|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4051 | |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Lui lepiej zostać dłużej i wszystko sprawdzić. Super że już udaje się kp
marchewka co za sny ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
kciuki za kpWysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4052 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zawsze możesz karmić piersią i mm. Ja tak teraz robię - najpierw cyc, a potem butla. A w szpitalu jeszcze musiałam robić tak, że ważyłam małego przed i po karmieniu żeby wiedzieć ile wypił (okazało się ze za mało) + notowałam ile wypił z butelki. Teraz karmię piersią tylko dlatego, że to zdrowe, dostaje przeciwciała itp ale na rośnięcie i przybieranie na wadze mamy butelkę. ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewa sto lat dla męża!! meldujemy się z domku wczoraj nas wypuścili, bo Mały trochę przybrał na wadze, a bilirubina spadła cały czas musimy się dokarmiać mm ze względu na słabe przybieranie na wadze i ulewanie. Ale teraz mam pewność że Filip najedzony ![]() w szpitalu bylismy 10 dni w sumie i nikomu nie polecam. Warunki średnie, chociaż opieka super. Miałam swoją mega trzeszczącą leżankę obok stalowego łożeczka, ale lekarze i pielęgniarki super. Małego wszyscy lubili bo taki ładny z czupryną i taki malutki no i Chińczyk opalony ![]() przebadali go wzdłuż i wszerz, wyszło coś w ekg - podobno nic niepokojącego ale do skontrolowania w poradni bo szpitalny kardiolog na urlopie, mieliśmy usg brzuszka - ok, i przezciemiączkowe główki - też musimy skontrolowac bo coś tam wyszło, ale typowe dla wcześniaków i na razie mamy sie nie martwić. Staram się nie martwić na zapas - gdyby nie zółtaczka to bysmy nawe nie wiedzieli przecież. w szpitalu, w sumie dzieć przed wyjściem dopadło mnie jakies przeziębienie. Masakra. Nos zawalony razem z zatokami, gardło boli, głos straciłam. I jeszcze w nocy Filipka bolał brzuszek i płakał zamiast spać... Chciałam płakać ze zmeczenia razem z nim. W koncu udało mi się znaleźć pozycję w której zasnął, ale potem obudził się na jedzenie i znowu cyrk. Byłam strasznie nieprzytomna, ale całe szczęście w południe nas wypisali. W nocy TZ przejął nocne wstawanie i czuwanie, budził mnie tylko jak trzeba było nakarmić. Ale potem przygotowywał butelkę i dopajał Małego a ja wracałam do kamiennego snu. Dzisiaj już lepiej, nie potykam się o własne nogi jeszcze kilka dni i będę nówka sztuka nie śmigana
|
||||
|
|
|
#4053 |
|
Wtajemniczenie
|
Aga,super że do domu leciche
![]() Emdzik,nie zazdroszczę widoku z okna. To wzbudza tylko strach. Ja mieszkam koło aresztu śledczego,od razu przypomniało mi się jak zamknęli tam pedofila,co się działo. Pisałam już kiedyś . Duszona, co za sen Mnie odwiedziła mama posiedziałyśmy przy kawce. Dorzuciła się do łóżeczka fajnie z jej strony ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Migotka, super że już jesteście w domku i że Filipek przybiera ![]() No i najważniejsze, że Tż się spisuje mi mój po wczorajszym bólu przy robieniu obiadu zakazał dziś robić cokolwiek ![]() Martula, dobrze, że jest taka możliwość że możesz jeszcze zostać skoro nie czujesz się na siłach żeby wyjść ![]() Duszona,a wiesz że moja kruszyna też mi tak daje popalić jakby próbowała zrobić sobie więcej miejsca
|
|
|
|
#4054 |
|
Raczkowanie
|
Mu po lekarzu i jestem podlamana. Mały nic nie przybył przez te 10 dni mam go dokarmiać co drugie karmienie mm. Za dwa dni kontrola wagi. Ma zoltaczki i musiałam mu badanie krwi zrobić jak wyjdzie zły wynik to idziemy do szpitala. W laboratorium popłakałam się bo 3 razy go kluli całą rączka we krwi. Ehh. A pępek którym się najbardziej martwiąc jest ok mam tylko przemywac octanisept em i gazu zakrywać żeby nie zahaczac.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4055 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarantas wszystko będzie ok. Większość dziewczyn dopaja mm. Grunt że Twoje ładnie je bo zawsze na tym skorzysta.
ALA no teraz to czasami jak siedzę na łóżku to ja w miejscu a brzuch po całym łóżku spaceruje raz mam go z lewej a raz z prawej strony.
|
#4056 |
|
Wtajemniczenie
|
Amarantas współczuję Ci kochana :tuli: zawsze ból dziecka jest cierpieniem dla matki.
Ale już po wszystkim. Kciuki,żeby wyniki były dobre i nie trzeba było iść do szpitala.
|
|
|
|
#4057 |
|
Rozeznanie
|
Aga super
Paulinka pisałaś że masz suchą skórę? Naprawdę POLECAM! krem w aptece kosztuje 6 zł ja używam od kąd w ciąże zaszłam i się uzależniłam... ALANTAN DERMOLINE LEKKI KREM NAWILŻAJĄCY Duszona co za sny Migotka fajnie że już po szpitalu i zdrówka Wam życzę..masz racje nie ma co na zapas się martwićAmarantas ciężkie są te ukłucia..ja wyłam jak bóbr.. dokarmisz go troszke i przybierze..a Twojego mleka też będzie co raz więcejEwa Nicki jaka jestem Wam wdzięczna że zachęciłyście mnie do poduszki Na laktacje dostałam dziś od położnej ten Femaltiker co miałam kupić dała mi 12 saszetek..miała próbki bo to nowość.. wypiłam już 1 i zobaczymy.. w sumie to jest skoncentrowany słód jęczmienny ale podobno nieźle działa![]() http://dziulkacrew.pl/co-miesiac-roz...wdzona-metoda/ do posmiania sie
Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2015-02-10 o 15:52 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4058 |
|
Zakorzenienie
|
jjejku, ale mi się przysnęło
, w ogóle jakiś dzień do bani :/. Aga, super, ze wychodzicie do domku Lui, zdrówka dla Malutkiej Duszona, co za sen! Aggo, trzymaj się . U mnie w domu tata ma opryszczkę i jeszcze na dodatek brat, który się żeni w sobotę, też dostał opryszczki ;/. A ja bardzo się boję, ze mogę sie zarazić :/. Martula, super, ze już dochodzisz do formy Oby tak dalej ![]() Migotka, fajnie, ze juz jesteście w domku Amarantas, będzie wszystko dobrze. Małego trochę dokarmisz mm i przybierze na wadze ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- kurcze, ciekawe jak Asia... |
|
|
|
#4059 |
|
Wtajemniczenie
|
Uwaga!!!! ASIA DOŁĄCZYŁA JUŻ DO GRONA MAMUŚ MAJĄCYCH AEJBIKA PO DRUGIEJ STRONIE!
Po 14 godzinach walki, przez cc na świat przyszła księżniczka Nie chciała schodzić do kanału i miała problemy z tętnem, co zadecydowało o cięciu.Asia jak da radę, to wieczorem zajrzy na wizaż.
|
|
|
|
#4060 |
|
Konto usunięte
|
Gratulacje dla nowej mamy:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4061 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4062 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie jadę odebrać wanienkę która zamówiła dla Malutkiej moja Mama
|
|
#4063 |
|
Zadomowienie
|
Asia gratulacje!
|
|
|
|
#4064 |
|
Wtajemniczenie
|
ASIA gratulacje dla Was!
|
#4065 |
|
Zakorzenienie
|
Asia gratulacje!
biedna sie wymeczylas!
|
|
#4066 |
|
Wtajemniczenie
|
Olcia Ty jak Ty ale poczytaj sobie jak małe dziecko przechodzi taka opryszczkę, strupy na całym ciele
|
#4067 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje dla Asi i jej małej księżniczki
|
|
|
#4068 |
|
Wtajemniczenie
|
A trochę większe ma je w całej jamie ustnej. Mój brat ma przez nią problemy z niedomykalnością górnej wargi.
|
#4069 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4070 |
|
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja będę bronić dziecko przed całowaniem go przez wszystkie ciotki itd.. Głowa znów ćmi
|
#4071 |
|
Wtajemniczenie
|
Z tą opuchlizną babki to jakaś masaktra! Nie mam opuchniętych tylko w tedy gdy leżę z nogami w górze a jak tylko wstanę to tak jakby ta cała woda spływała mi do stóp.
|
|
|
|
#4072 |
|
Wtajemniczenie
|
ALA tak pewnie będzie do porodu, podobno organizm magazynuje wodę na wypadek odwodnienia przy porodzie..
|
#4073 |
|
Raczkowanie
|
To wszystko tłumaczy, dlatego mam ręce i stopy jak Shrek :/
|
|
#4074 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my tez juz po lekarzu. Lekarka mowila ze Kamcio bardzo jej sie podoba i ze wyglada na miesieczne fziecko a nie 10 dniowe. Wazy 3500 g wiec przybiera na moim barze mlecznym, mam nadzieje ze juz tak zostanie
.Na oczka mamy masc z neomycyna. Asiunia wielkie gratulacje. Bylas bardzo dzielna! Czekamy na Was tutaj! Agus super, ze wychodzicie
|
#4075 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja w dzień nie puchnę ale za to nocą jak nie usne w ciągu 2 godzin to wtedy i stopy i dłonie rosną
|
#4076 |
|
Wtajemniczenie
|
Rany! Duszona nie strasz! To ja już do porodu nic nie zrobię! Nic tylko leżenie mi zostaje
A jak wstaję to brzuch momentalnie mi twardnieje i tak ciąży,że muszę go podnieść i podtrzymywać |
|
|
|
#4077 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu super że Twoje mleczko mu służy!
|
#4078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Alunia, współczuję :/. A ja nie zmieściłam wszystkiego torbę |
|
|
|
|
#4079 |
|
Zakorzenienie
|
Asia gratulacje!!!
|
|
|
|
#4080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby tak już zostało |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:50.

kciuki za kp

bo się pręży cały czas, robi się cała czerwona i bierze ją na płacz. Nie wiem czy ma może wzdęcia ? Bo nie wiem co robić.
jeszcze kilka dni i będę nówka sztuka nie śmigana
ciężkie są te ukłucia..ja wyłam jak bóbr.. dokarmisz go troszke i przybierze..a Twojego mleka też będzie co raz więcej
, w ogóle jakiś dzień do bani :/.
Nie chciała schodzić do kanału i miała problemy z tętnem, co zadecydowało o cięciu.

.