Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: To już V wątek przed nami. A tytuł jego zabrzmi:
Wrześniowo-październikowe zaciążone, są ciągle zbudynione 0 0%
We wszystkich domach kolędowanie, a u nas w Gwiazdę było przytulanie 2 4,08%
Zbudynienie sięga zenitu, a my tu na co dzień pitu pitu 4 8,16%
Kopią już nas małe nóżki, coraz większe nasze brzuszki 28 57,14%
Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. V 15 30,61%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-04-15, 08:17   #3901
misia332
Zakorzenienie

Dot.: Wrześniowo - październikowe mamusie 2013, cz. IV

hej.

wstałam i muszę jecchać wymienić TŻ koszulę, kupić prezent dla siostrzeńca TŻ.

Dziewczyny myślicie, że tablet edukacyjny dla 8 letniej dziewczynki jest dobrm prezentem na komunie ? Ma podłączenie do neta, 8GB pamięci i innne bajery.

---------- Dopisano o 09:17 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ----------

Cytat:
Napisane przez ladanseuse14 Pokaż wiadomość
witam w tym cudownym dniu!

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:21   #3902
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Dziewczyny myślicie, że tablet edukacyjny dla 8 letniej dziewczynki jest dobrm prezentem na komunie ? Ma podłączenie do neta, 8GB pamięci i innne bajery.
nie wiem masakra, te dzieci to chyba nie wiedza co to komunia-tylko prezenty się liczą ehh

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:21   #3903
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
heh witamy i czekamy
Stary 2013-04-15, 08:22   #3904
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
mam się cieszyć, że nie mam ? Bo nawet jak dużo chudłam to mi nie wyszły, a mama po 2 ciążach nie ma ani jednego.
ty to masz dopiero poczatek ciazy, cieszyc sie dopiero mozesz jak dziecko urodzisz, bo czesto po porodzie tez sie pojawiaja. a to ze twoja mama nie ma nie znaczy ze ty nie bedziesz miala. rownie dobrze mozesz miec geny po rodzinie ojca, tak wiec nigdy nic nie wiadomo.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość

Wogole z innej beczki.Wczoraj sie strasznie podlamalam bo zdałam sobie sprawe ze nie mam gdzie trzymac wozek...Mieszkanie male 31m, wiec tutaj odpada no bo naparwde nie ma gdzie,na klatce tez nie darady bo chwila moment i ukradna,wozkowni nie ma..Mamy jeszcze małą piwnice,no i w ostatecznosci chyba w niej bede trzymac sam stelaz bo calosc to chyba by szybko przeszla tym paskudnym zapachem i wilgocia..Boze jak ja zazdroszcze tym co maja balkony...Tak sie zastanawiałam nad składaną gondola ktora pakazywali na Bezpiecznym Maluchu,jak myslicie,czy w zimie dziecko cieplo ubrane nie mialo by w takiej cisno?Mysle ze taka gondola byla by dobrym rozwiazaniem w naszej sytuacji..Stelaz do piwnicy a gondola np pod lozeczko i po klopocie..
gratuluje ruchow
co do gondoli, to nam juz na bezpiecznym maluchu nie pokazywal wozka ani gondoli ale co do skladanej ja bede taka kupowala, tylko ta ktora ja chce wydaje mi sie glebsza niz ta quinny.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
zrobiłam Wam scr z filmiku widać pępowinę ja chcę już wizytę

Załącznik 5209730
hehe no tu to bym sie zastanawiala

Cytat:
to ja chyb a teraz też już dostanę skierowanie na glukozę
do 24 tc ciazy jest czas, ale zapewne dostaniesz. ciekawa jestem czy ja majac stwierdzona cukrzyce znowu ten badziew bede musiala pic karolson dobrze napisala, zaraz po pobraniu wypic najszybciej jak sie da i siedziec na tylku bite dwie godziny, bo ruszajac sie spala sie glukoze. jak bylam w pierwszej ciazy, niektorym mamuskom pozwalali wychodzic na te dwie godziny bez sensu bo przeciez wynik w takim przypadku jest niewazny. ja teraz w 13 tc pilam jeszcze z cytryna, ale w pierwszej bez, wiec jest do wypicia tylko sie niedobrze robi, bo to na czczo niestety.

no i dziewczyny bez czarnowidztwa prosze nie ma co sobie wkrecac. duzo jes roznych przypadkow. np tak jak moj, wszystko cacy i pieknie, porod a na sam koniec mloda sie poddusila bo byla okrecona pepowina, a mnie podczas partego zlapal skurcz w lydce i w tamtym momencie zamiast sie skupic na parciu to jeczalam i noge prostowalam bo myslalam ze mi ja rozerwie, bolalo bardziej jak porod przez to mloda jeszczze bardziej poddusilam, urodzila sie z umiarkowana zamartwica, pokazali mi ja na sekunde i zabrali, nie plakala ani nic bo byla tak oszolomiona. zabrali ja do inkubatora na 2 h a pozniej przez rok czasu strach czy dobrze sie rozwija, wizyty u neonatologow, kardiologow, neurologow, rehabilitacje bo miala obnizone napiecie miesniowe.
nigdy nie wiadomo co sie moze zdarzyc, ale nie mozna o tym myslec, ja nie dopuszczalam mysli ze cos moze byc nie tak i mimo komplikacji wszystko jest super, mloda zdrowa i rozwija sie super.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:25   #3905
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem masakra, te dzieci to chyba nie wiedza co to komunia-tylko prezenty się liczą ehh
Powiem Ci, że też tak myślę, moja mama jak się mlodej zapytała co by chciała dostać to powiedziała "kasę albo tablet".

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:26   #3906
bajka1807
Zakorzenienie

a co do wozkow graco, to opinie maja dobre, ale ja bym nie kupila nigdy graco, jakos nie jestem przekonana do tej firmy, wg mnie cena mocno przesadzona co do jakosci.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:27   #3907
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witajcie!
Ja dziś pierwszy dzień na tygodniowym zwolnieniu, o które poprosiłam gina, bo po prostu chciałam se odpocząć od tej roboty swojej

Cytat:
ja płacę za wizytę w tym mam usg, badanie, zdjęcia, za filmik 20zł dopłacałam więc warto

a co do wózka to ja nie pomogę
To u Ciebie fajnie U mnie nagranie płyty kosztuje 50 PLN

Cytat:
Nieszkodzi
To w takim badz razie przy nastepnej wizycie na NFZ podpytam czy za pieniazki nie dalo by sie nagrac plytki.
Dziewczyny wogole to dostalam juz skierowanie na glukoze.Tyle tylko mam ja zrobic za 3 tygodnie..Pamietam jak bylam w 10 tyg na pierwszej morfologi i tam tez siedzialy Panie ktore mialy badanie na glukoze.Te Panie juz mialy piekne brzuszki i tak sobie myslalam kiedy to ja bede tam czekac i prosze juz lada dzienCzas pedzi nieublaganie u mnie juz mniej jak polowa do porodu...oj zleci szybko...
Ja też w sobotę dostałam skierowanie na glukozę, którą mam zrobić tuż przed następną wizytą u mojego prowadzącego, czyli za dwa miesiące 8 maja idę na połówkowe, ale będzie je robił inny lekarz - taka praktyka w mojej klinice

Cytat:
Jaka radość O której ta Twoja wizyta?

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 08:27   #3908
kaska87
Zakorzenienie

Bajka to skoro takie skurcze bolą bardziej niz poród, a niektóre dziewczyny piszą, że jak mocny okres, to ja mogę rodzić codziennie
ja te skurcze w nogach swego czasu miałam co noc-nawet po 2 razy

Stary 2013-04-15, 08:27   #3909
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
ale z dobrych wiadomosci: jutro poniedzialek i USG!!!!
Czekam na wieści! Ja muszę do jutra wytrzymać

"Kobieta wierzy, że 2 i 2 zmieni się w 5,
jeśli będzie długo płakać i zrobi awanturę"

- George Elliot
ewuszkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:29   #3910
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
no to troszkę jest

no i super, że taka pogoda na wolne Ci się trafiła

w niedzielę jak pogoda dopisze robimy grilla

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2013-04-15 o 08:30
Stary 2013-04-15, 08:30   #3911
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
no to troszkę jest

no i super, że taka pogoda na wolne Ci się trafiła
U mnie dziś pochmurno i ledwie z 7 stopni na termometrze

O, pogodynka z dzień dobry tvn powiedziała, że słońce dojdzie dziś też na północny-wschód kraju

Edytowane przez Madziuchna27
Czas edycji: 2013-04-15 o 08:31
Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:30   #3912
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Wogole z innej beczki.Wczoraj sie strasznie podlamalam bo zdałam sobie sprawe ze nie mam gdzie trzymac wozek...Mieszkanie male 31m, wiec tutaj odpada no bo naparwde nie ma gdzie,na klatce tez nie darady bo chwila moment i ukradna,wozkowni nie ma..Mamy jeszcze małą piwnice,no i w ostatecznosci chyba w niej bede trzymac sam stelaz bo calosc to chyba by szybko przeszla tym paskudnym zapachem i wilgocia..Boze jak ja zazdroszcze tym co maja balkony...Tak sie zastanawiałam nad składaną gondola ktora pakazywali na Bezpiecznym Maluchu,jak myslicie,czy w zimie dziecko cieplo ubrane nie mialo by w takiej cisno?Mysle ze taka gondola byla by dobrym rozwiazaniem w naszej sytuacji..Stelaz do piwnicy a gondola np pod lozeczko i po klopocie..
hmm ja doświadczenia nie mam, ale tak sobie wyobrażam, że wózek to się jednak przydaje mieć pod ręką, nawet jeśli mielibyśmy się o niego potykać. Mam trochę większe mieszkanie niż Ty, ale analizując ułożenie mebli, to też nie będzie gdzie go postawić, żeby nie trzeba było omijać. Koleżanka usypia w wózku, bo mały woli spać w kuchni Do tego spacery, to mi by się nie chciało do piwnicy zapychać codziennie po 2 razy... Pewnie jak już będziesz mieć wózek w rękach, to wtedy się okaże jakie wyjście jest dla Was najlepsze

- George Elliot
Stary 2013-04-15, 08:31   #3913
butterfly20
Zakorzenienie

Cześć

Witam się w 18 tc,czyli zaczynamy 5 miesiąc
I oczywiście dalej pawiki.MASAKRA.

Ladan
trzymam dzisiaj kciuki
Ktoś jeszcze miał dzisiaj wizytę?

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no jak nie wiadomo? surowe miesa, niedomyte warzywa i owoce. od kota zeby sie zarazic to naprawde trzeba by totalnie higieny nie przestrzegac, bo od siedzeniu na kolanach sie nie zarazisz tylko od sprzatania w kuwecie golymi rekami a pozniej bez mycia rak jedzeniem czegokolwiek
Dokładnie.
I mało kto zdaje sobie sprawę, że bardziej można zarazić się od psa niż od kota właściwie. Psy wychodzą na spacerek i często wąchają lub nawet kosztują... kocich kupek.
Potem liżą tym jęzorem lub liżą siebie, a człowiek je głaszcze.
Dlatego trzeba pamiętać o dokładnym myciu rąk po kontaktach z psem...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Serio? Ja w ogóle bym najchętniej NIC...
A ja bym z chęcią coś, bo już 2 miesiące celibatu i ostatnio mam nieładne sny.I co?Dalej czekać Już nie mogę
Mój mąż zawsze miał duże potrzeby,a wytrzymuje.Mówi,że musi być teraz dojrzalszy bo będzie Tatusiem i musi wytrzymywać, no ale co z tego jak mi źle??

Cytat:
Napisane przez Susanna Pokaż wiadomość
Czytałam tutaj na wizażu ze na rozstępy najlepszy jest olej z orzechów makadamia i czyste masło shea (polecane przez mamę bliźniaków). Olej z orzechów makadamia pomaga też na cellulit i tego się trzymam. Z czerwonymi rozstępami faktycznie można jeszcze powalczyć - na białe to już chyba tylko laser :/ No wiec sama stosuję te dwa specyfiki, póki co mam za mały brzuch żeby coś wyskoczyło, zobaczymy potem a jak wyskoczy to przynajmniej będę mogła powiedzieć, że walczyłam Poza tym olej makadamia jest tez olejem który można spożywać i ma fajny, orzechowy posmak a masło shea jest dobre do pieleŋnacji niemowląt i dziecięcej skóry. Tylko najpierw trzeba je rozmiękczyć w dłoniach bo jest bardzo twarde.

U mnie też 20 tydzień (po śniadaniu).

Ooo a napiszesz gdzie kupiłaś te specyfiki?
Gratuluję 20 tygodnia

Ale dzisiaj ładna pogoda
Czekam tylko jak mąż wymyje mi taras i balkon i będę mogła się wylegiwać z książką
W dodatku będziemy budować wybieg w ogrodzie dla kota i królika i już sobie rozmarzam,że będą sobie po nim gonić, a ja obok na leżaczku z książeczką. Och

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:32   #3914
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie wiosna, słonko, ciepło nawet mam okno otwarte i z Klusiem sobie oglądamy ddtvn

Stary 2013-04-15, 08:35   #3915
ewuszkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie. Jakie są Wasze odczucia w związku z tym, że ludzie Was głaszczą po brzuchu?
Mnie do tej pory dotknęła raz koleżanka, ale bliska, więc nie mam za złe Ale uważam, że kulturalnie jest się zapytać jeśli na co dzień nie jest się z kimś w takiej relacji, że jakiś dotyk istnieje np. całus na powitanie, przytulanie itp.

---------- Dopisano o 08:35 ---------- Poprzedni post napisano o 08:32 ----------

Cytat:
sama już nie wiem, bo albo kupie łóżeczko turystyczne i będę z nim jeździć po domu i zawsze wezmę ze sobą, albo łóżeczko drewniane i leżaczek tiny love, bo to będe mogła wziąć nawet do Polski w grudniu i maluch i będzie spał jak człowiek, a nie w wózku.

Mam problem z podejmowaniem decyzji w ciąży.
My kupujemy łóżeczko turysty cze (a może dostaniemy od znajomych ), ale nie do domu, tylko właśnie na wyjazdy. Często jeździmy do teściów na noc i dzieć też gdzieś spać będzie musiał. Znajomi tak do nas z małym przyjeżdżali - rozkładaliśmy łóżeczko i impreza była Przydaje się też na wyjazdy na wakacje Małe dziecko wyśpi się w gondoli, ale jak przestanie się mieścić to już nie. A łóżeczko turystyczne jest dosyć spore i wystarczy na dłużej.

- George Elliot

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 08:41   #3916
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
a co do wozkow graco, to opinie maja dobre, ale ja bym nie kupila nigdy graco, jakos nie jestem przekonana do tej firmy, wg mnie cena mocno przesadzona co do jakosci.
ja się nieznam, dlatego pytam doświadczonych

Cytat:
Witajcie!
Ja dziś pierwszy dzień na tygodniowym zwolnieniu, o które poprosiłam gina, bo po prostu chciałam se odpocząć od tej roboty swojej

Ja też w sobotę dostałam skierowanie na glukozę, którą mam zrobić tuż przed następną wizytą u mojego prowadzącego, czyli za dwa miesiące 8 maja idę na połówkowe, ale będzie je robił inny lekarz - taka praktyka w mojej klinice

Jaka radość O której ta Twoja wizyta?
miłego wypoczywania, u mnie nagranie płyty 90 pln

Cytat:

O, pogodynka z dzień dobry tvn powiedziała, że słońce dojdzie dziś też na północny-wschód kraju
u mnie też pochmurno i zimno w stolicy, aczkolwiek coś się zaczyna rozjaśniać, sobota była piekna do 14....
ciekawe jak będzie w majówke, kiedy to ciepło odpala pełna parą
Stary 2013-04-15, 08:42   #3917
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
Cześć

Dziękuje za informację o Modzie na brzuszek - zapisałam się na 20.05
Na Bezpiecznym maluchu nie byłam, więc bardzo się cieszę, że tutaj pójdę/. Ciekawe tylko w jakich godzinach to będzie, mam nadzieje że nie będę musiała zwalniać się z pracy.
Też się zapisałam
Ciekawe czy tym razem się uda Wizażanki w tłumie wyłapać

Cytat:
Dziewczyny, która kupuje łóżeczko turystyczne ?
Ja Ale na wyjazdy - do domu będę miała od znajomych leżaczek-bujaczek i myślę nad kołyską (albo znowu będzie pożyczona, albo używkę kupię). Za to na 100% będę kupowała kojec

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Mam do Was pytanie. Jakie są Wasze odczucia w związku z tym, że ludzie Was głaszczą po brzuchu?
Ja nie kumam tej namolności i naruszania mojej strefy prywatnej! Narzeczonemu z przyjemnością wywalam brzuchol i pokazuję jak rośnie a on chętnie głaszcze (żałuje, że on jeszcze nie może poczuć ruchów - a śniło mu się, że małe mu przybiło "piątkę" przez mój brzuch ).
Ok też jeśli lekko pogłaszcze mnie mama czy bliższe przyjaciółki. A niestety mistrzami w naruszaniu ludzkich granic i braku taktu jest rodzina teżeta. Normalnie mierzi mnie jak teściowa rusza z łapami do mojego brzucha (tym bardziej, że za nią nie przepadam a ona chyba o tym nie wie ). To samo kuzynka teżeta.
Cholera, czy Ci ludzie uważają, że mój brzuch to własność publiczna ?
Obcy raczej takich pomysłów nie mają, ale jak widzę, że ktoś z łapami leci, to się odsuwam, a jak nie zrozumie, to mówię wprost "nie rusz!"
Mąż ma pełny dostęp, ale reszta musi zapytać i już kilku osobom odmówiłam. Grzecznie, stanowczo, po prostu powiedziałam, że tego nie chcę. W ogóle nie lubię spoufalania sie, a juz szczególnie "cielesnego". Mam swoją sferę prywatną i bez pozwolenia nie daję jej przekraczać. Ostatnio się kolega zdziwił, kiedy próbował brzucha bez pozwolenia dotknąć i dostał po łapach

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość
witam Was wszystkie po kolei
Witaj

Cytat:
Czytałam tutaj na wizażu ze na rozstępy najlepszy jest olej z orzechów makadamia i czyste masło shea (polecane przez mamę bliźniaków). Olej z orzechów makadamia pomaga też na cellulit i tego się trzymam. Z czerwonymi rozstępami faktycznie można jeszcze powalczyć - na białe to już chyba tylko laser :/ No wiec sama stosuję te dwa specyfiki, póki co mam za mały brzuch żeby coś wyskoczyło, zobaczymy potem a jak wyskoczy to przynajmniej będę mogła powiedzieć, że walczyłam Poza tym olej makadamia jest tez olejem który można spożywać i ma fajny, orzechowy posmak a masło shea jest dobre do pieleŋnacji niemowląt i dziecięcej skóry. Tylko najpierw trzeba je rozmiękczyć w dłoniach bo jest bardzo twarde.
Dobrze też działa olej z avocado - a w sumie najlepsza byłaby mieszanka Makadamia jest też świetna na włosy
A z shea trzeba uważać jeśli ma się tendencję do "zapychania" - np. nie mogę stosować go ani na piersi ani na tyłek, bo mi się natychmiast pryszcze robią Czyste shea (chociaż śmierdzi) jest świetne na suche dłonie i piety.

Ladanse

Wszytskim dzisiejszym mamom, które mają usg POWODZENIA

Siedzę sobei właśnie w spodniach ciążowych z H&M ... jakie toto wygodne Tylko trochę ten pas mi zjeżdża... jak brzuch jeszcze urośnie, to będzie się trzymał idealnie, ale teraz trochę się roluje.
Kurcze, jakoś nie mogę się do legginsów przekonać - na innych mi się podobają, nawet bardzo, ale sama się w nich czuję... ja wiem... jakbym z gołym tyłkiem chodziła - w rajstopach bez spódnicy
Wiem, że byłoby wygodniej, ale jakoś nie mogę się przemóc

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:43   #3918
Natala84
Zakorzenienie

witajcie

udany weekend za nami, piekna pogoda była, więc spędziliśmy sporo czasu na dworze zaczeliśmy powoli działke do sezonu przygotowywać

3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i USG ja mam jutro i nie mogę się doczekac

ja łóżeczko turystyczne mam, ale używalismy tylko na wyjazdach - sprawdza się fajnie. ale na co dzień wolę klasyczne drewniane

uciekam do pracy, choć wcale mi się nie chce

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 08:49   #3919
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A nie mozesz tego kuponu zachować aż sie skończy promocja ogólna w sklepie??
promocja chyba była jednodniowa, ale spoko już mi przeszło
Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
A jak z nim walczyć?Jestem w pełni zmobilizowana
Smarować go dalej?
ja też mam brzuch pociachany. Pamiętam jak lekarka kazała mi się smarować maścią CEPAN. Używałam jej sporadycznie, bo śmierdziała cebulą. Jeżeli masz jeden rozstęp to smaruj się cepanem. 13 lat temu kosztował grosze, nie wiem jak teraz, ale nie powinno być tragedii. Jest dostępna w aptece.
Stary 2013-04-15, 08:50   #3920
policzanka
Wtajemniczenie

A czy orientujecie sie kochane czy xlander ma skladana gondole albo czy jakas skladana gondola pasowała by do stelaza xlandera?
Własnie przegladam internetowe apteki i sie troche zdziwilam roznica cen.W Super pharm za moje witaminy placi sie 70 zł a na necie te same mozna juz kupic za 24!
Trzymam kciukasy za dzisiejsze wizyty!
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:01   #3921
Natala84
Zakorzenienie

a tak BTW, co to jest składana gondola

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-04-15, 09:04   #3922
policzanka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

nie potrafie wstawiac obrazkow wiec wrzuce linka do allegro

http://allegro.pl/quinny-gondola-fol...160485985.html
policzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:06   #3923
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Taka której boki się składają jak harmonijka
Wciska się prztyczek pod materacykiem lekko naciska z góry i ona się do takiego placka "harmonijkuje" Kładziesz budkę i masz naleśnika

WYMIENIĘ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-15, 09:08   #3924
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:

U mnie też 20 tydzień (po śniadaniu).
Ale maleńki brzusio!
Chyba zdecyduje się na zakup tych specyfików,bo czuję,że też będę miała ciekawie

Cytat:
zrobiłam Wam scr z filmiku widać pępowinę ja chcę już wizytę

Załącznik 5209730
Chyba padnę, jak się okaże,że to laseczka

Cytat:
ten widziałam na zywo i się telepał jak nie wiem-ogólnie o graco niezbyt pochlebne opinie słyszałam-no i cena wysoka jak za te wózki
Ja też znam same negatywne opinie- przede wszystkim dwóch koleżanek, które go użytkowały... siedziszko spacerowe jest bardzo małe i wystarcza na krótko :/ Wizualnie sa boskie...kiedyś na niego chorowałam- tylko ta cena :/

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

ladanTRZYMAM KCIUKI ZA WIZYTĘ!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:10   #3925
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
nie potrafie wstawiac obrazkow wiec wrzuce linka do allegro

http://allegro.pl/quinny-gondola-fol...160485985.html
Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
Taka której boki się składają jak harmonijka
Wciska się prztyczek pod materacykiem lekko naciska z góry i ona się do takiego placka "harmonijkuje" Kładziesz budkę i masz naleśnika
dzięki, nie widziałam nigdy wcześniej takiej gondoli człowiek uczy się całe życie

Hania

94,5....70,5....65

Stary 2013-04-15, 09:15   #3926
Susanna
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to Susanna

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Malutki... a czujesz jakieś ruchy?
czuję takie delikatne smyranie a czasem coś mocniej "kopnie"

Cytat:
Wyglada jak duzy siuroczek
Wogole to za taki filmik sie placi?Albo za zdiecie?Bo ja chodze na NFZ i nie dostaje wogole zdiec o filmiku na plycie nie wspominajac...Mam nadzieje ze jak pojde na 4d to choc wtedy mi dadza jakis filmik skoro bede za to placic...jak nic nie dadza to sie wkurze://bo to naprwde fajna pamiatka jest...
U nas za zwykłe czarno-białe USG (2D) nie płaci się nic tylko za nagranie płyty 30 zł. W tym są też badania z krwi. W przyszły poniedziałek idę na kolejne prenatalne i chciałam 3D ale mąż jakoś woli to 2D, mówi, że zobaczymy rysy małego po porodzie, że będzie większa niespodzianka i on wolałby nie widzieć wszystkiego od razu. No dobra, niech mu będzie.
Generalnie 3D kosztuje coś 130 zł a 4D 240 zł.

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

Ooo a napiszesz gdzie kupiłaś te specyfiki?
Gratuluję 20 tygodnia
Współczuję tych pawików bo nie wiem co to pawik ciążowy
Specyfiki kupiłam na allegro ale jak mieszkasz w mieście to poszukaj w jakiś sklepach ze zdrową żywnością, może będą na miejscu lub na zamówienie.

Cytat:
Dobrze też działa olej z avocado - a w sumie najlepsza byłaby mieszanka Makadamia jest też świetna na włosy
A z shea trzeba uważać jeśli ma się tendencję do "zapychania" - np. nie mogę stosować go ani na piersi ani na tyłek, bo mi się natychmiast pryszcze robią Czyste shea (chociaż śmierdzi) jest świetne na suche dłonie i piety.
Shea mnie nie zapycha, może dlatego że kupiłam rafinowane (szkoda bo chciałam nieoczyszczone). ALe faktycznie swietne jest na pięty i suche łokcie - miodzio. I jakoś mam wrażenie, że jednak lepiej nawilża niż olej ale olej łatwiej się wchłania.
Cytat:

Siedzę sobei właśnie w spodniach ciążowych z H&M ... jakie toto wygodne Tylko trochę ten pas mi zjeżdża... jak brzuch jeszcze urośnie, to będzie się trzymał idealnie, ale teraz trochę się roluje.
Kurcze, jakoś nie mogę się do legginsów przekonać - na innych mi się podobają, nawet bardzo, ale sama się w nich czuję... ja wiem... jakbym z gołym tyłkiem chodziła - w rajstopach bez spódnicy
A to kup sobie rajstopy ciążowe - super sprawa jak szwy na brzuchu idą po bokach, praktycznie nic nie widać i nic nie uciska ani w brzuchu ani w pasie

M&M

Staś

Susanna szyje - mój krawiecki blog
Susanna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:22   #3927
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki, nie widziałam nigdy wcześniej takiej gondoli człowiek uczy się całe życie
Niom, nam pokazali na Bezpiecznym Maluchu i myślałam, że to jakiś wyjątkowy wózek, ale potem w Smyku okazało się, że całkiem sporo się składa

---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Shea mnie nie zapycha, może dlatego że kupiłam rafinowane (szkoda bo chciałam nieoczyszczone). ALe faktycznie swietne jest na pięty i suche łokcie - miodzio. I jakoś mam wrażenie, że jednak lepiej nawilża niż olej ale olej łatwiej się wchłania.

A to kup sobie rajstopy ciążowe - super sprawa jak szwy na brzuchu idą po bokach, praktycznie nic nie widać i nic nie uciska ani w brzuchu ani w pasie
Szczęściara, chociaż mnie większość olejów zapycha
Wiesz co, shea ładnie się łączy z olejami, więc może spróbuj sobie mix zrobić - trzeba masło delikatnie podgrzać podgrzać, dodać olej i najlepiej zmiksować - po wystudzeniu wychodzi fajne smarowidło o o niebo lepszej konsystencji. Albo gotowe mixy można kupić tutaj http://www.lawendowafarma.pl/index.php?cat_id=130 i pewnie w innych sklepach z naturalnymi kosmetykami

A wiesz, że nawet przed ostatnim weselem oglądałam ciążowe Tylko nie było akurat koloru.
Tylko na co dzień ja właśnie "spodniowa" jestem - zdecydowanie lepiej sie czuję w pracy z nogawkami niż w spódnicy Gdyby udało mi się przekonać do legginsów, to bym w nich śmigałą, ale ze spódnicami poczekam, aż się na tyle ciepło zrobi, żebym mogła w samych chodzić

WYMIENIĘ

Stary 2013-04-15, 09:40   #3928
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
To dużo? Ja tyle płaciłam i wydaje mi się , że to mało.
Moje dziewczyny z poprzedniego wątku musiały dopłacać 2 lub nawet 4 razy więcej...
Cytat:
Bajka to skoro takie skurcze bolą bardziej niz poród, a niektóre dziewczyny piszą, że jak mocny okres, to ja mogę rodzić codziennie
ja te skurcze w nogach swego czasu miałam co noc-nawet po 2 razy
Krzyżowych nic wg mnie nie przebije. Łapie na minutę i można robić co się chce a bol jakby rozrywało. Bo w sumie trochę jakby rozrywa

Witam tak w ogóle.

Ja też dziś wizyta

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-04-15, 09:42   #3929
ewuszkaaa
Zakorzenienie

A mnie się nie podobają ciążowe brzuszki + spódnice... Natomiast sukienki bardzo. Nie wiem od czego to zależy, chyba od tego jak się układają, albo od fasonów spódnic, które są zupełnie nie moje.

Już się wkurzam, że nie będzie co ubrać w lato, ale na razie wymyśliłam tak:
a) dłuższe tuniki (w H&M tunika-sukienka kosztuje tylko samo co bluzka) do pracy
b) krótkie spodenki nieciążowe, z luźnym ściągaczem, żeby na biodrach wisiały i może jakieś cienkie spodnie za kolano.

- George Elliot
Stary 2013-04-15, 09:45   #3930
kaska87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
miłego wypoczywania, u mnie nagranie płyty 90 pln
strasznie drogo

Cytat:
ja chodzę w leginsach super wygodnie
dlaczego tych warsztatów dla rodziców w weekend nie robią

Cytat:
3mam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i USG ja mam jutro i nie mogę się doczekac
być może poznasz jutro płeć maluszka-a jak czujesz chłopczyk czy dziewczynka?
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Chyba padnę, jak się okaże,że to laseczka
nieeeee, to jest chłopczyk z resztą widziałyście- przecież my się nie mylimy

odpisali mi z x-landera
Model X-A z kolekcji bieżącej dostępny jest w kolorze grafitowym Europa.
Na rynku dostępny jest również ten model z czarną tapicerką 2009 z wkładką 2010/2011 : http://www.nextway.pl/wozki/spacerowe/x-a/x-a-2012/

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości