Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-10-08, 15:27   #4051
Moderna
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Marzec-Kwiecień 2013 cz.7

Cytat:
Napisane przez cathlyn Pokaż wiadomość
dzięki za troskę już nieco lepiej, ale gardło cały czas boli i katar do pasa... A w piątek już do pracy
szkoda, ze tak szybko - nie da sie przedluzyc zwolnienia?
Cytat:
Napisane przez BYou Pokaż wiadomość
Żurek zjedzony, kopytka z sosem i buraczkaami czekają na zjedzenie z Tatusiem
alez pysznosci

Cytat:
Moderna
Mialam sandalki i półbuty w tym samym rozmiarze z Elefantenow wiec widzialan przy sandalkach. A przy pół butach palcem mnieh wiecej naciskam
L tez ma szeroką stopę i wysokie podbicie i mam problen bo np gumiaki mam 20/21 rozmiar na długość sa ok ale juz jej noga prawie nie wchodzi bo nie na zapięcia
ehh... straszny problem z tymi butami - a glownie przez ceny - bo gdyby to byly male koszty to pal licho, mozna dokupic kolejne - a nam na buty jak przeliczylam, to ida straszne pieniadze
Moderna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 15:36   #4052
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Moderna Pokaż wiadomość
szkoda, ze tak szybko - nie da sie przedluzyc zwolnienia?

ehh... straszny problem z tymi butami - a glownie przez ceny - bo gdyby to byly male koszty to pal licho, mozna dokupic kolejne - a nam na buty jak przeliczylam, to ida straszne pieniadze
Wiesz, mogłabym znowu jutro spróbować do lekarza, ale już nie chcę przedłużać - w pt do pracy, jakoś przeżyję, apotem weekend.

Ja ze względu na cenu już podziękowałam za elefanteny, mimo że suuuper buty i kupiłam w ccc (o połowę tańsze), ale nawet miękkie jak na trzewiki, więc jest ok.
W ogóle śmiesznie było jak kupowałam, bo nie miałam zamiaru wchodzić i mierzyć l. butów, ale tak przejeżdzalam, a wejde, a L. jak zobaczyła buty to krzyk do mierzenia, musiałam ją puścić w sklepie a ona sobie wybierała buty i kazała zakładać :P I w sumie przypadkiem fajne buty kupiłam, L. pochodził chwilę w sklepie ( a raczej pobiegała) i widać, że wygodne Tak to ja mogę buty kupować :P (TŻ się śmiał, że zdecydowanie uwielbienie do butów ma po mnie )
W ogóle to ona za butami teraz szaleje, moje klapki leżą non stop w pokoju bo sobie je zakłada ehmmm każe zakładać ..na nogi i chodzi :P
Stary 2014-10-08, 17:19   #4053
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

ja też zasmarkana i na zwolnieniu..

J. od dziś jest moim "atatan" asystentem. ale czemu on łatwiejszych słów nie chce mówić

pokazuje mi cały dzień na swoje miejsce w kuchni i mówi: atatan, bo tam stał i mi "pomagał".

i gadamy:
- e e e
- tak, zrobiłeś kupę do nocnika
- edan!
- jesteś na medal?
- tak

J. mówi trochę słów, ale nie gada ciągle, nie opowiada, porozumiewa się pojedynczymi słowami.

właśnie je drożdżówkę łyżeczką i każe babci zamiatać okruchy
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 20:14   #4054
Moderna
Zakorzenienie

Marcelowi zrobil sie chyba jeczmien na oku
ma lekko zaczerwienione miejsce na dolnej powiece (nieduzo, nie jest spuchniete) i na koncu jest biala kropka - malenkie to jest - i nie wiem, czy to samo schodzi u dziecka czy trzeba stosowac jakies masci z antybiotykiem? Ktos cos wie, mial taka sytuacje?
Stary 2014-10-08, 21:16   #4055
despa
Zakorzenienie

GG do despa

BYou kraczko u nas dziś masakra, prawie cały dzień 40 stopni gorączki a ten rarytas zasponsorowaly dwie dolne piatki.

Ala zmierzę tylko mała padnie, wczoraj już nie doczytałam Twojego posta, przepraszam
despa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-08, 22:09   #4056
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
i gadamy:
- e e e
- edan!
- jesteś na medal?
- tak

J. mówi trochę słów, ale nie gada ciągle, nie opowiada, porozumiewa się pojedynczymi słowami.

zdrówka
Fajne rozmowy prowadzicie

Cytat:
Napisane przez despa Pokaż wiadomość
BYou kraczko u nas dziś masakra, prawie cały dzień 40 stopni gorączki a ten rarytas zasponsorowaly dwie dolne piatki.

Ala zmierzę tylko mała padnie, wczoraj już nie doczytałam Twojego posta, przepraszam
zdrowia, oby gorączka spadła
Stary 2014-10-08, 22:53   #4057
alliw
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Luna0 Pokaż wiadomość
Alliw a mój sobie nie da na siłę, rzuca się, macha rękami i wszystko ląduje na nim albo na mnie
no tak zapomniałam ze Kamil większy i silniejszy

Cytat:
Alliw Grecy nie dbają o turystów mimo kryzysu?
Na kazdym kroku odniosłam wrazenie, że nie. Chociaz by w tym hotelu sie postarali, w koncu 5 gwiazdek, tyle pozytywnych recenzji, a ja sie rozczarowałam bardzo. Np. sprzatanie wyglądało tak, ze raz weszlismy do pokoju, a tz mówi, że coś tam zrobimy jak kobitka posprząta, a ja mu na to że ona juz sprzątała z lekka sie zdziwił. Nie oczekiwałam ze beda mi miód do doopy lać, ale mogliby sie bardziej postarać. W restauracji to samo, raz przyszedł ktoś z obsługi, raz nie. Na któryms sniadaniu chyba w ogole nie było kelnerów, nie było komu stolików posprzatac po poprzednich gościach. Poza hotelem to samo. Nie lubie arabskiej namolności, ale taki zupełny "tumiwisizm" w strone turysty tez jak dla mnie nie do przyjęcia. Najbardziej byłam zła, bo naprawde kupe kasy kosztował ten wyjazd, a tu taki klops. Długo żesmy sie przed ta Grecją wzbraniali, jak widać mieliśmy dobre przeczucia.

Cytat:
Napisane przez kasia86bgo Pokaż wiadomość

A mialam wam pisac ze wczoraj jak cos tam z mlodym robilam on co chcial juz nie pamietam - ale bylo Ej Ty ...!! I pokazuje na reke. No to mi daje a ten kiwnol glowa - i tak jakby "dziekuje" powiedzial no tak mi sie zdawalo ale w lekkim szoku bylam ze moglam to uslyszec - pewnie mu sie tak przypadkowo ulozyly sylabki

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Hej
Moja Krolewna w dniu ukonczenia 2 mcy

Cytat:
Napisane przez Malpka Pokaż wiadomość
u nas leci praca, dom, zajęcia dodatkowe, spacery po pracy i tak wkoło Ale może za miesiac bede mieć tableta więc będę mogła podczytywać wieczorami
karol to taki mały spryciarz -łobuziak, słodki, cudny smieszek biega jak szalony, przychodzi skarzyć na Julke jak coś mu nie daje ale tak fajnie na nią skarzy że wszystko można zrozumieć
to czekamy z Tobą na tego tableta

Cytat:
M. ma dosc szeroka stopke, bo jak patrze na odciski na wkladkach w butach to nawet w szerokich bucikach duzy palec odbija sie na sciance buta (albo mi sie tak wydaje) - w kazdym razie, do czego zmierzam - on ma paluszki ulozone schodkowo i kciuk zachodzi mocno na zarys (w geoxach sa takie miary narysowane, jak prawidlowo powinna byc ulozona stopa), a reszta paluszkow jest sporo ponizej , o 1 cm luzie to ja chyba moge pomarzyc, bo te butki, ktore teraz mamy, mimo, ze kciuk jest wyosko, to wydaja sie za duze, bo sie czesto potyka ehhh
J. ma podobnie. Kupiłam mu teraz fajne buciki geoxa na jesien (na limango za 114 zł grzech było nie wziąć ), rozmiar 21 (raz ze nie było innego, dwa ze ma teraz adidaski rozm. 20 i sa na styk, grubszej skarpety na chłodniejszy dzien nie wsadze). I tez mierzyłam na tej wkładce (swoją drogą fajna sprawa, adidasy tez to mają) i duży palec jest na tym kolorowym polu, pozostałe poniżej (albo tak mi sie wydaje bo J za cholere nie chce postawic normalnie stopy na tej wkładce ). Na zime to juz w ogole nie wiem jakie kupic, teraz były tez na limango z richtera fajne zimówki za 120 zł chyba, no ale nie wziełam bo to jednak troche czasu jest

Cytat:
W ogóle to ona za butami teraz szaleje, moje klapki leżą non stop w pokoju bo sobie je zakłada ehmmm każe zakładać ..na nogi i chodzi :P

Cytat:

J. od dziś jest moim "atatan" asystentem. ale czemu on łatwiejszych słów nie chce mówić

pokazuje mi cały dzień na swoje miejsce w kuchni i mówi: atatan, bo tam stał i mi "pomagał".

i gadamy:
- e e e
- edan!
- jesteś na medal?
- tak

swietnie gada, i dużo!
zdrówka dla Ciebie

Cytat:
Marcelowi zrobil sie chyba jeczmien na oku
ma lekko zaczerwienione miejsce na dolnej powiece (nieduzo, nie jest spuchniete) i na koncu jest biala kropka - malenkie to jest - i nie wiem, czy to samo schodzi u dziecka czy trzeba stosowac jakies masci z antybiotykiem? Ktos cos wie, mial taka sytuacje?
a na jeczmien antybiotyk sie stosuje?

Despa, spoko, nie pali się. Wspólczuje wam gorączkowych piątek się macie z tymi zebiskami

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-10-08, 23:11   #4058
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
Napisane przez alliw Pokaż wiadomość
no tak zapomniałam ze Kamil większy i silniejszy

Na kazdym kroku odniosłam wrazenie, że nie. Chociaz by w tym hotelu sie postarali, w koncu 5 gwiazdek, tyle pozytywnych recenzji, a ja sie rozczarowałam bardzo. Np. sprzatanie wyglądało tak, ze raz weszlismy do pokoju, a tz mówi, że coś tam zrobimy jak kobitka posprząta, a ja mu na to że ona juz sprzątała z lekka sie zdziwił. Nie oczekiwałam ze beda mi miód do doopy lać, ale mogliby sie bardziej postarać. W restauracji to samo, raz przyszedł ktoś z obsługi, raz nie. Na któryms sniadaniu chyba w ogole nie było kelnerów, nie było komu stolików posprzatac po poprzednich gościach. Poza hotelem to samo. Nie lubie arabskiej namolności, ale taki zupełny "tumiwisizm" w strone turysty tez jak dla mnie nie do przyjęcia. Najbardziej byłam zła, bo naprawde kupe kasy kosztował ten wyjazd, a tu taki klops. Długo żesmy sie przed ta Grecją wzbraniali, jak widać mieliśmy dobre przeczucia.

to czekamy z Tobą na tego tableta

J. ma podobnie. Kupiłam mu teraz fajne buciki geoxa na jesien (na limango za 114 zł grzech było nie wziąć ), rozmiar 21 (raz ze nie było innego, dwa ze ma teraz adidaski rozm. 20 i sa na styk, grubszej skarpety na chłodniejszy dzien nie wsadze). I tez mierzyłam na tej wkładce (swoją drogą fajna sprawa, adidasy tez to mają) i duży palec jest na tym kolorowym polu, pozostałe poniżej (albo tak mi sie wydaje bo J za cholere nie chce postawic normalnie stopy na tej wkładce ). Na zime to juz w ogole nie wiem jakie kupic, teraz były tez na limango z richtera fajne zimówki za 120 zł chyba, no ale nie wziełam bo to jednak troche czasu jest

swietnie gada, i dużo!
zdrówka dla Ciebie

a na jeczmien antybiotyk sie stosuje?

Despa, spoko, nie pali się. Wspólczuje wam gorączkowych piątek się macie z tymi zebiskami
nasz bucik ma na metce rozmiar 20/21 i ma 12,5-12,7 cm (widełki bom ślepa- 13 cm nie mają)

spodziewałam sie ostatniej trójki i chwili oddechu, a tu trójki niet w gratisie piątki
Stary 2014-10-09, 08:47   #4059
jolanT
Zadomowienie

Moderna- u nas tez Ewa tak miala tylko nie bylo tej biAlej koncowki.. I u nas chyba raczej jakies ugryzienie :/ I juz jej schodzi..
podobno pociera sie miejsce obraczka zlota ale ile w tym prawdy? ja mialam pare razy i po czasie samo schodzilo.. poczytaj moze w necie

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 08:57   #4060
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jolanT Pokaż wiadomość
Moderna- u nas tez Ewa tak miala tylko nie bylo tej biAlej koncowki.. I u nas chyba raczej jakies ugryzienie :/ I juz jej schodzi..
podobno pociera sie miejsce obraczka zlota ale ile w tym prawdy? ja mialam pare razy i po czasie samo schodzilo.. poczytaj moze w necie
no wlasnie ja mialam tez pare razy, i pocieralam zawsze rozgrzana obraczka i na nastepny dzien schodzilo - ale M. sobie potrzec nie da

w necie to roznie wlasnie pisza, pozniej sie przyjrze temu oku, bo na razie szaro-buro, swiatlo kiepskie, dziekuje za zainteresowanie

A jak sie czuje przyszla mama?
Stary 2014-10-09, 09:00   #4061
cathlyn
Rozeznanie

Alliw
Usmialam sie przy miodzie
Szkoda ze macie takie wspomnienia ja jeszcze w grecji nie bylam mimo iz planowalam kiedys chciałabym pojechać
Stary 2014-10-09, 09:16   #4062
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:

tja, ciekawe, czy to sie tak nasililo po kryzysie finansowym w Grecji i stosunku do Europejczykow czy oni juz tak maja?
Jacy pod tym wzgledem sa Hiszpani?

Ja pamietam latem ukazal sie artykul o hotelu 5-gwiazdkowym, gdzie panowala jelitowka i oni przyjmowali coraz to nowych gosci - 5-gwiazdek i pobyt w kibelku

z tymi butami to masakra - sz szersza wkladka ciezko cokolwiek znalezc - na razie to znalazlam wlasnie Geoxa (choc tez nie wszystkie modele sa szersze) i Ricosta Pepino, musze sie jeszzce kiedys Primigi przyjrzec,

Za fajna cene dostalas buty (musze czesciej na Limango zagladac )

---------- Dopisano o 09:08 ---------- Poprzedni post napisano o 09:06 ----------

Cytat:

i gadamy:
- e e e
- edan!
- jesteś na medal?
- tak
swietne rozmowy
Cytat:
fajniutka z tymi butami

---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:08 ----------

cathlyn gdzie ty dorwalasc ta ksiazke Naukowiec w kolysce? robilam ostatnio zamowienie i nie byla nigdzie dostepna..
Stary 2014-10-09, 11:25   #4063
cathlyn
Rozeznanie

Moderna pw

Zrobilam ciasto bananowe z lila wczoraj po raz pierwszy udali mi sie z nia xos zrobić mieszala make w misce stojac na stolju jupi
Stary 2014-10-09, 13:12   #4064
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Moderna pw

Zrobilam ciasto bananowe z lila wczoraj po raz pierwszy udali mi sie z nia xos zrobić mieszala make w misce stojac na stolju jupi
dziekuje

taka mala rzecz, a cieszy a ciasto dobre wyszlo?
Stary 2014-10-09, 13:22   #4065
cathlyn
Rozeznanie

Hmm... nie dałam w ogóle cukru i niestety mało słodkie. Tylko banany dały lekką słodycz, więc takie ciasto w wersji wykwintnej ale L. troszkę nawet skubnęła, więc chyba ok
Troche przepis musze zmodyfikowac, bo ciasto samo w sobie nawet zdrowe, bardzo szybko się robi.
http://www.jadlonomia.com/2012/01/we...-bananowe.html
Nastepnym razem dam jednak troche cukru i dodatki - może orzechy albo czekolade?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 13:36   #4066
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie sa 4 złobki panstwowe i jeden prywatny.
niszaaaa! otwieraj żłoba!

Cytat:
a teraz raczej ich nie mówi, bo i okazji/styczności nie ma, tzn jeśli na zdjęciu zobaczy taczkę to powie, ale tak nie używa, to liczy się czy nie? bo słowa pojawiają się na jakiś czas i znikają(?).
liczy!
my takie słówka pielęgnujemy w kółko przypominam mu sytuację lub prowokuję (ikonografią) wspomnienia

Świetnie J. gada! Inteligentnie

Cytat:
Napisane przez Tasia34 Pokaż wiadomość
Moja Krolewna w dniu ukonczenia 2 mcy

Cytat:
Długo żesmy sie przed ta Grecją wzbraniali, jak widać mieliśmy dobre przeczucia.

my to potraktowaliśmy jak koloryt lokalny

Byłam wczoraj u gina. z dzidziusiem wszystko w porzo, ale moja szyjka porażkowa we wtorek (o ile posiew wyjdzie ok) czeka mnie szpital i szycie.
a z ekstra njusów - Michał dziś zamiast do żłoba, dostał antybiotyk. kurdvvva. normalnie szał mniemany

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 13:43   #4067
Moderna
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm... nie dałam w ogóle cukru i niestety mało słodkie. Tylko banany dały lekką słodycz, więc takie ciasto w wersji wykwintnej ale L. troszkę nawet skubnęła, więc chyba ok
Troche przepis musze zmodyfikowac, bo ciasto samo w sobie nawet zdrowe, bardzo szybko się robi.
http://www.jadlonomia.com/2012/01/we...-bananowe.html
Nastepnym razem dam jednak troche cukru i dodatki - może orzechy albo czekolade?
ciekawy przepis moze kiedys tez wyprobuje
Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość

Byłam wczoraj u gina. z dzidziusiem wszystko w porzo, ale moja szyjka porażkowa we wtorek (o ile posiew wyjdzie ok) czeka mnie szpital i szycie.
a z ekstra njusów - Michał dziś zamiast do żłoba, dostał antybiotyk. kurdvvva. normalnie szał mniemany
o kurcze, ale, ze co - skraca sie?

antybiotyk? a jaka diagnoza?
Stary 2014-10-09, 13:49   #4068
cathlyn
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze, że z dzidziusiem wszystko dobrze.
A czy to znaczy, że będziesz musiała leżeć w ciąży?
Stary 2014-10-09, 14:07   #4069
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

o kurcze, ale, ze co - skraca sie?
tak. na tym etapie min. 2,5 cm powinno być, a ja mam 1,7. i kiepską historię (szyjkową).

Cytat:
a jaka diagnoza?
zapalenie oskrzeli, zapalenie uszu. trochę szokens, bo chłop serio myślał, że go do żłoba odprowadzi

Cytat:
A czy to znaczy, że będziesz musiała leżeć w ciąży?
oby nie. bo jak?!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-10-09, 14:27   #4070
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Panika ale ze jak antybiotyk, jakieś objawy Michał mial tych oskrzeli ? Czy od tak bezobjawowo? Wypytuje bo na 16 smigam z Milą do lekarza, w nocy u nas gorączka rano tez wszystko w okolicy 40 stopni.... (przy okazji takich gorączek chwalę mój uchowany rtęciowy termometr bo elektroniki o zad rozbił )

a przy Michale na podobnym etapie ciązy miałaś szew? Czy wczesniej? Obys leżec nie musiała
Stary 2014-10-09, 14:47   #4071
jolanT
Zadomowienie

Cytat:
no wlasnie ja mialam tez pare razy, i pocieralam zawsze rozgrzana obraczka i na nastepny dzien schodzilo - ale M. sobie potrzec nie da

w necie to roznie wlasnie pisza, pozniej sie przyjrze temu oku, bo na razie szaro-buro, swiatlo kiepskie, dziekuje za zainteresowanie

A jak sie czuje przyszla mama?
ja na początku myślałam, że to jęczmien i potarłam.. jakoś daliśmy radę teraz jej trochę zostało i jak nie zejdzie całkiem to podjedziemy do lekarza..

a dziękuję.. ja czuję się dobrze parę ciążowych dolegliwości ale daję radę

Panika- o masz ci los ;/ współczuje..
najważniejsze, że dziecina ok!

zdrówka dla wszystkich chorowitków

29.04.2015
OLAF !

http://fajnamama.pl/suwaczki/yvpga7q.png
jolanT jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:43   #4072
scarlett26
Zakorzenienie

Zdaaaaaaaaaaaaałam!!!!!!! Choć zarwane 5 nocy to hardkor, zdrowia chorowitkom, idę podbijać stolice

- 100/2017 (28304 strony)
- 143/2018 (35435 strony)
- 45/2019 (9833 strony)
scarlett26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 15:50   #4073
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez scarlett26 Pokaż wiadomość
Zdaaaaaaaaaaaaałam!!!!!!! Choć zarwane 5 nocy to hardkor, zdrowia chorowitkom, idę podbijać stolice
Super! Teraz zdradz z czego ;>

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 17:43   #4074
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Panika ale ze jak antybiotyk, jakieś objawy Michał mial tych oskrzeli ? Czy od tak bezobjawowo? Wypytuje bo na 16 smigam z Milą do lekarza, w nocy u nas gorączka rano tez wszystko w okolicy 40 stopni....

a przy Michale na podobnym etapie ciązy miałaś szew? Czy wczesniej? Obys leżec nie musiała
on w weekend kozaczył z temperaturą. ale lekarz stwierdził tylko lekko zaczerwienione gardło. katar miał, kaszel też - ale taki z którym ja bym go posłała do żłoba a dziś na kontroli chłop się nasłuchał o naszej nieodpowiedzialności... że lekarzowi zaufaliśmy (?), że powinniśmy natychmiast mocz zrobić i nerki sprawdzić...
tydzień temu osłuchiwała go Palczewska, w niedzielę pediatra z opieki 24/24, ale nasza nadgorliwa lekarka... heh. pewnie w niedzielę, by T. do szpitala posłała.

w ciąży michałowej szew miałam w 24 tc, także sporo później.

i jak Milka? co lekarz powiedział?

Cytat:
parę ciążowych dolegliwości ale daję radę
jakich?
jak Ewcia? wyrozumiała?

Cytat:
Zdaaaaaaaaaaaaałam!!!!!!!
klask i:

Stary 2014-10-09, 18:27   #4075
Demeter
Wtajemniczenie

GG do Demeter

Czesc

Cytat:
Oj obyś nie musiała leżakować jednak

Cytat:
Gratki!

Cytat:
a dziękuję.. ja czuję się dobrze parę ciążowych dolegliwości ale daję radę
To dobrze!
Jak dobrze pojdzie to mi zostały 2 miesiące, muszę do końca miesiąca wyprać ciuszki dla małej, poprasować a mi się nie chceeeee Torba powoli się tez sama pakuje - tzn, wrzucam do niej co kupię. A musze miec wszystko dla mnie i małej niestety...

------
TŻ poszedl z K na spacerek połazić po wsi a ja popijam słabą kawkę i podjadam pączka z lukrem No ale 3 godzinne zakupy na miescie mnie wykończyły.
Demeter jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 18:49   #4076
Moderna
Zakorzenienie

Panika to sie porobilo
Stary 2014-10-09, 21:58   #4077
despa
Zakorzenienie

GG do despa

Cytat:
gratulacje

Cytat:
on w weekend kozaczył z temperaturą. ale lekarz stwierdził tylko lekko zaczerwienione gardło. katar miał, kaszel też - ale taki z którym ja bym go posłała do żłoba a dziś na kontroli chłop się nasłuchał o naszej nieodpowiedzialności... że lekarzowi zaufaliśmy (?), że powinniśmy natychmiast mocz zrobić i nerki sprawdzić...
tydzień temu osłuchiwała go Palczewska, w niedzielę pediatra z opieki 24/24, ale nasza nadgorliwa lekarka... heh. pewnie w niedzielę, by T. do szpitala posłała.

w ciąży michałowej szew miałam w 24 tc, także sporo później.

i jak Milka? co lekarz powiedział?

jakich?
jak Ewcia? wyrozumiała?

klask i:

lekarz...nic nie ma, osłuchowo ok, wszystko ok.....tylko gorączka.....albo ponownie trzydniówka i zęby, albo same zęby, Była zaskoczona jak w ciągu doby bo byłyśmy we wtorek aż tak moga się przebić piatki...zadne to pocieszenie, jak sie na termometrze widzi po 40 stopni
Stary 2014-10-09, 22:07   #4078
BYou
MBZ♥

Despa jeszcze tylko 3 ząbki u Was mi się wydaje, że coś wyczuwam przy smarowaniu na dole ale nie jestem pewna:/
Pytałaś kiedyś o tą parke z zary- boska cudna i przepiękna, do tego lekka. Zajrzyj tez do pepco bo tam fajne parki zielone przejściówki za 49 zł. Tylko rozmiarowka skórzana bo musiałam kupić na 104.

Pani mega kciuki za szycie
Jeny znów uszka u Torresa

Spakowalam B. Ehsss byle do piątku za tydzień.....

---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ----------

Moderna na jęczmień to tylko sposób ze złotem znam:/ mój B ma problem z powracajacymi gradowkami:/ mam nadzieję że Zosia tego po Nim nie odziedziczyła. Wybieracie się do lekarza?

BYou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-10-09, 23:12   #4079
alliw
Zadomowienie

Cytat:
nasz bucik ma na metce rozmiar 20/21 i ma 12,5-12,7 cm (widełki bom ślepa- 13 cm nie mają)

a jak mierzysz Emi temp termometrem rtęciowym? Oby szybko gorączka mineła

Cytat:
tja, ciekawe, czy to sie tak nasililo po kryzysie finansowym w Grecji i stosunku do Europejczykow czy oni juz tak maja?
Jacy pod tym wzgledem sa Hiszpani?
słyszałam że juz tak mają, dlatego tez nigdy nam sie tam na urlop nie spieszyło
W Hiszpanii byłam 11 lat temu, dobrze wspominam pobyt (w jednogwiazdkowym hotelu ), ale wtedy to jeszcze nie byłam tak "rozpuszczona" z kolei na Majorce pamietam ze była w dużej mierze obsługa z Polski i to była masakra jak dla mnie. Na Kanarach jeszcze nie byłam, ale chciałabym. Jakos do Hiszpanów uprzedzen nie mam

Limango polecam. Te geoxy kupiłam w outlecie, szybko przysłali (bo jak są te kampanie, to paczka po kilku tyg przychodzi dopiero). Latem tez fajne sandałki billowy dla J. kupiłam w dobrej cenie. Warto poszperac

Cytat:
niszaaaa! otwieraj żłoba!
myslałam o tym. Moje 2 sasiadki z klatki maja wyksztacenie pedagogiczne, pracowały w szkole i przedszkolu, aktualnie są w okresie przejsciowym (jedna urlop macierzynski, druga urlop zdrowotny dla nauczyciela), potem zostają bez pracy. Z moją tez moze byc roznie (jak firme podzielą to nie mam gdzie wracac). Zobaczymy co sie z tego urodzi

Cytat:
o kurdeeeee. Kciukasy za szyjke i zdrówka dla Torresa

Cytat:

Cytat:
Spakowalam B. Ehsss byle do piątku za tydzień.....

A gdzie sie podziewa Trolla?
Stary 2014-10-10, 07:50   #4080
kasia86bgo
Zakorzenienie

GG do kasia86bgo Send a message via Skype™ to kasia86bgo

Witam was.

Scarllet
- GRATULACJE mowilam ze sie uda .

Pani
- zdrufka dla Michalka
- i za szycie

Boooshe jaka pogoda leje pada leje - "szczescie" ze dzis mam zamkniete przedszkole - maja dzien planujacy co jak gdzie i kiedy. Bo jakbym miala pchac wozek w te sciane deszczu - no ale Dorota przyszla o 7 a ja jeszcze w pizamie Milun ryczacy na caly regulator do 11 da tade potem pojdzie spac xD.

Kocham Cie Emilianku <3.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-65599.png
kasia86bgo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości