Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;) - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-01-11, 10:07   #4051
Poemi
Zakorzenienie

Dot.: Wymarzony pierścionek część XVII :)- saga nie tylko o pierścionkach;)

Cytat:
Napisane przez hania811 Pokaż wiadomość
Może jednak uda się zaliczyć. Trzymam kciukasy w każdym razie aby się udało.

Miałam na nie ogromną chrapkę...ale niestety nie stać mnie
Dzięki...

Mnie też już nie stać . Właśnie zadzwoniła "szefowa" i zapytała czy pracuję w tym tygodniu. Ja już wcześniej jej mówiłam, że chcę tydzień wolnego bo mam problemy w szkole. Powiedziała wtedy, że przyjmuje 2 nowe osoby (czyli to źle dla nas bo będziemy mniej pracować) i że spoko... Więc dzisiaj jej powiedziałam, że nie bo chciałam mieć wolne, a ona mi na to, że nikt nie będzie za mnie pracował, że ciągle mnie nie ma i muszę sobie szukać nowej pracy bo mnie zwalnia.
Pięknie! A ja mam raty, szkołę i długi!
Poemi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:07   #4052
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Poemi Pokaż wiadomość
Już wczoraj dostałam cynka, że przyjechała pksem . Tak się nie robi! No może jakoś pójdzie, ale to mnie nie urządza bo chcę 5! Już zapowiedziałam temu mojemu (a co sobie będę żałować?) chudzielcowi, że jak nie zaliczymy to będziemy pisać konspekty i uczyć się razem i nie ma szans by na 5 nie zdać . Kurczę, my byśmy jej wybaczyli gdyby nas olała i została w domu...

A jeśli już mowa o butach to się Wam pochwalę... Kupowałam dawno temu, ale kocham je każdego dnia tak samo (i wszystkim się podobają)
http://www.butyk.pl/towar.5227.Kozak...air_13442.html
Piękne te buty !!!!!!!

Wygodne są ? Jaki masz kolor ? Jak z obcasem, dobrze wyprofilowany ?
Cena wysoka, ale rzeczywiście robią wrażenie
Cytat:
Może jednak uda się zaliczyć. Trzymam kciukasy w każdym razie aby się udało.

Ups..no to niemiła niespodzianka.
Życze owocnych poszukiwań

No właśnie...boję się że pojadę z zawalonymi zatokami.
Skonsultuję się dziś z kuzynką- lekarką. Ona mnie szybko wyleczy

Póki co to on mnie rozpieszcza bo przywiózł pyszne sery, czekoladki i wino

Wczoraj zabraliśmy go na polski obiad do mojej mamy, a dziś jedziemy na obiad do teściowej..także póki co ja się nie popisuję za specjalnie

---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Miałam na nie ogromną chrapkę...ale niestety nie stać mnie
Koniecznie pogadaj z lekarką
To widzę, że świetnie rozdzieliliście odpowiedzialność za stołowanie gościa
dorinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:08   #4053
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Novo jaki optymizm od ciebie bije

a ten karnecik to na jakies cwiczenia tak??
na duuużo ćwiczeń - korzystam ile chce, kiedy chce i w zasadzie gdzie chce na stronce mam podane miejsca w których akceptują kartę - fitness cluby, baseny, łyżwy, szkoły tańca, ścianka wspinaczkowa - dużo opcji, ale czasu aż tyle nie mam - pewnie przez zimę skorzystam z nowo otwartego fc u mnie w mieście( który znalazłam dzięki stronce multisportu ), a potem będę coś kombinować.

Cytat:
Napisane przez miskowa Pokaż wiadomość
cześć, nie będę się rozpisywać na temat dróg, śniegu itp., bo wiadomo że masakra.

w dodatku w weekend miałam zajęcia i zaliczenia, więc co chwila latałam na uczelnię. Na szczęście jeszcze jeden zjazd tylko za dwa tygodnie i potem egzamin końcowy i koniec. Muszę trochę odpocząć i mieć kilka wolnych weekendów.
Ja mam właśnie teraz 2 najgorsze tygodnie i ze wszytskim jestem czarnej d........ nie mam pojęcia jak się z tym wyrobię

Coś mi nie zacytowało wszystkiego

Dorinko dostawy są normalnie - 2 razy w tygodniu i w zasadzie wszystko od razu jest wynoszone na sklep Stopniowo też przywożą rzeczy z nowej kolekcji - ale narazie takie pojedyncze rzeczy. Wyprzedaże jeszcze nie są maksymalne - rzeczy, które przyszły nam jeszcze z kolekcji z lata są przecenione dość sporo, ale są już dość mocno poprzebierane, a z kolei rzeczy z kolekcji jeseinno zimowej - stopniowo są coraz bardziej przeceniane , ale do maksymalnych wyprzedaży jeszcze nie doszło - myślę, że w tym tygodniu coś bardziej ruszy.

The future starts today, not tomorrow.
novocaine870 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:14   #4054
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dorinka30 Pokaż wiadomość
Piękne te buty !!!!!!!

Wygodne są ? Jaki masz kolor ? Jak z obcasem, dobrze wyprofilowany ?
Cena wysoka, ale rzeczywiście robią wrażenie
No jak na takie wysokie buty to są mega wygodne (ja ogólnie nie chodziłam wcześniej zbyt często na takiej wysokości), obcas w porządku , mam czarne ze skóry . Chciałam jeszcze te szare z zamszu (chociaż to mega niepraktyczna opcja ), ale teraz to nie wiem czy będę mogła sobie na nie pozwolić .
Podoba mi się w nich to, że mimo, że dość wysoki obcas i cholewka do kolan to nie są nawet w najmniejszym stopniu wulgarne tylko eleganckie i kobiece. I ludzie zwracają na nie uwagę . Nawet mnie na ulicy zaczepiają
Stary 2010-01-11, 10:20   #4055
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Koniecznie pogadaj z lekarką
To widzę, że świetnie rozdzieliliście odpowiedzialność za stołowanie gościa
Ano...nie mam ostatni weny do gotowania więc wykorzystuję rodziców.
Poza tym przede mną wizja tygodniowego gotowania dla 19 osób więc muszę w tym tygodniu odpocząć od kuchni

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
na duuużo ćwiczeń - korzystam ile chce, kiedy chce i w zasadzie gdzie chce na stronce mam podane miejsca w których akceptują kartę - fitness cluby, baseny, łyżwy, szkoły tańca, ścianka wspinaczkowa - dużo opcji, ale czasu aż tyle nie mam - pewnie przez zimę skorzystam z nowo otwartego fc u mnie w mieście( który znalazłam dzięki stronce multisportu ), a potem będę coś kombinować.
Super masz z tą kartą

Cytat:
Dzięki...

Mnie też już nie stać . Właśnie zadzwoniła "szefowa" i zapytała czy pracuję w tym tygodniu. Ja już wcześniej jej mówiłam, że chcę tydzień wolnego bo mam problemy w szkole. Powiedziała wtedy, że przyjmuje 2 nowe osoby (czyli to źle dla nas bo będziemy mniej pracować) i że spoko... Więc dzisiaj jej powiedziałam, że nie bo chciałam mieć wolne, a ona mi na to, że nikt nie będzie za mnie pracował, że ciągle mnie nie ma i muszę sobie szukać nowej pracy bo mnie zwalnia.
Pięknie! A ja mam raty, szkołę i długi!
Jak to tak przez telefon Cię zwolniła??
A Ty cały czas w tej pizzeri pracujesz??

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Cytat:
No jak na takie wysokie buty to są mega wygodne (ja ogólnie nie chodziłam wcześniej zbyt często na takiej wysokości), obcas w porządku , mam czarne ze skóry . Chciałam jeszcze te szare z zamszu (chociaż to mega niepraktyczna opcja ), ale teraz to nie wiem czy będę mogła sobie na nie pozwolić .
Podoba mi się w nich to, że mimo, że dość wysoki obcas i cholewka do kolan to nie są nawet w najmniejszym stopniu wulgarne tylko eleganckie i kobiece. I ludzie zwracają na nie uwagę . Nawet mnie na ulicy zaczepiają
Tak to jest z butami Bronxa
Wszystkie są zjawiskowe!
hania811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:22   #4056
ButterBear
Zakorzenienie

Cześć...i znowu poniedziałek...

A w sobotę TŻ zabrał mnie na randkę do super włoskiej knajpki...było cudnie...ale dawno nie byliśmy...

Haniu, czy widziałaś moje pytanie z piątku odnośnie wczasów? Czy lepiej zamówić dużo wcześniej, czy czekać do ostatniej chwili, na jakiegoś lasta?

Hania

ButterBear jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 10:26   #4057
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Między innymi... Ale to było moje główne źródło dochodów . Teraz to ja nie wiem co zrobię . Niech się buja gówniara!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 10:29   #4058
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne, są poobserwuję je, może jeszcze przecenią Bo właśnie w tym roku już chyba ulegną rozkładowi moje Bronxy zielone, totalnie je wykończyłam, ale naprawdę kupiłam je za 300 zł., sprawdziły się w ekstrelmalnych warunkach przez 3 pełne sezony i chodzę w nich w największe ślizgawy pomimo 8 cm. obcasa

Cytat:
Ano...nie mam ostatni weny do gotowania więc wykorzystuję rodziców.
Poza tym przede mną wizja tygodniowego gotowania dla 19 osób więc muszę w tym tygodniu odpocząć od kuchni

Super masz z tą kartą

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Tak to jest z butami Bronxa
Wszystkie są zjawiskowe!
Nie wyobrażam sobie gotowania dla 19 osób , podziwiam ile to garów makaronu trzeba ugotować, i czy starczy Ci palników ? Mam nadzieję, że cały wy6jazd nie będziesz gotować Ty sama ?
Stary 2010-01-11, 10:29   #4059
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ButterBear Pokaż wiadomość
Cześć...i znowu poniedziałek...

A w sobotę TŻ zabrał mnie na randkę do super włoskiej knajpki...było cudnie...ale dawno nie byliśmy...

Haniu, czy widziałaś moje pytanie z piątku odnośnie wczasów? Czy lepiej zamówić dużo wcześniej, czy czekać do ostatniej chwili, na jakiegoś lasta?
Nie nadrabiałam zaległości więc nie widziałam.

Butter nie potrafię odpowiedzieć na takie pytanie.

Wiem tylko tyle że w ostatnich latach cieżko było znaleźć dobrego lasta, ceny były wysokie i na pewno nie niższe od tych w ofercie first minut.
To moje spostrzeżenia...ale na pewno nie jest tak że nie kupisz nic na pewno..bo możesz mieć farta i znaleźć coś super hiper korzystnego.
I moje spostrzeżenia ze sprzedaży oferty lato 2010 (bo sprzedajemy już od początku listopada i największa promocja już sie skończyła) mamy rekordową sprzedaż w tym roku. Nawet lepszą niż 3 lata temu- kiedy był bum na wyjazdy zagraniczne.
Także wszystko wskazuje na to że będzie raczej kiepsko z miejscami we wrześniu
(jaj mam już podpisanych duuużo umów na wrześniowe wyjazdy)
Stary 2010-01-11, 10:33   #4060
Poemi
Zakorzenienie

Cytat:
Piękne, są poobserwuję je, może jeszcze przecenią Bo właśnie w tym roku już chyba ulegną rozkładowi moje Bronxy zielone, totalnie je wykończyłam, ale naprawdę kupiłam je za 300 zł., sprawdziły się w ekstrelmalnych warunkach przez 3 pełne sezony i chodzę w nich w największe ślizgawy pomimo 8 cm. obcasa
Ja je kupowałam gdy jeszcze nie były przecenione i przy zamawianiu okazało się, że akurat jest 10% rabatu na kartę Elle . Więc miałam pozytywną niespodziankę .

Muszę się doprowadzić do porządku bo jestem okropnie zaryczana, a zaraz do szkoły lecę (i nie wiem po co w sumie ).
Stary 2010-01-11, 10:36   #4061
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Nie nadrabiałam zaległości więc nie widziałam.

Butter nie potrafię odpowiedzieć na takie pytanie.

Wiem tylko tyle że w ostatnich latach cieżko było znaleźć dobrego lasta, ceny były wysokie i na pewno nie niższe od tych w ofercie first minut.
To moje spostrzeżenia...ale na pewno nie jest tak że nie kupisz nic na pewno..bo możesz mieć farta i znaleźć coś super hiper korzystnego.
I moje spostrzeżenia ze sprzedaży oferty lato 2010 (bo sprzedajemy już od początku listopada i największa promocja już sie skończyła) mamy rekordową sprzedaż w tym roku. Nawet lepszą niż 3 lata temu- kiedy był bum na wyjazdy zagraniczne.
Także wszystko wskazuje na to że będzie raczej kiepsko z miejscami we wrześniu
(jaj mam już podpisanych duuużo umów na wrześniowe wyjazdy)
A co byś mi poleciła niedrogiego na tydzień? I nie mega gorącego Jak się w ogóle kształtują ceny tygodniowych wyjazdów we wrześniu?

Hania

Stary 2010-01-11, 10:47   #4062
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wyobrażam sobie gotowania dla 19 osób , podziwiam ile to garów makaronu trzeba ugotować, i czy starczy Ci palników ? Mam nadzieję, że cały wy6jazd nie będziesz gotować Ty sama ?
Powiem Ci szczerze że ja tez sobie nie wyobrażam..dla 15 spoko, jakoś ogarniałam- ale liczba 19 trochę mnie przeraża
Mam do pomocy 2 zapaleńców..brata i kuzyna...na pewno nie będzie tak ze zostanę z tym sama.
Dla 15 osób gotowałam 4 paczki makaronu- czyli 2 ogromne gary. teraz będzie trzeba gotować 3 gary.

Mamy 3 kuchnie..czyli 3 kuchenki i 3 zmywarki.
Jakoś się podzielimy obowiązkami.

To to jeszcze nic.....wyobraź sobie ile wódki musimy ze sobą zabrać.
Liczyliśmy 0,5 na głowę dziennie....czyli 66 butelek

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
A co byś mi poleciła niedrogiego na tydzień? I nie mega gorącego Jak się w ogóle kształtują ceny tygodniowych wyjazdów we wrześniu?
Bułgaria, Grecja na kontynencie (Riwiera Olimpijska, Chalkidiki, )....no i to by było na tyle niedrogiego i niegorącego
Możesz czegoś na wyspach Greckich szukać...Kos, Rodos, Kreta, Zakynthos (ale wyspy są zawsze droższe...no i na miejscu też więcej kasy idzie).
Chorwacja fajna..ale samolotem i w hotelu też już krzyczą chore pieniądze.

Wejdź na pierwszy lepszy potral..np traveligo.pl, easygo.pl i będziesz wszystko wiedziała odnośnie cen.
np.
http://www.easygo.pl/wycieczki/grecj...9-07,samolotem

Edytowane przez hania811
Czas edycji: 2010-01-11 o 10:49
Stary 2010-01-11, 10:51   #4063
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:

Bułgaria, Grecja na kontynencie (Riwiera Olimpijska, Chalkidiki, )....no i to by było na tyle niedrogiego i niegorącego
Możesz czegoś na wyspach Greckich szukać...Kos, Rodos, Kreta, Zakynthos (ale wyspy są zawsze droższe...no i na miejscu też więcej kasy idzie).
Chorwacja fajna..ale samolotem i w hotelu też już krzyczą chore pieniądze.

Wejdź na pierwszy lepszy potral..np traveligo.pl, easygo.pl i będziesz wszystko wiedziała odnośnie cen.
np.
http://www.easygo.pl/wycieczki/grecj...9-07,samolotem
Bardzo Ci dziękuję Haniu
Czyli z tego co piszesz, właściwie warto by było zamówić coś już teraz...bo w first minute też jest tanije, prawda?

Hania

Stary 2010-01-11, 10:52   #4064
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ja je kupowałam gdy jeszcze nie były przecenione i przy zamawianiu okazało się, że akurat jest 10% rabatu na kartę Elle . Więc miałam pozytywną niespodziankę .

Muszę się doprowadzić do porządku bo jestem okropnie zaryczana, a zaraz do szkoły lecę (i nie wiem po co w sumie ).

Ja też mam kartę Elle, czy u nich to stała oferta z tą zniżką na buty Bronxa ?

Dlaczego zapłakana z powodu pracy ?
Cytat:
Powiem Ci szczerze że ja tez sobie nie wyobrażam..dla 15 spoko, jakoś ogarniałam- ale liczba 19 trochę mnie przeraża
Mam do pomocy 2 zapaleńców..brata i kuzyna...na pewno nie będzie tak ze zostanę z tym sama.
Dla 15 osób gotowałam 4 paczki makaronu- czyli 2 ogromne gary. teraz będzie trzeba gotować 3 gary.

Mamy 3 kuchnie..czyli 3 kuchenki i 3 zmywarki.
Jakoś się podzielimy obowiązkami.

To to jeszcze nic.....wyobraź sobie ile wódki musimy ze sobą zabrać.
Liczyliśmy 0,5 na głowę dziennie....czyli 66 butelek
Koszmar normalnie , ja się nie nadaję na wyjazdy grupowe, bo mnie nie kręci pichcenie w grupie i takie obcowanie z tyloma osobami przez 24 h mnie nieco przeraża Dlatego jak jeżdzę to tak abym mogła sobie pozwolić chociaż na główny posiłek w knajpie. Ostatnio jak byliśmy ze znajomymi 8 osób i usłyszałam, o składce na żywienie zbiorowe to wyłamaliśmy się z Tżem (my jemy często inne rzeczy głównie przez Tża), poza tym zrobić coś dla 2 osób i posprzątać a zrobić dla 8 to dla mnie różnica, dodatkowo ja nie przepadam za gotowaniem wyjazdowym, no po prostu tak mamy jakoś dziwnie....

A nie będziecie przejeżdzać przez strefę bezcłową z tym alkiem, nie wiem czy 0,5 na głowę dziennie starczy, zależy od której zaczniecie się rozgrzewać, jak po śniadaniu to zabraknie
Stary 2010-01-11, 10:56   #4065
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo Ci dziękuję Haniu
Czyli z tego co piszesz, właściwie warto by było zamówić coś już teraz...bo w first minute też jest tanije, prawda?
Moim zdaniem tak...
Po pierwsze jak teraz zarezerwujesz to nie masz odwrotu. Zapłacisz zaliczkę, później możesz wpłacić kolejne 20 % np...i miesiąc przed wyjazdem resztę kwoty. Nie zaboli cie to tak jak wywalenie nagle 4 tysi.

Po drugie masz teraz średnio do 23 % zniżki i co najważniejsze gwarancje niezmienności ceny- co oznacza że coby się na świecie nie działo biuro podróży nie może podwyższyć Ci ceny.
A ceny koło marca zawsze idą w górę
Bo różnice kursowe, bo podwyżki paliwowe, bo coś tam.
200, 300 zł cena pójdzie w górę na bank.

Zarezerwujesz teraz masz do w dupie.
Stary 2010-01-11, 11:01   #4066
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Moim zdaniem tak...
Po pierwsze jak teraz zarezerwujesz to nie masz odwrotu. Zapłacisz zaliczkę, później możesz wpłacić kolejne 20 % np...i miesiąc przed wyjazdem resztę kwoty. Nie zaboli cie to tak jak wywalenie nagle 4 tysi.

Po drugie masz teraz średnio do 23 % zniżki i co najważniejsze gwarancje niezmienności ceny- co oznacza że coby się na świecie nie działo biuro podróży nie może podwyższyć Ci ceny.
A ceny koło marca zawsze idą w górę
Bo różnice kursowe, bo podwyżki paliwowe, bo coś tam.
200, 300 zł cena pójdzie w górę na bank.

Zarezerwujesz teraz masz do w dupie.
Dzięki Haniu za informację.
Chyba w związku z tym wybierzemy się z TŻ do jakiegoś biura zobaczyć, co mogą nam zaproponować...Faktycznie wolę sobie to rozłożyć finansowo, bo nie stać nas na wywalenie ok. 4 tyś. na raz...

Hania

Stary 2010-01-11, 11:12   #4067
hania811
Zakorzenienie

Cytat:

Koszmar normalnie , ja się nie nadaję na wyjazdy grupowe, bo mnie nie kręci pichcenie w grupie i takie obcowanie z tyloma osobami przez 24 h mnie nieco przeraża Dlatego jak jeżdzę to tak abym mogła sobie pozwolić chociaż na główny posiłek w knajpie. Ostatnio jak byliśmy ze znajomymi 8 osób i usłyszałam, o składce na żywienie zbiorowe to wyłamaliśmy się z Tżem (my jemy często inne rzeczy głównie przez Tża), poza tym zrobić coś dla 2 osób i posprzątać a zrobić dla 8 to dla mnie różnica, dodatkowo ja nie przepadam za gotowaniem wyjazdowym, no po prostu tak mamy jakoś dziwnie....

A nie będziecie przejeżdzać przez strefę bezcłową z tym alkiem, nie wiem czy 0,5 na głowę dziennie starczy, zależy od której zaczniecie się rozgrzewać, jak po śniadaniu to zabraknie
Akurat w wyjeździe na narty to wspólne gotowanie jest najważniejsze...to robi cały klimat. Samo planowanie, robienie w Polsce zakupów, jazda w 4,5 samochodów na miejsce, wspólny apartament- to wszystko tworzy niepowtarzalny i wyjątkowy klimat.
Poza tym mamy taką ekipę w której każdy zna swoje miejsce...chłopcy grzecznie myją gary, pomagają gotować, jeżdżą na zakupy, każdy wie kiedy jego kolej by pojechac rano po bułki.
Przed wyjazdem każdy ma swoje zadania do wykonania..kupno winietek, kupno alkoholu, zalatwienie łańcuchów na koła, zabranie PS, filmów do oglądania na wieczór, wytyczenie trasy itp.
Wszystko mamy opracowane jak w zegarku.
Nikt się z nikim nie liczy co do grosza. idziemy do restauracji..każdy zamawia co chce..bierzemy rachunek i dzielimy po prostu na tyle osób ile jadło.

Przez bezcłówkę nie przejeżdżamy. Poza tym znajomy kupuje w hurtowni po bardzo niskich cenach.
Wiesz nie pijemy samej wódy...na miejscu kupujemy jeszcze piwka, wina i whiski więc powinno wystarczyć.
Aczkolwiek w zeszłym roku wypiliśmy w 13 osób 30 butelek w 3 dni

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Dzięki Haniu za informację.
Chyba w związku z tym wybierzemy się z TŻ do jakiegoś biura zobaczyć, co mogą nam zaproponować...Faktycznie wolę sobie to rozłożyć finansowo, bo nie stać nas na wywalenie ok. 4 tyś. na raz...
Sprawdź Itakę bo ma konkurencyjne ceny
Stary 2010-01-11, 11:24   #4068
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Akurat w wyjeździe na narty to wspólne gotowanie jest najważniejsze...to robi cały klimat. Samo planowanie, robienie w Polsce zakupów, jazda w 4,5 samochodów na miejsce, wspólny apartament- to wszystko tworzy niepowtarzalny i wyjątkowy klimat.
Poza tym mamy taką ekipę w której każdy zna swoje miejsce...chłopcy grzecznie myją gary, pomagają gotować, jeżdżą na zakupy, każdy wie kiedy jego kolej by pojechac rano po bułki.
Przed wyjazdem każdy ma swoje zadania do wykonania..kupno winietek, kupno alkoholu, zalatwienie łańcuchów na koła, zabranie PS, filmów do oglądania na wieczór, wytyczenie trasy itp.
Nikt się z nikim nie liczy co do grosza. idziemy do restauracji..każdy zamawia co chce..bierzemy rachunek i dzielimy po prostu na tyle osób ile jadło.

Przez bezcłówkę nie przejeżdżamy. Poza tym znajomy kupuje w hurtowni po bardzo niskich cenach.
Wiesz nie pijemy samej wódy...na miejscu kupujemy jeszcze piwka, wina i whiski więc powinno wystarczyć.

---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Może, pewnie masz rację, ja byłam na kilku zbiorowych na narty przed laty ale nigdy nie miałam super zgranej ekipy więc wcale tak fajnie nie było
Mnie denerwuje, że wszyscy mają razem wstawać, jeździć, razem schodzić ze stoków, czekać na wspólny posiłek itp. ale pewnie z fajną ekipą to wcale upierdliwe nie jest, ja miałam akurat niefajne doświadczenia
Stary 2010-01-11, 11:41   #4069
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Może, pewnie masz rację, ja byłam na kilku zbiorowych na narty przed laty ale nigdy nie miałam super zgranej ekipy więc wcale tak fajnie nie było
Mnie denerwuje, że wszyscy mają razem wstawać, jeździć, razem schodzić ze stoków, czekać na wspólny posiłek itp. ale pewnie z fajną ekipą to wcale upierdliwe nie jest, ja miałam akurat niefajne doświadczenia
Właśnie u nas nie ma takiego rygoru. Na dobrą sprawę każdy robi co chce.
Śniadanie można jeść można nie jeść, można iśc na stok, można zostać i czytać książki.
Nie da sie w takiej grupie wszystkiego robić razem.
Mój mąz np. potrzebuje czasem swojej samotni..wtedy ucieka do naszej sypialni i może tam spędzić cały wieczór czytając gazety.
Obiad można sobie zawsze odgrzać w mikrofali..nie trzeba jeśc ze wszystkimi.

Teraz będziemy mieli dużo intymności bo dom który wynajęliśmy jest na prawdę ogromy.
Tak jak piszesz to kwestia ekipy.
My sie znamy jak łyse konie więc jest super.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 11:46   #4070
ButterBear
Zakorzenienie

Haniu, a Tunezja??

Przepraszam, że Cię męczę...jak będziesz mieć dość-to mów...

Hania

Stary 2010-01-11, 11:48   #4071
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Haniu, a Tunezja??

Przepraszam, że Cię męczę...jak będziesz mieć dość-to mów...
Nie wydaje mi się aby podobało Wam się w Tunezji.
No i we wrześniu cały czas powyżej 30 C.
To już wolałabym pojechać w październiku do Egiptu..chociaż morze fajniejsze- ponurkować można
Stary 2010-01-11, 11:57   #4072
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:

ooo, zazdroszczę Marzy mi się taki zgrany, grupowy wyjazd

Cytat:
To już wolałabym pojechać w październiku do Egiptu..chociaż morze fajniejsze- ponurkować można
mam takie głupie pytanie....ile trzeba odłożyć kasy na taki wyjazd? np. właśnie do egiptu chodzi mi cenę wycieczki + jakieś "kieszonkowe".

Stary 2010-01-11, 12:12   #4073
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez novocaine870 Pokaż wiadomość
ooo, zazdroszczę Marzy mi się taki zgrany, grupowy wyjazd

mam takie głupie pytanie....ile trzeba odłożyć kasy na taki wyjazd? np. właśnie do egiptu chodzi mi cenę wycieczki + jakieś "kieszonkowe".
Zależy....kurcze tyle lat pracuję w turystyce i nie wiem nigdy jak odpowiadać na takie pytania.
Oczywiście możesz się zmieścić w niecałych 2 tysiąch. Wykupić hotel 3 gwiazdkowy z podłym allem, wykupić jedną wycieczkę..np safari do wioski Beduinów z przejażdzką na wilebłądach za 45 dolarów..reszte czasu leżeć na plaży z ohydnym drinem z podrabianego whyski .

Możesz również pojechac do 4, 5 gwiazdek, pojechac do Kairu i Luksoru, wykupić naukę nurkowania i dopłacać do alkoholi importowanych...a wtedy wydasz 4 tysie na osobę.

Moi znajomi w zeszłym roku przez tydzien na Malce wydali 5 tysięcy na osobę.

W tym samym czasei inni znajomi wydali 4 tysiące we dwujkę.

Ja osobiście uważam że nie da sie pojechac na wczasy za mniej niż 2,5/3 tysiące na głowę....no chyba że wszystkiego sobie odmawiasz..ale co to są za wczasy wtedy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-01-11, 12:20   #4074
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Zależy....kurcze tyle lat pracuję w turystyce i nie wiem nigdy jak odpowiadać na takie pytania.
Oczywiście możesz się zmieścić w niecałych 2 tysiąch. Wykupić hotel 3 gwiazdkowy z podłym allem, wykupić jedną wycieczkę..np safari do wioski Beduinów z przejażdzką na wilebłądach za 45 dolarów..reszte czasu leżeć na plaży z ohydnym drinem z podrabianego whyski .

Możesz również pojechac do 4, 5 gwiazdek, pojechac do Kairu i Luksoru, wykupić naukę nurkowania i dopłacać do alkoholi importowanych...a wtedy wydasz 4 tysie na osobę.

Ja osobiście uważam że nie da sie pojechac na wczasy za mniej niż 2,5/3 tysiące na głowę....no chyba że wszystkiego sobie odmawiasz..ale co to są za wczasy wtedy.
Mnie też się wydaje, że 2,5 do 3000 zł. na osobę na tydzień trzeba mieć aby jako tako te wczasy wyglądały , ale oczywiście włącznie z opłatą już.

Edytowane przez dorinka30
Czas edycji: 2010-01-11 o 12:22
Stary 2010-01-11, 12:23   #4075
ButterBear
Zakorzenienie

Cytat:
Czemu myślisz, że Tunezja by się nam nie spodobała?

Egipt nie wchodzi w grę...spędziłabym cały wyjazd w toalecie

Hania

Stary 2010-01-11, 12:25   #4076
novocaine870
Rozeznanie

Cytat:

Masz rację jak jechać to już wykorzystać to, że się tam jest itd. dlatego tak jak podejrzewałam w tym roku daruję sobie tego typu wczasy

Stary 2010-01-11, 12:26   #4077
miskowa
Zakorzenienie

ja się też szykuję na jakiś mały wypad z przyjaciółką. Mam nadzieję, że nam się uda. Planujemy tylko na tydzień, pod koniec lutego - jakiegoś lasta dorwać. Ona mieszka w Niemczech, mam wrażenie że wycieczki stamtąd są znacznie tańsze niż z Polskich biur. Dlatego ona ma wyszukać, pakujemy się na ostatnią chwilę i jedziemy się wygrzać.
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-01-11, 12:38   #4078
hania811
Zakorzenienie

Cytat:
ja się też szykuję na jakiś mały wypad z przyjaciółką. Mam nadzieję, że nam się uda. Planujemy tylko na tydzień, pod koniec lutego - jakiegoś lasta dorwać. Ona mieszka w Niemczech, mam wrażenie że wycieczki stamtąd są znacznie tańsze niż z Polskich biur. Dlatego ona ma wyszukać, pakujemy się na ostatnią chwilę i jedziemy się wygrzać.
Czy taniej to nie wiem..ale na pewno lepiej. Nie ma co ukrywać że hotele lepsze pokoje sprzedają niemiecki, angielskim czy francuskim biurom.
Polska czy inne kraje z "bloku wschodniego" dostają ochłapy.

Cytat:
Czemu myślisz, że Tunezja by się nam nie spodobała?

Egipt nie wchodzi w grę...spędziłabym cały wyjazd w toalecie
W Tunezji też będziesz..w sumie mała różnica.
Flora bakteryjna już w Grecji jest zdecydowanie inna..wiec jak masz wrażliwy żołądek wszędzie poza Polską jesteś zagrożona

Ja Was widzę w jakimś miłym europejskim kurorcie..z możliwością pójścia do knajpki na dobre jedzenie, spokojnym spacerku wzdłuż plaży, może jakieś wieczorny wypad na drina....w Tunezji nie będziesz tego miała.
Stary 2010-01-11, 12:46   #4079
dorinka30
Zakorzenienie

Cytat:
Ale fajnie, już zazdroszczę , jedźcie z Niemiec, tam nie dość że taniej to podobno lepszy wypas, bo dla Niemców są inne standardy
Stary 2010-01-11, 13:18   #4080
miskowa
Zakorzenienie

Cytat:
Czy taniej to nie wiem..ale na pewno lepiej. Nie ma co ukrywać że hotele lepsze pokoje sprzedają niemiecki, angielskim czy francuskim biurom.
Polska czy inne kraje z "bloku wschodniego" dostają ochłapy.

W Tunezji też będziesz..w sumie mała różnica.
Flora bakteryjna już w Grecji jest zdecydowanie inna..wiec jak masz wrażliwy żołądek wszędzie poza Polską jesteś zagrożona

Ja Was widzę w jakimś miłym europejskim kurorcie..z możliwością pójścia do knajpki na dobre jedzenie, spokojnym spacerku wzdłuż plaży, może jakieś wieczorny wypad na drina....w Tunezji nie będziesz tego miała.
Cytat:
Ale fajnie, już zazdroszczę , jedźcie z Niemiec, tam nie dość że taniej to podobno lepszy wypas, bo dla Niemców są inne standardy

wiem właśnie, ja zawsze jak jeździłam na zorganizowane wyjazdy, to były to niemieckie biura. Jakoś Niemcy są wszędzie lepiej traktowani, więc na tym korzystam. A taniej jest na pewno, wybór jest większy, konkurencja większa, bo ludzi więcej jeździ
miskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości