Schudn±æ 20 - 30 kg - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które siê odchudzaj± grupowo. Pamiêtaj: diety musz± byæ zgodne z zasadami zdrowego od¿ywiania. Pisz o dietach powy¿ej 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2014-09-29, 15:34   #4051
Melonade
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 820
Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Cytat:
Napisane przez ArcymoneQ Poka¿ wiadomo¶æ
Witajcie dziewczyny , na wstêpie gratulujê wszystkich spadków szczególnie Tobie Melonade
Zapomnia³am wam napisaæ, ¿e ca³y ten weekend jestem na konferencji w Warszawie, tak¿e nie mia³am jak siê odezwaæ. Niestety moje jedzenie w te dni te¿ nie by³o za ciekawe, parówki i surówka z bu³k± a w niedzielê pó³ schabowego z frytkami i rosó³ Nie lubiê szkoleñ pod tym wzglêdem bo trzeba siê dopasowaæ i je¶æ co daj±, albo kupowaæ "gotowce" w sklepie.

Ps. Dzi¶ od rana pó³ bu³ki z plastrem mielonki, a na drugie ¶niadanie kupi³am sobie bia³y serek i ogórka zielonego.
Dziêkujê
Co¶ ostatnio ma³o motywacji mamy w w±tku ...

---------- Dopisano o 16:26 ---------- Poprzedni post napisano o 16:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Malinka_Malinka Poka¿ wiadomo¶æ
Witam
Moj± dietê jak co weekend diabli wziêli na rajsk± wyspê.
Miêdzy innymi wpad³o - piernik 1/3 blachy z polew± mleczn±- na szczê¶cie nie ca³a blacha
czekolada z oreo
capuczino takie z torebki sama chemia i cukier
masê winogrona ok 1 kg
itd. jednym s³owem ca³y czas co¶ ¿ar³am i nie mog³am siê powstrzymaæ

Od dzisiaj wracam do dietki, chyba zacznê wrzucaæ jad³ospisy to bêdzie mniej grzechów.
Wow, faktycznie poszala³a¶.
Ja dzisiaj zaczê³am od szklanki coli i kawa³ka brownie .
Pó¼niej ju¿ by³o dobrze, kurczak, broku³y.

Trzeba wróciæ do codziennych jad³ospisów i innych motywuj±cych rzeczy, bo nam siada motywacja kompletnie!

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:26 ----------

Cytat:
Napisane przez pretty_girl19892 Poka¿ wiadomo¶æ
Malinko bardzo ³adnie Ci waga schodzi! Gratuluje

Mam nadzieje ze do grudnia/nowego roku uda nam siê razem zej¶æ do "6" z przodu, bo obecnie podobnie wa¿ymy

U mnie 72,8 kg wiêc jedynie 200 gram l¿ejsza, ale poproszê przy najbli¿szej zmianie tabelki o wpisanie i przepraszam za opó¼nienia, ¿egna³am wakacje ostatnim wyjazdem
Musi nam siê udaæ i oby jak najszybciej! Z tym, ¿e u Ciebie to 2kg, u mnie prawie 5 :/.A dzisiaj mi siê pms w³±czy³ i ju¿ jest 75,5 .
Ale bêdê Ciê goniæ, trzeba mieæ jak±¶ motywacjê .
Cytat:
Ostatnio robi³am z m±ki pe³noziarnistej razowej (lub ¿ytniej? ju¿ nie pamiêtam). W ka¿dym razie wysz³y bardzo dobre, troche inne w smaku ni¿ zwyk³e nalesniki, takie bardziej wytrawne ale za to ciê¿ko by³o uzyskaæ tak± masê ¿eby siê nie rozwala³y, no ale wkoñcu wysz³y tak¿e polecam spróbowanie

Gratuluje wszystkim spadków i zazdroszczê motywacji, bo u mnie co¶ ciê¿ko, jak ju¿ skuszê siê na kawa³ek czekolady to stwierdzam ¿e ju¿ i tak dzieñ do kitu i jem pó³ tabliczki posi³ki na szczê¶cie w miarê okej, ale to podjadanie s³odyczy i czipsów jest u mnie straszne!

No i witam wszystkie nowe osóbki
Mnie kompletnie nale¶niki z razowej nie smakuj± :/.
Ale nie jem czêsto, wiêc jako¶ prze¿yjê t± bia³± m±kê. Staram siê w ogóle takich rzeczy nie je¶æ...

---------- Dopisano o 16:33 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

Cytat:
Napisane przez MonnieB Poka¿ wiadomo¶æ
Cze¶æ dziewczyny,
¿e tak zapytam wprost, czy która¶ z was mo¿e zmaga/zmaga³a siê z depresj±?
Zdiagnozowan± nie ...
A co siê dzieje?

---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Je¿eli pytasz o zdiagnozowan± i leczon± farmakologicznie - to odpowied¼ brzmi nie.

Natomiast je¿eli pytasz o stan emocjonalny w którym nic Ci siê nie chce, ani wstaæ z ³ó¿ka ani ruszyæ rêk± czy te¿ nog±, tylko wy³a by¶ do ksiê¿yca, w którym wszystko Ciê dra¿ni, do³uje, masz wszystkiego serdecznie do¶æ i chcia³aby¶ po prostu zwyczajnie zasn±æ, znikn±æ - to to akurat znam.

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Melonade nied³ugo zabraknie miejsca w poziomie naszej tabelki.
Zastanawia³a¶ siê mo¿e nad odwróceniem danych, tzn w poziomie nicki w pionie daty?
To tylko taki pomys³, mo¿e by³aby lepiej czytelna
Zastanawia³am siê w³a¶nie co zrobiæ, czy mo¿e zostawiæ star± tabelkê i tworzyæ now± z nowymi datami, czy co, jako¶ nie pomy¶la³am o odwróceniu . Dobry pomys³, w wolnej chwili zobaczê, jak to bêdzie wygl±da³o .

Melonade jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 15:46   #4052
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
Napisane przez Melonade Poka¿ wiadomo¶æ
nurek119, pretty_girl19892, Bella2212, MonnieB, Ralfioza proszone o podanie danych do tabelki .
waga na stancji zepsuta w czwartek jadê do miasta rodzinnego to w pi±tek siê zwa¿ê u rodziców i bêdzie, ale podejrzewam, ¿e póki co nic w dó³...
ale mówi³am wam dziewczyny, ¿e tak ciê¿ko mi siê zebraæ, ale jak pojadê na studia to bêdzie lepiej. Bo tu kupujê jedzenie i gotujê tylko dla siebie, wiêc jak nie nakupujê jaki¶ zakazanych rzeczy to trzymam dietê i póki co idzie mi dobrze, oby tak zosta³o <3

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny,
zdiagnozowan± i leczon± to nie, ale sama po sobie wiem ¿e na to cierpia³am i nadal cierpiê, chocia¿ nie wybra³am siê wci±¿ do psychologa.

Z tego co siê edukowa³am na w³asne potrzeby to s± dwa rodzaje depresji. Jedna jest spowodowana jakim¶ konkretnym wydarzeniem w ¿yciu (np. ¶mieræ bliskiej osoby) i w tym wypadku stosuje siê jako leczenie g³ównie psychoterapiê. Druga nie jest spowodowana czynnikami zewnêtrznymi a wnêtrzem organizmu (problemami na tle uk³adu nerwowego lub hormonalnego) tutaj zazwyczaj podawane s± leki.

Ja mia³am ten pierwszy rodzaj... po prostu przechodzi³am dosyæ trudne chwile w ¿yciu, by³am bardzo samotna, a w dodatku co chwilê dzia³o siê co¶ z³ego (powa¿ne choroby w bliskiej rodzinie, zmar³ kto¶ bliski, problemy na studiach, koszmarna wspó³lokatorka). Nie by³ to jaki¶ tam dó³ przez tydzieñ czy dwa, ale dwa lata kiedy nie zale¿a³o mi totalnie na niczym, ubiera³am siê ci±gle w dresy (nawet jak wychodzi³am do ludzi), przez prawie rok siedzia³am ci±gle w domu (mia³am przerwê w studiach wiêc naprawdê wcale nie wychodzi³am z domu przez rok), potrafi³am le¿eæ ca³y dzieñ i patrzeæ w sufit (nawet bez s³uchania muzyki bo mnie dra¿ni³a). Mo¿e to g³upie, ale przesta³am nawet nosiæ stanik i strasznie teraz tego ¿a³ujê, bo mam do¶æ spore piersi i przez tak d³ugi czas zaniedbania mocno mi obwis³y
naprawdê straszne uczucie jak masz w ¶rodku pustkê i czekasz tylko kiedy umrzesz.....

po tych ponad dwóch latach w moim ¿yciu du¿o rzeczy siê pouk³ada³o i wysz³o na prost±. Mam wspania³ego ch³opaka, z którym przyja¼niê siê od 9 lat (poznali¶my siê jak koñczyli¶my podstawówkê)... on wie o tym wszystkim, o tej depresji i w ogóle i bardzo mnie wpiera.
Teraz jest o wiele wiele wiele lepiej, ale nadal miewam takie "nawroty", ¿e nachodz± mnie straszne uczucia pustki, nico¶ci, beznadziejno¶ci, samotno¶ci ... STRASZNE, nie ¿yczê nikomu

gdyby nie to, ¿e moja rodzina mi nie zobojêtnia³a w tym czasie i wiedzia³am, ¿e bêd± cierpieæ gdybym sobie co¶ zrobi³a to ju¿ dawno by mnie tu nie by³o...
czemu pytasz? co¶ siê dzieje u Ciebie? jak mog³abym jako¶ pomóc to pisz.

Cytat:
Je¿eli pytasz o zdiagnozowan± i leczon± farmakologicznie - to odpowied¼ brzmi nie.

Natomiast je¿eli pytasz o stan emocjonalny w którym nic Ci siê nie chce, ani wstaæ z ³ó¿ka ani ruszyæ rêk± czy te¿ nog±, tylko wy³a by¶ do ksiê¿yca, w którym wszystko Ciê dra¿ni, do³uje, masz wszystkiego serdecznie do¶æ i chcia³aby¶ po prostu zwyczajnie zasn±æ, znikn±æ - to to akurat znam.
chyba masz na my¶li takiego typowego do³a który utrzymuje siê kilka dni albo jest te¿ co¶ takiego jak chandra (zazwyczaj ogarnia ludzi na jesieñ zimê) mo¿e trwaæ kilka tygodni.
ale mo¿e sie mylê
Cytat:
Napisane przez michalova Poka¿ wiadomo¶æ
Bella - masz kopniaka ode mnie
Cytat:
Napisane przez MissTerrible Poka¿ wiadomo¶æ
kop!!
Cytat:
dziêkujê dziewczyny za wszystkie kopy i baty <3
dieta póki co mi idzie dobrze, obym tak trzyma³a! z æwiczeniami gorzej bo drugi dzieñ @

Edytowane przez Bella2212
Czas edycji: 2014-09-29 o 15:55
Bella2212 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-29, 19:03   #4053
michalova
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 627

U mnie te¿ @, bez kija nie podchod¼.
co do depresji. Wiem, ¿e to powa¿na choroba, nie lekcewa¿cie tego. Przy depresji nie obejdzie siê bez lekarza niestety. Ale mo¿e to nie depresja? Nerwica czêsto pokazuje objawy, które s± mylone z depresj±. Tak czy siak lekarz wskazany.
Stary 2014-09-29, 21:07   #4054
MonnieB
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 960

Dziêkujê wam bardzo za odpowiedzi... widzê ze nie jestem sama.
Depresjê mialam zdiagnozowana dwukrotnie. Pierwszy raz 4 lata temu, bralam prozak, po roku odstawi³am. Pó¼niej po prawie 2 latach znowu prozak, terapia grupowa itd. I bylo super, czu³am sie ¶wietnie. Niestety teraz czujê ¿e wszystko znowu wraca ; (.
Mam do¶æ ¿ycia, ludzi, rodziny, siebie chyba najbardziej. Obzeram sie, placze, nie moge spac - odstawi³am etizolam na sen ale po tyg prób spaæ nie mogê wiêc niestety do niego wrócê. No czuje sie strasznie
Stary 2014-09-30, 06:31   #4055
ArcymoneQ
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 582

Cytat:
Cze¶æ dziewczyny,
Przez dwa lata przebywania z te¶ciow± i jej córeczk± nabawi³am siê nerwicy, czêsto p³aka³am i du¿o jad³am... teraz jest lepiej, chod¼ jak mnie czasami zdenerwuj± to znowu czujê siê ¼le. Czasami my¶la³am te¿, ¿eby to wszystko rzuciæ, wyjechaæ itp. ale mam wspania³± córkê, której w ¿yciu nie zostawiê na pastwê tych ¿mij

Cytat:
Co¶ ostatnio ma³o motywacji mamy w w±tku ...
Cytat:
Trzeba wróciæ do codziennych jad³ospisów i innych motywuj±cych rzeczy, bo nam siada motywacja kompletnie!
Cytat:
Ale bêdê Ciê goniæ, trzeba mieæ jak±¶ motywacjê .
Zgadzam siê, ja ju¿ kiedy¶ pisa³am, ¿e motywacja mi podupad³a... teraz jest tak ¶rednio, pilnujê siê ale nie zawsze.
Postaram siê pisaæ co jem i zagl±daæ tu czê¶ciej.

Cytat:
Depresjê mialam zdiagnozowana dwukrotnie. Pierwszy raz 4 lata temu, bralam prozak, po roku odstawi³am. Pó¼niej po prawie 2 latach znowu prozak, terapia grupowa itd. I bylo super, czu³am sie ¶wietnie. Niestety teraz czujê ¿e wszystko znowu wraca ; (.
Mam do¶æ ¿ycia, ludzi, rodziny, siebie chyba najbardziej. Obzeram sie, placze, nie moge spac - odstawi³am etizolam na sen ale po tyg prób spaæ nie mogê wiêc niestety do niego wrócê. No czuje sie strasznie
Kochana wspó³czujê Ci, ale te¿ jestem zdziwiona... osi±gnê³a¶ tak du¿o, uda³o Ci siê ju¿ z tego wyj¶æ a tu powrót? Po co? Mo¿e czas wybraæ siê z tym to psychologa... otwarcie porozmawiaæ, znale¼æ w sobie si³ê do walki....

Ps. Za mn± jajecznica z dwóch jaj na odrobinie mas³a, kromka chleba bez mas³a i pó³ ogórka zielonego.

https://www.facebook.com/Renia.foto

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-09-30 o 07:06
ArcymoneQ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 07:49   #4056
meganem
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 432

Mi diagnoza specjalisty nie potrzebna, mam takie stany, aczkolwiek na szczê¶cie coraz rzadziej

https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=216083

E. Chodakowska :
Bikini x 22
Sukces x 19
Turbo wyzwanie x 27
Killer x 4
Metamorfoza x 3
Turbo spalanie x 5

Huragan Workout x 4
meganem jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-09-30, 08:11   #4057
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 352

Cytat:
Skoro ju¿ znasz siê na rzeczy. To BIEGUSIEM do lekarza.
Jak terapia Ci pomaga, proszê zapisz siê na kolejn±, MUSISZ sobie pomóc a nie chowaæ siê do skorupy.

---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ----------

Siedzê i czytam o tych jad³ospisach, o których tylko piszemy ¿e dobrze by³oby je za³±czaæ a tego nie robimy wiêc postanowi³am przeanalizowaæ co ja wczoraj zjad³am
A wiêc
na ¶niadanie by³y dwie kromki ¿ytniego z ziarnami i mase³kiem i 4 plastry szyny
potem zjad³am po³owê serka bia³ego takiego typu w³oskiego 180 kcal na 100 g i znowu dwa kawa³ki chlebka ¿ytniego
potem by³am g³odna i dokoñczy³am ser (taki liliput to by³)
nastêpnie obali³am dwie kawy z mlekiem
winogrono z 40 kuleczek
zasz³am do domu i tu zaczê³o siê szaleñstwo
cha³ka z mas³em i d¿emem truskawkowym
³opatka pieczona - 300 g
kawa³ek kie³baski cienkiej - bardzo t³ustej i bardzo dobrej
orzechy
biszkopty
jogurt z jagodami
i du¿o du¿o wiêcej czego¶ co ju¿ nie pamiêtam a by³o pod rêk± w lodówce

Podsumowanie:
muszê zaplanowaæ posi³ki - godziny plas sk³ad
muszê kupiæ warzywa - bo skoñczy³y mi siê a na ryneczku nie by³am
muszê piæ wiêcej wody
przestaæ ob¿eraæ siê jak dzika ¶winia w lesie ¿o³êdziowym
muszê mieæ obiad !!!

Malinka_Malinka jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 08:43   #4058
ArcymoneQ
Rozeznanie

Malinka masz racjê, trzeba zacz±æ wrzucaæ jad³ospisy... mój wczorajszy wygl±da³ nastêpuj±co:
¦niadanie - pó³ bu³ki z mielonk± (gulasz angielski)
2 ¶niadanie - dwie kromki chleba z bia³ym serkiem i pó³ ogórka zielonego
Przek±ska - drugie pó³ ogórka
Obiad - kasza jêczmienna (my¶lê, ¿e nie wiêcej ni¿ 100g), sos z chudym miêsem, ogórek kiszony
Przek±ska - pó³ bu³ki + schab z wczorajszego obiadu na zimno
Kolacja - zupa pomidorowa z kluskami (pó³ szklanki makaronu+ szklanka zupy).

Dzi¶ za mn± jajecznica z dwóch jaj + ma³a kromka chleba + pó³ ogórka zielonego, dwa kubki czerwonej herbaty, kanapka z bia³ym serem, 2 plastry ¿ó³tego sera i æwieræ ogórka zielonego.

Edytowane przez ArcymoneQ
Czas edycji: 2014-09-30 o 08:48
Stary 2014-09-30, 09:24   #4059
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
¦niadanie - pó³ bu³ki z mielonk± (gulasz angielski)
2 ¶niadanie - dwie kromki chleba z bia³ym serkiem i pó³ ogórka zielonego
Przek±ska - drugie pó³ ogórka
Obiad - kasza jêczmienna (my¶lê, ¿e nie wiêcej ni¿ 100g), sos z chudym miêsem, ogórek kiszony
Przek±ska - pó³ bu³ki + schab z wczorajszego obiadu na zimno
Kolacja - zupa pomidorowa z kluskami (pó³ szklanki makaronu+ szklanka zupy).
Podoba mi siê masz okre¶lone posi³ki i je jesz, ja wrzucam w siebie jak do ¶mietnika co i kiedy popadnie.

Stary 2014-09-30, 10:19   #4060
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi siê masz okre¶lone posi³ki i je jesz, ja wrzucam w siebie jak do ¶mietnika co i kiedy popadnie.
Staram siê pilnowaæ godzin, a praca mi w tym pomaga... najgorzej jest w weekendy wtedy nic mnie nie pilnuje

Stary 2014-09-30, 14:33   #4061
michalova
Wtajemniczenie

Hej. Dosta³am dietê od dietetyczki. Wygl±da smacznie, od jutra bêdê wrzucaæ tu swoje menu. Martwi± mnie tylko kolacje, bo chyba powinny byæ bia³kowe na redukcji, a ja mam bia³ko z wêglami, nawet z owocami. Na razie zamierzam siê trzymaæ tej rozpiski, pó¼niej zobaczê efekty i je¿eli ich nie bêdzie, to co¶ zmienimy. Warto¶æ energetyczna jad³ospisu to ok. 1350 kcal, czyli jakie¶ 350 kcal mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie. Oczywi¶cie rozbite to jest na bia³ka, wêgle i t³uszcze (w sensie w jakich proporcjach powinnam je dostarczaæ do organizmu). No zobaczymy jak to pójdzie, na razie jestem pe³na zapa³u, mam nadziejê, ¿e zbyt szybko tego zapa³u nie stracê. Pani dietetyk wyliczy³a, ¿e powinnam zrzuciæ te zbêdne kg w ci±gu 6 miesiêcy przy niezbyt pozytywnym scenariuszu (gdy bêdê podjadaæ, wpadn± jakie¶ imprezy okoliczno¶ciowe - to wszystko mo¿e opó¼niæ efekt). je¿eli bêdê siê trzymaæ diety na tip-top, to mo¿e uda siê cel osi±gn±æ trochê szybciej.
MonnieB - ja trzymam mocno za Ciebie kciuki, by¶ szybko stanê³a na nogach i nigdy wiêcej nie musia³a siê zmagaæ z ¿adn± depresj±. Znasz temat, wiêc wiesz co trzeba robiæ by sobie pomóc. Wiem, ¿e to tylko Internet, ale w nas masz wsparcie. W ka¿dym razie we mnie je masz. Jeszcze raz to napiszê - BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI!!

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2014-09-30, 15:28   #4062
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
Hej. Dosta³am dietê od dietetyczki. Wygl±da smacznie, od jutra bêdê wrzucaæ tu swoje menu. Martwi± mnie tylko kolacje, bo chyba powinny byæ bia³kowe na redukcji, a ja mam bia³ko z wêglami, nawet z owocami. Na razie zamierzam siê trzymaæ tej rozpiski, pó¼niej zobaczê efekty i je¿eli ich nie bêdzie, to co¶ zmienimy. Warto¶æ energetyczna jad³ospisu to ok. 1350 kcal, czyli jakie¶ 350 kcal mniej ni¿ wynosi moje zapotrzebowanie. Oczywi¶cie rozbite to jest na bia³ka, wêgle i t³uszcze (w sensie w jakich proporcjach powinnam je dostarczaæ do organizmu). No zobaczymy jak to pójdzie, na razie jestem pe³na zapa³u, mam nadziejê, ¿e zbyt szybko tego zapa³u nie stracê. Pani dietetyk wyliczy³a, ¿e powinnam zrzuciæ te zbêdne kg w ci±gu 6 miesiêcy przy niezbyt pozytywnym scenariuszu (gdy bêdê podjadaæ, wpadn± jakie¶ imprezy okoliczno¶ciowe - to wszystko mo¿e opó¼niæ efekt). je¿eli bêdê siê trzymaæ diety na tip-top, to mo¿e uda siê cel osi±gn±æ trochê szybciej.
MonnieB - ja trzymam mocno za Ciebie kciuki, by¶ szybko stanê³a na nogach i nigdy wiêcej nie musia³a siê zmagaæ z ¿adn± depresj±. Znasz temat, wiêc wiesz co trzeba robiæ by sobie pomóc. Wiem, ¿e to tylko Internet, ale w nas masz wsparcie. W ka¿dym razie we mnie je masz. Jeszcze raz to napiszê - BARDZO MOCNO TRZYMAM KCIUKI!!
No to zapowiada siê nie¼le. A z ciekawo¶ci, jakie masz ustalone warto¶ci wêglowodany/t³uszcze/bia³ko ?

Stary 2014-09-30, 15:39   #4063
Bella2212
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 009

Cytat:
co do depresji. Wiem, ¿e to powa¿na choroba, nie lekcewa¿cie tego. Przy depresji nie obejdzie siê bez lekarza niestety. Ale mo¿e to nie depresja? Nerwica czêsto pokazuje objawy, które s± mylone z depresj±. Tak czy siak lekarz wskazany.
A bardzo mo¿liwe z t± nerwic±, te¿ mnie to zastanawia³am czy czasem mnie to nie dotyczy... W chwili obecnej jest mi lepiej, ale jak wróci to co prze¿ywa³am przed ponad dwa lata to na pewno siê wybiorê

Bojê siê, ¿e to mi wróci w najmniej odpowiednim momencie np. Depresja poporodowa

Cytat:
A, o braku snu nie pisa³am ale te¿ to prze¿ywa³am. Bywa³y noce kiedy nie zmru¿y³am oka, a zazwyczaj spa³am po 4-5 godzin. Teraz ju¿ lepiej sypiam
Bardzo Ci wspó³czujê bo wiem jakie to jest okropne :-( a najgorsze jest to ¿e nie mogê Ci pomóc.... Jak czujesz, ¿e wraca to nie zwlekaj i szukaj ratunku od razu
A jak tam z ch³opakiem? To przez rozstanie wraca?

Cytat:
Malinka masz racjê, trzeba zacz±æ wrzucaæ jad³ospisy...
Ja dzi¶ zjad³am dwie po³ówki bu³ki pelnoziarnistej z serkiem Almette z zio³ami i ogórkiem, jab³ko, pó³ gruszki. Na obiad rolade drobiowa ze szpinakiem, pieczonymi ziemniaczkami i bukietem trzech surówek
Stary 2014-09-30, 18:49   #4064
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Podoba mi siê to... zobaczymy jakie bêd± efekty

Ps. Do dzisiejszego jad³ospisu dodajê, kopê surówki z marchewki i pora i ga³kê ziemniaków, potem szklanka zupy pomidorowej z br±zowym ry¿em (100g), potem na wieczór malutki kawa³ek ryby i jeszcze troszkê zupy z makaronem po dziecku.

Jutro bêdê przez ca³y dzieñ zajadaæ siê ryb± po grecku, któr± dzi¶ zrobi³am

Stary 2014-09-30, 20:39   #4065
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
No to zapowiada siê nie¼le. A z ciekawo¶ci, jakie masz ustalone warto¶ci wêglowodany/t³uszcze/bia³ko ?
mam napisane tak: "Zalecane normy tymczasowe: Procent energii z bia³ek -30%, Procent energii z wêglowodanów - 50%, Procent energii z t³uszczów - 20%." A w gramach "Bia³ko ogó³em - 90-112g, wêglowodany ogó³em - 152-186g, t³uszcze ogó³em - 27-33g". W ogóle tu jest rozpisane chyba wszystko - sk³adniki od¿ywcze, witaminy, makro- i mikroelementy.

Zakupy na najbli¿sze dni zrobione, wagê kuchenn± te¿ kupi³am. To zacznie siê na powa¿nie. Zaraz idê gotowaæ obiad na jutro - kurczaka miodowo-imbirowego z pieczonymi ziemniakami i surówk±.
Stary 2014-09-30, 20:46   #4066
jagoodka21
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 117
Smile Dot.: Schudn±æ 20 - 30 kg

Czesc dziewczyny. Witam Was wszystkie kochane.
Trochê mnie tu nie by³o, ale wróci³am i bardzo chcia³abym ponownie zostaæ przyjêta. Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie
Czeka mnie sporo do nadrobienia, ale z przyjemno¶ci± poczytam co u Was s³ychaæ i jak Wam idzie.

Szkoda, ¿e Melonade wyrzuci³a¶ mnie z tabelki, ale oczywi¶cie to rozumiem i wiem, ¿e ka¿d± z nas obowi±zuj± pewne zasady.
Sporo tu nowych dziewczyn, super!

A teraz kilka s³ów o mnie. Zaczynalam tutaj z wag± 103 kg. Aktualnie moja waga to 96kg.
Nie by³o mnie na forum chyba ponad 2 miesi±ce i w tym czasie uda³o mi siê zrzuciæ tylko 1 kg. Mia³am zastój przez problemy z kolanami...
Jestem ju¿ po pierwszej wizycie u ortopedy i pierwszym zastrzyku kwasu hialuronowego. Narazie efektu brak, a ból niezno¶ny. Mam nadziejê, ¿e szybko minie i wrócê do aktywno¶ci fizycznej....

No to chyba by³oby na tyle teraz wracam do nadrabiania forum.

Cieszê siê, ¿e znowu tutaj jestem
Stary 2014-10-01, 00:27   #4067
Melonade
Zadomowienie

Cytat:
mam napisane tak: "Zalecane normy tymczasowe: Procent energii z bia³ek -30%, Procent energii z wêglowodanów - 50%, Procent energii z t³uszczów - 20%." A w gramach "Bia³ko ogó³em - 90-112g, wêglowodany ogó³em - 152-186g, t³uszcze ogó³em - 27-33g". W ogóle tu jest rozpisane chyba wszystko - sk³adniki od¿ywcze, witaminy, makro- i mikroelementy.

Zakupy na najbli¿sze dni zrobione, wagê kuchenn± te¿ kupi³am. To zacznie siê na powa¿nie. Zaraz idê gotowaæ obiad na jutro - kurczaka miodowo-imbirowego z pieczonymi ziemniakami i surówk±.
No to wygl±da to fajnie. Czekam na jad³ospisy!

Skoro ju¿ poruszy³y¶cie temat bezsenno¶ci, macie na ni± jakie¶ sposoby?

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ
Trochê mnie tu nie by³o, ale wróci³am i bardzo chcia³abym ponownie zostaæ przyjêta. Mam nadziejê, ¿e mnie przyjmiecie
Czeka mnie sporo do nadrobienia, ale z przyjemno¶ci± poczytam co u Was s³ychaæ i jak Wam idzie.

Szkoda, ¿e Melonade wyrzuci³a¶ mnie z tabelki, ale oczywi¶cie to rozumiem i wiem, ¿e ka¿d± z nas obowi±zuj± pewne zasady.

A teraz kilka s³ów o mnie. Zaczynalam tutaj z wag± 103 kg. Aktualnie moja waga to 96kg.
Nie by³o mnie na forum chyba ponad 2 miesi±ce i w tym czasie uda³o mi siê zrzuciæ tylko 1 kg. Mia³am zastój przez problemy z kolanami...
Jestem ju¿ po pierwszej wizycie u ortopedy i pierwszym zastrzyku kwasu hialuronowego. Narazie efektu brak, a ból niezno¶ny. Mam nadziejê, ¿e szybko minie i wrócê do aktywno¶ci fizycznej....

Hej, fajnie, ¿e znowu jeste¶ .

Wstawianie do tabelki pustych pól czy znaków zapytania nie ma sensu, szczególnie jak kto¶ siê w ogóle nie pojawia. Tak to by¶my mia³y pust±, "zapytajnikowan±" tabelkê, która by by³a smutna i zdecydowanie nie motywuj±ca. Nie bylo Ciê 7 tygodni, a zgodnie z zasadami po dwóch "wyrzucamy". Wszystkie dane s± zapisane, wiêc jak zostaniesz z nami i bêdziesz siê udzielaæ i z nami wa¿yæ to do tabelki wrócisz .

Edytowane przez Melonade
Czas edycji: 2014-10-01 o 00:29
Stary 2014-10-01, 06:30   #4068
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez jagoodka21 Poka¿ wiadomo¶æ

Witaj kochana super, ¿e wróci³a¶... mam tez nadziejê, ¿e z kolanami bêdzie ok. Póki co pilnuj siê z jedzeniem

Ja dzi¶ zaczê³am od ¶niadania w postaci ryby po grecku (ok. 100g) i kromki chleba, teraz zrobi³am sobie herbatê czerwon± a oko³o 9.30 zjem sa³atkê z pomidorów i cebuli zalanymi mlekiem 2.0 (nie ma ¶mietany, ale ró¿nicy nie czujê).

A co tam u was piêkne?

Stary 2014-10-01, 07:41   #4069
michalova
Wtajemniczenie

Cze¶æ Dziewczyny
Jestem po ¶niadanku. Dzi¶ zjad³am dwie kromki razowca delikatnie posmarowane mas³em z wêdlin± drobiow±, sa³at±, pomidorem, rzodkiewk± i kie³kami rzodkiewki. Teraz popijam czerwon± herbatê. Mam do zjedzenia jeszcze kiwi, ale ¿e nie lubiê (zapomnia³am powiedzieæ dietetyczce, ¿e nie lubiê kiwi) to zamieniê na nektarynkê
Stary 2014-10-01, 08:20   #4070
ArcymoneQ
Rozeznanie

A ja koñczê trzeci kubek czerwonej herbaty i z tej okazji latam do WC co 20 minut

Stary 2014-10-01, 08:46   #4071
nurek119
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 513

Cytat:
A ja koñczê trzeci kubek czerwonej herbaty i z tej okazji latam do WC co 20 minut
mi czerwona herbata przez gard³o nie przechodzi;/
u mnie kiepskawo, moje wczorajsze menu:

- p³atki owsiane z serkiem homo, po³ow± banana, po³ow± gruszki
- chipsy zbo¿owe
- ³oso¶ pieczony z surówka i pieczonymi frytkami;/
- puszka sprita;/
nurek119 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 08:47   #4072
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Hejka a ja na ¶niadanie zjad³am kromkê cha³ki z bia³ym serkiem i d¿emem porzeczkowym.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Moje wczorajsze menu jest jak zwykle bezsensowne wiêc nawet go wrzucaæ nie bêdê najgorzej ¿e nie umiem siê zmobilizowaæ i zaplanowaæ racjonalnie dni. Mam takiego do³a, ¿e po prostu nie dajê rady ze wszystkim i sama ze sob±.

Stary 2014-10-01, 09:41   #4073
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
Hejka a ja na ¶niadanie zjad³am kromkê cha³ki z bia³ym serkiem i d¿emem porzeczkowym.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ----------

Moje wczorajsze menu jest jak zwykle bezsensowne wiêc nawet go wrzucaæ nie bêdê najgorzej ¿e nie umiem siê zmobilizowaæ i zaplanowaæ racjonalnie dni. Mam takiego do³a, ¿e po prostu nie dajê rady ze wszystkim i sama ze sob±.
nie ma ze bezsensowne, wrzucaj!

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 10:12   #4074
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nurek119 Poka¿ wiadomo¶æ

- chipsy zbo¿owe
- puszka sprita;/
jakby wywaliæ sprita i dodaæ wiêcej warzyw i wêgli z³o¿onych to chyba nie by³oby ¼le. Pieczone frytki nie s± z³e, ja dzisiaj w menu od dietetyczki mam na obiad pieczone ziemniaki (ca³y jeden du¿y ziemniak).

co do czerwonej herbaty, kiedy¶ pi³am czerwon± herbatê w torebce i by³a paskudna. Teraz kupi³am w herbaciarni prawdziw± i jest pysznaaaa. Fakt, ¿e ma specyficzny smak i nie ka¿demu to przypisuje. A zielon± lubisz? Te¿ jest po¿±dana przy redukcji
Stary 2014-10-01, 10:22   #4075
nurek119
Zakorzenienie

Cytat:
jakby wywaliæ sprita i dodaæ wiêcej warzyw i wêgli z³o¿onych to chyba nie by³oby ¼le. Pieczone frytki nie s± z³e, ja dzisiaj w menu od dietetyczki mam na obiad pieczone ziemniaki (ca³y jeden du¿y ziemniak).

co do czerwonej herbaty, kiedy¶ pi³am czerwon± herbatê w torebce i by³a paskudna. Teraz kupi³am w herbaciarni prawdziw± i jest pysznaaaa. Fakt, ¿e ma specyficzny smak i nie ka¿demu to przypisuje. A zielon± lubisz? Te¿ jest po¿±dana przy redukcji
te¿ niestety nie
Stary 2014-10-01, 10:29   #4076
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

mo¿na?

Co do herbaty, bo widzê temat na tapecie, a co¶ tam siê orientujê, bo pracowa³am w herbaciarni Pu erh (czerwona) jest super z dodatkami, ja np. bardzo lubiê Pu erh Fitness, czy Ognisty Smok; Rio; Magnolia.

Poza zielon±, na odchudzanie i oczyszczenie organizmu, rewelacyjna jest yerba mate Akurat pisa³am o niej ostatnio notkê na bloga, wiêc nie bêdê siê powtarzaæ, tylko kliknijcie w podpis Ale zachêcam do picia jej, naprawdê fajnie dzia³a i jest dobr± opcj± dla ludzi, którzy w ci±gu dnia wypijaj± ma³o wody Ja dziêki yerbie pijê 1.5-2l yerby + 1.5l wody mineralnej dziennie
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:03   #4077
Malinka_Malinka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Poka¿ wiadomo¶æ
mo¿na?
Witaj, my siê ju¿ kiedy¶ chyba spotka³y¶my tylko w innym w±tku, aczkolwiek o tej samej tematyce?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-01, 11:05   #4078
michalova
Wtajemniczenie

Cytat:
te¿ niestety nie
To pozostaje Ci woda. A bia³± pi³a¶? Ona jest bardzo delikatna w smaku

Cytat:
mo¿na?

Co do herbaty, bo widzê temat na tapecie, a co¶ tam siê orientujê, bo pracowa³am w herbaciarni Pu erh (czerwona) jest super z dodatkami, ja np. bardzo lubiê Pu erh Fitness, czy Ognisty Smok; Rio; Magnolia.

Poza zielon±, na odchudzanie i oczyszczenie organizmu, rewelacyjna jest yerba mate Akurat pisa³am o niej ostatnio notkê na bloga, wiêc nie bêdê siê powtarzaæ, tylko kliknijcie w podpis Ale zachêcam do picia jej, naprawdê fajnie dzia³a i jest dobr± opcj± dla ludzi, którzy w ci±gu dnia wypijaj± ma³o wody Ja dziêki yerbie pijê 1.5-2l yerby + 1.5l wody mineralnej dziennie
osobi¶cie nie cierpiê yerba maty. I podejrzewam ¿e kto¶ kto nie lubi specyficznego smaku czerwonej herbaty, nie pokocha te¿ yerba, bo ta to ma dopiero specyficzny smak. Ale to moje odczucia tylko. Mój brat pija yerbe pasjami

jestem po drugim ¶niadaniu. Zjad³am sa³atkê z ma³ym ogórkiem, pomidorem, trzema rzodkiewkami, po³ow± ma³ej cebuli, bazyli± i ³y¿k± jogurtu naturalnego. I do tego kromka razowca. Zapomnia³am dodaæ ¿e w salatce by³y jeszcze dwa du¿e plastry wêdliny drobiowej.

malinka, co siê dzieje?

Edytowane przez michalova
Czas edycji: 2014-10-01 o 11:56
michalova jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 11:35   #4079
Dotka90
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 36 831

Malinka, tak
Michalova - yerba i czerwona maj± kompletnie inny posmak, obie s± specyficzne, ale tak samo zielona ma swój posmak, tak samo bia³a, rooibos etc
Ja lubiê obie, wiêc nie mam problemu, ale np. moja mama nie lubi yerby, ale czerwon± tak, bo to zupe³nie inny smak
Dotka90 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2014-10-01, 14:29   #4080
ArcymoneQ
Rozeznanie

Cytat:

- chipsy zbo¿owe
- puszka sprita;/
Kiedy¶ na pocz±tku w±tku pisa³am, ¿e nie potrafiê piæ ¿adnej herbaty, po jakim¶ czasie spróbowa³am zielonej z pigw± i czerwon± z wi¶ni± z zielarni, wszystkie s³odzi³am, a¿ do momentu, gdy mi tu jasno napisano, ¿e cukier to z³o My¶la³am, ¿e nie dam rady a dzi¶ proszê - cztery pe³ne kubki czerwonej bez cukru i ju¿ sobie nie wyobra¿am, aby go u¿yæ.
Sprita wywal, albo napij siê nastêpnym razem troszkê - ja tak robiê jak mam bardzo du¿± chêæ na gazowane

Cytat:

Wklejaj menu, chcê wiedzieæ jak Ci posz³o

Cytat:
mo¿na?

A ja wolê kupiæ w zielarni bo przynajmniej nie czytam o tych substancjach smakowych dodawanych do herbat w opakowaniu

Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Wspólne odchudzanie

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-03-11 11:39:04

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:36.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.