|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3901 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpnióweczki 2016! Część V.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3902 |
Zakorzenienie
|
My musieliśmy naszym kotom zrobić drapak sami bo te sklepowe szybko się rozwalały
![]()
#3903 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U znajomej bylo zapowiedzisne pierwszym gosciom, ze albo obsluguja sie sami albo maja przyjechac za jakis miesiac :P Zonamojegomeza, to jestes mistrz, bo ja sie wczoraj strasznie cackalam tsk mnie mlody po zoladku cisnal ![]() Edytowane przez Świniaczek Czas edycji: 2016-06-09 o 09:25 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3904 | |||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też obrączka spada, ale nawet się cieszę, bo nie lubiłam moich niezgrabnych paluszków. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chociaż teraz mi przyszedł śpiworek, który wydawał się na zdjęciu w necie bardziej kremowy, a jest lekko różowawy, ale niech już będzie. ![]() Cytat:
![]() Z tym skurczem okropieństwo... Cytat:
Udanych poszukiwań. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3905 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
prysznic 2-3 razy dziennie skracał ich żywotność o 1 tydzień ![]() niestety nie wiem jak to jest z USG jakieś porady dla nas? Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3906 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny, umięśniony brzuszek ![]() ejjj 30 tydzień już? ![]() ![]() ![]() aż poleciałam po kalendarz, żeby sprawdzić ![]() ![]() Wygodniej mi liczyć skończone.. ![]() Cytat:
![]() Kupuje któraś z Was te podkłady pod prześcieradło w razie zasiusiania materaca przez maluszka? Jakiej firmy? Gdzies mi umknęło, które są te przepuszczalne.. ![]() Tak się zastanawiam, czy można uzywać balsamów brązujących ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
.. i ślubuję Ci.. ![]() ![]() Zuzanka ![]() II kreski ![]() Edytowane przez Afrodita Czas edycji: 2016-06-09 o 09:33 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3907 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Idziemy łeb w łeb, a nawet widzę teraz po Twoim podpisie, że w ten sam dzień co Ty ujrzałam II kreski. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3908 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja nie wiem gdzie Ty tam zauważyłaś mięśnie ![]() Z Esikiem jak z noworodkiem ![]() ![]()
![]() |
#3909 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja chciałam kupić podkłady pod materacyk z ikei, o te: http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/40143304/ Tija, te 30cm to minimum ![]() ![]()
...no day but today... Edytowane przez scoiatael86 Czas edycji: 2016-06-09 o 09:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3910 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3911 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
ja bym się o to nie obrazala, w końcu to zadanie rodzicow,jak rodzina chce i może pomóc to super ale to nie ich obowiązek. .. Cytat:
dzięki ![]() Cytat:
![]() co do balsamow nie wiem sama więc nie pomogę. Co do ciuszkow to z wiadomych względów podobają mi się zwłaszcza te dla dziewczynek ![]() Urzekają mnie maleńkie buciki ![]() ![]()
![]() |
#3912 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja myślę tak teraz, że to przez to, że sami żyjemy na wynajmowanych niewielu metrach kwadratowych i Tosia dopasowała się do naszej życiowej sytuacji ![]()
![]() |
#3913 |
Zakorzenienie
|
Właściwie nic nowego co by się tutaj nie przewinęło.
1. Majtki z siatki. Do stosowania juz na sali porodowej (przed porodem) jak jest potrzeba. 2. Wkładki poporodowe, 30cm. Nie przesadzać z ilością, bo krwawienie się zmniejsza i z czasem wystarczą zwykłe podpaski. Tzn, zeby nie kupic wkładek na 6 tyg porodu. 3. Szwy zdejmuje położna w domu, w 7 dobie po porodzie. 4. Wychodząc z dzieckiem ze szpitala podaje się przychodnię, gdzie wybraliśmy pediatrę. Tam prześlą kartę szczepień i z tej przychodni przyjdzie położna na wizytę patronażową. Wg położnej w poradni K noworodek z urzędu przypisany jest do poradni matki. Tu mamy rozbieżne informacje. 5.Odchody poporodowe - zgłaszać się do szpitala jak się nasilą, zatrzymają, będzie temperatura, pojawi się silny ból brzucha (normalnie może bolec, wieloródki podobno bardziej), nieprzyjemny zapach, będą się pienić. 6. Do domu po 2 pełnych dobrach po sn i po 3 dobach po cc. Możliwe wyjście w weekend, święto, tylko wypis matki trzeba odebrać. Dziecko wychodzi z wypisem nawet w święto. 7. Sale są 2osobowe. To na co położna kładła nacisk to szacunek dla drugiej pacjentki z sali. Ja zawsze twierdziłam, że oddział połozniczy i doba po porodzie to nie czas i miejsce na odwiedziny. I ona to potwierdza. Nie ma godzin wizyt, nie ma jakis zakazów (poza wizytami dzieci do lat 14), ale z 1 pacjentką w pokoju 1 osoba odwiedzająca. Teraz będzie trochę oczywistych spraw, ale przed chwilą było o odwiedzinach w szpitalu: *jak przychodzisz do Zosi to siedzisz przodem do Zosi a nie gapisz się jak Anka karmi. Podobno są parawany i można się zaslonić przed goścmi sąsiadki, ale generalnie nie krepujemy innych pacjentek. *myjesz ręce. Nie ma dotykania noworodka ani w szpitalu ani w domu przed umyciem rąk. *nie siedzisz tam 14h. Matka ma odpoczywać, spać jak dziecko śpi. Podobno są tacy co wejdą, zobaczą dziecko i luz a są tacy co mają to gdzieś i potrafią się na łóżku położnicy położyć. Coś ode mnie (i tylko ode mnie) - jest zakaz odwiedzania mnie w szpitalu. Ja sobie nie wyobrażam ludzi, siebie z cyckami na wierzchu karmiącej, do tego z pieluchą między nogami, obolałej itp. Mąż to mąż, ale reszta te kilka dni przeżyje i nie musi mi tam przychodzić. 8. Wietrzenie krocza ( nie chiałabym się układać w łózku albo z niego wstawać jak u sąsiadki tłum gosci). 9. Do mycia krocza płyn którego uzywamy teraz, zadnych nowości. Ewentualnie tantum rosa. Mycie po każdym skorzystaniu z toalety. 10. Siku po porodzie koniecznie, stolec tylko "obowiązkowy" po cesarce. W razie problemów dostaniemy czopku glicerynowe. Polecane robienie siku pod prysznicem. Bo łatwiej poleci. 11.Po porodzie jemy, karmimy i odpoczywamy. Najlepiej z 10 dni tylko to, żeby grawitacyjnie nie Sciągać narządów w dół. Podobno odchodzi się od siadania na pompowanych kolach, bo to też powodowało nietrzymanie moczu. Karmić na początku też najlepiej na leżąco - żeby jak najmniej siedziec. 12. Dla ojca max 2tyg zwolnienia na opiekę nad żoną. 13. Na oddziale są 4 obchody -dwa pediatry i 2 ginekologa. Rano sprawdzane krocze i dokładnie oglądany maluszek. wieczorem bardziej "dla zasady". 14. 3l wody dziennie pije matka karmiąca. 15. Dzieckiem zajmujemy się same. Nocą będą aktywniejsze, wiec śpimy razem z dzieckiem i odpoczywamy kiedy tylko jest na to szansa. |
![]() ![]() |
![]() |
#3914 |
Zakorzenienie
|
A co do odwiedzin w szpitalu na pewno będzie mąż,moja mama, inni bliscy też mogą przyjechać byleby to nie były tabuny ludzi
![]() ![]()
#3915 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() udanego urlopu Cytat:
Cytat:
gdybyś nie korzystała z usług laboratorium to Pani nie miałaby pracy więc raczej nie powinna tak komentować.... chyba, że Pani to ten typ co "już się swoje w życiu napracował" Cytat:
![]() myślę że sznurkowy najbardziej pociąga małe kotki, dla starszych tekturowe też są dobre ![]() ważne abyś to szybko kupiła, chyba że nie przeszkadza Tobie poszarpany mebel ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() to szafa z ikei z opcją Narnii - można wejść do niej do środka i się zgubić... z mężem boimy się że kiedyś nas pochłonie albo pożre nasze "skarby" |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3916 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3917 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
05.08.2010 Początek "Nas" ![]() ![]() 18.07.2011 zaręczyny ![]() 31.08.2013 "i że Cię nie opuszczę aż do śmierci" ![]() ![]() ![]() 12.12.2015 II kreseczki ![]() 23.08.2016 Czekamy na Ciebie maleństwo ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3918 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Podkład pod prześcieradło mam taki: http://www.aptekagemini.pl/mh-podkla...aly-romby.html Iweczka, skąd wiedziałaś o promocji w reserved? Pytam tak na przyszłość ![]() Konsultowałam temat torby/organizera do wózka z siostrą i szwagierkami. Mówiły, że gdy dziecko było maleńkie i tych wszystkich klamotów było więcej, taka pojemna torba bardzo się przydawała.. Rozglądałam się chwilę i może Wy mi doradzicie którąś z tych trzech? Żadna cenowo nie przekracza 100zł ![]() Aaa i pewnie warto wspomnieć, że wózek jest czarno-czerwony. Wszystkie mają w zestawie matę do przewijania.
Nasze maleństwo ![]() Edytowane przez Babygirl1990 Czas edycji: 2016-06-09 o 10:31 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3919 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry!
Tija co do drapaka to my kupilismy na allegro stojący, sznurkowy ma około 70-80cm (teraz jako duży kocur spokojnie caly się na nim wyciąga) nie pamiętam juz, po pewnym czasie sznurek sie kosmaci wtedy TŻ go zrywa i okreca nowym - kupiliśmy duży motek w leroy ![]() ![]() Paznokcie robię sama - te u nog też chociaż wygibasy przy tym są niezłe ![]() Macie rację z tymi dziewczyńskimi ciuszkami, ja szukam w miare uniwersalnych albo chociaz z niewielkim dodatkiem różu. Ale jest dużo ladnych rzeczy fasonowo a kolorystycznie to masakra jakas... Pewnie że sa w takie fajne wzory zwierzece najczęściej na stronach, które specajlizuja się w modzie dla dzieci ale ceny czasem przerażaja.
Zuzia - 29.07.2016 19:01 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3920 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Tam widać taką kreseczkę, od momentu rosnącego brzuszka ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do wizyt.. Jestem tego zdania co Ty.. Nie chcialabym, żeby ktoś przychodzil, patrzył się, jak karmię ![]() poza tym będę po cc.. znając mnie i mój próg bólowy będe zwijać się z bólu i stękać.. chce wtedy mieć czas na dojście do siebie. Będę rodzić w innym mieście, więc jedyne co to chcę mieć męża blisko siebie.. by mógł pomóc mi przy Małej.. reszta będzie miała czas na odwiedziny po powrocie do domu.. Cytat:
![]() ![]() Najbardziej, pod wzgledem kolorystycznym podoba mi się ta 1. ładnie przełamuje się z tym różem.. ale jeśli wózek masz czarno-czerwony to bedzie pasować czarna. Ta 2. jest też śliczna ![]() W ogóle uwielbiam, jak torby mają pełno przegródek! ![]() ![]()
![]() |
#3921 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za Twoje wyniki tak mi pociągnęła tej krwi,że ręką nie mogę ruszać i spałam jak suseł przez 1,5godz teraz ![]() morfologię, przeciwciała,toksoplazmoz ę, fibrynogen i dwa jakieś inne czynniki dot krzepnięcia krwi przez pekające naczynka.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() powodzenia na spotkaniu i zakupach.. Cytat:
![]() klasyka-podsmażam cebulę, czosnek,startą marchewkę i seler na oliwię, wrzucam pomidory, duszę bardzo długo,przyprawy plus natka pietruszki i inne świeże zioła Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() mi się buciki średnio podobają i sukieneczki też..szczególnie na mniejszych dzieciach..wszystko kwestia gustu.. Cytat:
|
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3922 |
Zakorzenienie
|
co do skurczy łydkowych to polecam mocno się uszczypnąć (najlepiej paznokciami) w łydkę jak ma się skurcz - boli jak nie wiem co ale skurcz przechodzi
![]()
#3923 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja moje nogi co kilka dni wystawiam na słoneczko, już ładnie zbrązowiały ![]() Cytat:
ale już się wkurzałam, bo rzeczy po wszystkich półkach porozrzucane i nie wiedziałam czy mam coś do ubrania czy nie, a teraz ładnie posegregowane i wszystko widze ![]() Cytat:
![]() a torba dla mnie 1sza albo 2ga ![]()
![]() |
#3924 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piona. ![]() A co do tych balsamów tu jest trochę informacji: http://www.srokao.pl/2014/06/samoopalacze.html# W komentarzach piszą o tym, którego chcesz użyć, że jak nie stał długo to raczej ok. ![]() Cytat:
![]() Zebrałam się i skatalogowałam zgromadzoną odzież dla dziecka. Jestem raczej ustawiona, jeszcze parę rzeczy dokupię jak się trafi fajna okazja. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3925 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patrzyłam tylko, że teraz ciężko jest ten drapak kupić w Polsce ![]() koleżanka umieściła na FB, może Was zainteresuje: Wszystko z konta FB: Wielkie Wyprzedaże: WIELKA WIOSENNA WYPRZEDAŻ W SKLEPACH H&M Pobierz KOD upoważniający do odbioru karty rabatowej na największą wiosenną wyprzedaż -90% w H&M! Śpiesz się, promocja trwa tylko do 1 lipca! Aby odebrać kartę rabatową, wystarczy: -udostępnić i polubić to zdjęcie -napisać w komentarzu: H&M -pobrać KOD upoważniający do odbioru karty rabatowej, tutaj: hmkod.skroc .pl (usuń spację przed .pl) Każdy pobrany KOD upoważnia do odbioru katy rabatowej w sklepach H&M Kupon rabatowy -90% jest ważny do 1 lipca 2016 roku! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3926 |
Wtajemniczenie
|
zobaczcie jakie słodkie... oczywście musiałam kliknąć, tym bardziej, ze poza szumisiem jeszcze żadnej zabawki nie kupiłam
![]() http://pl.aliexpress.com/item/Rabbit...ddresstype=600
#3927 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No patrz, a dziecko tak nie robi ![]() Cytat:
![]() ![]() Afrodita nie wiedziałam, że to mięśnie ![]()
![]() |
#3928 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
#3929 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ---------- niestety nie ogarniam stron z kodami promocyjnymi dlatego podesłałam nazwę konta z którego jest rozsyłana informacja o takiej wyprzedaży |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3930 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W domu teście, rodzeństwo ![]() Dalsza rodzina też gdzieś po 2 tygodniach. Odebrałam wyniki, hemoglobina mi spadła, 10,8 ![]() ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Cytat:
![]() ![]() Moja córka też fanką różu była ![]() ![]() Ma rzeczy w tym kolorze, ale też dużo granatu, bieli, szarości ![]() ---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:05.