|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: kto ma poprowadzić nowy wątek ? ![]() |
|||
Gosia |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 34,38% |
Purblanca |
10 | 31,25% |
Coffe |
7 | 21,88% |
Spinka |
2 | 6,25% |
Koralinka |
1 | 3,13% |
Nowa |
1 | 3,13% |
Głosujący: 32. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Cytat:
![]() Wydaję mi się, że jak jakaś ciężarna ma problem to chce się z nim z nami podzielić, co z tego że tydzień temu Kasia czy Basia miała ten sam problem, ale w danym momencie kiedy coś jest nie tak piszemy żeby dzięki Wam poczuć się lepiej, a wiadomo że spokój w ciąży jest najważniejszy ![]() A propo Twojego zdrowia trzymaj się dzielnie, oby jak najszybciej wszystko się unormowało i na pewno nas nie zanudzasz.
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku ![]() Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-07 o 11:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Rozeznanie
|
Dot.: Chociaż teraz z nas Brzuchatki, w październiku będą matki. Mamusie październiko
Oj dziewczyny dziewczyny, jak Lilotka czy Słomka nie mają ochoty na częstsze pisanie to po co je namawiać?
![]() A samym zainteresowanym mogę tylko podszepnąć, że skoro są chęci, a nie ma dla Was interesujących tematów to może same wygenerujcie jakieś powody do ciekawej dla Was dyskusji ![]() Moja wczorajsza wizyta u lekarza była bardzo przyjemna, na samo wejście dostałam komplement, że mogłabym stać w gablotce w szpitalu Medicover jako przykład jak powinna wyglądać ciężarna ![]() Na moje narzekania na kłucia zbadał szyjkę i stwierdził ze pogorszenia nie ma, więc mam zostać przy nospie i magnezie. |
![]() ![]() |
![]() |
#3903 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To super, że nie ma pogorszenia ![]() Dziewczyny proszę Was o poradę. Stoję właśnie przed wyborem farby do pokoju małej, ale nie chcę robić standardowego różu i wpadłam na pomysł połączenia mięty z śmietankową bielą coś takiego: http://blog-pl.dawanda.com/wp-conten...%C4%99ta-2.jpg I chciałam te pasy tylko na jednej ścianie reszta byłaby biała. Kolor ten ociepliłabym przez pudrowe dodatki. Tylko zastanawia mnie czy mimo wszystko nie będzie to zbyt zimny kolor? Co uważacie?? A może macie jakieś inne pomysły?? Będę wdzięczna za każdą poradę ![]()
41/40 Czekamy na Ciebie Aniołeczku ![]() Edytowane przez Ol7cia Czas edycji: 2014-08-07 o 12:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 |
Wtajemniczenie
|
To ja może podzielę się moimi ostatnimi zajęciami, może ktoś skorzysta
![]() Mieliśmy o technice kojenia płaczu dziecka niejakiego dr Karpa, 1) pierwsze co robimy jak dziecko płacze to skrępowanie go, czyli ciasno zawijamy, rączkami do dołu, żeby tymi rączkami nie mogło sobie machać i tracić energii (tutaj babeczka mówiła, że będziemy w szoku jak ciasno wiążą dzieci położne w szpitalu, nam będzie dziecka szkoda, zawiążemy luźno, a ono włączy syrenę) 2) ułożenie dziecka na boku, pozycja na plecach dla dzieciaczków jest niepokojąca i denerwują się ponoć bardziej 3) kołysanie, podobno najlepiej się sprawdza kołysanie techniką "na babcię" siadamy z poduchą na kolanach (ręce nie odpadają) na to dziecko, fajnie jakby byłą puchowa bo się dzidzia zapada, czuje bezpiecznie i kołyszemy ENERGICZNIE na boki, jak to powiedziała "główka dziecka ma latać jak galareta" i że podobno w brzuchu tak samo agresywnie jest ono na codzień kołysane. Tutaj też wspominała, że dzieci chętnie zasypiają w wózku jeżdżąc po wybojach ![]() 4) dźwięk tzw. biały czyli szum, można szumieć do ucha dziecka, włączyć suszarkę, odkurzacz - a najlepiej nagrać sobie taki dźwięk np. na komórkę i mieć w pogotowiu. Uwaga! Szum musi być conajmniej tak głośny jak płacz dziecka, inaczej nie zda egzaminu. 5) zaspokojenie odruchu ssania - lepiej co prawda nie używać smoczka do 6 tygodnia życia, ale nie raz się nie da, można również podać dziecku swój palec najlepiej w cieniutkiej rękawiczce (ale nie lateksowej bo śmierdzą) I tak idziemy od góry z punktami i w którymś momencie dziecko powinno się uspokoić. Mówiła nam też o noszeniu dziecka i o opini żeby tego nie robić "bo się przyzwyczai" mianowicie, dziecko JUŻ się przyzwyczaiło, bo cały czas jest noszone i lulane w brzuszku, więc jest to dla niego naturalne i nie powinno mu być odebrane po urodzeniu. Pierwsze miesiące życia dziecka to tak jakby 4 trymestr ciąży i należy mu dać jak najwięcej bliskości i troche sobie ponosimy. Pozostawienie dziecka samego płaczącego, az się uspokoi może doprowadzić do: zakrztuszenia lub bezdechu, przepukliny. Kupując wózek sprawdzajmy czy dobrze się buja i czy nie skrzypi przy tym ![]() To tyle co pamiętam, zobaczymy co dzisiaj będzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja swojemu Tżtowi powiedziałam o tej wrześniowej mamie, która urodziła pod koniec 32 tygodnia i podziałało ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do odwiedzin w szpitalu, to jak leżałam z Łucją 4 lata temu, to dzieci normalnie przychodziły w odwiedziny, położne upominały tylko, żeby były cicho i nie łaziły po korytarzu. do mojej sąsiadki z pokoju przyszło raz dwoje dzieci i nie przeszkadzało mi to, bo były grzeczne. O zarazkach nawet wtedy nie pomyślałam. Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
oo tak oglądałam o tej metodzie na ytbie ![]()
![]() |
#3907 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co do pasów - mi się to baaaardzo podoba! Nie są wcale za zimne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3909 | ||||
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny, witam się umęczona jak dziki dzik znad wanny i pralki. Dzisiaj wielkie pranie wózkowej tapicerki. Namęczyłam się i nawyzywałam, że przez tę niepotrzebną oszczędność mam tyle roboty, ale widać różnicę, więc złość mi powoli przechodzi
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Słomka, napisz jak się czujesz, czy już się wszystko unormowało ![]() Farminko, trzymam kciuki za Ciebie i Tomeczka ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I w przyszły piątek jedziemy nad morze. Na tydzień do Mielna! Ale się cieszę, mam tylko nadzieję, że nie wrócimy w materialną trójkę ![]()
![]() |
#3910 |
Raczkowanie
|
Cześć!
![]() Gratuluję nowych tygodni i wizyt ![]() ![]() Ja dalej rozgracam mieszkanie żeby zrobić miejsce pod przyszłe mebelki oraz inne drobiazgi dziecięce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ale tymczasem jeszcze trochę rozgracania i porządkowania przede mną, więc znikam w garderobie, komórce itp skarbnicach straaasznie przydatnych rzeczy ![]() ![]()
#3911 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() No ja się właśnie boję tego co będzie po porodzie, teraz każdy mimo wszystko zwraca na nas uwagę, tego nie rób, tego nie noś, uważaj na siebie, śpij, oszczędzaj się.......a potem każdego będzie dziecko interesować, matka spada na drugi plan i nie ma prawa narzekać, coś na zasadzie "chciałaś to masz". Zazdroszczę urlopu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3912 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#3913 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Tylko do tego 3pkt nie jestem przekonana. Czytałam kiedyś o zespole dziecka potrząsanego i takie majtanie maluchem mnie przeraża. Suszara z pkt 4 uratowała nas nie jeden raz przy Łucji, ale nie działał na nią nagrany dzwięk, musiała mieć na żywo suszarkę włączoną ![]() Cytat:
![]() Postaram się już nie bać, żeby i Ciebie nie straszyć ![]() Ale mam lenia dzisiaj. Zrobiłam pizze na obiad, miałam pranie robić, a taaakk mi się nie chce... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zadomowienie
|
co do metod na uspokajanie dziecka to u mnie skutkowalo mocne lulanie wlasnie na poduszce, MAteusz lubil
![]() ![]() ![]() ![]()
#3915 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3916 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do dzieci w szpitalu to jak byłam rodzić Lenkę to był zakaz i w sumie wtedy dziwiłam sie czemu, bo jakby było dziecko grzeczne to by mi nie przeszkadzało. Dopiero jak Lenka poszła do przedszkola i zobaczyłam jak dzieci w tym wieku chorują i jakim siedliskiem wirusów i bakterii stają się kilkulatki to zrozumiałam i też bym wolała żeby jednak ich nie wpuszczano na salę ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3918 |
Wtajemniczenie
|
Mnie też przeraża takie mocne potrząsanie, jakoś mnie ta latająca główka martwi, no ale ja tylko mówię co usłyszałam. Myślę, że na poduszce, do tego takiej puchowej, że się dziecko zapada w nią ta główka jednak zabezpieczona jest, ponoć też dobrez się sprawdza usypianie w wózku przejeżdżając o próg
![]() mortisha84 może nagranie nie działało bo było za ciche? Ona nam mówiła, że to musi być minimum jak płacz dziecka natężenie albo głośniej (inaczej nie zadziała)...i tu mi się wydaje, że cięzko z komputera lub telefonu bez dobrych głośników osiągnąć ten efekt.....mój telefon na bank nie da rady. Oj będą się cuda działy jak się te nasze dzieci urodzą ![]() Dobra, biere się za obiad, bo zaraż mąż głodny wróci a ja znowu leniuchuje ![]() Edytowane przez CoffeeMonster Czas edycji: 2014-08-07 o 14:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#3919 | ||
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy wy tez odczuwacie ból bioder? Ja czasem już nie wiem jak mam leżeć... Staram się spać po lewej stronie , jednakże czasem musze się przekręcić na prawą stronę bo nie daje rady z czego amm później straszne wyrzuty sumienia, a leżenie na plecach nawet w dzień jak chce wyciągnać nogi, juz też nie jest dla mnie wygodne, bo czuje tak jakby uciskało mnie coś na żołądku..
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
11 luty - 2 kreseczki ![]() 14 luty- bicie serduszka ![]() 3 październik- termin porodu ![]() Ahmia – wyszukiwarka darkwebu. Zajdź ukryte Hidden Services w sieci Tor Chłopiec ![]() Pierwsza Dzidziolinka ![]() 41/40 ![]() ![]() Mój Aniołeczku ![]() |
||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3920 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Co do połogu, tak się zaczyna "Macierzyństwo non-fiction", że kobieta w ciąży jest wszystkim, a matka w połogu jest nikim. Mało budujące, ale jest coś z tym na rzeczy ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3921 |
Raczkowanie
|
Hejo
![]() ale mam częstotliwość pisania... jeden post na dzień ![]() gosiakk23 z biodrami mam ten sam problem, nie każdej nocy ale często się zdarza że mnie boli... Chwaliłam się, że mnie kręgosłup przestał boleć, a tu masz dziś co chwilę muszę "ulegiwać" ![]() Byłam w Tesco i kupiłam sobie sandałki i spodnie na przecenie ![]() I małemu Kubusiowi spodenki ogrodniczki z koszulką bo idziemy w weekend w odwiedziny ![]() ![]() co za budyń!! sprzątam mój burdello bo jutro małżonek wraca ![]() aha dostałam przewijak po Majce ale jest różowy... Myślicie żeby kupić jakieś prześcieradełko? Ktoś coś poleci?
![]() |
#3922 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Letk_a, Poczwarkah, Alapiotrek, Magsik, Gosiak23 dzięki za waszą opinię, zatem będą pasy miętowo białe ![]() ![]() Cytat:
Twoja propozycja z grochami też jest super ![]()
![]() |
#3923 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ---------- Nawet nie pomyślałam o suszarce, dobrze wiedzieć na przyszłość ---------- Dopisano o 18:24 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Chyba szybko się zbiorę i pojadę na basen, później do was zajrzę
![]() |
#3924 |
Raczkowanie
|
Biodro lewe boli nad ranem po całej nocy, budzę sie regularnie po 4 rano do łazienki więc od wtedy odczuwam ból.
Śpię tylko na lewym boku ale nad ranem przewracam się tak w pół na lewym w pół na plecach i jest ok. Rano jak prostuję nogi to drży całe ciało tak jakby było lekko zdrętwiałe ![]() ![]() Mnie nie przeszkadzają te wszystkie dolegliwości, można powiedzieć przywykłam. Od kilku dni nabiera mnie ochota na kisiel i właśnie zjadam pół szklaneczki truskawka i wiśnia. Dzisiaj do tego posmarowałam wafla dżemem - ogólnie musi być słodko - kwaśnie.
#3925 |
Zadomowienie
|
Z tymi biodrami to jest tak, że dziecko uciska na nerw kulszowy, przynajmniej u mnie tak jest. Mnie boli prawe biodro i dziecko jest ułożone po prawej stronie, ledwo chodzę dosłownie, pokonanie schodów to dla mnie niezły wyczyn
![]()
#3926 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Na mnie też podziałała ta wrześniowa mama. Połowę prania mam za sobą. Jutro zamawiam resztę wyprawki, która mi została, a na wrzesień zostawiam sobie wózek i nosidełko bo finansowo nie dam rady. Cytat:
![]() Zazdroszczę wyjazdu. Co dyskutowania na forum można, ale widzę, że mamy na wątku parę silnych charakternych mam i nie chcę nikomu wchodzić w drogę tym bardziej, że powoli zaczynamy być jak te bomby - wszystko nam przeszkadza, denerwuje. Urok III trymestru. Mi wystarczy, że z TŻ cały czas się kłócę. Cytat:
![]() |
#3927 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cudów też się spodziewam, bo niby wiem jak wygląda życie z noworodkiem, ale z noworodkiem i czterolatką będzie pewnie ciężej ![]() Cytat:
![]() Cieszę się, że mam dobry wpływ ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Na przewijak można kupić prześcieradło, ale jeśli chcesz używać przewijaka do wycierania po kąpieli, to będzie to bardzo niepraktyczne. Do samego przewijania jak najbardziej może być. Nie polecę niestety żadnego, bo nie używałam. I też mam różowy po Łucji ![]() ![]() Kochany mąż kupił mi wareczkę więc dziś relaksik ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3928 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#3929 |
Raczkowanie
|
cos dziś tu cicho
![]() no właśnie ona nie miała prześcieradełka tylko kładła Majcię na te podkłady "jednorazowe". Jak już bede miec łóżeczko (zamierzam teraz kupić + pościel + kocyk i reszte pierdółek z listy) to sprawdze czy pasuje i najwyzej kupie to przescieradełko jakieś uniwersalne ![]() edytte też wózek i nosidełko zostawiam na wrzesień/październik ![]() ide sie chyba położyć ![]() ![]() Boli mnie noga w biodrze, nie mogę chodzić dobrze, ale tańcować mogę, zawiąże chustką nogę. Oj dana dana dana! Chodź dziewczę potańcować, każę tobie krowę dać. Nie chcę, nie chcę, nie mogę, jestem chora na nogę. Oj dana dana dana! Chodź dziewczę potańcować, każę tobie chłopca dać. Już chcę, już chcę, już mogę, jestem zdrowa na nogę. Oj dana dana dana! hehe, przespanej, bezbólowej nocki życzę ![]()
![]() |
#3930 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:21.