Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-26, 08:44   #3961
agulaaabar
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Dzień dobry!

No więc wczorajsza wizyta juz była duuużo fajniejsza niz ostatnio - nie taka na odczepnego...

Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien.... ale nie znaczy że termin porodu sie przesunie, może być po prostu duża dziewczynka..... tż na to "To chyba dobrze" a my z gin równocześnie "Zalezy dla kogo?!"

Lilka dała pani doktor taki pokaz kopniaków że się sama zdziwiła.... brzuch mi dosłownie falował! tak to jeszcze nie kopała! a jak to genialnie na usg wyglądało i tak za każdym razem jak tylko gin przyłożyła głowicę usg, dopiero po chwili się uspokoiła i można było badać dalej
No to zaczęła coś sobie przeżuwać i dłubać w nosie!! normalnie urządziła wczoraj kabaret w tym gabinecie....

Ja mam okropnego grzyba przepisała mi jakieś 3 rodzaje globulek - 87zł zostawiłam w aptece plus jakiś specjalistyczny płyn do higieny intymnej ale muszę go jeszcze znaleźć w aptekach dla dzidzi nie groźne tylko uciążliwe dla mnie....
Pytanie gin "Czy nie zauważyliście żeby te infekcje wracały albo nasilały się po współzyciu? " jeszcze nie zdążylismy odpowiedzieć na co gin "Widzę po pana minie że nie ma po czym"

Rozmawialiśmy o porodzie i jeśli chodzi o padaczkę - to nie jest wskazaniem do CC, wręcz przeciwnie bezpieczniej jest rodzić naturalnie, wada bioder- nie jest wskazaniem do cc, jedynie co muszę wyjąć ze szpitalnego archiwum zdjęcie tego spojenia łonowego i będziemy mysleć co dalej, ale gin stwierdziła że gdyby bylo bardzo źle pozrastane to przy takim wielkościowo brzuszku nawet po schodach bym nie zeszła z bólu... więc może CC nie będzie konieczna

Mamusia przytyła do 70 kg ale będę się kłócić bo mnie ważyli na innej wadze niż zawsze a ta co zawsze to pokazuje identycznie jak moja w domu czyli 69!

Co do omdleń to prawdopodobnie za niski cukier, przy krzywej cukrowej wyszły już niskie wyniki, jak tylko mi się będzie robiło slabo to mam spróbować zjeść coś słodkiego.

Dodatkowo zrobić badania na przyswajalność magnezu i mocz zbadać.
Hmmm to chyba tyle z wczoraj
Wracam do 125 strony nadrabiać

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:50   #3962
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Witajcie!
Wpadłam zdać sprawozdanie z wczorajszej wizyty:
Mała waży 1,523 kg Ponoć powyżej śerdniej Do tego ułożyła się już do wyjścia (szkoda, że je się na poród nie szykuje ) - jestem z niej taka dumna! Podłączyli mnie pod ktg, ale spała, więc wszytsko w normie. Szyjka ok. Pogadaliśmy na temat CC, trochę mnie oświecił... Mam też zacząć liczyć ruchy dziecka od dzisiaj, wg specjalnej tableki, a potem na kolejnej wizycie muszę się z niej wyspowiadać.
Byłam w Biedronce i wciąż nie ma tych pieluszek
Czekam na położną i nadrabiam poprzednie strony.
Narka
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:52   #3963
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
może być po prostu duża dziewczynka..... tż na to "To chyba dobrze" a my z gin równocześnie "Zalezy dla kogo?!"

Pytanie gin "Czy nie zauważyliście żeby te infekcje wracały albo nasilały się po współzyciu? " jeszcze nie zdążylismy odpowiedzieć na co gin "Widzę po pana minie że nie ma po czym"
to musieliście mieć wesoło wczoraj I cieszę się że wszystko ok!

Dobra, idę na słoneczko

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:55   #3964
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
aaaa zdecydowałam się w końcu na wózek Carmela stanęło na x-landerze XA tym fioletowo-szarym, czyli takim jak Twój W sobotę pojechaliśmy oglądać i jednak wykonanie x-landera w porównaniu do implasta jest nieporównywalne. ehhh jedna decyzja z głowy
No to mamy takie same fury mówiłam że na zywo ten bolder jakiś kiczowaty...

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 08:56   #3965
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewuszki

Trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i proszę was o wasze kciuki. serio my mamy na tym forum jakieś magiczne fluidy.

aha!mam zagadkę do rozwiązania: dziecko ułożone jest po prawej stronie brzucha i jak sie kładę na prawo to jest spokój, ale jak się przekręcam na lewo to wali w ściany jakby mu sie coś złego działo. Nie podoba mu się lewa strona?:confuse d:

I jeszcze jedno głupie pytanie: czy to możliwe żeby od zaparc odbyt się rozszerzył?mam wrażenie że jak siadam, to mi się coś rozjeżdża

ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami.
Witam
Mam tak samo synek też ułożył sie po prawej stronie i jak leże na lewym boku to wierci sie kopie ja znalazłam broń na zaparcia len i jakoś idzie
Teściowej składam życzenia to mama mojego męża jestem jej wdzięczna że nie wychowała Tża na maminsynka z dwiema lewymi rączkami wczoraj byliśmy u teśców i mówiliśmy co mamy kupione dla dziecka . I teść sie zastanawiał po co te rzeczy że kiedyś tego nie było i było dobrze a moja teściówka zaraz go uciszyła że teraz są inne czasy i to nasza sprawa
Brunetka nieciekawie masz z tym zusem mnie na początku też różnie płacili ale nigdy z takim opóźnieniem teraz mam przelewy co 3 tyg tak jak l4 trzymam kciuki żeby sprawa sie wyjaśniła
Oczywiście za wizyty
Dziewczyny sie gubią nie ma Dziubka i Zanety

Editka Moniczka pędze do lustra brzuch se poogladać
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:00   #3966
DaKaro
Zadomowienie

Vaniliova Karolinee Natka Sloneczko Margaret dziękuję ślicznie za kciuki

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
mam wizyte u ginka i usg szczegołowe i skromnie prosze o kciuki

Cytat:
Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien.... ale nie znaczy że termin porodu sie przesunie, może być po prostu duża dziewczynka..... tż na to "To chyba dobrze" a my z gin równocześnie "Zalezy dla kogo?!" :
Dała mała pokaz.
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Witajcie!
Mała waży 1,523 kg Ponoć powyżej śerdniej Do tego ułożyła się już do wyjścia (szkoda, że je się na poród nie szykuje ) - jestem z niej taka dumna! Podłączyli mnie pod ktg, ale spała, więc wszytsko w normie. Szyjka ok. Pogadaliśmy na temat CC, trochę mnie oświecił... Mam też zacząć liczyć ruchy dziecka od dzisiaj, wg specjalnej tableki, a potem na kolejnej wizycie muszę się z niej wyspowiadać.
Narka
Świetne wieści!

Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie .

Malwinka
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:04   #3967
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzięki w sklepie gotowi pomyśleć że jakiś hurtownik przyszedł i chce w Polsce pohandlować

Brunetko, współczuję. Wcale się mężowi nie dziwię że nic nie chce! I super że ma taką siostrę!

Ja mam co prawda używany, ale podoba mi sie bardzo, fajnie się prowadzi, ogólnie zadowolona jestem z zakupu

O...brumek, a pewnie zorientowana jesteś, przy jak dużej wadzie jest przeciwskazanie do SN?

[/B]

Dobre I dzięki za opinie, bo już się zastanawiałam czy tylko ja jestem paskudna synowa i nie zamierzam życzeń złożyć A nie zamierzam, bo to nie moja mama... swojej już dałam prezent, złożyłam życzenia...

A ja mam podobnie jak Ty, dzidzia siedzi cały czas po prawej stronie, jak leżę na lewym boku to bardziej rozrabia, ale powiedziałabym raczej że wtedy ma więcej luzu więc się cieszy

A teraz mi chyba próbuje powiedzieć że dość kompa na razie, i idziemy na słoneczko - bo tak rozrabia odkąd siadlam

za wizyty dzisiejsze!
Aniu pytanie do Brumka ale ja też jestem w temacie wady wzroku a poród mam wade wzroku ikiedyś okulistka powiedziała że napewno czeka mnie cesarka teraz odchodzi sie od wykonywania cesarek ze względu na wade wzroku decyduje o tym stan siatkówki i ciśnienie w oku po prostu trzeba iść do lekarza i dokładnie zbadać oczy ja moge rodzić naturalnie
Stary 2011-05-26, 09:07   #3968
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DaKaro Pokaż wiadomość

Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie .
Ojej bardzo mi przykro Trzymajcie się dzielnie
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:08   #3969
LadyInBlack2
Rozeznanie

Witam Mamuśki
Marina ma rację, dziś jest jakby już nasz dzień a mamom, które już mają odchowane dzieciaczki- tym bardziej wszystkiego naj naj naj

Za wszystkie dzisiejsze wizyty-
A za odbyte i udane-

Nerolka- po raz kolejny potwierdzasz, że jesteś niesamowita Twoja organizacja pracy po prostu jest godna podziwu.

Zmalowana- pytałaś o strach przed porodem i wychowaniem. Porodu jakoś się nie boję mimo, że nasłuchałam się już wieeeelu historii. Kobiety rodzą od zawsze- w gorszych lub lepszych warunkach- ale jakoś rodzą. Gorzej, że nie każda potrafi by dobrą matką stąd też wychowanie maluszka bardziej mnie przeraża, bo nie wiem, czy podołam tej roli.

Wczoraj skończyłam 33 tc
z tej okazji młody od 3.00 rano do 5.00 tak mnie potwornie skopał, że nie tylko nie dało się spać, nie dało się nawet leżeć.
ALE ALE wynagrodził mi to dziś rano po wyciągnął nóżkę i pod żebrem wystawił stopę. Jakie to było słodkie Poczułam malutką stópkę, zaczęłam go po niej smyrać to zaczął nią wierzgać, no wzruszyło mnie to.. Mimo całego tego coraz boleśniejszego rozpychania się w brzuszku będzie mi chyba tego bardzo brakować po porodzie..

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
ja chwilami to wcale nie czuje że mam z przodu w brzuszku dodatkowe prawie 2 kilo ale czasem czuje ten ciężar, ale to zależy chyba od dnia i od tego jak się dzieciątko ułoży. Tż-towi próbowałam zobrazować jaki ja już ciężar noszę:
więc mu mówię żeby sobie przywiązał do brzucha 2 kilo cukru i chodził z tym cały dzień to poczuje że to tak łatwo wcale nie jest
ja też czasem zapominam o moim "przodzie", jedynie coraz ciężej przewracać mi się z boku na bok jak śpię- muszę robić to baaaardzo wolno. Jak wstaję to też muszę powoli, tym bardziej że ostatnio nadwyrężyłam sobie spojenie łonowe i od tamtego czasu cały czas je czuję, normalnie jakby się rozchodziło

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość
J
Przy Krystku miałam łyżeczkowanie i przy Izie też.Na żywca,żadnych znieczuleń i do tego na żywca zszywane krocze.Nawet mnie nie prysnęli tym na znieczulenie.
Przy chłopakach dostałam albo zastrzyk w krocze albo coś psikanego.A teraz nic.
I,żeby było wesoło oczywiście miałam bóle krzyżowe ale ja je mam podczas miesiaczki i owulacji,więc norma.
I żyję.Nawet mi się nie umarło.Ja tylko chciałam,zeby mała była zdrowa i szłam jak na rzeź,więc ten ból nie był istotny.
dzielna jesteś

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

A jutro Dzień Matki a mam głupie pytanie - składacie życzenia teściowym? Ja powiedziałam TŻowi że ma ode mnie też złożyć, więc mam jakby z głowy, ale sama bym nie złożyła... jakoś nie czuję że to niby moja mama...
mam to samo co Ty, zwykle jak są jakieś okazje mąż dzwoni do swojej mamy i składa jej życzenia także ode mnie.

Co do dnia mamy- też uważam, że mama jest jedna- ta która nas urodziła i/lub wychowała.

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość

kochane ktora kupowala pieluchy z tety na alegro i moze polecic sprzedawce??
kupowałam u rp_77 jakieś w superpromocji i są ok

brunetko- współczuję przejść z teściową, no co za kobieta nie denerwuj się, szkoda Twojego i Alicji zdrowia

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Brunetko krople na kolki dla maluszków Sab Simplex dostępne w Niemczech i Czechach.
znalazłam stronę polską tych kropli: http://www.sabsimplex.net.pl/

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Powiedziała jedynie, że chętnie mi wypisze zalecenie, żeby zredukować drugą fazę porodu, czyli parcie, bo to mi może zaszkodzić, ale wtedy będzie kleszczowanie albo jakies wyciąganie dziecka próżniowo! WIęc powiedziałam, żeby absolutnie tego nie pisałam. Wolę okropne wylewy niż żeby mi dziecko kleszczami wyciagali
To kleszczy i próżnociągu jeszcze się używa??

Cytat:
aha!mam zagadkę do rozwiązania: dziecko ułożone jest po prawej stronie brzucha i jak sie kładę na prawo to jest spokój, ale jak się przekręcam na lewo to wali w ściany jakby mu sie coś złego działo. Nie podoba mu się lewa strona?:confuse d:
oj, witaj w klubie, mój wybitnie nie lubi jak leżę na lewym boku, kopie w materac jak szalony. Najbardziej lubi jak leżę na plecach ale dla mnie to niezdrowe (choć uwielbiam spać na plecach) a jak tylko przekręcam się na bok to jakby ze złością kopał. Może mu się wtedy metraż jego M1 zmniejsza, nie wiem

Cytat:
ps. Teściowa to nie mama, to.... istota ludzka pozująca na mamę z różnorakimi efektami.

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
jak ktos z dolneo slaska to neich czyta - wazne!!!! http://www.rmf24.pl/fakty/polska/new...iem,nId,342114
wiem , wiem, trąbią już o tym w radiu od tygodnia

ciekawostkę Wam zdradzę:
wiecie ile kosztuje poród + pobyt w szpitalu jeśli kobieta nie jest ubezpieczona?

4500 zł

od wczoraj mam power do generalnego sprzątania- szafki, kafle, wszystko więc uciekam póki jeszcze mam wenę
LadyInBlack2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:08   #3970
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:

I jeszcze jedno głupie pytanie: czy to możliwe żeby od zaparc odbyt się rozszerzył?mam wrażenie że jak siadam, to mi się coś rozjeżdża

.... a co do odbytu to ja jak miałam raz takie mega zaparcie to też mi się wydawało jakbym miała większy otworek i coś jakby wyciekało ze środka, no ale to tylko take dziwne odczucie było .... zresztą się nie dziwie jak pół godziny nie mogłam ..... i siedziałam na tronie jak ta księżniczka
Marinko mam nadzieję że po prostu Maksiu się nie wysiusiał ... ale nie zmienia to faktu że ja siedzę i myślę ale na necie nic nie czytam na ten temat bo bym zwariowała przez te kilka dni

Cytat:
Dzień dobry!

No więc wczorajsza wizyta juz była duuużo fajniejsza niz ostatnio - nie taka na odczepnego...

Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien....
oj to widzę że Twoja córcia też większa od mojego synusia .... co te dziewczynki takie wyrośnięte
Cytat:
Witajcie!
Mała waży 1,523 kg Ponoć powyżej śerdniej
gratuluję udanej wizyty i znów duża dziewczynka ... chyba muszę podtuczyć Maksia w brzuszku

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:18   #3971
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Agula mój synek w 36tc ważył 3600
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:20   #3972
Vaniliova11
Zadomowienie

Agula Wodaqua za wczorajsze wizyty
DaKaro bardzo mi przykro z powodu choroby teściowej w naszej rodzinie też jest osoba z nowotworem i wszyscy bardzo sie o nią boimy
Stary 2011-05-26, 09:20   #3973
Shira_83
Zadomowienie

hej
[QUOTE=moniczka2123;271286 20]Czesc wszystkim ja juz wstalam i juz sie stresuje ta wizyta. mam pytanie gdzie w niemczech mozna kupic Sab Simplex?? w apteksch czy sklepach ?? bo moj mezulek jest w niemczech to moze jakby przypadkiem byl gdzies to by mi kupil.

w aptece raczej

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

shirko ja jestem pewna, że chcę ten s.simplex, więc jak pózniej może mnie nie być juz na wizażu to wiedz, ze ja na 100%
oki kupie ci na pewno za chwilę się wybieram do tesco

Cytat:

bardzo mi przykro

nic lecę do karvinej już dziś kupię zobaczę ile mi sprzeda potem chyba pośle męża po drugą turę bo wyszło 13 sztuk
Stary 2011-05-26, 09:23   #3974
youyou
Zakorzenienie

Hej mamuśki

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek, tych które już mają brzdące jak i tych oczekujących

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i brawa za wczorajsze

Cytat:

youyou, ja Ci bardzo ufam w kwestii różnych spraw związanych z dzieckiem i tą wanienką bardzo mnie zainteresowałaś! Do tej pory nie miałam sowjego typu wanienki, choć wiedziałam że nie chcę np. tej o której wczoraj była mowa (tej co ma Nerolka m.in). Teraz sobie tę Twoją obejrzałam i się ku niej chyba skłonię. Tylko uspokuj mnie, proszę, że dziecku nie jest w niej niewygodnie. Bo to "siedzisko" wydaje mi sie fajne dla noworodka, ale nie wyobrażam sobie, że np. roczniak siedzi w nim i mu wygodnie i nie uwiera. Ale mówisz, że Twój Filip ją lubi tak?
Czyli kupowac ją?

I jeszcze jedno, bo troche o niej poczytałam w necie. Tam się pojawiają różne opinie - albo że genialna, albo że lepsza zwykła, bo tu dziecko ma ograniczony ruch i nie ma radości z kąpieli. Jak Ty to widzisz?
I czy masz dokładnie tę, do której był link podany (marki TEGA), czy tę oryginalną ONDA? Jest jakaś różnica?
Brumeczku tak jak pisałam my na początku używaliśmy takiej najzwyklejszej wanienki z Ikei - jak Filip był malutki to była wygodna bo kąpaliśmy go na tetrze i ręku - nie wiem więc jak ta sprawdzi się dla noworodka...choć pewnie dobrze przy pierwszych kąpielach bałąm się że wypuszczę Filipa z rąk

Ale jak zaczął siadać i szaleć podczas kąpięli to już było gorzej bo trzeba było uważać żeby się nie poślizgnął , nie zanurkował itd.
W tej wanience więc jest zdecydowanie lepiej, jak siedzi to nie może się zsunąć za bardzo, a potem chce się położyć na tym leżaku i sam sobie myje brzuszek, siusiaka, nogi itd
Macha nogami w najlepsze a my nie musimy go asekurować tylko kibicujemy

On teraz ma rok i 3 miesiące, waży ok 10,5kg i się mieści spokojnie choć już powoli czas na przenosiny do normalnej wanny Remont na dniach...

Ja też myślałam że te profilowane nie są wygodne, ale jak tę dostaliśmy od dziadków to zmieniłam zdanie. My mamy tę TEGA ( jak w linku była) na moje oko niczym się nie różnią od Ondy a duużo tańsze.

Ja bym więc polecała ale nie chcę żebyś się nie zawiodła bo co jednemu dziecku pasuje, drugiemu nie musi
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:31   #3975
karolinee1983
Zadomowienie

Dzień dobry szybko wpadam, żeby poczytać, co u Was i uciekam, bo dziś sporo do roboty - dom trzeba ogarnąć, coś na obiad przygotować i pojechać po wyniki badań bo dziś wizyta

Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną mam nadzieję, że się nie skróciła przez te moje twardnienia brzucha...

Za wszystkie inne wizyty trzymam oczywiście kciuki i gratuluję tych, które się już odbyły

Do później...

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:32   #3976
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie!
Narka
To dobrze, że jesteś spokojniejsza

Cytat:
Dzień dobry!

Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g wielkością dziecka jest to prawie 33 t.c. a nie 30 jak byc powinien.... ale nie znaczy że termin porodu sie przesunie, może być po prostu duża dziewczynka..... tż na to "To chyba dobrze" a my z gin równocześnie "Zalezy dla kogo?!"

Lilka dała pani doktor taki pokaz kopniaków że się sama zdziwiła.... brzuch mi dosłownie falował! tak to jeszcze nie kopała! a jak to genialnie na usg wyglądało i tak za każdym razem jak tylko gin przyłożyła głowicę usg, dopiero po chwili się uspokoiła i można było badać dalej
No to zaczęła coś sobie przeżuwać i dłubać w nosie!! normalnie urządziła wczoraj kabaret w tym gabinecie....

Ja mam okropnego grzyba przepisała mi jakieś 3 rodzaje globulek - 87zł zostawiłam w aptece plus jakiś specjalistyczny płyn do higieny intymnej ale muszę go jeszcze znaleźć w aptekach dla dzidzi nie groźne tylko uciążliwe dla mnie....

Rozmawialiśmy o porodzie i jeśli chodzi o padaczkę - to nie jest wskazaniem do CC, wręcz przeciwnie bezpieczniej jest rodzić naturalnie, wada bioder- nie jest wskazaniem do cc, jedynie co muszę wyjąć ze szpitalnego archiwum zdjęcie tego spojenia łonowego i będziemy mysleć co dalej, ale gin stwierdziła że gdyby bylo bardzo źle pozrastane to przy takim wielkościowo brzuszku nawet po schodach bym nie zeszła z bólu... więc może CC nie będzie konieczna

Mamusia przytyła do 70 kg ale będę się kłócić bo mnie ważyli na innej wadze niż zawsze a ta co zawsze to pokazuje identycznie jak moja w domu czyli 69!

Co do omdleń to prawdopodobnie za niski cukier, przy krzywej cukrowej wyszły już niskie wyniki, jak tylko mi się będzie robiło slabo to mam spróbować zjeść coś słodkiego.

Dodatkowo zrobić badania na przyswajalność magnezu i mocz zbadać.
Hmmm to chyba tyle z wczoraj
Wracam do 125 strony nadrabiać
Dobrze, że te zielone nie spowodowało, że masz iść do szpitala!!

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
ki żeby sprawa sie wyjaśniła
Oczywiście za wizyty
Dziewczyny sie gubią nie ma Dziubka i Zanety
Jeżeli o mnie chodzi, wczoraj mnie nie było bo byłam cały dzień w trasie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez nerola Pokaż wiadomość

Patik a ja szukam barwników do ciasta.I dupa zimna-nie mogę znaleźć.Na zamówienie na allegro za późno
Jeszcze 1 miejsce mam do odwiedzenia.Potem rezygnuję.
Nerolka Ja barwników nie kupowałam użyłam akurat do mojego ciasta barwników do drinków np. blue curacao. A np jak chcesz zrobić kolor czerwony, bądź malinowy to proponuję zwykły sok do wody.

Gratuluje wszystkim zaczętych tyg i udanych wizyt
Staram się być na bieżąco z tematami, ale nie mam siły czytać 10 stron
Ja mam dzisiaj wizytę na 18sta, ale bez Usg
a padnięta jestem,
nogi mam jak z waty

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:38   #3977
iwonap79
Raczkowanie

cześć laseczki
po chwili nieobecności melduję się
wszystkim gratuluję wizyt i maluszsków no a w szczególności Naszym 3 dziewczynkom i dwóm Mamom

no i nam wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DZISIEJSZEGO ŚWIĘTA

u mnie ok, mała rośnie, kupiliśmy wózek mutsy transporter jest cudny i mały- mieści się nawei do mojej fury c3 no i jest lekki i łatwo się skąłda

uciekam do arkadii po prezenty na dzień dziećka...

aaa mam doła. dziś na dzień Matki moja Majka zafundowałą mi pierwszego rozstępa;( a tak o siebie dbam, smaruję, wklepuję....
papa
iwonap79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:38   #3978
Zmalowana
Zakorzenienie

Hej Dziewuszki

Gratuluję udanych wizyt i wygibasów Maluszków

Brunetka
a ja uważam tak samo jak bodajże Marina (?) jak nie ma kasy to się kupuje używany i już.

karolineee kciuki za wizytę na pewno wszystko będzie super

Przeprałam wczoraj koszule do szpitala i szlafrok i chyba się zacznę powoli już pakować.

Wszystkie najlepszego z okazji dnia Mamy wszystkim

Zmalowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 09:54   #3979
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A najlepsze jest to, że ona wcale nie musi zbierać na ten wózek. Bo ona i jej mąż zarabiają w ciul pieniędzy !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !
Moja mama i tata są na emeryturze więc powiedzieli, że kupią mi łóżeczko i wyposażenie do niego bo nie stać ich na więcej. Ale już to zrobili!!!!!!!!!!!!!! Łóżeczko zamówione będzie do tygodnia czasu, materac i wanienka w pokoju już są, pościel też. Jakoś mogli kupić i nie gadać!!!!

Kupiłam truskawki
To tym bardziej wredna franca Moja teściowa też ma tylko 800zł emerytury a na wózek dała, a moja mama zadeklarowała że kupi łózeczko i całe wyposazenie a też ma tylko rentę.

Cytat:
Współczuje, trzymajcie się jakoś

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną mam nadzieję, że się nie skróciła przez te moje twardnienia brzucha...
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:09   #3980
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
A ja się jakoś zupełnie nie boję Tzn. mam świadomość, że na początku będzie trudno i na pewno nie wyobrażam sobie naiwnie macierzyństwa jako sielanki, ale wydaje mi się że dam radę. Każdy daje. A poród to w ogóle tylko taki szczegół, który pewnie przyjemny nie jest, ale szybko uleci z pamięci, jak już dziecko będzie na świecie. Może to dlatego, że swoje latka już mam i stąd ten spokój...

Powodem raczej wiek nie jest, bo ja mam 21 i też podchodzę bardzo pozytywnie do tego co nas czeka. porodu sie nie boje, wręcz przeciwnie ciekawa jestem jak to jest naprawde. Zdaję sobie ztego sprawę, że napewno nie jest przyjemny, ale czy nie warto pocierpieć? Macierzyństwa też się nie boję, wiem że dam radę bo każdy przecież daje. Juz tyle lat kobiety wychowują dzieci i daja sobie radę. Być może zmieni się to przy samym porodzie i już później kiedy będę miała dziecko w rękach... Póki co stresu brak

Cytat:
A u okulisty było paskudnie. Nie spodziewałam sie że najnieprzyjemniejsze badanie podczas ciąży to będzie właśnie badanie oka Bolało, szczypało, potem raziło i powieki miałam sparaliżowane A i tak nie dowiedziałam się skąd te moje wylewy... Jedynie tyle że z siatkówką ok i cytuję "nie ma bezwzględnych przeciwwskazań do SN".
Powiedziała jedynie, że chętnie mi wypisze zalecenie, żeby zredukować drugą fazę porodu, czyli parcie, bo to mi może zaszkodzić, ale wtedy będzie kleszczowanie albo jakies wyciąganie dziecka próżniowo! WIęc powiedziałam, żeby absolutnie tego nie pisałam. Wolę okropne wylewy niż żeby mi dziecko kleszczami wyciagali
No i fajnie, że nie ma przeciwskazań A z tymi wylewami to bidulka jesteś

Agulaaabar za wizytę. To Mała zrobiła show

Wodaqua za udaną wizytę

DaKaro strasznie mi przyro z powodu teściowej

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Agula mój synek w 36tc ważył 3600

Karolinee, Moniczka, Zaneta i za resztę wizyt
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:11   #3981
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
wszystko będzie dobrze

Brunetka popieram Marinę i Zmalowaną .... ja kupiłabym używany wózek ... zresztą taki właśnie kupiłam chodź mogłam nowy ale szkoda wydawać kasę na nowy jak czasem używany można w idealnym stanie znaleźć i za pół ceny .....

Shira a ile kosztuje ten specyfik?

....ach ja muszę się wygrzebać z piżamy i iść do sklepu

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:15   #3982
brunetka2000
Zakorzenienie

Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
Stary 2011-05-26, 10:18   #3983
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Ukradli mężowi telefon Właśnie dzwoniłam do Orange zablokować kartę Normalnie jakieś fatum nas nawiedziło
co za ludzie... ZLODZIEJOM POWINNI UCINAC RĘCE!!
Stary 2011-05-26, 10:23   #3984
margaret82
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
co za ludzie... ZLODZIEJOM POWINNI UCINAC RĘCE!!
Dokładnie wtedy by było wiado kto jest złodziejem i na kogo uwazać
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-26, 10:23   #3985
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Hej brzuszki

wróciłam z krótkiego urlopu nad morzem, pojechaliśmy sie nawdychać z Jasiem Jodu, pogoda była cuuudowna

Carmela jak ja Ci zazdroszcze ze nad morzem mieszkasz.

u mnie waga tez niestety juz 70kg przekroczyła czyli ok 9,5 kg na plusie

Wszystkim mamusiom składam życzenia zdrowia i uśmiechu
Stary 2011-05-26, 10:25   #3986
wodaqua
Zadomowienie

DaKaro, dziekuję
Współczuję Tobie i Twojemu mężowi wieści o teściowej. Trzeba mieć nadzieję...
Moja ciocia już po raz kolejny zmaga się z przerzutami i już nie wiem jak tym razem będzie

Zapomniałam napisać o wadze... Dobiłam do 10 kg na plusie... Mam motywację do większej dbałości o jadlospis....

Cytat:
Napisane przez LadyInBlack2 Pokaż wiadomość
Wczoraj skończyłam 33 tc
z tej okazji młody od 3.00 rano do 5.00 tak mnie potwornie skopał, że nie tylko nie dało się spać, nie dało się nawet leżeć.
ALE ALE wynagrodził mi to dziś rano po wyciągnął nóżkę i pod żebrem wystawił stopę. Jakie to było słodkie Poczułam malutką stópkę, zaczęłam go po niej smyrać to zaczął nią wierzgać, no wzruszyło mnie to.. Mimo całego tego coraz boleśniejszego rozpychania się w brzuszku będzie mi chyba tego bardzo brakować po porodzie..
a tej stópki to Ci zazdroszczę

Brunetko coś tak czuję, że i tak lepiej sobie poradzicie bez pomocy teściowej, niż z jej zabobonami! A do tego zusu idz i się dowiedz o co chodzi, albo pismem - fakt, że są opieszali, ale kurde moim zdaniem jeśli wreszcie przyznają Ci rację, to powinni z odestkami wypłacić Ci kasę! Ręce opadają! I jeszcze ten telefon... Trzymaj się!

Moi rodzice z niczym do kupowania dla małej się nie zapowiadali, teściowie też - chyba z tego zaboboniarstwa, ale przynajmniej wybieramy co chcemy

Co do życzeń dla teściowej to ja zadzwonię, należy jej się za takiego syna, jakiego mi wychowała Poza tym T jest jedynakiem więc od ślubu ona często powtarza, że ma teraz dwoje dzieci

Dzięki za kciki wczoraj i sama zaciskam za dzisiejsze wizyty
Stary 2011-05-26, 10:34   #3987
Natka_
Zakorzenienie

Ja mojej teściowej składam życzenia, pojechalabym nawet z kwiatuszkiem, ale mam dzisiaj trochę do zrobienia i załatwienia więc tylko zadzwonię. A dlaczego? Dlatego, że mówię do niej mamo. I podobnie jak u wodaqua mąż jest jedynakiem i odkąd jesteśmy razem zawsze powtarzają, że teraz mają dwójkę dzieci. Czyli też traktują mnie jak swoją córkę. Pozatym widzę, jak mąż się cieszy kiedy widzi, że szanuję jego mamę, a ja lubię kiedy on jest szczęśliwy
Stary 2011-05-26, 10:41   #3988
wodaqua
Zadomowienie

Natko, otóż to! Młoda i mądra z Ciebie osóbka!
Stary 2011-05-26, 10:45   #3989
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Ja mojej teściowej składam życzenia, pojechalabym nawet z kwiatuszkiem, ale mam dzisiaj trochę do zrobienia i załatwienia więc tylko zadzwonię. A dlaczego? Dlatego, że mówię do niej mamo. I podobnie jak u wodaqua mąż jest jedynakiem i odkąd jesteśmy razem zawsze powtarzają, że teraz mają dwójkę dzieci. Czyli też traktują mnie jak swoją córkę. Pozatym widzę, jak mąż się cieszy kiedy widzi, że szanuję jego mamę, a ja lubię kiedy on jest szczęśliwy
Cytat:
Natko, otóż to! Młoda i mądra z Ciebie osóbka!
Też bym chciała mieć takie podejście. Ale niestety przy niektórych osobach się nie da
Stary 2011-05-26, 10:48   #3990
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam Dziewczynki.

DaKaro strasznie mi przykro z powodu teściowej, ale wierzę że wszystko będzie ok

Brunetka jak nie urok to sraczka Zabić takich to mało

Mamusie gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Będą na pewno równie owocne

Dziękuję za wszystkie opinie dotyczące Jedo Zadzwoniłam do dwóch sprzedawców na allegro i mają "mój" kolor dostępny od ręki, więc muszę koniecznie przycisnąć TŻta i zamówić w tym tygodniu.

Byłam oddać siuśki do analizy i przeszłam się po sklepach. Ręczniki kąpielowe po 40zł, kocyki po 60 lub 80zł Skąd ja na to wezmę??? Remont nieskończony, kasy resztki.... masakra

A Maleństwo tak mnie kopie koło pępka, że aż boli. Jak będę miała rozstępy to właśnie tam

Acha...ja też składam życzenia teściowej, przez wzgląd na TŻta, przez to że mówię do niej mamo, przez to że mimo wieeeelu swoich wad uważa mnie za swoją córkę. Nawet Rafaello jej kupiłam.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-05-26 o 10:50
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości