzwanie z Ewką!
cel : piękne ujędrnione ciało
waga: 48, 60cm w brzucholu.

Delicjanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:01   #3875
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Hope:

mam ciekawe info dot. szpitalu w Roztoce: rozmawiałam własnie z kolegą, którego żona tam rodziła, ze trzeba od razu mówić, że sie chce karmić piersią, bo inaczej od razu ładują dziecku butlę.
jakieś dziwnie zapobiegawcze działanie, powinni chyba zapytać

Cytat:

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:02   #3876
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne to bo chyba pierwsze założenie powinno być, że się karmi piersią? Ale ja sie nie odzywam, może to tylko dla mnie oczywiste, nie neguję jeśli ktoś chce/musi z butli karmić....
Mnie też to zaskoczyło, negatywnie, no ale to kwestia marketingowa - dostają to mleko za darmo, podobno do tanich nie należy, a wiadomo jak to jest: matka z większym zaufaniem kupi to, co podpatrzy w szpitalu.

---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 12:01 ----------

Cytat:
jakieś dziwnie zapobiegawcze działanie, powinni chyba zapytać
Bynajmniej.
To czysty marketing

Także pojawił się pierwszy zgrzyt co do tego szpitala, ale mam nadzieję, że już innego nei wyjdzie

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu

Edytowane przez Hosenka*
Czas edycji: 2012-10-22 o 12:03
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:04   #3877
ewulkaaa
Wtajemniczenie

dzień dobry dziewczyny

ale pędzicie z tym pisaniem! U nas też dziś mgła była okropna, chyba do 10 aż się utrzymywała. Przez to nie chciało mi się wstać tak jak zawsze z TŻem o 7, tylko pospałam do 9

dziś o 19 jestem umówiona z właścicielką sali, mam nadzieję, że wszystko będzie tak jak ma być i już ustalimy z mężem datę ślubu szwagier się śmieje, żebyśmy już przystopowali z tymi ślubami, bo mu urlopu braknie

Hope, nie przejmuj się... w każdej rodzinie jest coś, tylko wiesz jaka jest nasza mentalność? na zewnątrz wszystko musi być super ekstra, a że w środku są jakieś to tego już nie widać. U nas w rodzinie też są różne sprawy, o których jak sobie pomyślę, to aż żal, no ale trudno, tak musi być. Olewaj sprawę i tyle, ja wychodzę z założenia, że teraz najważniejszą rodziną ma być ta moja mała rodzina - ja, TŻ i Anulka. I o to najbardziej dbam

A co do tego, że nie jesteście dla siebie pierwszymi - ja z TŻem też nie jesteśmy dla siebie pierwszymi, ale ja się z tego cieszę on wie jak to jest z inną, ja wiem jak to jest z innym i przynajmniej nigdy nie będzie jakiejś durnowatej ciekawości, bo ona już wcześniej została zaspokojona a np. dzięki temu wiem, że mój mąż jest naprawdę dobry w łóżku, i nie wiem, czy z kimś innym mogłoby mi być lepiej

a dziś na obiad zamierzam ugotować żurek z kiełbasą (swojską, bo teście w weekend robili ) i pyzy z mięsem

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:06   #3878
eff8
Zakorzenienie

Czesc witam sie dopiero teraz, polozylam mala wlasnie spac i jestem na chwilke

ja na obiadek dzis bede miala rybke z ryzem i brokulem

eff8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:07   #3879
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie też to zaskoczyło, negatywnie, no ale to kwestia marketingowa - dostają to mleko za darmo, podobno do tanich nie należy, a wiadomo jak to jest: matka z większym zaufaniem kupi to, co podpatrzy w szpitalu.

Bynajmniej.
To czysty marketing

Także pojawił się pierwszy zgrzyt co do tego szpitala, ale mam nadzieję, że już innego nei wyjdzie
no jak moja znajoma tam rodziła, to bardzo chwali i bardzo zadowolona. Tylko, że ona sobie rodziła we wakacje, a my w zimie, to wiadomo jak droga może wyglądać, a poza tym nie wiadomo jak się zacznie ona miała ten komfort że jej gin powiedział że ma 2 cm i że może jechać do szpitala i na spokojnie pojechali

Stary 2012-10-22, 12:08   #3880
eff8
Zakorzenienie

U Nas w szpitalu od razu zachecali do karmienia piersia i polozne pomagaly przystawic dziecko

Stary 2012-10-22, 12:13   #3881
hope01
Zakorzenienie

wyczytałam na ebobas, że od 30 tc warto zacząć liczyć ruchy dziecka już codziennie?

Stary 2012-10-22, 12:14   #3882
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
A co do tego, że nie jesteście dla siebie pierwszymi - ja z TŻem też nie jesteśmy dla siebie pierwszymi, ale ja się z tego cieszę on wie jak to jest z inną, ja wiem jak to jest z innym i przynajmniej nigdy nie będzie jakiejś durnowatej ciekawości, bo ona już wcześniej została zaspokojona a np. dzięki temu wiem, że mój mąż jest naprawdę dobry w łóżku, i nie wiem, czy z kimś innym mogłoby mi być lepiej
No ale nie ma co z góry mówić, że bycie swoimi pierwszymi jest złe. To jest kwestia indywidualna. Ja nie mam innych doświadczeń, mój TŻ też nie, a jest nam bardzo dobrze ze sobą, idealnie się uzupełniamy i nie ciekawią mnie inni faceci, bo nie mam żadnych braków w sferze seksualnej. Próbowaliśmy już praktycznie wszystkiego (no oprócz trójkątów i innych wielokątów, bo nie interesują nas takie układy), więc ciekawości żadnej nie ma. Nie ma co określać, czy to jest złe, czy dobre, bo to nie jest najważniejsza sprawa na świecie.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2012-10-22 o 12:15
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:14   #3883
sylwietta1988
Zakorzenienie

Cytat:
Mogą być takie skarpety z mikrofibry do kolan w paski?? Hahaha wyobraziłam sobie to-goła pipka, poród a tu takie skarpety clowna Albo góralskie/norweskie z pomponami Sory, ale mam głupawkę

z pomponami ło matko kwiczę przed kompem a małzon się gapi jak ciele, bo dalej z nim nie rozmawiam, wiec się tłumaczyc z głupawki nie bede

no ja już w połowie 30 jestem, czekam teraz na kuriera z higienczną częścią wyprawki i torba bedzie skompletowana, ale jeszcze się nie pakuję w okolicach 1 grudnia chyba to zrobię, chociaz gin twierdzi, ze jeśli tylko moja szyjka nie zacznie wariowac to pierwszego dziecka sie nie należy sie spodziewac duzo przed terminem.... mamy czas, mamy czas, czas nie goni naaaaaas
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:14   #3884
adusia1554
Rozeznanie

Hej Kochane trochę nadrobiłam ale jeszcze trochę zostało. Chora jestem. Katar mam i z nosa leci jak z kranu masakra.

Hope współczuję bardzo. Co za jędza z tej szwagierki ale moja bratowa (nawet jeszcze nie) też jest nie do wytrzymania, ale to opowiem kiedy indziej bo zaraz szwagierka na kawę ma wpaść.

Marsi nie przesadzaj na pewno nie wyglądasz tak źle. Ja za to od początku mam problem z włosami na początku wypadały garściami a teraz w ogóle nie mają połusku, jakieś takie matowe i jak siano. Ale za to paznokcie mam mocne jakbym tipsy miała a nie naturalne.
P.S. ogromne gratulacje dla synka.

Ja w zeszłym roku na chrzciny dla bratanka nie byłam chrzestną dałam 300zł i pamiątkę. Myślę, że każdy powienien dać tyle na ile go stać.

Lubcia tekst o narodowym rozwalił mnie na łopatki

Widzę jakiś kłótliwy weekend. Powiem wam że ja z moim TŻtem przez 4 lata związku mieliśmy 1 poważną kłótnię. Nie raz się przekomarzamy. Ale nie ma u nas cichych dni najdłużej nie rozmawialiśmy ze sobą 3 godz

No i zamówiliśmy wózek teraz czekamy 2 tygodnie aż uszyją. O taki http://www.dymex.com.pl/aston_wozki_dzieciece.html. Dokładnie ten jasny który jest na pierwszym planie.

adusia1554 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:15   #3885
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
a mają tam oddział ratunkowy dla noworodków, jakby się coś działo? czy do jakiegoś innego szpitala przewożą?

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:17   #3886
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
wyczytałam na ebobas, że od 30 tc warto zacząć liczyć ruchy dziecka już codziennie?
wlasnie przed chwilą o tym czytałam ;p ale ja chyba nie bede liczyła bo moja Pati praktycznie ciągle jest w ruchu;p

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:16 ----------

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
No ale nie ma co z góry mówić, że bycie swoimi pierwszymi jest złe. To jest kwestia indywidualna. Ja nie mam innych doświadczeń, mój TŻ też nie, a jest nam bardzo dobrze ze sobą, idealnie się uzupełniamy i nie ciekawią mnie inni faceci, bo nie mam żadnych braków w sferze seksualnej. Próbowaliśmy już praktycznie wszystkiego (no oprócz trójkątów i innych wielokątów, bo nie interesują nas takie układy), więc ciekawości żadnej nie ma. Nie ma co określać, czy to jest złe, czy dobre, bo to nie jest najważniejsza sprawa na świecie.
o nie, tez nie wyobrażam sobie trójkącika i więcej haha

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-22, 12:19   #3887
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adusia1554 Pokaż wiadomość
No i zamówiliśmy wózek teraz czekamy 2 tygodnie aż uszyją. O taki http://www.dymex.com.pl/aston_wozki_dzieciece.html. Dokładnie ten jasny który jest na pierwszym planie.
firmy nie znam, ale wygląda fajnie tylko co do koloru, to chyba będzie się brudził

Stary 2012-10-22, 12:20   #3888
eff8
Zakorzenienie

ja na swieta bede chrzestna i mysle dac 400 zł (wiecej nie jestem w stanie dac)
pierwsza mysla byly zlote kolczyki i kasa ale wtedy w kopercie byloby duzo mniej wiec chyba dam kase i jakas pamiatke typu album albo zobacze co jeszcze

Stary 2012-10-22, 12:22   #3889
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
a mają tam oddział ratunkowy dla noworodków, jakby się coś działo? czy do jakiegoś innego szpitala przewożą?
Nie mam pojęcia.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:22   #3890
eff8
Zakorzenienie

to III trymestr w koncu zaczyna sie od 27 tygodnia a nie 28 ?? i tak samo jest z 7 miesiacem??
bylam przekonana ze od 28 tyg ?

Stary 2012-10-22, 12:23   #3891
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
to III trymestr w koncu zaczyna sie od 27 tygodnia a nie 28 ?? i tak samo jest z 7 miesiacem??
bylam przekonana ze od 28 tyg ?
ja liczyłam ze od 28 tyg jest III trym czyli 7 miesiąc

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-22, 12:24   #3892
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
ja liczyłam ze od 28 tyg jest III trym czyli 7 miesiąc
ja liczę tak jak Ty więc nie mam problemu

Stary 2012-10-22, 12:25   #3893
e_vel
Wtajemniczenie

kurcze, zachciało mi się wysprzątać samochód i teraz źle się czuje...

Wiecie co? w sobotę kupiłam sobie gotową firankę do pokoju. Teściom tak się spodobała, że kupili sobie taką samą do siebie tylko troszkę inny wzór, ale szycie identyczne i nawet kolory takie same
e_vel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:25   #3894
BlackSanctum
Zakorzenienie

Gdzie nie wejdę, to jest napisane, że III trymestr od 27. tyg, a 7. miesiąc od 28. tyg. Ja i tak miałam okres ponad pół roku temu (20.04.), więc teoretycznie rzecz biorąc zaczęłam 7. miesiąc 2 dni temu, ale trzymam się tych rozkładów tygodniowych. Chociaż takie liczenie z okresu byłoby łatwiejsze.
Stary 2012-10-22, 12:25   #3895
eff8
Zakorzenienie

Cytat:
ja liczę tak jak Ty więc nie mam problemu
no ja tez tak mialam liczyc wiec przy tym zostane

Stary 2012-10-22, 12:26   #3896
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
nie nie, nie to miałam na myśli i absolutnie nie chciałam nikogo urazić, jeżeli tak to zabrzmiało, to przepraszam. Nie chciałam powiedzieć, że jak się jest dla siebie pierwszymi to źle, a jak nie to dobrze - po prostu chciałam napisać, że nawet W NASZYM PRZYPADKU jeżeli z mężem nie jesteśmy dla siebie pierwsi, to nic nie szkodzi, a wręcz przeciwnie, nawet mnie to czasem cieszy chociaż mój mąż czasem wcześniej mówił, że żałuje, że tak nie było.

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-10-22, 12:26   #3897
Delicjanka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez e_vel Pokaż wiadomość
kurcze, zachciało mi się wysprzątać samochód i teraz źle się czuje...

Wiecie co? w sobotę kupiłam sobie gotową firankę do pokoju. Teściom tak się spodobała, że kupili sobie taką samą do siebie tylko troszkę inny wzór, ale szycie identyczne i nawet kolory takie same
o co do firanek to chce sobie kupic te makarony.... ale... nie chce ich do samej ziemi? mozna to cudo przyciąć? hehe

Skalpel wyzwanie z Ewką!

Stary 2012-10-22, 12:29   #3898
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
o co do firanek to chce sobie kupic te makarony.... ale... nie chce ich do samej ziemi? mozna to cudo przyciąć? hehe
można, ja przycinałam, bo mi leżały na podłodze i nic się nie strzepi

Stary 2012-10-22, 12:30   #3899
BlackSanctum
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewulkaaa Pokaż wiadomość
nie nie, nie to miałam na myśli i absolutnie nie chciałam nikogo urazić, jeżeli tak to zabrzmiało, to przepraszam. Nie chciałam powiedzieć, że jak się jest dla siebie pierwszymi to źle, a jak nie to dobrze - po prostu chciałam napisać, że nawet W NASZYM PRZYPADKU jeżeli z mężem nie jesteśmy dla siebie pierwsi, to nic nie szkodzi, a wręcz przeciwnie, nawet mnie to czasem cieszy chociaż mój mąż czasem wcześniej mówił, że żałuje, że tak nie było.
Ale gdzie tam urazić? Ja tak ogólnie napisałam, że to zależy od osoby, jakie woli mieć doświadczenia, a jakich woli unikać, po prostu. Nie ma tutaj złej i dobrej strony łóżkowych podbojów. Każdy pragnie czego innego i o to mi chodziło. Jak dziewczyna chce mieć 20 facetów, to okej, jej sprawa, a jak inna chce tylko 1, to też super, bo to też jej i tylko jej! sprawa. (mówię o dziewczynach, bo to babskie forum, ale to się tyczy też facetów ).
Dlatego Hope nie powinna się przejmować. Było, minęło i nie ma co rozpamiętywać.
Stary 2012-10-22, 12:31   #3900
hope01
Zakorzenienie

Cytat:
makarony to te takie hmmm witki?
jak tak to powiem Ci co pies z nimi robił brał sobie taką niteczkę w łapki i ząbki czyścił

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości