|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzień dobry!
No więc wczorajsza wizyta juz była duuużo fajniejsza niz ostatnio - nie taka na odczepnego... Wszystko jest ok, gin zrobiła porządne usg, pomierzyła, poważyła Lilkę (kolejny raz nam przyświeciła dupskiem w monitor że jest dziewczynką) i mała ma już 1700g ![]() ![]() ![]() Lilka dała pani doktor taki pokaz kopniaków że się sama zdziwiła.... brzuch mi dosłownie falował! tak to jeszcze nie kopała! a jak to genialnie na usg wyglądało ![]() ![]() No to zaczęła coś sobie przeżuwać i dłubać w nosie!! normalnie urządziła wczoraj kabaret w tym gabinecie.... ![]() Ja mam okropnego grzyba ![]() ![]() ![]() Pytanie gin "Czy nie zauważyliście żeby te infekcje wracały albo nasilały się po współzyciu? " jeszcze nie zdążylismy odpowiedzieć na co gin "Widzę po pana minie że nie ma po czym" ![]() Rozmawialiśmy o porodzie i jeśli chodzi o padaczkę - to nie jest wskazaniem do CC, wręcz przeciwnie bezpieczniej jest rodzić naturalnie, wada bioder- nie jest wskazaniem do cc, jedynie co muszę wyjąć ze szpitalnego archiwum zdjęcie tego spojenia łonowego i będziemy mysleć co dalej, ale gin stwierdziła że gdyby bylo bardzo źle pozrastane to przy takim wielkościowo brzuszku nawet po schodach bym nie zeszła z bólu... więc może CC nie będzie konieczna ![]() Mamusia przytyła do 70 kg ![]() ![]() ![]() Co do omdleń to prawdopodobnie za niski cukier, przy krzywej cukrowej wyszły już niskie wyniki, jak tylko mi się będzie robiło slabo to mam spróbować zjeść coś słodkiego. Dodatkowo zrobić badania na przyswajalność magnezu i mocz zbadać. Hmmm to chyba tyle z wczoraj ![]() Wracam do 125 strony nadrabiać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3962 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Witajcie!
Wpadłam zdać sprawozdanie z wczorajszej wizyty: Mała waży 1,523 kg ![]() ![]() ![]() Byłam w Biedronce i wciąż nie ma tych pieluszek ![]() Czekam na położną i nadrabiam poprzednie strony. Narka |
![]() ![]() |
![]() |
#3963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dobra, idę na słoneczko ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3965 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mam tak samo synek też ułożył sie po prawej stronie i jak leże na lewym boku to wierci sie kopie ![]() ![]() ![]() Teściowej składam życzenia to mama mojego męża ![]() ![]() ![]() Brunetka nieciekawie masz z tym zusem ![]() ![]() ![]() Oczywiście ![]() ![]() Dziewczyny sie gubią nie ma Dziubka i Zanety Editka Moniczka pędze do lustra brzuch se poogladać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3966 | ||
Zadomowienie
|
Vaniliova Karolinee Natka Sloneczko Margaret dziękuję ślicznie za kciuki
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wczoraj wieczorem dowiedzieliśmy się, że teściowa ma nowotwór, z przerzutami...Mój TŻt załamany, nie wiem jak to będzie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3967 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3969 | |||||||||
Rozeznanie
|
Witam Mamuśki
![]() Marina ma rację, dziś jest jakby już nasz dzień ![]() ![]() Za wszystkie dzisiejsze wizyty- ![]() A za odbyte i udane- ![]() Nerolka- po raz kolejny potwierdzasz, że jesteś niesamowita ![]() Zmalowana- pytałaś o strach przed porodem i wychowaniem. Porodu jakoś się nie boję mimo, że nasłuchałam się już wieeeelu historii. Kobiety rodzą od zawsze- w gorszych lub lepszych warunkach- ale jakoś rodzą. Gorzej, że nie każda potrafi by dobrą matką stąd też wychowanie maluszka bardziej mnie przeraża, bo nie wiem, czy podołam tej roli. Wczoraj skończyłam 33 tc ![]() z tej okazji młody od 3.00 rano do 5.00 tak mnie potwornie skopał, że nie tylko nie dało się spać, nie dało się nawet leżeć. ALE ALE wynagrodził mi to dziś rano po wyciągnął nóżkę i pod żebrem wystawił stopę. Jakie to było słodkie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do dnia mamy- też uważam, że mama jest jedna- ta która nas urodziła i/lub wychowała. Cytat:
![]() brunetko- współczuję przejść z teściową, no co za kobieta ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawostkę Wam zdradzę: wiecie ile kosztuje poród + pobyt w szpitalu jeśli kobieta nie jest ubezpieczona? 4500 zł od wczoraj mam power do generalnego sprzątania- szafki, kafle, wszystko więc uciekam póki jeszcze mam wenę
![]() |
#3970 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Marinko mam nadzieję że po prostu Maksiu się nie wysiusiał ... ale nie zmienia to faktu że ja siedzę i myślę ale na necie nic nie czytam na ten temat bo bym zwariowała przez te kilka dni Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3971 |
Zakorzenienie
|
Agula mój synek w 36tc ważył 3600
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3972 |
Zadomowienie
|
Agula Wodaqua
![]() DaKaro bardzo mi przykro z powodu choroby teściowej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3973 | ||
Zadomowienie
|
hej
![]() [QUOTE=moniczka2123;271286 20]Czesc wszystkim ![]() w aptece raczej ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() nic lecę do karvinej już dziś kupię zobaczę ile mi sprzeda potem chyba pośle męża po drugą turę bo wyszło 13 sztuk ![]()
![]() |
#3974 | |
Zakorzenienie
|
Hej mamuśki
Wszystkiego najlepszego dla wszystkich mamusiek, tych które już mają brzdące jak i tych oczekujących ![]() ![]() ![]() ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ale jak zaczął siadać i szaleć podczas kąpięli to już było gorzej bo trzeba było uważać żeby się nie poślizgnął , nie zanurkował itd. W tej wanience więc jest zdecydowanie lepiej, jak siedzi to nie może się zsunąć za bardzo, a potem chce się położyć na tym leżaku i sam sobie myje brzuszek, siusiaka, nogi itd ![]() Macha nogami w najlepsze a my nie musimy go asekurować tylko kibicujemy ![]() On teraz ma rok i 3 miesiące, waży ok 10,5kg i się mieści spokojnie choć już powoli czas na przenosiny do normalnej wanny ![]() Ja też myślałam że te profilowane nie są wygodne, ale jak tę dostaliśmy od dziadków to zmieniłam zdanie. My mamy tę TEGA ( jak w linku była) na moje oko niczym się nie różnią od Ondy a duużo tańsze. Ja bym więc polecała ale nie chcę żebyś się nie zawiodła bo co jednemu dziecku pasuje, drugiemu nie musi ![]()
![]() |
#3975 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Proszę Was zatem dziewczynki o kciuki bo nie wiem, co tam z tą moją szyjką nieszczęsną ![]() ![]() ![]() Za wszystkie inne wizyty trzymam oczywiście kciuki ![]() ![]() Do później... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3976 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluje wszystkim zaczętych tyg i udanych wizyt ![]() Staram się być na bieżąco z tematami, ale nie mam siły czytać 10 stron ![]() Ja mam dzisiaj wizytę na 18sta, ale bez Usg ![]() a padnięta jestem, nogi mam jak z waty ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#3977 |
Raczkowanie
|
cześć laseczki
![]() po chwili nieobecności melduję się ![]() wszystkim gratuluję wizyt i maluszsków no a w szczególności Naszym 3 dziewczynkom i dwóm Mamom ![]() no i nam wszystkim WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DZISIEJSZEGO ŚWIĘTA ![]() u mnie ok, mała rośnie, kupiliśmy wózek mutsy transporter ![]() ![]() ![]() uciekam do arkadii po prezenty na dzień dziećka... aaa mam doła. dziś na dzień Matki moja Majka zafundowałą mi pierwszego rozstępa;( a tak o siebie dbam, smaruję, wklepuję.... papa |
![]() ![]() |
![]() |
#3978 |
Zakorzenienie
|
Hej Dziewuszki
![]() Gratuluję udanych wizyt i wygibasów Maluszków ![]() ![]() Brunetka a ja uważam tak samo jak bodajże Marina (?) jak nie ma kasy to się kupuje używany i już. karolineee kciuki za wizytę na pewno wszystko będzie super ![]() Przeprałam wczoraj koszule do szpitala i szlafrok i chyba się zacznę powoli już pakować. ![]() Wszystkie najlepszego z okazji dnia Mamy wszystkim ![]() ![]()
#3979 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3980 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powodem raczej wiek nie jest, bo ja mam 21 i też podchodzę bardzo pozytywnie do tego co nas czeka. porodu sie nie boje, wręcz przeciwnie ciekawa jestem jak to jest naprawde. Zdaję sobie ztego sprawę, że napewno nie jest przyjemny, ale czy nie warto pocierpieć? Macierzyństwa też się nie boję, wiem że dam radę bo każdy przecież daje. Juz tyle lat kobiety wychowują dzieci i daja sobie radę. Być może zmieni się to przy samym porodzie i już później kiedy będę miała dziecko w rękach... Póki co stresu brak ![]() Cytat:
![]() ![]() Agulaaabar ![]() ![]() Wodaqua ![]() DaKaro strasznie mi przyro z powodu teściowej ![]() ![]() Karolinee, Moniczka, Zaneta i za resztę wizyt ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brunetka popieram Marinę i Zmalowaną .... ja kupiłabym używany wózek ... zresztą taki właśnie kupiłam chodź mogłam nowy ale szkoda wydawać kasę na nowy jak czasem używany można w idealnym stanie znaleźć i za pół ceny ..... Shira a ile kosztuje ten specyfik? ....ach ja muszę się wygrzebać z piżamy i iść do sklepu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3982 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3984 |
Zadomowienie
|
Dokładnie
![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3985 |
Wtajemniczenie
|
Hej brzuszki
wróciłam z krótkiego urlopu nad morzem, pojechaliśmy sie nawdychać z Jasiem Jodu, pogoda była cuuudowna Carmela jak ja Ci zazdroszcze ze nad morzem mieszkasz. u mnie waga tez niestety juz 70kg przekroczyła czyli ok 9,5 kg na plusie ![]() Wszystkim mamusiom składam życzenia zdrowia i uśmiechu ![]()
#3986 | |
Zadomowienie
|
DaKaro, dziekuję
![]() Współczuję Tobie i Twojemu mężowi wieści o teściowej. Trzeba mieć nadzieję... Moja ciocia już po raz kolejny zmaga się z przerzutami i już nie wiem jak tym razem będzie ![]() Zapomniałam napisać o wadze... Dobiłam do 10 kg na plusie... Mam motywację do większej dbałości o jadlospis.... ![]() Cytat:
![]() ![]() Brunetko coś tak czuję, że i tak lepiej sobie poradzicie bez pomocy teściowej, niż z jej zabobonami! A do tego zusu idz i się dowiedz o co chodzi, albo pismem - fakt, że są opieszali, ale kurde moim zdaniem jeśli wreszcie przyznają Ci rację, to powinni z odestkami wypłacić Ci kasę! Ręce opadają! I jeszcze ten telefon... ![]() Moi rodzice z niczym do kupowania dla małej się nie zapowiadali, teściowie też - chyba z tego zaboboniarstwa, ale przynajmniej wybieramy co chcemy ![]() Co do życzeń dla teściowej to ja zadzwonię, należy jej się za takiego syna, jakiego mi wychowała ![]() ![]() Dzięki za kciki wczoraj i sama zaciskam za dzisiejsze wizyty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3987 |
Zakorzenienie
|
Ja mojej teściowej składam życzenia, pojechalabym nawet z kwiatuszkiem, ale mam dzisiaj trochę do zrobienia i załatwienia więc tylko zadzwonię. A dlaczego? Dlatego, że mówię do niej mamo. I podobnie jak u wodaqua mąż jest jedynakiem i odkąd jesteśmy razem zawsze powtarzają, że teraz mają dwójkę dzieci. Czyli też traktują mnie jak swoją córkę. Pozatym widzę, jak mąż się cieszy kiedy widzi, że szanuję jego mamę, a ja lubię kiedy on jest szczęśliwy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3988 |
Zadomowienie
|
Natko, otóż to! Młoda i mądra z Ciebie osóbka!
|
![]() ![]() |
![]() |
#3989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3990 |
Wtajemniczenie
|
Witam Dziewczynki.
DaKaro strasznie mi przykro z powodu teściowej, ale wierzę że wszystko będzie ok ![]() Brunetka jak nie urok to sraczka ![]() ![]() Mamusie gratuluję wszystkich udanych wizyt i trzymam kciuki za dzisiejsze. Będą na pewno równie owocne ![]() Dziękuję za wszystkie opinie dotyczące Jedo ![]() Byłam oddać siuśki do analizy i przeszłam się po sklepach. Ręczniki kąpielowe po 40zł, kocyki po 60 lub 80zł ![]() ![]() A Maleństwo tak mnie kopie koło pępka, że aż boli. Jak będę miała rozstępy to właśnie tam ![]() Acha...ja też składam życzenia teściowej, przez wzgląd na TŻta, przez to że mówię do niej mamo, przez to że mimo wieeeelu swoich wad uważa mnie za swoją córkę. Nawet Rafaello jej kupiłam.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik ![]() Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-05-26 o 10:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:30.