|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 8
Lui lepiej zostać dłużej i wszystko sprawdzić. Super że już udaje się kp
marchewka co za sny ![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4052 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
No i zawsze możesz karmić piersią i mm. Ja tak teraz robię - najpierw cyc, a potem butla. A w szpitalu jeszcze musiałam robić tak, że ważyłam małego przed i po karmieniu żeby wiedzieć ile wypił (okazało się ze za mało) + notowałam ile wypił z butelki. Teraz karmię piersią tylko dlatego, że to zdrowe, dostaje przeciwciała itp ale na rośnięcie i przybieranie na wadze mamy butelkę. ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ewa sto lat dla męża!! meldujemy się z domku ![]() wczoraj nas wypuścili, bo Mały trochę przybrał na wadze, a bilirubina spadła ![]() cały czas musimy się dokarmiać mm ze względu na słabe przybieranie na wadze i ulewanie. Ale teraz mam pewność że Filip najedzony ![]() w szpitalu bylismy 10 dni w sumie i nikomu nie polecam. Warunki średnie, chociaż opieka super. Miałam swoją mega trzeszczącą leżankę obok stalowego łożeczka, ale lekarze i pielęgniarki super. Małego wszyscy lubili bo taki ładny z czupryną i taki malutki ![]() ![]() przebadali go wzdłuż i wszerz, wyszło coś w ekg - podobno nic niepokojącego ale do skontrolowania w poradni bo szpitalny kardiolog na urlopie, mieliśmy usg brzuszka - ok, i przezciemiączkowe główki - też musimy skontrolowac bo coś tam wyszło, ale typowe dla wcześniaków i na razie mamy sie nie martwić. Staram się nie martwić na zapas - gdyby nie zółtaczka to bysmy nawe nie wiedzieli przecież. w szpitalu, w sumie dzieć przed wyjściem dopadło mnie jakies przeziębienie. Masakra. Nos zawalony razem z zatokami, gardło boli, głos straciłam. I jeszcze w nocy Filipka bolał brzuszek i płakał zamiast spać... Chciałam płakać ze zmeczenia razem z nim. W koncu udało mi się znaleźć pozycję w której zasnął, ale potem obudził się na jedzenie i znowu cyrk. Byłam strasznie nieprzytomna, ale całe szczęście w południe nas wypisali. W nocy TZ przejął nocne wstawanie i czuwanie, budził mnie tylko jak trzeba było nakarmić. Ale potem przygotowywał butelkę i dopajał Małego a ja wracałam do kamiennego snu. Dzisiaj już lepiej, nie potykam się o własne nogi ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4053 |
Wtajemniczenie
|
Aga,super że do domu leciche
![]() Emdzik,nie zazdroszczę widoku z okna. To wzbudza tylko strach. Ja mieszkam koło aresztu śledczego,od razu przypomniało mi się jak zamknęli tam pedofila,co się działo. Pisałam już kiedyś . Duszona, co za sen ![]() Mnie odwiedziła mama ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ---------- Migotka, super że już jesteście w domku i że Filipek przybiera ![]() ![]() No i najważniejsze, że Tż się spisuje ![]() ![]() Martula, dobrze, że jest taka możliwość że możesz jeszcze zostać skoro nie czujesz się na siłach żeby wyjść ![]() Duszona,a wiesz że moja kruszyna też mi tak daje popalić jakby próbowała zrobić sobie więcej miejsca ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4054 |
Raczkowanie
|
Mu po lekarzu i jestem podlamana. Mały nic nie przybył przez te 10 dni mam go dokarmiać co drugie karmienie mm. Za dwa dni kontrola wagi. Ma zoltaczki i musiałam mu badanie krwi zrobić jak wyjdzie zły wynik to idziemy do szpitala. W laboratorium popłakałam się bo 3 razy go kluli całą rączka we krwi. Ehh. A pępek którym się najbardziej martwiąc jest ok mam tylko przemywac octanisept em i gazu zakrywać żeby nie zahaczac.
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Wtajemniczenie
|
Amarantas wszystko będzie ok. Większość dziewczyn dopaja mm. Grunt że Twoje ładnie je bo zawsze na tym skorzysta.
ALA no teraz to czasami jak siedzę na łóżku to ja w miejscu a brzuch po całym łóżku spaceruje ![]() ![]()
#4056 |
Wtajemniczenie
|
Amarantas współczuję Ci kochana :tuli: zawsze ból dziecka jest cierpieniem dla matki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4057 |
Rozeznanie
|
Aga super
![]() ![]() ![]() Paulinka pisałaś że masz suchą skórę? Naprawdę POLECAM! krem w aptece kosztuje 6 zł ja używam od kąd w ciąże zaszłam i się uzależniłam... ALANTAN DERMOLINE LEKKI KREM NAWILŻAJĄCY ![]() Duszona co za sny ![]() Migotka fajnie że już po szpitalu ![]() ![]() Amarantas ![]() ![]() Ewa Nicki jaka jestem Wam wdzięczna że zachęciłyście mnie do poduszki ![]() ![]() ![]() ![]() Na laktacje dostałam dziś od położnej ten Femaltiker co miałam kupić ![]() ![]() http://dziulkacrew.pl/co-miesiac-roz...wdzona-metoda/ do posmiania sie ![]() Edytowane przez d_a_r_i_a Czas edycji: 2015-02-10 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#4058 |
Zakorzenienie
|
jjejku, ale mi się przysnęło
![]() Aga, super, ze wychodzicie do domku ![]() Lui, zdrówka dla Malutkiej ![]() Duszona, co za sen! ![]() Aggo, trzymaj się ![]() ![]() Martula, super, ze już dochodzisz do formy ![]() ![]() ![]() Migotka, fajnie, ze juz jesteście w domku ![]() ![]() Amarantas, ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- kurcze, ciekawe jak Asia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Wtajemniczenie
|
Uwaga!!!! ASIA DOŁĄCZYŁA JUŻ DO GRONA MAMUŚ MAJĄCYCH AEJBIKA PO DRUGIEJ STRONIE!
![]() Po 14 godzinach walki, przez cc na świat przyszła księżniczka ![]() Asia jak da radę, to wieczorem zajrzy na wizaż. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4060 |
Konto usunięte
|
Gratulacje dla nowej mamy:p
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4062 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja właśnie jadę odebrać wanienkę która zamówiła dla Malutkiej moja Mama ![]()
![]() |
#4063 |
Zadomowienie
|
Asia gratulacje!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Wtajemniczenie
|
ASIA gratulacje dla Was!
#4065 |
Zakorzenienie
|
Asia gratulacje!
biedna sie wymeczylas!
#4066 |
Wtajemniczenie
|
Olcia Ty jak Ty ale poczytaj sobie jak małe dziecko przechodzi taka opryszczkę, strupy na całym ciele
#4067 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Gratulacje dla Asi i jej małej księżniczki ![]() ![]()
![]() |
#4068 |
Wtajemniczenie
|
A trochę większe ma je w całej jamie ustnej. Mój brat ma przez nią problemy z niedomykalnością górnej wargi.
#4069 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4070 |
Wtajemniczenie
|
Dlatego ja będę bronić dziecko przed całowaniem go przez wszystkie ciotki itd.. Głowa znów ćmi
![]()
#4071 |
Wtajemniczenie
|
Z tą opuchlizną babki to jakaś masaktra! Nie mam opuchniętych tylko w tedy gdy leżę z nogami w górze a jak tylko wstanę to tak jakby ta cała woda spływała mi do stóp.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Wtajemniczenie
|
ALA tak pewnie będzie do porodu, podobno organizm magazynuje wodę na wypadek odwodnienia przy porodzie..
#4073 |
Raczkowanie
|
To wszystko tłumaczy, dlatego mam ręce i stopy jak Shrek :/
![]() |
#4074 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny my tez juz po lekarzu. Lekarka mowila ze Kamcio bardzo jej sie podoba i ze wyglada na miesieczne fziecko a nie 10 dniowe. Wazy 3500 g wiec przybiera na moim barze mlecznym, mam nadzieje ze juz tak zostanie
![]() Na oczka mamy masc z neomycyna. Asiunia wielkie gratulacje. Bylas bardzo dzielna! Czekamy na Was tutaj! Agus super, ze wychodzicie ![]()
#4075 |
Wtajemniczenie
|
Ja w dzień nie puchnę ale za to nocą jak nie usne w ciągu 2 godzin to wtedy i stopy i dłonie rosną
#4076 |
Wtajemniczenie
|
Rany! Duszona nie strasz! To ja już do porodu nic nie zrobię! Nic tylko leżenie mi zostaje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4077 |
Wtajemniczenie
|
Kasiu super że Twoje mleczko mu służy!
#4078 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Alunia, współczuję :/. A ja nie zmieściłam wszystkiego torbę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4079 |
Zakorzenienie
|
Asia gratulacje!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.