Scent Bar VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-12-11, 19:07   #4111
Kagan
Wtajemniczenie

Dot.: Scent Bar VI

Właśnie wróciłam z pracy. Dwa dni pod rząd po 12 godz. Padam No i oczywiście przyszłam po pomoc. Muszę jutro jechać 250km samochodem i mam problem Zapaliła mi się lampka kontrolna i nie wiem co ona znaczy Książkę mam po niemiecku. Ratujcie, kto zna niemiecki Nie dam rady jutro do mechanika, bo o 7 wyjeżdżam
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:23   #4112
Aragonte
Wtajemniczenie

Niemiecki na bank zna świetnie Sabbath. No i chyba Gryx też?

Boskie historie autobusowe

Edytowane przez Aragonte
Czas edycji: 2008-12-11 o 19:24
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:25   #4113
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Napisane przez Margot45 Pokaż wiadomość
Madzik, ja tak mam bardzo często, tylko z rzadka aż tak mnie sytuacja wyprowadzi z równowagi, ze muszę się wypisać.

A korzystanie z miejskich środków transportu dostarcza naprawdę niezapomnianych wrażeń: osoby zdejmujące buty w przedziale pociągu i kładące nogi na przeciwległym siedzeniu (na którym, oczywiście, ktoś siedzi), pani, która siada na moim płaszczu zanim zdązę go powiesic na haczyku i jest niebotycznie zdziwiona, ze ja mam coś przeciw, inna pani, która w tramwaju stawia mi na ramieniu torebkę (raczej torbę, format A4 albo i większy) i na zwrócenie uwagi odpowiada słowami "co pani taka nerwowa?", dziewczyna z włosami do połowy pleców, która staje na srodku przedzialu, schyla głowę i się czesze... mogłabym tak wymieniać i wymieniać, tylko po co? Żeby pokazać, ze chamstwo i brak kultury jest normą, a uprzejme zachowanie wyjątkiem? To, niestety, i tak wszyscy chyba wiemy
Cytat:
Napisane przez madziczka Pokaż wiadomość
Oj Margot, wiem coś o zachowaniach ludzi w pociągach Najeździłam się PKP-ami przez studia W którymś momencie przestałam się szczypać i zaczęłam być śerdnio miła. Ktoś wywalał nogi na drugim siedzeniu - grzecznie acz stanowczo prosiłam, żeby je zdjął. Inna sytuacja - ktoś otwiera okno na full w trakcie jazdy, włosy ci prawie odrywa od czaszki, ale wszyscy siedzą cicho. I znowu grzeczna, acz stanowcza prośba o zamknięcie ( w trakcie jazdy, na postoju jeszcze rozumiem).Jak moja prośba została olana, sama wstawałam i zamykałam zazwyczaj z takim hukiem, że spragniony "Przeminęło z wiatrem w wersji Live" nie ponawiał czynności. Inna sytuacja - panna gasi w przedziale światło, bo "ona chce spać" i pikuś, że cały przedział studentów się uczy, coś czyta. Nawet nie chodzi o to - ale nawet nie zapyta czy może, po prostu podchodzi i gasi. Uświadomiłam jej, że nie jest w przedziale sama . Taaa w pociągach budziła się w mnie zouza, ale w którymś momencie cierpliwość mi się skończyła.

I numer hardcorowy - jem śniadanie, a panna zaczyna sobie przy mnie brwii depilować. Noż czekałam tylko, kiedy wyciągnie plastry z woskiem na łydki Na szczęści skończyło się na minutowym retuszu, bo bym niechybnie znowu coś palnęła

Widzę, że mój temat ulubiony poruszono
Dorzućcie moje drogie Panie wspaniałe zapachy unoszące się w autobusowej/pociągowej przestrzeni: niedomyte ciała, stary pot, tłuste włosy, strawiany akurat alkohol parujący przez pory skóry, brudne skarpetki, płaszcze nie prane od 5 sezonów...

Boże, jak się cieszę, że mam wreszcie własne auto
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:26   #4114
Kagan
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Aragonte Pokaż wiadomość
Niemiecki na bank zna świetnie Sabbath. No i chyba Gryx też?

Boskie historie autobusowe
Aragonte, dzięki Idę do nich naskrobać.
Kagan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 19:54   #4115
Betty83
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie wiecie kto poluje na Glorię?
Znalazłam u mnie w małej perfumerii zestaw Gloriowy 50 edt + 30 body mist (chyba), w całkiem fajnej cenie. Jakby ktoś chciał to mogę zakupić.
Stary 2008-12-11, 19:56   #4116
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, nie wiecie kto poluje na Glorię?
Znalazłam u mnie w małej perfumerii zestaw Gloriowy 50 edt + 30 body mist (chyba), w całkiem fajnej cenie. Jakby ktoś chciał to mogę zakupić.
Betty, a w jakiej konkretnie?
Stary 2008-12-11, 20:06   #4117
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Betty, a w jakiej konkretnie?
186zł, ale dziewczyny mówią, że stoi i stoi i może szefowa jeszcze obniży, bo ostatnia sztuka. Ja raczej sobie nie kupie, ale żal jak taka perełka stoi i nie wiadomo komu się trafi.
Dzisiaj raz psiknięta, ale pierwszy, bo sprzedawczyni też pierwszy raz wąchała nawet.
Stary 2008-12-11, 20:08   #4118
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość
Dorzućcie moje drogie Panie wspaniałe zapachy unoszące się w autobusowej/pociągowej przestrzeni: niedomyte ciała, stary pot, tłuste włosy, strawiany akurat alkohol parujący przez pory skóry, brudne skarpetki, płaszcze nie prane od 5 sezonów...

Najbardziej z tych odorków nienawidziłam zapachu przetrawionego alkoholu. Taka specyficzna słodkawa woń kojarząca mi się z majonezem. Bożesz ty mój, aż mi się dźwigało Automatycznie zmieniałam przedział, bo prawie 3 godzin nie byłam sobie w stanie wyobraźić.

Też sobie tłumaczę, że autko w takich momentach to plus. Ale nie bardzo mi to pomaga na optymistyczne spojrzenie na mój kurs

Frank Zappa

http://www.youtube.com/watch?v=_e1pADu6VvI
madziczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 20:10   #4119
Nola_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Betty83 Pokaż wiadomość
186zł, ale dziewczyny mówią, że stoi i stoi i może szefowa jeszcze obniży, bo ostatnia sztuka. Ja raczej sobie nie kupie, ale żal jak taka perełka stoi i nie wiadomo komu się trafi.
Dzisiaj raz psiknięta, ale pierwszy, bo sprzedawczyni też pierwszy raz wąchała nawet.
Kuuurczę... Mam dylemata Muszę przeliczyć oszczędności... Odezwę się w razie czego jeszcze dzisiaj, ewentualnie jutro, ok?
Stary 2008-12-11, 20:18   #4120
Betty83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nola_ Pokaż wiadomość
Kuuurczę... Mam dylemata Muszę przeliczyć oszczędności... Odezwę się w razie czego jeszcze dzisiaj, ewentualnie jutro, ok?

http://cgi.ebay.com/GIFT-SET-GLORIA-...QQcmdZViewItem

To taki zestaw jest. Tylko pudełko lekko przykurzone. Myśl, myśl....

Niech ktoś ją weźmie..... bo jak nie to będzie moja, a nie za bardzo teraz o zakupach pachnących mogę myśleć.
Stary 2008-12-11, 20:55   #4121
martwa papuga
Zakorzenienie

Cytat:
A propos - jakie jest wasze zdanie w kwestii ustępowania miejsc siedzących w środkach transportu dzieciom? Być moze pytanie jest nieco głupie, ale wczoraj spotkała mnie taka sytuacja - pani w tramwaju poprosiła mnie o ustąpienie miejsca takiemu maluchowi ok. 6 lat. Ok, nieco zdziwiona, ale wstałam - w końcu takiemu maluszkowi może byc trudno złapać równowagę jak tramwaj szarpnie. Ale o co chodzi: Dziecko oczywiscie władowało się z butami na siedzenie (a potem ktoś na tym usiądzie, w jasnych spodniach np.) a kiedy próbowałam zwrócić uwagę tej pani, żeby wytłumaczyła dziecku, że nie siada się z butami na miejsce, z którego ktoś jeszcze potem skorzysta, zostałam obrzucona oburzonym spojrzeniem, po czym pani stwierdziła, ze po pierwsze to nie jej dziecko, a po drugie są chyba jakieś zasady (o tym, że m.in. takie, jak się zachowywać między ludźmi, zdaje się, pani zapomniała). Po czym, kiedy usiłowałam odsunąć połę własnego płaszcza od kopiącego naokoło dziecka, zostałam oskarżona, ze go szarpię (dziecko, nie płaszcz!!!!) i że to się dla mnie może źle skończyć. Wszystko miało miejsce w dość zatłoczonym (godziny powrotu z pracy) tramwaju. Może się czepiam, nie wiem, ale szlag mnie trafia jak widzę takie sytuacje i przepraszam, musiałam się wygadać.
Tragedia. Też mnie trzepie na widok mam (lub co gorsza babć) gibiących się w autobusie nad wygodnie siedzącym kilkulatkiem. Co to za nowe zasady wychowawcze, u diaska? Ja siedziałam u mamy na kolanach, względnie obok mamy, jak autobus był pusty. Nie do pomyślenia, żebym się rozpierała w fotelu, kiedy mama stoi.
TU jeden z moich ulubionych artykułów na pokrewne tematy.

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość
Jasne, że istnieją takie opinie, jasne, że są kobiety, które mają taką wizję bycia szczęśliwą. Nie dyskutuję z tym, bo niestety wiem, że to prawda.
Ja jedynie zwróciłam uwagę na fakt, że włożono autorce w usta słowa, których nie powiedziała ani nie napisała.
Nie wiem jak Wy, ale gdyby mnie spotkało coś takiego, gdyby mnie publicznie w ten sposób ośmieszono (bo nie ukrywajmy, że kobieta stała się pośmiewiskiem internetu na wiele lat), to znalazłabym osobę, która to wymyśliła i podpisała moim nazwiskiem i wytoczyłabym jej sprawę w sądzie.
Internet internetem, żart żartem, ale trzeba mieć świadomość, że w ten sposób wyrządza się komuś krzywdę.

No właśnie, boję się zapytać co pomyślałaś o domniemanej autorce tego tekstu
Pewnie to samo co ja w pierwszej chwili.
Dlatego nie podobają mi się takie zagrywki.
Dlatego w swoim podpisie od dawna apeluję o internetowy rozsądek i podchodzenie do tego, co ktoś powie lub napisze w internecie z niejakim dystansem.
Bo się może okazać, że nie ma w tym krzty prawdy.
Irko, wiadomo że nie wolno wkładać słów w usta osób, które nigdy ich nie wypowiedziały.
Zdaje mi się, że wiem, jak to się mogło stać... ktoś sparodiował fragment podręcznika, kto inny to przeczytał, wziął na serio, oburzył się i skopiował w inne miejsce w internecie, dodając nazwisko autorki. A co z tego wyszło: nieprawda + personalia = rzeczywiście niedopuszczalna sytuacja.

A inna sprawa, że środowiska, co lubią przygotowywać do życia w rodzinie, zwykle miewają swoje ideologie, nie tak znowu bardzo odległe od ww. parodii. I przypisanie im autorstwa tego tekstu mogłyby uznać za mniej obraźliwe, niż osoby o poglądach zupełnie odmiennych. Może wyjąwszy tego "dziubdziusia", kawałek o grzesznicach, czy mężowskie gatki, których pranie uszczęśliwia - w tych miejscach absurd zdaje się najkrwawszy.

Ale zgadzam się w 100%, że przy przytoczonym tekście nazwisko nie powinno się znaleźć.
Cytat:
Mnie w tej kwestii zastanawia jeszcze jedna rzecz: bardzo rzadko spotykam się z sytuacją, kiedy osoba, ktora chce usiąść, zwyczajnie podchodzi do osoby siedzącej ze słowami "przepraszam, czy moze mi pan / pani ustąpić miejsca?" Na ogół jest właśnie to stanie nad głową i narzekanie.
Hehe
W czasach studenckich podróżowałam na uczelnię tramwajami i nawet nie próbowałam szukać miejsca siedzącego - ledwo się siadło, podbiegała rączo jakaś siwiuteńka pani i "zawisała" nade mną, czepiając się tych górnych uchwytów.

A moja koleżanka - też jadąc na uczelnię - czytała raz książkę i się najnormalniej w świecie zaczytała, nie zwracając uwagi na nic dookoła. I nagle słyszy nad sobą: "Patrz Krysiu, jaka niewychowana dziewczyna, udaje że książkę czyta żeby starszym ludziom miejsca nie ustępować".
Nie pamiętam, co koleżanka odrzekła, ale chyba się wkurzyła i miejsca nie oddała.
Cytat:
Napisane przez BigMama Pokaż wiadomość
W temacie ustępowania miejsca - wydarzenie prawdziwe: (daaawno to było)

Jechaliśmy grupką autobusem dość zatłoczonym (gorąca pora- czerwiec). Na siedzeniu przy drzwiach siedział sobie pan uroczo zawiany, w rewelacyjnym humorze. Na przystanku wsiadła paniusia (określenie pejoratywne, ale oddające niestety rzeczywistość) - usta zaciśnięte, masa pakunków w rękach, zasapanie itd.... Pan się zrywa i szerokim gestem zaprasza "aleszsz proszsz, pani sobie usiąźie... ' na co pani z oburzeniem "Na wygrzanym nie siadam!"
Na takie dictum panu "humor się stracił" - "A co paniusia myśli, że ja dla jej przyjemności będę lodówkę w d...e nosił?"
Suodkie
martwa papuga jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 20:57   #4122
vesenka
Zakorzenienie

Kochani, ile kosztują masła The Body Schopu w Polsce? Na allegro ceny są bandyckie. Jeśli w podobnej cenie miałabym w sklepie, to wymyślę jakiś bardzo poważny powód, dla którego muszę wybrać się do Bydzi (tam mam najbliższy TBS). Przyjemność z osobistego gmerania w testerach i obwąchania asortymentu bez porównania większa niż ze stania w ogonku na poczcie

vesenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:05   #4123
Aragonte
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martwa papuga Pokaż wiadomość
TU jeden z moich ulubionych artykułów na pokrewne tematy.
Papugo, dobre
Aragonte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 21:10   #4124
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
Napisane przez vesenka Pokaż wiadomość
Kochani, ile kosztują masła The Body Schopu w Polsce? Na allegro ceny są bandyckie. Jeśli w podobnej cenie miałabym w sklepie, to wymyślę jakiś bardzo poważny powód, dla którego muszę wybrać się do Bydzi (tam mam najbliższy TBS). Przyjemność z osobistego gmerania w testerach i obwąchania asortymentu bez porównania większa niż ze stania w ogonku na poczcie

Vesenko - kupowałam w zeszłym roku to duże opakowanie, zapach kokosowy - płaciłam 65 zł. Te z limitowanych serii np. świątecznych były p 75 albo 85 zł ( nie pamiętam dokładnie)

Frank Zappa

Stary 2008-12-11, 21:13   #4125
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vesenko - kupowałam w zeszłym roku to duże opakowanie, zapach kokosowy - płaciłam 65 zł. Te z limitowanych serii np. świątecznych były p 75 albo 85 zł ( nie pamiętam dokładnie)
To mi się opłaci do Bydgoszczy pojechać.

Stary 2008-12-11, 21:15   #4126
madziczka
Zakorzenienie

GG do madziczka

Cytat:
To mi się opłaci do Bydgoszczy pojechać.

Pewnie Też ciekawości oglądałam ceny na All - okazja żadna

Frank Zappa

Stary 2008-12-11, 22:03   #4127
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

[quote=Margot45;10045387]Princesko - facet w różowych koronkowych stringach jest the best

quote]

To co mial do zaoferowania na pewno nie bylo the best

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość
To w UK też nastała ta "moda"? Mnie to nie tyle denerwuje, co najzwyczajniej śmieszy No nie wyobrażam sobie, gdybym miał spacerować chodnikiem z grająca komórką (i nie o mój wiek tutaj chodzi ). Na samą myśl takiego kretyństwa sikam
A dla mnie ten widok stal sie tak codzienny, ze nawet nie zwracam na to uwagi

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Właśnie wróciłam z pracy. Dwa dni pod rząd po 12 godz. Padam No i oczywiście przyszłam po pomoc. Muszę jutro jechać 250km samochodem i mam problem Zapaliła mi się lampka kontrolna i nie wiem co ona znaczy Książkę mam po niemiecku. Ratujcie, kto zna niemiecki Nie dam rady jutro do mechanika, bo o 7 wyjeżdżam
Kagan, dotarla probka? Ceny hoteli jeszcze nie poznalam, bo taki mialam zamet w szkole, ze zwyczajnie nie mialam kiedy

Cytat:
Napisane przez Mendosita Pokaż wiadomość

Zapomnialas o zapachu cebuli z ust sapiacych ludzi

Cytat:
Vasenko, ja mam znizki do mojego Body Shopu na masla -20% wiec wychodzi troche ponad 40 zl. jakbys chciala, moge dla Ciebie nabyc tylko sprawdze, czy one sa jeszcze wazne
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:19   #4128
gryx82
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Kagan Pokaż wiadomość
Ratujcie, kto zna niemiecki Nie dam rady jutro do mechanika, bo o 7 wyjeżdżam
Jeśli się nie spóźniłem, to chętnie pomogę

Cytat:
...wymyślę jakiś bardzo poważny powód, dla którego muszę wybrać się do Bydzi (tam mam najbliższy TBS). Przyjemność z osobistego gmerania w testerach i obwąchania asortymentu bez porównania większa niż ze stania w ogonku na poczcie
A to w B jest ten przybytek? Gdzie?

Btw - zrobimy dwuosobowy zlot
gryx82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-11, 22:49   #4129
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Napisane przez princeska69 Pokaż wiadomość
[

To co mial do zaoferowania na pewno nie bylo the best

trafiony-zatopiony

BigMama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-12-11, 23:36   #4130
princeska69
BAN stały

GG do princeska69 Send a message via Skype™ to princeska69

Cytat:

trafiony-zatopiony

jakos nie kreca mnie koroneczki na meskich skarbach jezeli o skarbach w tamtym przypadku mozna mowic... Boze, jaka ja jestem okropna
princeska69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 06:28   #4131
Mendosita
Zakorzenienie

GG do Mendosita

Cytat:
Najbardziej z tych odorków nienawidziłam zapachu przetrawionego alkoholu. Taka specyficzna słodkawa woń kojarząca mi się z majonezem. Bożesz ty mój, aż mi się dźwigało Automatycznie zmieniałam przedział, bo prawie 3 godzin nie byłam sobie w stanie wyobraźić.

Też sobie tłumaczę, że autko w takich momentach to plus. Ale nie bardzo mi to pomaga na optymistyczne spojrzenie na mój kurs
Powinno Ci to pomóc. Powiedz sobie, że jak zdobędziesz prawo jazdy w każdej chwili będziesz mogła kupic sobie auto i nigdy więcej nie będziesz wdychać autobusowych zapachów To naprawdę pomaga U mnie między zrobieniem prawka a zakupem auta minęły 3 lata, ale i tak ta perspektywa jest ogromnie budująca

Jak dobrze, że dzis piątek W poniedziałek mamy w pracy Bardzo Ważną Delegację i od wczoraj panuje u nas szał porządków Kolejki do niszczarki jak do mięsnego w latach osiemdziesiątych W sumie to dobrze, ze mamy przymus posprzątania, generalne porządki raz na czas każdemu dobrze zrobią.
Mendosita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 07:28   #4132
BigMama
Zakorzenienie

Lokalizacja: .................... tych miasteczek nie ma już ............................

Cytat:
Boze, jaka ja jestem okropna

Nooooo ....

A z avatarka oczęta takie niewinne patrzą . Natychmiast go zmień

Stary 2008-12-12, 09:43   #4133
vesenka
Zakorzenienie

Cytat:
Vasenko, ja mam znizki do mojego Body Shopu na masla -20% wiec wychodzi troche ponad 40 zl. jakbys chciala, moge dla Ciebie nabyc tylko sprawdze, czy one sa jeszcze wazne
Jakbyś mogła to zerknij

Cytat:
Napisane przez gryx82 Pokaż wiadomość

A to w B jest ten przybytek? Gdzie?

Btw - zrobimy dwuosobowy zlot
W Fokusie
Czasem bywam w Bydzi służbowo, możemy polatać i zrobić komisyjne testy maziające masełek

Edytowane przez vesenka
Czas edycji: 2008-12-12 o 09:57

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 09:45   #4134
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Dzien dobry

Kota moja byl dzisiaj odkryl w sobie umilowanie do zieleni. Pozna noca odkrycie zostalo dokonane, po czym widocznie splynela na niego laska dzialania.
Cos mi sie tam przez sen szamotalo w kuchni, ale czy ja pierwsza lepsza narwana jestem zeby zaraz wstawac i sprawdzac.
Rano do kochni zawitala jesien, liscie, liscie, jeszcze raz liscie. ( szkoda tylko, ze zielone )
Tak oto wyglada moj kwiatek ulubiony, od lat pielegnowany czule.
Czy Kote mozna bic ? Profilaktycznie, wychowawaczo ?
I czemu u licha wygryzl tylko te posrodku ?
Maja koty jakies systemy wygryzania?
Jak ja mam dom przed kotem bronic?

Mam rzeczowe ( jak nigdy ) pytanie odnosnie Poczty Polskiej. Otoz wczoraj wygralam dwie odrebne rzeczy na Allegro ( male ) i za kazdym razem sprzedawca zyczy sobie 15 zl za przesylke. Czy to jest przesada, czy mi sie wydaje ?
Czy Poczta sie znowu podnosi ( cenowo ) ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PC110004_Edited_Resized.jpg (30,5 KB, 60 załadowań)

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:10   #4135
KomEwa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nasturcja-Pospolita Pokaż wiadomość
Dzien dobry

Kota moja byl dzisiaj odkryl w sobie umilowanie do zieleni. Pozna noca odkrycie zostalo dokonane, po czym widocznie splynela na niego laska dzialania.
Cos mi sie tam przez sen szamotalo w kuchni, ale czy ja pierwsza lepsza narwana jestem zeby zaraz wstawac i sprawdzac.
Rano do kochni zawitala jesien, liscie, liscie, jeszcze raz liscie. ( szkoda tylko, ze zielone )

Mam rzeczowe ( jak nigdy ) pytanie odnosnie Poczty Polskiej. Otoz wczoraj wygralam dwie odrebne rzeczy na Allegro ( male ) i za kazdym razem sprzedawca zyczy sobie 15 zl za przesylke. Czy to jest przesada, czy mi sie wydaje ?
Nasturcyjo! Nie mam dyplomu z wiedzy o Poczcie Polskiej, a ino absolutorium, ale powiem Ci, że 15,00 zł to chyba jest koszt przesyłki za pobraniem. Niektórzy sprzedawcy dają tylko taką opcję, może i Twój...?

Kota bijać nie wolno. Ewentualnie obedrzeć ze skóry, ale tylko jeśli zasłużył (pamiętacie film "Drakula - wampiry bez zębów"?).
A kwiat Twojej pielęgnacji teraz z gołą rzycią chodzi, bo kot obgryzł go tak jakoś strategicznie.
KomEwa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:23   #4136
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry

Przepraszam, nie śmieję się z nieszczęścia Twego (a raczej Twego kwiatka), ale ze sposobu w jaki opisujesz przytrafiające Ci się przygody.
Jesteś Nasturcjo (Ty i Twoje posty) najlepszym rozśmieszaczem/poprawiaczem nastroju na forum

A kwiatek wygląda teraz bardzo oryginalnie, kota nie bić, jeno pochwalić za kreatywność i dobry gust

Cytat:
Ale dwie rzeczy u tego samego sprzedawcy?

irkax jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-12-12, 10:31   #4137
Nasturcja-Pospolita
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez irkax Pokaż wiadomość

Przepraszam, nie śmieję się z nieszczęścia Twego (a raczej Twego kwiatka), ale ze sposobu w jaki opisujesz przytrafiające Ci się przygody.
Jesteś Nasturcjo (Ty i Twoje posty) najlepszym rozśmieszaczem/poprawiaczem nastroju na forum

A kwiatek wygląda teraz bardzo oryginalnie, kota nie bić, jeno pochwalić za kreatywność i dobry gust

Ale dwie rzeczy u tego samego sprzedawcy?

O Pochlebstwa z rana podrzucaja do kawy.

Dobrze, ze nie slodze ;-)

Dziekuje, jestem na tym zakrecie, ze sama nastroj musze sobie poprawiac i z perspektywy usmiechu na swiat patrzec. Inaczej, czarna dziura, czarna rozpacz i szara codziennosc
Chociaz wlasciwie, zycie tak w ogole jest piekne

Z wysylkami, no wlasnie, wkurza mnie to. Kupuje sporo i ceny za przesylki 10, 12 zl ( niby priorytet paczka, ale tak wlasciwie licha kopertka podszyta reklamowka z biedronki i znaczek za 4 zl ) to jeszcze znosilam bez oka mrugniecia ( chociaz nerwowo juz drgalo ).
Ale 15 zl zaczyna mnie burzyc.
Dwoch roznych sprzedawcow, dwie rozne rzeczy.
Mialam przeczucie, ze moze Poczta podyzki montuje.

KomEwo ( albo lepiej Ewo solo ) nie, to nie jest za pobraniem.

Nasturcja-Pospolita jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-12-12, 10:40   #4138
irkax
Zakorzenienie

Cytat:
O Pochlebstwa z rana podrzucaja do kawy.

Dobrze, ze nie slodze ;-)
e tam pochlebstwa, sama szczera prawda jeno.

Cytat:
Chociaz wlasciwie, zycie tak w ogole jest piekne
Taki przekaz mam w głowie zakodowany i zdecydowanie lepiej mi się żyje dzięki temu

Cytat:
Z wysylkami, no wlasnie, wkurza mnie to. Kupuje sporo i ceny za przesylki 10, 12 zl ( niby priorytet paczka, ale tak wlasciwie licha kopertka podszyta reklamowka z biedronki i znaczek za 4 zl ) to jeszcze znosilam bez oka mrugniecia ( chociaz nerwowo juz drgalo ).
Ale 15 zl zaczyna mnie burzyc.
Dwoch roznych sprzedawcow, dwie rozne rzeczy.
Mialam przeczucie, ze moze Poczta podyzki montuje.
Zagramanicę znaczek za 4 zł?
Ja jak wysyłałam przesyłki, co prawda dość ciężkie, to płacę właśnie koło 14-15 zł.
Tylko nie pamiętam już czy ubezpieczałam czy nie.

Stary 2008-12-12, 10:48   #4139
BigMama
Zakorzenienie

NASTURCJO P.
Jak wyślą rzeczy paczką priorytetową, to ona kosztuje min.10 zł.

jak sprzedawca chce mieć potwierdzenie odbioru, to opłaca dodatkowo 1,80 lub1,90 (nie pomnę bom juz stara)

jak ją ubezpieczy to jeszcze dopłaci cosik - no i pewnie policzył sobie za kartonik i bąbelki ten sprzedawca.

jak wyśle listem, to trochę drogo policzył (chyba, ze priorytet polecony i
ubezpieczony w dużej A4 kopercie z bąblami)

Kot Twój Nasturcjo na drzewie chciał posiedzieć !
Więc sobie kwiata do tego przysposobił.
Jak postawisz choinkę - będzie siedział na choince (widać nie mógł się doczekać).

Szeflera powinna dać się odratować. jak jej czubek obetniesz to ładnie powinna z boków powypuszczać pędy. (O ile to szeflera jest, bo starczy wzrok może mnie mylić)

Edytowane przez BigMama
Czas edycji: 2008-12-12 o 10:50 Powód: podkreślenie
Stary 2008-12-12, 10:52   #4140
irkax
Zakorzenienie

Cytat:

Kot Twój Nasturcjo na drzewie chciał posiedzieć !
Więc sobie kwiata do tego przysposobił.
Jak postawisz choinkę - będzie siedział na choince (widać nie mógł się doczekać).
To niechybnie musiało być to! - Kot chciał na drzewie posiedzieć.
Że też na to nie wpadłam

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości