|
Notka |
|
Biżuteria Miejsce dla osób, które robią biżuterię. Tutaj możesz zaprezentować własnoręcznie wykonaną biżuterię, obejrzeć prace innych, podzielić się wiedzą. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4081 |
Raczkowanie
|
Dot.: sklepy internetowe - wady i zalety (podziel się opinią)
witam cieplutko w ten zimowy wieczór!
postanowiłam włączyć się znów do dyskusji bo ktoś wspomniało zamknięciu ostatniego sklepu w wawie z odbiorem osobistym. Ja klikam z Białegostoku; ostatnio widziałam na autobusach reklamy 2 różnych sklepów dla biżuteryjek ale z różnych względów jeszcze nie dotarłam. Za to dotarłam do DUŻO tańszego źródła.... hurtowni biżuterii sztucznej! Wydałam ciut ponad 70zl a wróciłam z pół reklamówki różnych korali - szklane preły na sznury (kupiłam żółte i czarne; czerwone były tylko plastiki), hematytowe koraliki, turkusy na sznury (kamienie nieregularne - takie robaczywe, oliwkki, kostki, itp) masa perłowa, koraliki drewniane. Ogólnie to mówię wam - dużo tanio i aż się oczy świeciły i człowiek nie wie za co ma się złapać najpierw. Trochę czasu zajmuje obejrzenie i wybranie ale polecam Pozdrawiam!! __________________ Monika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4082 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4083 |
Rozeznanie
|
Ja muszę pochwalić KatiArt - kamyczki bardzo ładne. niestety w przesyłce brakowało kilku rzeczy- ale bardzo szybko rozwiązane. Następnego dnia wszystkie braki były już u mnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4084 |
Zadomowienie
|
KatiArt rzeczywiscie ok - wysylka bardzo szybka + dodatkowy telefon od pani, czy dochodza juz pieniazki za przesylke, bo jak tak tak to juz wysylaja
![]() (roztrzepniec ze mnie - wbilam pierwsza cyfre jaka mi sie rzucila, a na dole byla jeszcze suma z przesylka - zorientowalam sie po wplacie ![]() produkty wszystkie na plus ![]() jedyny minus, ktory zostal w pamieci - bardzo stara folia bombelkowa, z ktorej wysypaly sie resztki czyjegos sniadania - łeee... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4085 |
Zakorzenienie
|
Sniadanie w folii babelkowej???
W sensie chleb czy cos? ![]()
#4086 |
Zakorzenienie
|
Do mnie doszła paczuszka od Jubilexa
![]() ![]()
#4087 |
Raczkowanie
|
Ja po raz pierwszy zrobiłam zakupy u Jubilexa i chyba będzie to również ostatni raz. 02.01. przelałam pieniądze na konto i do tej pory nie mam przesyłki. 4 maile wysłane, żadnej odpowiedzi. Szczerze mówiąc sama nie wiem co mam o tym myśleć.
Natomiast srebro kupione przez allegro u Aga-srebro dotarło do mnie po trzech dniach. |
![]() ![]() |
![]() |
#4088 |
BAN stały
|
zadzwoń. w regulaminie jest numer[teraz patrzę i na głównej jest numer też
![]() do mnie zamówienie niedawno składane szybciutko doszło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4089 |
Rozeznanie
|
roxy, zadzwon koniecznie, albo napisz do jubilexa
ja teraz czekalam tydzien na przesylke z tego sklepu (wolalabym szybciej, jesli mam byc szczera) |
![]() ![]() |
![]() |
#4090 |
Raczkowanie
|
Przed chwilą wysłałam kolejnego maila do Jubilexa, ale już mniej uprzejmego. Poczekam, czy w końcu odpisze. Jeżeli nie, to będę dzwonić. Tu już nie chodzi o szybką wysyłkę, ale 4 maile z zapytaniem czy wysłał towar zostają bez odpowiedzi. Tak więc nie wiem, czy srebro wyszło ze sklepu i poczta wchłonęła, czy z jakiś powodów nie wysłał - wypadałoby przynajmniej na jeden odpowiedzieć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4091 |
Wtajemniczenie
|
Ja czasem dostaję zwrotu maili do Jubilexa - może mają jakiś bardzo surowy filtr antyspamowy. I niestety też nie umiem się dowiedzieć, kiedy zostanie wysłana moja przesyłka
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4092 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4093 |
Zakorzenienie
|
Ja już tam zamawiałam i nie było problemów, ale nigdzy nie liczyłam na ekspresową wysyłkę, bo tam już po porstu tak powoli to idzie.
W sumie to chyba musze zamówić jakieś miseczki, bo mi mało ich zostało.
#4094 |
Wtajemniczenie
|
A jeśli kupowałam w sklepie?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4095 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4096 |
Wtajemniczenie
|
W sumie masz rację
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4097 |
Raczkowanie
|
Ja też nie liczę na ekspress. Dopiero po dwóch tygodniach od przelewu wysłałam pierwszego maila z zapytaniem, czy wysłał paczkę, w następnych dniach kolejne maile i żadnej odpowiedzi. Ale po wczorajszym dość ostrym wreszcie odpisał, że z powodu choroby pracownika jest opóźnienie w wysyłce, a moja paczka została wysłana 9.01. czyli 11 dni temu. Do dziś jej jednak nie dostałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4098 |
Raczkowanie
|
Ja zmówiłam w środę wieczorem i dziś dostałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4099 |
Zakorzenienie
|
ja też dokonałam swoich pierwych zakupów u Jubilexa... 14.01 i wciąż czekam ... ale skoro koleznka wyżej mówi ze zamawiała w środę i dzis coś dostała to może i ja lada dzień dostanę swoją paczuszkę
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4100 |
Raczkowanie
|
Heh to chyba jestem szczęściarą - w czwartek wieczorem (15/01) składałam zamówienie u Jubilex33 a dziś odebrałam już paczuszkę z poczty - co prawda status na stronie dalej widnieje tylko 'opłacone'.
W sumie to wszystkie paczki które zamawiam przychodzą mi bardzo szybko - max 2 dni. a często już na drugi dzień są u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
#4101 |
Wtajemniczenie
|
Moja paczuszka od jubilexa dotarła wczoraj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4102 |
Raczkowanie
|
2 zamówienia z Bizu i Beadshop
Z biżu zmawiałam alcee, niestety na zamówionych 25szt. brakuje 7;/ Beadshop na zamówienia za 250zł brakuje ponad 20 Swarovskich, oraz kul tensha;/ I tutaj mam pytanie, dziewczyny macie jakieś namiary na Bizu.pl? Bo na ich stronie nie mogę znaleźć żadnego kontaktu;/
#4103 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4104 |
Wtajemniczenie
|
zamówiłam w kadoro. za pierwszym razem byłam bardzo zadowolona, wszystko ekspresowo, towary w porządku itd. no więc zdecydowałam się na drugie zamówienie u nich. maila, że dostali pieniądze dostałam w piątek. i zdaje się, że do dzisiaj nie wysłali. chyba, że wysłali a nie dostałam maila ani nie zmienili statusu na stronie (nadal jest "złożone").
pisać do nich? może macie większe niż ja doświadczenie z kadoro i wiecie czy oni często wysłyłają zamówienia dłużej niż w ciągu 2 dni roboczych?
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#4105 |
Zakorzenienie
|
Była informacja na ich stronie, że z powodów technicznych nie będą wysyłać w poniedziałek i wtorek. Pewnie dzisiaj Ci wyślą. Ja też czekam.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4106 |
Wtajemniczenie
|
oo, nie zauważyłam...
w takim razie dobrze, że nie zrobiłam im jeszcze awantury ]:-> dzięki bardzo ![]()
It's amazing with the blink of an eye you finally see the light It's amazing when the moment arrives that you know you'll be alright It's amazing and I'm sayin' a prayer for the desperate hearts tonight |
![]() ![]() |
![]() |
#4107 |
Raczkowanie
|
Faktycznie mieliśmy przejściowe problemy techniczne, które spowodowały że przez 3 dni paczki nie były wysyłane. Niestety na pewne rzeczy nie mamy wpływu i ciężko się przed nimi w 100% zabezpieczyć (awaria sprzętu, prądu czy internetu), ale dzisiaj paczki były wysyłane już normalnie.
smieszka: paczka już spakowana i czeka na odbiór osobisty ![]() monisia104: paczka będzie najprawdopodobniej wysłana jutro |
![]() ![]() |
![]() |
#4108 |
Zakorzenienie
|
Grzegorz Skaruz: wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4109 |
Zakorzenienie
|
zgodnie z przewidywaniami paczka od Jubilexa jest już u mnie w domku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Złożyłam zamówienie. Dostałam odpowiedź. Przybliżony termin realizacji: 45 dni. Kurtyna. ![]() Następne zamówienie złożę, jak tylko dotrze to obecne. Akurat się wyrobią na czas ;P PS: I niech mi nikt nie próbuje wmówić, że mamy kryzys i firmy narzekają na brak zamówień! Edytowane przez clementinne Czas edycji: 2009-01-22 o 16:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.