|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Pstyku Ty to masz nosa do fajnych zamiennikow
![]() Super kochana ze juz za Toba ten koszmar szpitalny ... Ciekawe co to za cholerstwo bylo, skoro tego i tak nie zdjagnozowali Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dorwałam neta. Żyć bez Was nie mogę ![]() Upał nieziemski. Miejsce dla dzieci - raj. Wszystki co na dworze dzieci właścicieli - dostępne, dzieciaki fajne, bawią się razem (3,5 i 5,5). Właściciele BARDZO fajni. Warunki również - Lady, nastaw się na wysokie schody ![]() Agatka daje popalić ![]() Minus - druga rodzina z dziećmi, BARDZO głośni. Co z tego, że np. synka uciszają bo śpi Dorotka, jak tatuś robi to masakrycznie głośno? :/ Spróbuję was doczytać. Trochę chociaż ![]() Szajus kochana udanego wypoczynku i wpadaj do nas jak tylko bedziesz miala chwilke ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Rozwalona tym testem ide w kimke .... buziaki laseczki ![]()
![]() |
#3902 | |||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41400034]Akuku ![]() Dorwałam neta. Żyć bez Was nie mogę ![]() Upał nieziemski. Miejsce dla dzieci - raj. Wszystki co na dworze dzieci właścicieli - dostępne, dzieciaki fajne, bawią się razem (3,5 i 5,5). Właściciele BARDZO fajni. Warunki również - Lady, nastaw się na wysokie schody ![]() Agatka daje popalić ![]() Minus - druga rodzina z dziećmi, BARDZO głośni. Co z tego, że np. synka uciszają bo śpi Dorotka, jak tatuś robi to masakrycznie głośno? :/ Spróbuję was doczytać. Trochę chociaż ![]() Odpoczywajcie ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Onaella super że już wszystko w porządku ![]() Deli fotki przepiękne! Edytowane przez YellowSheep Czas edycji: 2013-06-20 o 00:09 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |||
Zakorzenienie
|
Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ---------- Cytat:
Yae ma rowno 4 miesiace i ciemiaczko 1x1cm. Pediatra mowila, ze jest ok ---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ---------- Cytat:
Kiedy kapiesz, to mowisz do Kubisia czy milczysz? ---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ---------- Czesc! Yae ladnie spala, ale ja juz nie. W nocy padal deszcz. Tuz obok sypialni mamy z tworzywa sztucznego zadaszenie nad samochodem. Jak o to walilo. Zeby smieszniej bylo, lalo jakby wiadrami, tzn. chlust przez 5 minut, 2 na napelnianie wiadra ciszy, znow chlust i tak na okraglo. Na dworze jest masakra: 28st i wilgotnosc 98%. Na poprawe pogody sie nie zanosi. cala Obiecalam Tobie kolejny tajfun. Jutro tu bedzie, wiec bierz go sobie ;-) Edytowane przez meneq Czas edycji: 2013-06-20 o 04:46 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ---------- Meneq współczuje pogody, przebywalam kilka miesięcy w podobnie wilgotnym klimacie i wiem co to za udreka. Fajny z Ciebie reporter,tak mi sie nasunelo jak o deszczu przeczytałam ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Do tej pory nie znalazlam gorszego miejsca ze wzgledu na wilgoc niz japonskie lato. Dzieki, to moze zabiore sie za reportaze na powaznie ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3906 |
Zadomowienie
|
Ja mam doświadczenie z kolumbijska pora deszczowa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mnie najbardziej zdziwilo, ze dziewczyna z Tajlandii mieszkajaca prawie na Rowniku powiedziala, ze o wiele gorzej jest w Japonii. Ale ale, opowiedz cos wiecej o Kolumbii. Jak sie tam znalazlas? Moze jakas ciekawostke nam przedstawisz? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 |
Zadomowienie
|
w sumie to chyba cieżko stwierdzić co gorsze,jak sie zna tylko jedna stronę
![]() Napisze kiedyś cos wiecej jak bede na komputerze,bo teraz leże miedzy moimi dwoma mężczyznami z telefonem. A byłam tam na praktyce studenckiej. Przygoda życia,jak dla mnie raj na ziemi,cieżko mi było wracać,piękne miejsce,wspaniali ludzie. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie moglo byc zle, jesli piszesz o pogodzie zycia. W zyciu nie napisalabym tego o japonskim lecie; o pozostalych porach juz tak. A powiedz tylko jedno: kawa jaka? Spac nie mozesz? Karmisz? ---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ---------- Yae spi na mnie i sie ruszyc nie moge... W jednej rece telefon a druga poluje na komara, ktory schronil sie i w domu przed deszczem. W domu nie ma juz nic do jedzenia, jestem glodna jak wilk a w taka pogode sie nie ruszam. Co robic? Paznokcie chyba zaczne obgryzac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
Wtedy ze mnie jeszcze marny smakosz kawy był,ale zapijalam wie napojami kawowymi,kawa pól na pól z mlekiem i jak dla mnie bomba
![]() Meneq miałam na myśli przygodę życia,choć pogoda pomijając ta wilgotność tez była niczego sobie ![]() Moj mały to niestety zazwyczaj od 4 (choć zdarza mu sie czasem i od 2) spi tylko z cycem w buzi, jak mu wypadnie to zachowuje sie jak odlaczony od tlenu, a ze co chwile mu upada, to ja leże rozmemlana z wywalonym karmikiem i tak sobie wizazuje ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- Dzwon po pizzę ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez na stypendium przezylam przygode zycia i nikt nie przypuszczal, ze skonczy sie tak, ze wyladuje tu na stale. Akurat tego problemu nie mam z nocami, ale w dzien sie bujamy. Bo sama spac nie chce: albo na mnie, albo na spacerze. Zapomnij, to jest taka wiocha, ze nie ma zadnego jedzenia na telefon. A dwa nie znam adresu domu, w ktorym mieszkamy. Moze do tz zadzwonie i cos podrzuci, od biedy moze podac kroplowke ;-) ---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ---------- W tej chwili mamy opady 60mm/h. Jesli wierzyc prognozie, za ok pol godziny powinno przestac padac na jakies 15-20min. Jesli to prawda, to czym predzej pobiegne na zakupy |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 |
Zakorzenienie
|
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Dzień dobry
![]() Ja nie wiem jak to jest że w nocy ilość postow gwałtownie wzrasta ![]() Illusion po tym co napisałaś to boję się w sobote iść na wesele. Planujemy mała wziąć na ślub a potem zostawić ją z moja mama. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. I kciuki za szczepienie! Dziewczyny jakie Wy macie cudne dzieci! ![]() Neti,Ezzo witamy z powrotem! ![]() Bokeh może Hania będzie jakimś profesorem habilitowanym? ![]() Silver jak Daria? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ---------- Meneq to aż tak dokładną prognozę macie? ;-) Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3913 |
Zadomowienie
|
heja mamusie. moj dziec dzis wrocil do siebie .. spala od 22 do 6 ... teraz wojuje przy cycku a ja sie modle zeby jsszcze padla bo niprzytomna jestem ...
Meneq, Ezzo to sie dobralyacie podroznicZki ... ja co roku wyjezdzam na wakacje gdzoes, ale to sie nie da porownac z wami .. Meneq ja tez mam pytanie ... jak sie ma u was sprawa zwierzat, czy sa schroniska i duza bezdomnosc, paletaja sie bezpanskie koty i psy po ulicach ??? czy zdazaja sie przypadki znecania sie i jakie sa za ro kary. czy prawo surowo xa to karze ???
#3914 |
Zakorzenienie
|
Witam się z rana po nieprzespanej nocy
![]() ![]() Daria pierwszy raz tak bardzo źle zareagowała na szczepienie ![]() idę zobaczyć co tam wczoraj pisałyście. edit. Fewciu,widzę że pytałaś o Darię. Dziękuję ![]()
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-20 o 06:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#3915 |
Zakorzenienie
|
Ezzo wow, super brzmi <3 ja mialam jechac "tylko" do Wloch na wymiane ale...poznalam Michala
![]() Meneq, biedactwo, padniesz nam!!! Kija, pisze z kobitka i ustalamy szczegoly, poki co nie zdradze wygladu ![]() Szajus, bawcie sie dobrze kochana!!! ![]() Pietraszko robi mnie w bambuko konkretnie. Juz drugi dzien pod rzad. Poszedl spac po kapieli, o 18.30. Spal superancko piekniscie dopoki nie przyszla zmiana pieluszki o 23.30. Zaczal buszowac na calego. Uspac mi sie go udalo dopiero o 2 ![]() Ja nienawidze, jak np.mowie, ze jestem padnieta niewyspana a on mowi - ja tez. Rany, szlag mnie wtedy trafia! Ja wiem, ze jest padniety, ale kuwa jak niewyspany, jak ciagiem spi od 23 do 6.30??? Sprobowalby pospac te 3.5h i normalnie funkcjonowac z Pietraszkiem przy boku, a on ma tylko jedno rozwiazanie - jestescie teraz z Pietraszkiem jak jeden organizm i jak on idzie spac to Ty tez. To ja mowie ok, a mieszkanie sie samo spakuje si? ....zabraklo mu argumentow. Wygadalam sie z rana;] napier.dala mnie tak glowa i mam takie zawroty ze nie wiem jak dzisiaj dam rade cokolwiek zrobic, czuje sie jakbym miala goraczke bola mnie doslownie wszystkie kosci. Kurde nie wiem skad Djerba czerpie tyle sily, tyle miesiecy jest sama z dwojeczka, ja po 5ciu tyg bez Michala mam dosc Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3916 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
EOT. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3917 |
Zakorzenienie
|
Silver biedną Daria.
![]() Lady Pietraszkowi poprzestawiala się noc z dniem. Biedną jesteś ![]() A jeszcze miałam pisać, Szaja wypoczywaj a nie się złościsz! Złość piękności szkodzi-a szkoda takiej ładnej buzi ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||||
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41400034]Akuku
![]() Dorwałam neta. Żyć bez Was nie mogę ![]() Upał nieziemski. Miejsce dla dzieci - raj. Wszystki co na dworze dzieci właścicieli - dostępne, dzieciaki fajne, bawią się razem (3,5 i 5,5). Właściciele BARDZO fajni. Warunki również - Lady, nastaw się na wysokie schody ![]() Agatka daje popalić ![]() Minus - druga rodzina z dziećmi, BARDZO głośni. Co z tego, że np. synka uciszają bo śpi Dorotka, jak tatuś robi to masakrycznie głośno? :/ Spróbuję was doczytać. Trochę chociaż ![]() odwiedzaj nas częściej bo my bardzo tęsknimy ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.
Cytat:
![]() ![]() Ja jak zakładam po 19 pampersa to zmieniam dopiero rano ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Deszcz zelzal. Yae do nosidla. Poszlam na zakupy. Szkoda, ze nie wzielam kaloszy, brnelam po kostki w wodzie. Ale glos byl silniejszy. Yae miala radoche, bo wzielam przezroczysty parasol, to ogladala jak spadaja i rozpryskuja sie krople. Tylko weszlam do domu i znow sie wzmogl. Jest jeden plus wilgoci i deszczu: pieknie pachnie cedrami. W poblizu jest zaklad drzewny obrabiajavy cedry. Na co dzien nie czuc zapachu, ale dzis jest niesamowicie intensywny. Wiecie jak fajnie jest rozwiazane przy deszczu z parasolami: zostawia sie je w stojaku przed sklepem lub wklada do specjalnych workow, zeby nie kapalo z nich w sklepie. A jak sie zrobi zakupy, to zabezpieczaja je tak, zeby nie zmokly. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3921 |
Zadomowienie
|
Silver srasznie wspolczuje Ci takich przezyc ;( mam nadzieje ze mloda juz dzis bedzie calkowicie normalna ...
Lady jak ja Cie doskonale rozumiem ... ja rano baruje sie z mloda od 6 do nawet 9 ... w tym vzasie tz sie moze 2 x przebudzi nieprzytomny cos tam do niej zagada i idzie dalej spsc. jak ma wolne to wytlumaczenie ze musi sie wyspac. ja wolnego miec nie moge bo przeciez odpoczywam z nia cale dnie a jasnie pan ciezko pracuhe ... ostatnio mi w klutni powiedzial ze za duzo w domu siedze i sie czepiam o wszystko jak stara baba ... super sie poczulam
#3922 |
Rozeznanie
|
Czesc
![]() Silver,biedna Daria ![]() ![]() ![]() Udanego dnia,u nas chyba dzisiaj chlodniej,wczoraj byl skwar jakich malo,a dzis slonka niet,no ale w cieniu 24 stopnie sa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3924 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chociaz dla mnie rodzajem znecania sie jest ubieranie zwierzatek w ciuszki, farbowanie czy czesanie wymyslnych fryzur; nie na pokazy, ale ot takna co dzien ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
Chcialam dla faceta zrezygnowac ze stypendium w Japonii... Nie zrobilam tego w koncu, natomiast jego zostawilam. I bardzo dobrze zrobilam. Wyjazd na stypendium byl moim marzeniem a jeszcze w bonusie poznalam podczas niego tz. ---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
Odpusc mu moze jeden dzien kapieli. Rozbierz sie, usiadz w brodziku i na kolanach poloz sobie Kubusia. Ja robie tak ze pupe opieram o lono, lewa reka podtrzymuje glowke, prawa myje. Pozniej odwracam na brzuszek, kolanka w okolicach lona i prawa dlonia trzymam pod lewa pacha a glowka i druga raczka opieraja sie o przedramie, lewa myje. Jednoczesnie mam sluchawke od prysznica miedzy kolanami i od czasu do czasu splukuje mydlo. Moj tz natomiast kladzie sobie Yae wzdluz swoich nog. Jak komu wygodnie, sprobuj. Yae szaleje jak lezy na plecach, ale wtedy pomaga polewanie brzuszka, jak juz ja obroce na brzuszek to natychmiast sie uspokaja. Jak samej Ci ciezko, to Ty trzymaj a tz niech myje. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3926 | |||||
Zakorzenienie
|
Pstryczku, ja obiadki mięsne podałam na razie 4 razy.
A nie słyszałam o tym że należy podawać tylko 1-2 razy w tyg. Ciekawe czemu.. neti, prześliczne fotki Black, super że Oliwka polubiła nosidło ![]() Wisienko, ![]() ![]() ![]() Deli, jak Amelka CUDNIE wyszła na tych zdjęciach ![]() onaella, strasznie się cieszę że już jest OK ![]() ![]() Lenova, ![]() Bokeh, super że Hania taka dzielna była na szczepieniu. Hania waży 6600?? hm. Daria 6800 a Hania wygląda na większą,nie?? ![]() ale ![]() Szaja, fajnie że napisałaś ![]() sarah, mi się podoba pierwsze zaproszenie ![]() Illusion, ten text teściowej " że przecież gdyby chciał spać to by zasnął"......nosz kur...... Co za baba ![]() ![]() Nie miej wyrzutów sumienia. Przecież należy Wam się też czasem jakieś wyjście bez dziecka. Dobrze że poszliście na to wesele ![]() ![]() Bokeh, ten nowy serial co wkleiłaś link napewno obejrzę . UWIELBIAŁAM Gotowe na Wszystko. Może to też będzie fajne ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Zawsze podziwiałam ludzi którzy dobrze czują się w upał ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() idę zjeść śniadanie a potem nadrobię dalej.
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Edytowane przez s i l v e r Czas edycji: 2013-06-20 o 07:25 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3927 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wskazówki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3928 |
Zakorzenienie
|
Nawijko, WTF?
![]() ![]() ![]() ![]() Bokeh, kochana, fakt - nie dajmy się zwariować, ale tu masz dobry przykład na temat tego, co wcześniej napisałam. Edytowane przez BlackSanctum Czas edycji: 2013-06-20 o 07:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3929 |
Zakorzenienie
|
Aga, pielucha byla zasikana, az twarda, gdyby nie to to bysmy nie budzili malego. Do rana by zasikal cale lozko
![]() Fewciu, wydaje mi sie, ze to te upaly, chodzi spac jak jeszcze jest gorac i wstaje jak jest jeszcze chlodno..... Tyle, ze dzisiaj przespal te 3.5 godz bez cyca ![]() 40min sie drzemnelam i sie czuje jeszcze bardziej jak rozjechana przez pociag.... Niech to sie juz skonczy ![]() Meneq, jak Ty dajesz rade? Czy macie po prostu w domu swoim wszystkie rzeczy zostawione a w przeprowadzki bierzecie tylko najpotrzebniejsze rzeczy??? Nieznajomosc adresu mnie rozwalila ![]() A w ogole to uwielbiam czytac Twoje posty, tak przepiekna polszczyzna piszesz, tak poprawnie, zazdroszcze ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#3930 | ||||||||
Zakorzenienie
|
hej
![]() ![]() słucham ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Amelcia jak zwykle słodka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:18.