![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2016 cz. 3
Dzień dobry
![]() Trafiliśmy z mężem w 3 w lotto ![]() ![]()
#4052 | |||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Też myślałam żeby wziąć Ignasia w nosidło i zaliczyć jakąś niską górkę ale pogoda jest tak jaka jest i na szlakach pewnie straszne błoto... Poza tym I. nie chce być w nosidle u męża, bo jak mnie widzi obok to jęczy żebym go wzięła. Musiałabym się stać niewidzialna żeby nie marudził ![]() Ignaś też na basenie jęczał. Dopiero gdzieś po 20 minutach się troszkę oswoił i generalnie jego celem było gryzienie paska na mojej ręce. Woda sama w sobie w ogóle go nie cieszyła ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kilka dni tem,u miałam mega kłótnie z tz, potem były ciche dni i przedwczoraj kulminacja. Wylało się wiele wzajemnych żali i nie miałam w ogóle nastroju. Już się pogodziliśmy i teraz już jest na szczęście ok. Byłam też na zakupach ubraniowych w końcu na tą komunię i duuupa. Tyle ładnych sukienek przymierzyłam i wszystko za duże. Rozmiar S na mnie wisi, mniejsze w sklepach trudno dostać, bo nie schodzą. Takie ładne koronkowe sukienki były ![]() Byłam w wielu sklepach i przymierzyłam tyle ciuchów ile chyba nigdy w życiu i nic nie pasowało. Ostatecznie kupiłam grafitowe spodnie wizytowe i białą bluzkę rozszerzaną ku dołowi z tyłu z takim klinem. Cytat:
Cytat:
Myśmy ostatnio puścili 4 zakłady (każdy skreślał, poza Ignasiem ) i tylko jedna liczba z wszystkich skreślonych była trafiona! |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4054 |
Konto usunięte
|
No i miałam jeszcze pisać, że Ignaś ostatnio źle sypia. Ma dużo pobudek, chce cały czas mieć cyca w buzi, rzuca się przez sen, popłakuje... Ciężko też zasypia, do tego się meeeega ślini i gryzie. Może to te górne jedynki są wreszcie w natarciu. Nie wiem ale mam nadzieję, że szybko to minie bo chodzę ostatnio jak zombie.
---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- ![]() Na co wydacie tą oszałamiającą wygraną? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | |
Zakorzenienie
|
Śliweczko
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Chociaż cholera wie, ostatnio wszystkie książeczki gryzie - masakra jakaś, wszystkie poobgryzane, bo nie zawsze zdążę zauważyć co ona robi ![]() Szał! Nie wydajcie na głupoty! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Marcelka też miala kiepską noc a ja razem z nią ![]()
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
Hmm w takim razie dobrze mi się wydaje ze jakoś wiszą na nim
![]() Narazie nosi 80, a niektóre pepcowe 86 ![]() Agusiu gratulacje wygranej! ![]() Możecie poszaleć ![]() Założyłam mu te spodenki i w sumie trochę są przydługie ale nie spadają, gumka w pasie jest luźna, ale się trzyma, nogawki też mają ściągacz i nie spadają. Zobaczymy czy się rozciągną ![]() U nas te noc słaba. Milion pobudek, jadł 4 razy, w nocy już gotowe wzięłam do siebie do łóżka i razem spaliśmy już do rana. Ja obstawiam jednak jakiś skok, tak wygląda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ok ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
Takie imprezy to ja lubię
![]() Goście się goszczą na parterze a ja na piętrze u teściowej "Rodzinkę" oglądam ![]()
#4060 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
U nas dziś rodzinnie 😁 chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu 🙃😵 Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia! Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zakorzenienie
|
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie 😁
U nas dziś rodzinnie 😁 chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu 🙃😵 Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia! Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni[/QUOTE] Kurna zawsze tak jest! Ty się namęczysz itp itd, a z tatusiem chwila moment i po sprawie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Śliweczko, super że kupiłaś sobie coś nowego, na pewno będziesz się świetnie prezemtować ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-05-07 o 21:41 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 |
Rozeznanie
|
U mnie fb to samo pokazał ale 1 stopień ma być na szczęście tylko w nocy a w dzień ok 10°. W zeszłym roku maj i czerwiec były ładne i gotowałyśmy się w ciąży a w tym roku lipa.
Widzę, że wszystkie dzieci kp mają często ciężkie noce. Szczerze to ja myślałam, że ze spaniem w nocy jest tylko ciągły progres i że prawie wszystkie roczne dzieci przesypiają już całą noc a teraz chciałabym żeby było ze snem jak przez pierwsze 3 miesiące. Jeśli chodzi o powrót do pracy to mam 67 dni urlopu czyli ponad 3 miesiące i mam zamiar wrócić do pracy dopiero we wrześniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
No pokiełbasiło się z tą pogodą. W końcu się wkurzę i przeprowadzę do Australii
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 |
Konto usunięte
|
Dzień Dobry!
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie 😁 U nas dziś rodzinnie 😁 chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu 🙃😵 Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia! Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty 😎 zdrajczyni[/QUOTE] Hahahha, no tak to kurdę bywa. Ja tu mężowi narzekam jaki to Ignaś absorbujący i że nic nie można przy nim zrobić, a przedwczoraj jak tz był cały dzień w domu to młody się bawił sam jak nigdy i nic mi nie jęczał pod nogami ![]() Myśmy byli wczoraj na basenie. Ignacjo nie bał się tak jak ostatnio, od początku chlapał zadowolony. Gdzieś po pół godzinie mu się znudziło, cały czas wyłaził z brodzika i chciał raczkować pomiędzy ludźmi. Po basenie poszliśmy za zielony koktajl i wypił mi pół szklanki! Jak wracaliśmy to o 18. zasnął w aucie i pierwszy raz od wielu m-cy nie obudził się jak się zatrzymaliśmy. Co więcej, udało się go wyjąć na śpiocha w nosidełku i spał w domu jeszcze pomimo, że wcale tego nie chciałam. Byliśmy normalnie głośno, a on nie reagował. o 18:30 chciałam go obudzić, zaczęłam go głaskać po budzi, po rączkach, wołać go, a on nic! Tak go to 30 minut chlapania na basenie zmęczyło! Musiałam go po chamsku wyjąć, bo pospał by pewnie ze 2 h. a potem wojował do północy ![]() PaulinaGm mam babcię która świetnie szyje, sama też co nie co potrafię ale babcia miała niedawno rękę w gipsie, a ja nie mam za bardzo czasu na kombinowanie przy maszynie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
[1=41747266e0fb3b4fece89e2 04f3d610d83e6e72d_5fac7b0 2b3dde;73594851]Dzień dziecka macie U nas dziś rodzinnie chłop w domu to posiedzialam sobie rano w garach, po obiedzie ruszylisny na plac zabaw. Robi się coraz chłodniej, FB cos wspomina, ze jutro może być 1st! Mam nadzieję, ze się je..pomylił, bo jutro jestem z dziewczynami sama do 22 i nie wytrzymamy w domu Wczoraj Hania za nic nie chciała się położyć na drzemke! Wstała przed 8 (po ciężkiej nocy) i o 14 jeszcze nie poszła na drzemke! W końcu walnelam ją do wózka, postswilam oparcie na siedząco bo i tak nie chciała leżeć i zasnęła po 40minutach spaceru wisząc na tej barierce z przodu. Nawet nie chciała się oprzeć do siedzenia! Dziś mąż wziął ja do wózka, zasnęła w dwie minuty zdrajczyni[/QUOTE] A może była za bardzo zmęczona, aby usnąć? Ja jakiś czas temu wyczytałam, że nasze dzieci od drzemki do drzemki powinny mieć 3,5-4 h aktywności i mniej wiecej u nas tak jest i Kinia zasypia mi w 5-10 minut ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
19.05.2016 Kingusia ![]() Edytowane przez agusiia69 Czas edycji: 2017-05-08 o 09:41 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4071 |
Rozeznanie
|
Franek dziś dał matce do wiwatu. Chyba coś mu było z brzuszkiem w nocy, bo płakał ciągle, nie mogłam go uspokoić. Więc spaliśmy razem, z pobudkami co chwila. Padam na twarz. Teraz ma drzemkę więc i ja leżę, ale raczej nie usnę ;(
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z tymi drzemkami to teoria swoje, a praktyka swoje ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() U nas przerwy w niespaniu są bardzo różne, tak jak drzemki zresztą, nadal się nic nie unormowało - w weekend była jedna, dzisiaj się okaże ![]() Ciekawe czy moje dzioecko zasnełoby bez kąpieli ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Paulinagm Czas edycji: 2017-05-08 o 10:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Paulina, Ignaś jeszcze nie miał dnia bez kąpieli wieczornej.Też nie wiem jak by było ze spaniem gdyby wody zabrakło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 |
Raczkowanie
|
Śliweczka, akurat podczas tego wyjazdu tak nam wyszło, że przez 3 dni drzemki wypadały podczas jazdy samochodem, więc już 2 karmienia wtedy odpadły. Też karmię przed drzemką zwykle, na szczęście zazwyczaj udaje mi się trafić w moment i syn mi usypia, i śpi przez co najmniej godzinę, 2x dziennie. Ale dzisiaj na przykład obudził się przed 6, i nie wiem nawet, ile razy już dzisiaj go karmiłam, licząc, że jeszcze pośpi. Ostatecznie udało się o 10. W nocy też potrafi być różnie, najczęściej budzi się 2-3 razy, ale zdarza się też tak, że mam wrażenie, że całą noc wciskam mu pierś, bo płacze jak tylko przyśnie i mu wypadnie. Wydaje mi się, że to zęby. No ale jakiś tam widok na przyszłość bez kp jest
![]() ![]() Honcia, Twój weekend z praniem oznacza, że masz już nową pralkę? Chyba przegapiłam tę jakże ważną informację :P |
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() U nas sprawdza się zasada 3 godzin pomiędzy drzemkami ![]() ![]() W niedzielę kiedy jest mąż też zazwyczaj jest grzeczna ale to chyba dlatego, że ktoś cały czas siedzi przy niej bo mamy na to czas ![]() Pogoda taka, że szkoda gadać ![]() ![]() Zullu pralkę mamy tę samą ![]() ![]() ![]() Śliweczko w Biedro od czwartku będą takie spódnice rozkloszowane po 50zł. Oni mają dziwaczną rozmiarówkę i może S było by na Ciebie? ![]()
#4077 |
Rozeznanie
|
Ja też przegapilam Nowa pralkę albo po prostu jedzie z ręcznym praniem: D
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:08 ---------- Też miałam pisać o tej spódnicy! ![]() Brawo za zaoszczędzenie tysiaka ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 |
Zakorzenienie
|
Z tą rozmiarówką w Biedrze to fakt - wzięłam niedawno legginsy L, z nadzieją, że będą za duże, a te skurczybyki takie obcisłe jakby były za małe!
![]() U nas wieczór bez kąpieli się zdarzył kiedyś, może ze dwa razy. No, nie licząc noworodkowych początków, bo Marysię kąpaliśmy wtedy co 2-3 dni ![]() Dziewczyny, macie jakieś fajne zabawki do kąpieli? Tzn. Wasze dzieci ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
U nas kąpiel co drugi dzień
![]() ![]()
#4080 |
Zakorzenienie
|
Aa my też kąpiemy co drugi dzień
![]() ![]() ![]() Marcelka w kapieli nie wykazuje ekscytacji i chęci do zabawy. Siedzi i czeka aż skonczę ją myć ![]()
![]() Edytowane przez Honcia Czas edycji: 2017-05-08 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:13.