|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
a ja sie tak nudze ze masakra i oto walsnie w tej chwili zaluje ze jednak do siostry nie pojechalam
|
#4082 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosna z brzuszkiem, Lato z wózkiem - Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2010 cz.VI
pierwszy raz rzuciłam okiem na majowo-czerwcowe i jestem w szoku - one się zaczęły rozpakowywać już w lutym, w kwietniu dużo się posypało, a u nas spokój i cisza. Ale może to dobrze
![]() No i widzę, że Siala_Bala na dwa wątki pisze... łobuziara u nas prześliczna pogoda, aż trudno uwierzyć, że jutro ma przyjść fala ... gołąbki się skończyły, szukam inspiracji, basienkaw czemu nic nie piszesz ... coś takiego wiosennego, lekkiego bym zrobiła, tylko nie wiem co Edytowane przez olakola Czas edycji: 2010-06-05 o 19:40 |
|
|
|
#4083 |
|
Zakorzenienie
|
jej ola znowu was dotyczy fala? wspolczuje mam nadzieje ze tym razem nic sie nie stanie!
a co do jedzenia to ja sama nie mam pomyslow ale naszczescie nie musze ich miec bo meza nie ma wiec jak mi sie chce to cos dla siebie zrobie jak nie to nic nie robie
|
#4084 |
|
Rozeznanie
|
wrocilismy
a w nocy sa na zewnatrz lodowki w ktorych sa kanapki i soki. widzielismy tez sale gdzie robia cesarke ale tam nie mozna wejsc bo jest sterylna, tez tylko otworzyli drzwi i mozna bylo zerknac. wrazenia pozytywne. po normalnym porodzie zostaje sie 2 noce a po cesarce 4 jesli oczywiscie wszystko jest w porzadku. strasznie duzo maluszkow mieli bo w ze srody na czwartek byla burza a w czasie burzy podobno wiele kobiet zaczyna rodzic i maja zawsze nawal pacjentek. od czego to zalezy to nikt nie wie, chyba dzieciaczki boja sie grzmotow i chca szybciej wyjsc a teraz u nas sezon burzowy wiec moze szybciej urodzejaszczka a nie mozesz mu powiedziec zeby troszke przystopowal? przeciez sie wykonczy, na dluzsza mete to tak nie pociagnie. a ty jestes gdzies zatrudniona czy on ma jdyny przychod? |
|
|
|
#4085 |
|
Zakorzenienie
|
basia to brzmi jak opis jednego z lepszych hoteli a nie szpitala
super bedziesz miala warunki
|
#4086 |
|
Zadomowienie
|
U mnie wszystko podobnie jak u Basi, jest jeszcze w pelni wyposazona kuchnia i pokoj do odwiedzin z kanapami, tv, wiec jak przyjezdzaja goscie w odwiedziny, to moga sie rzadzic w tej kuchni
Miejmy nadzieje, ze do Polski tez kiedys dojda takie normy. Tutaj u nas, jesli pewne standardy nie sa spelniane, to oddzial polozniczy jest zamykany. Nie ma zmiluj. I szpitale wlasnie dbaja o ten oddzial jak moga, bo to taka ich wizytowka. A standardy wiadomo, ze ida caly czas do przodu, wiec musza wszystko unowoczesniac systematycznie. a ja sie dzisiaj cos zle czuje zostalismy nawet w domku, bo nie mialam ochoty na zadna wyprawe. Lapia mnie skurcze, ale takie dziwne, bo raz dlugie, raz krotkie i chyba nieregularne...
|
|
|
|
#4087 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny padan na pysk,dwa dni w kuchni ale ciasta,miesa i sałatki gotowe.Najgorsze bylo to ze tz w pracy a maly sie nam pochorowal i byl strasznie nieznosny. Ma zapalenie ucha,kaszla,smarka...dzis nic nie spalam...o 23 mial 40,7 gorączki, dałam go do zimnej wody,potem okłady,duzo picia i zbilam mu do 38,6... a jutro jeszcze musze umyc kuchnie i powycierac a od 15 cała banda sie zwali :/ Moje nerwy sa na krawędzi.Sasiadka,turka bardzo byla zdziwiona ze musze robic taka wielka impreze ale wiem ze nikt z znajomych ani rodzinki nie zrozumie tego jak ich nie zaprosze...my bylismy u nich to licza na rewanz majac w dupie ze mam chore dziecko i jestem w ciazy...jakby to jedna ciocia powiedziala "Tez bylam w ciazy,byly male dzieci a czlowiek musial wszytsko zrobic...:/" Kuźwa a co ja leże i sram pod
siebie??!!!!! Sorki ze tak sie wam tu żale ale nie umiem juz nawet kroku zrobic tak mnie wszystko boli...a w nocy pewnie znow wstawanie do mojego biedactwa.Nie wiem czemu on musi sie tak nacierpiec,wciaz chorowac i wogole.... |
|
|
|
#4088 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bo pani starsza ma kupę kasy i mieszka sama w domku i w zeszłym tygodniu przyszło 3 bandziorów w kominiarkach, włamali się jej do domu i przystawiwszy nóż do gardła i grożąc utratą życia, zażądali kasy... no to teraz on tam kwitnie pod pani starszej domem i siedzi w samochodzie całe noce... (ja się martwię bo jak te bandziory wrócą to ich jest 3, on jeden, oni mają noże i nie wiadomo co jeszcze a on żadnej broni tylko rurkę jakąś metalową zabiera :/ )a ogólnie to zazwyczaj siedzi gdzieś po budowach, fabrykach, czasem jakieś targi, pokazy i 2 razy w tygodniu w recepcji studenckich akademików - wszystko nocne zmiany, i tak już od 3 lat właściwie... fakt kasę trzepie nieziemską, ale pewnie mu to na stare lata bokiem wyjdzie... Cytat:
on po prostu chce wracać do domu i zacząć wszystko od zera, bez długów, bo jakby nie patrzeć będąc tu w Irlandii od 5 lat jesteśmy w Pl na straconej pozycji, mimo magistrów, nie mamy żadnego doświadczenia zawodowego, bo tu nie pracowaliśmy w zawodzie, będzie ciężko gdzieś znaleźć zatrudnienie więc prawdopodobnie będziemy próbowali kombinować jakiś biznes sami... na to też trzeba kasy... i takie błędne koło... a on się zajeżdża, bo tak został wychowany, że pieniążki są dla niego baaaaaardzo ważne :/a ja Basiu już na razie nie pracuję, jestem na zwolnieniu lekarskim i dostaję nędzne grosze, na macierzyńskim (zaczyna się 21.06) też nie będzie lepiej bo max jaki mogę dostać to 280euro/tydzień - nie za wiele biorąc pod uwagę tutejsze ceny i koszty utrzymania... dlatego on się uparł, że będzie więcej teraz pracował ale nic to, jakoś przeżyje.. dawał radę wcześniej to teraz też da, zresztą jak napisałam on to robi na własne życzenie, a ja nie za bardzo mam wpływ, mogę go tylko dokarmiać jak najlepiej się da żeby mi nie padł ![]() ps. super, że szpital fajny i jak miło z ich strony, że mają "przechowalnię" dla Tż-ów ![]() a tak swoją drogą to ciekawe z tą burzą, może to mamuśki się boją i ze strachu się spinają i rozpoczyna się czynność skurczowa
|
|
#4089 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja to dzis w sumie zjadlam jablko,brzoskwinie i jednego sandwicza ...jak musialam probowac wszystkiego to az mi sie stawiolo a teraz mam zgagę :/ Chyba ta dzidzia bedzie miala duzo wlosow Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#4090 |
|
Zakorzenienie
|
Hihi..pojawiły mi się 3 małe rozstępiki na boku podbrzusza. Mają po ok. 1cm i są fioletowo-przezroczyste. Co dziwniejsze- wcale nie z tej strony, z której siedzi dzidziuś
Moja Mała dzisiaj się pręży tak, że aż mi oczy wychodzą jak na to patrzę. Musiała bardzo urosnąć przez ostatni tydzień. A pobudziły ją dwie nektarynki. A nasze chłopaki coś się nie popisują :/
|
#4091 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie kobitki
Całe 4 dni mi zajelo zeby przeczytac ten watek (dodam ze tylko ta VI czesc) i musze przyznac ze piszecie jak najete ale nadrobilam co nieco bo chcialam was choc troszeczke poznac. Wiec teraz z pewna niesmialoscia pytam czy przyjmiecie mnie do swojego grona bo widze ze wy to juz bardzo zzyte ze soba jestescie Ja mam na imie Magda i razem z mezem oczekujemy naszego pierwszego dzieciatka, coreczki
|
#4092 |
|
Zakorzenienie
|
Basia, Alguien zazdroszcze porodowek!!!!!!!! Kiedy u nas tak bedzie
![]() Muminku kciuki trzymam aby malemu sie jak najszybciej polepszylo. A co to za okazja, ze cala rodzinka przyjezdza? |
|
|
|
#4093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o raju podziwiam, ze chcialo ci sie nadrabiac...ja dziewczyny podgladalam od poczatku, ale odwazylam sie odezwac jakos w styczniu jak juz nie musialam lezec i najgorsze minelo.... |
|
|
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak bedziesz duzo pisac to tez sie wkrecisz szybciutko do nas, wiec sie nie martw
|
|
|
|
|
#4095 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i za wytrwałość w czytaniu
|
|
#4096 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Ja cały czas wierzę i kocham. Tylko tak sobie myślę... czy będzie taka sytuacja, że On zobaczy dziecko... Cytat:
Miłość do dziecka to chyba zbyt duże słowo w tej chwili w moim przypadku. Na razie tworzy się więź i jest ono dla mnie coraz ważniejsze. Cytat:
Byłam z rodzicami na działce i mama mnie rozpieszczała a ja sobie leżałam na leżaku i też się troszkę przysmażyłam...
|
|
#4097 |
|
Zakorzenienie
|
super nie wiem co bym bez ciebie zrobiła ![]() jaszczka lazurowa mnie sie podoba Jagódka anoxa okno w kuchni i drzwi balkonowe umylam, reszta czeka na TŻta w poniedzialek, chyba ze umyje jeszcze w malym , ale nie wiem czy bede tak łaskawa, niby nie pozwala mi na takie ewolucje, ale pewnie mu pasi, ze sam nie musi tego robic ...zobacze jak to bedzie moze mu pomoge alguien zalecam siedzenie w ciemnosci, cieple i pelnym relaksie ![]() ...moze coś sie zacznie jak piszesz , ze sie dziwnie czujesz ...raju olakola ja od jakiegos czasu podgladam tamten watek a basienka jest poza domem, wypoczywa na osrodku, pisala mi esa ze moze bedzie jutro lub w poniedzialek w domu a potem zas wypad i wyslala fajne zdjecie z brzuszkiem , moze wklei jak sie pojawi ![]() za wałybasia ,alguien no super tam macie muminek |
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a umieszcze cie na liscie i podziwiam ze chcialo ci sie czytac ![]() muminek mam nadzieje ze synus szybko dojdzie do siebie i faktycznie musialas sie nagimnastykowac przy tym szykowaniu zwlaszcza przy chorym dziecku... papateria a ja tak mysle ze reszte okien zostawie na przyjazd tz'ta to bedzie koniec 37tc wiec moze jak sie pogimnastykuje to moze uda mi sie urodzic w tym czasie jak bedzie w domu alguien a moze jakies modly o burze u ciebie odprawimy? ![]() no bo tak szczerze to mogla by sie ktoras z mamusiek juz donoszonych rozpakowac z mila checia zobaczyla bym zdjecie jakiegos bobaska na naszym watku no chyba ze wszystkie dzidzie czekaja na kolejna czesc watku
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-06-05 o 22:53 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy któraś wpadła na ten pomysł co ja i puszcza swojemu brzuszkowi muzyczkę z pozytywki na dobranoc???
słyszałam ze jak już w brzuchu zacznie sie mu puszczac to jak potem usłyszy na zewnątrz to ise uspokoi bo przypomni mu sie maminy brzuszek Ot takich rzeczy sie na studiach dowiedziałąm, więc piszeAnoxa za pamięci zmień mi na liście ostatecznie imię na Michał |
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
ok linka juz zmianiam
---------- Dopisano o 23:12 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ---------- UWAGA dziewczyny musze dokonac malych zmian na liscie bo najzwyczajniej w swiecie jest za dluga i nie moge nic dopisywac przy naszych loginach u osob ktore znaja plec i maja wybrane imie usuwam chlopiec/dziewczynka i zostawiam samo imie!
http://www.suwaczki.com/tickers/oar8rjjgfekq97lk.png Edytowane przez anoxa Czas edycji: 2010-06-05 o 23:20 |
|
|
|
#4101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Magdzik126 - witaj |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
My wlasnie wrocilismy z grila od znajomych, fajnie bylo
![]() A mala teraz sobie szaleje Tylko komary nas pomeczyly, no ale...dalismy rade
______Karolinka i Iruś______ Nasz ślub-08.09.2007 ...Anastazja-ur.07.07.2010.... http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png...Nasz Aniołek...20.08.2009... http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
Wiecie co? Oglądałam dzisiaj te filmiki co Siala podała linki- w tym gadającego psa i moja mała jak zaczęła tego słuchać, to tak zaczęła wariować jak nigdy!!! Trzeba jej pieska do towarzystwa sprawić
.
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
dzidzia od malego milosniczka zwierzatek rosnie
![]() aaa i jeszcze jedno spojrzcie na liste i czy ktorejs mam cos dopisac np plec imie zmienic wiek???? piszcie na pw zebym nie przeoczyla!!!!!!!!!!!!
|
#4106 |
|
Zakorzenienie
|
Wiolek... i jak tam basen?
|
#4107 |
|
Zakorzenienie
|
olakola wlasnie zobaczylam ze mamy ten sam termin ciekawe ktora pierwsza sie rozpakuje
![]() uciekam spac dobranoc mamuski!!!!!!
|
#4108 |
|
Rozeznanie
|
anoxa a rob co chcesz
![]() byla dzisiaj sasiadka i przyniosla nam uzywana kolyske ktora wyglada jak nowa i co najlepsze jest biala wiec nam pasuje do lozeczka i fotela bujanego a wiedziala ze mamy juz duszo ubranek to kupila na 12-18 miesiecy bedzie jak znalazl na przyszly rok
|
|
|
|
#4109 |
|
Konto usunięte
|
anoxa ja mam prośbę-jeśli możesz to u mnie zmień z dziewczynki na imię. Podaje imię: LIWIA
|
|
|
|
#4110 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b80dbfebcb175f5cc16ebc1 4ca52adc6494c973a_67996f8 2093b8;19811539]anoxa ja mam prośbę-jeśli możesz to u mnie zmień z dziewczynki na imię. Podaje imię: LIWIA
[/QUOTE]Anoxa prosiła przecież o pisanie na PW....
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:12.

zostalismy nawet w domku, bo nie mialam ochoty na zadna wyprawe. Lapia mnie skurcze, ale takie dziwne, bo raz dlugie, raz krotkie i chyba nieregularne...

bo pani starsza ma kupę kasy i mieszka sama w domku i w zeszłym tygodniu przyszło 3 bandziorów w kominiarkach, włamali się jej do domu i przystawiwszy nóż do gardła i grożąc utratą życia, zażądali kasy... no to teraz on tam kwitnie pod pani starszej domem i siedzi w samochodzie całe noce... (ja się martwię bo jak te bandziory wrócą to ich jest 3, on jeden, oni mają noże i nie wiadomo co jeszcze a on żadnej broni tylko rurkę jakąś metalową zabiera :/ )

bo widze ze wy to juz bardzo zzyte ze soba jestescie 

za wytrwałość w czytaniu 
Bo z tego, co piszesz wcale nie jest tak, że on przestał kochać tylko zwyczajnie się boi...
teraz leze i kwekam ...
za wały