|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 | ||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Walka z nadwagą (niewyimaginowaną:)
Witam wszystkie piękności
Cytat:
![]() pinki pie byłam kiedyś w podobnej sytuacji ale tak jak Milenka nie mieszkałam z nim, zostawiłam go - bolało, swoje napłakałam i się nacierpiałam (nie da się tego uniknąć) a teraz jestem mu wdzięczna, bo dzięki temu, że mnie krzywdził rozstaliśmy się i teraz jestem najszczęśliwszą kobietą pod słońcem z K. Nie daj sobie wmówić, że bez niego ani rusz, bo to nieprawda . Nie daj się wbić w podłogę, bo on nie jest Ciebie wart nikt nie zasługuję na to by być zdradzanym! Facet, który tak postępuję niestety się nigdy nie zmieni do tego będzie truł Twoje życie i Cię krzywdził. Facet, który kocha nie mógł by tak ostentacyjnie zdradzać (z tego co piszesz on się nie kryje). Wiem, że łatwo się mówi ale daj sobie szanse na szczęście - na początku będzie trudno ale poradzisz sobie Cytat:
więc jesteśmy już 4![]() Joanna czyżby Cię kara boska spotkała żartuję a dziś jak się czujesz?Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja po kawie i śniadaniu - jogurt nat. z musli Dziewczyny ten peeling kawowy toż to rewelacja jest Lecę sprzątać miłego dnia kochane
-17kg "Wiara czyni cuda, lecz tylko walka daje efekty." 10.2012 Edytowane przez Niuuniiaaa Czas edycji: 2013-02-23 o 09:50 |
||||
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Pinki pai weź tego swojego faceta rzuć w cholerę !! Wiem wiem łatwo się mówi,.... bo to przecież nie jest łatwe...
Powiem tak moje małżeństwo też nie było piękne i przykładem tego jest mąż alkoholik.... po roku małżeństwa powiedziałam dość i go wywaliłam z domu... zresztą dziecko niespełna roczne i miało się nam wszystko rozpaść... Wiem jakie uczucia towarzyszą już go nie będzie.... ale z drugiej strony nie będzie niszczył MNIE i mojego dziecka!! mojego życia... Chciałabym się wtedy poczuć bezpieczna!! bez kłamstw.... I porównaj to do siebie już więcej cie nie zdradzi nie skrzywdzi... Mi dodała siły moja mała istotka.... że tak będzie lepiej dla mnie i dla niej... Chciałabym ci takiej siły życzyć.... Zapisz sie gdzieś na aerobik czy siłownie... weź długą kąpiel..książka..czy film jak dziewczyny piszą... Ja jednak jestem z mężem bo po kilku dniach zrozumiał że coś się z nim złego dzieje po prostu osiągną dno i pomogłam mu w tym... Nie pije i jesteśmy szczęśliwą rodziną... Jeżeli chodzi o zdrade to ciężka sprawa niby jakiś procent jest że facet sie opamięta podkreśle po rozłące z żoną ichce wrócić... ale warunek terapia bo ja bym nie potrafiła zaufać no bo niby jaka pewność że nie znajdzie innej znowu.. Furry Sue Ja ćsieeeee koleżanka na chór chodzi to tak jak ja teraz uczymy sie piosenki TGD cudowne są Wiecie co nawiedziła mnie moja zmora ![]() I waga pokazała dziś że waże 80,7 a wczoraj 81
|
#4023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zjadłam porcje którą kiedyś ot tak wsuwałam (4,5 pieroga) no ale chyba żołądek mi się skurczył Teraz jest dobrze co potwierdza skuteczność herbatki miętowej.. i to że to jedzenie mi zaszkodziło Wczoraj zjadłam : 1. kanapka pełnoziarnista z szynka chuda 2. jabłko 3. Sałatka z łososiem pieczonym , koktajl selerowo- ananasowy (Poznanianko polecam Wyspe Marwit w Galerii Malta -pyszne jedzonko w dobrych cenach i oceniam że zdrowo jak na lunch ![]() 3. jeden kabanos, jedna rurka z adwokatem (malutka jak paluszek , cydr 4. kolacja : 4,5 pieroga, mohito bezalkoholowe, 3 tapasy (malutkie grzaneczki z czyms ziemniaczanym i cebulka smażona -podejrzewam że sprawczyni nocnych boli), białe wino w ilości trudnej do okreslenia ![]() W sumie wiec nie jest tragicznie poza kolacja - no ale widomo jak to jest jak siewychodzi Do tego dużo wczoraj chodziłam wiec myśle że sporo spaliłam Dziś ide jeszcz wieczorem ze znajomymi ... być możena balety nawet Ale od jutra specjalnie nie planowałam juz zadnych spotkań towarzyskich coby dietować i wrócić szczuplejszą w środę Miłego dnia |
|
|
|
|
#4024 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() TGD... TGD... a co to? jaki macie repertuar tak ogólnie?---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Pinkie Pie - nie wiem, czy oczekujesz rad, dziewczyny zresztą już i tak wszystko powiedziały - tu jesteśmy jednogłośne ![]() Dodam od siebie tylko tyle, że należy pamiętać - szczególnie w takich sytuacjach - że najważniejsza jesteś - i zawsze będziesz - Ty. Skup się na sobie. Dosłownie i w przenośni. To Tobie ma być dobrze. Tak jak mówi Milena - idziesz przez życie tak, jak Ty chcesz, nie pod czyjeś dyktando. Sama dla siebie masz być świętością - nie chodzi o wywyższanie się, czy przesadnie wysokie mniemanie o sobie, tylko o ustalanie zdrowych granic - co możesz przyjąć, a co jest poniżej krytyki.
|
|
#4025 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, sprzątałam sobie właśnie i mam włączone tv na "Dzień dobry TVN". W kuchni dziś Edyta Herbuś (czy jak jej tam jest) z dietetykiem (?, głowy nie dam, że to dietetyk bo nie słuchałam początkowo zbyt uważnie) i ten koleś powiedział, że jego klienci (czyli wychodzi na to, że jednak dietetyk
) nigdy nie schudli jedząc 5 posiłków dziennie. Uważa, że to niemożliwe i jego klienci/pacjenci jedzą 3 posiłki dziennie tylko Co o tym sądzicie? Znowu kolejna teoria z dupy wzięta? |
|
|
|
#4026 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wydaje mi się, że chodzi o 3 duże posiłki główne + 2 przekąski = 5 ja tak to rozumiem
|
|
#4027 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Chociaż może właśnie na początku poszła jakaś istotna informacja, która rozwikłałaby zagadkę, czemu nikt nie zdołał schudnąć jedząc 5 posiłków
|
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziewczyny uważają, że nie ma znaczenia liczba posiłków. Byle by się w bilansie zmieścić. Bo czasem np. przez pracę nie ma szans na pięć posiłków, dziewczyny jedzą 3-4 i chudną.Na blogu tluste zycie dziewczyna tez przedstawia argumenty, ze 3 posilki lepsze nic 5. Ja jadam 4-5 bo tak mi najlepiej, więc pewie kwestia indywidualna. Pinki kop w tyłek i tyle. Tak patrze jak sie moja teściowa z chłopem męczy. Alkoholik, energetyczny wampir, w ogole jej nie szanuje, odzywki takie ze rece opadają... Popije pokłócą się ona obiadek mu poda (!), herbatkę zrobi (!), na drugi dzień dobrze. Jeśli same nie będziemy mieć do siebie szacunku, to nikt nas nie będzie szanował. Tego nauczyła mnie mama. |
|
|
|
|
#4029 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
urojenia mam że mam na minusie 14 kg ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- ja już po 2 śniadaniu 1- pumpernikiel z twarogiem 2-owsianka z jabłkiem, cynamonem i serkiem homo wiecie co , w czwartek w lidlu mają być kijki do chodzenia- napaliłam się na maxa- mąż się śmieje że połaże tydzień i mi się znudzi ![]() ale chcę spróbować....trochę przeszkadza mi śnieg ![]() powoli robi się wiosna więc dobrze by bylo zacząć coś robić
|
|
#4030 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was cały czas.... ale mam jakiegoś doła
Przyszłąm pomarudzić ![]() Gardło mnie zaczęło boleć, ja cały dzien przed kompem bylam wczoraj, dzis i jutro bo mam duzo rzeczy do zrobienia Pogoda beznadziejna no i chyba mam zastój wagi juz od 3 tygodni Zauwazylam, że dochodze do mojej podpisowej wagi po wzrostach spowodowanych np. @ i dalej nie idzie Najbardziej wkurza to, że przez cały ydzien grzecznie dietowałam - zero grzeszkow![]() Eh w przyszłym tyg dam sobie chyba niezly fizyczny wycisk i moze cos spadnie Do tego oczyszczania tez bym sie chętnie przyłączyła ale kurcze na uczelni chyba bym z tym nie dała rady, zreszta co z tymi jabłkami ![]() Niunia, musze sprobować sobie zrobić ten peeling bo juz sie zbieram od kilku lat i nie moge zebrac Pinki, cóż wiecej moge napisac... podpisuje sie zdecydowanie pod wypowiedziami dziewczyn. Olej go i wez sie w garsc ![]() Ja juz po sniadaniu, owsianka z bananem a na obiad bedzie kalafior z kurczakiem ![]() ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ---------- O... własnie, jak bedzie troche cieplej mam zamiar wysiadac przystanek albo dwa wczesniej z autobusu i wracac na piechote do domu, tak samo rano na uczelnie Jeju ja chce juz wiosne!
|
|
|
|
#4031 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja wyciągnęłabym wszystkie jego rzeczy z szafy i przez okno - niech lata i szuka spodni po osiedlu I to żaden wstyd być zdradzaną!
|
|
#4032 |
|
Zakorzenienie
|
Pinki...wiem co czujesz.......w sierpniu tydzien po wyjsciu ze szpitala po operacji dowiedzialam sie ze moj ponad 3letni zwiazek sie rozpada....okazalo sie ze od roku zdradza mnie(pier....il swoja sekretarke)...sorki za slownictwo...dlugo dochodzilam do siebie...nadal dochodze...ale z perspektywy kilku miesiecfy widze w jakim syfie z nim tkiwlam...
Aaa @ dostalam Licze ze tderaz waga spadnie
|
|
|
|
#4033 |
|
Zadomowienie
|
Wiosno przybywaj! Jka zrobi sie cieplej, nasz organizm nie bedzie chcial grzeszyc, bo juz nie bedzie chcial chomikowac sadla na zimno... Ja juz sie nie moge doczekac ogrodka, sadzenia warzywek i ogolnie tej zieleni. Wiosna to moja ulubiona pora roku
![]() Ja grzecznie narazie. Na obiad o 1 mam nalesnika z serem i jogurtem dzis planuje dac sobie ossstry wycisk na orbim! a co! niech sie leje ze mnie pot. Wczoraj sie dowiedzialam, ze chlopak mojej siostry tez ja zdradzal. Moja mala siostrzyczka jest zalamana, ale jestem z niej dumna. Poszla do niego jak sie tylko dowiedziala, na dzien dobry dostal w pysk, powiedziala co miala powiedziec i odwrocila sie na piecie. Szkoda, ze mnie przy niej nie ma ale w czw juz bede... Mloda jest, bo ma 19 lat, wszystko przed nia... ehhh faceci... kto ich zrozumie? Pinki pie odezwij sie! jestesmy tu z Toba, no i czasami tez sie zalimy, jak cos jest nie tak.
|
#4034 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, napisałam co zasłyszałam
Ile ludzi tyle teorii Ja czasem jem 3 posiłki, czasem 5, czasem 10 I jakoś kilogramiki i centymetry lecą. |
|
|
|
#4035 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cały dzień było dobrze, prawie wzorowo: I owsianka z orzechami i rodzynkami II jogurt naturalny, jabłko III kromka razowca z żółtym serem, ogórek IV fasolka po bretońsku mała miska V 3 tosty z serem, kilka kostek jogurtowej milki, 1/2 paczki czipsów, piwo Moja głupota nie zna jednak granic ![]() Asiu masz rację że chudnięcie w kółko tego samego staje się już nudne ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:54 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:02 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Dzisiejszy dzień rozpoczęłam od wody z cytryną ![]() Potem o 10.00 banan, jabłko, 2 kiwi, 1/2 grejpfruta czyli 328 kcal ![]() Przed chwilą kolejną wodę z cytryną wypiłam i zaraz sięgam po herbatkę zieloną ![]() To nie kara za wczorajsze obżarstwo( choć należałoby się) po prostu przeprowadzam eksperyment co z takiego jedzenia wyjdzie na koniec dnia Spostrzeżenie nr 1: jestem już głodna ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
To już nie lada wyczyn
|
|
#4036 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
wczoraj posadziłam w donoczkach - ogórki szklarniowe, pomidory, paprykę i poziomki. jak urosną to będę je pikować ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:35 ---------- Cytat:
|
|
#4037 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
jaką macie gwarancję, że do 1. marca pogoda się poprawi? Nie ma co tracić czasu
|
|
#4038 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny zwijam sie z bólu pleców... jeszcze sobie małą 12kilową dzwigłam to myślałam że sie posram z bólu... mąż w pracy nie wiadomo kiedy wróci... mama w domu ale ona ma co innego do roboty no nie za bardzo na nią moge liczyć
|
#4039 |
|
Zakorzenienie
|
Sagapao
Z plecami nie ma żartów, jak będziesz mogła jedź do najbliższej czynnej przychodni albo na izbę przyjęć do szpitala. Zrobiłam sobie popołudnie oczyszczające Na razie na tapecie buźka, a potem wezmę się za stopy i dłonie A propos tej wody z kaszy na włosy to wypróbowałam, bo miałam dziś na obiad kaszę jęczmienną. No powiem Wam, że chyba już nigdy nie wyleję wody z kaszy, tylko przeznaczę ją na płukanie włosów Mięciutkie włosy mam i ładnie można ułożyć Będę praktykować ten zabieg |
|
|
|
#4040 |
|
Zadomowienie
|
Sagapao - a co Ty masz z tymi plecami? Jakieś info mnie ominęło?
Matko, u mnie pod oknem stoi jakiś koksownik, czy coś - grzeją w każdym razie asfalt, czy inny badziew, kopci to niemiłosienie i śmierdzi tragicznie.. a przed wyjściem do pracy zostawiłam okno uchylone i zapach elektryczny żeby się ładnie wymieszał ze świeżym powietrzem (o ile takim można nazwać warszawskie powietrze..). Wracam, a w domu smród rozgrzanego asfaltu z przeuroczą nutą białych kwiatów Ale byłam dzielna i dałam radę zjeść w tym wszystkim śniadanie...
|
#4041 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mam nadzieję że nie będzie znowu 90![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:26 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Ja już po drugim śniadanku: jajecznica z dwóch jaj, 3 pieczarki, 1/2 cebulki, 6 pomidorków koktajlowych, 2 plasterki szynki, 2 chrupkie pieczywa, zielona herbata - 364 kcal Głód minął
18.11.2014 "W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie.Chodzi o to, by nauczyć się tańczyć w deszczu" Edytowane przez CARLA_23 Czas edycji: 2013-02-23 o 13:39 |
|||
|
|
|
#4042 |
|
Raczkowanie
|
Czy można jeszcze się do Was dołączyć? Postanowiłam właśnie szukać motywacji do dalszego ćwiczenia
Zarejestrowałam się i przeglądam wątki, napisałam w jednym, ale wydaje mi się, że tutaj będzie mi lepiej, gdyż tak samo jak Wy mam do zrzucenia konkret. Przy wzroście 163cm mam 83 kg, do zrzucenia ok 15kg. Dodam, ze od czerwca udało mi się zrzucić ok 9 kg, przy czym zrzucenie ok 3-4 zawdzięczam tabletkom hormonalnym, które zaczęłam brać we wrześniu (początkowo leciał mi kilogram na tydzień, potem już waga stała). Swoje odchudzanie bardziej opieram na ruchu, ale od stycznia zmieniłam również sposób odżywiania- ograniczam słodycze, przerzuciłam się na brązowy ryż, razowy makaron i chleb ziarnisty. Jem 5 posiłków dziennie. Czasem zdarzają mi się dietetyczne grzeszki (tzn sobota to dzień słodyczy- więc jej nie liczę, ale zdarza mi się zjeść batona w tygodniu, tudzież jakieś chipsy, czy fastfooda, niestety :/) Poza codziennymi brzuszkami rano i wieczorem, 4 godziny tygodniowo tańczę, zamierzam też od marca min raz w tygodniu chodzić na siłownię. Wszystko ładnie, pięknie, ale mimo wizualnego wyniku (bo waga różnic nie wskazuje, natomiast ubrania i oczy znajomych (również dalszych) i owszem) tracę motywację. I o ile początkowo brzuszki robiłam z miłą chęcią, to teraz często muszę się zmuszać, w zeszłym tygodniu lenistwo zwyciężyło i sobie odpuściłam, ale teraz ćwiczę silną wolę i biorę się w garść. Mam nadzieję, że po takim podaniu-liście motywacyjnym przyjmiecie mnie do Waszego grona
|
|
|
|
#4043 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zastanawiam się nad nowym zakupem:http://allegro.pl/kettler-orbitrek-r...048988045.html Milenko a Ty na jakim śmigasz? ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Za zrzucone kg Czyli obecnie masz 83kg czy 74?![]() Słabości mamy podobne jak widzę. Ja żyć bez czekolady i pizzy nie umiem
|
|
#4044 |
|
Zadomowienie
|
MonaN - czeeeść! no, list motywacyjny całkiem całkiem
czuj się jak u siebie ![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:51 ---------- Heheh, coś mi się przypomniało, magluję tę płytę od jakiegoś czasu (polecam!), może znacie, ze specjalną dedykacją dla wszystkich tutejszych szprotek ![]() http://www.youtube.com/watch?v=_oT1J_yDHlA
|
#4045 |
|
Raczkowanie
|
CARLA_23 i Furry Sue, dzięki za przyjęcie
, obecnie ważę te 83, więc waga początkowa wynosiła ponad 90. A czekolada- mniaaam! chyba nie potrafiłabym z niej zupełnie zrezygnowaćPS. Furry Sue- piosenka kojarzy mi się z filmem AliG, jak się wyśmiewał z małego grubaska. Edytowane przez MonaN_ Czas edycji: 2013-02-23 o 14:00 |
|
|
|
#4046 |
|
Raczkowanie
|
tak po prostu postrzał mnie złapał... albo zawiało no nic czekam na męża aż wróci z pracy tylko nie wiem o której
![]() Raz mi się tak stalo w ciąży to dostałam zastrzyk jakieś witaminki i pomogło.. no mam nadzieje że poratuje mnie ten ketonal tzn że zelży mi troche.. byle do wieczornej wizyty w przychodni... Furry jesli chodzi o repertuar nie ma jako tako .Chodze od września zeszłego roku..i jestem najmłodsza 23lata reszta ok 30 40 lat a śpiewamy po prostu...na mszach. adoracje.. i takie tam... A TGD to Trzecia Godzina Dnia super mają piosenki to jest super Chór zobacz na youtuba...
|
#4047 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dziś maseczka i chciałam włosy farbować ale jakoś nie mam na to ochoty ![]() A co do płukania włosów chyba spróbuję przy okazji jak będę wcinać kaszę Cytat:
świetna i odprężająca aromaterapia nie ma co![]() Cytat:
obecnie czekam na 7 z przodu
|
|
#4048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4049 |
|
Zakorzenienie
|
Iza
Hehe, ja też muszę włosy pofarbować, ale nie mam farby W ogóle włosy mi tak szybko rosną, że to szok. Fryzjerka kiedyś mi powiedziała, że trzeba jeść kaszę jęczmienną na szybszy porost włosów (i znowu ta kasza ) I jem, ale nie wiem czy to czasem nie jest efekt placebo Równie dobrze mogła powiedzieć, że powinno się jeść full ziemniaków Tak się zastanawiam nad jedną sprawą. Ubijałam kilka chwil temu białka jajek ręcznie na sztywną pianę i po 10 sekundach mnie ręka bolała, a faceci jak walą konia to ich nie boli? Nie kumam Sorry za bezpośrednie spostrzeżenia, ale się nad tym zastanawiam tak tylko, luźno |
|
|
|
#4050 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
niestety białko tak nie działa
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:27.

więc jesteśmy już 4

to tak jak ja 

urojenia mam że mam na minusie 14 kg 
Przyszłąm pomarudzić

ale w czw juz bede... Mloda jest, bo ma 19 lat, wszystko przed nia... ehhh faceci... kto ich zrozumie? Pinki pie odezwij sie! 

W ogóle włosy mi tak szybko rosną, że to szok. Fryzjerka kiedyś mi powiedziała, że trzeba jeść kaszę jęczmienną na szybszy porost włosów (i znowu ta kasza