|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części wątku | |||
| Mamusie wrześniowo-październikowe 2013 |
|
1 | 3,23% |
| Glowa siwa, wszystko boli, moje dziecko ciągle broi! |
|
12 | 38,71% |
| Nasze maluchy biegają i skaczą, a mamy się ciągle za głowę łapią |
|
0 | 0% |
| Jemy już wszystko, mamy pełno siły, spokojne chwile już się skończyły! |
|
3 | 9,68% |
| Nasze dzieci nie są już małe, to już roczniaki są wspaniałe |
|
0 | 0% |
| Wszystkie dzieci roczek mają , teraz drugi zaczynają. |
|
3 | 9,68% |
| Za nami pierwsze urodzinki, wszyscy mamy uśmiechnięte minki. |
|
1 | 3,23% |
| Każdy "roczniak" rośnie zdrowo, zachowuje się wzorowo. |
|
0 | 0% |
| Już po pierwszych urodzinach. Drugi roczek się zaczyna. |
|
3 | 9,68% |
| Wszystkie chodzą i gadają , nasze dzieci roczek mają. |
|
2 | 6,45% |
| Uśmiechnięte , rozkrzyczane to roczniaki ukochane. |
|
4 | 12,90% |
| Pierwszy roczek minął kolorowo, drugi zaczyna się przebojowo. |
|
2 | 6,45% |
| Głosujący: 31. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
|
|
#4112 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanim zdmuchnę pierwszą świeczkę, będę chodził już troszeczkę! Mamy IX-X 2013 c
Cytat:
ja wolę się "męczyć" niż narażać moje dziecko na niepotrzebny stres
|
|
#4113 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dla PoliCytat:
oby szybko przeszło, bo oboje się zamęczycie Cytat:
a co do guza to niestety nie wiem ![]() Szymuś zasnął z temp 38,1 zaczynam się martwić...
|
|
|
#4114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Ja tylko na chwilę, bo wzięłam się w końcu za naukę. Byłam dziś z Olą u pediatry i może ktoś nie wie, to też skorzysta - podobno odkąd dziecko skończy roczek, powinno już dostawać podwójną dawkę wit d zimą (800 zamiast 400). Ja nie wiedziałam Ola waży 9700 i ma 80 cm Powiedziałam, że nie chcę szczepić teraz MMR z powodu ząbkowania, lekarz zajrzał Oli do buzi i powiedział, że bardzo mądrze, bo faktycznie dziąsła bardzo spuchnięte. Wracam do nauki. Miłego wieczoru
|
#4115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie umiem szyć ani nie mam maszyny ale to jest chyba cos łatwego jakies poduszki i maszynę mi kupią ![]() Cytat:
|
|
#4116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4117 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam z nowego lapka
![]() Agata w serialu straciła dziecko ![]() Cytat:
już przeczytałam i właściwie już kiedyś o tym czytałam.oczywiście się poryczałam ![]() Cytat:
to nasze dziewczyny są podobnych wymiarów
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2014-10-21 o 21:48 |
||
|
|
|
#4118 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
. Witam się wieczorową porą po pracy. Kolacja zjedzona to teraz mogę chwilę posiedzieć i poczytać ![]() Cytat:
Cytat:
I brawa za kroczki ![]() Cytat:
![]() Doczytałam że przełożone na sobotę więc trzymam kciuki
|
|
|
#4119 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny uświadomcie mnie w pewnej sprawie... wiem, że temat pojawił się już, ale dziś t. poinformowała mnie, że dostała telefon z przychodni, żebyśmy przyszli na szczepienie jak najszybciej (chodzi chyba o szczepienie między 13-14 miesiącem przeciw odrze - czy odrze, śwince, różyczce Bo już się gubię...). A pytanie jest następujące - Maja nie skończyła jeszcze 13msc, czy mogę odroczyć to szczepienie jeszcze na jakiś czas? Jaką szczepionkę polecacie?Z góry dziękuję za odpowiedź!
|
|
#4120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Łącze się w bólu a propos nauki ![]() Adam mial mmr na początku września, więc my juz dawno po. Co do zębów, ida gorne czwórki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4121 | |||||
|
Zadomowienie
|
witam ! wieczorkiem
Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla CiebieCytat:
a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiadaCytat:
myślę ze za butkami się rozejrzymy w przyszłym tygodniu jak tż będzie miał wolne, a co do łożka to widzę że mój mały już nie chce spać w łóżeczku, starszaka przenieśliśmy jak miał niecały rok bo wtedy pamiętam przeprowadziliśmy się do mieszkania i od razu kupiliśmy mu łózeczko "dorosłe " a to niemowlęce zostało u rodziców, i spoko dobrze to zniósł |
|||||
|
|
|
#4122 |
|
Zakorzenienie
|
Papalinka, Snow ja też ryję w książkach więc łączę się z Wami
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=Isabell12;48620189]witam ! wieczorkiem
wszystkiego naj naj Polusia super ze tak łatwo poszło dla Ciebie a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiada[\Quote]Tak ma swoją dwójkę i twierdzi że swojemu synowi od 9-miesiąca życia nie dawała mleka modyfikowanego tylko zwykłe
|
|
#4124 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i jeśli o tym powiedziałam to nie robiły mi większego problemu tylko mówiły ze jak minie to żeby się zgłosić a spróbuj zadzwonić jeszcze do przychodni i dokładnie dopytać o co chodzi, moze się machnęły nie nie dopatrzyły wieku małej dokładnie co do szczepionki to sama nie wiem Cytat:
super ze tak świetnie Tusia daje radę, i dla ciebie wielkie gratki długo karmiłaśCytat:
za pierwsze kroczkiCytat:
chociaż.....muszę przyznać ze ostatnio mały jakoś odpuscił trochę z tym wkładaniem wszystkiego co znajdzie na podłodze do buzi, więc jest nadzieja mam nadzieję ze cię trochę pocieszyłam ---------- Dopisano o 22:26 ---------- Poprzedni post napisano o 22:20 ---------- [QUOTE=katarzyna2811;48620 314] Cytat:
mam nadzieję że aby tylko tym maluchom nie szkodzia tak serio to miałam kiedyś podobną sytuację ze starszakiem ( miał skazę białkową wiec dość długo nie dostawał tego prawdziwego, i ogólnie nabiału) to pewna osoba pokroju twojej znajomej wręcz mnie wyśmiała, i z oburzeniem wypowiedziała się na ten temat .......także ten nie lubię jak ktoś taki jest |
|||||
|
|
|
#4125 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
uśmiechnęłam się jak czytam o tym jak twoje dziecko cię atakuje, wiem ze tobie raczej do śmiechu wtedy nie jest , przepraszam, u mnie podobnie było ja zęby małemu wyłaziły czasami tak ze złości chciała mnie dziabnąć w nos czy brodę ale minęło Cytat:
jej !!! kaśka ty jak coś napiszesz to padam czasami tulę cię na pocieszenie ja jutro robię ruskie Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-10-21 o 22:38 |
||
|
|
|
#4126 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Edytowane przez katarzyna2811 Czas edycji: 2014-10-21 o 22:40 |
|
|
|
|
#4127 | |
|
Zadomowienie
|
misia- zdrówka dla Korna, i mocy dla Ciebie oszczędzaj się trochę
inwersja- ---------- Dopisano o 22:46 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- [/COLOR] Cytat:
ale powiem ci ze niektórzy mają właśnie taki tupet zeby tak głupio i bezczelnie krytykować, boss tyle się trąbi wszędzie o tym że kp jest najlepsze dla dziecka, a tu co..... no trafi się taka wszechwiedząca ---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:46 ---------- poziomka -kciukam za sobotę ![]() ![]() hej dużo mamuś dzisiaj się uczy, oby wam szybko do głowy "wchodziło" ![]() ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:52 ---------- oj, oby to nie jakieś wredne choróbsko Edytowane przez Isabell12 Czas edycji: 2014-10-21 o 22:48 |
|
|
|
|
#4128 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4129 |
|
Zadomowienie
|
wiecie co chciałam sobie kupić nową suszarkę do włosów, bo stara mi się spaliła czytam te rózne opinie w necie i zgłupiałam nie wiem co mam wybrać, i chcieliśmy z tż kupić mikrofalówkę i też nie wiem co wybrać
moze coś doradzicie? |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4130 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wrocilam z rehabilitacji a tam Pola impreza w najlepsze z moja mamą. Smiechy bylo jeszcze przed drzwiami do domu slychac.. Polozylam sie z nia 10 sek i odleciala ![]() kurka, jak juz pozno sie zrobilo. jakies tlumaczenia mi sie dostalo i dopiero skonczylam. trzeba isc w kime bo dzis jestem sama bez TZ wiec i ranek mam z Polą a nie słodko dosypiając w sypialni
|
|
|
|
|
#4131 | ||||
|
Zakorzenienie
|
hejka
ode mnie wlasnie poszla kolezanka.Troche pobeblałyśmy, zjadlysmy zapiekanke i wypiłysmy po 2 piwa jak tu nie być grubym? ![]() Cytat:
a to jest takie prawdziwe... "I uwierzcie mi, że nie minie kilka chwil, a będziecie tęsknić do momentów, kiedy jedyne czego potrzebowało wasze dziecko, to przytulenie. Kiedy wszystkie jego problemy mogliście ukoić, poprzez ukołysanie go do snu. Będzie wam tego niesamowicie brakowało, więc zamiast z tym walczyć – nacieszcie się tym, póki macie możliwość" ![]() Cytat:
![]() a z mikrofalą nie pomogę bo nie używam Cytat:
![]() mój pozbył sie starej ale za to kupił nową 2015.... Cytat:
|
|
#4132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4133 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby działał nadal
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo zresztą irytują mnie ciągłe pytania, czy Ola chodzi, no jak to, jeszcze nie chodzi??? Tak jakbym jej nogi wiązała, żeby ją powstrzymać swoją drogą tchórz to moje dziecko jakich mało. Jak nie czuje, że stoi bez podparcia, to stoi, parę razy już zrobiła kilka kroków tak nieświadomie, bo się skupiała na czymś innym, ale tak poza tym, jak może się przytrzymać, to się trzyma, a jak nie to na dół i raczkuje ![]() Motyl mi się Tusia na zdjęciach wydaje drobniejsza od Oli ![]() ---------- Dopisano o 08:00 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- A propos suszarek, to moja mama kiedyś kupiła w lidlu suszarkę silvercrest i jest rewelacyjna, jak jeszcze będą to sama kupię, bo jakoś tak super się układają od niej włosy, ze w szoku jestem, dużo lepiej niż po remingtonach, itp. Mam proste włosy bez prostowania prawie
|
|
#4135 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Cytat:
Maciej tez długo taki miał. Ze zapomniał się i szedł a jak tylko skumal to na kolana. Myślę ze Ola tez lada ment poleeeci
|
|
|
#4136 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo mi to niby obojętne, pójdzie, jak będzie gotowa, ale odpowiadanie na te wszystkie pytania mnie dobija. Kto dzwoni, to pierwsze pytanie - ile Ola ma zębów
|
|
#4137 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś Pierwsze Urodziny świętują:
Zuzinka i Jasiu
![]() Wszystkiego Najlepszego dla Solenizantów ![]() Sto Lat Kochani
|
|
#4138 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkiego najlepszego dla solenizantów
|
#4139 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4140 |
|
Zadomowienie
|
hej,
wszystkiego najlepszego dla Zuzi i Jasia! ![]() poproszę o pomysł na szybkie i pyszne śniadanie
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:19.

[/RIGHT]

ja wolę się "męczyć" niż narażać moje dziecko na niepotrzebny stres
także jest ok. Probiotyk tez jej daje i pewnie podam z miesiąc wiec mam nadzieje ze będzie ok.
dla Poli
chwalmy Pana 

Ja tylko na chwilę, bo wzięłam się w końcu za naukę. Byłam dziś z Olą u pediatry i może ktoś nie wie, to też skorzysta - podobno odkąd dziecko skończy roczek, powinno już dostawać podwójną dawkę wit d zimą (800 zamiast 400). Ja nie wiedziałam

A wczoraj Ola prawie nic nie jadła cały dzień, a ząb jak nie przebity tak nie przebity. Masakra jakaś, co te dzieci muszą przeżyć, zanim ząbki wyjdą. Właśnie się moje dziecko obudziło: 30 min usypiania, 5 minut spania, a na 13:00 idziemy do lekarza na bilans, więc już chyba nie będzie spała, chyba że w wózku parę minut, ale to się prawie nie zdarza ostatnio.

a ta laska ma swoje dzieci, że tak się wypowiada