|
|
#4021 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Scent Bar VI
Cytat:
SzyfryKumpel niedawno chcąc dopalić papierosa, stanął przed wejściem katowickiej Silesi obok gościa z wielkimi słuchawkami na uszach. Ten zdjął słuchawki i poważnie mówi do niego: "w środku są bezpłatne ubikacje" ![]() Kolega spojrzał na niego zdziwiony, pytając "że co?" Pan ze słuchawkami powtórzył poważnie: "w środku są bezpłatne ubikacje" , po czym zorientował się, że coś chyba nie gra i uciekł ![]() "Kobieta szczęśliwa" - fajny, zabawny tekst, już chyba gdzieś czytałam. ![]() Kurcze, pracowałam sobie spokojnie, jednym uchem słuchając antyradia. Kiedy usłyszałam jak prowadząca podaje "ostatnią podpowiedź do tego co mam na myśli", na odczepnego wysłałam maila, nie znając wcześniejszych podpowiedzi i pracuję sobie dalej, a tu telefon. "Cześć Jola blabla, byłaś pierwsza" i ciach "witamy na antenie" Wyszłam szybko z pokoju i jakoś dałam radę, tylko moja szefowa miała potem minę .. sfinksa ![]() Ale coś tam wygrałam, tylko nie mam pojęcia co Edytowane przez Yola Czas edycji: 2008-12-10 o 14:17 |
|
|
|
|
#4022 |
|
Zakorzenienie
|
Swoją drogą patrzcie jak niesamowita jest siła internetu.
Ktoś coś napisze, podpisze bzdurnie niezgodnie z prawdą a ludzie wierzą i rozsyłają dalej, dodatkowo dopisując swoje rzeczy i jeszcze podając linki do księgarni, w której książkę można kupić. Tak powstają prawdziwe-nieprawdziwe historie. Żeby było jasne, nie mam tu gryksia na myśli, bo on zapytał czy to żart. Ja pamiętam kiedy dostałam ten tekst, było to w czasach Romana i jego LPR-owskich oszołomów. Przyznam, że na początku w to uwierzyłam, choć nie bez nuty podejrzliwości. Potem posprawdzałam w paru miejscach i okazało się to kompletną bzdurą. Ale ile osób przeczytało, wyśmiało i nie pokusiło się o sprawdzenie i mają teraz autorkę tej książki, za szurniętą, tkwiącą w średniowieczu zatwardziałą katoliczkę?
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siiiikam! to jeden z najlepszych dialogow od dlugiego czasu
|
|
|
|
|
#4024 | |||
|
Wiedźma
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie ma to jak przechodzić do rzeczy bez wstępów. ![]() Cytat:
O ile oczywiście chodzi o zawór ssący - tam grzybek powinien rzygać. W przypadku zaworu wylotowego rzygać prawa nie ma.
|
|
#4025 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
Swoją drogą - coś mi się nie zgadzało, jednak ten przypis z tytułem książki na końcu namieszał mi w głowie Yola, Yola - zielony tatarak, zielony tatarak Przepraszam, to chyba załamanie nerwowe ![]() Cytat:
Gratuluję ![]() ![]() Cytat:
Poza tym nie ma rzeczy niemożliwych w poezji, więc nie mam pojęcia, co Kasprowiczowi w głowie siedziało ![]() Swoją drogą - nie przestajesz mnie zadziwiać
|
|||
|
|
|
#4026 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czego to ludzie nie wymyślą ![]() Yolu - pochwal się koniecznie co wygrałaś, jak już będziesz wiedzieć co to
|
|
#4027 | ||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Ja brzoza, ja brzoza, ty grab... Cytat:
Czym?! edit: Yolu, gratuluję! Mam nadzieję, że będzie jakaś dobra płyta.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-10 o 19:47 |
||
|
|
|
#4028 |
|
Zakorzenienie
|
Yolu, gratuluję wygranej
Koniecznie się pochwal, co to
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4029 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
poza tym, w mojej wypowiedzi specjalnie był " " na końcu, zeby zaznaczyć, że się dystansuję od takiego wizerunku delikatnej słabej kobietki. Zresztą, na ile mnie znasz, to chyba wiesz, że mi do takiej wersji dość daleko A tak w ogóle to chyba za dużo używam oczu w sensie ksiazkowo-komputerowo-nieśpiącym ledwo co widzę, wyglądam jak królik albinos, nawet się dziś nie umalowałam do pracy, zeby tym ślepkom pozwolic odpocząc. Krople niestety nie pomagają, pomogłoby jakbymsię wyspała, ale jeszcze co najmniej dwa dni, zanim to nastąpi, ech...
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Dostałam sms-a od Agnyski. Humor jej dopisuje, jest po lekach, kroplówkach, zastrzykach. Napisała, że nie jest źle, jutro ma dalsze badania. Podobno ma widok z okna na cmentarz
"Jeśli skończysz, prowadząc beznadziejne życie dlatego, że słuchałeś swojej mamy, swojego taty, księdza i jakiegoś gościa z telewizji, to w pełni na nie sobie zasłużyłeś." Frank Zappa http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI |
|
|
|
#4031 |
|
rude jest piękne:)
|
Madziu przekaz prosze
pozdrowienia Agnysce i trzymam
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Już przekazałam
|
|
|
#4033 | |||
|
BAN stały
|
Gdybym miał wybierać, wolałbym być bukiem ![]() Cytat:
).Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#4034 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cholera, co to? Jakaś świecka tradycja? Z prawie każdego szpitala widać miejsce docelowe. Czy to w myśl powiedzonka: "Wyjdziemy stąd (ze szpitala) nogami do przodu?";-) |
|
|
|
|
#4035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Całusy dla Agnyski A w kwestii jakim drzewem kto by chciał być, wg horoskopu celtyckiego jestem LIPĄ - tam nie ma podziału drzewo=miesiąc, ale każde drzewo ma pod swoja opieką o ile pamiętam kilka róznych tygodni w roku.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2008-12-10 o 22:09 |
|
|
|
|
#4036 | |
|
Zadomowienie
|
jak się dowiesz, to napisz bo teraz wszyscy umierają z ciekawości
![]() Cytat:
![]() zrobiłam pranie, herbatę z mlekiem i teraz chyba poczytam materiały na jutrzejsze zajęcia z socjologii [i przetłumaczę z nich słówka których nie rozumiem ] a potem Harry P. część 6 [śmiejcie się, ale uwielbiam tą książkę ] = zabiłabym, gdyby ktoś mi wyjawił zakończenie
Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius) Edytowane przez miss natasha Czas edycji: 2008-12-10 o 22:16 |
|
|
|
|
#4037 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale to, że ta kobieta nie napisała tego akurat cytowanego tekstu, nie oznacza automatycznie, że jest światłą, nowoczesną i rozsądną kobietą o otwartym umyśle. Napisałaś zresztą sama, że tekst jest tylko przejaskrawieniem pewnych prezentowanych w tej książce, hmm... poglądów. Ja tam przeczytałam, wyśmiałam i domyśliłam się, że to żart - przede wszystkim po lekko szyderczym słowie "dziubdziuś", które w retoryce autentycznych piewców podobnych klimatów by nie uszło. --- Przypadki Nasturcji boskie jak zwykle.
|
|
#4038 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4039 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A serio, to nie znałam tego określenia o byciu wiśnią.
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4040 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#4041 | |||||||
|
Wiedźma
|
Cytat:
Gdybyś się rozejrzała, to ja tam zaraz obok stoję - w tym samym dystansie. Cytat:
![]() Przytulam, podaję rękę (nie tylko z tej okazji) i ogólnie solidaryzuję się. ![]() Cytat:
Przekaż uściski. I jeszcze - że czekamy na jej powrót też przekaż. Cytat:
Ja cedrem. Ale chyba tej opcji nie było. Cytat:
Tak, Chrystusie. Zważywszy na to, że pisał to Żyd. I jednocześnie autor najlepszej Czarnej Mszy jaką w życiu czytałam... ![]() Gryxiu, jeśli był to komplement, to naprawdę oryginalny. Barrrdzo mi się podobał. Cytat:
Ja zaś jestem jarzębiną i przeczytałam kilka opisów. Ogólnie - im krótszy, tym bardziej mi się podoba. Cytat:
Żart! Żart! Nie bić!
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2008-12-10 o 22:45 |
|||||||
|
|
|
#4042 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam widok z mieszkania na cmentarz... Jest dokładnie po drugiej stronie osiedlowej uliczki. Kwestia przyzwyczajenia Zdarza się, że moim budzikiem bywa trąbka pogrzebowa
|
|
#4043 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Pozdrowienia i życzenia zdrowia dla Agnyski
|
|
#4044 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach ta moja kobieca intuicja ![]() Nie czytałam - czas odrobić lekcje ![]() Przekazane
|
|
|
|
#4045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(żadne duchy mnie nie odwiedzają, łeeee ), żadnych pogrzebów nie widuję i nie słyszę . Tłok w okolicy robi się tylko w październiku i listopadzie.
|
|
|
#4046 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oczywiście, że zaznaczyłam wyobrażasz to sobie? przylatuje pop-up, klikasz a TAM ![]() dziś nie będę biła ![]() Cytat:
![]() wg Celtów jestem jabłonią - nic tylko się rozmnażać, co rusz! w charakterystyce wg. normalnego horoskopu [Rak] też wszędzie mi tak piszą i tak czytam te kserówki na zajęcia
Perfume is the weather of our inner world bringing life to a personal landscape. (Christopher Brosius) Edytowane przez miss natasha Czas edycji: 2008-12-10 o 23:07 |
||
|
|
|
#4047 | ||
|
Zakorzenienie
|
Przyłączam się
Cytat:
![]() Rozchodziło mi się o inną oczywistą oczywistość - że naprawdę istnieją opinie takie, jak w podanym tekście i mniej durna forma nie czyni ich treści bardziej dla mnie akceptowalną. A wręcz bardziej przerażającą, bo prawdziwą. Ten tekst jest przynajmniej zabawny w swojej, hmm... operetkowości. ![]() W sensie: wiem, że to przejaskrawienie, ale - oj, jest co przejaskrawiać. ![]() Do tej wymienionej z nazwiska kobiety nie piję - po prawdzie, nazwisko przeczytałam 10 minut temu i już nie pamiętam. Cytat:
|
|
#4048 | ||||
|
BAN stały
|
Cytat:
) nie wiedziałem Cytat:
![]() I ode mnie! Ogromniaste pokłady zaufania - wzruszyłem się ![]() Cytat:
Tzn. dociekliwych, dociekliwych Cytat:
|
||||
|
|
|
#4049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja lubie i nie wzrusza mnie w to w sumie jakos Chyba moglabym mieszkac obok.
|
|
|
|
|
#4050 |
|
Zakorzenienie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:45.

Gratuluję
Poza tym nie ma rzeczy niemożliwych w poezji, więc nie mam pojęcia, co Kasprowiczowi w głowie siedziało 

w sensie ksiazkowo-komputerowo-nieśpiącym