Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V. - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-06-20, 00:01   #3901
aska27adopcje
Zadomowienie

Dot.: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
Kuba z siostra przyrodnia Sophie :
Pstyku Ty to masz nosa do fajnych zamiennikow

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
cześć :

nareszcie do Was wracam
Super kochana ze juz za Toba ten koszmar szpitalny ... Ciekawe co to za cholerstwo bylo, skoro tego i tak nie zdjagnozowali

Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
Muszę wam coś pokazać moje dziecko poznało się na mojej poduszce Motherhood chyba już jej nie odzyskam

śpi w najlepsze
Lady dobrze, ze ostrzegasz ... musze chronic moja poduche przed mloda, bo jeszcze sie nakreci jak Pietraszko na Twoja

Cytat:
Napisane przez Delicjanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, dostałam okres boli mnie brzuch( abuuuuu

A tu zdjecie mojej małej kruszynki
Amelka jest cudowna /// ajjj zazdroszcze takich profesjonalnych fotek

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Hania na szczepieniu nawet nie jęknęła teraz też grzeczniutka poszła spać i wszystko ok mam nadzieję że tak zostanie także dziękujemy za kciuki ;* pomogły !

Byliśmy nowym wóżeczkiem Hani sie podobało wydaje mi się też że chłodniej jej było mi też wygodniej bo jak gdzie się nie dalo wjechac to se go chyciłam i podniosłam, albo po schodkach do lekarza wniosłam tylko jednak co kółka dmuchane to dmuchane.... no ale jak na pierwszy raz to pozytywne wrażenia

ehhhh tyle miałam pisać a zapomniałam
Kochana super, ze mloda juz po szczepieniu i wszystko oki ... co do wozka tego sie wlsnie obawialam, ze nie sprawdzi sie na nasze polskie chodniki ... i nie bedzie amortyzacji odpowiedniej

Cytat:
Napisane przez litllesweetangel Pokaż wiadomość
Zapomnialam sie pochwalic, ze dorobilam sie miksera Dostalam od mamy na imieniny, ktore mialam miesiac temu
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;41400034]Akuku
Dorwałam neta. Żyć bez Was nie mogę
Upał nieziemski. Miejsce dla dzieci - raj. Wszystki co na dworze dzieci właścicieli - dostępne, dzieciaki fajne, bawią się razem (3,5 i 5,5). Właściciele BARDZO fajni. Warunki również - Lady, nastaw się na wysokie schody bo to stary, wyremontowany, poniemiecki dom.

Agatka daje popalić wieczorem głównie.

Minus - druga rodzina z dziećmi, BARDZO głośni. Co z tego, że np. synka uciszają bo śpi Dorotka, jak tatuś robi to masakrycznie głośno? :/

Spróbuję was doczytać. Trochę chociaż [/QUOTE]

Szajus kochana udanego wypoczynku i wpadaj do nas jak tylko bedziesz miala chwilke

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, tyle produkujecie! My ciągle poza domem, upały dają się we znaki. Michaś kochany, ale bardzo absorbujący, dwa dni temu skończył 5 miesięcy. Powoli załatwiamy chrzciny w restauracji. Mamy już nowego chrzestnego! Uff przynajmniej on się ucieszył, tylko nie wiedzieliśmy że Michaś będzie jego.... 4 chrześniakiem Teściowie śmiertelnie obrażeni nadal, nie odzywają się do nas, widać mają nas w dupie. Najsmutniejsze jest to że Michałka chyba też. Nie wiem jak można takim człowiekiem być Strasznie to smutne. Przynajmniej moi rodzice świata poza nim nie widzą.

Z tego co mi wpadło w oko Authentic GRATULACJE!
Zdjęcia dzieciaczków przecudne
Poszczepienne przytulasy od Nas
Wszystkim dzieciaczkom które skończyły 4,5 i 6 miesiąc 100 lat!
Wybaczcie ale nie cytuję, nie mam sił nadrabiać, idę zaraz spać bo miś się dość często przez te upały budzi i jestem padnięta. Mam nadzieję że niedługo będę na bierząco.
Gratki za 5 miesiecy a tesciami sie nie przejmuj ... pewnie beda zalowac kiedys tego jak sie teraz zachowuja ... a czasu niestety nie cofna ...

Cytat:
Napisane przez sarah67 Pokaż wiadomość
najleposzego z okazji rocznicy i dla meza za zakupy

za wage

Dziewczyny które zaproszenie, wkleiłam Niunke ale nie wiem ktore wybrac, prosze o glosy
Z tych zaproszen ktore pokazalas to podoba mi sie 3

Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Lady i jak tam mt?

Black czy mi się dobrze wydaje że avatar klubu to zdjęcie ze strony Twojego nosidełka?

Scotasia w sumie to nie wiem bo ja Grzesiowi soki wprowadziłam dość późno (pił wodę) i teraz z młodą też będzie najpierw woda ale myślę że można soki nawet jak jeszcze się nie daje innych posiłków. Chociaż książkowo pewnie się tak nie powinno bo jednak raczej zalecają wodę. Inna sprawa że ja przy drugim to już książki mam w d... Wiesz jak to jest - jak pierwsze dziecko połknie 5 złotych to stajemy na głowie, jeździmy po lekarzach, domagamy się badań czy wszystko ok. Przy drugim dziecku czekamy aż wysra pieniążek. Przy trzecim odliczamy z kieszonkowego

Rozwalona tym testem ide w kimke .... buziaki laseczki
Stary 2013-06-20, 00:07   #3902
YellowSheep
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość

Hania na szczepieniu nawet nie jęknęła teraz też grzeczniutka poszła spać i wszystko ok mam nadzieję że tak zostanie także dziękujemy za kciuki ;* pomogły !

Byliśmy nowym wóżeczkiem Hani sie podobało wydaje mi się też że chłodniej jej było mi też wygodniej bo jak gdzie się nie dalo wjechac to se go chyciłam i podniosłam, albo po schodkach do lekarza wniosłam tylko jednak co kółka dmuchane to dmuchane.... no ale jak na pierwszy raz to pozytywne wrażenia

ehhhh tyle miałam pisać a zapomniałam
dla Hani

Upał nieziemski. Miejsce dla dzieci - raj. Wszystki co na dworze dzieci właścicieli - dostępne, dzieciaki fajne, bawią się razem (3,5 i 5,5). Właściciele BARDZO fajni. Warunki również - Lady, nastaw się na wysokie schody bo to stary, wyremontowany, poniemiecki dom.

Minus - druga rodzina z dziećmi, BARDZO głośni. Co z tego, że np. synka uciszają bo śpi Dorotka, jak tatuś robi to masakrycznie głośno? :/

Odpoczywajcie

Cytat:
Napisane przez laurka23 Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie jestem w stanie Was nadrobić, tyle produkujecie! My ciągle poza domem, upały dają się we znaki. Michaś kochany, ale bardzo absorbujący, dwa dni temu skończył 5 miesięcy. Powoli załatwiamy chrzciny w restauracji. Mamy już nowego chrzestnego! Uff przynajmniej on się ucieszył, tylko nie wiedzieliśmy że Michaś będzie jego.... 4 chrześniakiem Teściowie śmiertelnie obrażeni nadal, nie odzywają się do nas, widać mają nas w dupie. Najsmutniejsze jest to że Michałka chyba też. Nie wiem jak można takim człowiekiem być Strasznie to smutne. Przynajmniej moi rodzice świata poza nim nie widzą.

Z tego co mi wpadło w oko Authentic GRATULACJE!
Zdjęcia dzieciaczków przecudne
Poszczepienne przytulasy od Nas
Wszystkim dzieciaczkom które skończyły 4,5 i 6 miesiąc 100 lat!
Wybaczcie ale nie cytuję, nie mam sił nadrabiać, idę zaraz spać bo miś się dość często przez te upały budzi i jestem padnięta. Mam nadzieję że niedługo będę na bierząco.
Wiem co czujesz apropo teściów

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
my zastanawiamy sie nad babybjorn lub zafiro..ale te co nózki nie wisza sa od 200 zł...a z tego jestes zadowolona..cena fajna..
Z babybjorn nie widziałam ergonomika, lepiej może te co Black kupiła?

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość

Fakt osobiście Cię nie znam, ale na forum jestem od samego początku i wszytskie posty czytałam, więc tak jakbym była od początku, nie mogłam się odzywać, ponieważ miałam problemy w ciąży i nie miałam możliwości, bo cigle byłam w tyle..Dziewczyny już mi wszystko wyjaśniły i przeprosiłam. Co do pogrubionego odnoszę wrażenie, że nie przyjmujesz krytyki i nie znosisz jak ktoś ma inne zdanie... zresztą nie ważne, nie zamierzam nikogo krytykować ani się kłócić.... Nie raz było tak, że jakaś dziewczyna wyraziła swoje prywatne zdanie- nie chodzi mi tu wogle o Ciebie,a o jakąś neutralną sprawę- i też parę dziewczyn się oburzyło... W każdym bądź razie złych intencji nie miałam...
Akurat Twoja krytyka w przypadku nosidła i pentelki była bezzasadna. Poza tym jakoś nie zauważyłam żeby Szaja narzucała komuś swoje zdanie raczej my często ją o coś pytamy. Inna kwestia jest taka że konflikty były i będą między ludźmi czy to na forum czy w życiu bo nie ma możliwości żeby każdy myślał tak samo. Poza tym piszesz że nie chcesz nikogo krytykować - no ale to właśnie zrobiłaś.

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hehehe, ja też z cycem wyskoczyłam ale dobra, przyjmijmy wersję Black

a pisałyście coś wczesniej o zabezpieczaniu dzieciaków podczas karmienia; no więc ja kupiłąm taki śliniak z rękawkami i super się sprawuje, zazwyczaj Fifek jest czysty no chyba że tak jak ostatnio postanowi zupkę upychać w buzi stopą, to już inna bajka

zmykam spać
dobranocki
Leżę...

Onaella super że już wszystko w porządku

Deli fotki przepiękne!

Edytowane przez YellowSheep
Czas edycji: 2013-06-20 o 00:09
YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 01:41   #3903
meneq
Zakorzenienie

Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:
Dziewczyny, dostałam okres boli mnie brzuch abuuuuu

Amelka jest sliczna!!

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Jeestem - dziecko mi śpi od 15 minut, ciekawe czy już na noc?
A kąpiel miała być jak Tż wróci.

Black: też czekam na fotę nosidła.

Pytanie mam do Was: jak ciemiączka Waszych dzieciaczków?

Co do rozszerzania diety: my kontynuujemy marchewkę dziś, i jutro ostatni dzień - może skończymy słoiczek.

Potem będzie marchewka z jabłkiem.

Dostałam od cioci Tż 3 słoiczki : 1. morela i 2. Jabłko z bananem i brzoskwinią.

Czy jak przejdzie jabłko z marchewką, a potem sama czysta morela to na kolejny ogień mogę podać to jabłko z bananem i brzoskwinią?? Bo wtedy nowy składnik będzie jeden : banan?

I nie wiem co kupić później..chyba warzywne jakieś: typu ziemniak z dynią itp, teraz owocami bo chcę zużyć te co dostałam.

A pytanie: jak wy ubieracie dzieci do jedzenia? śliniak tylko?
Bo ja się dzisiaj załamałam - połowa dziecka w marchewce, ale olałam, jemy i jemy..i nagle poszła mega kupa - i dziecko całe brudne. Rany ale było mycia, nie dość, że marchewka to jeszcze qpa.
Morela i brzoskwinia to mimo wszystko dwa rozne owoce, wiec chyba za wczesnie na wprowadzanie trojskladnikowego sloiczka.

Yae ma rowno 4 miesiace i ciemiaczko 1x1cm. Pediatra mowila, ze jest ok

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ----------

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość

Zdrowka dla Blaneczki i powodzenia na studiach. Wracaj do nas jak najszybciej

Super,ze wszystko juz wyleczone,trzymajcie sie cieplutko I duzo zdrowka dla Wiktorka

My juz po kapieli i spimy za to znow histeria przy kapieli :/
Probowalas na brzuchu?
Kiedy kapiesz, to mowisz do Kubisia czy milczysz?

---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Czesc!
Yae ladnie spala, ale ja juz nie.
W nocy padal deszcz. Tuz obok sypialni mamy z tworzywa sztucznego zadaszenie nad samochodem. Jak o to walilo. Zeby smieszniej bylo, lalo jakby wiadrami, tzn. chlust przez 5 minut, 2 na napelnianie wiadra ciszy, znow chlust i tak na okraglo.
Na dworze jest masakra: 28st i wilgotnosc 98%. Na poprawe pogody sie nie zanosi.
cala Obiecalam Tobie kolejny tajfun. Jutro tu bedzie, wiec bierz go sobie ;-)

Edytowane przez meneq
Czas edycji: 2013-06-20 o 04:46
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 04:40   #3904
ezzo
Zadomowienie

Cytat:

No właśnie nie mam już jak szukać, chrzciny 14 lipca, i jak dotrą to 3 muszę do Niemiec wysłać to też czas.i szukam tylko tam gdzie mi szybko wyślą, a jeszcze jest to utrudnione bo Mała marudna, i nie mam jak. Znalazłam jeszcze takie i te są ładniejsze i chyba wezmę szybko.
http://allegro.pl/zaproszenia-chrzes...298408157.html

tylko ten tekst zaproszenia będzie inny, bo ten wesoły ale ja jednak wole zwyczajny
Sarah, a może sama spróbuj zrobić zaprosZenia? Na kupiłam w empiku papeterie, wydrukowalam na zwykłej drukarce zdjęcie,druknelam tekst i skromnie przyznam,ze wyszło uroczo,a aż tak duzo czasu mi to nie zajęło.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

Meneq współczuje pogody, przebywalam kilka miesięcy w podobnie wilgotnym klimacie i wiem co to za udreka.
Fajny z Ciebie reporter,tak mi sie nasunelo jak o deszczu przeczytałam

ezzo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 04:45   #3905
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ezzo Pokaż wiadomość
Sarah, a może sama spróbuj zrobić zaprosZenia? Na kupiłam w empiku papeterie, wydrukowalam na zwykłej drukarce zdjęcie,druknelam tekst i skromnie przyznam,ze wyszło uroczo,a aż tak duzo czasu mi to nie zajęło.

---------- Dopisano o 05:40 ---------- Poprzedni post napisano o 05:34 ----------

Meneq współczuje pogody, przebywalam kilka miesięcy w podobnie wilgotnym klimacie i wiem co to za udreka.
Fajny z Ciebie reporter,tak mi sie nasunelo jak o deszczu przeczytałam

Gdzie bylas?
Do tej pory nie znalazlam gorszego miejsca ze wzgledu na wilgoc niz japonskie lato.

Dzieki, to moze zabiore sie za reportaze na powaznie ;-)
Stary 2013-06-20, 04:54   #3906
ezzo
Zadomowienie

Ja mam doświadczenie z kolumbijska pora deszczowa.

Stary 2013-06-20, 04:57   #3907
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam doświadczenie z kolumbijska pora deszczowa.

Brzmi powaznie.
Mnie najbardziej zdziwilo, ze dziewczyna z Tajlandii mieszkajaca prawie na Rowniku powiedziala, ze o wiele gorzej jest w Japonii.

Ale ale, opowiedz cos wiecej o Kolumbii. Jak sie tam znalazlas? Moze jakas ciekawostke nam przedstawisz?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 05:01   #3908
ezzo
Zadomowienie

w sumie to chyba cieżko stwierdzić co gorsze,jak sie zna tylko jedna stronę
Napisze kiedyś cos wiecej jak bede na komputerze,bo teraz leże miedzy moimi dwoma mężczyznami z telefonem. A byłam tam na praktyce studenckiej. Przygoda życia,jak dla mnie raj na ziemi,cieżko mi było wracać,piękne miejsce,wspaniali ludzie.

Stary 2013-06-20, 05:08   #3909
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
w sumie to chyba cieżko stwierdzić co gorsze,jak sie zna tylko jedna stronę
Napisze kiedyś cos wiecej jak bede na komputerze,bo teraz leże miedzy moimi dwoma mężczyznami z telefonem. A byłam tam na praktyce studenckiej. Przygoda życia,jak dla mnie raj na ziemi,cieżko mi było wracać,piękne miejsce,wspaniali ludzie.

Czekam z niecierpliwoscia. Praktyki w takim miejscu musialy byc swietne.
Nie moglo byc zle, jesli piszesz o pogodzie zycia. W zyciu nie napisalabym tego o japonskim lecie; o pozostalych porach juz tak.
A powiedz tylko jedno: kawa jaka?
Spac nie mozesz? Karmisz?

---------- Dopisano o 06:08 ---------- Poprzedni post napisano o 06:05 ----------

Yae spi na mnie i sie ruszyc nie moge...
W jednej rece telefon a druga poluje na komara, ktory schronil sie i w domu przed deszczem.
W domu nie ma juz nic do jedzenia, jestem glodna jak wilk a w taka pogode sie nie ruszam. Co robic? Paznokcie chyba zaczne obgryzac...
Stary 2013-06-20, 05:13   #3910
ezzo
Zadomowienie

Wtedy ze mnie jeszcze marny smakosz kawy był,ale zapijalam wie napojami kawowymi,kawa pól na pól z mlekiem i jak dla mnie bomba
Meneq miałam na myśli przygodę życia,choć pogoda pomijając ta wilgotność tez była niczego sobie
Moj mały to niestety zazwyczaj od 4 (choć zdarza mu sie czasem i od 2) spi tylko z cycem w buzi, jak mu wypadnie to zachowuje sie jak odlaczony od tlenu, a ze co chwile mu upada, to ja leże rozmemlana z wywalonym karmikiem i tak sobie wizazuje

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Dzwon po pizzę

Stary 2013-06-20, 05:47   #3911
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Wtedy ze mnie jeszcze marny smakosz kawy był,ale zapijalam wie napojami kawowymi,kawa pól na pól z mlekiem i jak dla mnie bomba
Meneq miałam na myśli przygodę życia,choć pogoda pomijając ta wilgotność tez była niczego sobie
Moj mały to niestety zazwyczaj od 4 (choć zdarza mu sie czasem i od 2) spi tylko z cycem w buzi, jak mu wypadnie to zachowuje sie jak odlaczony od tlenu, a ze co chwile mu upada, to ja leże rozmemlana z wywalonym karmikiem i tak sobie wizazuje

---------- Dopisano o 06:13 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ----------

Dzwon po pizzę

Zwracam honor, zle przeczytalam.
Ja tez na stypendium przezylam przygode zycia i nikt nie przypuszczal, ze skonczy sie tak, ze wyladuje tu na stale.
Akurat tego problemu nie mam z nocami, ale w dzien sie bujamy. Bo sama spac nie chce: albo na mnie, albo na spacerze.
Zapomnij, to jest taka wiocha, ze nie ma zadnego jedzenia na telefon. A dwa nie znam adresu domu, w ktorym mieszkamy. Moze do tz zadzwonie i cos podrzuci, od biedy moze podac kroplowke ;-)

---------- Dopisano o 06:47 ---------- Poprzedni post napisano o 06:17 ----------

W tej chwili mamy opady 60mm/h. Jesli wierzyc prognozie, za ok pol godziny powinno przestac padac na jakies 15-20min. Jesli to prawda, to czym predzej pobiegne na zakupy
Stary 2013-06-20, 06:11   #3912
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia
Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Dzień dobry

Ja nie wiem jak to jest że w nocy ilość postow gwałtownie wzrasta

Illusion po tym co napisałaś to boję się w sobote iść na wesele. Planujemy mała wziąć na ślub a potem zostawić ją z moja mama. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. I kciuki za szczepienie!

Dziewczyny jakie Wy macie cudne dzieci! ślicznosci!

Neti,Ezzo witamy z powrotem!

Bokeh może Hania będzie jakimś profesorem habilitowanym?

Silver jak Daria?

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Meneq to aż tak dokładną prognozę macie? ;-)

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:15   #3913
aska27adopcje
Zadomowienie

heja mamusie. moj dziec dzis wrocil do siebie .. spala od 22 do 6 ... teraz wojuje przy cycku a ja sie modle zeby jsszcze padla bo niprzytomna jestem ...

Meneq, Ezzo to sie dobralyacie podroznicZki ... ja co roku wyjezdzam na wakacje gdzoes, ale to sie nie da porownac z wami ..

Meneq ja tez mam pytanie ... jak sie ma u was sprawa zwierzat, czy sa schroniska i duza bezdomnosc, paletaja sie bezpanskie koty i psy po ulicach ??? czy zdazaja sie przypadki znecania sie i jakie sa za ro kary. czy prawo surowo xa to karze ???
Stary 2013-06-20, 06:19   #3914
s i l v e r
Zakorzenienie

Witam się z rana po nieprzespanej nocy
Daria pierwszy raz tak bardzo źle zareagowała na szczepienie Dałam jej czopek o 15 i było ok. Zasnęła o 21. Obudziła się o 23 i od tamtej pory budziła się co godzinkę. Płakała, miała gorączkę,była cała GORĄCA i mokra....Daliśmy jej w nocy czopek paracetamol. Po tym czopku spała 2 h i znów się obudziła ale już nie jest taka gorąca. Od 6 godziny już nie śpi. Ja ledwo na oczy patrzę...

idę zobaczyć co tam wczoraj pisałyście.

edit. Fewciu,widzę że pytałaś o Darię. Dziękuję

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-20 o 06:21
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:25   #3915
LadyWhisper
Zakorzenienie

Ezzo wow, super brzmi <3 ja mialam jechac "tylko" do Wloch na wymiane ale...poznalam Michala

Meneq, biedactwo, padniesz nam!!!

Kija, pisze z kobitka i ustalamy szczegoly, poki co nie zdradze wygladu cierpliwosci hihi

Szajus, bawcie sie dobrze kochana!!!

Pietraszko robi mnie w bambuko konkretnie. Juz drugi dzien pod rzad. Poszedl spac po kapieli, o 18.30. Spal superancko piekniscie dopoki nie przyszla zmiana pieluszki o 23.30. Zaczal buszowac na calego. Uspac mi sie go udalo dopiero o 2 i wstal.....o 5.30. Oczywiscie razem z mega jeczydlem i jojczeniem. Jestem niezywa. A najgorsze jest to, ze moj malz mysli chyba, ze jestem jakims hiperczlowiekiem. Oczywiscie sie poklocilismy - on swoje, ja swoje. Im blizej przeprowadzki tym gorzej miedzy nami, ja pierdziele, dobrze, ze zaraz po tym wszystkim M.ma urlop to na spokojnie sobie spedzimy czas razem i sie wsio naprawi bo teraz po prostu masakra.
Ja nienawidze, jak np.mowie, ze jestem padnieta niewyspana a on mowi - ja tez. Rany, szlag mnie wtedy trafia! Ja wiem, ze jest padniety, ale kuwa jak niewyspany, jak ciagiem spi od 23 do 6.30??? Sprobowalby pospac te 3.5h i normalnie funkcjonowac z Pietraszkiem przy boku, a on ma tylko jedno rozwiazanie - jestescie teraz z Pietraszkiem jak jeden organizm i jak on idzie spac to Ty tez. To ja mowie ok, a mieszkanie sie samo spakuje si? ....zabraklo mu argumentow.

Wygadalam sie z rana;] napier.dala mnie tak glowa i mam takie zawroty ze nie wiem jak dzisiaj dam rade cokolwiek zrobic, czuje sie jakbym miala goraczke bola mnie doslownie wszystkie kosci.

Kurde nie wiem skad Djerba czerpie tyle sily, tyle miesiecy jest sama z dwojeczka, ja po 5ciu tyg bez Michala mam dosc

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:27   #3916
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BlackSanctum Pokaż wiadomość
Nawijko, no dobrze, jeju, jakie to ma znaczenie teraz? Wtedy wydawało mi się, że chodziło o moje, ale to już nie ma znaczenia, więc po co to dalej ciągnąć?
Bo żalisz sie, ze nie wiesz czy o Twoje nosidlo chodzilo, skoro kilka postow wyzej masz odp.
EOT.

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:31   #3917
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Silver biedną Daria. Ostatnio Ci Mała śpi w dzień,może połóż się razem x Nią ?

Lady Pietraszkowi poprzestawiala się noc z dniem. Biedną jesteś Dobrze że kończcie już remont i wszystko wróci do normy.

A jeszcze miałam pisać, Szaja wypoczywaj a nie się złościsz! Złość piękności szkodzi-a szkoda takiej ładnej buzi

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:33   #3918
nancykenator
Zakorzenienie

odwiedzaj nas częściej bo my bardzo tęsknimy ale też odpoczywaj

Cytat:
najleposzego z okazji rocznicy i dla meza za zakupy

za wage

Dziewczyny które zaproszenie, wkleiłam Niunke ale nie wiem ktore wybrac, prosze o glosy
jeśli już mam wybireać to ostatnie
Cytat:
Napisane przez mikakrolikowa Pokaż wiadomość
A jak prane były moze zatłuszczone??

Tak ale robie toza dużo powiedzxiane narazie Julasek zaimuje mi cały czas jak wróce do pracy to ruszam z robotą

Na slub własciwe spóżnilismy sie ale ostatnio tak mamy to juz 3 na ,który nie możemy zdążyc, zaparkowalismy na Dietla;
najbardziej ciesze sie ze spotkania ze starymi znajomymi, pogadlaiśmy, powspominalismy stare czasy Julasek grzeczny był jak nie on, bardzo psychicznie odpoczełam , wracajac do ślubu to zateskniłam za sukienką, panna młoda fajna króciótka miała aż swojezdjatka przejrzałam

My jestesmy na doktoranckich niestacjonarnych wiec napewno troche lżej pod katem przygotowan do zajec ale cieżko czasem połaczyc to z praca w sensie czasowym bo akurat temat mam spójny bo to pracodawca mnie delegował na studia.
Napewno nie można robic doktoratu na siłe trzeba miec temat który chce sie realizaowac a nie przypadkowy takie moje zdanie

---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ----------

Zapomniałam sie pochwalic Julek dzis ważył 6680 wiec przybrał 200g przez tydzień, a ostatnio tylko 140 g w miesiąc wiec chyba wszystko wróciło na właściwe tory ale nie wiem co sie wtedy stało ze tak mało było i katarek raczej niegrożny
super, że ślub się udał
i za wagę
Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
laski sorry ze ja tak sue wtrybiam ale moj Tz zobaczyl komenty w klubie ic chodzi wypiety jak struna i mowi ze on Marcin Bosak jest ... i ze teraz jeszcze jak sie obcial to wykapany ... ale mu ego podbudowalyscie :d
ale te chłopy to są dziwne
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Amelka jest sliczna!!

---------- Dopisano o 01:36 ---------- Poprzedni post napisano o 01:33 ----------

Morela i brzoskwinia to mimo wszystko dwa rozne owoce, wiec chyba za wczesnie na wprowadzanie trojskladnikowego sloiczka.

Yae ma rowno 4 miesiace i ciemiaczko 1x1cm. Pediatra mowila, ze jest ok

---------- Dopisano o 01:47 ---------- Poprzedni post napisano o 01:36 ----------

Probowalas na brzuchu?
Kiedy kapiesz, to mowisz do Kubisia czy milczysz?

---------- Dopisano o 02:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:47 ----------

Czesc!
Yae ladnie spala, ale ja juz nie.
W nocy padal deszcz. Tuz obok sypialni mamy z tworzywa sztucznego zadaszenie nad samochodem. Jak o to walilo. Zeby smieszniej bylo, lalo jakby wiadrami, tzn. chlust przez 5 minut, 2 na napelnianie wiadra ciszy, znow chlust i tak na okraglo.
Na dworze jest masakra: 28st i wilgotnosc 98%. Na poprawe pogody sie nie zanosi.
cala Obiecalam Tobie kolejny tajfun. Jutro tu bedzie, wiec bierz go sobie ;-)
dałam go na brzuch a do wanienki wlałam mniejszą ilość wody,cały czas do niego mówię,uśmiecham się, a on w ogóle nie reaguje. Już nie wiem co robić
nancykenator jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:40   #3919
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484
Dot.: Odp: Styczniowo-lutowe mamusie 2013 część V.

Cytat:

Pietraszko robi mnie w bambuko konkretnie. Juz drugi dzien pod rzad. Poszedl spac po kapieli, o 18.30. Spal superancko piekniscie dopoki nie przyszla zmiana pieluszki o 23.30. Zaczal buszowac na calego. Uspac mi sie go udalo dopiero o 2 i wstal.....o 5.30. Oczywiscie razem z mega jeczydlem i jojczeniem. Jestem niezywa. A najgorsze jest to, ze moj malz mysli chyba, ze jestem jakims hiperczlowiekiem. Oczywiscie sie poklocilismy - on swoje, ja swoje. Im blizej przeprowadzki tym gorzej miedzy nami, ja pierdziele, dobrze, ze zaraz po tym wszystkim M.ma urlop to na spokojnie sobie spedzimy czas razem i sie wsio naprawi bo teraz po prostu masakra.
Ja nienawidze, jak np.mowie, ze jestem padnieta niewyspana a on mowi - ja tez. Rany, szlag mnie wtedy trafia! Ja wiem, ze jest padniety, ale kuwa jak niewyspany, jak ciagiem spi od 23 do 6.30??? Sprobowalby pospac te 3.5h i normalnie funkcjonowac z Pietraszkiem przy boku, a on ma tylko jedno rozwiazanie - jestescie teraz z Pietraszkiem jak jeden organizm i jak on idzie spac to Ty tez. To ja mowie ok, a mieszkanie sie samo spakuje si? ....zabraklo mu argumentow.

Wygadalam sie z rana;] napier.dala mnie tak glowa i mam takie zawroty ze nie wiem jak dzisiaj dam rade cokolwiek zrobic, czuje sie jakbym miala goraczke bola mnie doslownie wszystkie kosci.

Kurde nie wiem skad Djerba czerpie tyle sily, tyle miesiecy jest sama z dwojeczka, ja po 5ciu tyg bez Michala mam dosc

Dlaczego zmieniacie pieluszke kupa jest czy jest już tak przesikana
Ja jak zakładam po 19 pampersa to zmieniam dopiero rano tzn. w nocy sprawdzam , ale jak jest w mairę ok to nie zmieniam. A dziś wstyd się przyznać, o 4 jak Zuzka się obudziła to tlyko do cyca dostawiłam i tyle, bo taka nietomna byłam.
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-20, 06:43   #3920
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Dzień dobry

Ja nie wiem jak to jest że w nocy ilość postow gwałtownie wzrasta

Illusion po tym co napisałaś to boję się w sobote iść na wesele. Planujemy mała wziąć na ślub a potem zostawić ją z moja mama. Tylko nie wiem czy to dobry pomysł. I kciuki za szczepienie!

Dziewczyny jakie Wy macie cudne dzieci! ślicznosci!

Neti,Ezzo witamy z powrotem!

Bokeh może Hania będzie jakimś profesorem habilitowanym?

Silver jak Daria?

---------- Dopisano o 07:11 ---------- Poprzedni post napisano o 07:10 ----------

Meneq to aż tak dokładną prognozę macie? ;-)

Tak. Aktualizacja co 5 minut i prognoza niemal pewna najblizsza godzine.
Deszcz zelzal. Yae do nosidla. Poszlam na zakupy. Szkoda, ze nie wzielam kaloszy, brnelam po kostki w wodzie. Ale glos byl silniejszy. Yae miala radoche, bo wzielam przezroczysty parasol, to ogladala jak spadaja i rozpryskuja sie krople.
Tylko weszlam do domu i znow sie wzmogl.
Jest jeden plus wilgoci i deszczu: pieknie pachnie cedrami. W poblizu jest zaklad drzewny obrabiajavy cedry. Na co dzien nie czuc zapachu, ale dzis jest niesamowicie intensywny.
Wiecie jak fajnie jest rozwiazane przy deszczu z parasolami: zostawia sie je w stojaku przed sklepem lub wklada do specjalnych workow, zeby nie kapalo z nich w sklepie. A jak sie zrobi zakupy, to zabezpieczaja je tak, zeby nie zmokly.
Stary 2013-06-20, 06:44   #3921
aska27adopcje
Zadomowienie

Silver srasznie wspolczuje Ci takich przezyc ;( mam nadzieje ze mloda juz dzis bedzie calkowicie normalna ...

Lady jak ja Cie doskonale rozumiem ... ja rano baruje sie z mloda od 6 do nawet 9 ... w tym vzasie tz sie moze 2 x przebudzi nieprzytomny cos tam do niej zagada i idzie dalej spsc. jak ma wolne to wytlumaczenie ze musi sie wyspac. ja wolnego miec nie moge bo przeciez odpoczywam z nia cale dnie a jasnie pan ciezko pracuhe ... ostatnio mi w klutni powiedzial ze za duzo w domu siedze i sie czepiam o wszystko jak stara baba ... super sie poczulam
Stary 2013-06-20, 06:47   #3922
nomenklaturabinominalna
Rozeznanie

Czesc
Silver,biedna Daria Mam nadzieje,ze juz bedzie lepoej i ze odpoczniesz troche Moj potworek juz dzis nie ma temperatury i jest usmiechniety, ale usypialam go wczoraj 3 godziny!!! normalnie jak za czasow noworodkowych:p
Udanego dnia,u nas chyba dzisiaj chlodniej,wczoraj byl skwar jakich malo,a dzis slonka niet,no ale w cieniu 24 stopnie sa
nomenklaturabinominalna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 06:54   #3923
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
odwiedzaj nas częściej bo my bardzo tęsknimy ale też odpoczywaj

jeśli już mam wybireać to ostatnie

super, że ślub się udał
i za wagę

ale te chłopy to są dziwne

dałam go na brzuch a do wanienki wlałam mniejszą ilość wody,cały czas do niego mówię,uśmiecham się, a on w ogóle nie reaguje. Już nie wiem co robić
A masz w domu wanne? Sprobujcie sie razem wykapac. Albo umyj Kube tylko pod prysznicem. Cos mu wyraznie nie pasuje, tylko trudno trafic co.
Stary 2013-06-20, 06:57   #3924
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
A masz w domu wanne? Sprobujcie sie razem wykapac. Albo umyj Kube tylko pod prysznicem. Cos mu wyraznie nie pasuje, tylko trudno trafic co.
mam wysoki brodzik :/ nie wiem jak się w ogóle zabrać za taką kąpiel
mi się wydaje, że to ten uraz do wody
Stary 2013-06-20, 07:09   #3925
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aska27adopcje Pokaż wiadomość
heja mamusie. moj dziec dzis wrocil do siebie .. spala od 22 do 6 ... teraz wojuje przy cycku a ja sie modle zeby jsszcze padla bo niprzytomna jestem ...

Meneq, Ezzo to sie dobralyacie podroznicZki ... ja co roku wyjezdzam na wakacje gdzoes, ale to sie nie da porownac z wami ..

Meneq ja tez mam pytanie ... jak sie ma u was sprawa zwierzat, czy sa schroniska i duza bezdomnosc, paletaja sie bezpanskie koty i psy po ulicach ??? czy zdazaja sie przypadki znecania sie i jakie sa za ro kary. czy prawo surowo xa to karze ???
Zdarzaja sie bezpanskie koty. Psow nie widzialam. Nie orientuje sie, czy sa schroniska. Kupno psa czy kota to bardzo duzy wydatek i jesli ktos sie decyduje, to dba o pupila. Bardzo zadnane sa zwierzeta. O znecaniu sie nie slyszalam, ale w podreczniku byl tekst o tym, wiec pewnie sie zdarza. Zwroce na to baczniejsza uwage i wtedy bede mogla lepiej odpowiedziec.
Chociaz dla mnie rodzajem znecania sie jest ubieranie zwierzatek w ciuszki, farbowanie czy czesanie wymyslnych fryzur; nie na pokazy, ale ot takna co dzien

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Ezzo wow, super brzmi <3 ja mialam jechac "tylko" do Wloch na wymiane ale...poznalam Michala

Meneq, biedactwo, padniesz nam!!!

Kija, pisze z kobitka i ustalamy szczegoly, poki co nie zdradze wygladu cierpliwosci hihi

Szajus, bawcie sie dobrze kochana!!!

Dobrze, ze nie pojechalas.
Chcialam dla faceta zrezygnowac ze stypendium w Japonii... Nie zrobilam tego w koncu, natomiast jego zostawilam. I bardzo dobrze zrobilam. Wyjazd na stypendium byl moim marzeniem a jeszcze w bonusie poznalam podczas niego tz.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
mam wysoki brodzik :/ nie wiem jak się w ogóle zabrać za taką kąpiel
mi się wydaje, że to ten uraz do wody
Przypomnij co z woda bylo nie tak.
Odpusc mu moze jeden dzien kapieli.
Rozbierz sie, usiadz w brodziku i na kolanach poloz sobie Kubusia. Ja robie tak ze pupe opieram o lono, lewa reka podtrzymuje glowke, prawa myje. Pozniej odwracam na brzuszek, kolanka w okolicach lona i prawa dlonia trzymam pod lewa pacha a glowka i druga raczka opieraja sie o przedramie, lewa myje. Jednoczesnie mam sluchawke od prysznica miedzy kolanami i od czasu do czasu splukuje mydlo.
Moj tz natomiast kladzie sobie Yae wzdluz swoich nog.
Jak komu wygodnie, sprobuj.
Yae szaleje jak lezy na plecach, ale wtedy pomaga polewanie brzuszka, jak juz ja obroce na brzuszek to natychmiast sie uspokaja.
Jak samej Ci ciezko, to Ty trzymaj a tz niech myje.
Stary 2013-06-20, 07:23   #3926
s i l v e r
Zakorzenienie

Pstryczku, ja obiadki mięsne podałam na razie 4 razy.
A nie słyszałam o tym że należy podawać tylko 1-2 razy w tyg. Ciekawe czemu..

neti, prześliczne fotki

Black, super że Oliwka polubiła nosidło

Wisienko, za -5cm w pasie

Deli, jak Amelka CUDNIE wyszła na tych zdjęciach Te oczy to ona ma magiczne

onaella, strasznie się cieszę że już jest OK ile się nacierpieliście, naczekaliście.... ehh zdrówka życzę!!

Lenova,

Bokeh, super że Hania taka dzielna była na szczepieniu.
Hania waży 6600?? hm. Daria 6800 a Hania wygląda na większą,nie??
ale za wagę

Szaja, fajnie że napisałaś super że wyjazd udany.

sarah, mi się podoba pierwsze zaproszenie

Illusion, ten text teściowej " że przecież gdyby chciał spać to by zasnął"......nosz kur...... Co za baba
Nie miej wyrzutów sumienia. Przecież należy Wam się też czasem jakieś wyjście bez dziecka. Dobrze że poszliście na to wesele

Bokeh, ten nowy serial co wkleiłaś link napewno obejrzę . UWIELBIAŁAM Gotowe na Wszystko. Może to też będzie fajne

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
...o to to to..i tak trzymać...tzreba miec na wszytsko "papier".. ja już też mam wnisoki poskładane...wyszło mi że pod koniec maja wracam do pracy (po urlopach )
Dokładnie

Cytat:
Kuba z siostra przyrodnia Sophie

Cytat:
Muszę wam coś pokazać moje dziecko poznało się na mojej poduszce Motherhood chyba już jej nie odzyskam

śpi w najlepsze
ojacieniemoge

Cytat:
Napisane przez meduzza Pokaż wiadomość
Ale dziś upał ale w sumie dobrze Spoko, ja się odnajduję w takiej pogodzie Lecę nadrabiać dalej a później kolacyjka, zimne piwko i relaks
PODZIWIAM!
Zawsze podziwiałam ludzi którzy dobrze czują się w upał

Cytat:
ja tu gadu-gadu a zapomnialam sie pochwalic.
Kubuleslaw znow sam zasnal
ale bidula nie spal od 15ej takze nic dziwnego ze polegl w boju

Cytat:
Napisane przez insolito Pokaż wiadomość
Silver, biedna Darunia jak teraz się czuje? a waga chyba jak najbardziej ok
Dziękuję że pytasz. Jak już pisałam...nocka koszmarna

idę zjeść śniadanie a potem nadrobię dalej.

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2013-06-20 o 07:25
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:34   #3927
nancykenator
Zakorzenienie

Cytat:
Zdarzaja sie bezpanskie koty. Psow nie widzialam. Nie orientuje sie, czy sa schroniska. Kupno psa czy kota to bardzo duzy wydatek i jesli ktos sie decyduje, to dba o pupila. Bardzo zadnane sa zwierzeta. O znecaniu sie nie slyszalam, ale w podreczniku byl tekst o tym, wiec pewnie sie zdarza. Zwroce na to baczniejsza uwage i wtedy bede mogla lepiej odpowiedziec.
Chociaz dla mnie rodzajem znecania sie jest ubieranie zwierzatek w ciuszki, farbowanie czy czesanie wymyslnych fryzur; nie na pokazy, ale ot takna co dzien

---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Dobrze, ze nie pojechalas.
Chcialam dla faceta zrezygnowac ze stypendium w Japonii... Nie zrobilam tego w koncu, natomiast jego zostawilam. I bardzo dobrze zrobilam. Wyjazd na stypendium byl moim marzeniem a jeszcze w bonusie poznalam podczas niego tz.

---------- Dopisano o 08:09 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Przypomnij co z woda bylo nie tak.
Odpusc mu moze jeden dzien kapieli.
Rozbierz sie, usiadz w brodziku i na kolanach poloz sobie Kubusia. Ja robie tak ze pupe opieram o lono, lewa reka podtrzymuje glowke, prawa myje. Pozniej odwracam na brzuszek, kolanka w okolicach lona i prawa dlonia trzymam pod lewa pacha a glowka i druga raczka opieraja sie o przedramie, lewa myje. Jednoczesnie mam sluchawke od prysznica miedzy kolanami i od czasu do czasu splukuje mydlo.
Moj tz natomiast kladzie sobie Yae wzdluz swoich nog.
Jak komu wygodnie, sprobuj.
Yae szaleje jak lezy na plecach, ale wtedy pomaga polewanie brzuszka, jak juz ja obroce na brzuszek to natychmiast sie uspokaja.
Jak samej Ci ciezko, to Ty trzymaj a tz niech myje.
wydaje mi się, że była za gorąca, to było w sobotę, bo jak go włożyliśmy do wanienki to zaczął strasznie płakać, potem wlałam zimnej i zrobiła się idealna, wciąż płakał. Potem juz codziennie histeria kąpielowa mimo tego, że robimy dużo chłodniejszą wodę. Wcześniej tzn przed sobotą to Kuba uwielbiał kąpiel, tak się w niej uspokajał a teraz aż mi go szkoda może faktycznie dzisiaj go nie wykąpiemy a jutro spróbujemy jeszcze raz w wanience a jak nie pomoże to razem z nim się wykąpię.
Dzięki za wskazówki
Stary 2013-06-20, 07:40   #3928
BlackSanctum
Zakorzenienie

Nawijko, WTF? Żalę się? Ty chyba nie wiesz, co piszesz. Ja w ogóle Ciebie o nic nie pytałam, więc o co Ci chodzi? Wkurza mnie to, bo to właśnie Ciebie miałam na myśli, gdy odpisywałam Gojce na temat przyczepiania się do czyjegoś zdania. Ty się do mnie ZAWSZE przyczepisz, a to jest dobry tego przykład. Nic złego na temat nosidła nie napisałam, nikogo nie obraziłam, a Ty już z jakimiś tekstami na temat żali wyskakujesz. To nie jest pierwszy raz, gdy ja nie piszę niczego złego, a Ty się przyczepiasz do tego, bo rozumiesz po swojemu. I nie tylko ja to zauważyłam, bo rozmawiałam z kilkoma osobami na face i też to widzą.

Bokeh, kochana, fakt - nie dajmy się zwariować, ale tu masz dobry przykład na temat tego, co wcześniej napisałam.

Edytowane przez BlackSanctum
Czas edycji: 2013-06-20 o 07:44
BlackSanctum jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:40   #3929
LadyWhisper
Zakorzenienie

Aga, pielucha byla zasikana, az twarda, gdyby nie to to bysmy nie budzili malego. Do rana by zasikal cale lozko

Fewciu, wydaje mi sie, ze to te upaly, chodzi spac jak jeszcze jest gorac i wstaje jak jest jeszcze chlodno..... Tyle, ze dzisiaj przespal te 3.5 godz bez cyca

40min sie drzemnelam i sie czuje jeszcze bardziej jak rozjechana przez pociag.... Niech to sie juz skonczy najgorsze jest to, ze tyle pakowania przede mna..... Nawet te kartony mi sie dzisiaj sniyl.... Masakra!!!!!!

Meneq, jak Ty dajesz rade? Czy macie po prostu w domu swoim wszystkie rzeczy zostawione a w przeprowadzki bierzecie tylko najpotrzebniejsze rzeczy??? Nieznajomosc adresu mnie rozwalila
A w ogole to uwielbiam czytac Twoje posty, tak przepiekna polszczyzna piszesz, tak poprawnie, zazdroszcze (mowie to ja, niedoszla absolwentka filologii polskiej)

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-06-20, 07:42   #3930
Ewik86
Zakorzenienie

hej nadrobiłam co naskrobałyście, ale dziś fatalnie się czuję - od 1 w nocy kręci mi się w głowie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ewik
słucham

Cytat:

śpi w najlepsze

Cytat:
Dziewczyny, dostałam okres boli mnie brzuch abuuuuu

No niestety ja też Wczoraj to była tylko zapowiedź, a dziś już się rozkręciło

Amelcia jak zwykle słodka

Cytat:
Napisane przez onaella Pokaż wiadomość
dzięki Dziewczynki

my już w zasadzie doszliśmy do siebie, po bąblach praktycznie nie ma śladu są delikatne blizny ale sukcesywnie znikają.
Pomału zapominamy o wszystkim, jedynie jak patrzę na zdjęcia to serce pęka. Ale jest dobrze i to najważniejsze i oby tylko nigdy już to świństwo nie wróciło.
zapalenie oskrzeli też już wyleczone.

teraz idę ponadrabiać żeby chociaż troszkę wiedzieć co u Was.
W sumie w wolnej chwili podczytywałam ale na szybko więc i po łebkach niestety
Super, że bąble zniknęły Szkoda tylko, że nie wiadomo co to było, ale miejmy nadzieję, że już nigdy więcej się nie pojawią.

Cytat:
Napisane przez scotasia Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie jeszcze. Czy Wasze dzieci śpią w nocy na brzuchu?? Bo moj tak usnął, przekreciłam go na plecki i kręci się strasznie. Jakoś tak boje się go na brzuszku zostawić na całą noc.... śpi sam w łózeczku.
Moja kiedyś spała na brzuszku i nie bałam się, bo główkę spokojnie sobie przekręcała w obie strony.

Cytat:
3

Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Co do Usg główki, wszystko ok.. tzn torbiel jest nadal... ale, że się nie powiększa to nie ma co się martwić, ale jeśli ciemiączko pozwoli jeszcze trzeba kontrolować.... do okulisty zapisałyśmy się na przyszłą środę...
Dobrze, że się nie powiększa

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Witam się z rana po nieprzespanej nocy
Daria pierwszy raz tak bardzo źle zareagowała na szczepienie Dałam jej czopek o 15 i było ok. Zasnęła o 21. Obudziła się o 23 i od tamtej pory budziła się co godzinkę. Płakała, miała gorączkę,była cała GORĄCA i mokra....Daliśmy jej w nocy czopek paracetamol. Po tym czopku spała 2 h i znów się obudziła ale już nie jest taka gorąca. Od 6 godziny już nie śpi. Ja ledwo na oczy patrzę...

idę zobaczyć co tam wczoraj pisałyście.

edit. Fewciu,widzę że pytałaś o Darię. Dziękuję
Biedna Daria

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Dlaczego zmieniacie pieluszke kupa jest czy jest już tak przesikana
Ja jak zakładam po 19 pampersa to zmieniam dopiero rano tzn. w nocy sprawdzam , ale jak jest w mairę ok to nie zmieniam. A dziś wstyd się przyznać, o 4 jak Zuzka się obudziła to tlyko do cyca dostawiłam i tyle, bo taka nietomna byłam.
Ja też zmieniam - Domcia sika dużo w nocy. Kiedyś nie zmieniłam to pielucha prawie pękła

Dominika

Alicja
Ewik86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości