|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 ♥ to już III część naszego wątku!
Elena_22 - nie zamartwiaj się, że Dzidź za mały... ja do końca na 100% nie ufam tym pomiarom, wystarczy, że podczas mierzenia lekarzowi się ręka" omcknie" o milimetr a już wyjdzie coś innego, poza tym to takie szacunkowe obliczenia a tak naprawdę nie wiadomo jak jest. No i niektóre dzieci są po prostu drobniejsze i rosną w różnym tempie. Jestem pewna, że wszystko jest ok
![]() Ja jak zmieniałam lekarza to w środę byłam u jednego, w czwartek poszłam do drugiego i u tego pierwszego moja dzidzia była malutka( to było na początku ciąży że mi jeszcze długość w cm podawali) a u drugiego na drugi dzień 5 cm większa Hihi czyli że co, w jeden dzień( a właściwie noc) tyle urosła? Od tej pory podchodzę do tego z dystansem, wszystko zależy od lekarza i tego jaki ma aparat USG...Lamia- współczuję akcji z kanalizą... ale i ciesz się, że tak jak laski tu piszą w mieszkaniu wam nie wybiło, to to jest tragedia dopiero, kiedyś u mojej babci się zdażyło ![]() Teraz mieszkam na parterze i się boję, żeby u nas takie coś się nie stało![]() ![]() A ciuszki które dostałaś piękne! Trzymam kciuki za szybką naprawę awarii![]() Ja dziś wstałam znowu o 10 i jestem zła na siebie, że tak późno:/Mam nadzieję, że mimo to uda mi się porobić rzeczy, które zaplanowałam na dziś... Czy są tu jakieś dziewczyny, które będą rodzić w Poznaniu? Ja byłam od początku ciąży zdecydowana, w którym będę rodzić szpitalu ale teraz już sama nie wiem, waham się pomiędzy dwoma i to tak poważnie:/
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie poszłam na uczelnie, pierdziele co ma być to będzie.Lamia współczuje problemow z kanalizacja, za to super prezenty dostałas Figa, jakaś masakra z tymi laboratoriami.... Muszę coś zjeść ale trochę się boję
|
#3903 | |||||
|
Rozeznanie
|
My byliśmy wczoraj na Bondzie
Starszak stwierdził, że to nie fair, że on nie może iść z nami Wróciliśmy po 3 godz. to tylko się przytulał i stwierdził, że strasznie tęsknił... ![]() Cytat:
Cytat:
U nas w zeszłym tygodniu kopali u babci, bo walnęła rura z kanalizacji przez szkody górnicze. Na szczęście ze 3 dni tylko była o wiadrze i myciu w domu obok.Ciuszki cudne Właśnie takiego śpiworka szukam. Co to za firma?Cytat:
Cytat:
Cytat:
Piszecie o pierniczkach...ja kiedyś miałam więcej czasu i bardziej się im poświęcałam, ale może w tym roku też nie będzie tak źle. Chłopcy mi pomogą Wrzucę Wam parę z ubiegłych lat
|
|||||
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Aga cudne te Twoje pierniczki
Ja buszuję po allegro w poszukiwaniu ładnych dużych foremek ![]() Chyba się zaraz na polko zbierzemy taka pogoda że szkoda w domu siedzieć
Edytowane przez agaczilla21 Czas edycji: 2015-11-12 o 11:38 |
|
|
|
#3905 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
Ja się ostatnio przerzuciłam na Alieepress Tylko teraz już za późno na zamówienie foremek na te święta.
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie piekne ja w tym roku tez zamierzam sie pobawic pierniczkami ![]() a tak to w ogóle to kupiłam wlasnie trzy kombinezony za 13 e ![]() ![]() sa jak nowki, raz ubrane ![]() ![]() w niedziele je odbierzemy ![]() 1kombi.jpg kombi2.jpg kombi3.jpg
|
|
#3907 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny
Czytam, czytam, a to choróbska jesienne was dopadają, to jakieś przeboje w domu, zmartwienia związane z ciążą, zawsze coś. W każdym razie oby wszystko dobrze się poukładało. Liczę bardzo, że za kilka dni pogoda się zmieni, bo czuję się jakby ktoś powietrze ze mnie spuścił, jakoś tak ani entuzjazmu, ani ochoty na wiele rzeczy mi brakuje. Te ostatnie dni jakoś gorzej śpię, wiercę się strasznie. I oczywiście te sny - ciąg dalszy, bardzo rzeczywiste. Wczoraj mi się śniło, że urodziłam bliźnięta, że moja gin nie widziała drugiego dziecka na USG przez jego dziwne ułożenie.
|
#3908 |
|
Rozeznanie
|
Ech taka ładna pogoda dzisiaj, mogłabym zrobić pranie a tu
Mamusiaczek ten zestaw to jest jakiegoś polskiego producenta. Znalazłam na allegro : http://allegro.pl/wyprawka-4cz-kombi...721967097.html Od siebie mogę powiedzieć, że naprawdę ciepły bo wiozłam to wczoraj na kolanach i grzało przyjemnie Jakie śliczne te wasze pierniczki Moje z reguły wychodzą jakieś koślawe Czarnooka śliczne kombinezoniki, tylko po co aż tyle
Edytowane przez lamia12344 Czas edycji: 2015-11-12 o 12:01 |
|
|
|
#3909 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Paula te kombinezony to są w różnych rozmiarach?To deal ubiłaś dobry .
|
|
#3910 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusiaczek ale dziela
Super zakupybdziewczyny Ja kombinezon dostane tzn pozycze a mama upolowala na lumpie za uwaga 1zl taki z uszkami hehe
|
#3911 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
po co tyle ? ![]() no jak to, a jak mi żygnie na jeden to drugi bede miała nie no zartuje sa w roznych rozmiarach ten biały jest 56 - na wyjscie ze szpitala i pierwszy miesiac bedzie ten niebieski jest na 64 a ten siwy na 75 jakos tak - bedzie na jesien juz sie umówiłam z babka na niedziele po odbiór ![]() ![]() i ona ma jeszcze do sprzedania duzo ciuszkow...... ale tz mnie zabije ![]() ![]() chociaz pewnie cos kupie znajac mnie
|
|
#3912 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3913 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Heja a ja tylko na chwilkę, bo wybierany się na spacer z tż.
Później Was poczytam. Ale chciałam Wam napisać, że śniło mi się dzisiaj, że jestem krabem i płynę do krainy krabów na swój chrzest Skąd się to bierze hahaha |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dlatego wszystko juz musi byc do tego czasu ![]() i tak cos czuje ze pekne pod koniec stycznia dobra, ide pranie rozwiesic
|
|
#3916 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
podczytuje Was żeby nie było wózek, fotelik wybrany w zasadzie zostaną drobne rzeczy tylko także nareszcie z głowy strasznie to męczące było ale Tż pomógł bardzo jednak faceci też się znają trzymam kciuki za wszystkie badania i wyniki
|
#3917 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Cytat:
Cały czas myślę, żeby z wyprawką i innymi pierdułkami zamknąć się pod koniec grudnia, maksymalnie na początku stycznia. Z wielkim brzuchem nie będę miała ochoty sama chodzić po sklepach, a to pewnie będzie już czas takiej typowej zimy ze śniegiem, mrozem, lodem na chodnikach.
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki sen hahahaha
|
#3919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mam nadzieje ze chociaz na swieta bedzie biało ![]() ![]() u nas luty to juz 10 stopni i zero nawet szans na snieg
|
|
#3920 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mamusiaczek- te pierniczki to małe dzieła sztuki !!! Bardzo mi się podobają
|
|
|
#3921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Cytat:
|
|
#3922 |
|
Zakorzenienie
|
Aninis sen rozłożył mnie na łopatki
marciar zdrówka Figa współczuje kolejek oby szybko poszło
|
#3923 | |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016 to już III część naszego wątku!
Cytat:
chyba w ciazy sa naprawde ciekawe bo mi sie dziś śniło ze zamówiłam sobie 2 drinki i Daniellsem pani kelnerka mi podała bez żadnych sprzeciwów mimo ze miałam juz brzuch po zeby duży
|
|
|
|
|
#3924 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
my mieliśmy oglądać dziś wozek ale w Świat dziecka go nie ma, dobrze ze zadzwoniłam sie upewnić. Sa tylko 2 sklepy stacjonarne z nimi czyli w h szczytu chyba dziś daruje sobie wyjazd do centrum z mała .
|
|
|
|
|
#3925 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
później to czas na ostatnie wizyty u lekarza i badania i oczekiwanie o widzisz dobrze, że zadzwoniłaś i dobrą wiadomość miałam 2 dni temu bardzo dobry kolega Tż będzie miał maluszka również w przyszłym roku w lipcu jakoś także towarzystwo dla synka się zrobiło co mnie cieszy bardzo
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha ja miałam niedawno sen ze "pusciłam" sie z moim szefem ![]() ![]() ale nie mówiłam tz o tym ![]() ![]() a teraz robie nalesniczory z nutella
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Witamy
![]() Widzę że kompletowanie wyprawki u Was idzie w najlepsze Gratulujemy fajnych zakupów My też do przodu Kupiałm śpiworek http://www.smyk.com/cool-club-spiwor...a-dla-dzieci-p a dzis przyszła pościel i łóżeczko. Jakość świetna, polecam ![]() Co do wagi dzieciaków naszych u nas było 300 gram za miesiąc 700 :O mega skok wagowy a też panikowałam. Teraz we wtorek mamy echo serduszka w Krakowie a w piątek wizyta kontrolna ciekawe ile mały waży Ostatnio był ułożony w poprzecznie. Teraz to tak szaleje że nie mam zielonego pojęcia jak leży Mówiłyście o jedzeniu jem malutko ale często, dawniej mogłam zjeść na jedną porcję dużo więcej jak teraz.
|
#3928 | |
|
MamaKarolci28
|
Cytat:
mnie np powiedział ze wyprzedza o 3 tygodnie wagę to mi sie nie chce wierzyć w to, mimo ze pierwsze było gigantyczne Podjadaj sobie cos chodź malutkiego by wzmagający apetyt, |
|
|
|
|
#3929 |
|
MamaKarolci28
|
Dot.: Mamusie lutowe 2016
|
|
|
|
#3930 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki za wizyty Paula ale miałaś sen
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:06.

Hihi czyli że co, w jeden dzień( a właściwie noc) tyle urosła? Od tej pory podchodzę do tego z dystansem, wszystko zależy od lekarza i tego jaki ma aparat USG...

Wróciliśmy po 3 godz. to tylko się przytulał i stwierdził, że strasznie tęsknił...
Mamy awarie kanalizacji, którą nie do końca wiadomo kiedy administrator zlikwiduje, bo musi poczekać na jakąś firmę, która się tym zajmie a na to oczywiście są terminy. A zgłaszało mu się problemy i bulgotanie w rurach, to oczywiście nie zrobił z tym nic od razu, tylko poczekał, aż zatkało się na amen i szambo wybiło do piwnicy
DRAMAT!!!
Mogę siedzieć i się na to patrzeć przez godzinę 

Ślub