![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po pierwsze tż, po drugie simsy ![]() ![]() Dobrze kojarzę że Twój tż jest na Wyspach? Jeśli tak, to koszty przelotu nie są duże. Zależy jak się okazja trafi, można kupić bilet w obie strony już za 400-500 zł ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Zadomowienie
|
Wymarzony pierścionek, wymuszone zaręczyny cz. IX
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Żyj marzeniami. Edytowane przez Taverney Czas edycji: 2008-07-07 o 21:44 Powód: post pod postem |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Wtajemniczenie
|
A ja tam mam nadzieję, że moje przyjażnie przetrwają. Wiadomo, że każda kiedys założy rodzinę itd. , że czasu będzie coraz mniej, może się porozjeżdżamy. Ale wiem, że w każe wakacje, nawet jak ja jadę do domu to co jakiś czas staramy sie spotykać na ploty, na placze, na śmiechy
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A tak ogólnie to i tak w samotności się rodzimy i sami umrzemy ![]() ![]() ![]()
#4055 | |||||
Wtajemniczenie
|
A teraz przedstawiam kolejny tasiemiec w moim wydaniu:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
- kicz - oferty po 1.500 (bez noclegu i dojazdu) w górę za max. 100 zdjęć + 300-400 na płytce Kupiłam swój aparat (Canon 400D), dałam bratu, który na fotografii się nie zna, i on robił zdjęcia. Do tego wynajęłam fotografa poleconego, bez portfolio itp. Wynik: 6000 mniej lub bardziej dobrych zdjęć. Złapany każdy moment. Aparat gratis ![]() ![]() Jeśli chodzi o fotografię ślubną, moje zdanie jest takie: - trzeba mieć przynajmniej przeciętny sprzęt. - wystarczy napstrykać te 1500 zdjęć, i spokojnie można z nich wybrać te 100 fajnych. Nie trzeba być żadnym ekspertem. Dodatkowo jak coś nie wyszło ci tak, jak planowałeś - jest Photoshop. Cytat:
Jeśli chodzi o twoje zdjęcia modowe - napisze tak - wszystkie rzucają mnie na kolana. Natomiast: masz dostęp do modelek, które same w sobie są piękne. Dwa - wiadomo, że robisz im nie jedno zdjęcie, tylko wieeeeeele. Trzy - w tej mnogości zdjęć łatwo wybrać coś, co wygląda najlepiej. Cztery - obróbka, w której to myślę, że jesteś mistrzem. Wierzę, że taki jest tajnik twojej pracy i szczerze - myślę, że gdybyś podesłała mi modelkę, i może doradziła jak podkreślasz atuty zdjęcia w P, byłabym w stanie zrobić zdjęcia na twoim poziomie. Ogólnie dla mnie dobry fotograf to taki, który robi wyczesane zdjęcie bez Photoshopów itp., ale ja bez PS żyć nie potrafię. Nie obraź się na mnie, bo mimo że uzasadniłam, że robienie zdjęć wydaje się być takie proste, jakimś cudem cała masa kiczu na tym świecie istnieje. Jesteś łebska dziewczyna, i wiesz jak wykorzystać to, co masz dostępne. To twój ogromny plus, oraz wyznacznik twojego sukcesu, i coś, co bardzo mi w tobie imponuje, i czego sama chciałabym się nauczyć, ale wydaje mi się, że mimo że napisałaś, że nie boisz się konkurencji, to nie podzieliłabyś się ze mną swoimi tajnikami. Trzymam za ciebie kciuki!
![]() |
#4056 | |
Zakorzenienie
|
witam
![]() ![]() wczoraj jednak spotkałam sie z TZ. dzwonił rano, to powiedziałam, że nie. potem zadzwonił wieczorem i zmiekłam ![]() ![]() Cytat:
![]() Dziewczyny... ja już jutro jadę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
W 5 osób samochodem do Holandii... Współczuję... Moja choroba lokomocyjna by tego nie przeżyła
![]()
![]() |
#4058 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ps. własnie wesżłam na orange on-line bo musiałam zmienic sobie mój plan taryfowy abym mogla wykorzystywac kase z abonamentu za granica ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jechaliśmy ostatnio do Oświęcimia autobusem, więc go poprosiłam żeby NIC się do mnie nie odzywał bo ja tragicznie się czuję w autobusach. On- ok ok. Jedziemy On "ale gorąco no nie.." ja ".........." on "o ooo widzisz ten zameczek tam?" ja "....... D. proszę, ja się źle czuję, nie odzywaj się do mnie" on ".........." tak sobie milczymy, a po 10 min on "chcesz kanapkę?" ja ![]() W ogóle nie jem w podróży. Jak byłam dzieciakiem pojechałyśmy z siostrą do Włoch autobusem. Podróż trwała 34 godziny. Niiiic nie jadłam i nie piłam. Podróż autem jest ok jak prowadzę :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No ale jak Madzienka, będziesz używać telefonu z simlociem na obcej karcie?? I do tego polski numer z roamingiem żeby dzwonić? Toż to kupa kasy..? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Zakorzenienie
|
weźcie bo ja juz mam stresa jak zniose tę podróz
![]() kurde troche zamotałam u siebie w ustawieniach na tej orange on-line ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczynki!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bede miała tam dwa telefony. jeden z Polska karta aby mogli do mnie inni pisac za cene jak w Polsce i abym mogła ja wysyłac smski (bo w koncu musze te 50zł z abonamentu wykorzystac ![]() ![]() edit: no wąłsnie musze do nich zadzwonic i powiedziec co ja tu narobiłam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do przyjaciółki. W chwili, gdy pisałam tamte słowa sytauacja była jaka była. Osoba o której pisałam ostatnio - moja Sis, to osoba, którą znam sprzed wielu lat już. Jednak przez ok 1,5r nie miałyśmy w ogóle kontaktu (w tym czasie pisałam tamte słowa). Stało sie jednak tak, że po tym 1,5r nasze drogi znów się zeszły i poczułyśmy obie jakby ta 'przepaść' w ogóle nie istniała. Od dłuższego czasu każdego dnia utwierdza mnie w przekonaniu, że jest moją bratnią duszą, z którą chcę zmieniać świat ![]() A teraz kwestia zdjęć. Uważam, że bardzo dobrą cechą jest dzielenie się wiedzą. Nie jestem jednak osobą, która robi z siebie wyrocznię wiedzy i radzi każdemu dookoła co i jak robi, by zdjęcia były dobre. Nie jest jednak również tak, że trzymam swoje 'sekrety' dla siebie. Całą swoją więdzę i doświadczenie chociażby staram się przelewać na konkretne osoby, które asystują mi przy sesjach - to najlepsza forma nauki. Co do obróbki, to chyba niestety zawiodę, ale prawda jest taka, że ostatnimi czasy moje użycie programów graficznych dochodzi do minimum. Oczywiście nie licząc konkretnych sesji, gdzie zamierzony był efekt bardziej graficzny niż fotograficzny. W 90% jednak ostatnich sesji jedynie co robiłam to lekko korygowałam kolor i kontrast, nawet retusz odpuszczałam, chyba, że były rażące wypryski, czy coś w tym rodzaju - większość jednak tuszował makijaż. Do obróbki używam programu Photoshop Lightroom - wersja trialowa 30dni jest darmowa. Dużo zaoszczędzonego czasu na obróbce zawdzięczam lepszemu aparatowi, który ma kolorystykę bardzo zbliżoną naturalnej no i oczywiście lepszą matrycę, która dokładniej oddaje rzeczywistość ![]() A moje zdjęcia ślubne - tak jak sama pisałam wcześniej, zdaję sobie sprawę, że to mały dorobek, dlatego nie mam jeszcze swojej www z tej dziedziny, uzbieram materiał, to wystartuję ![]() ![]() Oczywiście się w żaden sposób nie obrażam, piszesz mądrze i konstruktywnie, miło tak się rozmawia ![]() PS. I naprawdę to nie jest tak, że jak się ma fajną dziewczynę, dobre ciuchy i nawet super aparat i miejscówkę, to zdjęcia wyjdą dobre same z siebie - uwierz ![]() Pozdrawiam ciepło i Dzień Dobry Kobietkom wszystkim ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4066 |
Zakorzenienie
|
Hej nema
![]() aaa bym zapomniała ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Cześć Dziewczyny... dziś już wtorek, co oznacza, że już za tydzień będę miała urlop
![]() Madzia nic się nie martw, na pewno wszystko będzie ok. Podróż to tak właściwie tylko chwilka, w porównaniu z czasem, który spędzisz z TŻ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |||||
Zakorzenienie
|
cześć, wczoraj miałam w pracy jakąś masakrę. Wszyscy na baczność, bo inwestor przyjechał, parę osób w garniakach i ważnych minach a wszyscy latają dokoła. Przegięcie po prostu. więc na wizaż w ogóle czasu nie miałam. Mam nadzieję, że dziś to nadrobię
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też kombinuję, żeby działać na własną rękę, ale póki co się boje, za duże ryzyko, że coś nie wyjdzie. Może kiedyś spróbuję, jak będę miała pewność, że w razie czego wyżyjemy z tego, co zarobi tż. Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() wiecie mam małego stresa, ale wierze, że bedzie dobrze ![]() ![]() ![]() edit: miskowa czyli tak jak myslałam ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jak wyjeżdżałam do Londynu,też byłam przerażona, chociaż nie miała to być pierwsza praca w moim życiu... ale to zawsze duży stres... Ale bardzo dużo mi to dało - niezła szkoła życia ![]() ![]() Fajnie, że będziecie mieszkać nad morzem, będziesz mogła plażować w wolnych chwilach ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
hehe dokładnie
![]() ![]() ale wiesz juz sie tak bardzo nie boje. a jak jeszcze znajde mieszkanie to juz w ogóle stres zleci ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale mój TŻ też nie może usiedzieć milczeniu i też ciągle mnie zagaduje ![]() ![]() Nie wiem jak przeżyjemy podróż do Chorwacji... Nie mogę wziąć aviomarinu bo będę też prowadzic... Muszę znaleźć jakieś leki na chorobe lokomocyjną, które nie usypiają. Madzia, nie daj się wcisnąć w środek ![]() nie wytrzymałabym ![]()
![]() |
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze ale tak mi sie wydaje, ze mnie tam wcisną ![]() jak cos to muszę powiedziec TZ abysmy sie choc zmienialy bo ja nie wyrobię tak całej drogi ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zadomowienie
|
Obie więc jesteśmy flaneur - włóczęgi. Nie potrafimy zagrzać miejsca. Chociaż... obecne miasto bardzo polubiłam, tylko teraz ta okrutna tęsknota za górami, lasami... coraz bardziej marzy mi się ten domek w górach.
#4080 |
Zakorzenienie
|
zaraz ide sie szykowac bo na 12 smigam do fryzjera. chce sobie znacznie skrócic włoski aby mi tam było wygodniej i grzywke tez. kurcze, włosy mi tak szybko rosna, ze ja chyba sama tam bede sie musiała nauczyc ciachac grzywke bo co 3 tyg nie mam zamiaru latac do fryzjera
![]() edit: aaa bym zapomniała sie pochwalic ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:19.