|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)
Cytat:
Mnie też już nie stać ![]() Pięknie! A ja mam raty, szkołę i długi! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wygodne są ? Jaki masz kolor ? Jak z obcasem, dobrze wyprofilowany ? ![]() Cena wysoka, ale rzeczywiście robią wrażenie ![]() Cytat:
![]() To widzę, że świetnie rozdzieliliście odpowiedzialność za stołowanie gościa ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś mi nie zacytowało wszystkiego ![]() Dorinko dostawy są normalnie - 2 razy w tygodniu i w zasadzie wszystko od razu jest wynoszone na sklep ![]()
![]() |
#4054 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Podoba mi się w nich to, że mimo, że dość wysoki obcas i cholewka do kolan to nie są nawet w najmniejszym stopniu wulgarne tylko eleganckie i kobiece. I ludzie zwracają na nie uwagę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym przede mną wizja tygodniowego gotowania dla 19 osób więc muszę w tym tygodniu odpocząć od kuchni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
A Ty cały czas w tej pizzeri pracujesz?? ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() Wszystkie są zjawiskowe!
![]() |
#4056 |
Zakorzenienie
|
Cześć...i znowu poniedziałek...
A w sobotę TŻ zabrał mnie na randkę do super włoskiej knajpki...było cudnie...ale dawno nie byliśmy... ![]() Haniu, czy widziałaś moje pytanie z piątku odnośnie wczasów? Czy lepiej zamówić dużo wcześniej, czy czekać do ostatniej chwili, na jakiegoś lasta? |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4058 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Butter nie potrafię odpowiedzieć na takie pytanie. Wiem tylko tyle że w ostatnich latach cieżko było znaleźć dobrego lasta, ceny były wysokie i na pewno nie niższe od tych w ofercie first minut. To moje spostrzeżenia...ale na pewno nie jest tak że nie kupisz nic na pewno..bo możesz mieć farta i znaleźć coś super hiper korzystnego. I moje spostrzeżenia ze sprzedaży oferty lato 2010 (bo sprzedajemy już od początku listopada i największa promocja już sie skończyła ![]() Także wszystko wskazuje na to że będzie raczej kiepsko z miejscami we wrześniu ![]() (jaj mam już podpisanych duuużo umów na wrześniowe wyjazdy)
![]() |
#4060 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Muszę się doprowadzić do porządku bo jestem okropnie zaryczana, a zaraz do szkoły lecę (i nie wiem po co w sumie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam do pomocy 2 zapaleńców..brata i kuzyna...na pewno nie będzie tak ze zostanę z tym sama. Dla 15 osób gotowałam 4 paczki makaronu- czyli 2 ogromne gary. teraz będzie trzeba gotować 3 gary ![]() Mamy 3 kuchnie..czyli 3 kuchenki i 3 zmywarki. Jakoś się podzielimy obowiązkami. To to jeszcze nic.....wyobraź sobie ile wódki musimy ze sobą zabrać. Liczyliśmy 0,5 na głowę dziennie....czyli 66 butelek ![]() ---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
![]() Możesz czegoś na wyspach Greckich szukać...Kos, Rodos, Kreta, Zakynthos (ale wyspy są zawsze droższe...no i na miejscu też więcej kasy idzie). Chorwacja fajna..ale samolotem i w hotelu też już krzyczą chore pieniądze. Wejdź na pierwszy lepszy potral..np traveligo.pl, easygo.pl i będziesz wszystko wiedziała odnośnie cen ![]() np. http://www.easygo.pl/wycieczki/grecj...9-07,samolotem
Edytowane przez hania811 Czas edycji: 2010-01-11 o 10:49 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli z tego co piszesz, właściwie warto by było zamówić coś już teraz...bo w first minute też jest tanije, prawda? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4064 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam kartę Elle, czy u nich to stała oferta z tą zniżką na buty Bronxa ? Dlaczego zapłakana z powodu pracy ? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() A nie będziecie przejeżdzać przez strefę bezcłową z tym alkiem, nie wiem czy 0,5 na głowę dziennie starczy, zależy od której zaczniecie się rozgrzewać, jak po śniadaniu to zabraknie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze jak teraz zarezerwujesz to nie masz odwrotu ![]() Po drugie masz teraz średnio do 23 % zniżki i co najważniejsze gwarancje niezmienności ceny- co oznacza że coby się na świecie nie działo biuro podróży nie może podwyższyć Ci ceny. A ceny koło marca zawsze idą w górę ![]() Bo różnice kursowe, bo podwyżki paliwowe, bo coś tam. 200, 300 zł cena pójdzie w górę na bank. Zarezerwujesz teraz masz do w dupie.
![]() |
#4066 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba w związku z tym wybierzemy się z TŻ do jakiegoś biura zobaczyć, co mogą nam zaproponować...Faktycznie wolę sobie to rozłożyć finansowo, bo nie stać nas na wywalenie ok. 4 tyś. na raz... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym mamy taką ekipę w której każdy zna swoje miejsce...chłopcy grzecznie myją gary, pomagają gotować, jeżdżą na zakupy, każdy wie kiedy jego kolej by pojechac rano po bułki. Przed wyjazdem każdy ma swoje zadania do wykonania..kupno winietek, kupno alkoholu, zalatwienie łańcuchów na koła, zabranie PS, filmów do oglądania na wieczór, wytyczenie trasy itp. Wszystko mamy opracowane jak w zegarku. Nikt się z nikim nie liczy co do grosza. idziemy do restauracji..każdy zamawia co chce..bierzemy rachunek i dzielimy po prostu na tyle osób ile jadło. Przez bezcłówkę nie przejeżdżamy. Poza tym znajomy kupuje w hurtowni po bardzo niskich cenach. Wiesz nie pijemy samej wódy...na miejscu kupujemy jeszcze piwka, wina i whiski więc powinno wystarczyć. Aczkolwiek w zeszłym roku wypiliśmy w 13 osób 30 butelek w 3 dni ![]() ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#4068 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie denerwuje, że wszyscy mają razem wstawać, jeździć, razem schodzić ze stoków, czekać na wspólny posiłek itp. ale pewnie z fajną ekipą to wcale upierdliwe nie jest, ja miałam akurat niefajne doświadczenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Śniadanie można jeść można nie jeść, można iśc na stok, można zostać i czytać książki. Nie da sie w takiej grupie wszystkiego robić razem. Mój mąz np. potrzebuje czasem swojej samotni..wtedy ucieka do naszej sypialni i może tam spędzić cały wieczór czytając gazety. Obiad można sobie zawsze odgrzać w mikrofali..nie trzeba jeśc ze wszystkimi. Teraz będziemy mieli dużo intymności bo dom który wynajęliśmy jest na prawdę ogromy ![]() Tak jak piszesz to kwestia ekipy. My sie znamy jak łyse konie więc jest super.
![]() |
#4070 |
Zakorzenienie
|
Haniu, a Tunezja??
Przepraszam, że Cię męczę...jak będziesz mieć dość-to mów... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i we wrześniu cały czas powyżej 30 C. To już wolałabym pojechać w październiku do Egiptu..chociaż morze fajniejsze- ponurkować można ![]()
![]() |
#4072 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo, zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście możesz się zmieścić w niecałych 2 tysiąch. Wykupić hotel 3 gwiazdkowy z podłym allem, wykupić jedną wycieczkę..np safari do wioski Beduinów z przejażdzką na wilebłądach za 45 dolarów..reszte czasu leżeć na plaży z ohydnym drinem z podrabianego whyski . Możesz również pojechac do 4, 5 gwiazdek, pojechac do Kairu i Luksoru, wykupić naukę nurkowania i dopłacać do alkoholi importowanych...a wtedy wydasz 4 tysie na osobę ![]() Moi znajomi w zeszłym roku przez tydzien na Malce wydali 5 tysięcy na osobę. W tym samym czasei inni znajomi wydali 4 tysiące we dwujkę. Ja osobiście uważam że nie da sie pojechac na wczasy za mniej niż 2,5/3 tysiące na głowę....no chyba że wszystkiego sobie odmawiasz..ale co to są za wczasy wtedy. ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4074 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez dorinka30 Czas edycji: 2010-01-11 o 12:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Egipt nie wchodzi w grę...spędziłabym cały wyjazd w toalecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4077 |
Zakorzenienie
|
ja się też szykuję na jakiś mały wypad z przyjaciółką. Mam nadzieję, że nam się uda. Planujemy tylko na tydzień, pod koniec lutego - jakiegoś lasta dorwać. Ona mieszka w Niemczech, mam wrażenie że wycieczki stamtąd są znacznie tańsze niż z Polskich biur. Dlatego ona ma wyszukać, pakujemy się na ostatnią chwilę i jedziemy się wygrzać.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polska czy inne kraje z "bloku wschodniego" dostają ochłapy. Cytat:
Flora bakteryjna już w Grecji jest zdecydowanie inna..wiec jak masz wrażliwy żołądek wszędzie poza Polską jesteś zagrożona ![]() Ja Was widzę w jakimś miłym europejskim kurorcie..z możliwością pójścia do knajpki na dobre jedzenie, spokojnym spacerku wzdłuż plaży, może jakieś wieczorny wypad na drina....w Tunezji nie będziesz tego miała.
![]() |
#4079 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wiem właśnie, ja zawsze jak jeździłam na zorganizowane wyjazdy, to były to niemieckie biura. Jakoś Niemcy są wszędzie lepiej traktowani, więc na tym korzystam. A taniej jest na pewno, wybór jest większy, konkurencja większa, bo ludzi więcej jeździ |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:51.