|
|||||||
| Notka |
|
| Kosmetyki mineralne Lubisz kosmetyki mineralne? Chcesz pogłębić swoją wiedzę? Wiemy wszystko o kosmetykach mineralnych. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Kosmetyki mineralne Everyday Minerals - część II
Cytat:
nałóż bliżej szyi a potem na całą twarz |
|
|
|
|
#4082 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taką samą bluzeczkę w tym kolorze więc mi pasuje.
|
|
|
|
|
#4083 |
|
Zadomowienie
|
Ta firma zaczyna doprowadzać mnie do szału!!!!!!
Dostałam dziś przesyłkę. Doszła dość szybko, hurra, mam swoje cienie i sample. I I to będzie tyle jeśli chodzi o moją "współpracę" z tą firmą.
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#4084 |
|
Zakorzenienie
|
cathy dzieki za fotki i mi sie przydaly. myslalam ze sweet almond jest sporo ciemniejszy od fawna a jednak chyba nie
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
Miałam już nic nie brać chwilowo z EDM, ale tymi informacjami mnie zasmuciłyście, chciałam jeszcze pędzle, podkład, ryzia i nie wiem co robić
Brać na zapas? ![]() |
|
|
|
#4086 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4087 |
|
Organizatorka
|
Chcą wprowadzić KIT - 3 elementowy żeby nie łapało nas na celnym
|
|
|
|
#4088 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, a jak to jest z przesyłkami? roznia sie ubezpieczeniem? czy na przyklad za przeslanie jakiegos kitu moge wybrac najtansza przesylke? czy juz nie, bo to wieksza waga? bo sa za: 6,20; 24,90; 27,95; 89.95. nie zastanawialam sie nad tym zamawiajac sample, ale jakos teraz sie zainteresowalam. czy juz wczesniej gdzies to jest napisane, a ja oczywiscie nie dopatrzylam?
|
#4089 |
|
skacze bryka i wiruje ...
|
Niepotrzebna troska. Może by się normalnie wytłumaczyli, a nie kit ludziom wciskali
|
#4090 | ||||
|
Organizatorka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Tak, to FF z Lumiere ... A międzyy formułami w Lumiere różnice moim zdaniem są mniejsze niż w niektorych przypadkach EDM. Cytat:
Light almond pod względem jasności podobno niewiele się różni, natiomiast ma podwójną ilość zielonkawych tonów.. podobno, bo w łapach go nie miałam Cytat:
Kurczę, to rzeczywiście średnio przyjemna historia. Jak mogli nie zauważyć, że paczka jest pusta? Na pewno nikt przy niej nie majstrował? Daj znać, co EDM na to... Proszę bardzo .. Sweet almond jest troszkę ciemniejszy. Choć przy jasnych karnacjach różnice w jasnościach są bardziej widoczne i pojęcie "troszkę" jest dość względne.. Ale na moje chłopskie oko różnica między nimi nie jest duża, jeżeli chodzi o stopień jasnosci.. |
||||
|
|
|
#4091 |
|
Zakorzenienie
|
ja planuje uzywac sweet almond w lecie i mysle ze bedzie dobry.
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
3-elementowy? tylko ciekawe czy po skalkulowaniu kosztu jednego produktu w tym kicie i kosztu wysylki to sie bedzie oplacalo..
|
|
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4094 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze, juz nie mam sily... nie mogę dobrać sobie koloru. Dzis doszły do mnie probki x2 i wszystkie kolory są złe... mam juz chyba wszystkie, ktore moglyby sie nadawac, jasne, srednie, nawet kilka ciemniejszych i nic nie pasuje.
Jedynie korektor Fair Intensive jest mniej więcej dobry, trochę za jadny, no ale nie będę przecież używać korektora na całą twarz I co dziwne Linen też wydaje sie być w miarę ok. Ale przecież Linen i Fair Intensive to zupełnie inne odcienie! A jak nałożę jeden na jeden policzek i drugi na drugi to wydają się być takie same. Może ja już ślepa jestem jakaś, sprawdzam w świetle dziennym, w domowym i wogole nic nie widze... sorry, ale dopadł mnie jakiś dół minerałowy
|
|
|
|
#4095 | |
|
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Cytat:
|
|
|
|
|
#4096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sweet almond jest minimalnie ciemniejszy i trochę mniej żółty niż fawn ale na twarzy nie widzę różnicy (poza mniejszą żółcią oczywiście). Na co dzień maluję się fawn, dla odmiany używam czasami sweet almond i buźka też wygląda dobrze
|
|
|
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
Przede wszystkim to powinni coś z tymi kosztami przesyłki zrobić bo za duże są
|
#4098 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak pokochałam EDM to kity wycofują i ogólnie jakieś dziwne rzeczy się dzieją Ja co prawda nie mogę narzekać ale obawiam się, że te kity to nie dla dobra klientek tylko ich większego zysku. I niech sobie będą eko i z nowym designem- ja chcę za 5,78$ za rzecz z kitu Beznadziejnie bo myślałam, że EDM skoro kiedyś miał inne dziwne kity to w końcu dojrzał do tych 12stu rzeczy i zatrzyma je. A tu robi się tak jak na innych stronach kosmetyków mineralnych- kit kilku rzeczy ale masz okreslone ile czego możesz wziąć i |
|
|
|
|
#4099 |
|
Raczkowanie
|
rozwielitka dziękuję bardzo, zamówienie już złożone
|
|
|
|
#4100 |
|
Zadomowienie
|
Napisałam, wysłałam fotki, czekam na odpowiedź. A tak się cieszyłam, no szlag by to...
KAT-TUN <- so proud to be HYPHEN!!! /Girigiri de itsumo ikite itai kara.../ /Bo zawsze chciałam żyć na krawędzi.../ <Real Face by KAT-TUN> 1. Oszczędzam 2. Nie wydaję 3. Odkładam 4. I pojadę, zobaczycie! |
|
|
|
#4101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do ryżu - stracili sponsora a inna firma wchodząca w grę ma zbyt dużą granulację tyle zrozumiałam Cytat:
poczekaj jeszcze na pastereczkę, ona ma najlepsze oko i wszystkie kolory w jednym palcu ![]() kliknęła mi się niechcący Maja - ależ oczka
|
||
|
|
|
#4102 |
|
Zakorzenienie
|
Ilona P moze wklej fotke z nalozonymi paseczkowo podkadami. Dziewczyny na pewno Ci pomoga.
|
#4103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
o kurde, jakieś zmiany w kitach? Ledwo co ochłonęłam po poprzednich zmianach, a tu znowu coś... Trzyelementowy kit, to KIT!
![]() Zamawiam w takim razie dwa zestawy sampli, a potem zobaczę co i jak. Ech, a tak chciałam byc wierna jednej firmie
|
|
|
|
#4105 |
|
Raczkowanie
|
Kochane która doradzi co lepsze?? Skunkless czy Angled? bo zamierzam zamawiać ale nie wiem który...
|
#4106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to moje zdanie, są tu i miłośniczki skunksa.
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie mogłabym żyć bez skunksa- nakładam nim róż, rozświetlacz na policzki i rozświetlacz na całą twarz. Jest rzadki i da się nim nałożyć cienką warstwę, nawet ciemnego różu. Niektórzy wolą od skuknsa dual strippling brush z CS
|
|
|
|
|
#4108 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie, problem dla mnie taki, że nie ejstem biegła w malowaniu, to moje pierwsze kroki i w sumie 2 pedzel do takich rzeczy, pierwszy był Royala (jakis trzeba było mieć na próbę) a potem z pierwszym zamówieniem próbek kochany Flacik, boski i w ogóle świetny. Teraz bym chciała LHK i coś co zwłaszcza do różu i takich innych bajerów by sie nadało
|
#4109 | |
|
biegam dla Zabawy
|
Może nie będzie tak źle, to z forum edm:
Cytat:
|
|
|
|
|
#4110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moim zdaniem angelem łatwiej zrobić sobie krzywdę i uzskać efekt plam. Ja go używam wyłącznie do tradycyjnych róży w kamieniu Skunks ma swoje wady i szczerze mówiąc nie jestem nim zachwycona i będę szukać dalej tego typu pędzla (CS?) ale nie zrobisz sobie nim krzywdy na początek bo ładnie "dozuje" proszek i nie nałożysz za dużo. Może to pomoże. ![]() no i teraz widzę że rozwielitka napisała niemal to samo tak się przyglądam temu z CS i nie wiem czy się decydować....
Edytowane przez avalonka Czas edycji: 2009-05-06 o 06:55 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kosmetyki mineralne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:37.

A szkoda bo w słoiczkach prezentują się ciekawie.

Nie zdawałam sobie sprawy o ile Fawn jest jaśniejszy.