![]() |
#4051 | ||||||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 820
|
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg
Cytat:
![]() Co¶ ostatnio ma³o motywacji mamy w w±tku ... ---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ---------- Cytat:
Ja dzisiaj zaczê³am od szklanki coli i kawa³ka brownie ![]() Pó¼niej ju¿ by³o dobrze, kurczak, broku³y. Trzeba wróciæ do codziennych jad³ospisów i innych motywuj±cych rzeczy, bo nam siada motywacja kompletnie! ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ---------- Cytat:
![]() Ale bêdê Ciê goniæ, trzeba mieæ jak±¶ motywacjê ![]() ![]() Cytat:
Ale nie jem czêsto, wiêc jako¶ prze¿yjê t± bia³± m±kê. ![]() ---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- Cytat:
A co siê dzieje? ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4052 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
![]() ![]() ale mówi³am wam dziewczyny, ¿e tak ciê¿ko mi siê zebraæ, ale jak pojadê na studia to bêdzie lepiej. Bo tu kupujê jedzenie i gotujê tylko dla siebie, wiêc jak nie nakupujê jaki¶ zakazanych rzeczy to trzymam dietê ![]() Cytat:
Z tego co siê edukowa³am na w³asne potrzeby to s± dwa rodzaje depresji. Jedna jest spowodowana jakim¶ konkretnym wydarzeniem w ¿yciu (np. ¶mieræ bliskiej osoby) i w tym wypadku stosuje siê jako leczenie g³ównie psychoterapiê. Druga nie jest spowodowana czynnikami zewnêtrznymi a wnêtrzem organizmu (problemami na tle uk³adu nerwowego lub hormonalnego) tutaj zazwyczaj podawane s± leki. Ja mia³am ten pierwszy rodzaj... po prostu przechodzi³am dosyæ trudne chwile w ¿yciu, by³am bardzo samotna, a w dodatku co chwilê dzia³o siê co¶ z³ego (powa¿ne choroby w bliskiej rodzinie, zmar³ kto¶ bliski, problemy na studiach, koszmarna wspó³lokatorka). Nie by³ to jaki¶ tam dó³ przez tydzieñ czy dwa, ale dwa lata kiedy nie zale¿a³o mi totalnie na niczym, ubiera³am siê ci±gle w dresy (nawet jak wychodzi³am do ludzi), przez prawie rok siedzia³am ci±gle w domu (mia³am przerwê w studiach wiêc naprawdê wcale nie wychodzi³am z domu przez rok), potrafi³am le¿eæ ca³y dzieñ i patrzeæ w sufit (nawet bez s³uchania muzyki bo mnie dra¿ni³a). Mo¿e to g³upie, ale przesta³am nawet nosiæ stanik i strasznie teraz tego ¿a³ujê, bo mam do¶æ spore piersi i przez tak d³ugi czas zaniedbania mocno mi obwis³y ![]() naprawdê straszne uczucie jak masz w ¶rodku pustkê i czekasz tylko kiedy umrzesz..... po tych ponad dwóch latach w moim ¿yciu du¿o rzeczy siê pouk³ada³o i wysz³o na prost±. Mam wspania³ego ch³opaka, z którym przyja¼niê siê od 9 lat (poznali¶my siê jak koñczyli¶my podstawówkê)... on wie o tym wszystkim, o tej depresji i w ogóle i bardzo mnie wpiera. Teraz jest o wiele wiele wiele lepiej, ale nadal miewam takie "nawroty", ¿e nachodz± mnie straszne uczucia pustki, nico¶ci, beznadziejno¶ci, samotno¶ci ... STRASZNE, nie ¿yczê nikomu gdyby nie to, ¿e moja rodzina mi nie zobojêtnia³a w tym czasie i wiedzia³am, ¿e bêd± cierpieæ gdybym sobie co¶ zrobi³a to ju¿ dawno by mnie tu nie by³o... czemu pytasz? co¶ siê dzieje u Ciebie? jak mog³abym jako¶ pomóc to pisz. Cytat:
![]() ale mo¿e sie mylê ![]() dziêkujê dziewczyny za wszystkie kopy i baty <3 ![]() dieta póki co mi idzie dobrze, obym tak trzyma³a! z æwiczeniami gorzej bo drugi dzieñ @
Bella Edytowane przez Bella2212 Czas edycji: 2014-09-29 o 15:55 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 627
|
U mnie te¿ @, bez kija nie podchod¼.
co do depresji. Wiem, ¿e to powa¿na choroba, nie lekcewa¿cie tego. Przy depresji nie obejdzie siê bez lekarza niestety. Ale mo¿e to nie depresja? Nerwica czêsto pokazuje objawy, które s± mylone z depresj±. Tak czy siak lekarz wskazany.
#4054 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 960
|
Dziêkujê wam bardzo za odpowiedzi... widzê ze nie jestem sama.
Depresjê mialam zdiagnozowana dwukrotnie. Pierwszy raz 4 lata temu, bralam prozak, po roku odstawi³am. Pó¼niej po prawie 2 latach znowu prozak, terapia grupowa itd. I bylo super, czu³am sie ¶wietnie. Niestety teraz czujê ¿e wszystko znowu wraca ; (. Mam do¶æ ¿ycia, ludzi, rodziny, siebie chyba najbardziej. Obzeram sie, placze, nie moge spac - odstawi³am etizolam na sen ale po tyg prób spaæ nie mogê wiêc niestety do niego wrócê. No czuje sie strasznie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4055 | ||||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 582
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Postaram siê pisaæ co jem i zagl±daæ tu czê¶ciej. ![]() Cytat:
Ps. Za mn± jajecznica z dwóch jaj na odrobinie mas³a, kromka chleba bez mas³a i pó³ ogórka zielonego. Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-09-30 o 07:06 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4056 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 432
|
Mi diagnoza specjalisty nie potrzebna, mam takie stany, aczkolwiek na szczê¶cie coraz rzadziej
#4057 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 352
|
Cytat:
Jak terapia Ci pomaga, proszê zapisz siê na kolejn±, MUSISZ sobie pomóc a nie chowaæ siê do skorupy. ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Siedzê i czytam o tych jad³ospisach, o których tylko piszemy ¿e dobrze by³oby je za³±czaæ a tego nie robimy wiêc postanowi³am przeanalizowaæ co ja wczoraj zjad³am A wiêc na ¶niadanie by³y dwie kromki ¿ytniego z ziarnami i mase³kiem i 4 plastry szyny potem zjad³am po³owê serka bia³ego takiego typu w³oskiego 180 kcal na 100 g i znowu dwa kawa³ki chlebka ¿ytniego potem by³am g³odna i dokoñczy³am ser (taki liliput to by³) nastêpnie obali³am dwie kawy z mlekiem winogrono z 40 kuleczek zasz³am do domu i tu zaczê³o siê szaleñstwo cha³ka z mas³em i d¿emem truskawkowym ³opatka pieczona - 300 g kawa³ek kie³baski cienkiej - bardzo t³ustej i bardzo dobrej orzechy biszkopty jogurt z jagodami i du¿o du¿o wiêcej czego¶ co ju¿ nie pamiêtam a by³o pod rêk± w lodówce Podsumowanie: muszê zaplanowaæ posi³ki - godziny plas sk³ad muszê kupiæ warzywa - bo skoñczy³y mi siê a na ryneczku nie by³am muszê piæ wiêcej wody przestaæ ob¿eraæ siê jak dzika ¶winia w lesie ¿o³êdziowym muszê mieæ obiad !!!
Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e
![]() |
#4058 |
Rozeznanie
|
Malinka masz racjê, trzeba zacz±æ wrzucaæ jad³ospisy... mój wczorajszy wygl±da³ nastêpuj±co:
¦niadanie - pó³ bu³ki z mielonk± (gulasz angielski) 2 ¶niadanie - dwie kromki chleba z bia³ym serkiem i pó³ ogórka zielonego Przek±ska - drugie pó³ ogórka Obiad - kasza jêczmienna (my¶lê, ¿e nie wiêcej ni¿ 100g), sos z chudym miêsem, ogórek kiszony Przek±ska - pó³ bu³ki + schab z wczorajszego obiadu na zimno Kolacja - zupa pomidorowa z kluskami (pó³ szklanki makaronu+ szklanka zupy). Dzi¶ za mn± jajecznica z dwóch jaj + ma³a kromka chleba + pó³ ogórka zielonego, dwa kubki czerwonej herbaty, kanapka z bia³ym serem, 2 plastry ¿ó³tego sera i æwieræ ogórka zielonego. Edytowane przez ArcymoneQ Czas edycji: 2014-09-30 o 08:48 |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 |
Wtajemniczenie
|
Hej. Dosta³am dietê od dietetyczki. Wygl±da smacznie, od jutra bêdê wrzucaæ tu swoje menu. Martwi± mnie tylko kolacje, bo chyba powinny byæ bia³kowe na redukcji, a ja mam bia³ko z wêglami, nawet z owocami. Na razie zamierzam siê trzymaæ tej rozpiski, pó¼niej zobaczê efekty i je¿eli ich nie bêdzie, to co¶ zmienimy. Warto¶æ energetyczna jad³ospisu to ok. 1350 kcal, czyli jakie¶ 350 kcal mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie. Oczywi¶cie rozbite to jest na bia³ka, wêgle i t³uszcze (w sensie w jakich proporcjach powinnam je dostarczaæ do organizmu). No zobaczymy jak to pójdzie, na razie jestem pe³na zapa³u, mam nadziejê, ¿e zbyt szybko tego zapa³u nie stracê. Pani dietetyk wyliczy³a, ¿e powinnam zrzuciæ te zbêdne kg w ci±gu 6 miesiêcy przy niezbyt pozytywnym scenariuszu (gdy bêdê podjadaæ, wpadn± jakie¶ imprezy okoliczno¶ciowe - to wszystko mo¿e opó¼niæ efekt). je¿eli bêdê siê trzymaæ diety na tip-top, to mo¿e uda siê cel osi±gn±æ trochê szybciej.
![]() MonnieB - ja trzymam mocno za Ciebie kciuki, by¶ szybko stanê³a na nogach i nigdy wiêcej nie musia³a siê zmagaæ z ¿adn± depresj±. Znasz temat, wiêc wiesz co trzeba robiæ by sobie pomóc. Wiem, ¿e to tylko Internet, ale w nas masz wsparcie. W ka¿dym razie we mnie je masz. Jeszcze raz to napiszê - BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI!!
#4062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#4063 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 009
|
Cytat:
Bojê siê, ¿e to mi wróci w najmniej odpowiednim momencie np. Depresja poporodowa Cytat:
Bardzo Ci wspó³czujê bo wiem jakie to jest okropne :-( a najgorsze jest to ¿e nie mogê Ci pomóc.... Jak czujesz, ¿e wraca to nie zwlekaj i szukaj ratunku od razu A jak tam z ch³opakiem? To przez rozstanie wraca? Ja dzi¶ zjad³am dwie po³ówki bu³ki pelnoziarnistej z serkiem Almette z zio³ami i ogórkiem, jab³ko, pó³ gruszki. Na obiad rolade drobiowa ze szpinakiem, pieczonymi ziemniaczkami i bukietem trzech surówek
![]() |
#4064 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ps. Do dzisiejszego jad³ospisu dodajê, kopê surówki z marchewki i pora i ga³kê ziemniaków, potem szklanka zupy pomidorowej z br±zowym ry¿em (100g), potem na wieczór malutki kawa³ek ryby i jeszcze troszkê zupy z makaronem po dziecku. Jutro bêdê przez ca³y dzieñ zajadaæ siê ryb± po grecku, któr± dzi¶ zrobi³am ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4065 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zakupy na najbli¿sze dni zrobione, wagê kuchenn± te¿ kupi³am. To zacznie siê na powa¿nie. Zaraz idê gotowaæ obiad na jutro - kurczaka miodowo-imbirowego z pieczonymi ziemniakami i surówk±.
![]() |
#4066 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 117
|
![]()
Czesc dziewczyny. Witam Was wszystkie kochane.
Trochê mnie tu nie by³o, ale wróci³am i bardzo chcia³abym ponownie zostaæ przyjêta. Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie ![]() Czeka mnie sporo do nadrobienia, ale z przyjemno¶ci± poczytam co u Was s³ychaæ i jak Wam idzie. Szkoda, ¿e Melonade wyrzuci³a¶ mnie z tabelki, ale oczywi¶cie to rozumiem i wiem, ¿e ka¿d± z nas obowi±zuj± pewne zasady. Sporo tu nowych dziewczyn, super! A teraz kilka s³ów o mnie. Zaczynalam tutaj z wag± 103 kg. Aktualnie moja waga to 96kg. Nie by³o mnie na forum chyba ponad 2 miesi±ce i w tym czasie uda³o mi siê zrzuciæ tylko 1 kg. Mia³am zastój przez problemy z kolanami... Jestem ju¿ po pierwszej wizycie u ortopedy i pierwszym zastrzyku kwasu hialuronowego. Narazie efektu brak, a ból niezno¶ny. Mam nadziejê, ¿e szybko minie i wrócê do aktywno¶ci fizycznej.... No to chyba by³oby na tyle ![]() Cieszê siê, ¿e znowu tutaj jestem ![]() ![]() ![]()
#4067 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Skoro ju¿ poruszy³y¶cie temat bezsenno¶ci, macie na ni± jakie¶ sposoby? ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ---------- Cytat:
![]() Wstawianie do tabelki pustych pól czy znaków zapytania nie ma sensu, szczególnie jak kto¶ siê w ogóle nie pojawia. Tak to by¶my mia³y pust±, "zapytajnikowan±" tabelkê, która by by³a smutna i zdecydowanie nie motywuj±ca. Nie bylo Ciê 7 tygodni, a zgodnie z zasadami po dwóch "wyrzucamy". Wszystkie dane s± zapisane, wiêc jak zostaniesz z nami i bêdziesz siê udzielaæ i z nami wa¿yæ to do tabelki wrócisz ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Melonade Czas edycji: 2014-10-01 o 00:29 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzi¶ zaczê³am od ¶niadania w postaci ryby po grecku (ok. 100g) i kromki chleba, teraz zrobi³am sobie herbatê czerwon± a oko³o 9.30 zjem sa³atkê z pomidorów i cebuli zalanymi mlekiem 2.0 ![]() ![]() A co tam u was piêkne? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Wtajemniczenie
|
Cze¶æ Dziewczyny
![]() Jestem po ¶niadanku. Dzi¶ zjad³am dwie kromki razowca delikatnie posmarowane mas³em z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem, rzodkiewk± i kie³kami rzodkiewki. Teraz popijam czerwon± herbatê. Mam do zjedzenia jeszcze kiwi, ale ¿e nie lubiê (zapomnia³am powiedzieæ dietetyczce, ¿e nie lubiê kiwi) to zamieniê na nektarynkê ![]()
#4070 |
Rozeznanie
|
A ja koñczê trzeci kubek czerwonej herbaty i z tej okazji latam do WC co 20 minut
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4071 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 513
|
Cytat:
u mnie kiepskawo, moje wczorajsze menu: - p³atki owsiane z serkiem homo, po³ow± banana, po³ow± gruszki - chipsy zbo¿owe - ³oso¶ pieczony z surówka i pieczonymi frytkami;/ - puszka sprita;/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zadomowienie
|
Hejka a ja na ¶niadanie zjad³am kromkê cha³ki z bia³ym serkiem i d¿emem porzeczkowym.
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Moje wczorajsze menu jest jak zwykle bezsensowne wiêc nawet go wrzucaæ nie bêdê najgorzej ¿e nie umiem siê zmobilizowaæ i zaplanowaæ racjonalnie dni. Mam takiego do³a, ¿e po prostu nie dajê rady ze wszystkim i sama ze sob±.
#4073 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#4074 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
co do czerwonej herbaty, kiedy¶ pi³am czerwon± herbatê w torebce i by³a paskudna. Teraz kupi³am w herbaciarni prawdziw± i jest pysznaaaa. Fakt, ¿e ma specyficzny smak i nie ka¿demu to przypisuje. A zielon± lubisz? Te¿ jest po¿±dana przy redukcji ![]()
![]() |
#4075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
![]() Co do herbaty, bo widzê temat na tapecie, a co¶ tam siê orientujê, bo pracowa³am w herbaciarni ![]() Poza zielon±, na odchudzanie i oczyszczenie organizmu, rewelacyjna jest yerba mate ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Zadomowienie
|
Witaj, my siê ju¿ kiedy¶ chyba spotka³y¶my tylko w innym w±tku, aczkolwiek o tej samej tematyce?
![]() |
#4078 | |
Wtajemniczenie
|
To pozostaje Ci woda. A bia³± pi³a¶? Ona jest bardzo delikatna w smaku
![]() Cytat:
![]() jestem po drugim ¶niadaniu. Zjad³am sa³atkê z ma³ym ogórkiem, pomidorem, trzema rzodkiewkami, po³ow± ma³ej cebuli, bazyli± i ³y¿k± jogurtu naturalnego. I do tego kromka razowca. Zapomnia³am dodaæ ¿e w salatce by³y jeszcze dwa du¿e plastry wêdliny drobiowej. malinka, co siê dzieje? ![]()
. Edytowane przez michalova Czas edycji: 2014-10-01 o 11:56 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 36 831
|
Malinka, tak
![]() Michalova - yerba i czerwona maj± kompletnie inny posmak, obie s± specyficzne, ale tak samo zielona ma swój posmak, tak samo bia³a, rooibos etc ![]() Ja lubiê obie, wiêc nie mam problemu, ale np. moja mama nie lubi yerby, ale czerwon± tak, bo to zupe³nie inny smak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Sprita wywal, albo napij siê nastêpnym razem troszkê - ja tak robiê jak mam bardzo du¿± chêæ na gazowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.